Kirjoittaja Aihe: 2018-10-02 Jamal Khashoggin paloittelumurha Saudi-Arabian Turkin konsulaatissa  (Luettu 14055 kertaa)

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 658
 • Liked: 5746
 • Generating Hatespeech since 2011
Trump on wahhabilaisten vasalli.

Trump tekee samaa kuin muutkin jenkkipresidentit, eli kumartaa rahan suuntaan. Saudeilla on paljon rahaa ja ne käyttää sitä kuin öljyä ois rajattomasti.

Olisinko toivonut että Trump vihdoin katkaisis tuon napanuoran? Joo, tietysti.. mutta hintalappu on liian kova. Nyt sitä voidaan syyttää vain siitä mitä muutkin on tehnyt (joten toi Wahhabbien vasalli on joko fake news tai pätee kaikkiin pressoihin), mutta jos se kusis suhteet Saudeihin niin iso kasa jenkkei ois työttömänä ja öljyn hinta nousis.

Demokraateillehan tämä on hyvä tilaisuus.. mitä Trump tekeekään, demarit haukkuvat sen valinnan ja väittävät  että oisivat tehneet juuri päinvastoin.Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10569
Saudeilla on kohta sisällissota ja niihin on hyvä säilyttää jonkunlaiset välit, ettei Venäjä saa taas lisää kavereita.

Syyrian kanssa jo nähtiin, että kun Assad ei kelvannut länsimaille, niin Syyria meni sitten Venäjän leiriin. Trump ei ole yhtä tyhmä kuin teknokraatit, jotka väsäävät aikansa omiaan ja joutuvat sitten taas kerran tunnustamaan, että vituiksi meni ja paljon ruumiita tuli kun oikein mitään suunnitelmaa ei koskaan ollutkaan.

Liuskeöljy ei riitä ikuisesti eli saudit ovat tosi hyvä lisä kaverivarastoon ja Trump pystyy tajuamaan tällaiset asiat pelkällä bisnesälyllä, johon kuluu se, ettei suunnitella vain sitä, että mitä paskaa seuraavassa haastattelussa puhutaan. Jotain on hyvä pitää jemmassa vastaisen varalla ja saudien öljylle riittää vielä käyttöä.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 180
 • Liked: 7858
Mikäs Obama Bin Laden sitten oli? Tässä teidän vasemmistolaisten lähteestä..

Obama administration offered $115b​n in weapons to Saudi Arabia: report
https://www.theguardian.com/us-news/2016/sep/08/obama-administration-offered-115-billion-weapons-saudi-arabia-report
The Obama administration has offered to sell $115bn worth of weapons to Saudi Arabia over its eight years in office, more than any previous US administration, according to a new report.

The surge in sales is in part to reassure the Saudi monarchy of US backing in the wake of last year’s nuclear deal with Tehran, which raised fears in the Gulf that Washington would tilt more towards Tehran in its foreign policy.

Onhan nuo sellaisia rahasummia, että siinä on Trumpilakin 115 miljardia hyvää syytä ottaa kuivalla kakkoseen saudiarabeilta.

Onhan se toki kiusallista katsottavaa sivusta kun Yhdysvaltojen presidentti seisoo taas jonain aisankannattajana kuten Putinin kanssa teki Helsingissä viime kesänä.

Onhan tuo Saudi-Arabia erikoinen maa kun on yksi maailman rikkaimmista öljyvarojensa ansiosta, mutta pistävät öljyt ja öljyrahat palamaan vailla mitään huolta huomisesta ja velkaakin ovat onnistuneet tekemään 130 miljardia US dollaria.

Jos miettii jotain Norjaa niin sielläkin ovat öljyrahaa polttaneet reippaasti, mutta ovat myös samaan aikaan säästäneet öljyrahoista monta kertaa isomman potin kuin Suomen valtion velka on eli yli tuhannen miljardin US dollarin potin.


Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 266
 • Liked: 7318
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Aseostot ovat toisasiallinen syy. Niin kauan kun Saudit tekee öljykauppaa dollareissa ei ole jenkeille epäselvää kenenkä lauluja he laulelevat. Olemalla Saudien liittolainen varmistetaan öljykaupan käyminen dollareissa.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 823
 • Liked: 38261
Aseostot ovat toisasiallinen syy. Niin kauan kun Saudit tekee öljykauppaa dollareissa ei ole jenkeille epäselvää kenenkä lauluja he laulelevat. Olemalla Saudien liittolainen varmistetaan öljykaupan käyminen dollareissa.

Muistutetaan tässä yhteydessä mieliin tämä:

Hillary Clinton on Gaddafi: We came, we saw, he died

https://www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y

Vallanpitäjät osaavat tappaa ja tapattaa, ja heläyttävät iloisen naurun päälle.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 823
 • Liked: 38261
CIA:n johtaja sai kuulla Khashoggin tapponauhan

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/bda0fc26-0394-43d7-b6d6-2a2cb02434cb_ul.shtml

Lainaus
Turkin tarkoin varjelema nauhoite Jamal Khashoggin murhasta on esitelty USA:n keskustiedustelupalvelu CIA:n johtajalle. Gina Haspel sai kuulla nauhan pikavierailullaan Turkkiin, josta hän palasi keskiviikkona.

Asiasta ovat saaneet omilta lähteiltään tiedon ainakin Khashoggin työnantaja Washington Post ja uutistoimisto Reuters.

Turkin media on nimettömien lähteiden suulla kertonut nauhan sisällöstä karmivia yksityiskohtia. Virallisesti Turkki ei ole nauhoitteen tai nauhoitteiden olemassaoloa tai sisältöä kommentoinut. Ennen Haspelia nauhaa ei tiettävästi myöskään oltu jaettu ulkomaisten tiedustelupalveluiden kanssa.

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu sanoi torstaina, että Turkki on jakanut joitakin tietoja joidenkin kumppanien kanssa.

Washington Postin lähteen mukaan äänite on ”vakuuttava” ja voi lisätä Yhdysvaltojen painetta koventaa linjaansa Saudi-Arabiaa kohtaan.

Khashoggi kuoli lokakuun 2. päivänä, vain hieman ennen 60-vuotispäiväänsä, kun Saudi-Arabian agentit surmasivat hänet maan Istanbulin-konsulaatissa.

Lukijakommenteista:

Lainaus
Presidentti Erdogan puhetta Turkin parlamentissa 23.10 voidaan pitää selvänä ultimaatumina Saudikuningas Salmanille kruununprinssin Muhammed bin Salman erottamiseksi ja vangitsemiseksi epäiltynä sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhan suunnittelemisesta, toimeenpanosta ja käskyttämisestä.

Näin itsekin ajattelin, kun luin Erdoganin puheen, jossa hän korosti, ettei usko KUNINKAAN sekaantuneen murhaan.
Kruununprinssiä hän ei maininnut kertaakaan.

Ja loppuosa kommentista ...

Lainaus
Mutta minkä valtion tiedustelupalvelun Turkissa toimivat agentit, tai värvätyt asiamiehet, olivat saudihallituksen ilmoittamia yhteistyökumppaneita murhatun toimittajan ruumiin hävittämisessä?
Presidentti Trumphan vaati Turkilta “esitutkinta-aineistoa käyttöönsä viikonloppuun mennessä tai muutoin...” .Turkin hallitus kielsi syyttäjää ja poliisia luovuttamasta esitutkinta-aineistoa Yhdysvaltojen hallitukselle.

Kun arvioi Yhdysvaltojen hallituksen kolmen viikon kiemurteluja ja sekavia selityksiä sekä Turkin hallitukselle esittämiä uhkavaatimuksia vireillä Turkin viranomaisissa olevan murharikoksen esitutkintatietojen saamiseksi saudihallitusta ja presidentti Donald Trumpin asekauppoja kritisoineen Washington Postin kolumnistin paloittelumurhasta, niin kyllä vähammälläkin näytöllä on lupa uskoa Yhdysvaltojen edustajien sekaantuneen tavalla tai toisella paloittelumurhaan ja urhrin ruumiin hävittämiseen.

BBCn uutiset haastatteli iltapäivällä 23.10. Istanbulissa olevaa Lähidän kirjeenvaihtajaansa.

Toimittajan mukaan mediassa mainitun seitsemän minuutin talleenteen lisäksi toimittaja Jamal Khashoggin kidutus- ja paloittelumurhasta on esitutkintaan saatu myös todistajalausuntoja. Saudien Istanbulin konsulaattissahan on toissa runsaasti väkeä Turkista ja muista valtioista.

Martti Pelho
suuhygienisti
Barcelona
CATALONIA

Lainaus
Lontoolainen The Times julkaisu 24.10 etusivullaan YK:n päivän kunniaksi pääuutisenaan saudihallituksen tietotoimiston julkistaman valokuvan. Kuvassa saudiviranomaisten murhaaman toimittajan Jamal Khashoggin vanhin poika, saudihallituksen matkuskieltoon julistama Saleh Khashoggin, on hilattu hallituspalatsiin propagandakuvaa varten.

Kuva todistaa kuitenkin toista mikä oli saudikoneiston tarkoitus. Vakavailmeinen Saleh ei kättele kuvassa kruuninprinssi Salemia vaan hänen sormet ovat irti sheikin kämmenestä ja sheikki puristaa vastentahtoista Salehia kädestä. Salehin katseessa on samaa uhmaa kuin tunnetussa Che Guavaran julistekuvassa.

The Times kuitenkin pääkirjoituksessaan arvioi että kuningas Salmanilla on poliittisen kriisin ratkaisemiseksi ainoana realistisena vaihtoehtona erottaa kruununprinssi Muhammed bin Salman saudihallituksesta.

Toimittaja Catherine Philip kertoo The Times-lehdessä 24.10 julkaistussa jutussaan; “Dissidents live in fear”, saudihallituksen ulkomailla asuviin toisinajattelijoihin ja heidän Saudeissa asuviin ystäviin ja lähisukulaisiin kohdistamasta vainosta; laittomista matkustuskielloista, pidätyksistä ja vangitsemisista.

Jutussa kerrotan saudien Yhdysvaltojen lähettilään, prinssi Khalid bin Salamin, tarjonneen viime vuonna murhatulle toimittaja Jamal Khashoggille maahan palaamisen lahjana virkaa Riadin oikeudessa tai hallituksen tietotoimistossa. Jamal oli kieltäytynyt tarjouksista.

Martti Pelho
suuhygienisti
Barcelona
CATALONIA

Mielenkiintoisia kommentteja nuo kaksi yllä. Ulkomailla näemmä myös media uutisoi asiasta.
Kirjoittajan näkemys on, että USA olisi sekaantunut murhaan.
« Viimeksi muokattu: 25.10.2018, 16:29:00 kirjoittanut Emo »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
Kannattaa suhtautua seuraavassa jutussa esitettyihin tietoihin varauksella. Kyseessä saattaa olla joiltain osin yritys valkopestä kohuprinssiä disinformaation avulla:

Khashoggi murder: Britain KNEW of kidnap plot and BEGGED Saudi Arabia to stop
https://www.express.co.uk/news/world/1037378/Khashoggi-murder-news-saudi-arabia-chemical-weapons-use

Lainaus
MURDERED journalist Jamal Khashoggi was about to disclose details of Saudi Arabia’s use of chemical weapons in Yemen, sources close to him said last night. The revelations come as separate intelligence sources disclosed that Britain had first been made aware of a plot a full three weeks before he walked into the Saudi consulate in Istanbul.

Intercepts by GCHQ of internal communications by the kingdom’s General Intelligence Directorate revealed orders by a “member of the royal circle” to abduct the troublesome journalist and take him back to Saudi Arabia.

The orders, intelligence sources say, did not emanate directly from de facto ruler Crown Prince Mohammad bin Salman, and it is not known if he was aware of them.

Though they commanded that Khashoggi should be abducted and taken back to Riyadh, they “left the door open” for other actions should the journalist prove to be troublesome, sources said.
...
“These details included primary orders to capture Mr Khashoggi and bring him back to Saudi Arabia for questioning. However, the door seemed to be left open for alternative remedies to what was seen as a big problem.

“We know the orders came from a member of the royal circle but have no direct information to link them to Crown Prince Mohammad bin Salman. Whether this meant he was not the original issuer we cannot say.”

Crucially, the highly-placed source confirms that MI6 had warned his Saudi Arabian counterparts to cancel the mission - though this request as ignored.

“On October 1 we became aware of the movement of a group, which included members of Ri'āsat Al-Istikhbārāt Al-‘Āmah (GID) to Istanbul, and it was pretty clear what their aim was.
...
Asked why MI6 had not alerted its Five Eye intelligence partner, the US (Khashoggi was a US citizen) the source said only: “A decision was taken that we’d done what we could.”

However analysts offered one possible explanation for this.

“The misleading image that has been created of Jamal Khashoggi covers up more than it reveals. As an insider to the Saudi regime, Khashoggi had also been close to the former head of the intelligence agency.He was an Islamist, a member of the Muslim Brotherhood, and someone who befriended Osama Bin Laden and had been sympathetic to his Jihad in Afghanistan," said Tom Wilson, of the Henry Jackson Society think-tank.
...
Last night a close friend of Mr Khashoggi revealed that he was about to obtain “documentary evidence” proving clams that Saudi Arabia had used chemical weapons in its proxy war in Yemen.
...
While there have been recent unsubstantiated claims in Iran that Saudi Arabia has been supplying ingredients that can be used to produce the nerve agent Sarin in Yemen, it is more likely that Mr Khashoggi was referring to phospherous..

Erdoğan’s risky Saudi strategy – POLITICO
https://www.politico.eu/article/recep-tayyip-erdogan-jamal-khashoggi-turkey-saudi-arabia-high-stakes-saudi-arabia-strategy/

Lainaus
The stakes are high. Get it right and Erdoğan could deal a blow to Saudi influence, boosting Turkey’s chances of becoming the Middle East’s leading Sunni power.

Get it wrong and Ankara could shatter its vital relationship with Riyadh — and face a vengeful Saudi leader for decades to come.
...
On one hand, unofficial sources are continuously feeding incriminating details about the murder investigation to Turkish and Western news media. Given Erdoğan’s control over state institutions and security forces, such leaks are likely sanctioned by the president himself.
...
Significantly, Erdoğan avoided mentioning the king’s son, Mohammad bin Salman (known as MBS), Saudi Arabia’s powerful crown prince and de facto ruler.
...
“It’s an indication that Erdoğan is trying to undermine MBS but retain the relationship between Ankara and Riyadh. It’s a very difficult balancing act,” said Gönül Tol, director of Turkish studies at the Middle East Institute in Washington.
...
Erdoğan would like to see MBS replaced, analysts say. But few expect 82-year-old King Salman to remove his son as crown prince — at least not without considerable pressure from Washington.
...
“Turkey has every reason to create a framework in which the West will ask for an alternative to MBS, or that MBS is dramatically weakened. Anything less than this and MBS will try to seek revenge on Turkey.”
...
While many have interpreted Erdoğan’s speech this week as a signal to Riyadh that Turkey will not stop investigating, some observers see signs that Turkey is ready to wrap up the affair.
...
“Turkey can help tip the balance but it’s not going to be calling the shots,” said Aydıntaşbaş of the European Council on Foreign Relations. “And it will have to live with the consequences if MBS ends up staying in power.”
« Viimeksi muokattu: 28.10.2018, 14:14:28 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
Khashoggi's body believed cut into three pieces and thrown down a well
https://www.express.co.uk/news/world/1036859/khashoggi-death-body-well-saudi-arabia-consulate-turkey-istanbul

Lainaus
Investigators believe his body was sliced up and the head, torso and legs thrown into the well after Saudi Arabian intelligence officers, who are thought to be behind the killing, panicked and quickly disposed of his remains in suitcases that were thrown into the well.
...
It has also emerged that security cameras were disabled one hour before Mr Khashoggi entered the building, reported Turkish newspaper Yenisafak.
...
Yesterday, Dogu Perincek, leader of Turkey’s Rodina party, claimed in an interview that Mr Khashoggi’s body parts had been discovered during forensic searches.

He said the remains had be found inside the well, but that has yet to be confirmed by Turkish investigators.

Jamal Khashoggi news: First his fingers were cut off, then his head | World | News | Express.co.uk
https://www.express.co.uk/news/world/1033986/jamal-khashoggi-news-first-his-fingers-were-cut-off-then-his-head

Lainaus
In fact, for seven long minutes, shortly after 1pm, her fiancé was tortured and hacked to pieces with a bone-saw while still alive. He was then beheaded by members of a 15-man hit squad who had flown in from Riyadh on private jets to murder him, before his dismembered body was carted off in plastic bags to be dissolved in acid.

Within two hours the killers - believed to include Saudi Arabian intelligence officers and royal House of Saud bodyguards - were gone and a cleaning team was brought in to scrub and repaint the bloodstained crime scene.
...
There he was seized almost immediately by the agents who began to beat and torture him.
...
At some point Khashoggi is believed to have been dragged from the consul-general's office to the table of a study next door. There, he was tortured and his fingers were cut off one by one.

His "horrendous" screams of pain were so loud they were heard on a lower storey by a witness.
...
In November he ordered the detention of at least 11 fellow princes and hundreds of businessmen and government officials over claims of corruption.

A number of them are said to have been tortured in order to force them to pay multibillion dollar ransoms for their release. One report says that he raised no less than £194billion by raiding their bank accounts and confiscating assets.
...
On Wednesday, Khashoggi's final column was published posthumously by the Washington Post.

In it, a man who had resigned himself to self-imposed exile from his homeland, bemoaned the lack of freedom of expression in Arab states. "Arab governments have been given free rein to continue silencing the media at an increasing rate…they have also arrested local reporters," he wrote.

"The Arab world is facing its own version of an Iron Curtain, imposed not by external actors but through domestic forces vying for power."

He mentioned his "dear friend, the prominent Saudi writer Saleh al-Shehi" who "wrote one of the most famous columns ever published in the Saudi press".

Khashoggi pointed out: "He unfortunately is now serving an unwarranted five-year prison sentence for supposed comments contrary to the Saudi establishment."

He went on to address his concern that actions such as these "no longer carry the consequence of a backlash from the international community.
« Viimeksi muokattu: 28.10.2018, 18:26:34 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 125
 • Liked: 11223
 • Anyone?
Toivottavasti konsulaatissa ottavat talousvetensä siitä kaivosta.  :P
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10569
Lainaus
A UK-based Iranian TV station is being funded through a secretive offshore entity and a company whose director is a Saudi Arabian businessman with close links to the Saudi crown prince Mohammed bin Salman, the Guardian can reveal.

The disclosures are likely to raise concerns about the editorial independence of Iran International, and comes at a time of growing fears about a number of Saudi-linked stations operating across London.

A source has told the Guardian that Prince Mohammed, who many believe is responsible for the murder of the journalist Jamal Khashoggi, is the force behind Iran International. The station, which is operating out of Chiswick, has not denied claims that it receives its funding from the Saudi royal court.
Khashoggi death: Saudi prince may have been involved, Trump says
Read more

Iran International TV emerged abruptly on the London media scene last year; many of the 100-strong staff network were offered generous salaries, often double what rivals paid, but was elusive about its source of funding.

Millions of Iranians frustrated with a state broadcaster hobbled by censorship watch satellite channels via illegal rooftop dishes. London has become a hub of such exiled Iranian channels, which also include BBC’s Persian service and Manoto TV, which has broadcast Iranian versions of The X Factor and Come Dine With Me.

The source claimed Saud al-Qahtani, the crown prince’s information tsar, who was among two senior officials removed in connection with the Khashoggi affair, was involved in the funding behind Iran International TV.
Advertisement

“You could have a larger picture about how those kids [Saudi media moguls] with that money being thrown around [by Prince Mohammed] trying to change the world by buying media … It is money coming from the royal court,” the source said, when speaking about the crown prince..

Iran International said any suggestions that the network was involved in some type of wrongdoing, or was subject to inappropriate influences or was not editorially independent were without foundation.

https://www.theguardian.com/world/2018/oct/31/concern-over-uk-based-iranian-tv-channels-links-to-saudi-arabia

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
Turkkilainen syyttäjä: Sauditoimittaja Khashoggi kuristettiin ja hänen ruumiinsa hävitettiin heti
https://yle.fi/uutiset/3-10485644

Lainaus
Istanbulin syyttäjän mukaan toimittaja Jamal Khashoggi surmattiin heti kun tämä oli astunut Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaattiin. Khashoggi surmattiin kuristamalla ja hänen ruumiinsa paloteltiin ja hävitettiin heti, kertoi syyttäjä Irfan Fidan CNN Türkille.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
Uutisen mukaan Bin Salman yrittää mm. lietsoa sotaa Israelin ja palestiinalaisten välillä, jotta kiusallinen huomio paloittelumurhasta saataisiin siirrettyä muualle:

Bin Salman 'tried to persuade Netanyahu to go to war in Gaza' say sources | Middle East Eye
https://www.middleeasteye.net/news/saudi-arabia-israel-gaza-khashoggi-1952586885

Lainaus
Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman attempted to persuade Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to start a conflict with Hamas in Gaza as part of a plan to divert attention from the killing of journalist Jamal Khashoggi, sources inside Saudi Arabia have told Middle East Eye.

A war in Gaza was among a range of measures and scenarios proposed by an emergency task force set up to counter increasingly damaging leaks about Khashoggi's murder coming from Turkish authorities, according to sources with knowledge of the group's activities.
...
It advised bin Salman that a war in Gaza would distract Trump's attention and refocus Washington’s attention on the role Saudi Arabia plays in bolstering Israeli strategic interests.

It also advised bin Salman to “neutralise Turkey by all means” - including attempts to bribe Turkish President Recep Tayyip Erdogan with offers to buy Turkish arms and statements by the crown prince attempting to shore up relations between Riyadh and Ankara.
...
Some of the task force’s other recommendations were leaked to a close confidant of bin Salman, Turki Aldakhil, the general manager of the Al Arabiya news channel. He revealed "more than 30 potential measures" that Riyadh could take if Washington imposed sanctions.

He said the kingdom was capable of doubling or tripling the price of oil, of offering Russia a military base in the north of the country, and of turning to both Russia and China as its main arms suppliers.

Aldakhil later dismissed these threats “as his ideas only", but his original article on the Al Arabiya website sources these threats  to “ decision-making circles within the kingdom”. This, MEE can reveal, is the task force set up to advise bin Salman.
...
Saudi Arabia and Israel are considered to have increasingly close secret ties, driven by their shared hostility to Iran, and bin Salman has been a key player in efforts to sell Trump's "deal of the century" peace plan for Israel and Palestine to regional leaders.

Speaking to the BBC earlier this year, Netanyahu said that Israel and some Arab nations were going through a process of "subterraneran normalisation".

And while Khashoggi's killing has been widely condemned by world leaders, Netanyahu said earlier this month: "It is very important for the stability of the region and the world that Saudi Arabia remains stable."
...
"It's evident that Netanyahu is eager to help bin Salman, but he is not ready to endanger, on MBS's behalf, the strategic asset that Hamas' rule over Gaza presents him.

"With Hamas in power and the consolidation of the division between Gaza and the West Bank, Netanyahu can continue with his primary goal: to prevent any option of an independent Palestinian state between the river and the sea. To achieve this goal, he is even ready to be humiliated by Hamas, as happened in the last round of violence."
...
Saudi Arabia has also made good on its promise to raise the price of crude oil by production cuts.
...
The move was in direct defiance of Trump, who had tweeted on Monday: "Hopefully, Saudi Arabia and OPEC will not be cutting oil production. Oil prices should be much lower based on supply!”
...
MEE can reveal that Turkey has recordings of conversations among Saudi officials which date back to 28 September, four days before Khashoggi was killed, which was the date the Saudi journalist first entered the consulate to arrange for a certificate which proved he had divorced his second wife.

These tapes reveal that the Saudi military attache in Istanbul, Ahmed Abdullah al-Muzaini, played a crucial role in the killing of Khashoggi.

After meeting Khashoggi and telling him he was taking over his file personally, Muzaini flew the next day to Riyadh where he met Major General Ahmed Asiri the deputy head of Saudi intelligence and one of the commanders of the Tiger Squad formed to assassinate dissidents at home and abroad.

Describing him as the brains behind the plot, the Turkish government-controlled newspaper Sabah said Muzaini discussed Khashoggi’s assassination with Asiri and flew back to Istanbul. He returned to Riyadh at 9pm on the day Khashoggi was murdered.

MEE can also reveal that the leader of the murder squad, Maher Abdulaziz Mutreb, briefed Mohammed al-Otaibi, the consul, before the killing took place. Otaibi left Turkey on 16 October, the day before his official residence was searched by Turkish investigators.

On Monday, the New York Times revealed that Mutreb instructed his superior to “tell your boss” that Khashoggi had been killed in one of four calls back to Riyadh on the day of the murder.
« Viimeksi muokattu: 15.11.2018, 08:41:06 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
Kuolleet eivät ainakaan lavertele:

Saudisyyttäjä vaatii kuoleman­tuomiota viidelle toimittaja Khashoggin murhasta syytetylle - Ulkomaat
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005900502.html

Lainaus
Syyttäjän mukaan viisi Saudi-Arabian kansalaista huumasi ja paloitteli Jamal Khashoggin ruumiin.
...
SYYTTÄJÄ vaatii Saudi-Arabiassa sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhasta kuolemanrangaistusta viidelle syytetylle, uutistoimisto Reuters kertoo. Epäiltyjä on yhteensä 11.
...
SYYTTÄJÄN mukaan Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin entisen neuvonantajan Saud al-Qahtanin tehtävänä oli tavata ryhmä, joka oli määrätty murhaamaan Khashoggi.

Reuters kertoi aiemmin, että al-Qahtani antoi määräyksiä Skypellä, kun Khashoggi surmattiin. Al-Qahtani on määrätty Reutersin mukaan matkustuskieltoon, ja hänen toimiaan tutkitaan.

'Appalling' Khashoggi murder audio shocked Saudi official, says Erdogan | Middle East Eye
https://www.middleeasteye.net/news/appalling-khashoggi-murder-audio-shocked-saudi-official-says-erdogan-1902866924

Lainaus
Security officer said the murderer 'must have taken heroin', president recounts, as Turkish media publish X-ray images of suspects' bags
...
Turkish President Recep Tayyip Erdogan said on Tuesday a Saudi intelligence officer was shocked when played audio of Jamal Khashoggi’s murder, a recording he described as “appalling”.

The Saudi officer, Erdogan said, posited the theory that whoever was responsible “must have taken heroin”.
...
Erdogan’s latest comments come as Turkish newspaper Sabah, which is close to the government, published X-ray images purportedly of some luggage that Saudis suspected of killing Khashoggi carried as they left Istanbul.

In them, Sabah reports, were several highly suspicious and incriminating items, bolstering the theory that Khashoggi was dismembered and the victim of a premeditated murder.

The bags reportedly contained 10 phones, five walkie-talkies, intercoms, two syringes, two defibrillators, a jamming device, staplers, and scissors.

MEE previously reported that Khashoggi was injected soon after he entered the consulate on 2 October.
...
“Three large staplers could be brought in order to prevent leakage from the bags after the body was cut up and broken down by the execution team,” Sabah said.

Turkish sources previously told MEE that Khashoggi’s body was swiftly cut into 15 pieces. Turkish officials now believe that his remains were dissolved in acid and poured down the consulate’s drain.

However one bag that was not checked, MEE understands, was that of Maher Abdulaziz Mutrib, a member of Crown Prince Mohammed bin Salman’s security detail that left Istanbul on an earlier flight with diplomatic immunity.
...
Riyadh has arrested 18 people over the murder, including 15 members of the death squad.

Saudi Arabia has also removed several officials it says are responsible for the murder, including two of bin Salman’s closest allies, deputy intelligence chief Ahmed al-Assiri and top aide Saud al-Qahtani.

The kingdom insists that the heir to the Saudi throne was oblivious to the plot to kill Khashoggi and the botched cover-up.

However on Monday the New York Times reported that Mutrib told one of his superiors over the phone to “tell your boss” that the operation was complete.

US intelligence officials believe that the “boss” in question could only mean bin Salman, the NYT reported.

The Saudi crown prince is a close ally of US President Donald Trump, and on Tuesday National Security Advisor John Bolton attempted to contradict the NYT’s intelligence sources’ claims.

Audio of Khashoggi murder does not implicate Saudi crown prince, says Bolton | Middle East Eye
https://www.middleeasteye.net/news/us-says-audio-recording-khashoggi-murder-does-not-implicate-crown-prince-1989179428

Lainaus
John Bolton, a national security adviser and key member of the Donald Trump administration, said that “those who have listened” to the recording also say that the crown prince, commonly referred to as MBS, was not involved.

Speaking to reporters in Singapore ahead of a regional summit, Bolton said he hasn’t listened to the recording himself, however.
...
Turkish President Recep Tayyip Erdogan has said the order to murder Khashoggi came from "the highest levels" of the Saudi government and pointedly failed to absolve Crown Prince Salman of responsibility.

Saudi Arabia, for its part, has denied that the “tell your boss” line was in the recording.

“Despite our multiple requests, the Turkish authorities have not provided us with the recordings. However, they allowed our intelligence services to hear recordings, and at no moment were there any references to the mentioned phrase in those recordings,” an unidentified Saudi official told the Washington Post.

The burial of Jamal Khashoggi: Saudi Arabia’s failure is a sin against Islam | Middle East Eye
https://www.middleeasteye.net/columns/jamal-khashoggi-burial-last-rites-456631346

Lainaus
In Islam, however, even the brigand, whose executed body would be on display in the Middle Ages as a deterrent to others, had to be given a proper Muslim burial. Only the apostate does not have the right to be buried as a Muslim, but not even Mohammed bin Salman has dared to level that accusation at Khashoggi. 

No moral scruples

It is not surprising, however, that the Saudi authorities have been unwilling to disclose the whereabouts of Khashoggi’s corpse. Of course, it may well be that the corpse has been "dissolved completely" and that it no longer exists, as Turkish sources have told Middle East Eye.

Like other dictators before him, Mohammed bin Salman confuses defiance of him with defiance of God, and therefore neither the laws of man nor of God will restrain him in his dealings with his opponents.

Justice for Khashoggi will send a strong message to Arab rulers | Middle East Eye
https://www.middleeasteye.net/columns/western-countries-must-push-accountability-khashoggi-murder-697940794

Lainaus
The barbarity of Khashoggi’s killing recalls the worst excesses of tyrants of the region, from Saddam Hussein to Muammar Gaddafi, who systematically dealt with opponents in a brutal fashion.

After the 2013 Egyptian coup, then General Abdel Fattah al-Sisi ordered the killing of demonstrators in successive peaceful protests, culminating in the Rabaa massacre, described as the worst massacre in the modern history of Egypt. The subsequent killing of Cambridge student Giulio Regeni, in which Egyptian security forces are suspected of involvement, has not been properly investigated.

The slew of forced disappearances and extrajudicial killings by Arab regimes over the decades has been part of a systematic policy to silence critics. This wave of repression peaked in Syria, where an estimated half-million Syrians have died as a result of the war caused by the Baathist leader Bashar al-Assad’s clinging to power.
...
In pursuing this policy for survival, Arab dictators have unfortunately found willing support and sustenance from Western governments, particularly from US President Donald Trump, but equally from Europe, where Sisi - whose security forces systematically torture dissidents - is regularly welcomed by German Chancellor Angela Merkel. On returning to Cairo from a recent visit to Germany, he felt empowered to order sweeping arrests of human rights activists.


Khashoggi reportedly told his killers 'I'm suffocating, take this bag off my head' right before he died - Business Insider Nordic
https://nordic.businessinsider.com/khashoggi-last-words-im-suffocating-turkey-state-media-2018-11?r=US&IR=T

Lainaus
Nazif Karaman, the head of investigations at Turkey's state-run Daily Sabah newspaper, made the comments to Al Jazeera on Sunday. He said Khashoggi suffocated after the Saudi journalist's killers covered his head with a plastic bag.

The killing lasted about seven minutes, Karaman said, citing the recording.

Karaman said Khashoggi's killers covered the floor of the consulate with plastic bags before dismembering Khashoggi's body, which he said took 15 minutes.

Istanbul's chief prosecutor, Irfan Fidan, for the first time last month publicly said that Khashoggi was strangled shortly after entering the consulate on October 2 and that his body was subsequently dismembered.

Karaman added that his newspaper, Sabah, would soon publish images of the tools believed to be used by Saudi agents and some of the audio of Khashoggi's last moments.

Khashoggi was strangled or suffocated and body dismembered, Turkish prosecutor says
https://www.nbcnews.com/news/world/khashoggi-was-strangled-or-suffocated-body-dismembered-turkish-prosecutor-says-n931026

Lainaus
After weeks of leaks, Irfan Fidan's comments mark the first detailed account by Turkish officials of what they believe happened to Khashoggi after he vanished on Oct. 2.

"In accordance with plans made in advance, the victim, Jamal Khashoggi, was strangled to death immediately after entering the Consulate General of Saudi Arabia," the prosecutor said in a statement.

"The victim's body was dismembered and destroyed following his death by suffocation — again, in line with the advance plans," the two-page statement read.

'I'm suffocating': Khashoggi's last words, says Turkish reporter | Turkey News | Al Jazeera
https://www.aljazeera.com/news/2018/11/suffocating-khashoggi-words-turkish-reporter-181111085534099.html

Lainaus
The head of investigations at the Turkish Sabah newspaper has told Al Jazeera that Jamal Khashoggi's last words were "I'm suffocating ... Take this bag off my head, I'm claustrophobic", according to an audio recording from inside the Saudi consulate in Istanbul.

Khashoggi, a Saudi journalist, suffocated to death while a plastic bag covered his head, Nazif Karaman told Al Jazeera.
...
According to Karaman, the Saudi entourage covered the floor with plastic bags before dismembering Khashoggi's body - a 15-minute process that was led by Salah al-Tubaigy, head of the Saudi Scientific Council of Forensics.
« Viimeksi muokattu: 15.11.2018, 14:19:33 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
Hyytävä video hetki hetkeltä: Näin sauditoimittaja murhattiin – verkkouutiset.fi
https://www.verkkouutiset.fi/hyytava-video-hetki-hetkelta-nain-sauditoimittaja-murhattiin/

Lainaus
New York Times on koonnut useisiin eri lähteisiin perustuen tästä löytyvän videon saudiarabialaisen toisinajattelijatoimittaja Jamal Khashoggin murhasta. Videolle on koottu niin pätkiä turvakameranauhoista kuin kuvia epäillyistä tekijöistä.
...
New York Timesin mukaan saudiarabialaisen iskuryhmän jäsenet oli ilmeisesti valittu tarkasti korkeista turvallisuusviroista. Osalla heistä on kerrottu olevan yhteyksiä Saudi-Arabian ylimpään johtoon. Esimerkiksi operaation johtajaksi uskottu saudivirkailija on matkustanut Yhdysvalloissa ja Euroopassa yhdessä Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammad bin Salmanin kanssa.
...
Saudiarabialaisia agentteja alkoi saapua Istanbuliin useilla eri lennoilla 12 tuntia ennen surmaa. Esimerkiksi Kairosta lensi kolmen miehen ryhmä. Selvityksen mukaan kaksi heistä oli Saudi-Arabian kruununprinssin kanssa toisinaan matkustaneita turvallisuusvirkailijoita. Yhdeksän miehen ”kakkosryhmä” saapui Riadista Saudi-Arabian viranomaisten aiemmin käyttämällä yksityiskoneella.
...
Hotellien ja konsulaatin turvakameratallenteiden perusteella iskuryhmä kokoontui surmapaikalle vain pari tuntia ennen murhaa. Nauhalle jäi myös lähetystön suuren pakettiauton siirto rakennuksen etupuolelta sivummalle muurin sisäpuolelle. Turkin viranomaisten mukaan Khashoggin ruumis kuljetettiin myöhemmin pois tällä autolla.
...
Jamal Khashoggi ohjattiin selvityksen mukaan lähetystössä konsulin työhuoneeseen. Murhaajien kerrotaan odottaneen viereisessä huoneessa.

– Todistusaineistosta perillä olevien lähteiden mukaan Khashoggin kimppuun käytiin nopeasti. Hänet raahattiin toiseen huoneeseen ja tapettiin minuuteissa. Sitten ruumiinavausekspertti paloitteli hänet kuunnellen samalla musiikkia.
...
Ruumista todennäköisesti kuljettava pakettiauto lähti lähetystöstä kaksi tuntia myöhemmin ja ajoi Saudi-Arabian konsulin residenssille parin minuutin matkan päähän. Jamal Khashoggin vaatteisiin puettu saudi-insinööri poistui samalla konsulaatista. Kaksoisolennon kohdalla tapahtui kuitenkin virhe. Miehellä oli toimittajan kenkien sijaan samat lenkkarit, joissa hän saapui lähetystöön muutamaa tuntia aiemmin. Kaksoisolento kiersi kaupunkia jonkin aikaa ja vaihtoi sitten takaisin omaan asuunsa.

Kolmas saudiryhmä saapui Riadista lentäen vasta tässä vaiheessa. Kolmen miehen ryhmä vietti maassa vain viisi tuntia. Heidän toiminnastaan ei tiedetä tarkemmin.

HS: Sotarikostutkija Helena Ranta ei usko, että murhatun toimittajan Khashoggin ruumis liuotettiin hapolla: ”Väite tuntuu järjenvastaiselta”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b1e6e236-3bbb-4121-a87d-a6ef0c4ca7e3

Lainaus
– Kun tietää, miten hidasta on pientenkin luupalasten demineralisointi, väite tuntuu järjenvastaiselta, Ranta sanoo HS:lle.

Demineralisaatiolla tarkoitetaan kivennäisaineiden katoamista luusta.

Ranta epäilee, olisiko murharyhmä onnistunut korkeintaan viikossa liuottamaan ruumiin nestemäiseen muotoon.

Trump ei halua kuunnella sauditoimittajan murhan ääninauhaa: ”Se on kammottava nauha”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6f571d5c-e96e-4034-91c0-e820263c0abf

Lainaus
Trump kertoi Fox Newsin haastattelussa sunnuntaina, miksei hän halua ääninauhaa kuunnella.

– Koska se on kärsimysnauha. Se on kammottava nauha, presidentti totesi haastattelussa, joka tehtiin perjantaina.
...
Turkin mukaan Khashoggia kidutettiin ennen kuolemaa ja ruumis paloiteltiin.

– Se oli erittäin väkivaltaista, erittäin julmaa ja kamalaa, Trump kuvaili murhaa.

Presidentti sanoi, että hänelle on kerrottu yksityiskohtaisesti ääninauhan sisältö. Trump saa tiistaina täyden raportin sauditoimittajan murhasta.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 280
 • Liked: 935
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
Normaalisti koko asiasta Turkki ei olisi välittänyt yhtään mitään.
Heidän motiivinsa on yksistään heikentää Yhdysvaltain ja Saudi-Arabia liittolaissuhdetta.
Saudi-Arabia ja Turkki ovat pitkään olleet pelilaudan vastakkaisella puolilla Lähi-idässä.
Sitä paitsi tuon tyylinen vastustajien eliminoiminen ei ole vieras Turkinkaan hallinnolle.

Tuossa on mielenkiintoinen uutinen surrealistisesta huvilaprojektista joka on menossa konkurssiin.
Syy on yksinkertaisesti siinä että asiakkaat ovat jättäneet maksamatta ”ostamansa” huvilat.
Suurin osa asiakkaista tulee Persianlahdelta Saudi-Arabiasta ja sen liittolaismaista.
Onko kaukaa haettu että maiden kiristyneet välit ovat johtaneet siihen että huvilat ovat jääneet maksamatta ja loputkaan eivät mene kaupaksi?
https://www.bloombergquint.com/business/builder-of-200-million-turkish-chateaux-project-goes-bankrupt#gs.1b07scg
Tännehän niitä pakolaisia voitaisiin sijoittaakin? :)

Eikä mene muutenkaan Turkin taloudella hyvin. Lainoja on annettu sisäpiirille tuottamattomiin kohteisiin vastuuttomille.
Turkin pankkijärjestelmä on kovilla.

Turkin ”Sulttaanille” antaisin neuvon: Ota ensiksi malka pois omasta silmästä!

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
CIA-johtajan kanssa keskustelleet senaattorit: Saudiprinssin osallisuus toimittajan murhaan selvää
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005921381.html

Lainaus
Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin osallisuudesta sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhaan ei ole mitään epäilyksiä, sanoo kaksi keskeistä republikaanisenaattoria. He puhuivat sen jälkeen, kun keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Gina Haspel oli kertonut asiasta pienelle senaattoriryhmälle.

Senaatin ulkoasiainkomitean puheenjohtaja Bob Corker sanoi, että ilman epäilyksen häivää kruununprinssi määräsi murhan. Myös senaattori Lindsey Graham uskoi kruununprinssin osallisuuteen murhassa.

Yhdysvaltalaissenaattorit vakuuttuneita: saudiprinssi tilasi Khashoggin murhan – ”Hän on hullu ja vaarallinen”
https://yle.fi/uutiset/3-10540224

Lainaus
– Jos kruununprinssi menisi valamiehistön eteen, hänet tuomittaisiin 30 minuutissa, sanoo ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, republikaanisenaattori Bob Corker.
...
Republikaanisenaattori Lindsey Graham ilmoitti CIA-tilaisuuden jälkeen, että ”savuavaa asetta ei ole, mutta savuava saha on.” Tällä Graham viittasi luusahaan, jonka saudit toivat lehtitietojen mukaan varta vasten mukanaan paloitellakseen Khashoggin ruumiin.
...
Graham kertoo, että hän vastustaa asemyynnin jatkamista Saudi-Arabiaan niin pitkään kun bin Salman pysyy maan johdossa.

– Saudi-Arabia on strateginen kumppani ja suhteet kannattaa säilyttää, mutta ei hinnalla millä hyvänsä, totesi Trumpin tukijana tunnettu Graham.

– Jos Saudi-Arabian hallitus on tämän miehen käsissä pitkälle tulevaisuuteen, on minusta erittäin vaikeaa käydä kauppaa, koska hän on hullu. Minusta hän on vaarallinen ja hän on riskeerannut suhteemme, Graham tiivisti.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2018, 00:26:30 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
Murhattu toimittaja Khashoggi suunnitteli liikehdintää, joka olisi pysäyttänyt itsevaltaisen saudiprinssin – ”Hän sanoi, että se kakara pitää pysäyttää”
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005919626.html

Lainaus
MURHATUN sauditoimittajan Jamal Khashoggin aktivistiystävä on haastanut oikeuteen israelilaisen ohjelmistoyhtiön, jonka vakoiluohjelmaa Saudi-Arabian epäillään hyödyntäneen Khashoggin viestien salakuuntelemisessa.

Oikeuskanne luo lisäpaineita israelilaiselle NSO Group -yhtiölle sekä Israelin hallitukselle, joka on myöntänyt yhtiölle lupia myydä vakoiluohjelmia ulkomaiden hallituksille kuten Saudi-Arabialle. Asiasta kertoo muun muassa yhdysvaltalainen The New York Times -lehti.

Oikeusjuttu valottaa myös Israelin ja Saudi-Arabian tiivistynyttä liittolaissuhdetta. Saudi-Arabia ei ole koskaan tunnustanut Israelin valtioita, mutta yhteinen vihollinen Iran on saanut juutalaisvaltion ja sunnalaisen kuningaskunnan lähentymään toisiaan.

OIKEUSJUTUN israelilaista yhtiötä vastaan nosti sunnuntaina Kanadan Montrealissa asuva saudiarabialainen toisinajattelija Omar Abdulaziz. Hän kävi tiivistä viestinvaihtoa sauditoimittaja Khashoggin kanssa kuukausia ennen kuin Khashoggi murhattiin lokakuun alussa saudien konsulaatissa Istanbulissa.
...
Abdulazizin mukaan Pegasus-nimisellä vakoiluohjelmalla oli keskeinen rooli siinä, että Khashoggi lopulta murhattiin.
...
”Mitä enemmän hän saa uhreja syödäkseen, sitä nälkäisemmäksi hän tulee”, Khashoggi kirjoitti yhdessä viestissään Abdulazizille toukokuussa CNN:n mukaan.

”En ihmettele, jos sorto yltää lopulta myös heihin, jotka nyt ylistävät häntä.”

ABDULAZIZIN ja Khashoggin viestinvaihto ei jäänyt CNN:n mukaan pelkästään kruununprinssin arvostelun asteelle. Viestien mukaan parivaljakko oli alkanut suunnitella internetin sosiaaliseen mediaan liikettä, jonka tehtävä oli pysäyttää kruununprinssin itsevaltaiset otteet.

”Kybermehiläisiksi” nimetyn someliikkeen piti vastustaa verkossa Saudi-Arabian hallinnon propagandaa ja nostaa esille kuningaskunnan ihmisoikeusrikkomuksia.
...
Pegasus-ohjelmiston avulla voi salakuunnella puheluita, tallentaa näppäimen painalluksia, lukea viestejä ja jäljittää puhelimen internethistoriaa. Ohjelman avulla voi myös käyttää hakkeroidun puhelimen mikrofonia ja kameraa.

KYSEESSÄ ei ole ensimmäinen kerta, kun NSO Group on joutunut arvostelun keskelle. Journalistit ja aktivistit ovat aiemmin syyttäneet yhtiötä siitä, että sen tarjoamilla vakoilutyökaluille muun muassa Meksiko ja Arabiemiraatit ovat vakoilleet ihmisiä, joilla ei ole rikosrekisteriä tai kytköksiä väkivaltaiseen toimintaan.

Viime viikolla myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kertoi nostavansa oikeusjutun NSO Groupia vastaan. Amnestyn mukaan autoritaariset hallinnot käyttävät israelilaista vakoiluohjelmaa. Järjestön työntekijää oli myös vakoiltu Amnestyn mukaan Pegasus-ohjelmalla.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 280
 • Liked: 935
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
Tässä ei ole muusta kysymys kuin valtavasta kaksinaismoraalista.
Turkin sulttaani ei tuon taivaallista välitä murhasta muuta kuin että sillä pystytään häiritsemään Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian suhteita.

Iran yrittää valloittaa koko lähi-idän luonnonrikkauksineen itselleen ja he tukevat kaikkia voimia jotka heikottavat etupäässä alueen sunni-hallintoa. Siitä huolimatta että hallinto on sunnien käsissä näissä maissa on joko suuri shiavähemmistö tai sitten he ovat jopa enemmistönä.

Saudi-Arabiassa on mailman suurin 200 km pitkä öljykentättä. Se on kuin valtava rahapaino autiomaassa.
Ei ihme että Saudit ovat hankkineet valtavia määriä aseistusta suojellakseen luonnonvarojaan sillä ottajia löytyy eikä vähiten Iran.

Kruununprinssi on juuri oikea ihminen johtamaan Saudi-Arabiaa. Hän on nuori ja hänestä tulisi pitkäksi aikaa vahva hallitsija joka vakauttaisi tilanteen.

Tekopyhällä jeesustelulla ei saavuteta mitään. Tämä alue ei ole valmis demokratiaan vielä moneen sukupolveen. Arabikevät näytti hyvin sen millaiseen kaaokseen joudutaan jos tänne suunnalle yritetään jeesustella demokratiaa.

Tällä hetkellä tilanne on se että Amerikka tuottaa itsessään niin paljon öljyä että sitä riittää vientiin.
Se on Eurooppa ja Kauko-itä joka on riippuvainen Lähi-idän öljystä.

Kysykää itseltänne että haluatte ydinasevaltio Iranin hallitsevan Lähi-idän ölyrikkauksia?
Minkälaisen ydinasearsenaalin Iran sitten tulee kehittämään niillä resursseilla?

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 127
 • Liked: 10236
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Aika sci-fiä että Iran aikoisi miehittää Saudit ja muita arabi-alueita ja myydä niiden sitten öljyä, eihän ne ole "rosvonneet" edes iRakin shia-alueita joilla lienee kaikki öljyterminaalit ja muut faciliteetit vientiin, tai "vapauttaneet" kurdialueita joilla sitä öljyä on. Paukut ei vaan riitä muuhun kuin pikku kiusantekoon ja Saudien miehitys katkaisisi saudiöljyasiakkaiden, joita on paljon, selkärangan.

Khashoggin kohtalo on alueelle tyypillinen ja edes auttavan sivistynyt hallinto horjuva poikkeus. Humaanein hallinto arabeille olisi Gaddafin ja Husseinin tyylinen arabisosialismi jossa paikallinen diktaattori paitsi rosvoaa omat taskunsa täyteen öljyrahaa niin myös rakentaa köyhille infraa ja antaa talouden pyöriä edes jollain tavalla ja osin vapaasti. Tämä ei kuitenkaan oikein miellytä arabeja vaan ISIS tyyppinen teokraattinen hirmuhallinto, joka ehkä hieman lievenee ajan saatossa, olisi arabeille mieleisin ja heille kaikkein sopivin. Iran pystyisi halutessaan vapautumaan heille vieraasta islamista ja kehittymään sivistysmaaksi mutta aika näyttää.

Euroopan tulisi seurata USAn esimerkkiä ja vapautua arabiöljystä kokonaan. Eurooppa kyllä pystyisi siihen. Sähköautot, biopolttoaineet, turvediesel, säröytystekniikalla tehty öljy, Norja, Venäjä.. Ja jättää koko lähi-tä paikallisille. Toki voi olla että Kiina ja pari muuta maata alkaisivat hoidella siellä asioitaan, todennäköisesti epäonnistuen, mutta mitäpä se meille kuuluu.

Kauhistuttavat lastenraiskausteot kuuluvat arabikulttuuriin, profeetasta lähtien.Virhe oli vain päästää/tuoda/antaa tahojen tuoda ne tänne.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
Saudi-Arabian kruununprinssiä syytetään yrityksestä lähettää tappajaryhmä Kanadaan surmaamaan entinen tiedustelu-upseeri
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006594332.html

Lainaus
Tiedustelu-upseeri Saad al-Jabrin mukaan kruununprinssi Mohammed bin Salman haluaa hänet hengiltä, koska mies tietää kiusallisia asioita bin Salmanin valtaannoususta. Al-Jabrin lapset ovat kadonneet ja heitä arvellaan pidettävän panttivankeina, jotta isä palaisi kotimaahansa.

SAUDI-ARABIAN vaikutusvaltaista kruununprinssiä Mohammed bin Salmania vastaan on nostettu oikeusjuttu, jossa hänen syytetään lähettäneen palkkatappajat surmaamaan Kanadassa maanpaossa elävän tiedustelu-upseerin Saad al-Jabrin.

Al-Jabri oli torstaina nostanut jutun Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuimessa pääkaupungissa Washingtonissa. Kanteen mukaan bin Salman olisi lähettänyt Tiikeriryhmänä tunnetut tappajat Kanadaan alle kaksi viikkoa sen jälkeen, kun samaisen ryhmän jäsenet surmasivat ja paloittelivat saudikolumnisti Jamal Khashoggin Istanbulissa lokakuun alussa 2018.

Al-Jabrin esittämien syytösten mukaan Toronton lentokentällä pysäytettyyn ja maasta käännytettyyn ryhmään olisi kuulunut yksi mies, joka palveli samassa yksikössä Khashoggin paloitteluun osallistuneen tappajan kanssa, kanteessa kerrotaan. Ryhmällä olisi ollut mukanaan kaksi kassillista tarvikkeita rikospaikan siivoamista varten.
...
AL-JABRIN syytösten mukaan bin Salman on pitkään halunnut hänet hengiltä, koska miehellä on runsaasti kiusallista tietoa bin Salmanin valtaannoususta ja muista tekemisistä. Bin Salman syrjäytti vuonna 2017 valtataistelussa prinssi Mohammed bin Nayefin, jonka oikeana kätenä Kanadaan paennut al-Jabri oli pitkään toiminut, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo verkkosivullaan.

”Harvalla elossa olevalla ihmisellä on enemmän tietoa bin Salmanista kuin tohtori Saadilla – – salaisista poliittisista juonista, korruptoituneista liiketoimista, henkilökohtaisen palkkatappajaryhmän perustamisesta”, kanteessa luetellaan.
...
Kun bin Salman nousi valtaan, hänen kilpailijansa prinssi bin Nayef joutui kotiarestiin ja hallinto puhdistettiin bin Nayefin lähipiiristä. Al-Jabri pakeni vuonna 2017 Kanadaan, jossa hän asuu yksityisten turvallisuuspalveluiden suojeluksessa Torontossa.

Tämän vuoden maaliskuussa bin Nayef ja kaksi muuta kuningassuvun jäsentä pidätettiin syytettyinä vallankaappausyrityksestä. Tätä pidettiin merkkinä siitä, kuinka bin Salman keskittää valtaa yhä tiukemmin omiin käsiinsä.
...
WSJ:n mukaan bin Salman pitää al-Jabrin kahta parikymppistä lasta ”panttivankeina”, kun hän yrittää painostaa al-Jabrin palaamaan kotimaahansa. Al-Jabrin kanteessa sanotaan, että hänellä olisi asiasta todistava bin Salmanin henkilökohtainen Whatsapp-viesti hallussaan.

Lapset Sarah ja Omar al-Jabri katosivat viime maaliskuussa.
...
Shakespearen teoksen historiallisuudesta on kiistelty, mutta al-Jabrin mukaan vuosisatoja kyseisen näytelmän kirjoittamisen jälkeen Saudi-Arabiassa pitää valtaa näytelmän Richard III:n kaltainen hahmo, joka vallanhimossaan ”kidnappaa lapsia, manipuloi liittolaisiaan ja tappaa ne, jotka asettuvat hänen tielleen”.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
The Guardian: Korkea-arvoinen saudi­virkailija uhkasi kolumnisti Khashoggin murhaa selvittäneen YK-tutkijan henkeä
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007877510.html

Lainaus
KORKEA-ARVOINEN saudivirkailija uhkasi saudiarabialaisen kolumnistin Jamal Khashoggin murhaa selvittäneen YK-tutkijan Agnès Callamardin henkeä, brittilehti The Guardian kertoo.

Lehden mukaan Callamard oli kuullut uhkauksesta YK-virkailijoilta viime vuoden tammikuussa. Uhkaus esitettiin hänen mukaansa saudiarabialaisen delegaation ja YK-virkailijoiden tapaamisessa Genevessä.

Korkea-arvoinen saudivirkailija oli sanonut, että hänelle oli ilmoitettu, kuinka Callamardista ”hankkiuduttaisiin eroon”, ellei YK pistäisi häntä kuriin. Hän oli toistanut tappouhkaukseksi tulkitut sanansa toistamiseen samassa tapaamisessa.

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 030
 • Liked: 22616
The Guardian: Korkea-arvoinen saudi­virkailija uhkasi kolumnisti KKORKEA-ARVOINEN saudivirkailija uhkasi saudiarabialaisen kolumnistin Jamal Khashoggin murhaa selvittäneen YK-tutkijan Agnès Callamardin henkeä, brittilehti The Guardian kertoo.

The Guardian: YK-tutkijan hengen uhkaamisesta syytetty viranomainen on Saudi-Arabian ihmisoikeusjohtaja
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007884351.html

Lainaus
YK-TUTKIJA Agnès Callamardin hengen uhkaamisesta syytetty korkea saudiviranomainen on Awwad al-Awwad, Saudi-Arabian ihmisoikeustoimikunnan päällikkö, uutisoi brittilehti The Guardian.

Ihmisoikeustoimikunta on valtionhallinnon alainen, virallisesti muusta hallinnosta riippumaton organisaatio, jonka tarkoitus on edistää ihmisoikeuksia Saudi-Arabiassa.

Ennen nykyistä pestiään al-Awwad toimi Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin avustajana ja suurlähettiläänä Saksassa.

Callamard johti YK:n tutkintaa, jossa selvitettiin saudiarabialaisen kolumnistin Jamal Khashoggin kuolemaa. Saudi-Arabiaa arvostellut Khashoggi surmattiin ja paloiteltiin Saudi-Arabian konsulaatissa Turkin Istanbulissa lokakuussa 2018.

YK-TUTKIJA Callamardin tutkimuksista julkaistiin kesäkuussa 2019 raportti, jonka mukaan on ”uskottavia todisteita”, että Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman ja muut korkea-arvoiset saudipäättäjät olivat sekaantuneet murhaan.
...
KESKIVIIKKONA myös YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto (OHCHR) vahvisti Callamardin The Guardianille kertomat yksityiskohdat paikkansapitäviksi. Awwad al-Awwad sen sijaan on kiistänyt uhanneensa Callamardin henkeä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 380
 • Liked: 10387
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Lainaus
Saudiarabialainen toimittaja ja toisinajattelija Jamal Khashoggi meni 2018 Saudi-Arabian suurlähetystöön Istanbulissa noutaakseen asiakirjoja avioliittoaan varten. Hän ei koskaan poistunut lähetystöstä.

Yleisesti uskotaan, että turkkilaista syntyperää ollut Khashoggi murhattiin suurlähetystössä ja hänen ruumiinsa hävitettiin pilkkomalla. Rakennuksessa tehty tutkimus löysi merkkejä murhasta.

Tapaus herätti huomiota mediassa, ja sai aikaan vastalauseita Saudi-Arabialle.

Yhdysvalloissa on nyt nimettu katu Jamal Khashoggin mukaan. Uudella Jamal Khashogginkadulla (Khashoggi Way) Washington DC:ssä sijaitsee muun muassa Saudi- Arabian Yhdysvaltain suurlähetystö.

Jamal Khashogginkadun nimikyltti paljastettiin suoraan öljyvaltion lähetystön edessä. Saudi-Arabian suurlähetystö ei ole kommentoinut kadun uutta nimeä.

Interpol on etsintäkuuluttanut kaksikymmentä ihmistä osallisuudesta Jamal Khashoggin murhaan. Saudiprinssi Mohammed bin Salmanin uskotaan määränneen Khashoggin surmattavaksi.

Kadunnimen vaihto ei vaikuta Saudi-Arabian Washingtonin suurlähetystön postiosoitteeseen.

Lähde SVT

https://www.kansalainen.fi/usa-saudi-arabian-lahetysto-khashogginkadulle/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 201
 • Liked: 2432
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Saudi-Arabian kruununprinssi aikoo vierailla Turkissa.

Gravitas: Saudi crown prince MBS to visit turkey
https://youtu.be/ReudjB1DKVw
Lainaus
Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman is scheduled to visit Turkey next week, his first visit since the murder of Jamal Khashoggi. Why has Erdogan abandoned his crusade against Riyadh? What is MBS hoping to achieve with this visit? Palki Sharma tells you.

Kissafani

Tagit: