UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Nuoria naisia hiplailaan  (Luettu 10634 kertaa)

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 246
 • Liked: 4918
 • junior koodari
Nuoria naisia hiplailaan
« : 12.10.2018, 00:59:00 »
Seuraavassa yle:n uutisessa nuoret naiset kertovat..

Ahdistelijat ovat aina kantapeikkoja,ei ikinä jostain muualta tulleita ohut jalkaisia geelitukkia?

https://yle.fi/uutiset/3-10452255?origin=rss

"
Ahdistelu julkisissa kulkuvälineissä pelottaa nuoria naisia: "Eihän siinä uskalla mitään sanoa, kun vieressä istuva henkilö alkaa silittää reittä"
Neljä nuorta naista ihmettelee, miksi kukaan ei puutu linja-autoissa tapahtuvaan ahdisteluun.


Sohvilla istuvat Kouvolan nuorisovaltuuston Sonja Vilkki, Anni Rautiainen, Jenny Lindfors ja Noora Mäkelä.
Sonja Vilkki (vas.), Anni Rautiainen, Jenny Lindfors ja Noora Mäkelä kertovat, millaista ahdistelua nuoret naiset joutuvat kokemaan varsinkin julkisissa kulkuvälineissä.Pyry Sarkiola / Yle

Sonja Vilkkiä ahdistaa kävellä pimeällä bussipysäkille. Mielessä pyörii, onko siellä taas se joukko humalaisia miehiä, jotka alkavat varmasti huudella jotakin.

– Tulet pysäkille ja tiedät, että he tulevat sitten bussissa istumaan viereesi. Se on paikka, josta ei vain pääse pakoon, Vilkki kuvailee.

18-vuotiaat Sonja Vilkki, Jenny Lindfors ja Noora Mäkelä sekä 17-vuotias Anni Rautiainen ovat aktiivisia nuoria naisia. He tasapainoilevat lukiokiireiden, Kouvolan nuorisovaltuuston tapaamisten sekä vapaa-ajan rientojen välillä, liikkuen paljon paikasta toiseen julkisilla kulkuneuvoilla.

Läheskään aina matkaa ei odoteta innolla, sillä bussimatka voi hetkessä muuttua mukavasta ahdistavaksi.

– Pelottaa todella paljon, kun vieressä istuva henkilö alkaa esimerkiksi silittää reittäni. Siinä päätyy katselemaan ympärilleen, että huomaako kukaan, mitä tässä tapahtuu.

Matkustajia linja-autossa.
Julkisissa kulkuvälineissä tapahtuva ahdistelu huolestuttaa nuoria naisia.Juha Korhonen / Yle
Miksi kukaan ei puutu?
Lukiolaiset Sonja Vilkki, Jenny Lindfors, Noora Mäkelä ja Anni Rautiainen ihmettelevät, miksi ulkopuoliset eivät usein puutu julkisissa kulkuneuvoissa tapahtuvaan ahdisteluun mitenkään.

Anni Rautiainen arvelee, ettei kyse välttämättä aina ole edes siitä, etteikö ahdistelua huomattaisi.

– Suomessa on ongelmana, ettei tällaiseen puututa. Lain mukaan olemme auttamisvelvollisia, mutta silti ei auteta.

Sonja Vilkin mukaan ahdistelijan kommentteihin tai kysymyksiin vastaaminen on kaikkea muuta kuin tavallista rupattelua tuntemattoman kanssa, vaikka se siltä saattaa joissakin tilanteissa ulkopuolisille vaikuttaa.

– Se on aivan kauhea tunne joutua juttelemaan henkilölle, joka jopa ahdistelee sinua. Pelottaa, että mitä voi tapahtua. Esimerkiksi se, kun istun bussissa kuulokkeet korvilla ja kuulen, että joku tivaa minulta jotain siellä taustalla. Heidän äänenpainonsa alkaa nousta, jolloin minun pitää ottaa kuulokkeet pois korviltani ja alkaa nyökytellä siinä mukana.

Usein jutustelijat Vilkin mukaan vakuuttelevat, että eiväthän he mitään “pahoja setiä” ole. Vilkki kuitenkin painottaa, että vaikka huutelijat eivät kokisi tilannetta ahdistavaksi, hän itse kokee sen hyvinkin ahdistavaksi.

Anni Rautiainen kertoo, että sekään ei auta, että ilmoittaa, että ei nyt ole juttutuulella.

– Usein häirintä ei silti lopu. Ja jos he sen jälkeen alkavat vielä seurata, niin tuntuu, että täytyy juosta pakoon, hän kuvailee.

Tilanteeseen päätyminen käännetään helposti juuri jutusteluun mukaan lähdön vuoksi naisen vastuulle, Vilkki kertoo.

– Jälkeenpäin syytetään tilanteeseen joutumisesta ja tivataan, että mitäs juttelit hänelle.

Anni Rautiainen toivoo, että kanssamatkustajat puuttuisivat rohkeasti ahdistelutilanteisiin julkisissa kulkuneuvoissa.
“Sehän oli vain vitsi”
Anni Rautiaisen mielestä monet eivät aina osaa tunnistaa, mikä on häirintää ja mikä normaalia. Hänen mukaansa ajatellaan, että toiselle voi sanoa asioita, kunhan itse kokee, etteivät ne ole ahdistelua.

– Että sillä ei ole väliä, miten toinen tilanteen tulkitsee.

Jenny Lindfors on samaa mieltä.

– Usein näitä asioita peilataan siten, että “sehän oli vain vitsi”. Mutta jos sanomisista ottaa vitsin kontekstin pois, niin ne usein muuttuvat todella kyseenalaiseksi, hän sanoo.

Nuoret kertovatkin, että monissa tilanteissa ystävien läsnäolo on korvaamatonta.

– Yksin jää voimattomaksi todella usein. On ihanaa tuntea kaveriporukan tuoma turva ja luottaa siihen, että he ainakin auttavat, Noora Mäkelä sanoo.


Jenny Lindfors ja Noora Mäkelä luottavat ystävien apuun ahdistavissakin tilanteissa.Pyry Sarkiola / Yle
Ei yksin viettämään iltaa
Esimerkiksi baariin nuoret naiset eivät kertomansa mukaan lähtisi yksin, saati kävelemään sieltä kotiin. Jo baarissa ystäviensä ympäröimänä he tuntevat tarvetta varmistaa pysyvänsä turvassa.

– Ehkä olen vainoharhainen, mutta jos joku haluaa ostaa minulle juoman, minun on pakko mennä viereen varmistamaan, ettei sinne pudoteta mitään. Ja sitten jos jotakin tapahtuu, niin puhutaan, että mitäs pukeuduit noin, Sonja Vilkki sanoo.

– Se on mielestäni aivan naurettavaa, että tällaiset asiat käännetään yhä naisen viaksi, jatkaa Anni Rautiainen.

Sonja Vilkki nyökyttelee mukana.

– On järkyttävää, jos raiskatulta kysytään, mitä sinulla oli päällä. Aivan niin kuin sillä olisi jotakin väliä, hän sanoo.

Sonja Vilkki, Jenny Lindfors, Noora Mäkelä ja Anni Rautiainen toivovat näin kansainvälisenä tyttöjen päivänä, että he voisivat olla rauhassa ja liikkua yksinkin ilman pelkoa.

– Tyttönä Suomessa on hyvä olla, jos ajatellaan sosiaalista asemaamme, kuten työnhakua ja koulussa käyntiä. Mutta se, mitä vapaa-ajalla ainakin itse koen, ei ole niin hyvää. Arjessa joutuu pohtimaan, että kannattaako minun mennä tuohon bussiin, kun minua pelottaa, Sonja Vilkki kiteyttää.

Sonja Vilkki painottaa, että ahdistelun kohteeksi johtuminen ei ole naisen vika.

Muistan ikuisesti,kun vanhin tytär soitti eräältä rautatieasemalta oli lyöty,paita revitty laukku viety..puhelin jäi.. tekijät jäivät kiinni yksikään ei ollut Suomalainen paha-setä.

« Viimeksi muokattu: 12.10.2018, 01:06:13 kirjoittanut simppali »

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 786
 • Liked: 21455
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #1 : 12.10.2018, 01:15:40 »
En ole syyllinen, olen matkustanut bussilla kerran n. 30 vuoteen.
Reservaatin asukki.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 246
 • Liked: 4918
 • junior koodari
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #2 : 12.10.2018, 01:21:36 »
Arvasin..käytä enemmän julkisia,tai ilmasto tuupertuu. ;D

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 918
 • Liked: 4207
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #3 : 12.10.2018, 01:25:25 »
Nyt sitten kysellään, että miksi kukaan ei puutu asiaan.

Mitäpä neidit itse sanotte, mistähän tuo mahtaisi johtua? Olisikohan taustalla sellainen juttu, että tässä maassa naiset ovat pitkään sanoneet olevansa itsenäisiä, ja etteivät kaipaa apua? Taiko kenties se, että noista puuttumisista paukkuu kovimmat tuomiot puuttujalle, mikäli tilanne äityy väkivaltaiseksi? Kovempia tuomioitakin on kaipailtu maahan jo toistakymmentä vuotta seksuaalirikoksista, mutta eipä näytä onnistuvan, koska ihmisoikeudet ja aidoimpaan kommarityyliin kriminaaleja pitää vaan ymmärtää. Ja onhan noista epämääräisistä sedistä varoiteltukin, viimeksi silloin kun 35 000 sellaista tuli maahan. Vaan kuuroille korville meni sekin.

Että mitäpä jos neidit alkaisivat itse tekemään asialle jotain, eivätkä vaatisi apua muilta? Sukupuolten tasa-arvosta on puhuttu ja sitä on myös vaadittu vuosikymmeniä. Vaatijat vaativat nimenomaan absoluuttista tasa-arvoa, joten nyt sitten arvon neidit vaan ottavat ja painivat itse lähentelijänsä maahan, tai sitten alkavat toimimaan ennaltaehkäisevästi siten, että ongelma poistuu poliittisesti vaikuttamalla.

Taitaisi vaan vaatia oman arvomaailman uudelleenkalibrointia. Se tosin taitaa olla edessä jonkinmoisilla kertoimilla piakkoin, ottaen huomioon tuollaiset tilannekuvaukset.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 786
 • Liked: 21455
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #4 : 12.10.2018, 01:26:30 »
Jos teen niin, lisääntyykö hipelöinti. Ei, takaan sen.
Reservaatin asukki.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 785
 • Liked: 23527
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #5 : 12.10.2018, 01:31:30 »
Paljon itsekin ikävuosina 11v-30v sain kokea ahdistelua, kourimista, käpälöintiä, sanallista häirintää (mm. huorittelua, ehdottelua, vonkaamista), jopa töissä koin seksuaalista häirintää, mutta tällainen artikkeli TÄNÄ AIKANA, kun raiskaavia ählämikurkuttajia notkuu joka kulmassa, on kyllä niin läpinäkyvää matujen tekemien rikosten piilottelua ettei ole tosikaan.

Ilmeisesti kantasuomalaiset miehet eivät ahdistele edes tarpeeksi, kun muhamattiahdistelijoita pitää päästää maahan kymmeniätuhansia.

M13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 858
 • Liked: 645
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #6 : 12.10.2018, 01:47:25 »
Lainaus
"Eihän siinä uskalla mitään sanoa..."
...miksi kukaan ei puutu linja-autoissa tapahtuvaan ahdisteluun.


– Pelottaa todella paljon, kun vieressä istuva henkilö alkaa esimerkiksi silittää reittäni. Siinä päätyy katselemaan ympärilleen, että huomaako kukaan, mitä tässä tapahtuu.

Miksi kukaan ei puutu?


– Suomessa on ongelmana, ettei tällaiseen puututa. Lain mukaan olemme auttamisvelvollisia, mutta silti ei auteta.


Tiivistettynä: Eihän minun tarvitse nöyrtyä pyytämään apua, vaan muiden pitäisi itse tajuta omatoimisesti, etten pidä saamastani huomiosta, koska kyllähän lakikin velvoittaa tarjoamaan turvallisuuspalveluita.
Näin lasketaan yksittäistapauksia

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedies."
 Ernest Benn

wjp

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 693
 • Liked: 441
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #7 : 12.10.2018, 02:40:12 »
Naiset äänestävät niin että saavat mitä tuli tilattua. Jep jep! WanhaP
I'm dreaming of a strong, brave nation that will defeat this nightmare called multiculturalism.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 785
 • Liked: 23527
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #8 : 12.10.2018, 02:56:09 »
Pahinta kuitenkin, jos joku tulee sanoneeksi "neekeri", se on kyllä niin järkyttävää että sitä ei vaan voi kestää ja hyväksyä! Kannattaa suhteuttaa nämä hiplailut ja raiskaamiset ja muut metoot siihen, ja ymmärtää rodullistetun ihmisen kokema häpeä ja tuska. Yhtäkkiä omat jutut eivät enää tunnukaan niin suurilta kolhuilta.

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 636
 • Liked: 7414
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #9 : 12.10.2018, 03:18:08 »

Naiset äänestävät niin että saavat mitä tuli tilattua.


Nuo lukioikäiset eivät ole ehtineet äänestää vielä mistään.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 246
 • Liked: 4918
 • junior koodari
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #10 : 12.10.2018, 03:35:55 »
Tietystä ammatin valintaan liittyvästä yksityiskohdasta,johtuen meillä oli edm. tytärtäni kohdanneessa tilanteessa.. eräänlainen spesisiivinen oikeus käyttää jotain oikopolkuja,joita normaali kansalainen ei voi käyttää.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 321
 • Liked: 10778
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #11 : 12.10.2018, 04:08:30 »
Paljon itsekin ikävuosina 11v-30v sain kokea ahdistelua, kourimista, käpälöintiä, sanallista häirintää (mm. huorittelua, ehdottelua, vonkaamista), jopa töissä koin seksuaalista häirintää, mutta tällainen artikkeli TÄNÄ AIKANA, kun raiskaavia ählämikurkuttajia notkuu joka kulmassa, on kyllä niin läpinäkyvää matujen tekemien rikosten piilottelua ettei ole tosikaan.

Ilmeisesti kantasuomalaiset miehet eivät ahdistele edes tarpeeksi, kun muhamattiahdistelijoita pitää päästää maahan kymmeniätuhansia.

no nyt tämä tulee mielestäni luotettavalta taholta tällainen kuvaus.

Oletan olevani samaa ikäluokkaa kuin Emo. En ole itse milloinkaan todistanut tällaista. Tai huomannut.

aika pahaa ...
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 295
 • Liked: 3850
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #12 : 12.10.2018, 06:24:51 »
Naiset äänestävät niin että saavat mitä tuli tilattua. Jep jep! WanhaP

Käytännössä eivät ole -vielä- ehtineet äänestää ahdistelijoitaan maahan eli ei ole kyseisten vika. Suurella todennäköisyydellä kuitenkin äänestävät.

Naisten vika on se etteivät sano ahdistelijoiden olevan sosiaaliturvalla eläviä neemuja ja hiekkiksia.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 817
 • Liked: 7199
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #13 : 12.10.2018, 06:38:38 »
Tytöt käyttävät koko artikkelin pitkän listan kasaamiseen. Lista koostuu lähinnä asioista, joita he EIVÄT aio tehdä. Ei muutoksia käytökseen, ei muutoksia asenteeseen, ei muutoksia omiin hedonistisiin arvoihin, ei muutoksia pukeutumiseen.

Pitää siis saada jatkaa tismalleen samaan malliin kuin tähänkin asti, mutta saada silti lupa odottaa erilaisia tuloksia. VHM:n sopii nyt vaan levittää viittansa kuralätäkön päälle.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 136
 • Liked: 4182
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #14 : 12.10.2018, 07:41:25 »
Ongelma on helposti ratkaistavissa. Kielletään julkinen liikenne lailla.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 435
 • Liked: 5087
 • Saatanantaja, enkelintäjä
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #15 : 12.10.2018, 07:41:43 »
Lainaus
– Pelottaa todella paljon, kun vieressä istuva henkilö alkaa esimerkiksi silittää reittäni. Siinä päätyy katselemaan ympärilleen, että huomaako kukaan, mitä tässä tapahtuu.
Ilmeisesti tytöt olettavat, että kanssamatkustajilla on röntgenkatse, jolla he toki näkevät että joku silittää tytön reittä siellä penkkien välissä. Mutta eiväthän he ihan pahuuttaan tee mitään, vaan katselevat ilkeästi naureskellen vierestä.

Ihan tosissaan, jos tuommoinen tilanne tulee eteen, niin voisiko neiti seuraavan kerran sanoa jotain tai jopa huutaa, joko kiukkuisesti tai suoraan apua? Ei voi odottaa toisten auttavan, jos toiset eivät tiedä, että on hätä.
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 181
 • Liked: 4176
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #16 : 12.10.2018, 08:34:44 »
Itse olen niin vanha, että olen elänyt jo ennen vuoden 2015 ulkomaalaisvyöryä. Uskon kyllä jutun tytön ikävät kokemukset yhtään väheksymättä, mutta toimittajan aikaansaamaa yleistämistä koskien suomalaisten poikien/miesten yht´äkkiä muuttunutta käytöstä, en pysty uskomaan.

Vielä muutama vuosi takaperin suomalaiset miehen stereotyyppit olivat ujoja, hiljaisia ja arkoja ottamaan kontaktia, josta todisteeksi rajattu google-haku ennen ajanlaskua 2015.

https://www.google.fi/search?q=miksi+suomalaiset+ei+uskalla+l%C3%A4hesty%C3%A4&biw=1396&bih=686&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A1%2F1%2F2005%2Ccd_max%3A12%2F31%2F2014&tbm=

Suomipojan ongelmasta keskusteltiin kaikilla tyytöjen/naisten käyttämillä alustoilla, kuten demi, cosmo, vauva, jne... Vallitseva mielipide tuntui olevan, että ulakkimiehet on niin ihqui, koska lähestyvät rohkeammin.

Mitä on tapahtunut vuoden 2015 jälkeen. Tuliko suomalaisista miehistä rohkeita lähetymään naisia, vai tuliko Suomeen naisia rohkeasti lähestyviä miehiä?

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 439
 • Liked: 5956
 • Embojani ette saa
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #17 : 12.10.2018, 08:35:00 »
En ole bussien suurkuluttaja ollut koskaan, mutten ole myöskään eläissäni nähnyt ventovieraan lääppivän alaikäistä tyttöä. Kaikkea muuta häiriökäytöstä kyllä, ja omaa henkeä ja terveyttä on uhattu varsinkin yöbusseissa. Sen sijaan illan myöhäisissä junissa olen huomannut että naisväki mielellään istuu samaan vaunuun ja lähelle vhm-oletettua. Ainakin ns. neekerilinjoilla. Joita pk-seudulla ovat kaikki linjat.

Sanokaa naiset jotain kun tällaista tapahtuu. Jos teini-ikäinen huutaa että "apua, tuo mies kourii" niin varmasti alkaa tapahtua.

Luulisin. Mistä nykylampaista tietää.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 112
 • Liked: 2333
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #18 : 12.10.2018, 08:35:22 »
Lainaus
– Pelottaa todella paljon, kun vieressä istuva henkilö alkaa esimerkiksi silittää reittäni. Siinä päätyy katselemaan ympärilleen, että huomaako kukaan, mitä tässä tapahtuu.
Ilmeisesti tytöt olettavat, että kanssamatkustajilla on röntgenkatse, jolla he toki näkevät että joku silittää tytön reittä siellä penkkien välissä. Mutta eiväthän he ihan pahuuttaan tee mitään, vaan katselevat ilkeästi naureskellen vierestä.

Ihan tosissaan, jos tuommoinen tilanne tulee eteen, niin voisiko neiti seuraavan kerran sanoa jotain tai jopa huutaa, joko kiukkuisesti tai suoraan apua? Ei voi odottaa toisten auttavan, jos toiset eivät tiedä, että on hätä.
Tämä. Ja vaikka röntgenkatse olisikin, on kynnys puuttua tilanteeseen korkea, jos uhri itse ei tee mitään ilmaistakseen, että k.o. käytös on epätoivottavaa.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 014
 • Liked: 23314
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #19 : 12.10.2018, 08:49:54 »
Seuraavien teesien ollessa suvaitsevaisen vasemmiston ydinagendaa ei ole mitenkään vaikea nähdä miksi tällaiseen kähmimiseen ei puututa:

- Suomalaiset naiset ovat vahvoja ja itsenäisiä
- Suomalaiset naiset saavat tehdä mitä haluavat eikä kenelläkään ole asiaan mitään sanomista
- Kehitysmaamaahanmuuttajat ovat virheettömiä, ja jos he eivät ole virheettömiä, he ainakin haluavat kaikille vain hyvää
- Kehitysmaamaahanmuuttajan kritisointi mistään on rikos josta voi seurata julkinen lynkkaus jos siitä ei saakaan tuomiota oikeudessa
- Koetulle rasismille on nollatoleranssi, eikä mitään keinoja pidä sulkea sen kitkemiseksi pois.

Tämä korostuu erityisesti seuraavien realiteettien kanssa yhdistettynä:

- Kehitysmaamaahanmuuttajat ovat odotusarvoisesti äkkipikaisia ja arvaamattomia, koska heidän näkemyksensä kunniasta edellyttää sitä
- Kehitysmaamaahanmuuttajat eivät usein tunnista minkäänlaista kohtuuden vaatimusta reaktioissaan
- Kehitysmaamaahanmuuttajat puolustavat "kunniaansa" usein joukolla, ja ovat valmiita käyttämään ylivoimaa hyväksi pienimmässäkin tilanteessa
- Tilanteisiin puuttuminen näissä puitteissa eskaloituu helposti väkivallaksi
- Tilanteisiin puuttujia pidetään nopeasti oikeudessa väkivaltarikollisina, kun he ovat yrittäneet puolustautua kimppuun käynyttä laumaa vastaan
- Tuomioihin tulee rasismilisä jos vastapuoli ei ole valkoinen suomalainen pottunokka
- Hommassa saa kaiken lisäksi fyysisesti turpaansa
- ... ja työpaikan pitäminen on melkoisen hankalaa kun kontolla on rasistinen väkivaltarikos
- ... mutta kehitysmaamaahanmuuttajan elämää se ei muuta vaikka hänellä olisikin rikosrekisteri
- ... eivätkä tavat muutu koska mitään rangaistukseksi tunnistettavaa ei tule niin kähminnästä kuin hyökkäämisestäkään.

Mutta onneksi lehdessä voidaan jeesustella sitä kuinka suomalaismiehet ovat asian suhteen nössöjä. Itse ovat intersektionaaliset feministit soppansa keittäneet. On toki valitettavaa että seurauksista joutuvat kärsimään lähinnä muut kuin he.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Pekka Kemppainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 492
 • Liked: 1737
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #20 : 12.10.2018, 08:55:49 »
Sen sijaan illan myöhäisissä junissa olen huomannut että naisväki mielellään istuu samaan vaunuun ja lähelle vhm-oletettua. Ainakin ns. neekerilinjoilla. Joita pk-seudulla ovat kaikki linjat.

Huomasin nuorten naismatkustajien käyttäytymisen muuttuneen vokin ilmaanuttua bussireitin varteen. Kuskia lähinnä olevat penkit olivat koulujen loppumis-aikaan nuorten tyttöjen miehittämiä. Aiemmin kävelivät pidemmälle.

guest14935

 • Vieras
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #21 : 12.10.2018, 09:26:45 »
Sen sijaan illan myöhäisissä junissa olen huomannut että naisväki mielellään istuu samaan vaunuun ja lähelle vhm-oletettua. Ainakin ns. neekerilinjoilla. Joita pk-seudulla ovat kaikki linjat.

Huomasin nuorten naismatkustajien käyttäytymisen muuttuneen vokin ilmaanuttua bussireitin varteen. Kuskia lähinnä olevat penkit olivat koulujen loppumis-aikaan nuorten tyttöjen miehittämiä. Aiemmin kävelivät pidemmälle.
Hyvä että muuttunut mutta jäänyt uutisoimatta syy, eipä ole artikkelia asiasta sattunut huomaan.

Ei tule iltaisin niin ulkoiltua, mutta ennen tosiaan nuoret naiset jokaisessa eurooppalaisessa kaupungissa jossa kävässyt olen, ei pelkästään suomesssa, kyllä kävelivät yksinkin baarista kotiin. Sitäpaitti iskivät ulkosallakin miehiä.

Artikkelissa kertovat jotta eivät enää. Eipä sillä, en mäkään mene, vaikken ole nuori enkä nainen. En tosin porukassakaan, sen verta kallista touhua on.
Lainaus
Ei yksin viettämään iltaa
Esimerkiksi baariin nuoret naiset eivät kertomansa mukaan lähtisi yksin, saati kävelemään sieltä kotiin. Jo baarissa ystäviensä ympäröimänä he tuntevat tarvetta varmistaa pysyvänsä turvassa.

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 3340
 • ihminen
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #22 : 12.10.2018, 09:35:01 »
Kai tämä päätyy siten että naisille bussiin omat istumapaikat, liputtomille mamuille omat istumapaikat ja vhm:lle maksajan paikka.


Vaikkakin tyttöjen tarinat Ylen artikkelissa ovatkin #metoo hengen jatkumoa niin en epäile etteivätkö ne voisi pitää paikkaansa. KylläHÄN niitä suomalaisiakin perseileviä känniurpoja riittää jotka kuvittelevat olevansa jotenkin hauskoja tuntemattomia naisia ahdistellessaan, kännissä ja läpällä. Joskus nuorempana tuli todistettua hsl:n bussissa kolmen sekakkäyttäjän toimia täysin sivullista naista kohtaan. Hiuksista repimistä ja huorittelua, kukaan ei uskaltanut puuttua kun miehet olivat isoja ja sekavia. Itse olin vielä nuori ja pieni joten turpaan olisi tullut. Vieläkin ärsyttää kyseisten mulkkujen toiminta. Olkoonkin että ahdistelu on nykyään ulkoistettu moniosaajille niin varmasti joukkoon mahtuu vielä näitä vähemmällä kapasiteetillä varustettuja kantiksiakin. Molemmat kategoriat pitäisi poistaa.

"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

rätkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 351
 • Liked: 810
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #23 : 12.10.2018, 09:37:53 »
Onko yhtään julkisesti raportoitua tilannetta jossa vhm olisi onnistuneesti puuttunut geelitukan lajikäyttäytymiseen.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 014
 • Liked: 23314
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #24 : 12.10.2018, 09:43:38 »
Sen sijaan illan myöhäisissä junissa olen huomannut että naisväki mielellään istuu samaan vaunuun ja lähelle vhm-oletettua. Ainakin ns. neekerilinjoilla. Joita pk-seudulla ovat kaikki linjat.

Huomasin nuorten naismatkustajien käyttäytymisen muuttuneen vokin ilmaanuttua bussireitin varteen. Kuskia lähinnä olevat penkit olivat koulujen loppumis-aikaan nuorten tyttöjen miehittämiä. Aiemmin kävelivät pidemmälle.
Hyvä että muuttunut mutta jäänyt uutisoimatta syy, eipä ole artikkelia asiasta sattunut huomaan.

Ei tule iltaisin niin ulkoiltua, mutta ennen tosiaan nuoret naiset jokaisessa eurooppalaisessa kaupungissa jossa kävässyt olen, ei pelkästään suomesssa, kyllä kävelivät yksinkin baarista kotiin. Sitäpaitti iskivät ulkosallakin miehiä.

Artikkelissa kertovat jotta eivät enää. Eipä sillä, en mäkään mene, vaikken ole nuori enkä nainen. En tosin porukassakaan, sen verta kallista touhua on.
Lainaus
Ei yksin viettämään iltaa
Esimerkiksi baariin nuoret naiset eivät kertomansa mukaan lähtisi yksin, saati kävelemään sieltä kotiin. Jo baarissa ystäviensä ympäröimänä he tuntevat tarvetta varmistaa pysyvänsä turvassa.

Virallinen selitys lienee alt-right ja miesasialiike. Hyvän ihmisen aivot kytkevät itsesensuurin päälle sillä nanosekunnilla kun uhkaa muodostua ajatusketju jossa voitaisiin tutkia sen väitteen realismia että 2020-lukua lähestyttäessä länsieurooppalaisissa maissa naisten turvallisuus ja itsemääräämisoikeus olisi muutamassa vuodessa voinut kärsiä noin suuren kolauksen pelkkien kantismiesten asenteiden takia.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 014
 • Liked: 23314
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #25 : 12.10.2018, 09:44:53 »
Onko yhtään julkisesti raportoitua tilannetta jossa vhm olisi onnistuneesti puuttunut geelitukan lajikäyttäytymiseen.

Tulee mieleen tapauksia helsinkiläisistä yökerhoista joissa vaimoon kiinni käynyt geelitukkaporukka on hakannut miehen pahanpäiväisesti. Se on sitä "onnistumista", kun vastapuolella on täysrikollinen jihad.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

guest14935

 • Vieras
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #26 : 12.10.2018, 09:56:18 »
Kai tämä päätyy siten että naisille bussiin omat istumapaikat, liputtomille mamuille omat istumapaikat ja vhm:lle maksajan paikka.

Joskus nuorempana tuli todistettua hsl:n bussissa kolmen sekakkäyttäjän toimia
Kauppakeskuskohtaamisista olen kuullut ikävääkin juttua, vaan Homma ei ole oikea paikka kertoa koska ei olleet omia tuttuja niin tarina voinut muuttua, suuntaan tai toiseen. Täällä kun arvostetaan faktoja, toisin kuin hörhömediassa, niin parasta pitää sellaisena.

Ratkaisu on kieltää miehet kauppakeskuksista ja busseista. Paitsi tietysti joksikin muista sukupuolista ilmoittautuvat geelitukat.

En kyllä varsinaista häiriökäyttäytymistä ole koskaan nähnyt, kaljanjuontia näkynyt kyllä ja aikoinaan tupakanpolttoa, ennen se oli sallittua ja kaljakaan ei kaikkialla ole kiellettyä. Joukkoliikennettä tosin käyttänyt viimeiset vuodet noin kerran-kaksi vuoteen joten eihän siinä ehtisikään ja junassa taitaa väki olla pääosin parempiosaisia koska bussit halvempia (itsellä selkä syynä junaan, voi jaloitella.)
Kauppakeskuksiakin välttelen enempi feissaajien takia kuin muista syistä. Vältellyt siitä asti kun niitä tuli, ei ole ajatelleet loppuun asti niitten omistajat asioitaan.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 076
 • Liked: 3386
 • Sus siunatkoon
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #27 : 12.10.2018, 10:12:49 »
Kun puhe on paheksuttavasta tai asap kiellettävästä toiminnasta, kaikki on suomalaisia miehiä etnisyyteen, syntyperään tmv. katsomatta. Pahuus rodullistetaan suomalaiseen mieheen, muutoin rodullistamista pitää paheksua.

Eikö tämä näytä jo kirjaamista odottavalta journalismin säännöltä?

 :)
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 181
 • Liked: 4176
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #28 : 12.10.2018, 10:25:50 »
Jutun "pelko", "uskalla" ja "ahdistaa" sanojen määrästä päätellen muuttunut ympäristö selvästi pelottaa nuoria tyttöjä, mutta muistakaa silti, selvästi eniten pelkäävät Hommaforumin lukijat ;D. Vai mitä Aamulehti?

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tutkimus-vakivaltaa-pelkaavat-selvasti-eniten-ne-jotka-kayttavat-tietolahteina-mv-lehtea-ja-hommaforumia-201207557

Aamulehden teesien mukaan: Tytöt, lukekaa vähemmän Hommaa, ei siellä ulkona ole mitään pelättävää. Ne iholle työntyvät tyypit ja seurueet on oikeasti tosi mukavia :flowerhat:.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 786
 • Liked: 21455
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Nuoria naisia hiplailaan
« Vastaus #29 : 12.10.2018, 10:39:51 »
Tuohan näytti hienolta. Hommaa lukevat olivat eniten perillä totuudesta. Lisäksi Homma tunnustettiin julkisesti olemassaolevaksi.
Reservaatin asukki.

Tagit: ahdistelu naiset