HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

Jani Toivolan taksi- ja asuntoasiat

(1/62) > >>

kohmelo:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201809152201200619_pi.shtml

--- Lainaus ---IL selvitti: Kansanedustaja Jani Toivola on ajanut taksilla yli tuhat kertaa veronmaksajien piikkiin - lasku 22 000 euroa: ”Se on totta kai paljon”

Iltalehden tekemän selvityksen mukaan vihreiden kansanedustaja Jani Toivola, 40, on käyttänyt eduskunnan taksikorttia tällä vaalikaudella jo hämmästyttävät 1 039 kertaa.
...
Iltalehti kävi läpi eduskunnan hallinto- ja palveluosastolle toimitetut ajolistat kansanedustaja Jani Toivolan (vihr) osalta koko vaalikaudelta.

Ajolistojen perusteella Toivola on käyttänyt eduskunnan hänelle myöntämää taksikorttia 20.4.2015-31.8.2018 välisenä aikana yhteensä 1 039 kertaa. Yli tuhat taksimatkaa pääkaupunkiseudulla on poikkeuksellisen paljon.

Toivola on ajanut taksilla 6 200 kilometriä. Vertailun vuoksi Helsingistä New Yorkiin on linnuntietä reilut 6 600 kilometriä. Toivola on istunut taksin kyydissä arviolta 175 tuntia, mikä on 22-23 normaalia työpäivää.

Toivolan keskimääräinen taksimatka on ollut 6,1 kilometriä, mutta lähes kolmasosa matkoista on ollut alle kolmen kilometrin ”pikapyrähdyksiä”. Niitä Toivola on tehnyt 327 kappaletta.
...
Olet vihreiden kansanedustaja. Onko taksin käyttö mielestäsi ympäristöteko?

- Kyllä. Käytän joukkoliikennettä sekä pyörää, ja silloin, kun tarvitsen matkaan autoa, käytän taksia. En omista ajokorttia tai autoa.
...
--- Lainaus päättyy ---

foobar:
Tuo ympäristöteko-argumentti on aivan paras. Jään jännityksellä odottamaan mille mutkalle menee esim. Hesari joka otti äskettäin Vesa Keskisen ja tämän (järjettömillä autoveroilla varustetun) Lambon tikun nokkaan. Kyllä se Toivola saadaan tästä vielä selitettyä ulos, ehkäpä voidaan kaataa Vihreiden puheenjohtajan niskaan tämä ongelma.

nutsy:

--- Lainaus ---(...) Toivolan tekemien taksimatkojen määrä on huima, kun ottaa huomioon, että hän on ollut tällä vaalikaudella pois lähes joka kolmannesta täysistunnosta.

Eduskunnan poissaolotilastojen mukaan Toivola on ollut erinäisten syiden takia pois 140 täysistunnosta. Täysistuntoja on ollut yhteensä 455.

Toivola oli joulukuun 2016 ja kesäkuun 2017 välisenä aikana pois 89 peräkkäisestä istunnosta sairauden takia. Toivola on kertonut julkisuudessa kärsineensä masennuksesta.

Sairauslomansa aikana Toivola käytti eduskunnan taksikorttia yhteensä 45 kertaa. Lasku oli yhteensä 1 018,80 euroa.

Vähän puheenvuoroja

Aktiivinen taksin käyttö ei Toivolan tapauksessa tarkoita aktiivisuutta eduskunnassa.

Toivola on käyttänyt tällä vaalikaudella vain 75 puheenvuoroa, mikä on vihreiden eduskuntaryhmästä vähiten. Toivola on tehnyt myös vähän valtiopäivätoimia, joita ovat esimerkiksi suulliset ja kirjalliset kysymykset sekä erilaiset aloitteet.

(...)

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201809152201200619_pi.shtml


--- Lainaus päättyy ---

Emma Kari toiseksi viimeisenä puheenvuorojen määrässä. Jani nyt vaan ei ilmeisesti ole kovin ahkera, liika työ väsyttää.

Viljami:
Kyllä haistan tulevan rasismikortin heiluttamisen tässä. Ja vaatimuksen, ettei Janin kaltaiselta, masennukseen taipuvaiselta uraäidiltä saa liikoja vaatia!  :roll:

foobar:
Ainakin vielä 2016 Toivola asui Taka-Töölössä, mitä se täsmälleen sitten tarkoittaakaan. Ilmeisesti noita kuvassa näkyviä 1.8-2.0 kilometrin pyräyksiä. Ne muuten ajaisi ihan hyvin sillä Vihreiden fanittamalla kaupunkipyörällä vartissa, tai vaikka sporalla.

Matkojen keskipituus on kyllä kiinnostava. Noin keskeltä Helsinkiä luulisi olevan vaikea tarvita yli viiden kilometrin taksimatkoja juuri muualle kuin lentokentälle. Siis oikeasti kansanedustajan tehtävän hoitamisen vuoksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta