Kirjoittaja Aihe: 11-11 11  (Luettu 1725 kertaa)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 069
 • Liked: 8935
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
11-11 11
« : 08.11.2018, 03:15:54 »
Joskus aihe on hieman mysteerinen. Tällä kertaa niin on. Kaikille historiasta kiinnostuneille tämä aihe oli itsestään selvä -- ja muiden on syytä sen merkitys oppia --. Aihe liittyy Ensimmäiseen Maailmansotaan.

Lähes sata vuotta sitten päättyi Ensimmäinen Maailmansota. Se oli ehkä ihmiskunnan kovin tuhonäytelmä ja merkittävin sota. Meidän historiassamme se on jäänyt jatkuvan natsirummutuksen ja Toisen Maailmansodan varjoon. Silti meidän kannaltakin Ensimmäisen Maailmansodan vaikutukset olivat paljon paljon suurempia kuin Toisen Maailmansodan. Ensimmäisen Maailmansodan jälkipyykissä saimme itsenäisyyden. Toisessa Maailmansodassa menetimme Karjalan. Eräät suuret historioitsijat pitävät Toista Maailmansotaa pelkästään Ensimmäisen Maailmansodan jälkinäytöksenä -- ja ainakin sieltä natsit kaivoivat useimmat perusteet omille sotatoimilleen --. 11-11 11 viittaa Ensimmäisen Maailmansodan loppuhetkeen 11. marraskuuta kello 11. Sovittiin lopetettavan kaikki taistelut tänä hetkenä. Kello kaksitoista olisi tarkoittanut maailmanloppua. Tämä oli viimeinen hetki ennen maailmanloppua.

Pian on kulunut täsmälleen sata vuotta tuosta hetkestä. Ranskassa ollaan järjestämässä suuria juhlallisuuksia tapahtuman varalle. Juhlista on tulossa suurimmat sitten vuosituhannen vaihtumisen 18 vuotta sitten. Ne ovat kuin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlat maailman suurvaltojen mittakaavassa. Pian 11-11 tulee näkymään kaikkialla. Sinänsä eivät juhlapuheet tai muu humu minua kiinnosta. Mutta viime aikoina on tapahtunut paljon, joka tekee juhlista poliittisesti erittäin merkittäviä. Amerikan välivaalit ovat ohi. Merkel on ilmoittautunut vetäytyvänsä vähintään pelkäksi valtakunnankansleriksi. EKP on joutunut vähentämään elvytystään ja uusi talouskriisi on jo ovella. Kaikkein merkittävintä kuitenkin on Ranskan presidentti Macronin tämän juhlan alla esiinottamat puheet eurostoarmeijasta; siinä pitäisi nyt edetä puheista tekoihin. Presidentti Macronin vierailulla amerikassa hän muisteli jatkuvasti Ensimmäisen Maailmansodan loppua. Juhlat ovat nyt Ranskassa. Sinne menevät kaikki suuret johtajat ja siellä he tapaavat. Tapahtuman aihepiiri on yleisten talouskokousten sijaan sotilaallinen.

Mielestäni Hommaforumilla on syytä seurata kyseistä tapahtumaa. Tapahtuma saattaa olla paljonkin merkittävämpi kuin monet kiinnostavat vaalit. Saattaa tietenkin olla, ettei mitään tapahdu; niin on käynyt myös monissa vaaleissa. Toisinkuin vaaleissa tämän tapahtuman luonne on kuitenkin hyvin arvaamaton ja vaikeasti käsitettävä. Ei ole mitään ehdokkaita, ei mitään tuloslaskentaa, ei mitään ennusteita, eikä oikeastaan mitään kiinnekohtaa, josta tapahtumaa voisi lähestyä. Siitä huolimatta sitä on syytä lähestyä. On syytä esittää arveluja, mitä voisi tapahtua, ja on syytä kerätä myös muiden ennusteita tulevasta. Tapahtuman käynnissä ollessa tietenkin tulee useita uutisia monestakin siihen liittyvästä. Jälkikäteen taas arvioidaan, mitä tapahtui -- jos mitään on tapahtunut --. Erityisesti sotilaalliselta ja poliittiselta kannalta merkittävistä ilmoituksista olisi kiva kuulla, jos sellaisia Macronin jutun lisäksi ilmaantuu.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 1004
Vs: 11-11 11
« Vastaus #1 : 08.11.2018, 10:32:12 »
1. ms. oli vielä sivistynyt sota, ts. kuolleista vain jotain 5 % oli siviilejä. Sotavankeja kohdeltiin vähintään siedettävästi kaikkialla, jopa ritarillisesti.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 435
 • Liked: 4979
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: 11-11 11
« Vastaus #2 : 08.11.2018, 10:42:25 »
Presidentti Macronin sanotaan muistaneen Philippe Petainin ensimmäisen maailmansodan aikaisia saavutuksia hyvällä, samalla todeten että yhteistyö saksalaismiehittäjien kanssa toisessa maailmansodassa oli virhe. Sen verran arkaluontoinen asia on edelleen, että kaikki eivät ole Macronin lausunnosta tykänneet. Mielenkiintoista, jos ranskalaiset ryhtyvät uudelleenarvioimaan lähihistoriaansa.
And madness and despair are a force.

guest14935

 • Vieras
Vs: 11-11 11
« Vastaus #3 : 08.11.2018, 10:55:50 »
Joskus aihe on hieman mysteerinen. Tällä kertaa niin on. Kaikille historiasta kiinnostuneille tämä aihe oli itsestään selvä -- ja muiden on syytä sen merkitys oppia --. Aihe liittyy Ensimmäiseen Maailmansotaan.
Mäkun aattelin jotta erityisen halpaa jotain olisi löytynyt. https://en.wikipedia.org/wiki/Singles%27_Day
Lainaus
Ensimmäisen Maailmansodan jälkipyykissä saimme itsenäisyyden.
Ei siis ollut kehno sota, toisin kuin tämä käynnissä oleva jossa suomalaisten määrä vähenee ennätysvauhtia ja maata ollaan antamassa kaukaisille herroillemme.
Otsikoksi oisi ehkä paremmin sopinut 1. maailmansodan päättyminen kuin mystinen luku joka ei ole käytössä yleisesti.
1. ms. oli vielä sivistynyt sota, ts. kuolleista vain jotain 5 % oli siviilejä. Sotavankeja kohdeltiin vähintään siedettävästi kaikkialla, jopa ritarillisesti.
Oisiko ollut sotapropaganda käytössä.

Ville Jaako

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 656
 • Liked: 918
 • Nuiva ex-hippi
Vs: 11-11 11
« Vastaus #4 : 08.11.2018, 11:05:24 »
11-11-11 mullistui monen nuoren elämä, kun The Elder Scrolls IV: Skyrim ilmestyi kauppohin.

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 917
 • Liked: 2383
Vs: 11-11 11
« Vastaus #5 : 08.11.2018, 12:44:39 »
1. ms. oli vielä sivistynyt sota, ts. kuolleista vain jotain 5 % oli siviilejä. Sotavankeja kohdeltiin vähintään siedettävästi kaikkialla, jopa ritarillisesti.

Meno oli itäisessä Euroopassa ja varsinkin Balkanilla kovasti toisenlaista. Etenkin serbit joutuivat melkoiseen myllyyn ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Serbian_Campaign_of_World_War_I

http://ww1.habsburger.net/en/chapters/war-crimes-habsburg-army-between-soldateska-and-court-martial

https://www.express.co.uk/news/world-war-1/488506/Great-War-Centenary-Was-jihadist-Serbia-a-rogue-nation

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 549
 • Liked: 31001
 • Protektionistinen ja nationalistinen maailmankuva
Vs: 11-11 11
« Vastaus #6 : 08.11.2018, 13:04:20 »
Taistelukaasujen käyttö oli varmaan erityisen sivistynyttä.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 1004
Vs: 11-11 11
« Vastaus #7 : 09.11.2018, 04:55:25 »
Mutta niitä käytettiin sotilaita vastaan. Ei siviilejä. Plus sen ajan test-kaasujen tappavuus oli huomattavan rajoittunut ja usean myrkyttyneetkin toipuivat täysin.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 069
 • Liked: 8935
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: 11-11 11
« Vastaus #8 : 09.11.2018, 23:48:20 »
Ensimmäisen Maailmansodan raakuus ei sinänsä ole kiinnostava aihe, eikä sillä ole mitään merkitystä nykyajan kanssa. Raakuuden kehitys kuitenkin on. Ensimmäinen Maailmansota alkoi varsin sivistyneenä sotana, jossa tarkoitus ei ollut tappaa aseettomia, yritettiin edetä suunnitelmallisesti ja kaiken piti mennä inhimillisesti. Aluksi se menikin siihen malliin. Ranska suorastaan vetäytyi omien linjojensa taakse, jotta sotaa ei syntyisi ja kaikki voitaisiin välttää. Ja Saksan keisari Vilhelm pyrki viime hetkillä peruuttamaan sodan alkamisen, ja vähintään aloittamalla sen Venäjää vastaan, josta kuuluisa von Moltke nuoremman lausahdus, ettei miljoonien sotilaiden siirtosuunnitelmia voida noin vain muuttaa. Arpa oli heitetty.

Sota alkoi ja sitten se kesti ja kesti ja kesti. Sodan kestäessä hävisi inhimillisyys ja alkoi raakuus. Sodan lopussa tykit ampuivat lähes kymmenen kertaa isompia kuulia kuin sodan alkaessa; kaasusota oli keksitty; ja Verdunissa Saksan taktiikka oli lihamylly eli mahdollisimman monen sotilaan tappaminen, koska heidän laskelmiensa mukaan heillä oli sotilaita enemmän. Sukellusvenesotakin näytti yhdessä vaiheessa johtavan täydelliseen laivastojen tuhoamiseen. 11.11. oli hetki, jolloin todettiin sodan menneen liian pitkälle ja se oli pakko lopettaa tai muuten se olisi mennyt yli rajan. Venäjällä se meni yli rajan ja siellä -- ja myös meillä, koska olimme silloin vielä osa Venäjää -- sodittiin verisesti vähin asein vielä pitkään.

11-11 11 on eräänlainen hulluudelle pisteen panemisen hetki. Sellaisia hetkiä tarvitaan. Neuvostoliitto lakkasi olemasta hieman alle 30 vuotta sitten. Silloin pistettiin neuvostohulluudelle piste. Mikään pakko ei olisi ollut sitä pistettä pistää. Ei Neuvostoliitto hajonnut luonnon voimien johdosta tai edes ulkoisesta paineesta, vaan ihmisten -- ja nimenomaan neuvostoihmisten -- omasta tahdosta lopettaa hulluus. Tavallaan pisteen laittaminen on avaa myös uuden lauseen. Neuvostoliiton jälkeen syntyi Venäjä. Ensimmäisen Maailmansodan jälkeen siirryttiin amerikkajohtoiseen rauhan aikaan; se oli euroopan loppu. Nyt olisi hyvä aika laittaa loppu eurostohullutukselle. Tämä täysin epäonnistunut valtioliittokokeilu, joka kykenee samaan aikaan jotain ainoastaan kriisien kautta, ja silloinkin vain ostamaan rahalla lisää aikaa eli siirtämällä kriisin tulevaisuuteen, on täysin elinkelvoton. Se sietäisi hajota.

Mutta sen hajoamisen esteenä on, sen antamat valheelliset lupaukset. Ihmisille on sanottu heillä on olevan paljon rahaa pankissa ja asuntojen olevan hirvittävän arvokkaita. Kaikki omaisuusarvot on vedetty tappiin. Näin perustellaan Eurostoliiton olevan vauras ja suorastaan rikkauden lähde. Käytännössä nämä rahasummat ja omaisuusarvot ovat täysin mitättömiä. Niiden vastineena on vähemmän ostettavaa kuin 30 vuotta sitten Neuvostoliiton romahtaessa eurostomaissa oli. Kaikki omaisuus on vain laskennalista. Kukaan ei uskalla tunnustaa tätä petosta. Kukaan ei uskalla mennä sanomaan rikkaiksi itseään kuvitteleville ihmisille näiden olevan oikeasti köyhiä. Odotetaan sitä hetkeä, jolloin väistämätöntä ei enää voi estää. Sitä hetkeä odotetaan pelolla.

Olen usein aiemmin selittänyt saksalaisen propagandan olevan täsmälleen tällaista: Häviötä ei saa tunnustaa, sillä niinkauan kuin sitä ei ole tunnustanut, voi tapahtua ihme ja häviö muuttuu voitoksi. Tavallaan tämä on perusteltavissa oleva mielipide. Jos Saksa olisi keksinyt Toisessa Maailmansodassa ydinaseet, se olisi voinut voittaa; ainakin voi uskottavasti keksiä selityksiä sellaisille vaihtoehtoisille historiantulkinnoille. Ensimmäisessä Maailmansodassa Saksa ehti jo julistautua sodan voittajaksi: Lyötyä ensin Venäjän ja sitten Italian Caporetossa julisti keisari Vilhelm vapaapäivän sodan voiton kunniaksi. Meilläkin kuviteltiin pari kuukautta Saksan voittavan sodan ja valittiin jo saksalainen kuningas johtamaan maata. Häviön tunnustaminen on siitä hirvittävä, että se vie taistelumoraalin ja silloin häviö on varma. Se, ettei häviötä tunnusteta, ei kuitenkaan estä häviötä, jos häviö on tulossa.

Näin kävi Saksalle. Totuus iski vasten kasvoja. Saksa joutui tunnustamaan häviönsä. Se pystyi vielä taistelemaan tasapäisesti ja jopa lyömään kaksi ranskalaisia yhden oman hinnalla. Amerikasta johtuen Ranskalla oli kuitenkin nyt loputtomat voimat takana; se sai kymmenen uutta miestä yhtä kaatunutta kohti ja Saksassa olivat miehet -- ja vielä enemmän aseet -- loppu. Lisäksi Saksa oli kuolemassa nälkään. Lopulta Saksan loppu tapahtui jopa pienemmässä hetkessä kuin Venäjän vallanvaihto. Saksassa täytyi kansan, jolle oli vielä viikko sitten vakuutettu Saksan voittaneen sodan, todeta Saksan hävinneen sodan ja oppia elämään häviäjinä. Erityisesti nuoret naiset menivät täysin psykoosiin. He olivat uskoneet propagandan täysin ja nyt eivät tienneet enää mihin uskoa.

Kun Eurostoliitto lakkaa olemasta, ei se lakkaa olemasta pikku hiljaa vuosien aikana, vaan yhtenä hetkenä se on ja seuraavana sitä ei enää ole. Tähän meidän tulisi henkisesti varautua -- ettemme joudu psykoosiin --. Jos maailmaloppuisi huomenna, kirjoitti eräs ruotsalainen saksankirjeenvaihtaja juttunsa otsikoksi elokuun viimeisinä päivinä 1939. Hän tiesi tulevasta. Entä jos Eurostoliitto loppuu viikonloppuna, kysyn minä. Minä en tiedä. On varauduttava Eurostoliiton loppumiseen 11-11 11.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 069
 • Liked: 8935
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: 11-11 11
« Vastaus #9 : 10.11.2018, 22:47:29 »

Siinä hyvä aloitus juhlallisuuksille. Macronin ehdotukset eurostoarmeijasta saivat tiukan palautteen -- joka ei ollut yllätys --. Huomenna varmasti kuullaan myös brittien mielipide Macronin ehdotukseen, ja se, ovatko he mukana vai eivät.

Yksi hyvin herkkä hetki on myös kenraali Petain muistaminen. Hän nousi Ranskan armeijan johtavaksi kenraaliksi Ensimmäisen Maailmansodan lopulla muiden kenraalien luovuttua jatkuvan verenvuodatuksen tähden. Hän pakotti sotilaat taistelmaan viimeiseen mieheen saksalaisia vihollisia vastaan. Hänet ylennettiin ansioistaan myöhemmin marsalkaksi. Paljon myöhemmin Toisessa Maailmansodassa hän oli kenraali, joka ensin antaitui saksalaisille ja myöhemmin johti Vichyn Ranskaa saksalaisten alamaisena. Toisaalta häntä pitäisi ylistää ja toisaalta hän on maanpetturi ja sotarikollinen.

Macron oli rakentanut juhlallisuuksia Petainin ympärille, mutta uusimpien tietojen mukaan ne peruttiin Ranskan sosialistien vaatimuksesta. Isäntänä Macronin pitäisi pyrkiä miellyttämään Trumpia -- ja muita vieraita --, mutta toisaalta sisäpoliittisista syistä hänen pitää vihoitella Trumpille miellyttääkseen Ranskan sosialisteja. Molemmat osapuolet ovat vieläpä varsin ärhäköitä. Ei voi kadehtia hänen kohtaloaan.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 889
 • Liked: 1294
Vs: 11-11 11
« Vastaus #10 : 10.11.2018, 23:00:20 »
Minusta Euroopan yhtenäistämisen kuviot ovat aivan sekaisin jo ennen matujakin. Kun seuraa uusimpia juttuja on jo tippunut kärryiltä. Suomi ja maat ja asunnot ja kaikki annetaan siis afrikkalaisille ja lähi-itäisille nuorille miehille, tämä oli siis aiempi kokoomuksen vaade, siis pitäisikö antaa jo ennen vaikkapa Ranskalle. Orpo huhuu, eikö ole jo annettu maata muille unohtuiko tämä siis ohjelmasta vai eikö kokoomuksedn johdolle ole maksettu tästä?

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 435
 • Liked: 4979
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: 11-11 11
« Vastaus #11 : 11.11.2018, 05:02:45 »

Macron oli rakentanut juhlallisuuksia Petainin ympärille, mutta uusimpien tietojen mukaan ne peruttiin Ranskan sosialistien vaatimuksesta.

Lainaus
La tombe de Philippe Pétain est fleurie au nom de la présidence de la République le 10 novembre 1968 (sous le général de Gaulle, à l'occasion du 50e anniversaire de l'armistice de 1918)[185],[186],[187], le 22 février 1973 (sous Georges Pompidou, à la suite de la réinhumation suivant le vol du cercueil)[187] et en 1978 (sous Valéry Giscard d'Estaing, 60e commémoration de la victoire de 1918)[187]. Pendant la présidence de François Mitterrand, elle est fleurie le 22 septembre 1984 (jour de la rencontre avec le chancelier Helmut Kohl à Verdun[188]), puis le 15 juin 1986 (70e anniversaire de la bataille de Verdun), puis chaque 11 novembre entre 1987 et 1992. Cette pratique ne cesse qu’après de nombreuses protestations dont celles de la communauté juive[187],[189].

https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Philippe_Pétain

Pétainin hauta on kukitettu aiemmin muistopäivinä, muttei enää vuoden 1992 jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 11.11.2018, 05:16:03 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 089
 • Liked: 6444
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 11-11 11
« Vastaus #12 : 11.11.2018, 06:33:06 »
Ensimmainen maailmansota oli erinomainen esimerkki euroeliitin halusta tappaa kaikki eurooppalaiset, kannattaa tosiaan tutustua tahan aiheeseen! Toinen ww oli sitten jalkinaytos..

Ekassa maailmansodassa kaytettiin konekivaareja, myrkkykaasuja, tykkeja ja espanjantautia. Nyt kaytetaan mocua, mamutusta, islamia, kehitysmaalaistamista ja kaikkea muutakin madatysta. Nopeasta kansanmurhasta on siirrytty hitaaseen, lopputulos ja syyt ovat samoja: isot nenat haistavat rahan..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

guest14935

 • Vieras
Vs: 11-11 11
« Vastaus #13 : 11.11.2018, 11:31:39 »
Ensimmainen maailmansota oli erinomainen esimerkki euroeliitin halusta tappaa kaikki eurooppalaiset, kannattaa tosiaan tutustua tahan aiheeseen! Toinen ww oli sitten jalkinaytos..

Ekassa maailmansodassa kaytettiin konekivaareja, myrkkykaasuja, tykkeja ja espanjantautia. Nyt kaytetaan mocua, mamutusta, islamia, kehitysmaalaistamista ja kaikkea muutakin madatysta. Nopeasta kansanmurhasta on siirrytty hitaaseen, lopputulos ja syyt ovat samoja: isot nenat haistavat rahan..
Päälliköt juhlii - live
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005895895.html
Lainaus
Suora lähetys juuri nyt: Valtionjohtajat kokoontuvat muistamaan I maailmansodan päättymistä – paikalla Putin, Trump, Macron, Niinistö...
Lainaus
Järjestäjät toivovat, että muistojuhla avaa silmät kansallismielisyyden nousun vaaroille tässä ajassa.
tuolla kans
https://www.iltalehti.fi/politiikka/f160eeef-33e4-4abf-9b6c-30c59f5058a8_pi.shtml

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 366
 • Liked: 2188
 • Vihtaasi on kustu!
Vs: 11-11 11
« Vastaus #14 : 11.11.2018, 12:19:18 »
1MS:n jälkeen Fritz ja Helga sekä John ja Anne menee naimisiin ja tekee lapsia.
2MS:n jälkeen Fritz ja Helga sekä John ja Anne menee naimisiin ja tekee lapsia.
EU:n romahdettua Muhammed ja Fatima sekä Mehmed ja Amina menee naimisiin ja tekee lapsia.

Profit?
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Vapaa-ajattelija

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 16
 • Liked: 49
Vs: 11-11 11
« Vastaus #15 : 11.11.2018, 12:51:25 »
1MS:n jälkeen Fritz ja Helga sekä John ja Anne menee naimisiin ja tekee lapsia.
2MS:n jälkeen Fritz ja Helga sekä John ja Anne menee naimisiin ja tekee lapsia.
EU:n romahdettua Muhammed ja Fatima sekä Mehmed ja Amina menee naimisiin ja tekee lapsia.

Profit?

EU:n romahdettua euroon sidottu omaisuus menettää arvonsa. Iso raha meren takaa lunastaa kaiken pähkinärahoilla.

Profit

EDIT: Tämä oli osakseen kuvio 1- ja 2-MS jälkeenkin. Uudelleen rakentamisen ja uuden taloudellisen nousun vaihe.
« Viimeksi muokattu: 11.11.2018, 12:57:06 kirjoittanut Vapaa-ajattelija »

Tagit: