UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-09-23 Iran: Isiksen terrori-isku Ahwasissa - EU-diplomaatit puhutteluun  (Luettu 1395 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 794
 • Liked: 21034
Die Weltin juttu terrori-iskusta Iranissa. Tälläkin sattumuksella on kytkentänsä EU:n turvapaikkakuvioihin ja -politiikkaan.

Lainaus
Ulkomaat ISIS-isku sotilasparaatiin

Iran kutsui eurooppalaisia diplomaatteja puhutteluun

Teheran kritisoi tiukasti kolmen EU-maan toimintaa islamististen terroristien kanssa ja kutsui niiden suurlähettiläät puhutteluun. Tanska, Hollanti ja Iso-Britannia ovat antaneet turvapaikkoja terroristeille.


Die Welt 23.9.2018 juttu saksaksi

Iranin Ahwasin kaupungissa sotilasparaatiin tehdyn kymmeniä kuolonuhreja vaatineen iskun jälkeen Iranin johto Teheranissa kutsui lauantai-iltana kolmen eurooppalaisen valtion diplomaattiedustajat puhutteluun. Kyse oli uutistoimisto Irnan mukaan Tanskan ja Hollannin suurlähettiläistä, sekä Iso-Britannian asiainhoitajasta. Iranin johto protestoi sitä, "että nämä kolme valtiota ovat antaneet turvapaikkoja eräille Ahwasin iskun tehneen terroristiryhmän jäsenille".

"Se ei ole hyväksyttävissä, että EU-jäsenmaat eivät aseta tämän terroristiryhmän jäseniä mustalle listalle, niin kauan kun nämä eivät tee Euroopassa mitään rikoksia", sanoi ulkoministeriön tiedottaja Bahram Qasem.

Iranin korkein johtaja Ajatollah Ali Chamenei tuomitsi kovin sanoin iskun. Hän syytti iskusta "USA:n hallituksen tukemien alueen hallintojen salaliittoa", jolla halutaan lietsoa turvattomuutta maassa.

Lauantain iskussa kuoli virallisten tietojen mukaan vähintään 25 henkilöä. Iranin vallankumouskaartin jäseniä ammuttiin eräästä puistosta, kertoi uutistoimisto Tasnim. Uutistoimisto Irnan mukaan Ahwasin iskussa uhreina ei ollut vain sotilaita, vaan myös siviilejä, joiden joukossa oli myös lapsia. Yli 60 henkilöä haavoittui, meni heistä on edelleen kuolemanvaarassa.

ISIS otti iskun nimiinsä

Isku oli pahin viime vuosiin. Vuonna 2017 Isisin kannattajat hyökkäsivät Teheranissa Iranin parlamenttia ja vallankumousjohtaja Ruhollah Chomeinin mausoleumia vastaan. Silloin kuoli 18 ihmistä.

Ahwasin-iskun teki Vallankumouskaartin mukaan sunniseparatistiryhmä Al-Ahwasiehin neljä jäsentä. Ryhmä on ottanut vastuun iskusta. Teheranin mukaan ryhmä on Saudi-Arabian tukema. Sen jäsenten sanotaan olevan Isiksen jäseniä.

Muutama tunti iskun jälkeen Isis ilmoitti tiedotuskanavansa Amakin kautta olevansa vastuussa iskusta. Shiialainen Iran on sunnien terrorimiliisin arkkivihollinen. Iranin tukemat taistelijat taas ovat mukana Syyrian ja Irakin operaatioissa. Neljän ampujan kohtalosta liikkuu erilaisia kertomuksia. Aluksi sanottiin, että kaksi ammuttiin ja kaksi pidätettiin. Valtion tv ilmoitti myöhemmin, että kaikki ammuttiin.

Lihavoinnit mun.

Turvapaikkapolitiikan kannalta asian tekee mielenkiintoiseksi se, että terroristiryhmän jäsenyys ei ole este turvapaikkahakemuksen jättämiselle ja käsittelylle Suomessa kaikkine uusinta- ja valituskiemuroineen. Lisäksi edes vasta vuosien jälkeen tuleva mahdollinen karkotuspäätös on pelkkää paperia, sillä vetoamalla mahdolliseen epäinhimilliseen kohteluun tai kuolemanrangaistukseen, voi henkilö estää karkotuksen ja jäädä tänne pysyvästi pyörimään.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 638
 • Liked: 13140
 • Kuka jos en minä
Natsitkin saivat turvapaikkoja, koska euroopassa olisi odottanut varma kuolema (Tm).
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 794
 • Liked: 21034
Pari aiheeseen liittyvää juttua. HS ja YLE kun voivat välittää uutisena toimittajien omassa päässään keksimiä sepustuksia.

Iran military parade attacked by gunmen in Ahvaz (BBC, 22.9.2018)

Iran: Who was responsible for the deadly attack in Ahvaz? (Aljazeera 23.9.2018)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 794
 • Liked: 21034
Natsitkin saivat turvapaikkoja, koska euroopassa olisi odottanut varma kuolema (Tm).

Tuo on tarttuvaa tautia. Nykyisin turvapaikanhakijat ilmoittautuvat Saksassa joukolla terroristeiksi välttääkseen karkotuksen ja "varman kuoleman".

Politiikka Outo ilmiö

Lukuisat pakolaiset ilmiantavat itsensä "terrorismin" takia

Juristit ovat joutuneet pakolaiskriisin alusta lähtien kamppailemaan muutenkin oikeusjuttujen tulvan kanssa. Nyt kaiken lisäksi on havaittu uusi ilmiö: Nuoret miehet syyttävät itseään terroristijärjestön jäsenyydestä. Mikä on tämän ilmiön takana?


Die Welt 15.7.2017 juttu saksaksi

Islamilaisen terrorin takia tutkinnassa olevien oikeusjuttujen määrä kasvaa Baden-Württembergissä. Stuttgartin yleiselle syyttäjälle tuli tämän vuoden aikana 30 uutta tapausta lisää. Se on 19 enemmän kuin koko viime vuoden aikana, ilmoitti tiedottaja dpa-uutistoimistolle. Eräs syy on turvapaikkaprosessin aikana itse tehtyjen ilmiantojen määrän kasvu.

Tähän mennessä on Stuttgartin yleisen syyttäjän Achim Brauneisenin mukaan turvapaikkaprosessin aikana tehty 100 omaa ilmiantoa, erityisen usein näitä tekevät Somaliasta, Pakistanista ja Afganistanista tulleet henkilöt. Somalit syyttävät itseään Al-Schabab -miliisin jäsenyydestä, Pakistanista ja Afganistanista tulleet taas radikaali-islamilaisen Talibanin jäsenyydestä. Die WELT kertoi asiasta ensimmäisen kerran joulukuussa.

Turvapaikanhakijat haluavat välttää karkotuksen antamalla itsensä ilmi islamistisen järjestön pakkojäsenyydestä. He keinottelevat näin ns. toissijaisen suojelun perusteiden kanssa. "Oikeuslaitoksille on tullut valtava uusi taakka näistä terrorin takia itse tehdyistä ilmiannoista", sanoi Brauneisen.
(…)

2015-11-03 Saksa: Merkel ylirasittunut - kansleri syöksee Saksan kaaokseen 

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 906
 • Liked: 17304
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Aika näppärää. Ilmoittautuvat murhaajiksi, ja saavat turvapaikan siksi.

Erittäin valaisevaa. Kyllä on rikkaus ja voimavara.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 115
 • Liked: 13798
Terveet nuoret miehet pitää lähettää kotiinsa ratkomaan maanmiestensä tai ulkomaalaisten aiheuttamia ongelmia.
Maan kansalaisten pitää laittaa maan asiat kuntoon.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 794
 • Liked: 21034
Eräs terrorismiin liittyvä vähemmälle huomiolle jäänyt aspekti: Suomi kouluttaa Pohjois-Irakissa kurditaistelijoita, jotka iskevät sitten Iraniin.

USA ja Saksa kouluttavat kurdeja iskemään Iraniin

Saksalaiset sotilaat kouluttavat amerikkalaisten kanssa kurdimiliisiä taistelemaan ISIS:iä vastaan. Kurdimiliisi tekee kuitenkin iskuja Iraniin, kertoo uutistoimisto AP. Kurdimiliisin koulutusjohto oli aiemmin Saksan vastuulla.


Deutsche Wirtschafts Nachrichten 11.9.2016 juttu saksaksi

USA:n ja Euroopan sotilasneuvonantajien on raportoitu kouluttaneen ja aseistaneen iranilaisen "Kurdistan Freedom Partyn" (PAK) taistelijoita, kertoo uutistoimisto Associated Press. Koulutusta annettiin Pohjois-Irakissa ISIS:in vastaisen operaation puitteissa. PAK on kuitenkin viime kuukausien aikana hyökännyt useita kertoja iranilaisia laitoksia vastaan. Amerikkalaiset ja eurooppalaiset sotilasneuvonantajat kouluttivat PAK-taistelijoita Pohjois-Irakissa yhdessä kurdien Peschmerga-taistelijoiden kanssa. PAK:in tiedottaja Hussein Yazdanpana kertoi AP:lle, että heitä koulutettiin taistelemaan ISIS:iä vastaan.

PAK jatkoi kuitenkin edelleen hyökkäyksiä Iranissa, sillä ISIS:in vastainen taistelu ei ollut koskaan todellinen vaihtoehto PAK:in varsinaiselle taistelulle. Yazdanpanan mukaan PAK on pelkästään tänä vuonna tehnyt kuusi iskua Iraniin. PAK:in tiedottaja sanoi, että länsimaiset sotilasneuvonantajat tiesivät erittäin hyvin, mihin PAK pyrki. Läntiset sotilasneuvonantajat tiesivät myös iskuista Iraniin, joita Yazdanpana kuvasi "vapaustaisteluksi".

Iranilainen kurdijohtaja Mustafa Hijri matkusti viime kesänä Washingtoniin tapaamaan USA:n edustajainhuoneen ja senaatin ulkoasiankomiteoiden jäseniä. Hän maanitteli USA:lta apua Iranin kurdeille. "Kurdien kansakunta taistelee Iranin islamilaista tasavaltaa vastaan", totesi Hijri.

Nämä tapahtumat voivat muodostua ongelmallisiksi Saksan liittohallitukselle, koska Saksan armeijan upseerit ovat osallistuneet laajamittaisesti kurditaistelijoiden koulutukseen Pohjois-Irakissa. Joulukuusta 2015 lähtien kurditaistelijoiden koulutusvastuu Pohjois-Irakissa on ollut Bundeswehrillä. Taistelijoiden koulutukseen on osallistunut sotilaita myös Italiasta, Iso-Britanniasta, Hollannista, Norjasta, Suomesta, Ruotsista ja Unkarista.

2016-09-11 Suomi koulutti Irakissa kurdeja iskemään Iraniin

… ja uhreina iskuissa on myös lapsia. Kuva edellä mainitusta BBC:n jutusta.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 691
 • Liked: 5272
 • 白右
Islamistiterrorilahkot taistelevat toisiaan vastaan ja siihen soppaan toki liittyy omaa nationalismia ja separatismia ynnä muuta sodansyynä muuallakin esiintyvää. Toisinaan sitten jokin arabi- tai kurdilahko onnistuu houkuttelemaan länsimailta apua esiintymällä jonakin "maltillisena" muslimiryhmänä, mutta mikseipä tappiolle joutunut osapuoli hieman edukseen valehtelisi. Oli siellä johdossa sitten vihreä tai punainen muslimi, ei tällä muuta eroa ole kuin että hieman eri päät putoilevat tämän päästyä valtaan. Länsimaat on huijattu mukaan muslimimaan konflikteihin ja seuraavaksi voitaisiinkin länsimaissa kokeilla niistä erossa pysymistä. Olkoon se vaikka jokin sensaatiomainen uutuus.

Ei haittaa jos tajuaa myöhään, minäkin lopulta tajusin mistä tässä on kyse.
- Rebel with a cause.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 794
 • Liked: 21034
Iltalehden juttu terrori-iskusta.

Lainaus
Isku Iranin sotilasparaatiin - Iran syyttää Saddam Husseinia kannattaneita joukkoja, Isis väittää tehneensä iskun

Tänään klo 16:37

Iranin presidentti Hassan Rouhani sanoi sunnuntaina, että Iranin sotilasparaati-iskun takana ovat arabiseparatistit ja Amerikan liittolaiset Lähi-idässä.
- Lauantaina neljä militanttia hyökkäsi sotilasparaatiin Ahvazin kaupungissa Iranissa lähellä Irakin rajaa.
- Hyökkäyksessä kuoli ainakin 29 ihmistä ja kymmeniä haavoittui, joukossa useita siviilejä.
- Iran syyttää hyökkäyksestä Yhdysvaltojen kumppaneita Lähi-idässä.


Lauantaisen hyökkäyksen seurauksena Iran on kutsunut Tanskan ja Alakomaiden suurlähettiläät sekä Britannian asiainhoitajan kuultaviksi sen jälkeen, kun esille nousi tieto, jonka mukaan hyökkäyksen takana olisi kytköksiä näihin maihin.

Iranin ulkoministeriön tiedottaja Bahram Ghasemi sanoi, että Iran odottaa, että Tanska ja Alankomaat ”luovuttavat Iraniin oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä varten hyökkäykseen syylliset henkilöt sekä kaikki, jotka ovat siihen yhteyksissä”.

Iranilaisviranomaisten ja silminnäkijöiden mukaan asemiehet olivat pukeutunet Iranin asevoimien univormuihin ja tulittivat ihmisjoukkoa. Neljää hyökkääjää kuoli iskussa. Yhteensä iskussa kuoli ainakin 29 ihmistä ja kymmeniä haavoittui.

Terroristijärjestö Isis otti iskun vastuulleen, mutta pian tämän jälkeen Iranin viranomaiset ilmoittivat, että arabiseparatistien liike Al-Ahwazi (tai ADPF) on pääepäilty.

– Meille on aivan selvää, kuka tämän on tehnyt, mikä ryhmä on kyseessä ja keihin he ovat sidoksissa, Iranin presidentti Hassan Rouhani sanoi sunnuntaina Iranin valtion televisiossa juuri ennen lähtöään YK:n yleiskokoukseen Yhdysvaltoihin.

Rouhani viittasi edelleen siihen, että hyökkääjät olisivat olleet Irakin entisen diktaattori Saddam Husseinin entisiä joukkoja. Hän vielä lisäsi, että yksi yksi Persianlahden eteläisistä maista huolehti heidän rahoituksestaan, aseistaan ja poliittisista tarpeistaan.

Rouhanin mukaan näitä maita tukee ja yllyttää Yhdysvallat.

Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif sanoi, että hyökkäyksen tekivät ulkovallan värväämät, kouluttamat, aseistamat ja maksamat joukot.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/91ac8036-452d-494c-a088-a43bf40cc212_ul.shtml

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 260
 • Liked: 8488
 • Puhekin on teko
Lainaus

25 photos show what Iran looked like before the 1979 revolution turned the nation into an Islamic republic

In the decades before the Islamic revolution of 1979, Iran was ruled by the Shah whose dictatorship repressed dissent and restricted political freedoms.

But he also he pushed the country to adopt Western-oriented secular modernization, allowing some degree of cultural freedom.

Under the Shah's rule, Iran's economy and educational opportunities expanded. Britain and the US counted Iran as their major ally in the Middle East, and the Shah forcefully industrialized large segments of the country.

But the Shah's increasingly authoritarian measures and his eventual dismissal of multiparty rule set the stage for the infamous revolution.

Still, for a period of almost 40 years, the Shah led Iran through a series of sweeping changes.

From 1941 to 1979, Iran was ruled by King Mohammad Reza Pahlavi, the Shah.

https://www.google.com/amp/s/amp.businessinsider.com/iran-before-the-revolution-in-photos-2015-4

Iran ei ollut aina ääri-islamistinen maa. Muutkin Lähi-Idän maat joutuivat yllättävän nopeasti ääri-islamistien vallan alle. Mikä vaikutus on ollut länsivaltojen ja Neuvostoliitto-Venäjän toiminnalla?

Tagit: