UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset  (Luettu 61805 kertaa)

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 250
 • Liked: 5433
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #60 : 29.08.2018, 21:58:25 »
Lainaus
YK:n ihmisoikeuskomissaari Seid Raad Al-Hussein on tuominnut jyrkästi Chemnitzin mielenosoituksissa esiintyneen väkivallan.

YK eli Yhdistyneet Kehitysmaapummit koirille ja naisille.

Toivottavasti saksalaiset pitäisivät mekkalaa nyt oikein kunnolla ja hiillostavat rikollismerkeleet vallasta. Se olisi koko EU:n ja Kalergi-syövän loppu ja silloin myös Suomen luteiden hillotolppa katkeaa.
Eikä tämäkään turhake tuominnut puukotuksia mistä koko episodi lähti liikkeelle :facepalm: Ai niin, eihän Al Hussein omiaan voi syyttää..
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 010
 • Liked: 2644
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #61 : 29.08.2018, 22:17:45 »
YK on muuten kolmannen maailman ("hauraiden" maiden) globaalinen kerjuulaitos ja itsenimitetty moraaliauktoriteetti, jota ns. lännen hyväntahtoiset ja tietämättömät veronmaksajat tukevat verovaroin edistäen samalla hyvän hyvyyttään omaa tuhoaan mm. lapsikuolleisuutta vähentämällä.


qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 871
 • Liked: 8889
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #62 : 29.08.2018, 22:59:03 »
Lainaus
OiM Blogi Heikki Porkka: Helsingin Sanomien toimittaja ääriuutisoi
Lainaus
Helsingin Sanomat julkaisi eilen, 28.8.2018 Berliinin kirjeenvaihtajansa Anna-Liina Kauhasen kommenttipuheenvuoron, jonka otsikkona on ”Äärioikeisto lähti kosto­retkelle Saksassa ja näytti, että sen uhka on otettava todesta”.

Kauhasen kohtuullisen lyhyen kirjoituksen otsikko ja kuvateksti mukaan lukien tekstistä löytyy sana ”äärioikeisto” 15 kertaa. ”Natsi” jää pahasti alakynteen, sillä sana mainitaan ”vain” neljä kertaa.

Rivien välistä Kauhanen antaa ymmärtää Vaihtoehto Saksalle (AfD) –puolueen olevan syyllinen ”äärioikeiston” nousuun. Kauhanen kirjoittaa:

”Juuri Saksin osavaltio on se, missä äärioikeisto tekee itsestään salonkikelpoista. Täältä kumpusi Saksan uuden oikeistopopulistinen Vaihtoehto Saksalle -puolueen eli AfD:n nousu Saksan liittopäiville.”
Lainaus
Kauhasen kirjoituksessa pistää monotonisen äärioikeisto-sanan toiston lisäksi toinenkin asia silmään. Hänen tekstistään ei löydy yhtään kertaa sanoja anarkisti, antifa tai vasemmisto, joiden edustajista ”vastamielenosoitusten” edustajat lähes aina koostuvat. Chemnitzissä joukkoja johti saksalaismedian (Focus) mukaan vasemmistopuolue Linken edustaja Tim Detzner.
Lainaus
Asiaa pohtiessa on syytä tehdä aikahyppy taaksepäin ja muistella mitä tapahtui Hampurissa, Saksassa, reilu vuosi takaperin, kun G20 -maiden edustajat kokoontuivat.

Hampurissa anarkistit ja vasemmistolaiset vandalisoivat kaupunkia miljoonien edestä, mutta mikä pahinta, 476 poliisia loukkaantui suorittaessaan virkatehtäväänsä.
Lainaus
Kirjoittiko Helsingin Sanomien Saksasta raportoiva toimittaja tai kuka hyvänsä HS:n toimittaja Hampurin jälkilöylyissä artikkelin, jonka lopuksi totesi:

”Suunta on juuri nyt vaarallinen. Hyvää Hampurin täydellisessä kaaoksessa on se, miten tiukasti valmius väkivaltaan nyt tuomitaan. Vasemmisto ja anarkistit näyttivät, että niiden uhka on otettava todesta.”

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 747
 • Liked: 1859
 • ääärinuiva
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #63 : 29.08.2018, 23:43:25 »
Ja jatkoa Heikki Porkan hyvästä blogista.
Lainaus
Hampurin mellakoiksi muuttuneissa mielenosoituksissa oli mukana suomalaisia, vasemmistoliiton ja vihreiden edustajia, esimerkiksi Itä-Helsingin vihreiden puheenjohtaja. Käsitykseni mukaan vihervasemmistolaiset matkasivat Hampuriin bussikuljetuksin, joiden maksuun kaikki suomalaiset ovat osallistuneet, koska järjestöt saavat yhteiskunnalta avustuksia.


Suomi on seurannut länsieurooppalaista mallia muutaman vuoden jälkijunassa, mutta poliittisen johdon toimet eivät osoita sellaisia heräämisen merkkejä, joiden mukaan olisi aikomus tehdä selkeä suunnanmuutos. Oppositiossa istuvilta vihervasemmistolaisilta ei kukaan edes muutosta odota, sillä ne ovat osoittaneet jo kymmeniä kertoja seisovansa vandalismia ja väkivaltaa yhteiskuntaan tuottavien tahojen takana ja tukena.
Missä ******i siellä ongelma.

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 802
 • Liked: 3494
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #64 : 29.08.2018, 23:53:33 »
Punavihermedian kaksoisstandardit ovat nyt niin läpinäkyvät ettei puolueellisuus jää enää epäselväksi.

AFD:ta syytetään lietsonnasta tai ainakin mellakoiden symppaamisesta. Äärivasemmiston osuudesta tilanteen eskalaatioon ei mainita sanallakaan. Sitä päivää edelleen odottelen kun ANTIFA-huligaanien tekoja käsitellään myös kriittisesti ja punavihreitten poliitikoiden yhteydet laitavasemmiston huligaaneihin nostetaan myös esiin.

Taitaa olla turha toivo. Moni noista toimittajista kuuluu näihin "tiedostaviin" joilla on peruspositiivinen asenne latavasemmiston roskasakkiin.
« Viimeksi muokattu: 29.08.2018, 23:55:42 kirjoittanut Parzival »

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 478
 • Liked: 17974
 • Easter Worshipper
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #65 : 29.08.2018, 23:58:17 »
HS:

Lainaus
Äärioikeisto ryntäsi kadulle jahtaamaan ulkomaalaisen näköisiä kostoksi puukotuksesta Saksassa – Maan johto hätkähti: ”Ei tilaa oman käden oikeudelle
...
Jokainen, joka toimii näin, asettuu oikeusvaltion ulkopuolelle”, Chemnitzin ylipormestari Barbara Ludwig sanoi.
----
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005805713.html

Terkkuja vaan Toukopoukolle ja Aino"lentokone"pennaselle. Vihervasemmiston omankädenoikeus on vaan parempaa omankädenoikeutta?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 793
 • Liked: 21020
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #66 : 30.08.2018, 00:29:53 »
Saksalaislehden haastattelussa CDU:n Bundestag-kansanedustaja Alexander Krauß. Juttu saattaa antaa suhteellisen hyvää kuvaa siitä, mitä Chemnitzissä oikein lopulta tapahtui.

Lainaus
Haastattelu

"Chemnitzissä ei ole mitään laeista vapaita alueita"


Junge Freiheit 29.8.2018 juttu saksaksi

Politiikassa ja mediassa kuohuu Chemnitzin mielenosoitusten jälkeen. Monet luonnehtivat Saksia oikeistoekstremismin linnakkeeksi. CDU:n Bundestag-kansanedustaja Alexander Krauß kiistää tämän ja toteaa selvästi: Sellaiset syytökset, että valtava lynkkausväkijoukko olisi jahdannut tuntikausia ulkomaalaisia, eivät pidä paikkansa. Chemnitzissä ja muualla Saksissa ei ole alueita, jotka olisivat ilman lakeja.

Herra Krauß, onko Saksissa oikeistoekstremismiongelma?

Alexander Krauß: Saksissa on kiistatta oikeistoekstremistejä. Meillä on myös ongelmia oikeistoekstremismin kanssa, mutta samalla myös vasemmistoekstremismin kanssa. Se taas ei pidä paikkansa, jos väitetään jokaisen saksilaisen olevan oikeistolainen tai oikeistoekstremisti. Kuvat Chemnitzin mielenosoituksista, esittävät ne sitten vasemmistoa tai oikeistoa, eivät anna oikeaa kuvaa vapaavaltiostamme.

Tapattujen puolesta pidettyyn mielenosoitukseen osallistui poliisin mukaan lopulta 6.000 henkilöä.

Krauß: Heidän joukossaan oli myös huligaaneja ja oikeistoekstremistejä. Media otti sitten erityisesti heidät huomion keskipisteeseen. Linke-puolueen ilmoittamassa mielenosoituksessa esiintyi myös väkivaltaa ja naamioituneita osallistujia. Siitä ei kuitenkaan kerrottu kovin laajalti. Lopulta meidän on kuitenkin pohdittava sitä, miksi niin monet kansalaiset, jotka aivan varmasti eivät ole oikeistoekstremistejä, liittyivät mukaan tällaiseen mielenosoitukseen. Heille on myös todettava: Tämän väen kanssa ei osoiteta mieltä ja heidän perässään ei tule myöskään juosta.

"Yhteiskuntamme on jakautunut"

Miksi tällaiset mielenosoitukset ovat niin vahvoja erityisesti Saksissa?

Krauß: Meillä on taatusti pakolaispolitiikan takia jakautunut yhteiskunta, eikä pelkästään Saksissa. Miksi nämä mielenosoitukset vetävät juuri meillä niin paljon väkeä, sitä en osaa sanoa. Joka tapauksessa ulkomaalaisteemalla on täällä huomattavasti merkittävämpi rooli kuin lännessä, jo pelkästään siksi, koska muukalaisilta näyttävät ihmiset erottuvat täällä näkyvämmällä tavalla ja siten myös asyylikriisin kielteinen puoli, sekä rikollisuus. Ihmiset kokevat nämä asiat hyvin tunteenomaisesti. Kysyn myös olisiko kuohunta ollut yhtä kovaa, jos saksalainen olisi puukottanut saksalaista.

Kaikkialla puhutaan nyt vain mielenosoituksista, uhri, nuori perheenisä on jäänyt kokonaan taka-alalle.

Krauß: Se pitää paikkansa. Asianmukainen muistotilaisuus on tuskin enää mahdollinen, sillä mielenosoitukset ja kertomukset niistä jättävät kaiken muun varjoonsa. Nyt ei ole enää juurikaan mahdollisuuksia sellaiselle henkilölle, joka haluaa osoittaa rehellisesti ja vilpittömästi surunsa. Myös siksi, koska jotkut ovat välineellistäneet tämän hirvittävän teon ja väärinkäyttävät sitä.

Liittokansleri Merkel on tuominnut Chemnitzin mielenosoitukset, mutta häneltä ei löytynyt sanaakaan uhrille tai tämän omaisille. Eikö tämä ole suhteetonta?

Krauß: Poliittinen dimensio oli nyt mielenosoituksissa. Olen kuitenkin varma, että uhrin kuolema, sekä hänen omaisensa eivät olleet liikuttamatta kansleria. Tällainen ei jätä ketään kylmäksi. Mahdollisesti hän olisi voinut näyttää tämän myös julkisesti.

"Ei ollut mitään valtavaa lynkkausväkijoukkoa"

Osavaltion pääministeri Kretschmer sanoo, että Saksissa oli tilanne hallinnassa ja Saksi toimi. Onko asia näin, vai pitääkö enemmänkin paikkansa vaikutelma, että hän vain reagoi?

Krauß: Totta kai Saksilla oli tilanne hallinnassa! Nyt ja myös aiemmin. Tehtävissä oli 600 poliisia. Jälkikäteen ajatellen tämä voi vaikuttaa liian vähältä, silti poliisi hallitsi tilanteen ja se esti tilanteen mahdollisen eskalaation. Sunnuntaina ilmeni tapauksia, joissa hyökättiin maahanmuuttajien ja ulkomaalaisilta näyttävien ihmisten kimppuun. Tämä on tuomittava mitä tiukimmin. Ei kuitenkaan pidä paikkansa, että valtava lynkkausväkijoukko olisi tuntikausien ajan jahdannut ympäri Chemnitziä ulkomaalaisia. Sellaista ei tapahtunut.

Seehofer tarjosi Saksille liittovaltion poliisin apua.

Krauß: On oikein, että apua tarjotaan, mutta siihen ei ollut mitään tarvetta. Kuten sanottu: Saksilla oli tilanne hallinnassa. Chemnitzissä ei ole laeista vapaita alueita, eikä myöskään muualla vapaavaltiossa.

"Johdonmukaiset karkotukset"

Bild-lehden päätoimittaja Julian Reichelt oli Twitterissä sitä mieltä, että liittovaltion poliisin on mentävä Chemnitziin palauttamaan sinne yleinen järjestys.

Krauß: Se on täyttä puppua! Sellaiseen ei ollut mitään aihetta. Saksin poliisi pystyy pitämään huolta turvallisuudesta ja se myös tekee sen. Tietenkään poliisi ei pysty estämään jokaista rikosta. Kun sellainen sitten tapahtuu, niin siitä tulee syyte ja Saksin oikeuslaitos antaa rangaistuksen.

Toista epäillyistä puukottajista oli rangaistu aiemmin huumerikoksista ja pahoinpitelyn johdosta. Miten voi olla mahdollista, että rikollinen turvapaikanhakija liikkuu Saksassa täysin vapaasti ja pystyy tekemään lopulta murhan?

Krauß: Tämä osoittaa, että meidän on kiinnitettävä vielä tiukemmin huomiota karkotuksiin ja pantava niitä täytäntöön. Pitää painostaa enemmän lähtömaita, että ne tekisivät yhteistyötä palautusten kanssa. Emme voi laiminlyödä tätä, muuten kansalaisten keskuudessa syntyy juuri sellaista tyytymättömyyttä, joka toimii sitten ravintoalustana sellaisille mielenosoituksille, joita näimme juuri Chemnitzissä.

Lihavoinnit mun.

Mitäs, jos kokeilisi laittaa ne rajat kiinni, saattaisi olla helpompaa, kuin yrittää hallita mahdotonta suuren mittaluokan humpuukitrafiikkia ja -prosessia?

EDIT typo

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 802
 • Liked: 3494
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #67 : 30.08.2018, 05:02:22 »
Saksalaisten lehtien kommenttiosioiden lukeminen on valaisevaa mutta myös hämmentävää.

Paljon on kommentoijia, jotka ovat lopullisesti saaneet tarpeekseen punavihreitten omaahanmuuttovalheista mutta paljon on myös kommentoijia jotka maalailevat seinille näkyjä NSDAP:n uudesta noususta. Saksalaisia on vuosikymmenet pöllötetty systeemaattisella poliittisella "oikeiston vastaisella" kasvatuksella ja osan on vaikea irtaantua mielikuvitusuhista ja propagandasta.

Tuo Saksalle erityinen natsismin trauma on myös ase, jota vasemmisto  käyttää täysin rinnoin hyväkseen ajaakseen omaa poliittista agendaansa ja leimatakseen kaikki vastaäänet "natsismiksi". Samahaan ne toki yrittävät täälläkin mutta maaperä ei ole aivan yhtä otollinen.

Saa nähdä pystyykö Saksassa kansan enemmistö irtaantumaan tuosta vasemmistolaisesta mielikuvitusmaailmasta, joka siellä on todella hallitseva. Helppoa se ei ole koska tiedotusvälineet ovat kokonaan punavihreitten käsissä.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 173
 • Liked: 13243
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #68 : 30.08.2018, 06:09:23 »
Äärioikeiston väkivalta on kova haaste oikeusvaltiolle - Pääkirjoitus
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005808183.html

Lainaus
Nykyisen Saksan johto ei vaiennut vaan tuomitsi heti ja voimakkaasti sekä puukotuksen, joka oli mellakoiden alkukipinä, että ihmisjahdin, johon väki­joukko syyllistyi. Mellakoitsijoiden nat­seja ihannoivat tervehdykset ja isku­lauseet ovat Saksassa rikoksia.
...
Mellakoiden jatkokäsittely tapahtuu tuomioistuimissa ja ennen kaikkea Saksan yhteiskunnallisessa keskustelussa. Mielleyhtymät historiaan ovat ilmeisimpiä saksalaisille itselleen. Edessä on vaikeita kysymyksiä siitä, miten rasistisen äärioikeiston toiminnan kärjistyminen väkivallaksi pysäytetään ja estetään.

VASTAAVAA harkintaa käydään samaan aikaan myös Suomessa. Turun hovioikeus käsittelee käräjäoikeuden päätöstä lakkauttaa uusnatsijärjestöt Pohjoismainen ­vastarintaliike ja sitä tukeva Pohjoinen perinne ry. Lakkauttamisten perusteena on toimintaan liittyvä väkivaltaisuus.
...
Näitä ryhmiä vastaan oikeusvaltion vahvin ase on lopulta oikeusvaltio itse ja sen kyky korjata omia puutteitaan.

Saksan äärioikeisto odotti sopivaa hetkeä päästä näyttämään voimansa ja sai sen Chemnitzissä – ”Äärioikeiston mielenosoitukseen ei päädytä sattumalta”
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005808471.html

Lainaus
SAKSAN Chemnitzissä varaudutaan uuteen äärioikeiston torstai-illaksi koolle kutsumaan mielenosoitukseen. On riski, että se kärjistyy mellakoinniksi. Mielenosoituksen järjestää sama äärioikeistolainen Pro Chemnitz -verkosto, jonka maanantainen mielenosoitus riistäytyi poliisin hallinnasta.

Maanantaina äärioikeiston mielenosoitus kokosi Chemnitziin uusien arvioiden mukaan noin 5 000 osallistujaa ympäri Saksaa. Samaan aikaan järjestettiin myös vastamielenosoitus, jossa osallistujia oli noin 2 000. Mielenosoittajat kahakoivat keskenään, ja tilanne riistäytyi jo toista iltaa peräkkäin mellakoinniksi.
...
Torstaina on tärkeää, etteivät uudet mielenosoitukset riistäydy poliisin hallinnasta, sanoo äärioikeiston tutkija, poliittisen teorian ja aatehistorian professori Hans Vorländer Dresdenin teknisestä yliopistosta.
...
”Nyt on kaksi erityisen tärkeää asiaa. Toinen on poliisin toiminta. Toinen on poliitikkojen selkeä ja yksiselitteinen viesti siitä, että äärioikeisto ja sen väkivalta ei käy.”

Saksan poliittisen johdon olisi pitänyt tuomita mellakointi jo sunnuntaina, Vorländer sanoo.

Sisäministeri Horst Seehofer kommentoi tapahtunutta vasta tiistaina, mikä on herättänyt Saksassa paljon hämmästystä.

SAKSALLA on Vorländerin mukaan vakava ongelma äärioikeiston kanssa. ”Äärioikeisto on hyvin valmis väkivaltaan.”

Keskeinen osa ongelmaa on se, miten äärioikeiston uhkaa on vähätelty Saksin osavaltiossa, jossa myös Chemnitz sijaitsee.
...
Natsipuolue NPD oli kymmenen vuotta Saksin osavaltion parlamentissa, ja juuri entinen Itä-Saksa on se, josta kumpuaa oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen eli AfD:n kannatus. Useilla sen poliitikoilla on tausta äärioikeistossa.

AfD ei tee selkeästi eroa äärioikeiston väkivaltaan, Vorländer sanoo. AfD kutsui oman protestinsa koolle heti sunnuntaina, ja lauantaina se järjestää Chemnitzissä mielenosoituksen.

ÄÄRIOIKEISTO odotti sopivaa syytä lähteä liikkeelle näyttämään voimaansa, sanoo äärioikeiston tutkija Robert Lüdecke Amadeu Antonio -säätiöstä.
...
Kritiikillä hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa ja poliisin toimintaa vastaan tuotetaan oikeutusta sille, että äärioikeisto voisi ottaa vallan, Lüdecke sanoo.
...
”Joukko on sinänsä kirjava, mutta verkostoitunut. On jalkapallon ympärille järjestäytynyttä äärioikeistoa ja monenlaisia ryhmiä, kuten niin sanottuja identitaareja”, Vorländer kertoo.

Liikkeelle saatiin myös niitä, joilla ei ole suoraa linkkiä äärioikeistoon, mutta joihin äärioikeiston sosiaalisessa mediassa levittämä propaganda on purrut.

”Kutsuisiko heitä tavallisiksi kansalaisiksi, on toinen kysymys”, Vorländer pohtii.

Lüdecken mielestä äärioikeiston mielenosoitukseen ei päädytä sattumalta, vaan osallistuvat antavat tukensa äärioikeistolle ja rasismille. Hiljaista tukea on paljon.
...
Aktiivinen propagointi oli osa myös Chemnitzin mellakointia, Vorländer sanoo.

”Puukotuksesta levisi valheita, kuten se, että uhri olisi yrittänyt estää naisen seksuaalisen häirinnän. Äärioikeisto rakentaa narratiivia, jolla lietsoa vihaa ja samalla saada tukea ääri­oikeistolle.”

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 193
 • Liked: 8250
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #69 : 30.08.2018, 06:34:34 »
Valemedia Helsingin sanomat mainitsee pääkirjoituksessaan lukemattomia kertoja sanan "äärioikeisto", vaikka Chemnitzin mielenosoittajilla ei ole mitään tekemistä oikeiston kanssa.

Oikeistohan Saksassa haluaa houkutella maahan laitonta halpatyövoimaa, ja viis veisaa siitä, että joukossa on rikollisia puukottajia.

Chemnitzin mielenosoittajat vastustavat oikeiston politiikkaa ja vaativat väkivaltaa kuriin sekä lakien noudattamista laittomien siirtolaisten käsittelyssä.

Miksi valemedia Helsingin sanomat ei ehdota, että Saksassa rikolliset laittomat siirtolaiset vangittaisiin siihen asti, että he palaavat kotimaahansa? Sen takia, että Helsingin sanomat itse ajaa äärioikeistolaista politiikkaa, jossa laittomia siirtolaisia houkutellaan piittaamatta laeista tai siitä, että laiton siirtolainen syyllistyy rikoksiin.

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 690
 • Liked: 1391
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #70 : 30.08.2018, 06:53:03 »
Valemedia HS:n tehtävä oikeassa länsimaassa ei olisi ehdotella yhtään mitään. Ko. aviisin tehtävä on kertoa maailmalla ja meillä tapahtuvista asioista mahdollisimman neutraalisti ja asiallisesti. Lisäksi toivon suomenkielen osaamista;nythän sekin on ilmeisen hukassa.
Kyseessä on sanomalehden kaltainen mielipidemuokkaamo, joka yrittää kovasti olla oikeassa.

Yllättävän nopeasti- ts.heti- koko länsimainen media käänsi  alkuperäisen idän ihmeiden suorittaman järkyttävän veriteon päälaelleen alkaen syyllistää totuttuun tapaan tavallisia ihmisiä näiden alettua "jostain syystä" vähän elämöimään.
Ei ole mitään väärää sanoa talon isäntänä tuossa puukotustilanteessa että "nyt riittää". Paapotut tuliaistunkiaiset ovat käyttäneet vain meitä hyväkseen ja vieläpä pahoinpitelevät meitä, eikö tuossa ole jo riittämiin syitä karkottaa tuollaiset tyypit sinne mistä ovat ikinä tulleetkaan?!

Äärioikeistosta puhuminen tavallisten kansalaisten ollessa kyseessä täyttää normaalin nykyisen valemedian puppu-merkistön täysin.
Jos tolkun ihmisten joukkoon liittyy muutama oikea natsi, ei se tee kaikista lopuista natseja edelleenkään. Molemmat joukot ovat vain yhteisellä asialla, jonka hallituksen olisi pitänyt hoitaa kuntoon jo vuosia sitten.
« Viimeksi muokattu: 30.08.2018, 07:16:36 kirjoittanut Linkster »

Melba

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 304
 • Liked: 1294
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #71 : 30.08.2018, 07:04:49 »
Yle jatkoi tasokasta uutisointiaan tänäänkin teemalla "äärioikeisto - vastamielenosoittajat".
Jospa tällä rajoittuneella ja todellista tilannetta vääristelevällä kirjoittelulla ja poliitikkojen kannanotoilla niin Saksassa kuin myös Suomessa haetaan perusteltua oikeutusta tulevaan valtion väkivaltakoneiston käyttöön mielenilmaisujen tukahduttamiseksi...

Ilmeisesti Chemnitz I saa jatkoa tänään ja lauantaina. Yle mainitsi äärioikeistolaisia olleen liikkeellä 6000 - paljonpa niitä natseja Saksasta löytyykin! Ja uutispätkän ainoa haastateltava luonnollisestikin oli professorin arvovallalla täysin tällaista mielenilmaisua vastaan.
Harmi, että "äärioikeiston" joukosta löytyvät muutamat heilaajat estävät täydellisen propagandavoiton saavuttamisen, koska vastapuoli nostaa juuri nuo muutamat pääasiaksi.

Mutta tuohon ylen uutisointiin olisi kyllä saatava jotain järjestystä, tilannehan alkaa olla sietämätön. Joten kansanedustajat - mitä olette velkaa totuudelle ja mitä voitte sen edistämiseksi tehdä? Kuka uskaltaa?

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 629
 • Liked: 17934
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #72 : 30.08.2018, 07:09:34 »
Ja Hesarin aamun otsikot ovat:

Saksan äärioikeisto odotti sopivaa hetkeä päästä näyttämään voimansa ja sai sen Chemnitzissä – ”Äärioikeiston mielenosoitukseen ei päädytä sattumalta”

sekä

Perussuomalaiset ja uusnatsit kulkivat yhdessä Turun puukotusten vuosipäivänä – Tutkijan mukaan puolueella on ”hyvin korkea kynnys puuttua” jäsentensä yhteyksiin

Suuren tarinan aktiivinen kehittäminen on kovasti käynnissä. Onkohan tämä Hesarin toimituksen omaa suosion kalastelua ylhäältä vai seurataanko tässä jotain Brysselin viisaiden virallista ohjeistusta?

Todennäköisesti seuraavaksi Hesari alkaa vaatimaan EU:n liittovaltion myöhemmin tarkemmin määrittelemien arvojen ja ideologian loukkausten kriminalisointia. Kummassakaan jutussa ei pikavilkaisulla mainittu sanallakaan vasemmistoa, kuten odottaa saattoikin.
« Viimeksi muokattu: 30.08.2018, 07:12:27 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 845
 • Liked: 6672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #73 : 30.08.2018, 08:23:40 »
Verovaroilla toimiva propaganda-apparaatti yrittää reppanakortilla:


"Iso-Markun mukaan maahanmuuttoa jyrkästi vastustava liikehdintä on keskittynyt Saksassa etenkin maan itäosiin pitkälti elintasoerojen seurauksena.

– Idän osavaltiot ovat suhteessa heikomassa taloudellisessa tilanteessa. Siellä on myös historiasta juontuvaa poliittista juurettomuutta. Perinteiset valtapuolueet eivät ole onnistuneet vakuuttamaan äänestäjiä samalla tavalla kuin läntisessä Saksassa, Iso-Markku arvioi.

Esimerkiksi maahanmuuttoa ja islamia vastustava Pegida-liike aloitti toimintansa Dresdenissä. Syksyllä 2014 perustettu järjestö laajeni nopeasti muihin Itä-Saksan kaupunkeihin, joissa myös oikeistopopulistinen Vaihtoehto Saksalle -puolue on saanut viime vuosina jalansijaa."

Itäisessä Saksassa on sama kuin koko muussa entisessä itäblokissa: Kun ihmisille valehdellaan 24/7 yli 50 vuotta, ei enää valheita uskota, ja sanotaan takaisin, kun kerran on mahdollisuus ilman, että polizei hakee yöllä kuulusteluihin.

https://yle.fi/uutiset/3-10375821
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 300
 • Liked: 42001
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #74 : 30.08.2018, 08:28:18 »
^^ Kun tuon persuja käsittelevän jälkimmäisen tuuttauksen luki, ei voinut olla miettimättä, että tämä maa kahlaa todella syvällä Orwellilaisen ja Pahkasian kaltaisen risteymän humussa. "Uutisointi" on niin värittynyttä, että sopii vain ihmetellä, miten tämä kaikkinainen paska uppoaa niin suureen osaan kansalaisia.

Ehkä kyse ei olekaan siitä, ovatko uutisoinnit totta vai tarua. Ehkä tarkoitus on ainoastaan pitää Suomea ja muuta Eurooppaa ideologioiden taistelukenttänä valheista ja sen mukanaan tuomista seurauksista huolimatta. Merkille pantavaa on myös se, etteivät kansalaiset isommin tunnu välittävän siitä, että paskan puhuminen on arkipäiväistynyt ja kasvanut volyymiltaan hulppeaksi. Ilmeisesti on pääasia vain saada valita puolensa jotakin vastaan, vaikka oma joukkue olisi kävelevä valhe.

Tämä kaikkinainen valehtelu kyllä tulee päätökseensä. Päätökseen tulon jälkeen koittaa "uusi maailmanjärjestys". Niin on aina ollut ja niin tulee ilmeisesti aina olemaan. Ihminen on siitä outo eläin, ettei se tunnu ikinä oppivan, vaan toistaa samat virheet yhä uudelleen ja uudelleen. Maailma kyllä kovasti muuttuu, mutta ihminen on ja pysyy pohjimmiltaan samana. Tätä taustaa vasten vallanpitäjien on helppo pyörittää oravanpyörää omien intressiensä ajamiseksi. Vallanhalu ja ahneus toimivat oravanpyörän moottoreina, mikään ei ole muuttunut sitten Rooman aikojen. Pienen suvantovaiheen jälkeen maailma on jälleen tullut hulluksi ja kaikki rakennettu ollaan valmiita tuhoamaan. On tämä sairasta touhua.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 380
 • Liked: 7280
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #75 : 30.08.2018, 08:35:57 »
Hesarin jutun kommenteista:

Lainaus
Artikkelissa on otsikko mukaan luettuna 565 sanaa. "Äärioikeisto" tai jokin sen taivutusmuodoista on mainittu 26 kertaa, joka on 4,6 % koko artikkelista. Se esiintyy tekstissä lähes yhtä usein kuin olla-verbi (27 kertaa), joka on suomen kielen yleisin sana. Eiköhän agen... asia tullut harvinaisen selväksi.

Vuosi sitten oli niitä juttuja, joissa populisti mainittiin 22 kertaa yhdessä jutussa.
Tällainen ei ole uutisointia, tämä on monotonista propagandaa. Kuten joku jo kirjoittikin, tämä on natsismin trauman poliittista hyväksikäyttöä. Ihmisten trauman manipulointia omiin tarkoitusperiin. Likaista. Mitä maahantulijoiden väkivallan suvaitsemiseen tulee, niin ihan agendan mukaan tämä etenee:

Lainaus
Varsinaiset kriminaalivangit olivat Neuvostoliitolle ongelma. Heidän olemassaolonsa ei sopinut yhteiskuntateoriaan. Pian keksittiin kompromissi: alettiin puhua "sosiaalisesti läheisistä". Heidän vastakohtanaan oli tietenkin 58:n mukaan tuomitut "vieraat" (insinöörit, nunnat, professorit, agronomit yms.). Ohjesäännöt toistivat lakkaamatta, että "rikoksenuusija-kriminaaleja kohtaan on osoitettava luottamusta". Heidän luokka-asemansa mahdollisti "uudelleentaonnan" eli onnistuneen ojennuksen ja kuntoutuksen. Osa kriminaalivangeista osallistui vankileiri- ja siirtolajärjestelmän hallintoon virallisissa tehtävissä, jopa ns. kasvattajina ("nartut"). Syntyi tragikoomisia tilanteita: moninkertainen ryöstäjä ja murhamies piti puheita Venäjän vanhalle sivistyneistölle siitä, miten tulisi elää.

http://www.haaste.om.fi/fi/index/lehtiarkisto/haaste42009/gulaginrikosoikeutta.html

Maahantulijat ovat punasinivihreiden sosiaalisesti läheisiä. Rikollisten matujen olemassaolo ei sovi poliittiseen teoriaan.
He continued, "that these institutions have been able to transform this greatest virtue of humanity—which is this desire to interact and to connect and to cooperate and to share—to transform all of that into a weakness."
Edward Snowden 2019

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 901
 • Liked: 2421
 • Puolinuiva
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #76 : 30.08.2018, 08:47:30 »
Ja Hesarin aamun otsikot ovat:

Saksan äärioikeisto odotti sopivaa hetkeä päästä näyttämään voimansa ja sai sen Chemnitzissä – ”Äärioikeiston mielenosoitukseen ei päädytä sattumalta”

sekä

Perussuomalaiset ja uusnatsit kulkivat yhdessä Turun puukotusten vuosipäivänä – Tutkijan mukaan puolueella on ”hyvin korkea kynnys puuttua” jäsentensä yhteyksiin

Suuren tarinan aktiivinen kehittäminen on kovasti käynnissä. Onkohan tämä Hesarin toimituksen omaa suosion kalastelua ylhäältä vai seurataanko tässä jotain Brysselin viisaiden virallista ohjeistusta?

Todennäköisesti seuraavaksi Hesari alkaa vaatimaan EU:n liittovaltion myöhemmin tarkemmin määrittelemien arvojen ja ideologian loukkausten kriminalisointia. Kummassakaan jutussa ei pikavilkaisulla mainittu sanallakaan vasemmistoa, kuten odottaa saattoikin.

Lieköhän ollut nasseilla perinteitä kunnioittaen tunnukset päällä? Mihinkään liittoumaan johon nasset julkisesti kuuluvat ei pidä persujen sotkeutua.
Soinin Ploki 3.6.2017: "Marko Junkkari lankesi Lännen Median ansaan ja kirjoitti arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä.[...]Pidän loikkareita luusereina."

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 629
 • Liked: 17934
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #77 : 30.08.2018, 09:02:11 »
Lieköhän ollut nasseilla perinteitä kunnioittaen tunnukset päällä? Mihinkään liittoumaan johon nasset julkisesti kuuluvat ei pidä persujen sotkeutua.

Tämä olisi ihan järkevä kanta jos:

- erinäiset natsit eivät puoliväkisin ujuttaisi itseään mukaan milloin minnekin, ja
- lehdistö käsittelisi radikaalivasemmiston toimia edes pikkaisen samoilla säännöillä kuin PS:ää.

Näin ei kuitenkaan ole. Ei PS voi alkaa juoksemaan natseja pakoon kun he päättävät tulla paikkaan X. Samaan aikaan Li Andersson ei ole edelleenkään joutunut oikeasti selittämään suhdettaan läppärinkannessa aikoinaan mainostamaansa Antifaan, puhumattakaan siitä että olisi ikinä tehnyt siihen minkäänlaista sanallista pesäeroa. Kuitenkin nimenomaan Antifan alla liikkuu se porukka joka suomalaisissa mielenosoituksissa pyrkii ja toisinaan onnistuukin vahingoittamaan muita ihmisiä. Sanaakaan tästä ei Hesari jälleenkään lausunut.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 676
 • Liked: 59785
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #78 : 30.08.2018, 10:16:31 »
Yle: Miksi saksalaiset mellakoivat Chemnitzissä? Itäisessä Saksassa on vähän maahanmuuttajia, mutta paljon tyytymättömyyttä 30.8.2018

Lainaus käyttäjältä: Yle 30.8.2018
Chemnitzin yliopiston politiikan tutkimuksen professori Eric Linhart pitää nyt nähtyjä mielenosoituksia merkittävänä käänteenä Saksan poliittisessa ilmapiirissä.

– Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun poliittisesti maltilliset ihmiset kävelevät rinta rinnan kadulla fasistien kanssa, Linhart luonnehtii Ylelle puhelimitse.

Professorin mukaan äärioikeistolaisten ideologioiden entistä laajempi hyväksyminen kertoo osavaltioiden koulutuspolitiikan alasajosta. Ihmiset eivät enää ymmärrä, minkä puolesta he marssivat.

Kertoo Chemnitzin yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksen tasosta, jos ei ymmärrä, että ne "poliittisesti maltilliset" eli ihan tavalliset ihmiset marssivat Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan silläkin uhalla, että heidät leimataan fasisteiksi.

Lainaus käyttäjältä: Yle 30.8.2018
Chemnitzin levottomuuksien ajankohta ei selity Saksan viimeaikaisella maahanmuuttopolitiikalla.

Maahan tulee nyt merkittävästi vähemmän turvapaikanhakijoita kuin huippuvuosina 2015 ja 2016.

Kyllä se vaan selittyy, sillä maassa olevien turvapaikanhakijoiden ja laittomasti maahan jääneiden sekä heidän aiheuttamiensa ongelmien määrä on suurempi kuin koskaan.

Lainaus käyttäjältä: Yle 30.8.2018
– Henkilökohtainen kokemus maahanmuutosta on tuskin saanut ihmisiä Chemnitzin kaduille. Taustalla ovat enemmänkin piilevät epäluulot ulkomaalaisia kohtaan, Iso-Markku analysoi.

Sekin voi olla henkilökohtainen kokemus, että kielteisen päätöksen saanut rikollinen turvapaikanhakija puukottaa Chemnitzissä ihmisiä. Hei, ihan niin kuin Turussa.

Lainaus käyttäjältä: Yle 30.8.2018
Valtaväestön epäluuloja ovat ruokkineet etenkin rikosluvut, joissa nuoret maahanmuuttajamiehet ovat yliedustettuina.

Viime talvena julkaistu, Saksan liittovaltion tilaama tutkimus luoteisesta Ala-Saksin osavaltiosta kertoo, että väkivaltarikosten määrä kasvoi yli kymmenen prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2016. Yli 90 prosenttia kasvusta katsottiin johtuvan turvapaikanhakijoista.

Mitä ihmeen epäluuloja, kun kerran tilastotkin osoittavat näin yksiselitteisesti Merkelin turvapaikkapoliitiikan tuhoisat seuraukset?

Maikkarin Tapio Nurminen puhisi eilen, että rikosten määrä on Saksassa laskussa, eivätkä ulkomaalaiset ole vaikuttaneet näkyvästi rikostilastoihin. Ei kai meidän Tapsa puhunut muunnettua totuutta?

Lainaus käyttäjältä: Tapio Nurminen, MTV
Lännessäkin on turha väittää, että kansalaisten turvallisuus olisi maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden vuoksi uhattuna. Tilastojen mukaan rikosten määrä on ollut viime vuosina laskussa eikä niissä näy mitään hälyttävää "ulkomaalaispiikkiä".
MTV: Kommentti: Saksan todellinen ongelma on puolue, joka ottaa ulkomaalaisia jahtaavat uusnatsiöykkärit siipiensä suojiin 29.8.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 824
 • Liked: 17501
 • Persuhtava keskustelija
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #79 : 30.08.2018, 10:27:40 »
Vihervasemmisto on niinsanotusti kusisukassa kun kansalaiset nousee vastustamaan vihervasemmistolaista hulluutta.

Natsit pysäytti kommunismin riemukulun ennen toista maailmansotaa, ja ovat ilmeisesti ainoa taho joka sen on onnistunut pysäyttämäään melko lailla perusteellisesti. Sen vuoksi niitä pelottaa, että tavallinen kansa asettuukin natseiksi kutsumiensa taakse, niin kuin se tietysti tulee tälläkin kerralla tekemään, koska jokainen täysjärkinen ihminen ymmärtää että vihervasemmistolainen politiikka on omaa itseä vastaan.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 793
 • Liked: 21020
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #80 : 30.08.2018, 10:47:07 »
Maikkarin Tapio Nurminen puhisi eilen, että rikosten määrä on Saksassa laskussa, eivätkä ulkomaalaiset ole vaikuttaneet näkyvästi rikostilastoihin. Ei kai meidän Tapsa puhunut muunnettua totuutta?

Lainaus käyttäjältä: Tapio Nurminen, MTV
Lännessäkin on turha väittää, että kansalaisten turvallisuus olisi maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden vuoksi uhattuna. Tilastojen mukaan rikosten määrä on ollut viime vuosina laskussa eikä niissä näy mitään hälyttävää "ulkomaalaispiikkiä".
MTV: Kommentti: Saksan todellinen ongelma on puolue, joka ottaa ulkomaalaisia jahtaavat uusnatsiöykkärit siipiensä suojiin 29.8.2018

Kokonaisrikollisuus on ollut Saksassa laskussa, mutta raiskausten, murhien ja törkeiden pahoinpitelyjen osalta rikosten määrä on kasvanut Saksassa viime vuonna. Se liittyy suoraan maahanmuuttoon. Maahanmuuttajat ovat nimittäin yliedustettuina rikostilastoissa törkeiden rikosten osalta (samaa tendenssiä esiintyy myös täällä). Eli Saksasta löytyy "ulkomaalaispiikki" tällä sektorilla. Eräät tahot pyrkivät kuitenkin rakentamaan toisenlaista narratiivia tulkitsemalla tahallisesta Saksan rikostilastoja väärin, tai he yrittävät piilottavat ulkomaalaiset tilastojen rivien väleihin. Nurminen lienee yksi heistä? Vai onko vain kilauttanut kaverille?

Aiheeseen liittyviä detaljeja sisältävä artikkeli:

Kriminalstatistik: Ausländer sind krimineller als Deutsche

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 806
 • Liked: 14005
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #81 : 30.08.2018, 11:55:04 »
Lainaus
Saksin osavaltion syyttäjä tutkii nyt, kuka vuoti äärioikeistolle tiedon puukotuksesta epäillyn irakilaismiehen pidätyksestä.

Vuodon tarkoitus lienee ollut lietsoa entisestään ulkomaalaisvastaisia mielenosoituksia. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun maahanmuuttoa vastustava, äärioikeistolaisen Pegida-liikkeen perustaja Luz Bachmann julkistaa vain poliisin hallussa olevaa tietoa. Bachmannilla näyttää siis olevan erittäin hyvät yhteydet poliisiin.Saksin osavaltiosyyttäjä tutkii nyt, kuka pidätysmääräyksen on vuotanut. Tutkittavien joukko on laaja. Pidätysmääräys on kulkenut monien käsien kautta. Siitä on voitu napata vaikka nopeasti kuva kännykällä.

Selvää on kuitenkin, että vuoto on rangaistava teko ja siitä voi saada jopa viisi vuotta vankeutta. Pidätysmääräyksen vuotaminen on myös lisännyt huolia mahdollisista yhteyksistä poliisin ja muukalaisvastaisten ryhmien välillä.

Saksin oikeusministerin mukaan vuoto pitää selvittää niin pian kuin mahdollista ja ryhtyä kaikkiin tarvittaviin rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808302201170219_ul.shtml

Uutisesta saattaa syntyä sellainen käsitys, että epäillyn taustaisuutta oltaisiin haluttu kaikin keinoin peitellä, mutta tämähän ei tietenkään pidä paikkansa.

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 007
 • Liked: 1007
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #82 : 30.08.2018, 12:18:26 »
^Kyllä on Saksan poliittisella eliitillä paniikki päällä, valtahuomio keskittyy pikkuseikkoihin, turvapaikanhakijoiden tekemät murhat ovat sille kai niin "uutta normaalia", etteivät ne vaadi sen kummempaa huomiota eivät ainakaan poikkeustoimenpiteitä, tämähän on tätä "uutta normaalia", tärkeintä on rikollisten suojelu, uhreista ja heidän omaisistaan ei ole niin väliä. IL:n K. Mäkelä on kyllä sitä taattua "IL laatua". Tosin HS:n Saksan toimittelijan pohjanoteerauksia on vaikea alittaa. HS:n newspeakissahan, jos muutamaa ulkomaalaista jokunen kantis tönii, kyseessä on lynkkaus jne, aivan uskomatonta, jos kyseessä ei olisi HS.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 676
 • Liked: 59785
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #83 : 30.08.2018, 12:20:18 »
Uutisesta saattaa syntyä sellainen käsitys, että epäillyn taustaisuutta oltaisiin haluttu kaikin keinoin peitellä, mutta tämähän ei tietenkään pidä paikkansa.

Onhan se, kun valtamediassa kauhistellaan sekä oikean tiedon että tapaukseen liittyvien huhujen levittämistä.

Lainaus käyttäjältä: HS, pääkirjoitus
Mellakoiden jatkokäsittely tapahtuu tuomioistuimissa ja ennen kaikkea Saksan yhteiskunnallisessa keskustelussa. Mielleyhtymät historiaan ovat ilmeisimpiä saksalaisille itselleen. Edessä on vaikeita kysymyksiä siitä, miten rasistisen äärioikeiston toiminnan kärjistyminen väkivallaksi pysäytetään ja estetään.

Ei siis kysymyksiä siitä, kuinka maahanmuuttajien paria kertaluokkaa yleisempi väkivalta pysäytetään ja estetään.

Monille saksalaisille taitaa tosiaan olla ilmeinen mielleyhtymä historiaan. Nimittäin Berliini keväällä 1945.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 802
 • Liked: 3494
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #84 : 30.08.2018, 12:30:14 »
Tuleeko noille "analysoijille" koskaan mieleen, että entisessä itäblokissa on ihan omat syynsä, ettei vasemmistopöllötys mene siellä niin herkästi läpi? Myös taloudellisesti menestyneillä ex-komukkamaiden asukeilla lienee terveempi suhde vasemmistolaisuuteen.

Parin päivän ajan olen lukenut Saksan lehtiä. Melkoinen tykitys on siellä päällä. Jutut ihan sumeilemattoman asenteellisia ja se mitä todella tapahtui ei paljoa paina.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 824
 • Liked: 17501
 • Persuhtava keskustelija
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #85 : 30.08.2018, 12:33:28 »
Suurin ongelma on tosiaankin se, että joku on mennyt kertomaan että tekohädänalainen on murhannut ihmisiä.

Kyllä on arvot nurinperin meidän johtajillamme.

Tätä kun katselee, ei voi kuin ihmetellä miten tuollaista suustaan päästävä voi katsella itseään peilistä.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 900
 • Liked: 964
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #86 : 30.08.2018, 12:57:11 »
Lainaus
Saksin osavaltion syyttäjä tutkii nyt, kuka vuoti äärioikeistolle tiedon puukotuksesta epäillyn irakilaismiehen pidätyksestä.

Vuodon tarkoitus lienee ollut lietsoa entisestään ulkomaalaisvastaisia mielenosoituksia. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun maahanmuuttoa vastustava, äärioikeistolaisen Pegida-liikkeen perustaja Luz Bachmann julkistaa vain poliisin hallussa olevaa tietoa. Bachmannilla näyttää siis olevan erittäin hyvät yhteydet poliisiin.Saksin osavaltiosyyttäjä tutkii nyt, kuka pidätysmääräyksen on vuotanut. Tutkittavien joukko on laaja. Pidätysmääräys on kulkenut monien käsien kautta. Siitä on voitu napata vaikka nopeasti kuva kännykällä.

Selvää on kuitenkin, että vuoto on rangaistava teko ja siitä voi saada jopa viisi vuotta vankeutta. Pidätysmääräyksen vuotaminen on myös lisännyt huolia mahdollisista yhteyksistä poliisin ja muukalaisvastaisten ryhmien välillä.

Saksin oikeusministerin mukaan vuoto pitää selvittää niin pian kuin mahdollista ja ryhtyä kaikkiin tarvittaviin rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808302201170219_ul.shtml

Uutisesta saattaa syntyä sellainen käsitys, että epäillyn taustaisuutta oltaisiin haluttu kaikin keinoin peitellä, mutta tämähän ei tietenkään pidä paikkansa.
Tässähän on kyseessä aivan puhdaspiirteinen kansalaistottelemattomuus.
Ketään ei vahingoitettu eikä eden uhkailtu, saati syyllistytty vihapuheeseen .
Saa nähdä, tuleeko vasemmalta tai vihertäviltä  selkääntaputuksia. ;D

Timo Rainela

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 517
 • Liked: 1078
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #87 : 30.08.2018, 13:09:52 »
Päivitystä tapahtumiin.

Lainaus käyttäjältä: Pertti Rönkkö
Chemnitzin yön tapahtumista. Erään julkisuuteen tulleen silminnäkijälausunnon mukaan Chemnitzissä tapahtui seuraavaa. Kolme miestä seisoi kolmen naisen kanssa pankin edessä. Tekijät vaativat ryöstömielessä myöhemmin tapettua luovuttamaan maksu/pankkikorttinsa. Hän ei tehnyt niin vaan iski yhtä tekijöistä, tyrkkäsi ja sätti häntä. Tekijä poistui paikalta muiden tekijöiden kanssa. Muutaman minuutin kuluttua tekijät palasivat mukanaan kahdeksan muuta miestä ja puukotus alkoi.

- - -

Poliisitutkinta on käynnissä. Kaksi teosta epäiltyä istuu tutkintavankeudessa. Viranomaisilta odotetaan perusteellista selvitystä. Pankin edessä kuoli yksi ja haavoittui kaksi ihmistä.
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10156009630508542?__xts__

EDIT laitetaan myös kuvaelmaa väitetyistä hyökkäyksistä, jotta saadaan perspektiiviä tapahtumista kirjoitetun ja todellisten tapahtumien välillä.

Lainaus käyttäjältä: Pertti Rönkkö
Chemnitz kuuluu myös tänään saksalaisen median ykkösaiheisiin. Uutislähetyksestä toiseen toistetaan väitettä Chemnitzissä tapahtuneesta „ulkomaalaisjahdista“. Samaan aikaan kysytään kansalaispalstoilla tapahtumista todistavien videoiden ja muiden näyttöjen perään. Myös Merkel viittasi omasa lausunnossaan jahdista otettuihin videoihin. Monet asiasta kirjoittaneet kysyvät, missä nämä videot ovat. Ainoa julkisuudessa näykynyt video esittää muutaman sekunnin pituisen pätkän tilanteesta, jossa joku mielenosoittajien puolelta juoksee muutaman metrin tuntemattoman ihmisen perässä ja huutaa: häivy. Monissa kommenteissa toivotaan, että jos ulkomaalaisten „noitavainoista“ on olemsssa videomateriaalia, niin se tuotaisiin julkisuuteen spekulaatioiden lopettamiseksi
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10156009423293542?__xts__


Kommenteista:

Lainaus käyttäjältä: Pertti Rönkkö
Chemnitziläinen paikallislehti Freie Presse kirjoittaa asiasta näin:

Osanottajien kulkueesta, johon poliisin mukaan otti osaa 800 ihmistä, irtaantui vähintään kerran pieni ryhmä ilmeisesti väkivaltaan valmiita oikeistolaisia, joka ryntäsi joitakin metrejä siirtolaisen perään. Toisessa tapauksessa jäljitti maksimissaan viiden henkilön ryhmä ilmeisesti nuorta vasemmistolaista, joka oli ilmeisesti huutanut jotakin mielenosoittajille. Kummassakaan tapauksessa perään lähteneet eivät ilmeisesti tavoittaneet poissjuossutta“.
« Viimeksi muokattu: 30.08.2018, 13:59:59 kirjoittanut Timo Rainela »
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 693
 • Liked: 1281
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #88 : 30.08.2018, 13:25:26 »
Lainaus
Saksin osavaltion syyttäjä tutkii nyt, kuka vuoti äärioikeistolle tiedon puukotuksesta epäillyn irakilaismiehen pidätyksestä.

Vuodon tarkoitus lienee ollut lietsoa entisestään ulkomaalaisvastaisia mielenosoituksia. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun maahanmuuttoa vastustava, äärioikeistolaisen Pegida-liikkeen perustaja Luz Bachmann julkistaa vain poliisin hallussa olevaa tietoa. Bachmannilla näyttää siis olevan erittäin hyvät yhteydet poliisiin.Saksin osavaltiosyyttäjä tutkii nyt, kuka pidätysmääräyksen on vuotanut. Tutkittavien joukko on laaja. Pidätysmääräys on kulkenut monien käsien kautta. Siitä on voitu napata vaikka nopeasti kuva kännykällä.

Selvää on kuitenkin, että vuoto on rangaistava teko ja siitä voi saada jopa viisi vuotta vankeutta. Pidätysmääräyksen vuotaminen on myös lisännyt huolia mahdollisista yhteyksistä poliisin ja muukalaisvastaisten ryhmien välillä.

Saksin oikeusministerin mukaan vuoto pitää selvittää niin pian kuin mahdollista ja ryhtyä kaikkiin tarvittaviin rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808302201170219_ul.shtml

Uutisesta saattaa syntyä sellainen käsitys, että epäillyn taustaisuutta oltaisiin haluttu kaikin keinoin peitellä, mutta tämähän ei tietenkään pidä paikkansa.

Tässähän on kyseessä aivan puhdaspiirteinen kansalaistottelemattomuus.
Ketään ei vahingoitettu eikä eden uhkailtu, saati syyllistytty vihapuheeseen .
Saa nähdä, tuleeko vasemmalta tai vihertäviltä  selkääntaputuksia. ;D

  Epäillyn ulkomaalaisuuden paljastaminen on väännetty kiihoittamiseksi kansanryhmää kohtaan. ...

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 321
 • Liked: 3134
Vs: 2018-08-26 Saksa: Chemnitzin puukotukset ja mielenosoitukset
« Vastaus #89 : 30.08.2018, 13:27:23 »
Mieltään osoittavat turvallisuudestaan huolestuneet tuikitavalliset ihmiset yritetään leimata pelottaviksi natseiksi, vaikka todellisuudessa pitäisi pelätä Saksan hallitusta. Miten muka nämä ihmiset voisivat edes tuupata todellisia natseja irti joukostaan, jos nämä ovat änkeämässä mukaan? Keskustelussa yritetään väen väkisin suunnata huomio täysin sivuseikkoihin ja leimata hallituksen toimintaa kritisoivat ihmiset rikollisiksi.  :o
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-