Kirjoittaja Aihe: Yhdessä Fazerin vihapuhetta vastaan!  (Luettu 55260 kertaa)

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 817
 • Liked: 1765
Vs: Yhdessä Fazerin vihapuhetta vastaan!
« Vastaus #300 : 13.01.2022, 11:04:06 »
Ei ole reissumies ollut koskaan minun suosikki, eikä politisiointi sitä ainakaan paremmaksi tehnyt. Tytär tykkää ko tuotteen variantista "tositumma", ja leipäkorissa meillä sitä olikin taas. Taisi olla ilman kansimannekiinia? Miksei noin voisi olla jatkossakin, aivan kuten "Vaasan Ruispalat", "Ullan Ruis" ym?
Ei rasistisoi, ei syrji eikä mitään muutakaan kauheeta - onhan kyseessä helvetti soikoon vain leipä!

Aikanaan kun ympäri maailman tunnettu lauluyhtye Delta Rhythm Boys mainosti Halvan maukasta lakritsaa ei siitä tullut (eikä tule) ainoatakaan negatiivista ajatusta - ei rotusortoa, ei kolonialismin kaikuja - ainoastaan hyvä mieli upeasti laulavien mustien miesten mainoksesta. Ja muistaa mitä lakua ostaa sitten kaupasta.
Nykyisinhän tuollainen mainos johtaisi vankilatuomioihin ja lynkkauksiin - valkoiselle mainosmiehelle.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 666
 • Liked: 6606
 • Mukavan oloinen ja miellyttäväkäytöksinen
Vs: Yhdessä Fazerin vihapuhetta vastaan!
« Vastaus #301 : 13.01.2022, 11:14:16 »
En ole reissumiestä enkä muitakaan Fazerin tuotteita ostanut tuon rasistisen pakkausuudistuksen jälkeen ja viimeksi eilen kaupassa pysähdyin sekunniksi pohtimaan joskos sitä taas kun ei ainakaan oman hypermercadon leipähyllyssä näkynyt muita kuin parrakasta vhm-pakkausta.  :flowerhat:
 
Päädyin kuitenkin jälleen kerran ostamaan suuren itsenäisen alueellisen leipomon ruisleipiä, eipähän niillä vähillä roposillani ainakaan somessa tiedostella.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23819
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Yhdessä Fazerin vihapuhetta vastaan!
« Vastaus #302 : 13.01.2022, 22:48:47 »
Uusi tiedostava versio Reissumies leivästä.

Reissumiehiähän nämä ovat! Reissaavat kaikkialle, missä on mitään kyselemätön, riittävä sosiaaliturva - ja/tai puolustuskyvyttömän lipilaari yhteiskunta, joka sallii näiden "haavoittuvassa asemassa olevien*" "pakolaisten/maahanmuuttajien" kokoaikaisen loisimisen, lähes kaikki mahdolliset nimikeet kattavan rikollisuuden ja ilmiselvän halun olla sopeutumatta vähääkään heidät vastaanottaneen yhteiskunnan rakentaviin ja ylläpitäviin arvoihin.

Reissumiehiä, kuten luteet tai koronavirukset.

* Uskomaton nimitys tyypeille, jotka ovat pääasiassa aggressiivisia, hyväkuntoisia, röyhkeitä ja kaiken eteensattuvan hyväksikäyttämiseen harjaantuneita nuoria miehiä.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 886
 • Liked: 13274
 • junior koodari
Vs: Yhdessä Fazerin vihapuhetta vastaan!
« Vastaus #303 : 13.01.2022, 23:34:29 »
Vaatii kyllä aikamoista woke-sekopäisyyttä pystyä perustelemaan, että neekeri reissumiehenä on suurta edistyksellisyyttä, mutta sama neekeri saman firman lakupötkössä edustaisi hirveää ja kauheaa razzismia ja kolonialismia.

Neekeri ruisleipä paketin etiketissä edustaa terveellistä, ruisleipää, lakut sisältävät sokeria yms.,,Brunbergin makeistehtaan erään tuotteen nimestä poistettiin jotain..varmaan tuotteen sisältämän epäterveellisen sokerin vuoksi? vai oliko kyseessä jotain muuta...
« Viimeksi muokattu: 13.01.2022, 23:37:10 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 926
 • Liked: 6923
 • Dirty white boy
Vs: Yhdessä Fazerin vihapuhetta vastaan!
« Vastaus #304 : 05.03.2022, 09:16:48 »
Fazer tuomitsee, mutta jatkaa Venäjällä (ennenkaikkea :roll:) ”humanitäärisistä” syistä. No, jos Fazer ei boikotoi Venäjää, aina voi jatkaa Fazerin boikotoimista.

Lainaus
FAZER kertoo tiedotteessaan pitävänsä kiinni Venäjän leipomotoiminnoistaan.

———

– Tuomitsemme jyrkästi Ukrainan sodan. Muun yhteiskunnan lisäksi vallitseva tilanne vaatii myös yrityksiltä reagointia. Meiltä on kysytty, mitä aiomme tehdä leipomotoiminnallemme Venäjällä. Tämä on kysymys, johon ei ole helppoa ratkaisua, Fazer ilta kommentoidaan.

———

– Leipä on peruselintarvike ja äkillinen valmistuksen lopettaminen aiheuttaisi isoja humanitäärisiä ongelmia siviiliväestölle Pietarissa ja Moskovassa.

———

– Meitä ja yrityksen paikallista johtoa sitoo edelleen velvollisuus noudattaa lainsäädäntöä ja meillä on vastuu henkilöstöstämme. Venäjän vastasanktiot ja niihin liittyvä toimialakohtainen lainsäädäntö tekevät rakenteelliset ja omistukseen liittyvät muutokset erittäin hankaliksi ja meidän täytyy etsiä sen mukaisia ratkaisuja.
Is.fi/taloussanomat 4.3.2022

En äkkiseltään löytänyt tietoa ko. putkan osuudesta Venäjän leipämarkkinoilla, mutta firman oman tuloksen kannalta ihan ollut merkittävä siivu.

Lainaus
———

Suomalaisista yrityksistä esimerkiksi Fazerilla on Venäjällä merkittävää liiketoimintaa. Venäjä on yhtiön kolmanneksi tärkein markkina Suomen ja Ruotsin jälkeen. Sillä on maassa neljä leipomoa ja 2 300 työntekijää. Viime vuonna Fazer teki Venäjällä lähes 160 miljoonan euron liikevaihdon, mikä vastaa 14 prosenttia koko yhtiön liikevaihdosta.

———
hs.fi/talous 1.3.2022
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 789
 • Liked: 16627
Vs: Yhdessä Fazerin vihapuhetta vastaan!
« Vastaus #305 : 05.03.2022, 09:45:30 »


En äkkiseltään löytänyt tietoa ko. putkan osuudesta Venäjän leipämarkkinoilla, mutta firman oman tuloksen kannalta ihan ollut merkittävä siivu.


Oli niitä Fazerin leipiä suurimmassa osassa Pietarin ja Petroskoin isoista marketeista. Niillä on ihan paikallisia merkkejäkin.

Siis ihan oma kokemusperäisesti. Tuli asuttua jokunen vuosi päivin laskien Pietarissa 2010-luvulla...

Atria pääsi eroon ajoissa. Myi joku vuosi sitten pois osuutensa Pit-producktista, siis isosta lihatuottajasta, jonka tuotteita siellä on vähän joka kaupassa.

Ja Neste myi asemansa juuri äskettäin Tata-neftille, vuoden alusta vaihtoivat asemien värit...
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 926
 • Liked: 6923
 • Dirty white boy
Vs: Yhdessä Fazerin vihapuhetta vastaan!
« Vastaus #306 : 07.03.2022, 10:12:50 »
Nyt ne sitten luopuukin kaikesta. Ylen uutista saa vaikutelman, että tämä oli ainoa vaihtoehto, mutta aiemmin linkkaamani IS:n uutisen perusteella näin ei ollut. Ehkä firman pullat ovat vähän tasalaatuisempaa kuin politiikka. Tai ”viestintä”, jonka piikkiin epäonnistumiset nykyään helposti laitetaan.

Lainaus
———

– Emme näe muuta vaihtoehtoa kuin luopua toiminnoistamme Venäjällä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vihamielinen teko, jolla on traagiset seuraukset koko alueelle. Meidän on pitänyt huomioida useita sidosryhmiä ja vakavia seurauksia, emmekä näin ollen ole voineet luopua toiminnasta niin nopeasti kuin olisimme toivoneet. Olemme työskennelleet ja edenneet niin nopeasti kuin on ollut mahdollista, riskit ja uhat huomioiden, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum sanoo tiedotteessa.

———

– Ymmärrän, että monet uskolliset ja arvostamamme asiakkaat, samoin kuin monet sidosryhmät ovat kokeneet, että Fazerin olisi pitänyt tehdä tämä päätös jo aikaisemmin. Voin vakuuttaa, että tämä on ollut meille ainoa vaihtoehto koko ajan, mutta olosuhteista johtuen emme ole voineet edetä aikaisemmin, Vitzthum toteaa.

———

Yle.fi 6.3.2022
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Tagit: fazer boikotointi