Kirjoittaja Aihe: 2013-04-08 Yle: Tomaattikunta Närpiö tunnetaan myös maahanmuuttajistaan  (Luettu 29802 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 714
 • Liked: 42801
 • Ego sum Spartacus
Lainaus

Kiskontatutkinta Närpiössä laajenee
 17.2.2022 11.21
UUTINEN
Ulkomaalaisiin työntekijöihin kohdistuvan laajamittaisen kiskontakokonaisuuteen liittyen poliisilla on kiinniotettuna useita henkilöitä. Rahaa ja muuta omaisuutta on haettu vakuustakavarikkoon.

Tammikuussa Helsingin poliisilaitos tiedotti yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen ja Keskusrikospoliisin kanssa ottaneensa kiinni neljä henkilöä liittyen ulkomaalaisten työntekijöiden kiskontakokonaisuuteen. Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi närpiöläisen yrittäjäpariskunnan rikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä on yhä tutkintavankeudessa ja toinen on vapautettu viime viikon loppupuolella. Rikoksesta on epäiltynä myös viides, ulkomailla oleskeleva henkilö.

15.2.2022 Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti uusista kiinniotoista kiskontakokonaisuuteen liittyen, kourallinen epäiltyjä otettiin kiinni eri paikoista Närpiössä. Kotietsinnöillä on löytynyt huomattava summa rahaa ja muuta omaisuutta on haettu vakuustakavarikkoon. Uhrien lukumäärää selvitetään ja kiinniotettujen mahdollisesta vangitsemisvaatimukseen esittämisestä päättää tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sami Isoniemi perjantaina. Tutkintanimike on törkeä kiskonta.

Ulkomaalaisiin työntekijöihin kohdistuvan laajamittaisen kiskonnan vuoksi Pohjanmaan poliisilaitos ja Helsingin poliisilaitoksen valtakunnallinen ihmiskaupparyhmä sopivat kesällä 2021 tutkintajärjestelyistä. Tammikuussa suoritetuissa kiinniotoissa tutkinnanjohtovastuu on Helsingin poliisilaitoksen ihmiskaupparyhmällä ja 15.2.2022 suoritetuttujen kiinniottojen tutkinnanjohtovastuu on Pohjanmaan poliisilaitoksen ulkomaalaistutkintayksiköllä.

Nyt tiedotetuissa tapauksissa epäiltyjen ja uhrien kansalaisuus, asuinpaikka ja työskentelyala ovat yhdistävänä tekijänä. Tammikuussa kiinniotettujen ja nyt kiinniotettujen henkilöiden välillä ei vaikuttaisi olevan muuta yhteyttä.
Poliisilla on koko vyyhtiin liittyen tiedossa kymmeniä uhreja. Lopullisten uhrien lukumäärä ja lopullisten rikosilmoitusten määrä täsmentyy vielä esitutkinnan aikana.

Pohjanmaan poliisilaitos on saanut juttukokonaisuudesta ensimmäisen vihjeen loppuvuodesta 2018, jonka pohjalta on tehty useita esitutkintalain mukaisia esiselvityksiä. Ensimmäiset rikosilmoitukset on kirjattu loppuvuodesta 2019. Osa esiselvityksistä on johtanut nyt tiedotettuihin rikosepäilyihin ja kiinniottoihin. Vyyhtiin liittyen on tullut ilmi myös vanhempia ja rikosoikeudellisesti jo vanhentuneita kynnysrahatapauksia, joka tukee poliisin käsitystä pitkäaikaisesta laajalle levinneestä rikollisuuden muodosta.

Poliisi selvittää osana vyyhtiä yksittäisten kasvihuoneyrittäjien tietoisuutta työntekijöidensä tilanteesta ja sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Vihjeitä on tullut paljon ja poliisi kiittää jo tulleista vihjeistä. Tapaukseen liittyviä vihjeitä otetaan edelleen vastaan ja niitä voi lähettää sähköpostitse ihmiskauppa@poliisi.fi ja/tai vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi


https://poliisi.fi/-/kiskontatutkinta-narpiossa-laajenee

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 805
 • Liked: 7808
Lainaus
Poliisi vetoaa Närpiön vietnamilaisyhteisöön vuosia jatkuneen kiskonnan lopettamiseksi

25.2.2022 8.16
Uutinen

Poliisi ja yhteistyöviranomaiset ovat yhdistäneet voimavaransa puuttuakseen kiskontaan vietnamilaisyhteisössä ja ovat laatineet tiedotteen, jossa informoidaan tuesta ja avusta, jota on mahdollista saada työvoiman hyväksikäytön tilanteissa. Poliisi vetoaa myös kasvihuoneyrittäjiin, jotka voivat omalla toiminnallaan ja yhteistyöllä vietnamilaisyhteisön kanssa estää, että tällainen rikollinen toiminta jatkuisi.

Poliisi ja yhteistyöviranomaiset ovat yhdistäneet voimavaransa puuttuakseen kiskontaan vietnamilaisyhteisössä ja ovat laatineet tiedotteen, jossa informoidaan tuesta ja avusta, jota on mahdollista saada työvoiman hyväksikäytön tilanteissa. Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus on laatinut tiedotteen, joka on myös käännetty vietnamin kielelle.

Tiedotteen ovat koonneet Maahanmuuttovirasto, Närpiön Kaupunki, Rikosuhripäivystys, Pohjanmaan hyvinvointialue ja ELY-keskus sekä poliisi.

Helsingin poliisilaitos ja Pohjanmaan poliisilaitos ovat yhdessä tutkineet aiemmin tiedotettuja törkeitä kiskontoja, joihin on ollut vangittuna yhteensä viisi henkilöä. Tutkintavastuuta on sen laajuuden vuoksi jaettu sekä Helsingin poliisilaitoksen että Pohjanmaan poliisilaitoksen kesken. Myös Keskusrikospoliisi on mukana tutkinnassa. Tutkintaan on asetettu mitattavasti resursseja ja poliisin tavoitteena on saada vuosia jatkunut kiskonta loppumaan.

Myös Närpiön kaupunki tekee yhteistyötä poliisin kanssa rikolliskierteen katkeamiseksi.

Tutkinnan tässä vaiheessa rikosylikomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta ja rikoskomisario Sami Isoniemi Pohjanmaan poliisilaitokselta vetoavat yhteisöön kynnysrahajärjestelmän lopettamiseksi. Kynnysrahajärjestelmällä tarkoitetaan sitä, että henkilö maksaa perusteettomasti korkean rahasumman päästäkseen Suomeen.
Poliisin tiedossa on, että kynnysrahajärjestelmä on ollut olemassa pitkään ja siitä on aiheutunut monelle vietnamilaiselle kova rasite.

Poliisi toteaa, että tämänhetkinen ilmoittautuneiden uhrien määrä ei vastaa todellista kynnysrahaa maksaneiden uhrien määrää. Poliisilla on kaikki perusteet epäillä, että kynnysrahaa maksaneiden lukumäärä on kolminumeroinen.

Tunnistettujen epäiltyjen määrä on edelleen noin kymmenen henkilöä.

Poliisi muistuttaa, että Suomessa kenenkään ulkomaalaisen ei tarvitse maksaa kynnysrahaa tai minkäänlaista lahjaa tänne töihin päästääkseen. Kynnysrahan periminen on laitonta.

Vain yhteisön sisältä käsin tämä vuosien kierre saadaan katkaistua. Poliisi korostaa, että viranomaisille kertomisesta ei seuraa uhreille vahinkoa eikä tämän vuoksi pidä pelätä, että joutuisi pois maasta. On myös erittäin tärkeää, että kasvihuoneyrittäjät ottavat vastuuta asiassa. He voivat omalla toiminnallaan ja yhteistyöllä vietnamilaisyhteisön kanssa estää, että tällainen rikollinen toiminta jatkuisi.


Poliisin tutkinta etenee, mutta yhä kaivataan lisää tietoa hyväksikäyttäjistä. Poliisia myös kiinnostaa, liittyykö kokonaisuuteen kasvihuoneyrityksiä tai niiden liepeillä olevia tahoja. Poliisin tavoitteena on muun muassa selvittää, saavatko kasvihuoneyritykset oikeudetonta hyötyä kynnysrahoista.

Vihjeitä asiaan liittyen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen ihmiskauppa@poliisi.fi ja vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi
https://poliisi.fi/-/poliisi-vetoaa-narpion-vietnamilaisyhteisoon-vuosia-jatkuneen-kiskonnan-lopettamiseksi
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 704
 • Liked: 6842
Niin, että poliisi oikein vetoaa.

No minäkin voisin vedota, että saisivat noudattaa omaa kulttuuriaan, eikä taipua tällaiseen länsimaalaiseen ahtauteen.

Minä en enää osta tomaatteja, joiden laatikossa lukee "Närpiö."

Toivottavasti siellä ollaan tajuttu edes himppasen verran, että millaisen kolhun lintukoto on saanut.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 465
 • Liked: 40152
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
Poliisi ja yhteistyöviranomaiset ovat yhdistäneet voimavaransa puuttuakseen kiskontaan vietnamilaisyhteisössä ja ovat laatineet tiedotteen, jossa informoidaan tuesta ja avusta, jota on mahdollista saada työvoiman hyväksikäytön tilanteissa. Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus on laatinut tiedotteen, joka on myös käännetty vietnamin kielelle.

Tiedotteen ovat koonneet Maahanmuuttovirasto, Närpiön Kaupunki, Rikosuhripäivystys, Pohjanmaan hyvinvointialue ja ELY-keskus sekä poliisi.

Mikäs tässä nyt sitten on hätänä?

Monikulttuuria on tilattu ja nyt kun sitä on saatu, aletaan valittamaan. Rasismiahan tämä on kun vietnamilaisyhteisö ei saa noudattaa omia arvojaan ja omaa kulttuuriaan.

Vai tuliko jollekin vielä vuonna 2022 yllätyksenä, että monikulttuurisuus on ihan jotain muuta kuin eksoottisia mausteita?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88962
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
"Niin, että poliisi oikein vetoaa."

Minä vetoan poliisiin, että se ottaa rosvot kiinni.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 704
 • Liked: 6842
Paikallinen marketti oli näköjään vaihtanut toimittajaa. Nyt oli paikallisen nimi.

Jos "Närpiö" ilmaantuu uudestaan laatikoiden kylkeen, niin saatan mainita kauppiaalle.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25729
 • Blues for Allah
Närpiössä kynnysrahan periminen on ollut erittäin yleistä.

https://yle.fi/uutiset/3-12339978?origin=rss

Poliisitutkinta Närpiön kasvihuonetyöntekijöiden kiskontatapausten ympärillä etenee. Poliisin mukaan lausuntojen saaminen uhreilta on ollut hankalaa ja aikaa vievää.

Rikosylikomisario Hannu Kortelaisen mukaan kuulusteluissa monet uhrit ovat sanoneet tietävänsä, että kynnysrahaa on peritty valtaosalta vietnamilaisista työntekijöistä, jopa 90 prosentilta Närpiön vietnamilaisyhteisöstä.

------
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 644
 • Liked: 12540
Poliisitutkinta Närpiön kasvihuonetyöntekijöiden kiskontatapausten ympärillä etenee.
Rikosylikomisario Hannu Kortelaisen mukaan kuulusteluissa monet uhrit ovat sanoneet tietävänsä, että kynnysrahaa on peritty valtaosalta vietnamilaisista työntekijöistä, jopa 90 prosentilta Närpiön vietnamilaisyhteisöstä.
Tämä on luultavasti ollut kaikkien tätä laitonta siirtolaisuutta hyödyntäneiden ja samoin viranomaisten tiedossa. Helsingissä vastaava kuvio on, että viranomaiset eivät valvo etnisten ravintoloiden toimintaa.

Uutinen tässä Närpiön jutussa on se, että joku poliisi on uskaltanut lähteä tutkimaan juttua. Saa nähdä, tuleeko kyseiselle poliisille potkut siitä, että hän valvoo lakia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 814
 • Liked: 129962
Miksi tällaista mätää järjestelmää pidetään väkisin pystyssä?

Lainaus
Merkittävä närpiöläinen kurkkuviljelijä vangittiin ihmiskaupparikoksista epäiltynä – Saanut viime vuosina yli 7,5 miljoonaa euroa maataloustukia

KYMMENIEN vietnamilaisten puutarhatyöntekijöiden kiskontavyyhti paisuu Närpiössä. Poliisi epäilee nyt paikallista kasvihuoneyrittäjää ihmiskaupparikoksista.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina epäiltynä ihmiskaupan yrityksestä sekä törkeästä kiskonnasta.

Vangitsemispäätöksen mukaan kyseiset rikokset olisivat alkaneet vuonna 2018 ja niiden epäillään jatkuneen viime helmikuuhun saakka. Poliisin perustelut vangitsemisen vaatimiselle ja epäillyn vastaus on salattu päätöksessä kokonaan.

Rikosepäilyjen kohteena olevan 58-vuotiaan viljelijän kurkkuviljelmät kattavat ison osan Suomen vuosittaisesta tuotannosta. Miehen nimissä olevalle yritykselle on myönnetty vuosien 2016–2020 aikana yli 6,5 miljoonaa euroa maataloustukia. Viime vuonna tukia tuli yli miljoona euroa.

[...]

Närpiössä asuvien vietnamilaisten epäillään poliisin mukaan välittäneen vuosia kasvihuoneille vietnamilaista työvoimaa ja vaatineen työntekijöiltä jopa 10 000–20 000 euron kynnysrahoja.

HS vieraili Närpiössä aiemmin tänä vuonna. Kasvihuoneiden työntekijät kertoivat pienistä tuntipalkoista ja kurjista asunnoista, joita kunta työntekijöille vuokraa. Kielitaitoa on aniharvalla.

Mahdollisia kiskontarikosten uhreja on poliisin mukaan kolminumeroinen määrä. Aiemmin rikoksista on epäilty paikallista vietnamilaista pariskuntaa. Pohjanmaan poliisi on lisäksi tutkinut kahta paikallista kasvihuoneyrittäjää taloudellisten väärinkäytösten osalta.
Helsngin Sanomat 4.4.2022

Valtamedia on yrittänyt kääntää tästäkin uhritarinaa, että kielitaidottomat vietnamilaiset työntekijät ovat ihmiskaupan ja epäonnistuneen kotouttamisen uhreja.

Rikospaikka-ohjelmassa haastateltu poliisi valotti tapauksen taustoista, että kynnysrahan pulittaminen oleskeluluvan saamisessa "auttamisesta" on vietnamilaisten yhteisössä laajasti hyväksyttyä, maan tapa, eikä sitä koeta rikokseksi tai hyväksikäytöksi vaan velvollisuudeksi. "Uhrit" perivät muutaman vuoden päästä maksuja itse uusilta tulokkailta, joten vietnamilaiset ovat tyytyväisiä rikolliseen järjestelyyn. Vain suomalaiset häviävät.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

AJIH

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 548
 • Liked: 779
Sentään yksi asia ei ole muuttunut tämän ketjun aloituksesta! Vielä tänäkin päivänä "pikkuinen Närpiön kunta Pohjanmaan rannikolla on merkillinen poikkeus suomalaiskuntien joukossa"!
Apud judicem imperatoremque historiae.
Kaikessa: määrä ja laatu
Kaivopuiston henkirikos 5.7.2020: https://hommaforum.org/index.php/topic,131004.0.html
Ks. myös Uusi Lahti 8.3.2017.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 901
 • Liked: 3343
Suomen ruotsalainen kansanpuolue: "Maahanmuutto on mennyt Närpiössä kuin Strömsössä"

https://twitter.com/sfprkp/status/1339291183722491904

RKP:n mielestä kielitaidottomien uhrien vangitseminen ja kuljettaminen orjatyöhön plantaaseille on onnistunutta maahanmuuttoa.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 744
 • Liked: 7461
Miksi tällaista mätää järjestelmää pidetään väkisin pystyssä?

Lainaus
Merkittävä närpiöläinen kurkkuviljelijä vangittiin ihmiskaupparikoksista epäiltynä – Saanut viime vuosina yli 7,5 miljoonaa euroa maataloustukia

KYMMENIEN vietnamilaisten puutarhatyöntekijöiden kiskontavyyhti paisuu Närpiössä. Poliisi epäilee nyt paikallista kasvihuoneyrittäjää ihmiskaupparikoksista.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina epäiltynä ihmiskaupan yrityksestä sekä törkeästä kiskonnasta.

Vangitsemispäätöksen mukaan kyseiset rikokset olisivat alkaneet vuonna 2018 ja niiden epäillään jatkuneen viime helmikuuhun saakka. Poliisin perustelut vangitsemisen vaatimiselle ja epäillyn vastaus on salattu päätöksessä kokonaan.

Rikosepäilyjen kohteena olevan 58-vuotiaan viljelijän kurkkuviljelmät kattavat ison osan Suomen vuosittaisesta tuotannosta. Miehen nimissä olevalle yritykselle on myönnetty vuosien 2016–2020 aikana yli 6,5 miljoonaa euroa maataloustukia. Viime vuonna tukia tuli yli miljoona euroa.

[...]

Närpiössä asuvien vietnamilaisten epäillään poliisin mukaan välittäneen vuosia kasvihuoneille vietnamilaista työvoimaa ja vaatineen työntekijöiltä jopa 10 000–20 000 euron kynnysrahoja.

HS vieraili Närpiössä aiemmin tänä vuonna. Kasvihuoneiden työntekijät kertoivat pienistä tuntipalkoista ja kurjista asunnoista, joita kunta työntekijöille vuokraa. Kielitaitoa on aniharvalla.

Mahdollisia kiskontarikosten uhreja on poliisin mukaan kolminumeroinen määrä. Aiemmin rikoksista on epäilty paikallista vietnamilaista pariskuntaa. Pohjanmaan poliisi on lisäksi tutkinut kahta paikallista kasvihuoneyrittäjää taloudellisten väärinkäytösten osalta.
Helsngin Sanomat 4.4.2022

Valtamedia on yrittänyt kääntää tästäkin uhritarinaa, että kielitaidottomat vietnamilaiset työntekijät ovat ihmiskaupan ja epäonnistuneen kotouttamisen uhreja.

Rikospaikka-ohjelmassa haastateltu poliisi valotti tapauksen taustoista, että kynnysrahan pulittaminen oleskeluluvan saamisessa "auttamisesta" on vietnamilaisten yhteisössä laajasti hyväksyttyä, maan tapa, eikä sitä koeta rikokseksi tai hyväksikäytöksi vaan velvollisuudeksi. "Uhrit" perivät muutaman vuoden päästä maksuja itse uusilta tulokkailta, joten vietnamilaiset ovat tyytyväisiä rikolliseen järjestelyyn. Vain suomalaiset häviävät.
Työskentelet meille tai sukulaisesi kotimaassa kärsivät, niinkö menee? Tuo on mafiaa.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 860
 • Liked: 5378
 • Panda nimeltä Kallan.
^Ylläolevaan uutiseen viitaten, täytyy todeta että alkuperäinen uutinen (08.04.2013) ei ikääntynyt hyvin.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 704
 • Liked: 6842
Jännästi paikallisessa marketissa ei mainita Närpiötä tomaattilaatikoissa.

Yrittäjille noilla seuduilla tuli narun pää vetävän käteen. Sääli heitä, jotka ovat hoitaneet hommansa asiallisesti. Heihin tarttuu sama lannan tuoksu.

Isot ketjut ovat myös aika jännän äärellä, kun sopimukset eivät enää pädekään. Iso imagotappio myös niille.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 901
 • Liked: 3343
Lainaus
Tomaattikaupungin synkkä varjo: Närpiön kiskontavyyhti paisuu entisestään

[...]

Vyyhtiä on tutkittu sekä Pohjanmaan poliisissa että Helsingin poliisin ihmiskaupparyhmässä. Esitutkintahaaroja on yhteensä kolme.

[...]

Kasvihuonekaupunki Närpiön talousihmettä ravistellut kiskontavyyhti tuli julkisuuteen viime vuoden tammi-helmikuun vaihteessa, kun Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi 39-vuotiaan ravintolayrittäjänaisen sekä hänen 43-vuotiaan aviomiehensä epäiltynä kahdesta törkeästä kiskonnasta.

Molemmat ovat vietnamilaistaustaisia, mutta asuneet jo vuosia Suomessa.

Epäilyn mukaan he olisivat syyllistyneet törkeään kiskontaan vuosina 2017—2019 ja toistamiseen vuonna 2020 Närpiössä.

Pariskunta olisi houkutellut ja värvännyt maanmiehiään ja -naisiaan Suomeen töihin ylisuurta rahallista korvausta vastaan. Kynnysraha olisi ollut peräti 10 000—20 000 euroa.

[...]

Poliisin käsityksen mukaan törkeän kiskonnan uhreja eli korkean kynnysrahan maksaneita vietnamilaisia olisi useita kymmeniä, jopa 50. Tutkintaa on vaikeuttanut kuitenkin se, etteivät kaikki asianomistajiksi uskotut ole suostuneet avautumaan asiasta.

[...]
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8005aa0d-3449-4255-b768-a72297323ee1

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 704
 • Liked: 6842
Nyt jutun laajetessa alkaa tuntua entistä enemmän siltä, että Närpiössä kaikki tajusivat ja tiesivät, mitä on tekeillä, mutta sulkivat silmänsä ihmiskaupalta.

"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 086
 • Liked: 15252
 • Manner-Suomen Tasavalta
^Jos koko paikallinen talousjärjestelmä suunnilleen pyörii kyseenalaisuuksien varassa, niin kynnys lähteä kritisoimaan asiaa on valitettavan korkea. :(
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 693
 • Liked: 61868
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Koko Närpiön kunta kuuluisi eeppiseen mokutoteemien crash & burn -ketjuun.

Kuinka sitä onkaan hehkutettu monikulttuurisuuden tyyssijana ja mallioppilaana. Kuinka siellä kurkku ei kasva ilman vierasmaalaisia käsiä. Kuinka kasvihuoneen valot eivät pala ilman ulkomaalaista katkaisijan kääntäjää...Loppukevennys, jota jo edellinen kirjoittaja sivusi.

Kun olemme suomalaisia Suomessa ja haluamme välttää lainasanojen käyttöä, niin jos Närpes suomennetaan Närpiöksi, niin eikö jo viimein herpes voitaisi suomentaa herpiöksi?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 901
 • Liked: 3343
Lainaus
Poliisi epäilee: Vietnamilainen nainen yritettiin tuoda Suomeen kasvihuoneyrittäjän seksuaalisesti hyväksikäytettäväksi

Poliisi on saanut valmiiksi ihmiskauppatutkinnan, joka kohdistuu poliisin mukaan pohjanmaalaiseen kasvihuoneyrittäjään.

Ihmiskauppaepäilyssä on poliisin mukaan kyse siitä, että Vietnamista on yritetty löytää sopiva henkilö ja rekrytoida hänet Suomeen pohjanmaalaisen kasvihuoneyrittäjän seksuaalisesti hyväksikäytettäväksi. Hänelle olisi tarjottu asunto ja ylläpito Suomessa.

Ihmiskaupasta epäillään kasvihuoneyrittäjän lisäksi vietnamilaista henkilöä. Hänen roolinaan oli poliisin näkemyksen mukaan värvätä sopiva henkilö seksuaalisesti hyväksikäytettäväksi.

Kasvihuoneyrittäjä on poliisin mukaan tavannut Vietnamissa sikäläisen naisen, joka oli tarkoitus tuoda Suomeen.

[...]

Poliisi tiedotti keskiviikkona siirtävänsä syyteharkintaan viisi epäiltyä törkeää kiskontaa vuosilta 2017–2021. Niissä on yhteensä kahdeksan rikoksesta epäiltyä henkilöä ja yhdeksän uhria.

[...]

Myös Pohjanmaan poliisi on tutkinut samantyyppisiä tapauksia. Poliisin mukaan kynnysrahaa ovat maksaneet kaikkiaan useat kymmenet vietnamilaiset.

[...]
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009541255.html

"Pohjanmaalaisen kasvihuoneyrittäjän" taustoja ei mainita.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 086
 • Liked: 15252
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Poliisi epäilee: Vietnamilainen nainen yritettiin tuoda Suomeen kasvihuoneyrittäjän seksuaalisesti hyväksikäytettäväksi

--

Hänelle olisi tarjottu asunto ja ylläpito Suomessa.

Tuollainen "hyväksikäyttö" on enemmän tai vähemmän normaalia naimisiinmenoa suurimmassa osassa maailmaa. On miehen velvollisuudet ja naisen velvollisuudet. "Raiskaus avioliitossa" kiellettiin 90-luvulla, ja nyt sitä ollaan tuomassa takaisin. On se monikulttuuri hienoa.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 242
 • Liked: 26775
"Pitää paikkansa, että on mafia" – Yksi poliisin pääepäillyistä kertoo, mitä Närpiössä oikein tapahtuu
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009550991.html
Lainaus
Nyt paikkakuntaa hämmentää paisuva rikostutkinta, jossa poliisi epäilee kiskontaa ja jopa seksipalveluiden järjestämistä. Vyyhdin keskellä ovat vietnamilainen yhteisö ja närpiöläinen yrittäjä, jonka kurkkuja myydään lähes kaikissa marketeissa.
...
Närpiön maahanmuuttopolitiikkaa on ihailtu. On puhuttu Närpiön ihmeestä. Ihmeellä on tarkoitettu sitä, miten hyvin alue on onnistunut rekrytoimaan ulkomaista työvoimaa.

Sen ansiosta kasvihuoneteollisuus on pystynyt kasvamaan. Viljelijöiden määrä on viime vuosikymmeninä vähentynyt, mutta tilat ovat vastaavasti kasvaneet, jotkut jättimäisiksi yrityksiksi asti. 1970-luvulta tilojen koko on jopa kaksikymmentäkertaistunut.
...
Uutinen julkaistiin tammikuussa 2022.

Kymmenien vietnamilaisten uskotaan joutuneen törkeän koronkiskonnan uhreiksi suuressa rikosvyyhdissä, jossa epäiltyjen joukossa ovat sekä paikallinen vietnamilainen pariskunta että kaksi paikallista kasvihuoneyrittäjää. Vain neljä uhria on toistaiseksi uskaltanut puhua poliisille, kerrottiin Hufvudstadsbladetissa.

Yksi vietnamilaistaustainen pariskunta vangittiin. Pariskunnan epäiltiin välittäneen työvoimaa eri kasvihuoneille ja ottaneen siitä maksun. Heitä pidettiin vangittuina viisi viikkoa.

Tutkintaa tehtiin kahden poliisilaitoksen voimin, ja myös keskusrikospoliisi oli mukana tutkinnassa. Tutkinnan käynnistänyt Pohjanmaan poliisilaitos oli pyytänyt mukaan Helsingin poliisin ihmiskauppayksikön, sillä tapaus tuntui saavan isompia mittasuhteita ja jakautuvan kahteen haaraan. Oli käynyt ilmi, että Närpiössä oli useita vietnamilaisia ryhmittymiä, jotka käyttivät valtaa ihmisten työllistymisessä.
...
Etsinnöissä löydettiin paljon käteistä rahaa.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi lisää ihmisiä: toisen vietnamilaistaustaisen pariskunnan sekä heidän apurinsa. Heitä pidettiin vangittuina yhdestä viiteen viikkoa, henkilöstä riippuen. Pariskunnan epäiltiin välittäneen työntekijöitä yhdelle kasvihuoneyrittäjälle. Tämän pariskunnan varoja pantiin vakuustakavarikkoon 360 000 euron edestä.

Pohjanmaan poliisi, maahanmuuttovirasto, rikosuhripäivystys ja Närpiön kaupunki vetosivat julkisesti kasvihuoneyrittäjiin sekä vietnamilaisyhteisöön, jotta kynnysrahajärjestelmä saataisiin lopetettua.
...
Juttu paisui. Poliisi kertoi epäilevänsä, että kynnysrahaa oli voinut joutua maksamaan jopa kolminumeroinen määrä ihmisiä.

Huhtikuussa 2022 vangittiin ensimmäinen henkilö vietnamilaisyhteisön ulkopuolelta. ”Merkittävä närpiöläinen kurkkuviljelijä”, kerrottiin Helsingin Sanomissa. Yrittäjää pidettiin tutkintavankeudessa kaksi viikkoa.
....
Esitutkinnan perusteella on Hätösen mukaan selkeä epäily, että vangittu kasvihuoneyrittäjä sai rahaa siitä, että teki työsopimuksen työntekijälle.

Kaikkia eri yrittäjiin liittyviä kiskontatapauksia yhdistää se, että työntekijöiden palkkaamisessa on käytetty apuna vietnamilaista välittäjää.

Muita työnantajia ei kuitenkaan epäillä kiskonnasta, sillä he eivät näytä saaneen rahaa työsopimuksen kirjoittamisesta. Työvoimaa on hankittu välittäjän kautta, koska se on ollut edullista ja nopeaa.

”Mutta tämän yhden työnantajan kohdalla oli hyvin selvä epäily, että hän sai rahaa niistä työsopimuksista”, Hätönen kertoo.

Poliisi epäilee, että tämä työnantaja ja välittäjä ovat tehneet ensin yhteistyötä työntekijöiden hankkimisessa, mutta myöhemmin yhteistyö on epäilyn mukaan johtanut kiskonnan lisäksi ihmiskaupan yritykseen.
...
Suoremmin sanottuna: epäillään, että kasvihuoneyrittäjälle olisi yritetty hankkia Vietnamista nainen, joka olisi antanut miehelle seksiä elatusta vastaan. Ihmiskauppaepäily viittaa siihen, että nainen olisi ollut yrittäjään nähden alisteisessa asemassa.
...
Rikosepäilyistä oli kyllä liikkunut kylillä jo puhetta. Monen mielessä oli pyörinyt yhden ja saman yrittäjän nimi.

Tämän henkilön yritys oli kasvanut voimakkaasti ja rekrytoinut ulkomailta paljon työvoimaa.
...
Närpiöön liittyvä rikostutkinta on kesken eikä kukaan ole saanut rikossyytettä. Kaikki keskeiset epäillyt kiistävät syyllistyneensä mihinkään rikoksiin.

Kun närpiöläisiltä yrittää kysyä rikosepäilyistä kaduilla, kauppojen edustoilla tai puhelimitse, he vaikenevat. Ihmiset eivät halua sanoa mitään, eivät edes nimettömästi. He vaikuttavat vaivaantuneilta, jopa pelokkailta.
...
"En halua puhua asiasta. Pelkään liikaa. Voin menettää työpaikkani."
...
"En halua antaa haastattelua. Minuun on aiemmin kohdistunut uhkailua. Tilanne on poliittisesti tulenarka."
...
Kiskonta ei ole uusi ilmiö kasvihuonealalla tai Närpiössä.
Ensimmäiset kiskontaepäilyt tulivat Pohjanmaan poliisin tietoon jo yli kymmenen vuotta sitten. Silloinkin kyseessä oli vietnamilainen välittäjä.

Kierteen jatkumisesta vuodesta toiseen kertoo se, että uusimmassa kiskontavyyhdissä on epäiltynä sama vietnamilaispariskunta, joka oli itse aikanaan Närpiöön tullessaan uhrin asemassa.

Päästäkseen maahan pariskunta maksoi yhteensä 16 000 euroa närpiöläisessä kasvihuoneessa työskennelleelle sukulaiselleen.

Poliisi uskoo, että kynnysrahojen perimisessä on kyse vuosikymmeniä jatkuneesta perinteestä, jota tapahtuu muissakin maahanmuuttajayhteisöissä, ei vain vietnamilaisten keskuudessa.
...
Ja mitä summalla sitten on saanut?

Pahimmillaan ei juuri mitään. Kukaan ei välttämättä ole edes vastassa lentokentällä. Tulija voi saada vähän yleisiä neuvoja, ja kiskoja voi auttaa asunnon löytämisessä. Tai sitten kiskoja vuokraa omistamansa huoneen ylihintaan maksajalle ja kertoo, mistä voi hakea töitä.

Tyypillisin vastine rahalle on kuitenkin jonkinlainen työsopimus, jonka työntekijä tarvitsee päästäkseen maahan.
...
Moni Närpiön vietnamilaisista asuu kaupungin vuokra-asunnossa. HS uutisoi niiden kehnoista oloista runsas vuosi sitten.

Parakeilta näyttävät rivitalot ovat edelleen ränsistyneessä kunnossa. Sateella piha muuttuu kuravelliksi. Talojen seinustoilla ja vieressä asukkaat viljelevät salaatteja ja yrttejä omaa käyttöön.
...
Kovaa työtä, työntekijät kertovat. Kasvihuoneissa on kuuma, ja työ on yksitoikkoista: poimitaan kurkkuja ja leikataan pois kuivia oksia ja lehtiä.
...
Työvuoro Siggpacilla alkaa aamulla kello 5. Jos on lapsia, saa tulla töihin kuudelta, jotta ehtii viedä lapset päiväkotiin. Töitä tehdään arkisin kahdeksan tuntia ja lauantaisin neljä tuntia.

Palkka on kuuden kuukauden koeajalla 9,35 euroa tunnissa. Jos on ahkera eli poimii kurkkuja nopeammin kuin muut, voi saada viisi tai kymmenen senttiä lisää.

Kaikki HS:n haastattelemat kasvihuonetyöntekijät haaveilevat paremmista töistä ja paremmista palkoista.
...
"Joskus juteltiin työntekijöiden kanssa siitä, että jos on joutunut maksamaan kovan summan, jotkut ajattelevat sen kuitenkin kannattavan. Silloin saa työtä ja yhteiskunnan palvelut. Lapsi pääsee kouluun ja saa opiskella. On mahdollista saada hyvä elämä täällä."
...
”Melkein kaikki ihmiset sanovat minulle, että on ihmisiä, jotka joutuivat maksamaan tänne pääsystä, mutta en tiedä. Vaikka olisikin maksanut, ei siitä uskalleta puhua. Tuntuu, että täällä on sellaisia mafiajuttuja. Moni pelkää, ja kaikki tottuvat siihen, että joutuu pelkäämään.

Kuvittele:olen ollut yli kymmenen vuotta siellä töissä enkä ole kertaakaan saanut tuotua ketään vaikka olen pyytänyt. Mutta jotkut henkilöt tuovat jatkuvasti työvoimaa. Joten syntyy kyllä kysymys, miten uudet työntekijät valitaan. Oli myös sellainen porukka, joka oli asunut kauan Suomessa. He saivat tuoda lisää ihmisiä.

Suhteet näkyvät myös työtehtävissä. Jos on sukulainen tai tuttu, saa parempia töitä.”
...
”Täällä on ihmisiä, joilla on valta vaikuttaa koko yhteisöön. Minulle kävi niin, että kasvihuoneessa vietnamilainen työnjohtaja käski minun lähteä. Hän puhui minusta pahaa työnantajalle, ja sain potkut. Lakimiehen avulla sain työpaikan takaisin, mutta sama tapahtui uudelleen.

Yksi venäläinen työntekijä varoitti minua, että heidän [vietnamilaisten] koko suku on tällä kasvihuoneella ja he yrittävät hankkiutua eroon kaikista muista, jotta saavat tuotua omia sukulaisiaan ja tuttujaan töihin. Myös hän sai potkut.

Miksi he vainoavat minua? Se liittyy rahaan. Aluksi minulle sanottiin, että ei tarvitse maksaa, jotta pääsen Suomeen. Mutta kun tulimme, he sanoivat, että täytyykin maksaa. Summa oli sata euroa kuussa. Kahden vuoden ajan maksoin, sitten kysyin, kauanko minun täytyy vielä maksaa, mikä on se kokonaissumma.

Silloin alkoivat ongelmat. Ensin he palauttivat kaikki rahat. Pelästyin ja yritin antaa rahat heille takaisin. Alkoi painostus ja uhkailu. Kerran vainoaja pyysi poikani, joka oli vasta 17-vuotias, jalkapallokentälle, ja häntä lyötiin siellä. Menin sinne perässä, ja myös minua lyötiin. Muutaman kuukauden päästä hän tuli kotiini ja pyysi että tulisin syömään. Hän yritti houkutella minua taas paikkaan, jossa olisi voinut lyödä minua.

Tämä asia vaivaa minua paljon. Lähetin kirjeitä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin, myös pääministeri Sanna Marinille.

Poliisi tutki työsyrjintää, vainoamista ja laitonta uhkausta, mutta ei löytänyt todisteita.

Haluaisin vain elää. Että saisin takaisin normaalin elämän. Ettei minun tarvitse elää pelon kanssa. Ja että vaimon ja lapsien ei tarvitsisi pelätä.”
...
”Se että joku on maksanut minulle, on ihan totta, mutta mistä, se on toinen juttu. Voin vaikka lainata autoa, mutta he eivät tankkaa sitä, vaan antavat minulle 50 euroa. Ei se ole maksu, vaan sillä korvataan bensat.”

Nguyen vahvistaa itse olleensa kiskonnan uhri tullessaan Suomeen. Hän sanoo, että siksi hän ei tekisi sitä muille.

Työn löytämisestä tulijoille hän kertoo näin: ”Yleensä olen kontaktissa kasvihuoneen omistajaan. He saavat minun kauttani työvoimaa, koska tunnen paljon ihmisiä. Olin aiemmin hyvin ahkera kasvihuonetyöntekijä ja löysin työnantajille paljon työntekijöitä. Mistään en ole saanut rahaa, en työnantajilta enkä työntekijöiltä.”

Nguyen kertoo myös toimivansa tulkkina silloin, kun kasvihuoneilla tulee riitatilanteita.

Ja niitä on tullut. Nguyenin mukaan kaksi pariskuntaa on tehnyt hänestä rikosilmoituksen. Tapaukset ovat samankaltaiset. Molemmat pariskunnat ovat riitautuneet työnantajansa kanssa ja työt ovat olleet vaarassa loppua. Se tarkoittaisi myös oleskeluluvan loppumista. Nguyenin mukaan pariskunnat ovat käyttäneet hyväkseen oleskelulupaprosessissa olevaa ”porsaanreikää”: ketään ei heitetä maasta ulos, jos hänen epäillään olevan rikoksen uhri.

Nguyenin ääni kiihtyy. Hän oli omasta mielestään auttanut pariskuntia monin tavoin ja silti ne olivat kääntyneet häntä vastaan ilman mitään syytä.

Rikosepäilyt olivat kamala asia, Nguyen sanoo. Hän oli tutkinnan aikana miehensä kanssa viisi viikkoa vangittuna. Lapset otettiin huostaan. Laskut kasaantuivat tuona aikana, kun ravintola oli suljettuna. Pankkitilitkin suljettiin.
...
”Jotkut sanovat, että täältä löytyy seksipalveluja tai huumeita tai että olisi mafia täällä. Mutta emme me ole olleet mafiassa, jos olisimme, meillä olisi paljon rahaa. Poliisi löysi kotietsinnöissä vain 970 euroa.”
...
Mafia Närpiössä?

”On ihmisiä, joilla on valtaa. Pitää paikkansa, että on mafia. Se on vaikea asia, en halua lisäongelmia. En halua puhua siitä.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2023, 13:20:21 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88962
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88962
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
^Vielä loppukaneetti HS:n jutusta.

Lainaus
Varoitusmerkit

• Työntekijät eivät liiku ilman kolmatta osapuolta, heillä on aina saattaja tai ”kaveritulkki”. Heidän puolestaan asioi henkilö, joka haluaa olla läsnä, kun juttelet heille.

• Työntekijä vaikuttaa hermostuneelta, antaa ympäripyöreitä vastauksia, välttelee tiettyjä aiheita, selittää ne oudosti tai käyttäytyy kuin olisi saanut joltakin ohjeita.

• Työntekijä on ollut Suomessa kauan mutta ei tunne kieltä eikä kulttuuria.

• Työntekijä ei tiedä, miten asioita hoidetaan: esimerkiksi missä pankissa hänellä on tili palkkoja varten tai oikeudestaan työterveyshuoltoon.

• Useat työntekijät ovat ilmoittaneet yhteystiedoikseen samat tiedot sekä saman yhteyshenkilön hätätilanteita varten. Kyseessä voi olla työntekijöitä hyväksikäyttävä taho.

• Työntekijässä näkyy pahoinpitelyn merkkejä.

• Työntekijä vaikuttaa aliravitulta, nuhjuiselta, sisäänpäin kääntyneeltä, hänellä on aina samat vaatteet tai puuttuvat varusteet.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 901
 • Liked: 3343
Mitä olisikaan Närpiö ilman maahanmuuttoa? Ei olisi ihmiskauppaa, orjia eikä mafiaa.

Lainaus
[...]

HS julkaisi sunnuntaina laajan artikkelin Närpiössä käynnissä olevasta mittavasta rikostutkinnasta, jossa poliisi epäilee kiskontaa ja jopa seksipalveluiden järjestämistä. Rikosvyyhti kytkeytyy Suomen suurimpaan yksityiseen kurkkujen tuottajaan sekä kaupungin vietnamilaiseen yhteisöön.

Kuluttajille Jan-Erik Sigg Ab -nimisen yrityksen kurkkuja myydään nimellä Siggpac. Kurkkuja löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kaupasta.

[...]
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009660628.html

Lainaus
Jan-Erik Sigg Ab, Y-tunnus 1974942-5, Storängsvägen 6, 64200 Närpiö, kieli: ruotsi
https://tietopalvelu.ytj.fi/yritys/1974942-5

Jan-Erik Sigg Ab sai maataloustukea 2 104 575 euroa vuonna 2022, enemmän kuin mikään muu tuottaja.

Lainaus
Eniten viljelijätukia sai närpiöläinen vihannesviljelijä Jan-Erik Sigg, joka sai reilut kaksi miljoonaa euroa viljelijätukia. Hänen veljensä Sven Sigg sai seuraavaksi eniten viljelytukia: reilut puolitoista miljoonaa euroa.

Jan-Erik Sigg Ab sai maataloustukea 1 069 923 euroa vuonna 2021.

Lainaus
Ruokaviraston mukaan reilun kahden miljardin euron potista hieman vajaat puolet oli EU-rahoitusta ja reilut puolet kansallista rahoitusta. Kansallisen rahoituksen osuus oli siis reilut miljardi euroa.
https://www.iltalehti.fi/talous/a/1c0a81a7-33eb-49ce-8aa0-c8d47e81b1d0
« Viimeksi muokattu: 19.06.2023, 13:14:46 kirjoittanut totuuspuheasiamies »

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 901
 • Liked: 3343
Kolme työperäistä maahanmuuttajaa on saanut rikossyytteitä työperäisen maahanmuuton järjestämisestä.

Lainaus
Närpiön kiskontavyyhdistä nostettu ensimmäiset syytteet – Työntekijöiden epäillään joutuneen maksamaan kynnysrahaa

Närpiön epäillystä kiskontavyyhdistä on nostettu ensimmäiset syytteet Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

[...]

Syyttäjä on tällä viikolla nostanut vietnamilaistaustaista pariskuntaa vastaan syytteet törkeästä kiskonnasta. Lisäksi kolmatta henkilöä syytetään avunannosta rikoksiin.

[...]

Epäiltyjen joukossa on myös Jan-Erik Sigg. Häntä epäillään törkeästä kiskonnasta ja ihmiskaupasta, mutta rikosepäilyistä ei ole vielä tehty syyteratkaisuja.

[...]

Ihmiskaupasta epäillään Siggin lisäksi myös vietnamilaista henkilöä. Hänen roolinaan oli poliisin näkemyksen mukaan värvätä sopiva henkilö seksuaalisesti hyväksikäytettäväksi.

[...]
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009719369.html

Tagit: närpiö ihmiskauppa