Kirjoittaja Aihe: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->  (Luettu 139333 kertaa)

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 351
 • Liked: 6921
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #810 : 04.03.2021, 17:10:25 »
Lueskelin tuon jutun. Minusta vaikuttaa asialliselta järjen käytöltä syyttäjän taholta. Sitä en tiedä, sovelletaanko tällaista järkeä meihin vähäisempiin kansalaisiin.

Samaa mietin. Ei varmasti tavallinen tossunkuluttaja nauti samanlaista ymmärtäväista suhtautumista oikeuslaitoksen taholta.

Otetaan nyt vielä lainaukset ja linkitykset Seiska-lehteenkin koska heidän journalistithan tuon Pekan iloisen ajelurallattelunkin Helsingistä kuvasivat. Kiitos heille.
Lainaus
Seiskan paparazzin kuvaamalla videolla on kolme tapausta, joihin syyttäjä otti kantaa. Nämä olivat: suojatielle jo tulleen jalankulkijan ohittaminen pysähtymättä, toisen suojatien ylittäminen sen eteen pysäköidystä autosta huolimatta vailla lain vaatimaa pysähtymistä sekä lopuksi pysäyttäminen paikalle, jossa pysähtyminen on liikennemerkillä kielletty.
...
1: Edellä esitetyn perusteella katson, että asiassa ei ole todennäköisiä syitä Pekka Haaviston syyllisyyden tueksi, koska ensimmäisessä suojatietilanteessa on työmaa, jonka takia suojatie on poistettu käytöstä eikä jalankulkijalla ole oikeutta ylittää tietä kyseisessä kohdassa. Jalankulkija on tien sivussa ja Haavisto hidastaa ajovauhtiaan tilanteessa. Tilanteessa ei siten edes synny minkäänlaista vaaratilannetta väärässä paikassa olevalle jalankulkijalle eikä kenellekään muullekaan, syyttäjä perustelee.

2: Toisessa suojatietilanteessa on suojatiemaalaukset tiessä ja suojatiekyltti on poistettu toiselta puolelta katua. Toisella puolella tietä kyltti edelleen on, joten on epäselvää onko suojatie ylipäänsä käytössä vai ei. Haavisto on toimittanut oman esitutkintakuulustelunsa liitteeksi 14.1.2021 otettuja kuvia tapahtumapaikalta, joista ilmenee miten ilmeisesti työmaa-ajoneuvot ja muut ajoneuvot ovat pysäköineet tienvarteen ja esimerkiksi eräs pakettiauto on pysäköity suoraan kyseisen suojatien päälle. Kyseiselle alueelle pysäköityjen ajoneuvojen sijainneista sekä liikennejärjestelyistä tapahtumapaikalla voisi päätellä, ettei kyseisen suojatien ole tarkoitettu olevan käytössä. Se onko suojatie myös tässä kohdin todella tilapäisesti poissa käytöstä on epäselvää.

Syyttäjä korostaa, että "joka tapauksessa tämänkaltaista epäselvyyttä ei ainakaan voida katsoa tienkäyttäjän vahingoksi edellä kuvatussa epäselvässä tilanteessa".
...
3: Valtioneuvoston linnan edessä olevasta tilanteesta totean vielä lisäksi, että vaikka kyseisessä paikassa on pysäyttäminen kielletty -liikennemerkki, on liikenne-esteen vuoksi pakollinen pysäyttäminen paikassa sallittua. Haavisto on selvittänyt miksi hän on joutunut pysäyttämään tilanteessa ja hänen kertomansa vahvistuu tallenteelta. Haavistolla on ollut oikeus pakollisen liikenne-esteen vuoksi pysähtyä odottamaan vuoroaan ja vihreiden valojen vaihtumista sisäpihalle. Kyseisessä tilanteessa Haaviston on ollut jopa pakko pysähtyä, koska hänen edessään on ollut toinen ajoneuvo, joka on estänyt häntä ajamasta suoraa taikka pääsemästä kääntymään sisäpihalle.

– Näin ollen jätän syytteen Pekka Haavistoa vastaan nostamatta, aluesyyttäjä Kaisa Ahla toteaa.
Lainaukset ja huomattavasti täydellisempi juttuteksti osoitteessa:

https://www.seiska.fi/kotimaa/pekka-haaviston-kohuvideosta-paatos-syyttaja-jatti-syytteen-liikennetorttoilysta-nostamatta
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 630
 • Liked: 13878
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #811 : 22.03.2021, 10:43:09 »
Pekka perseilee, virkamiehet saavat moitteet:

Oikeuskanslerilta moitteet ulko­ministeriön virkamies­johdolle konsuli­päällikön siirtämisestä toisiin tehtäviin

Kansliapäällikön ja alivaltiosihteerin olisi pitänyt oikeuskanslerin mukaan tuoda ministerin tietoon näkemyksensä, jonka mukaan konsulipäällikön siirtäminen pois tehtävistään oli huonoa henkilöstöpolitiikkaa.

Lainaus
OIKEUSKANSLERI Tuomas Pöysti moitti ulkoministeriön virkamiesjohtoa konsulipäällikkö Pasi Tuomisen siirtämisestä toisiin tehtäviin maanantaina antamassaan ratkaisussa.

Virkamiesjohdon vastuulle on valmistelun aikana kuulunut konsulipäällikön toisiin tehtäviin siirtämisen lainmukaisuuteen liittyvien seikkojen selvittäminen. Oikeuskanslerin mukaan valmisteluvaiheessa olisi ollut oikeudellisesti perusteltua tarkemmin selvittää siirtoperusteen lainmukaisuutta ulkoasiainhallintolakiin ja hallintolakiin sisältyvien tarkoituksenmukaisuuden periaatteen ja suhteellisuusperiaatteen näkökulmasta.

”Katson, että virkamiesjohdon menettely on moitittavaa siltä osin kuin siirtoperusteen lainmukaisuuden selvittäminen edellä mainitusta näkökulmasta jäi liian vähälle huomiolle ja al-Hol-tehtävien erityisedustajalle siirtämisen merkitys siirron perusteen kannalta kokonaan havaitsematta. Saatan tämän käsitykseni valtiosihteerin kansliapäällikön Matti Anttosen ja hallintopalveluista vastaavan alivaltiosihteerin Pekka Puustisen tietoon”, oikeuskansleri toteaa ratkaisussaan.

EDUSKUNNAN perustuslakivaliokunta katsoi joulukuussa, että ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) oli toiminut lainvastaisesti, mutta edellytyksiä ministerisyytteen asettamisella ei ollut.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007874149.html

eli arvoisa ministeri tietää toimivansa lainvastaisesti joten moitteet virkamiehille. montakohan virkamiesuraa tämä ylioppilas on jo tähän mennessä tuhonnut ?


edit: täydentävää uutista, parempi ja pidempi juttu:

Al-Hol-vyyhti: Nyt tuli moitteet virkamiesjohdolle – Viivyttelyn tavoitteena oli, että Pekka Haavisto muuttaisi mielensä
22.3.202111:02päivitetty 22.3.202111:02

Lainaus
Oikeuskanslerin mukaan ulkoministeriön virkamiesjohdon olisi pitänyt selvittää tarkemmin konsulipäällikön siirron lainmukaisuutta tapauksessa, joka johti ulkoministeri Pekka Haaviston ministerivastuun käsittelyyn eduskunnassa. Virkamiesjohdon olisi myös pitänyt kertoa oma näkemyksensä ministerille. Käytännön siirtovalmisteluja hoiti alivaltiosihteeri, joka oli saanut tehtävän valtiosihteeriltä.

”Valtiosihteeri ja alivaltiosihteeri ovat kuvanneet ulkoministerin valmistelutoimeksiantoa konsulipäällikön siirtämiseksi toisiin tehtäviin harvinaiseksi ja poikkeukselliseksi sekä pitäneet sitä huonona henkilöstöpolitiikkana. He pitivät kuitenkin esimiehensä toimeksiantoa velvoittavana”, oikeuskansleri kertoo.

”Valmistelun aikana virkamiesjohdon vastuulla on ollut siirron lainmukaisuuteen liittyvien seikkojen selvittäminen. Virkamiesjohto pyrki selvittämään asiaa ja piti siirtoa lainmukaisena. Ulkoministerin siirron perusteeksi ilmoittama luottamuspula ei kuitenkaan perustuslakivaliokunnan mukaan ollut ulkoasiainhallintolain mukainen peruste siirrolle.”

Oikeuskanslerin mukaan siirtoperusteen lainmukaisuutta ”olisi ollut oikeudellisesti perusteltua selvittää tarkemmin” ulkoasiainhallintolain perusteluissa tarkoitetun toiminnallisen tarpeen ja hallintolakiin sisältyvän tarkoituksenmukaisuusperiaatteen ja suhteellisuusperiaatteen näkökulmasta.

Lainaus
Virkamiesjohdon yhteydenpito ministeriin on tapahtunut suurimmaksi osaksi ulkoministerin poliittisen erityisavustajan välityksellä. Poliittinen erityisavustaja varmisti ministerin kannat ja välitti ne virkamiesjohdolle. Selvitysten mukaan tämä on ulkoministeriössä tavanomainen tapa toimia, varsinkin kun ministeri on paljon matkoilla, oikeuskansleri kertoo. Oikeuskanslerin mielestä valtiosihteerin ja alivaltiosihteerin olisi pitänyt tästä huolimatta vaatia siirtoasian käsittelyä suoraan ministerin kanssa.

Oikeuskansleri arvioi virkamiesjohdon menettelyn myös kuulemis- ja yhteistoimintavelvoitteen noudattamisen näkökulmasta.

Oikeuskanslerin mukaan valtiosihteerin ja alivaltiosihteerin toiminta ei ollut hyvän hallinnon mukaista, kun he viivyttelivät ministerin toimeksiannosta kertomista konsulipäällikölle, vaikka viivyttelyyn olikin ymmärrettäviä syitä. Tavoitteena oli, että ministeri muuttaisi mielensä ja konsulipäällikön siirrosta toisiin tehtäviin luovuttaisiin. Myös yhteistoimintalain tavoitteita olisi paremmin edistänyt se, että toimeksiannosta olisi kerrottu konsulipäällikölle aiemmin. Lopullista päätöstä siirrosta ei kuitenkaan tehty, ja konsulipäällikkö jatkaa tehtävässään”, oikeuskansleri summaa tapauksen lopputuleman.

Kanteluissa arvosteltiin myös ulkoministerin menettelyä. Oikeuskansleri ei tutkinut ministerin menettelyä, koska sama asia on ollut ministerivastuuasiana eduskunnan perustuslakivaliokunnan tutkittavana.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/3f3ab997-cd51-48b4-9950-16ebb4b70e0d
« Viimeksi muokattu: 22.03.2021, 11:13:46 kirjoittanut Titus »
Don't give me that do goody good bullshit

jetsku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 394
 • Liked: 1095
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #812 : 22.03.2021, 14:48:26 »
Kupletin juoni: sanotaan että Pekka on luultavasti syyllistynyt rikokseen, mutta syytesuoja, virkamiehille moitteet. Kaikki saavat vähän soosoota, ja sama hevonpaska saa jatkua.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 349
 • Liked: 6840
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #813 : 12.04.2021, 17:23:39 »

Ulkoministeri Pekka Haavisto matkustaa EU:n korkea edustaja Josep Borrellin valtuuttamana Addis Abebaan, Etiopiaan. Matka on ministeri Haaviston toinen. Ulkoministeri keskustelee matkallaan Etiopian tilanteesta, erityisesti Tigrayn kriisistä ja sen alueellisista vaikutuksista.

https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/ulkoministeri-haavisto-toisen-kerran-eu-n-korkea-edustaja-borrellin-valtuuttamana-etiopiaanMiksi Haavisto ei kohdenna kykyjään Israelin ja Iranin välisten selkkausten selvittämiseen? Ne menevät hukkaan, kun Afrikassa jonkun puron uoman kulkua tai heimopäällikön kunniaa setvitään.

Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 617
 • Liked: 22039
 • Blues for Allah
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #814 : 28.04.2021, 10:38:59 »
Iran on juuri valittu YK:n naisten oikeusien komiteaan. Miten äänesti Suomi?

RAISKAUS avioliitossa ei ole rikos. Nainen ei saa matkustaa ulkomaille ilman miesholhoojansa lupaa naisen iästä riippumatta. Naisen on käytettävä hijabia. Määräys koskee myös alakouluikäisiä tyttöjä. Naiset eivät saa katsoa miesten urheilua. Naisilta on pääsy kielletty useisiin oppilaitoksiin.

Tyttö voidaan vihkiä avioliittoon 13-vuotiaana. Alle 13-vuotiaan tytön avioliittoon tarvitaan lupa tuomarilta.

Naisista kaksi kolmasosaa on perheväkivallan uhreja.

Avioliiton ulkopuolisesta seksistä rangaistaan raipoilla. Raiskatuksi joutunut nainen voi saada raipparangaistuksen, jos hän ei voi aukottomasti todistaa, ettei hän suostunut sukupuoliyhteyteen vapaasta tahdostaan.

Aviomies voi kieltää vaimoaan toimimasta ammatissa, jota mies ei hyväksy. Aviomies myös päättää naisen asuinpaikasta. Ja niin edelleen.

Tuollainen maa on Iran, joka juuri on valittu nelivuotiskaudeksi YK:n naisten oikeuksien komiteaan.

Valinnan teki 21.4. YK:n talous- ja sosiaalineuvosto ECOSOC.
...
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007945450.html
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #815 : 01.07.2021, 12:21:06 »
Olikohan Jeri matkaseurana?


https://twitter.com/Ulkoministerio/status/1410183530727063556

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 349
 • Liked: 6840
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #816 : 01.07.2021, 14:03:53 »
”Foreign Minister Haavisto met Pope Francis today during an audience to inform of his activities as envoy on the crisis in Ethiopia.”


eli Nobel-palkinnon toivossa kävi kehumassa itseään paaville.Edit: Ei tuloksellisista palautusneuvotteluista Irakin kanssa mitään palkintoa tippuisi.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2021, 14:08:47 kirjoittanut Roope2 »
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 432
 • Liked: 3944
 • Puolinuiva
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #817 : 07.07.2021, 12:37:41 »
Haavistoa ei ilmi tulleiden laittomuuksien (erottamiskausti) jälkeen vähään aikaan näkynyt julkisuudessa, mutta nyt on ilmeisesti pöly laskeutunut ja kaikki anteeksiannettu?

https://yle.fi/uutiset/3-12011405

Lainaus
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Afganistanista voi tulla iso pakolaisjoukko Eurooppaan, kun Taliban valtaa alaa

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi Ylen Ykkösaamussa myös Liettuan ja Valko-Venäjän rajalla kytevää siirtolaistilannetta.

Eurooppaan saattaa tulla entistä enemmän pakolaisia Afganistanista, jos Taliban pystyy valtaamaan lisää alaa maassa, arvioi Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

– Jos Afganistanissa Taliban valtaa alaa ja ihmisten elämä entisestään vaikeutuu, on mahdollista, että nähdään uusi pakolaisvirta Afganistanista, Haavisto sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa keskiviikkona.

Haaviston mukaan Turkki voisi silloin olla pakolaisten kauttakulkureittinä Eurooppaan.

Taliban-kapinalliset ovat YK:n mukaan saaneet hallintaansa jo yli 50 aluetta sen jälkeen, kun Yhdysvallat aloitti vetäytymisen Afganistanista toukokuussa.
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 565
 • Liked: 13331
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #818 : 10.07.2021, 22:22:07 »
Vastaajaksi valikoitunee ulkoministeri. Jos ei, niin siirretään sitten oikeampaan ketjuun.
Lainaus
KK 421/2021 vp

Kirjallinen kysymys Suomen toteuttamista neuvostoliittolaisten turvapaikanhakijoiden, rajanylittäjien ja lentokonekaappareiden palautuksista
Artikkeli johon kysymys pääosin perustuu julkaistiin jo 30.8.2020 (netissä, paperisena ilmeisesti päivää aiemmin). Hitaita ovat poliitikkojen liikkeet, mutta hyvä että kysytään edes pienellä viiveellä.
Lainaus
Eduskunnan puhemiehelle

Olemattoman tutkinnan jälkeen Suomi palautti 114 luvatonta rajanylittäjää, jotka olivat loikanneet Neuvostoliitosta Suomeen vuosina 1945—1981. Lähes kaikki poliittiset pakolaiset ja muut loikkarit palautettiin takaisin Neuvostoliittoon suomettumisen pahimpana aikana, ja palauttaminen oli niin järjestelmällistä, että Euroopan muissa maissa epäiltiin Suomella olleen Neuvostoliiton kanssa salainen pakolaisten luovutussopimus. Esimerkiksi 1970- ja 80-luvuilla Suomi ei YK:n vaatimuksista huolimatta suostunut pitämään lentokonekaappaajia poliittisina pakolaisina.
Lainaus
Iltalehti

Kozlovin lentokonekaappauksesta on kulunut reilut 30 vuotta.

Siihen liittyvä aineisto on arkistoitu Suomen ulkoministeriöön. Iltalehti pyysi ulkoministeriön arkistolta tutkimuslupaa Kozlovia koskeviin asiakirjoihin. Julkisuuslain mukainen asiakirjojen 25-vuotinen salassapito oli mennyt umpeen.

Yllätykseksemme arkiston vastaus oli kielteinen.


Perusteluna ilmoitettiin, että ”tällaiset asiakirjat ovat julkisuuslain perusteella salassa pidettäviä 50 vuotta henkilön kuolemasta tai 100 vuotta asiakirjan päiväyksestä, jos kuolinaikaa ei tunneta.”

Oleg Kozlov kuoli sairauskohtaukseen vuonna 2018.
Lainaus
Iltalehti

KGB:n asiakirjoissa käy ilmi, että Suomen ulkoministeriön silloinen oikeudellisen osaston päällikkö Eero Kekomäki (Suojelupoliisin päällikkö 1990–1996) piti tiivistä yhteyttä Neuvostoliiton viranomaisiin ja jopa ohjeisti heitä Kozlov-asioiden hoidossa.

KGB:n dokumenteista käy ilmi, että Kekomäki piti erittäin tärkeänä, että Neuvostoliitossa Kozlovin on katsottava syyllistyneen vain ilma-aluksen kaappaamiseen eikä laittomaan maasta poistumiseen.

– E. Kekomäki ilmaisi syvän kiitollisuutensa nootissa mainitun määräyksen johdosta. Määräys kuuluu ”niitä Kozlovin luovuttamiseen liittyviä ehtoja, jotka suomalainen osapuoli on asettanut, neuvosto-osapuoli tulee noudattamaan”. Hän painotti, että tämä kohta on Suomen hallituksen kannalta hyvin tärkeä sekä kansainvälisesti että sisäpoliittisesti, KGB:n asiakirjassa kirjoitetaan.

Edellä mainittu asia on merkityksellinen tämän takia: Jos Kozlovin olisi todettu syyllistyneen myös laittomaan maasta poistumiseen ja sen motiiviksi olisi todettu häneen kohdistuva syrjintä, hän ei olisi ollut vain ilma-aluskaappari, jolloin Suomen olisi ollut vaikeampi palauttaa häntä Neuvostoliittoon.

KGB:n upseeri Zarinish raportoi 1. elokuuta 1990 päivätyssä kirjeessä Neuvostoliiton ulkoministeriölle lehdistötilaisuudesta. Siinä Suomen sisäasiainministeri Jarmo Rantanen (sdp) oli perustelut, että Kozloville ei myönnetty poliittista turvapaikkaa, koska hän ei kotimaassaan joutunut poliittisen vainon kohteeksi.

Zarinish piti kirjeessään mainitsemisen arvoisena, että myös silloinen oikeusministeri Tarja Halonen (sdp) korosti tilaisuudessa, että Kozlov voidaan tuomita Neuvostoliitossa vain lentokonekaappauksesta, ei laittomasta rajanylityksestä, joka ei ole määritelty rikokseksi Euroopan Neuvoston jäsenmaissa.
Lainaus
Oikeusministeri Tarja Halonen (sdp) päätti Kozlovin luovutuksesta Neuvostoliittoon
Lainaus
Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Onko maamme hallitus valmis teettämään puolueettoman selvityksen Suomen toteuttamista neuvostoliittolaisten turvapaikanhakijoiden, rajanylittäjien ja lentokonekaappareiden palautuksista ja

onko hallitus ja Suomi valmis pyytämään anteeksi tehtyjä päätöksiä Aleksander Zagirnjakilta ja Gennadi Sheludkolta sekä Oleg Kozlovin omaisilta ja kaikilta muilta Neuvostoliittoon kyseenalaisesti ja epäinhimillisesti palautetuilta ja heidän omaisiltaan?


Helsingissä 9.7.2021
Timo Heinonen kok
Demareiden moraalisäteily on ihailtavan valikoivaa :roll:

Miksi tämä asia nostetaan esille, näin aluksi hieman varovaisesti, kirjallisella kysymyksellä, voi olla vaikkapa sellainen että Kokoomuksessa valmistaudutaan ennenaikaisiin vaaleihin. Pääministeripuolueen moraalin kyseenalaistaminen on hyvä alku. Siinähän sitten räpiköivät #eriasia kanssa ;)
« Viimeksi muokattu: 10.07.2021, 22:29:42 kirjoittanut qwerty »
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 565
 • Liked: 13331
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #819 : 10.07.2021, 23:12:32 »
Aika huimaa :o

Arvopohja Pekka (ja koko hallitus) tukee vankkumattomasti Erdoganin linjaa :facepalm: :(
Lainaus
KK 373/2021 vp

Kirjallinen kysymys Armenian kansanmurhan tunnustamisesta
Lainaus
Euroopan parlamentti kehotti v. 2015 kaikkia Euroopan unionin jäsenvaltioita tunnustamaan Armenian kansanmurhan. Suomi ei ole kuitenkaan kehotuksesta huolimatta tunnustusta antanut.
---

Armenian kansanmurhan ovat tunnustaneet Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeuksien alivaliokunta, Euroopan parlamentti, Euroopan neuvosto, Kansainvälinen kansanmurhatutkijoiden yhdistys, Pysyvä kansainvälinen tuomioistuin, Latinalaisen Amerikan parlamentti, Keski-Amerikka Parlamentti, Andien parlamentti, Mercosurin parlamentti, 17 Euroopan unionin jäsenvaltiota eli Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kypros, Tšekki, Ranska, Saksa, Kreikka, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Alankomaat, Puola, Portugali, Slovakia, Ruotsi ja muista maista esimerkiksi Yhdysvallat, Kanada, Venäjä, Brasilia, Armenia, Sveitsi, Vatikaani, Argentiina, Bolivia, Chile, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Libya, Libanon ja Syyria. On yllättävää, että Suomi ei ole ihmisoikeuksia kunnioittavana maana tässä joukossa mukana. 

Turkkilaisten vuonna 1915 toimeenpanemat armenialaisten joukkoteloitukset ovat yksi 1900-luvun järkyttävimpiä tapahtumia...

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitämme asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Aikooko hallitus tunnustaa Armenian kansanmurhan lukuisten muiden valtioiden tavoin?

Helsingissä 15.6.2021
Päivi Räsänen kd 
Sari Essayah kd 
Peter Östman kd
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Kyse on Turkin ja sitä edeltäneen Ottomaanien valtakunnan ja Armenian yhteisen historian vaikeiden aikojen ja traagisten tapahtumien arvioinnista. Kysymys on hyvin politisoitunut ja kiistanalainen. Tapahtumat ovat hiertäneet Armenian ja Turkin välisiä suhteita. Armenia syyttää Turkkia 1,5 miljoonan armenialaisen tuhoamisesta ja ajaa sitä, että tapahtumat määriteltäisiin kansanmurhaksi. Turkki kyseenalaistaa esitetyt arviot menehtyneistä eikä pidä kansanmurha-nimikettä missään tapauksessa oikeutettuna. Armenialaisten todennetut surmat perustuivat tämän näkemyksen mukaan etupäässä rosvojoukkojen ja vastoin hallituksen antamia ohjeita toimineiden tahojen toiminnalle...

... Suomen hallitus katsoo, ettei ole poliittisten toimijoiden tai lainsäätäjien asia ottaa kollektiivista kantaa siihen, mikä on näiden ensimmäisen maailmansodan aikaisten tapahtumien historiallinen totuus.

Helsingissä 7.7.2021
Ulkoministeri Pekka Haavisto
Siis oikeesti? Miksi tämä ei ole uutinen?
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 565
 • Liked: 13331
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #820 : 30.07.2021, 18:48:07 »
Vastaajaksi valikoitunee ulkoministeri. Jos ei, niin siirretään sitten oikeampaan ketjuun.
Arvasin väärin.
Lainaus
KK 421/2021 vp

Onko maamme hallitus valmis teettämään puolueettoman selvityksen Suomen toteuttamista neuvostoliittolaisten turvapaikanhakijoiden, rajanylittäjien ja lentokonekaappareiden palautuksista ja

onko hallitus ja Suomi valmis pyytämään anteeksi tehtyjä päätöksiä Aleksander Zagirnjakilta ja Gennadi Sheludkolta sekä Oleg Kozlovin omaisilta ja kaikilta muilta Neuvostoliittoon kyseenalaisesti ja epäinhimillisesti palautetuilta ja heidän omaisiltaan?
[/b]

Helsingissä 9.7.2021
Timo Heinonen kok
Ei ja ei.
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Kysymyksessä viitataan Suomen eri viranomaisten toimintaan liittyen entisen Neuvostoliiton kansalaisten palautuksiin Neuvostoliittoon.
 
Toimivaltainen viranomainen ulkomaalaisten maahantulon, maassa oleskelun ja maasta poistamisen osalta on ollut sisäministeriö. Sisäministeriössä toimivaltainen taho oli poliisiosaston ulkomaalaistoimisto vuosina 1948-1989. Ulkomaalaistoimisto lakkautettiin vuonna 1989, jolloin asiat siirretiin sisäministeriön uuteen ulkomaalaiskeskukseen. Ulkomaalaiskeskuksesta asiat siirrettiin vuonna 1995 Ulkomaalaisvirastoon, nykyiseltä nimeltään Maahanmuuttovirasto.

Suomi liittyi vuonna 1968 pakolaisten oikeusasemaa koskevaan Geneven yleissopimukseen (SopS  77/1968). Suomen ensimmäinen ulkomaalaislaki tuli voimaan vuonna 1984. Ennen sitä maahanmuuton sääntely perustui ulkomaalaisasetukseen, johon sisältyi perussäännökset ulkomaalaisten maahantulosta, oleskelusta, työnteosta ja maastalähdöstä. Maaliskuun alussa 1984 voimaan tullut ulkomaalaislaki (400/1983) sisälsi myös säännökset turvapaikan myöntämisestä. Turvapaikkapyynnön ratkais  sisäministeriö, jonka piti ennen päätöksen tekemistä hankkia asiasta ulkoasiainministeriön lausunto. Ulkomaalaislain seuraava kokonaisuudistus tuli voimaan 1.3.1991 (378/1991). Turvapaikkapäätöksen teki edelleen sisäministeriö, mutta nyt päätöksiin tuli muutoksenhakuoikeus oikeusministeriön yhteydessä toimineeseen turvapaikkalautakuntaan. Turvapaikkalautakunta lakkautettiin vuoden 1998 alussa ja turvapaikkapäätösvalitukset käsitteli Uudenmaan lääninoikeus. Nykyisin valitukset käsitellään hallinto-oikeuksissa.

Vuonna 1974 Suomi teki Neuvostoliiton kanssa asetuksella voimaansaatetun sopimuksen yhteistoiminnasta siviili-ilma-alusten kaappausten ehkäisemistä (SopS 41/1975). Vuonna 1975 säädettiin laki siviili-ilma-aluksen kaappaukseen syyllistyneiden henkilöiden palauttamisesta eräissä tapauksissa (336/1975). Lain mukaan kaappausrikoksista epäiltyjen palauttamismenettelyssä oli soveltuvin osin noudatettava rikoksen johdosta tapahtuvasta luovuttamisesta annetun lain (456/1970) 13 – 25 ja 34 §:n säännöksiä. Päätöksentekijänä kaappausrikoksesta epäiltyjen luovutuksen osalta toimi oikeusministeriö.

Suomi liittyi Euroopan neuvostoon (SopS 21/1989) vuonna 1989 ja sen myötä ratifioi Euroopan ihmisoikeussopimuksen (SopS 18 ja 19/1990) vuonna 1990. Yksi kirjallisessa kysymyksessä mainittu lentokonekaappaustapaus käsiteltiin myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen tuolloisen valvontajärjestelmän ensimmäisessä asteessa, Euroopan ihmisoikeustoimikunnassa. Valituksen (Kozlov v. Suomi, nro 16832/90) mukaan Suomi oli loukannut kidutuksen ja epäinhimillisen tai halventavan kohtelun kieltoa sekä oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. Ihmisoikeustoimikunta jätti valituksen tutkittavaksi ottamatta vuonna 1991 antamallaan lopullisella päätöksellä.  Ihmisoikeustoimikunta menetteli samoin toisen vastaavanlaisen valituksen (Varfolomejev v. Suomi, nro 17811/91) suhteen. Päätöksessään se viittasi myös Suomen ja Neuvostoliiton viranomaisten välillä saavutettuun yhteisymmärrykseen tietyistä toimenpiteistä, joiden avulla Suomi saattoi seurata asioiden jatkokäsittelyä luovuttamisen jälkeen.

Suomen viranomaiset ovat toimineet kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön puitteissa. Kunkin aikakauden lainsäädäntö on sidottu oman aikansa yhteiskunnalliseen kontekstiin. Kysymyksessä kuvattujen eri vuosikymmenille sijoittuvien tapahtumien tutkiminen kuuluu historiantutkimukseen, jolla voidaan selvittää ja analysoida historian tapahtumia. Hallituksella ei ole suunnitelmissa tilata selvitystä tapahtumista, joihin kysymyksessä viitataan, eikä ryhtyä muihinkaan toimenpiteisiin asiassa. Tutkimustyö on tästäkin aiheesta tervetullutta. 

Helsingissä 29.7.2021
Sisäministeri Maria Ohisalo
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 551
 • Liked: 6814
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #821 : 30.07.2021, 20:40:08 »
Suomi toimi tuolloin ihan oikein. Ei voitu antaa Neuvostoliittoa pakeneville oikotietä käyttää lentokonekaappauksia toteuttamaan tavoitteitaan. Liian riskaabelia peliä, koneen kyydissä on parikin sataa viatonta, joiden henki on vaarassa kaappaustilanteissa.

Kuubahan oli 60 - 70-luvuilla paikka, jonne lentokoneita kaapattiin, koska Kuuba ei luovuttanut kaappareita. En tiedä enkä muista, kuinka moni kaappari sai lunnasrahat ja jäi Kuubaan, mutta monta konekaappausta tuolloin tehtiin Kuubaan.
Hyvä vain, ettei Suomi alkanut tuohon.

Anteeksi pyytäjämisen velvollisuus on Venäjällä, Neuvostoliiton seuraajalla, ei Suomella. Aika monessa muussakin asiassa.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni... <- Hellekesä 2021 näköjään kumosi tuonkin. Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 630
 • Liked: 13878
Vs: Pekka Haavisto: Vihreiden pj 2018-2019 / Ulkoministeri 2019 ->
« Vastaus #822 : 16.08.2021, 11:50:02 »
Veijo Baltzarin uhri kertoi Pekka Haavistolle etukäteen
JUHA-PEKKA TIKKA | 16.08.2021 | 11:18
Tuolloinen presidenttiehdokas ei vienyt tietoja väitetyistä rikoksista eteenpäin.

Lainaus
Ruutu esittää neliosaista Lahko-dokumenttisarjaa kulttuurineuvos Veijo Baltzarin tapauksesta. Syyttäjä vaatii Baltzarille vähintään kymmenen vuoden vankeutta törkeästä ihmiskaupasta ja törkeistä seksuaalirikoksista.

Lahko-sarjan uudessa osassa kertoo Baltzarin kultissa mukana ollut artisti Linda-Maria Roine eli taiteilija Mercedes Bentso kokemuksistaan. Veijo Baltzarin teatteriyhdistyksen toiminnan tukena oli näkyvistä poliitikoista kuten Tarja Halosesta, Paavo Lipposesta, Pekka Haavistosta ja Ilkka Kanervasta koostunut ohjausryhmä.

Linda-Maria Roine kertoo menneensä 2018 presidentinvaaleissa Pekka Haaviston vaalibileisiin ja puhuneensa Haaviston kanssa. Roine oli pyytänyt saada puhua luottamuksella.

– Kerroin sitten tiivistettynä, että millaiset mun kokemukseni olivat olleet Veijosta, Linda-Maria Roine toteaa.

Haavisto oli hänen mukaansa vastannut että ”sääli että tommonen tyyppi, hän on yksi näkyvimmistä romaaneista Suomessa ja Euroopassa. Hän (Haavisto) on vain halunnut vilpittömästi tukea tämmöistä romaanitaustaista vaikuttajaa”.

Roineen mukaan Haavisto oli tämän jälkeen nopeasti laittanut avustajansa soittamaan Baltzarille, ettei Haavisto halua enää olla missään tekemisissä tämän kanssa.

Lahko-dokumentissa todetaan Pekka Haaviston vetoavan siihen, että Roine pyysi olemaan viemättä asiaa eteenpäin. Ohjelmassa todetaan kuitenkin heräävän kysymys, olisiko Haaviston jollain tapaa pitänyt ottaa ongelmia esille edes teatteriyhdistyksen ohjausryhmässä.

Pekka Haavisto kieltäytyi haastattelusta Lahko-dokumenttiin.

https://www.verkkouutiset.fi/veijo-baltzarin-uhri-kertoi-pekka-haavistolle-etukateen/
Don't give me that do goody good bullshit

Tagit: