Kirjoittaja Aihe: 2018-10-02 Jamal Khashoggin paloittelumurha Saudi-Arabian Turkin konsulaatissa  (Luettu 10146 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 032
 • Liked: 15944
Turkin poliisi uskoo, että jäljettömiin kadonnut journalisti surmattiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005855502.html

Lainaus
Turkin viranomaiset uskovat uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan, että tunnettu saudijournalisti Jamal Khashoggi olisi surmattu Sauri-Arabian konsulaatissa Turkissa.

– Turkin poliisin alustava arvio on se, että herra Khashoggi surmattiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa. Uskomme, että murha oli harkittu ja ruumis kuljetettiin myöhemmin ulos konsulaatista, turkkilainen viranomaislähde kertoo.
...
Saudi-Arabian hallintoa arvostellut Khashoggi on elänyt viimeksi kuluneen vuoden ”oma-aloitteisesti maanpaossa” Washingtonissa. Ulkona odottaneen kihlatun mukaan hän meni konsulaattiin tiistaina saadakseen tarvittavat asiakirjat tulevaa avioliittoa varten.

Khashoggista ei ole kuultu sen jälkeen. Turkin ja Saudi-Arabian viranomaiset ovat kertoneet ristiriitaisia tietoja hänen katoamisestaan – Ankaran mukaan miehen poistumisesta ei ole todisteita, kun taas Riadissa väitetään hänen poistuneen rakennuksesta samana päivänä.

Turkkilaisen turvallisuuslähteen mukaan 15:n Saudi-Arabian kansalaisen ryhmä saapui Istanbuliin kahdella lentokoneella samana päivänä, kun Khashoggi oli siellä. Myöhemmin he poistuivat maasta.
...
Aiemmin Saudi-Arabian hallinnon neuvonantajana työskennellyt Khashoggi on kirjoituksissaan arvostellut Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin politiikkaa ja maan Jemenissä käymää sotaa. Hänen näkökulmakirjoituksiaan on julkaistu amerikkalaisessa Washington Post -lehdessä.

Tästä tulee mieleen aiemmin lukemani väitteet, joiden mukaan Irakin Yhdysvaltojen suurlähetystössä olisi tapettu irakikin kansalaisia Saddam Husseinin aikana:

Saddam’s Henchmen Killed People In NYC Then Mailed The Bodies To Iraq | The Daily Caller
http://dailycaller.com/2016/10/13/saddams-henchmen-killed-people-in-nyc-then-mailed-the-bodies-to-iraq/

Lainaus
Former Iraqi President Saddam Hussein allegedly maintained a torture chamber at the Iraqi embassy in New York City, right across the street from former Mayor Michael Bloomberg’s house.

A division of Hussein’s secret police, known as the Mukhabarat, reportedly captured, detained and in some cases murdered Iraqis in the States who fell out of favor with the former president’s regime, several unnamed former Iraqi officials told the New York Post. In some cases, Mukhabarat would ship the corpses to Iraq using diplomatic packages, which can’t be searched by customs and border officials.
...
The Mukhabarat had a prison room in the embassy where they would detain, torture and kill enemies of Hussein’s regime. “It was a dark room. The doors were reinforced in a way that nobody could break in or out. You didn’t need to soundproof it. … You’re not going to hear someone screaming down there,” one official said.

The torture methods involved wire, wooden boards and rubber hoses. The Mukhabarat would also beat up their prisoners and pull out their finger and toenails, according to one of the officials.

The agents would get orders to nab someone living in the States from Baghdad, then wait for a relative of the target to come to the diplomatic mission building on their own and hold that person hostage until their mark surrendered.

“Mukhabarat wouldn’t bring the relative of the target to the mission. They would lay in wait like a snake for the relative to arrive for some ex-pat business and then grab him and lock him into the room,” one official said.
...
When the U.S. ousted Saddam’s regime in 2003, authorities searched the New York City embassy, but did not find any implements of torture. Hussein was executed in 2006 for his crimes against humanity.
« Viimeksi muokattu: 07.10.2018, 02:38:10 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 032
 • Liked: 15944
Turkin poliisi uskoo, että jäljettömiin kadonnut journalisti surmattiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005855502.html

Turkki: Kadonneen toimittajan surmasi Saudi-Arabiasta saapunut "murhatiimi" – morsian kertoo Khashoggin pelänneen jo etukäteen
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/turkki-kadonneen-toimittajan-surmasi-saudi-arabiasta-saapunut-murhatiimi-morsian-kertoo-khashoggin-pelanneen-jo-etukateen/7104966

Lainaus
Saudiarabialainen toimittaja Jamal Khashoggi murhattiin viime viikolla Saudi-Arabien konsulaatissa Istanbulissa viime viikolla, sanovat Turkin viranomaiset. Turkkilaisten mukaan murhan suoritti Istanbuliin tätä tehtävää varten lähetetty monilukuinen saudiryhmä, kirjoittaa muun muassa The Washington Post.
...
Bloombergin aiemmin tällä viikolla tekemässä haastattelussa Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman sanoi, että Khashoggi oli poistunut konsulaatista pian saapumisensa jälkeen. Turkin viranomaisten mukaan toimittaja ei kuitenkaan koskaan poistunut konsulaatista.
...
Khashoggi vieraili Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatissa 28. syyskuuta. Vierailun motiivina olivat toimittajan tulevat häät ja niihin liittyvät asiakirjat, kertovat Khashoggin morsian ja ystävät.

Morsian Hatice Cengiz kertoo Khashoggin palanneen konsulaattiin samana iltapäivänä, mutta pelänneen jo etukäteen huolissaan, ettei hänen annettaisi enää poistua rakennuksesta.

Khashoggi jätti Cengiz’lle puhelimensa ja kehotti morsiantaan ilmoittamaan Turkin viranomaisille, jos häntä ei kuuluisi ulos. Neljän tunnin odottamisen jälkeen Cengiz soitti poliisille.

Turkkilaisten mukaan ei ole olemassa mitään todisteita siitä, että toimittaja olisi enää lähtenyt ulos konsulaatista. Saudit puolestaan vakuuttavan miehen poistuneen rakennuksesta suhteellisen nopeasti.

Konsulaatti on turvakameroiden ympäröimä, mutta ainakaan toistaiseksi kumpikaan maa ei ole julkaissut videomateriaalia väitteidensä tueksi.

Turkkilaistutkijoiden johtopäätös valvontakamerakuvista: Saudijournalistin ruumis paloiteltiin ja lennätettiin ulos maasta
https://yle.fi/uutiset/3-10444659

Lainaus
Turkin aloittaman tutkinnan keskiössä on 15 hengen saudiryhmä, joka saapui Turkkiin lauantaina, vain muutama päivä ennen saudijournalistin katoamista.
...
Aiemmin tapauksesta on tihkunut tiedotusvälineille tietoa ainoastaan nimettömistä turkkilaislähteistä, mutta sunnuntaina väitetyn murhan vahvisti ensimmäistä kertaa uutistoimisto Reuterille omalla nimellään arvovaltainen turkkilaisviranomainen, presidentti Recep Tayyip Erdoğanin neuvonantaja Yasin Aktay.

Hänen mukaansa saudijournalisti Jamal Khashoggi tapettiin Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa, ja että murhasta on ”takuulla” vastuussa 15 hengen saudiryhmä.
...
The Guardianin mukaan tutkijoiden mielenkiinto on kohdistunut erityisesti konsulaatin sisällä liikkuviin mieshenkilöihin, jotka kantoivat ulos laatikoita ja pakkasivat ne mustaan autoon pian Khashoggin katoamisen jälkeen. Tutkijat päättelivät, että Khashoggin ruumis todennäköisesti paloiteltiin ja lennätettiin laatikoissa ulos maasta.

Saudi-Arabia on myöntänyt, että Istanbuliin saapui kyllä ”salainen, sauditutkijoista koostuva delegaatio”, mutta että he tulivat avustamaan Khashoggin katoamista koskevissa tutkinnoissa.

Washington Post: Turkilla hallussa nauhoitteita, jotka todistavat sauditoimittajan tulleen murhatuksi Saudi-Arabian konsulaatissa
https://yle.fi/uutiset/3-10453028

Lainaus
Turkkilaisten viranomaisten mukaan ääninauhat ovat vakuuttavimmat ja karmeimmat todisteet siitä, että ryhmä saudeja on toimittaja Jamal Khashoggin kuoleman takana.
...
Turkkilaiset viranomaiset ovat kertoneet Yhdysvaltojen viranomaisille, että heillä on hallussaan video- ja ääninauhoitteita, jotka todistavat, että sauditoimittaja tapettiin ja hänen ruumiinsa paloiteltiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa. Asiasta uutisoi Washington Post Turkin ja Yhdysvaltojen viranomaislähteisiin vedoten.
...
Yhden nauhoitteiden sisällöstä perillä olevan lähteen mukaan ääninauha kertoo, mitä Khashoggille tapahtui sen jälkeen, kun hän oli astunut konsulaattiin.

– Voit kuulla hänen äänensä ja arabiaa puhuvien miesten äänet. Voit kuulla, kuinka häntä kuulustellaan, kidutetaan ja kuinka hänet sen jälkeen murhataan, lähde kuvailee.
...
Turkkilaiset viranomaiset ovat kuitenkin olleet varovaisia julkaisemaan nauhoitteita. Uhkana on, että se paljastaisi, miten Turkki vakoilee maaperällään muita maita, lähteet kertovat.
...
Turkin viranomaiset ovat vuotaneet julkisuuteen niiden 15 saudiarabialaisen nimet, joiden viranomaiset tiettävästi epäilevät liittyvän Khashoggin katoamiseen. Mediassa "kuolemanpartioksikin" kutsutun ryhmän jäsenten nimet ja kuvat julkaistiin New York Timesin mukaan lähellä Turkin hallitusta olevassa Sabah-lehdessä.

Kaikki miehet ovat Sabahin lähteiden mukaan Saudi-Arabian hallinnon palkkalistoilla. Yksi listan miehistä on Saudi-Arabian sisäisen turvallisuuden viraston ruumiinavausasiantuntija, yksi taas maan ilmavoimien luutnantti. Turkkiin kahdella yksityiskoneella samana päivänä saapuneen ja pikaisesti maasta poistuneen 15 saudimiehen ryhmän epäillään toteuttaneen murhan. Kaikki miehet olivat tallentuneet lentokentän valvontakameroiden kuviin.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2018, 09:06:45 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 187
 • Liked: 3274
 • Ihmis-perse natsi.
Fileiksihän tuo toimittaja on pistetty. Jäbän kutsuminen kriittiseksi toimittajaksi on kuitenkin aavistuksen harhaanjohtava määritelmä, jota journalistit lännessä sun muualla "jostain" syystä koittavat paikoitellen viljellä. Oikea vapauden majakka sun muuta Saudien vanhoillisuuden vastakohta... Jäbä mitä ilmeisimmmin meinaan oli islamisti/Muslimiveljeskunnan miehiä, eli Erdoganin kavereita eli Saudien kuningashuonetta vastaan. Liberaali, maallistunut muslimi hän ei missään nimessä ollut.

Jännä nähdä mitä Trump tekee. 165 miljardia olisi asekauppaa jonossa Saudeihin ja tosihan se on, että Saudit ostavat sillä rahalla aseet jostain eli Kiinalta tahi Venäjältä jos Jenkit eivät myy. Eihän nyt tuollaista dissidenttien murhailua ulkomailla läpi sormienkaan oikein voi katsella, mutta ei meikäläiselle tässä kyseisessä tapauksessa varsinaisesti tippa linssiinkään tule.
Jees pox holiray!

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 459
 • Liked: 1117
Saudit uhkaavat kostaa, jos heihin kohdistetaan mitään syytöksiä tai sanktioita lähetystöteloituksen johdosta.

https://www.npr.org/2018/10/14/657277639/saudis-vow-to-retaliate-with-greater-action-if-hit-with-sanctions

Lainaus
Saudis Vow To Retaliate With 'Greater Action' If Hit With Sanctions

Nearly two weeks since Jamal Khashoggi vanished in Istanbul, the shadow of the Saudi journalist's disappearance continues to loom ever larger. Now, President Trump is threatening "severe punishment" for Saudi Arabia if suspicions of Khashoggi's murder are confirmed — and Saudis have vowed to retaliate in kind.

"The Kingdom also affirms that if it receives any action, it will respond with greater action," Saudi Arabia's state-run news agency said Sunday, ominously noting that the country plays "an influential and vital role in the global economy."

Citing an "official source," the Saudi Press Agency added that Riyadh "affirms its total rejection of any threats and attempts to undermine it." Rather, if Saudis face "political pressures" such as accusations or sanctions, "the outcome of these weak endeavors, like their predecessors, is a demise."

[..]


Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 719
 • Liked: 2613
Saudien tapaus on sellaista poliittista huumoria että alta pois. Ökyöljymaan uusi diktaattori teki megaluokan asekaupat ja osti samalla jenkeiltä "diplomaattisen koskemattomuuden", ja oikeuden harrastaa väkivaltaa lähialueillaan. Oikeuttaan ählämsählämä käyttääkin, mutta menee jo niin röyhkeäksi että liittolaistenkin on pakko asia ainakin jollain tasolla tuomita. Samaan aikaan halutaan olla kuitenkin mahdollisimman paljon kaveria ählämäsählämin rahapussin kanssa. Trump oli kyllä rehellinen sanoessaan ettei halua bisneksiä ja työllisyyttä yms. vaarantaa. Tuosta voi päätellä että edessä jonkinlaista teatteria. Ehkä saudit myöntää tapahtuneen ja uhraa jonkun asiaan liittymättömän rosmon muka syyllisenä. Vastuuta kantamaan joku pikkurikollinen, kaula katki ja sillä selvä.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 032
 • Liked: 15944
Fileiksihän tuo toimittaja on pistetty. Jäbän kutsuminen kriittiseksi toimittajaksi on kuitenkin aavistuksen harhaanjohtava määritelmä, jota journalistit lännessä sun muualla "jostain" syystä koittavat paikoitellen viljellä.

Khashoggi 'butchered while still alive', horrific audio of his murder allegedly reveals
https://www.nzherald.co.nz/world/news/article.cfm?c_id=2&objectid=12143854

Lainaus
A source has claimed Jamal Khashoggi was butchered alive in a brutal seven-minute execution after reportedly hearing audio of the missing journalist's horrifying last moments.
...
According to the source, the tape reveals that Khashoggi was dragged from the Consul General's office to a table next door in a study where he was surgically dismembered.

Audio recording is said to have captured the missing journalist's dying screams before he was "injected with an unknown drug" and fell silent.

"There was no attempt to interrogate him. They had come to kill him," the source said.

The source also claimed that Khashoggi's screams had been heard by witnesses downstairs as he was cut into pieces on the desk.
...
This follows reports last night that Saudi Arabia is preparing to admit that the 59-year-old Washington Post journalist was killed inside the Istanbul consulate - but that it was an accident.

CNN claimed that the Saudi Arabian government is preparing a report which will say Khashoggi was supposed to be taken to the kingdom but died in the consulate during interrogation.

CNN said that two sources had leaked the report, "which could change" and is "still being prepared".

The Saudis will likely claim the alleged murder was carried out "without clearance and transparency" and that the "hit squad" of 15 Saudi assassins will be punished, the sources said.
...
Turkish officials have said that authorities have an audio recording indicating that Khashoggi was killed in the consulate, and have shared evidence with countries including Saudi Arabia and the United States.

Meanwhile, UN human rights chief Michelle Bachelet called for the immediate and "absolute" lifting of diplomatic immunity enjoyed by any officials or premises in the Khashoggi investigation.

Bachelet said the "inviolability or immunity" of people or premises granted under the 1963 Vienna Convention on Consular Relations "should be waived immediately."
...
Just hours before the forensic inspection, the Saudis let in a team of cleaners armed with several large mops and buckets.
...
A Turkish official yesterday claimed the consulate walls have been repainted since the alleged murder and said the Turks don't trust the Saudis not to obfuscate the investigation, reported the Middle Eastern Eye.

Sauditoimittajalta katkottiin ensin sormet ja sitten pää - turkkilaislehti kuuli nauhoitukset
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/7c1ba990-112d-4543-ba9f-330802a83c95_ul.shtml

Lainaus
Murhatuksi epäiltyä sauditoimittajaa Jamal Khashoggia kidutettiin raa’asti ennen kuin hänet tapettiin, väittää turkkilaislehti.
...
Useat tiedotusvälineet ovat viime päivinä raportoineet kaksi viikkoa sitten kadonneen Khashoggin kohtalosta, mutta toistaiseksi yksityiskohtaisimman selostuksen tarjosi tänään Yeni Safak -lehti, joka sanoo kuulleensa useita nauhoituksia Khashoggin viime hetkistä.

Turkkilaislähteiden mukaan Saudi-Arabiasta lähetettiin Istanbuliin 15-henkinen ryhmä, jonka mukana matkusti muun muassa johtava oikeuslääketieteen asiantuntija Salah Mohammed al-Tubaigy.

Kun Khashoggi tuli konsulaattiin, tappajat nappasivat hänet ja veivät hänet konsulin työhuoneesta seuraavaan huoneeseen.

Yeni Safakin mukaan huoneessa alkoi kuulustelu, jonka aikana Khashoggilta katkottiin sormia. Lopulta hänen kaulansa katkaistiin.
...
Al-Tubaigy hoiti ruumiin paloittelun. Hän väitetysti laittoi nappikuulokkeet korviinsa.

– Kun teen tätä työtä, kuuntelen musiikkia. Teidänkin pitäisi, hän oli sanonut muille iskuryhmän jäsenille MEE:n lähteen mukaan.

Yeni Safakin mukaan nauhoitteilla kuuluu myös, kun Saudi-Arabian konsuli Mohammed al-Otaibi esittää kiduttajille pyynnön.

– Tehkää tämä ulkona. Minä joudun vielä vaikeuksiin, al-Otaibi väitetysti sanoi nauhalla.

Toisella nauhalla taas kuului tuntemattoman henkilön selväsanainen ohje konsulille.

–Jos haluat elää kun tulet Saudi-Arabiaan, ole hiljaa!

Yeni Şafak vahşetin ses kaydına ulaştı: Cemal Kaşıkçı işkenceyle katledildi
https://www.yenisafak.com/gundem/cemal-kasikci-cinayeti-ses-kaydi-3402672

Lainaus
In one of the recordings, the consul general Muhammad Uteybi, who fled yesterday to Riyadh, wants the execution outside the consulate. The answer is sus If you want to live, shut up! Cevap.
...
During interrogation, his fingers were ripped off and then his head was cut to death. Consul General Uteybi, during the torture'n Do this incident outside. You're going to get me into trouble. Benim In another voice recording, Uteybi warns,, If you want to live when you come to Arabia, shut up!

Jamal Khashoggi's killing took seven minutes, Turkish source tells MEE
https://www.middleeasteye.net/news/exclusive-khashoggi-829291552

Lainaus
Salah Muhammad al-Tubaigy, who has been identified as the head of forensic evidence in the Saudi general security department, was one of the 15-member squad who arrived in Ankara earlier that day on a private jet.

Tubaigy began to cut Khashoggi’s body up on a table in the study while he was still alive, the Turkish source said.

The killing took seven minutes, the source said.

As he started to dismember the body, Tubaigy put on earphones and listened to music. He advised other members of the squad to do the same.
...
A three-minute version of the audio tape has been given to Turkish newspaper Sabah, but they have yet to release it.

A Turkish source told the New York Times that Tubaigy was equipped with a bone saw. He is listed as the president of the Saudi Fellowship of Forensic Pathology and a member of the Saudi Association for Forensic Pathology.

In 2014, London-based Saudi newspaper Asharaq al-Awsat interviewed Tubaigy about a mobile clinic that allows coroners to perform autopsies in seven minutes to determine the cause of death of Hajj pilgrims.

The newspaper reported that the mobile clinic was partly designed by Tubaigy and could be used in "security cases that requires pathologist intervention to perform an autopsy or examine a body at the place of a crime”.

Sinälläänhän Saudi-Arabian tekoja on moni pitkään verrannut ISISin raakuuksiin. Uutta tässä on se, että Saudi-Arabia on nyt jäänyt näistä teoistaan kiinni Saudi-Arabian ulkopuolella, missä niitä on vaikeampi muun maailman teeskennellä olevansa näkemättä. Voi olla, että näitä tekoja on enemmänkin, mutta tällä kertaa se jäikin kiinni.

PS, aiemminhan mainitsin siitä kuinka Saddamin hallinnon väitettiin tappaneen Yhdysvalloissa olevassa suurlähetystössään irakin kansalaisia ja lähettäneen diplomaattipostissa Irakiin. Nyt tuli vastaan tällainen juttu Gaddafista:

'Like Gaddafi': How Khashoggi case brings back bad memories for Libyan exiles | Middle East Eye
https://www.middleeasteye.net/news/reminiscent-gaddafi-how-khashoggi-case-brings-back-memories-assassinated-libyans-982072543

Lainaus
The suspected killing of Saudi journalist Jamal Khashoggi in Istanbul has stirred harrowing memories of past disappearances and assassinations in Libyan exile communities which once lived in fear of the long arm of Muammar Gaddafi's ruthless security services.

Gaddafi was once notorious for sending agents to target political opponents denounced as "traitors" and "stray dogs" who had sought refuge abroad in countries including the US, the UK, Italy and Germany, as well as dealing brutally with those who dared to return home.

Now, amid media reports raising questions about what Crown Prince Mohammed bin Salman knows about Khashoggi's disappearance earlier this month, some in Libyan communities have drawn comparisons on social media between Gaddafi and the Saudi royal.

Opponents of bin Salman accuse the crown prince of orchestrating a widespread crackdown on dissent targeting business tycoons, clerics, political activists and even members of the ruling family.
...
But a friend of Khashoggi, who preferred to remain anonymous, told MEE that the savagery of accounts of Khashoggi's alleged death made him fearful that others critical of the Saudi government would meet the same fate unless Riyadh was held accountable, just as Gaddafi and his agents had once been able to get away with the targeted killings of opponents aboard.
...
In 1980, Gaddafi’s then-deputy Abdel Salam Jalloud appeared to justify the so-called "stray dogs" policy of assassinating exiled dissidents, telling an Italian newspaper: “Many people who fled abroad took with them goods belonging to the Libyan people. Now they are putting their illicit gains at the disposal of the opposition led by [then-Egyptian leader] Sadat, world imperialism, and Israel.”

In the same year there were a succession of attempts to kill Libyan exiles in London, which by then had become a safe haven and a hub of dissident activity for Gaddafi's political opponents.

In April, Mohammed Ramadan, a BBC World Service journalist, was gunned down outside Regent's Park Mosque in central London, while Mahmoud Nafi, a lawyer, was shot dead in his London office.

MI5, the UK's domestic intelligence agency, at the time had gathered "conclusive evidence", according to later accounts, that the Libyan embassy in London was targeting dissidents in Britain, and discovered that the embassy had been sharply criticised by Tripoli for failing to shoot at Libyan protesters that would gather outside.

British members of Parliament called for the government to close down the Libyan embassy, with one claiming it was harbouring "a gang of thugs".

In October 1980, MI5 received intelligence that the Libyan embassy had a powdered poison with which it intended to assassinate dissidents in the country.

The first to be targeted were Farj Shaban Ghesouda and his British wife, Heather Clare who were given peanuts - it was later discovered that they were laced with thallium - by an airline worker. The couple survived, but the peanuts killed the family dog and made their children dangerously ill, according to a New York Times story.

In Rome, at least four opponents of Gaddafi were killed in 1980. In March, businessman Mohamed Salem Rtemi was found dead in Rome. In April another businessman, Abdul Jalil Arif, was shot dead in a cafe, and in May, two more exiles, Abdallah Mohamed el Kazmi and Mohamed Foud Buohjar, were found dead.

Buohjar's body was found with a note signed by the "Libyan Revolutionary Committees operating in Rome".

In West Germany, a Libyan man was sentenced to life in prison for the murder of Omran el-Mehdawi, a former Libyan embassy official who was shot dead in a shopping centre in Bonn in May 1980.

In 1982, two Libyan students in West Germany said they had been tortured and threatened with death while being held overnight inside the residence of the Libyan ambassador.

''We screamed out, but most of the time we were gagged,'' said El-Hadj el-Gariani, one of the students.

Gaddafi's reach extended across the Atlantic as well. In October 1980, Faisal Zagallai, a Libyan student at Colorado State University in the US, was shot and injured in his home by a former Green Beret special forces soldier who claimed he was working for the CIA.

Prosecutors said the gunman was hired by a former CIA agent who was acting on behalf of the Libyan government.

In 1984, a Libyan embassy official in London did open fire on anti-Gaddafi protesters, killing a British police officer who was on duty at the protest, Yvonne Fletcher, and injuring 10 other protesters.

Fletcher was killed by machinegun fire which came from a first-floor window of the embassy.

The killings continued with another wave of assassinations in 1985.

Among those killed were Jibril A ad-Dinali, a former police officer and leader of the National Front for the Salvation of Libya, a prominent opposition group, who was found dead in West Germany, and Ahmed Rafeeq al-Barrani, a dissident and businessman found dead in his office in Cyprus.

Political opponents were also targeted when they visited Libya's neighbours.

Mansour Kikhia, a former Libyan foreign minister and UN ambassador, was reported to have been abducted by Gaddafi's agents after he disappeared from his Cairo hotel in 1993.
...
The suspected assassinations continued into the 2000s, even as Gaddafi was drawing closer to the West in the wake of the 9/11 al-Qaeda attacks in the US.

In 2004, a Libyan grocer and opponent of Gaddafi was stabbed to death in his London shop in what was thought to have been an assassination ordered by Gaddafi.
...
Gaddafi's intelligence services were also suspected of targeting dissidents living abroad who risked returning to Libya, and stories of family members and friends disappearing or being found dead are common among members of exile communities.

A British-Libyan told MEE about the case of a relative who turned up dead in the Libyan capital after visiting family in the country for the first time in years.
...
Even visiting dignitaries were not safe. Musa Sadr, a prominent Lebanese Shia leader, disappeared while on a visit to Libya to meet Gaddafi in 1978.
...
Gaddafi's rapprochement with western nations after 9/11 saw the Libyan leader rehabilitated as an ally in return for renouncing weapons of mass destruction and cooperating in the so-called "war on terror". In fact, the pact enabled Gaddafi's agents to continue to harass and intimidate dissidents abroad with the active cooperation of western intelligence agencies.

In 2002, both MI6, the UK's foreign intelligence agency, and the CIA began cooperating with Gaddafi's External Security Organisation (ESO) in an effort to foster ties with intelligence agencies in the Arab world.

In the following years, as ties between Libya and the UK and US intelligence agencies grew closer, the Libyan government received assistance from MI6 and the CIA in kidnapping enemies of Gaddafi

Many opponents of Gaddafi were living in exile in the UK at the time. Asylum seekers and British Libyans alike were harassed by Gaddafi's agents who were given permission to operate in the country, alongside MI5, the domestic intelligence agency.

Some dissidents, who had been living in the UK legally for many years, were detained by British police and British intelligence provided details of some of Gaddafi's targets to the ESO, including phone calls, causing relatives and friends in Libya to be threatened or arrested.

The British government also made "determined attempts" to have some of those detained deported to Libya.
...
Files unearthed in a Libyan government official's office after the 2011 revolution revealed cooperation between the US, UK and Libyan intelligence agencies in abducting Gaddafi's enemies including Abdel Hakim Belhaj - a prominent opponent of Gaddafi and former military commander in the Libyan Islamic Fighting Group - and his wife, Fatima Boudchar.

The couple were seized and detained in Hong Kong in 2004 as they were about to take a flight to the UK to seek asylum, in a secret operation carried out by the CIA based on information provided by MI6.

'Disgraceful': How Saudi loyalists have responded to the Khashoggi disappearance
https://www.middleeasteye.net/news/disgraceful-how-jamal-khashoggis-story-has-been-used-saudi-loyalists-829612013

Lainaus
The disappearance and suspected murder of veteran Saudi journalist Jamal Khashoggi after he entered the Saudi consulate in Istanbul last week has set off a storm of reaction on social media.

Mostly, users have been sharing shock at the news, but amongst the posts of mourning, as well as hopes that the news might prove untrue, Saudi loyalists have been flooding social media with theories of their own.
...
However not everyone was so concerned about the fate of Khashoggi.

Invalid Tweet ID
Invalid Tweet ID...
And some posts use the exact same wording
...
Users have accused Saudi-run outlets of spreading propaganda, as well as claiming that much of the unusual theorising online is being spread by bots.
...
"This isn't a case of differing opinion on the facts, it's abuse of social media by state actors using bot accounts on a large scale to confuse narratives, spread false information and harass opponent," said Ahmed Gatnash, co-founder of the Kawaakibi Foundation, a think-tank which works to promote liberal values in the Muslim world, speaking to MEE.

"Twitter have repeatedly been informed of this and urged to act."

Common use of 'bot' accounts

This is not the first time "bots" have been used to amplify Saudi narratives of events. Assistant professor of history at the Exeter Institute of Arab and Islamic Studies, Marc Owen Jones, has researched the use of "pro-Saudi Twitter bots" to amplify online speech which is in favour of the kingdom.

Tässä vielä aikajana tapahtumista:

Who is Jamal Khashoggi, when did the journalist go missing in Turkey and how has Saudi Arabia responded?
https://www.thesun.co.uk/news/7438939/jamal-khashoggi-journalist-missing-saudi-donald-trump-turkey/

Lainaus
The Saudi national vanished on October 2, 2018.

At 3.28am on October 2 a Gulf Stream IV private jet carrying suspected Saudi agents arrived at Istanbul airport.

90 minutes later the group checked into two hotels near to the Saudi consulate building.

Shortly after midday several diplomatic cars were filmed arriving at the consulate, allegedly carrying some of the Saudi agents.

At 1.06pm Jamal Khashoggi is last seen on WhatsApp and then hands his mobile to his fiancée Hatice Cengiz before entering the consulate building.

Around 20 minutes later a message is delivered to Khashoggi's WhatsApp – but it is never read.

At 3.08pm vehicles leave the consulate and are filmed arriving at the nearby Saudi consul's residence.

At 5.15pm another private jet suspected to be carrying a number of Saudi officials lands in Istanbul.

Around 18 minutes later Khashoggi's Turkish fiancée, Hatice Cengiz, is seen on CCTV waiting outside the consulate.

Then at 6.20pm one of the private jets leaves Istanbul airport followed by the second at 9pm.

The next day the Washington Post, who Khashoggi writes opinion pieces, raises the alarm, saying Khashoggi has not been seen since he entered the consulate.

On October 4 Saudi Arabia says Khashoggi had disappeared “after he left the consulate building”.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2018, 15:20:32 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 719
 • Liked: 2613
Huh, siellähän on ollut meno kuin Porissa! Porin kauhut eivät vain päätyneet HS:n ja YLE:n sivuille toisin kuin tämä tapaus...
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 158
 • Liked: 6667
 • Kuka vei meidän munat?
Venäjä tekee poliittisia murhia "at will" EU:n ytimessä. Nyt myös Saudi-Arabia tekee poliittisia kidutusmurhia "at will" EU:n hangaround valtiossa. EU:n kommentit tapahtumista ja mahdollisuudet puuttua tapahtumiin ... <henäsirkkojen siritystä>.

Saudi-Arabia on muuten YK:n ihmisoikeusneuvoston jäsen tällä hetkellä. Kyllä tässä on vähän, eikä niin vähänkään, aisankannattajan rooli EU:lla. Hei Druncker, ne nöyryyttää meitä, tarttis tehrä jotain ... muutakin kuin parannella iskiasta.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 032
 • Liked: 15944
Venäjä tekee poliittisia murhia "at will" EU:n ytimessä. Nyt myös Saudi-Arabia tekee poliittisia kidutusmurhia "at will" EU:n hangaround valtiossa. EU:n kommentit tapahtumista ja mahdollisuudet puuttua tapahtumiin ... <henäsirkkojen siritystä>.

Vaikuttaa siltä, että siivousoperaatio on alkanut Saudi-Arabian kidutusmurhan ryssineessä paloittelutiimissä. Saa nähdä mitä muille ryhmän jäsenille lähiaikoina käy. En ollut kovin yllättynyt tästä käänteestä, vaan enemmänkin odotin sitä. Voi tosin olla, että osan vain väitetään kuolleen, mutta toisaalta eipä tällaisten kätyreiden henki paljoa merkkaa häikäilemättömille johtajille:

Sauditoimittajan murhasta epäilty kuoli yllättäen
https://www.verkkouutiset.fi/sauditoimittajan-murhasta-epailty-kuoli-yllattaen/

Lainaus
Saudi-Arabian ilmavoimien luutnantin väitetään kuuluneen Istanbuliin matkanneeseen ’iskuryhmään’.

Saudiarabialaisen toimittaja Jamal Khashoggin väitettyyn murhaan kytköksissä ollut mies on kuollut ”epäilyttävässä” auto-onnettomuudessa Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa.

Hürriyet Daily News -lehden mukaan 31-vuotias Saudi-Arabian ilmavoimien luutnantti Mashal Saad al-Bostani kuului 15 henkilön ”iskuryhmään”, joka saapui ja lähti Turkista lokakuun 2. päivänä. Ryhmä vieraili lyhyesti maan konsulaatissa Istanbulissa samoihin aikoihin Khashoggin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2018, 15:13:22 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 936
 • Liked: 10413
 • Anyone?
^Huokuu pro-tason sotilasosaamista. 15 hengen ryhmällä mestaamaan yhtä keski-ikäistä toimittajaa mikitettyyn konsulaattiin. Saivatkohan nyt kaikki osallistua kiduttamiseen ja ruumiin paloitelluun? Palkintona kuolema hämärissä olosuhteissa.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 496
 • Liked: 3574
Luulen, että Saudi-arabian prinssikin jatkossa miettimään, missä kaverit kannattaa tappaa. Ei ole kovin järkevää lopettaa niitä omasa lähetystössä. Siitä joutuu selittelemään,

Ehkä kannattaa ottaa oppia Putinilta ja tappaa ne ne jossain muualla novitchekilla, tai sitten Kim Jong Unilta ja tappaa ne jollain hermomyrkyllä missä se tilaisuus sitten sattuu tulemaan.

Uskomatonta että päätyivät tappaman lähetystössä. Olisi luullut että paljon helpompaa olisi ollut iskeä muualla ilman jälkeä.


Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 032
 • Liked: 15944
^Huokuu pro-tason sotilasosaamista. 15 hengen ryhmällä mestaamaan yhtä keski-ikäistä toimittajaa mikitettyyn konsulaattiin. Saivatkohan nyt kaikki osallistua kiduttamiseen ja ruumiin paloitelluun? Palkintona kuolema hämärissä olosuhteissa.

Sinällään ei ole hirveän yllättävää, että väkeä on paljon liikkeellä. Usein valtioiden tekemissä salamurhissa on käytössä suuri määrä väkeä erilaisissa rooleissa, kuten tiedustelemassa, olemalla turvaamassa selustaa yllätysten varalta jne. Esimerkiksi Israelin salamurhatessa Mahmoud Al-Mabhouhin hotellissa Dubaissa, liittyi projektiin ilmeisesti 33 henkilöä ja voi olla, että henkilöitä on ollut enemmänkin, etenkin jos mukaan lasketaan vain Israelin päässä toimineet tahot joiden määristä tuskin on mitään tarkkaa tietoa. Israelkin onnistui sillä kertaa kärähtämään vähän samaan tapaan, kun niin moni sen salamurharyhmästä päätyi kuvatuksi:

Assassination of Mahmoud Al-Mabhouh
https://en.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Mahmoud_Al-Mabhouh

Lainaus
The photographs of the 26 suspects and their aliases were subsequently placed on Interpol's most-wanted list. The Dubai police found that 12 of the suspects used British passports, along with six Irish, four French, one German, and three Australian passports.[3][4][5][6][7] Interpol and the Dubai police believed that the suspects stole the identities of real people, mostly Israeli dual citizens.[3][8] Two Palestinians, believed by Hamas to be former Fatah security officers and current employees of a senior Fatah official, were taken into custody in Dubai, on suspicions that one of them provided logistical assistance to the hit team. Despite Hamas's claim, Dubai would not comment on the incident or identify the two Palestinian suspects.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 936
 • Liked: 10413
 • Anyone?
No juuri tuossakin pieni hitsquad(2-4 henk.) olisi ollut silti parempi kuin koko joukkue.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 091
 • Liked: 8135
 • Manner-Suomen Tasavalta
^Huokuu pro-tason sotilasosaamista. 15 hengen ryhmällä mestaamaan yhtä keski-ikäistä toimittajaa mikitettyyn konsulaattiin. Saivatkohan nyt kaikki osallistua kiduttamiseen ja ruumiin paloitelluun? Palkintona kuolema hämärissä olosuhteissa.

Lisäksi rikospaikkaa ilmeisesti putsattiin myös siinä vaiheessa kun rikospaikkatutkijat olivat jo tulossa.

Ihmisessä kun on litratolkulla verta, niin huone oletettavasti on alunperin muistuttanut teurastamoa. Se, ettei sitä putsattu heti kunnolla, on muutenkin häiritsevä visio. Verta ja kudosten rippeitä lattialla, seinillä ja katossa, ja tätä ei heti siivottu kunnolla, vaan siivottavaa oli jäljellä vielä kahden viikon päästäkin. Varmaan haissutkin jo mädäntyneeltä, jo toista viikkoa. Käsittämättömän huonosti toteutettu juttu, kun Saudeilla on rahaa ja osaamistakin.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 879
 • Liked: 2819
"what the media doesnt tell you about Jamal Khashoggi"
https://www.somalinet.com/forums/viewtopic.php?f=250&t=393196

Somalit kirjoittavat, että Khashoggi oli lännen kätyri tai jotain.  Tätinsä oli Prinsessa Dianaa liehitelleen Dodi al Fayedin äiti.

Lainaus
IS 17.10.2018 https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005867257.html
Uudet karut yksityiskohdat julki: Tällaiset olivat toimittaja Jamal Khashoggin viimeiset hetket Saudi-Arabian konsulaatissa
Osa tiedotusvälineistä kertoo Khashoggin kuolleen seitsemän minuutin päästä sisään astumisensa jälkeen. Toisten mukaan Khashoggin surmaaminen kesti sen verran, ja myös hänen ruumiinsa paloittelun kerrottiin vieneen seitsemän minuuttia.

Huomattavaa on, että suomalainen valtamedia kertoo näin avoimesti asioista. Mistäs nyt tuulee, eivätkös kaikki muslimit olekaan pyhimyksiä ja voimavaroja?

Jutun kirjoittaneen toimittajan kannattaa vältellä matkustamista arabimaihin. Saudit olivat reippaita ja ripeitä, neuvotellessaan asiat 14 minuutissa kuntoon. Arvelen, että lämpimän ruumiin paloittelusta tulee hirveä sotku.
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 496
 • Liked: 3574
Murha myönnetään ja murhan tekemään määrätyt pistetään vastuuseen. Mutta murhan määrännyt ja tilannut pääsee kuin koira veräjästä. Liian korkealla syytettäväksi, ja taas pian taas poseeraa muiden maailman johtajien kanssa samassa potretissa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Kuis tuommoinen normaali rättipäinen toimenpide on julkisuuteen joutunut?

Taitaa tuo vastustajien normaali hiljentäminen olla aika normaalia tuolla etnisemmässä maailmassa.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 936
 • Liked: 10413
 • Anyone?
Valko ja jälkien pesu alkanut.
Lainaus
Saudi-Arabian valtiontelevision mukaan tutkimukset osoittavat, että konsulaatissa alkoi tappelu, jossa Khashoggi kuoli.

Saudi-Arabia ilmoitti myös erottaneensa yhden ylimmistä tiedustelujohtajistaan. Tapaukseen liittyen on pidätetty 18 henkilöä, jotka ovat Saudi-Arabian kansalaisia.
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/saudi-arabia-vahvistaa-vihdoin-toimittaja-khashoggi-tapettiin-saudi-arabian-konsulaatissa-turkissa/7123342#gs.=u45ryY
Joo, ne 18 sotilasta tappoi, sekä paloitteli sen toimittelijasedän itsepuolustukseksi. Move along, nothing to see here...

Nyrkkitappelu.  ;D
Lainaus
Lauantaina varhain aamuyöllä annettujen lausuntojen mukaan Khashoggin ja muiden välille puhkesi nyrkkitappelu, jonka seurauksena hän kuoli.

– Keskustelut [Khashoggin] ja hänet tavanneiden henkilöiden välillä johtivat riitaan ja nyrkkitappeluun Istanbulin konsulaatissa, mikä johti kansalaisemme Khashoggin kuolemaan. Levätköön hän rauhassa, Saudi-Arabian syyttäjänviraston tiedotteessa todettiin.
https://yle.fi/uutiset/3-10466993
« Viimeksi muokattu: 20.10.2018, 08:01:14 kirjoittanut Mr.Reese »
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 148
 • Liked: 18037
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
No kerrankos sitä nyt satunnainen yksittäis-nyrkkitappelu, ruumiin hävittäminen, lähetystö, rauhanuskonto ja korkeasti koulutettuja.

Ym. porukka on sitä kultapossuista eliittiä. Mitä ne ovat, jotka seuduilta lähtevät kansainvaellukselle "turvapaikanhakuun"?

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 032
 • Liked: 15944
Uproar Over Dissident Rattles Saudi Royal Family - The New York Times
https://www.nytimes.com/2018/10/19/world/middleeast/saudi-arabia-jamal-khashoggi.html

Lainaus
BEIRUT, Lebanon — As international outrage grew at Saudi Arabia over the apparent killing of the Saudi dissident journalist Jamal Khashoggi in Istanbul, an alarmed King Salman dispatched a senior royal to address the matter with Turkey’s president.

Prince Khalid al-Faisal returned home from Ankara with a bleak message for the royal family. “It is really difficult to get out of this one,” Prince Khalid told relatives after his return, one of those family members recalled this week. “He was really disturbed by it.”

Saudi Arabia is facing perhaps its greatest international crisis since the revelation that its citizens planned and carried out the attacks on Sept. 11, 2001.

Members of the ruling family are increasingly worried about the direction of the country under the leadership of Crown Prince Mohammed bin Salman, the 33-year-old favorite son of King Salman and the kingdom’s day-to-day ruler.

But unlike 2001, when the royal family came together to protect its collective interests, this time that may not be possible. Instead, there is deep concern, as royals search, so far in vain, for a way to contain the crown prince, who has consolidated power so completely that nearly everyone else is marginalized.

The one person who could intervene is the king himself, but senior princes have found it nearly impossible to bring their concerns to the 82-year-old monarch, and some doubt he is fully aware of what is happening or willing to change course.
...
Then came Crown Prince Mohammed — young, brash and eager — who has systematically dismantled the system of consensus that kept the peace for decades.

With all the power in his hands, the crown prince also abandoned the traditional Saudi foreign policy style that used quiet, behind-the-scenes deal-making and checkbook diplomacy. Instead, he moved aggressively, launching a disastrous military intervention in Yemen; kidnapping the Lebanese prime minister; and rupturing relations with Qatar and Canada. Meanwhile, he marketed a new Saudi Arabia abroad in which a dynamic economy would boom and women would drive.
...
But his rise irked many of his cousins, who now fear the worst as they helplessly watch the kingdom’s reputation become toxic.

Turkish officials have said a 15-member hit team from Saudi Arabia was waiting for Mr. Khashoggi and dismembered him in the consulate. It seems unlikely that such an operation could have been undertaken without the crown prince’s knowledge.

Such a prospect has created something the prince’s relatives thought they’d never see: a problem they cannot buy their way out of. And none appear willing or able to match the young prince’s Machiavellian tactics.

“They aren’t a particularly draconian bunch,” said another longtime associate of the royal family, describing the philosophy of some princes as, “We just want to eat burgers and go on foreign holidays.”

Associates of the royal family say that senior princes don’t have the access to King Salman that they had to previous kings, making it hard to voice concerns. Some princes cannot enter the royal court or the king’s palace unless their names have been placed at the door ahead of time, one member of the royal family complained.
...
At the same time, Prince Mohammed has been scrambling to mitigate the damage. One Western adviser said that even he had been taken aback by the outrage.

He was in real shock at the magnitude of the reaction,” the adviser said.
...
While Saudi Arabia was traditionally ruled by senior princes who divided major portfolios and made big policy decisions by consensus under the king, many of those once-powerful princes have seen their power cut. Some have been removed from prominent posts. Others were locked in the Riyadh Ritz-Carlton last year on accusations of corruption made by Crown Prince Mohammed. Still others and their families are banned from travel and too scared they might be arrested to speak up.
...
The sons of the former king, Abdullah, who died in 2015, have been neutralized. One was removed as the head of the National Guard, accused of corruption and stripped of assets, including the horse track he inherited from his father. His brother, a former governor of Riyadh, is detained, as is another son of another former king. Yet another brother is hiding out in Europe, scared that he could be kidnapped and sent home.
...
Others question whether the king’s health allows him to grasp all that is happening.

One worries about the mental state of King Salman,” said Madawi al-Rasheed, a visiting professor at the London School of Economics and author of many books on Saudi Arabia. “Is he really in a position to make these decisions at this late age?”
...
So critics of Prince Mohammed were electrified last month when Prince Ahmed addressed protesters on the street in London who were chanting against the royal family over the war in Yemen.

“What does this have to do with the Al Saud?” Prince Ahmed said, in comments caught on video. “Those responsible are the king and his crown prince.”

When asked about the war in Yemen, he replied, “I hope the situation ends, whether in Yemen or elsewhere, today before tomorrow.”

On the internet, critics of the crown prince posted oaths of loyalty to Prince Ahmed, but his turn as an opposition leader did not last long. He soon issued a statement saying his comment had been misinterpreted. He remains in London, afraid to return home.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2018, 21:05:13 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 318
 • Liked: 14032
Odotan että Saska Saarikosket ynnä muut kirkasotsaiset toimittajat puolustavat ammattikuntaansa. Niin. Ehkäpä heillä on helpompaa jeesustella Hakkaraisen Tepan kellarisaunasta.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 017
 • Liked: 8899
 • Oulu- Uleåborg
OT: Jamal Khashoggilla on aasinsilta Suomeen. Turkkilaistaustaisen Jamalin setä on asekauppias Adnan Khashoggi, joka oli Kekkosen aikaan 1970-luvulla jonkinsortin julkkis Suomessa, kokkailtuaan kauppoja Valmetin kanssa.

Ison luokan asekaupat Lähi-Itään tosin typistyivät sairaalatarvikkeiten kaupoiksi, mutta hetken Adnan oli Suomen Virallinen Ulkomaalainen, Eila Kännön pitäessä kelamatut Suomen ulkopuolella.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 25818
 • Easter Worshipper
Nyrkkitappelu?

On siinä Jamal lyönyt lujaa, kun on sormetkin katkeilleet. Ei se vastapuolikaan mikään narukäsi ole ollut, jos pää on Jamalilta nyrkkitappelussa kirvonnut.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 110
 • Liked: 21760
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Muslimit ovat niin fanaattisia. Mutta kyllä minä uskon tuon, kun kerran Rumppikin luottaa.
Reservaatin asukki.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 598
 • Liked: 26329
Muslimit ovat niin fanaattisia. Mutta kyllä minä uskon tuon, kun kerran Rumppikin luottaa.

Journalistikunnallehan tämä olisi ollut business as usual jos presidenttinä olisi ollut Barack tai Hillary, mutta nyt se on juuri Donaldin pahuuden merkki. On sitä ennenkin Jenkeissä saudisuhteen takia luovittu, mutta nyt moni kuvitteli että uusi mukavan miehen imagoa rakentanut de facto hallitsija olisi edellisiä jalomielisempi (miksi kun maa kärsii öljyn hintojen alhaisuudesta, siis konkreettisesti?). Kun näin ei olekaan, se on taas kerran... Trumpin syy.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 472
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Saudi-Arbian sotimisen ja terrorismin rahoittamisen  sotkujen siivous maksaa niin paljon että länsimaiden pitäisi katkaista öljy ja asekauppa Saudeihin kokonaan. Me ei ostettaisi ollenkaan öljyä ja ei vietäisi aseita. investointi ja kulutustavaroita voitaisiin viedä.
Paska vaan että tämä Trumppi on korruptoitunut roisto, joka tukee Saudien touhuja että saa omaan loppakkoonsa jatkossakin korruptiorahaa.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 967
 • Liked: 9272
 • A pox on both your houses.
Huokuu pro-tason sotilasosaamista. 15 hengen ryhmällä mestaamaan yhtä keski-ikäistä toimittajaa mikitettyyn konsulaattiin.

Sanoissa on vihje syvemmän tason ymmärtämiselle. Toimenpidettä ei tehty vain sen takia, että saudit tykkäävät irrotella toistensa ruumiinjäseniä. (Vaikka sekin voi pitää paikkansa, mutta on tässä keississä sivuseikka.)

Jamal saattoi toimia maallisen vaelluksensa loppumetreillä toimittajana ja sanoa kitkeriä asioita maansa politiikasta, mutta ei häntä sen takia hajoitettu.

Hänellä oli jotain, mitä haluttiin todella vakavasti. En tiedä saatinko se hänestä irti, mutta yritys oli kova.

Jamal oli Saudien tiedustelun kakkonen, kun sen johdossa oli prinssi Turki al Faisal, joka erosi ennenaikaisesti virastaan, kymmenen päivää ennen 9/11:sta.

Myöhemmin Turki löysi uuden ystävän:
NOVUS ORDO HOMMARUM

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 092
 • Liked: 7574
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Jamalin setä oli Suomessakin tuttu asekauppias Adnan Khashoggi. Sukusiteet ja Khashoggien turkkilaistaustaisuus (historiallisia arabien miehittäjiä) tuo omat mausteensa keitokseen.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 556
 • Liked: 11949
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Saudi-Arbian sotimisen ja terrorismin rahoittamisen  sotkujen siivous maksaa niin paljon että länsimaiden pitäisi katkaista öljy ja asekauppa Saudeihin kokonaan. Me ei ostettaisi ollenkaan öljyä ja ei vietäisi aseita. investointi ja kulutustavaroita voitaisiin viedä.
Paska vaan että tämä Trumppi on korruptoitunut roisto, joka tukee Saudien touhuja että saa omaan loppakkoonsa jatkossakin korruptiorahaa.

Moniko läntinen demokratia on katkaissut talous- ja diplomaattisuhteensa Saudeihin? Katkaisiko B. Hussein Obama? Boikotoiko Hillary? Miksi Trumpin pitää olla ainoa?
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 836
 • Liked: 1562
Saudi-Arbian sotimisen ja terrorismin rahoittamisen  sotkujen siivous maksaa niin paljon että länsimaiden pitäisi katkaista öljy ja asekauppa Saudeihin kokonaan. Me ei ostettaisi ollenkaan öljyä ja ei vietäisi aseita. investointi ja kulutustavaroita voitaisiin viedä.
Paska vaan että tämä Trumppi on korruptoitunut roisto, joka tukee Saudien touhuja että saa omaan loppakkoonsa jatkossakin korruptiorahaa.

Moniko läntinen demokratia on katkaissut talous- ja diplomaattisuhteensa Saudeihin? Katkaisiko B. Hussein Obama? Boikotoiko Hillary? Miksi Trumpin pitää olla ainoa?

Ainakin Saksa Merkelin johdolla lopetti aseviennin toistaiseksi:

Lainaus
No arms for Riyadh while Khashoggi questions remain - Germany's Merkel

BERLIN, Oct 21 (Reuters) - Germany will not export arms to Saudi Arabia while the current uncertainty over the fate of journalist Jamal Khashoggi persists, Chancellor Angela Merkel said on Sunday.

Campaigning for her party in a regional election, Merkel repeated to a news conference her earlier condemnation of Khashoggi’s killing, which Saudi Arabia admitted had taken place inside its consulate in Istanbul.

“First, we condemn this act in the strongest terms,” she said. “Second, there is an urgent need to clarify what happened - we are far from this having been cleared up and those responsible held to account ... As far as arms exports are concerned, those can’t take place in the current circumstances.”

Laajemmat toimet Saksalta ja useammaltakin taholta toki olisi hieno juttu.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Tagit: