Kirjoittaja Aihe: 2018-08-27 SDP:n kunnallispoliitikot koplaavat Tampereella  (Luettu 3660 kertaa)

Snoopy

 • Vieras
27.8.2018. Aamulehti paljastaa demarikoplauksen Tampereella.


https://www.aamulehti.fi/uutiset/aamulehti-selvitti-kotilinnasaatio-on-hankkinut-remontteja-128-000-eurolla-ohi-kilpailutuksen-tilauksia-edelsi-sdpn-puoluetoverien-tapaaminen-201159103

Lainaus
Aamulehti selvitti: Kotilinnasäätiö on hankkinut remontteja 128 000 eurolla ohi kilpailutuksen – tilauksia edelsi sdp:n puoluetoverien tapaaminen

Kotilinnasäätiön vuokra-asuntoja remontoineen yhtiön osaomistajana on ollut Tampereen kaupunginvaltuutettu Ilpo Sirniö (sd.). Säätiön toiminnanjohtaja Atanas Aleksovski (sd.) tapasi Sirniön ennen remonttitilausten aloittamista.

Taneli Koponen
Aamulehti

Tampereen kaupungin tytäryhteisöihin kuuluva Kotilinnasäätiö on hankkinut noin 128 000 eurolla remontteja ohi kilpailutuksen. Tilaukset on tehty vuosina 2016–2018 Viispartner Oy:ltä, jonka omistajiin on kuulunut hankinta-ajankohtana tamperelainen kaupunginvaltuutettu Ilpo Sirniö (sd.).

Aamulehden useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan remonttitilauksia edelsi sdp:n puoluetoverien tapaaminen kesällä 2016 Tampereella. Palaverissa olivat paikalla Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja Atanas Aleksovski (sd.), Viispartneria edustanut kaupunginvaltuutettu Ilpo Sirniö sekä Kotilinnasäätiön kiinteistöpäällikkö.

Tapaaminen oli poikkeuksellinen, koska eläkeläisille ja vanhuksille asuntoja vuokraavalla Kotilinnasäätiöllä on vakiintunut toimintamalli remonttien hankintaan. Tavallisesti vuokra-asuntojen remontit on tilattu Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistaman yhteishankintayksikön Tuomi Logistiikan kilpailuttamilta rakennusliikkeiltä.

Viispartner ei ollut Tuomi Logistiikan kilpailuttamien rakennusyritysten joukossa.

Remontit vaalien alla
Pian puoluetoverien tapaamisen jälkeen, heinäkuussa 2016, Kotilinnasäätiö aloitti remonttitilaukset Viispartnerilta. Aamulehden saamasta Kotilinnasäätiön kirjanpitoaineistoista ei käy ilmi, millaisia remontteja säätiön asukkaiden koteihin tehtiin.

Valtaosa remonttitilauksista tehtiin ennen kevään 2017 kuntavaaleja. Yksittäisten tilausten arvo vaihteli vajaasta 3 000 eurosta yli 20 000 euroon. Viispartnerin lisäksi remontteja tilattiin samaan aikaan myös Tuomi Logistiikan kilpailuttamilta yhtiöiltä, kuten esimerkiksi Toimealta.

Tilinpäätöstietojen perusteella Viispartnerin liikevaihto koostui lähes kokonaan Kotilinnasäätiön tilauksesta. Vuonna 2016 päättyneellä tilikaudella eli ennen Kotilinnasäätiön tekemiä tilauksia, yhtiön liikevaihto oli vain noin 6 000 euroa. Seuraavalla tilikaudella Viispartnerin liikevaihto nousi 88 000 euroon.

"En osaa sanoa"
Kotilinnasäätiön liikevaihto oli vuonna 2016 päättyneellä tilikaudella yli 13 miljoonaa euroa. Säätiön hallituksen puheenjohtajan Timo P. Niemisen (kok.) mukaan Viispartner-tilauksia kommentoi vain säätiön palkkaama asianajaja Markku Lehtola. Hän kertoo olevansa tietoinen Viispartnerilta tehdyistä tilauksista.

–Olen tutustunut asiaan ja selvittänyt sitä. Tämän hetkinen käsitykseni on, että asiassa ei ole sen enempää selvitettävää, Lehtola sanoo.

Oliko jokin tietty syy, miksi Viispartnerilta on tilattu remontteja?

–Sitä en osaa sanoa, enkä uskalla kommentoidakaan, Lehtola toteaa.

"En halua kommentoida"
Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja Atanas Aleksovski ei vastannut Aamulehden kommenttipyyntöihin.

Aleksovski on Tampereen kaupunginhallituksen 3. varapuheenjohtaja. Hän on yksi Tampereen vaikutusvaltaisimmista poliitikoista. Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajan tehtävän lisäksi hän on esimerkiksi pysäköintiliiketoimintaan ja kiinteistökehitykseen keskittyvän Finnparkin hallituksen puheenjohtaja.

Tällä hetkellä Aleksovskin varajäsenenä Tampereen kaupunginhallituksessa toimiva kaupunginvaltuutettu Ilpo Sirniö kieltäytyi vastaamasta Viispartnerin ja Kotilinnasäätiön välisiä liiketoimia koskeviin kysymyksiin. Hän ei halua kommentoida myöskään sijoitustaan Viispartneriin.

–En halua kommentoida tästä asiasta yhtään mitään.

Yhtiössä viisi osakasta
Yhtiökokouspöytäkirjan mukaan Sirniö omisti 500 Viispartner Oy:n osaketta vielä tammikuussa 2017. Sirniön lisäksi yhtiössä oli neljä muuta osakasta, joista kukin omisti yhtiöstä 500 osaketta.

Aamulehti ei saanut varmistettua tietoa siitä, onko Sirniö luopunut omistuksestaan vai onko hän edelleen osakkaana yhtiössä. Myös Viispartnerin edustaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Viispartnerin ja Kotilinnasäätiön liiketoimien aikaan Sirniö toimi luottamustehtävissä Tampereen kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Hän oli varajäsen Tampereen kaupungin liiketoimintajaostossa, jonka tehtäviin kuului ohjata ja valvoa kaupungin tytäryhteisöihin kuuluvia yhtiöitä ja säätiöitä.

Sirniö toimii nykyisin Tampereen kaupunginvaltuutettuna ja sdp:n valtuustoryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Tampereen kaupungin tarkastuslautakunnalle toimitetussa Sirniön sidonnaisuusilmoituksessa ei mainita Viispartner Oy:tä.

Sirniö on myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP:n) hallituksen varapuheenjohtaja. Tietoa Viispartnerista ei löydy myöskään PSHP:lle toimitetusta sidonnaisuusilmoituksesta.


« Viimeksi muokattu: 27.08.2018, 17:57:06 kirjoittanut Snoopy »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 201
 • Liked: 44291
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2018-08-27 SDP:n kunnalispoliitikot koplaavat Tampereella
« Vastaus #1 : 27.08.2018, 10:39:32 »
Lainaus
Tampereen kaupunginhallitus aikoo armahtaa Kotilinnasäätiön 1,8 miljoonan euron sopimussakosta, joka Kotilinnasäätiölle kuuluisi sen rikottua Tampereen kaupungin kanssa solmimansa sopimuksen ehtoja.

Kotilinnasäätiö on vastoin sopimusehtoja myynyt Muotialassa sijaitsevan, vanhuksille ja ikääntyville tarkoitetun asuintontin vuokrasopimuksen eteenpäin Lehto Group Oy:lle, vaikka tontin luovuttaminen rakentamattomana eteenpäin on sopimuksessa nimenomaan kielletty. Kotilinnasäätiö sai vuokrasopimuksen myynnistä 1 150 000 euroa.

Sopimusehdoissa todetaan, että vuokramiehellä ei ole oikeutta alivuokrata tai muutoin luovuttaa vuokra-aluetta eteenpäin ilman vuokranantajan eli Tampereen kaupungin kirjallista lupaa.

Kotilinnasäätiön olisi kolmen vuoden kuluessa pitänyt rakentaa Muotialantie 36:n tontille eläkeläisille ja ikääntyville tarkoitettuja asuntoja, mutta tätä se ei ole tehnyt..............

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/saatio-myi-vanhusten-asuintontin-vastoin-sopimusta-tampereen-kaupunki-aikoo-armahtaa-18-miljoonan-euron-sakolta-200228644/

Lainaus
Julkista nöyryytystä, epäkunnioittavaa käytöstä, kiristämistä sekä pelolla ja uhkailemalla johtamista. Esimerkiksi tällä tavoin kuvataan tamperelaisen Kotilinnasäätiön työilmapiiriä säätiön henkilöstölle tehdyssä työhyvinvointikyselyssä, jonka tulokset Aamulehti on saanut haltuunsa.

Kysely tehtiin Tampereen omistajaohjausyksikön aloitteesta Kotilinnasäätiössä ja muissa Tampereen tytäryhteisöissä huhtikuussa 2017. Kyselyn yhteisökohtaiset tulokset ovat omistajaohjausyksikön mukaan liikesalaisuuksia.

Tulosasiakirjan mukaan Kotilinnasäätiön henkilöstöstä puolet eli kuusi työntekijää on kokenut työpaikallaan epäasiallista kohtelua tai häirintää. Kyseisistä häirinnän tai epäasiallisen kohtelun tapauksista oli selvitetty kyselyn mukaan puolet. Muissa tapauksissa epäasiallinen kohtelu tai häirintä oli jatkunut edelleen kyselyhetkellä.................

"Esimies kohtelee alaisiaan epäkunnioittavasti eikä luota keneenkään, eikä arvosta meitä. Viikkopalavereissa nöyryytetään julkisesti muiden edessä niitä, jotka ovat eri mieltä esimiehen kanssa."

"Työntekijöiden mielipiteitä ei kuunnella vaan ne jyrätään johdon omilla päätöksillä, jotka on jo ennakkoon päätetty muutaman ihmisen toimesta. Kukaan ei uskalla avata suutansa palavereissa, koska hänet nujerretaan alistavalla hyökkäyksellä", työtekijä kirjoittaa.

Vastauksen mukaan säätiössä työskentelevä esimies heikentää työilmapiiriä.

"Johdetaan pelottelulla ja uhkailemalla. Kiristetään.", vastauksessa todetaan...................


https://www.aamulehti.fi/uutiset/kotilinnasaation-tyontekijat-kertovat-hairinnasta-ja-epaasiallisesta-kohtelusta-julkista-noyryytysta-ja-pelolla-johtamista-200935947/

MrOldSchool

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 101
 • Liked: 234
Vs: 2018-08-27 SDP:n kunnalispoliitikot koplaavat Tampereella
« Vastaus #2 : 27.08.2018, 11:16:16 »
Olikos se niin, että Aamulehti oli näitä kokoomukseen päin kallellaan olevia lehtiä? Siellä taidetaan olla huolissaan SDP:n kannatuslukemista ja jotain pitäs tehdä. Ei siinä mitään, lisää vaan tämmösiä juttuja. :)
Länsimainen kulttuuri ja elämäntyyli ovat kuin terveys, niitä arvostaa kunnolla vasta sitten, kun ne on menetetty.

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 603
 • Liked: 2701
Vs: 2018-08-27 SDP:n kunnalispoliitikot koplaavat Tampereella
« Vastaus #3 : 27.08.2018, 11:29:01 »
Atanas Aleksovski on varsinainen moniosaaja: Noussut politiikkan avulla kaupungin merkittävimmiksi miehiksi ja entiseltä ammatiltaan muusikko, Aamulehden jakaja, vahtimestari, huoltomies ja tietenkin tulkki.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 340
 • Liked: 134162
Vs: 2018-08-27 SDP:n kunnallispoliitikot koplaavat Tampereella
« Vastaus #4 : 30.10.2018, 12:17:17 »
Poliittisella urallaan miljoonilla euroilla mokutusta, mutta joutuisikohan viimein vastuuseen edes tästä:

Lainaus
Tampereen tunnetulle poliitikolle Atanas Aleksovskille syyte luottamusaseman väärinkäytöstä

Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja Atanas Aleksovski on saanut syytteen. Syyte koskee luottamusaseman väärinkäyttöä.

Poliisi on tutkinut Kotilinnasäätiön tonttikauppoja.

Aleksovski on tunnettu tamperelainen poliitikko. Hän on muun muassa sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen ja kolmas varapuheenjohtaja kaupunginhallituksessa.

[...]

Rikostutkinnan taustalla ovat Tampereen Kotilinnasäätiön tonttikauppajärjestelyt. Poliisin mukaan esitutkinta koski Muotialantien tonttia, jonka Tampereen kaupunki vuokrasi Kotilinnasäätiölle. Säätiö myi vuokraoikeuden eteenpäin rakennusyhtiö Lehto Groupiin kuuluvalle Rakennusyhtiö Rakennuskartio Oy:lle ilman kaupungin lupaa.

Tampereen kaupunki pyysi Kotilinnasäätiötä maksamaan alun perin 1,8 miljoonaa euroa sopimuksen rikkomisesta. Summasta neuvoteltiin pitkään ja asiaa soviteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Lopulta sovittiin, että Kotilinnasäätiö maksaa kaupungille 775 000 euroa korvausta.

[...]

Atanas Aleksovski ei ole vielä saanut papereita syytteeseen liittyen. Hän ei tiedä, miten syytettä perustellaan.

– Edelleen kiistän jyrkästi syytteen. Julkisuudessa on esiintynyt niin paljon paikkansa pitämättömiä väitteitä. Siksi koen, että hyvä, että asia selvitetään näin. Uskon oikeusvaltioon ja olen siksi rauhallisella mielellä.

Aleksovski ei vielä osaa sanoa, miksi hallitusta ei syytetä mutta häntä syytetään.

– Olen toiminut toiminnanjohtajan roolissa ja toimittanut kaikki tarvittavat tiedot hallitukselle. Hallitus on tehnyt yksimielisiä päätöksiä. En ole saanut vielä asiakirjoja, miksi minua syytetään mutta ei hallitusta. Tällä hetkellä en osaa sanoa enempää.

Aleksovski ei aio ainakaan tässä vaiheessa jättää itse luottamustehtäviä tai toiminnanjohtajan tehtävää.

– En ole saanut tuomiota. Tässä vaiheessa toiminnanjohtajana toimiminen on hallituksen asia. Hallitus varmasti päättää, onko luottamusta jatkaa.
Yle 30.10.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 340
 • Liked: 134162
Vs: 2018-08-27 SDP:n kunnallispoliitikot koplaavat Tampereella
« Vastaus #5 : 18.12.2018, 15:19:38 »
Lainaus
Syytetään lähes miljoonan euron vahingosta: Tamperelainen vaikuttaja Atanas Aleksovski kiistää syytteet

Tamperelainen kunnallispoliitikko Atanas Aleksovski (sd.) vastasi syytteisiin tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Hän kiistää syyllistyneensä luottamusaseman väärinkäyttöön.

Yle kertoi lokakuussa, että Aleksovski saa syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä. Syyttäjän mukaan Aleksovski on väärinkäyttänyt luottamusasemaansa Tampereen Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana jättämällä tehtävänsä osaksi suorittamatta ja siten aiheuttanut vahinkoa ja vahingon vaaraa säätiölle.

Syyttäjä vaatii Aleksovskin tuomitsemista yli seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Rikostutkinnan taustalla ovat Tampereen Kotilinnasäätiön tonttikauppajärjestelyt, Aleksovski on säätiön toiminnanjohtaja.

Menettelyllään Aleksovski on syyttäjän mukaan aiheuttanut säätiölle 775 000 euron sovintosuoritusta vastaavan vahingon ja vahingon vaaran aina 1,8 miljoonaan euroon asti.

Aleksovski kiisti jo esitutkinnassa kaikki rikosepäilyt.

– Edelleen kiistän jyrkästi syytteen. Julkisuudessa on esiintynyt niin paljon paikkansa pitämättömiä väitteitä. Siksi koen, että hyvä, että asia selvitetään näin. Uskon oikeusvaltioon ja olen siksi rauhallisella mielellä, Aleksovski kertoi Ylelle lokakuussa.

[...]

Poliisin mukaan esitutkinta koski Muotialantien tonttia, jonka Tampereen kaupunki vuokrasi Kotilinnasäätiölle.

Säätiö myi 1,15 miljoonalla eurolla vuokraoikeuden eteenpäin rakennusyhtiö Lehto Groupiin kuuluvalle Rakennusyhtiö Rakennuskartio Oy:lle ilman kaupungin lupaa.

Syyttäjän mukaan Aleksovski on tehnyt päätösehdotukset, vaikka hänen tiedossaan on ollut, ettei kaupunki ole antanut vuokraoikeuden siirrolle suostumusta. Syyttäjän mukaan Aleksovski on kertonut säätiön hallitukselle tai antanut muuten ymmärtää, että tällainen suostumus olisi.

Tampereen kaupunki pyysi Kotilinnasäätiötä maksamaan alun perin 1,8 miljoonaa euroa sopimuksen rikkomisesta. Summasta neuvoteltiin pitkään ja asiaa soviteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Lopulta sovittiin, että Kotilinnasäätiö maksaa kaupungille 775 000 euroa korvausta.
Yle 18.12.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset