UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-11-07 Viktor Orbán saapui Suomeen – Unkarin nykytoimet ”eivät vaan käy”  (Luettu 9748 kertaa)

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 840
 • Liked: 2453
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Mielestäni uuden ketjun arvoinen avaus sikäli, että tämä saattaa vaikuttaa merkittävästi tulevan vuoden Europarlamenttivaalien voimasuhteisiin.

EPP pitää parhaillaan puoluekokoustaan Helsingissä, jossa on määrä valita ryhmälle uusi johtaja. Suurta mielenkiintoa on kohdistunut myös Unkarin pääministeriin Viktor Orbániin sekä hänen johtamaansa Fidesz-puolueeseen.

EPP:n johtoon ehdolla oleva Alexander Stubb on täysin avoimesti tehnyt selväksi ylenkatseensa Orbánin suhteen ja jos hänestä olisi kiinni, Fidesz lentäisi pihalle EPP-ryhmästä. Myös valtiovarainministeri Petteri Orpo tekee selväksi oman kantansa.

Miksi tämä on tärkeää? Siksi, että Fidesz nauttii suhteellisen suurta vaikutusvaltaa EPP:ssä ja se kerännee ensi vuoden Europarlamenttivaaleissa ihan mukavan potin ääniä. Tällä hetkellä puolue on EPP:n kuudenneksi suurin ja tuo sija saattaa parantua vaalien jälkeen.

Fideszin erottamiseksi vaaditaan seitsemän puolueryhmän kirjelmä viidestä eri maasta, jonka myötä vielä äänestetään asiasta. Vaikka Unkarin ryhmässä pitämiselle löytyisikin kannatusta mm. Itävallan ÖVP:n puolesta, tilanteen kärjistyessä saattaisi Fidesz joutua lähtemään puoleesta.

Fidesz olisi varmasti enemmän kuin tervetullut lisä perussuomalaisten sekaan ECR-ryhmään. Jussi Halla-aho on jotain vihjaillutkin kansallismielisten, oikeistokonservatiivisten euroskeptikoiden muodostamasta yhteisestä ryhmästä. Tämä olisi todella tervetullut asia, sillä nyt tämän aatesuunnan puolueet pirstoutuvat ECR:n lisäksi EFDD:n ja ENF:n kesken. Donald Trumpin kampanjan pääpiruna lankoja vedellyt Steve Bannon puolestaan kiertää ympäri vanhaa mannerta tarjoamassa ko. aatesuunnan puolueille vetoapua ja tavoitteena on, että ensi vuoden vaalien jälkeen nämä ryhmät pitäisivät hallussaan kolmannesta paikoista Europarlamentissa.

Nykyisellä Europarlamentin paikkamäärällä se tarkoittaisi 247 edustajaa. Nyt ECR, EFDD ja ENF saavat yhteensä kasaan 156 paikkaa.

Lainaus
Euroopan kauhukakara Orbán saapui Suomeen – Unkarin nykytoimet ”eivät vaan käy”, vierailua isännöivä kokoomusjohtaja Petteri Orpo sanoo

EPP hyväksyi Helsingissä päätöslauselman yhteisestä arvopohjasta. Se on ensimmäinen, joskin epäsuora selkeä kannanotto Unkarin Fidesz-puolueen nykytoimia vastaan.

EUROOPPA, joka puolustaa arvojamme. Tämä oli julistus, johon Euroopan keskustaoikeiston edustajat sitoutuivat keskiviikkona Helsingissä.

EPP-puolueen johtajat ja puolue-edustajat kokoontuivat Messukeskuksen puoluekokoukseen ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun EU-parlamentti äänesti syyskuussa Unkariin kohdistuvien rangaistustoimien aloittamisesta. Merkittävä osa EPP-edustajista äänesti unkarilaisia puoluetovereitaan vastaan.

Hyväksytty arvopäätöslauselma on ensimmäinen, joskin epäsuora kannanotto Unkarin pääministerin Viktor Orbánin Fidesz-puoluetta vastaan. Fidesz on yksi suurimmista puolueryhmistä EPP-kattopuolueessa, johon kuuluu myös Suomen kokoomus.

KASVAVA joukko EPP-ryhmän sisällä kokee yhä ongelmallisemmaksi Orbánin toimet median, kansalaisyhteiskunnan ja yliopistotoiminnan rajoittamiseksi. Päätöslauselmassa EPP sitoutuu demokratiaan, yhdenvertaisuuteen ja ihmisoikeuksiin. Unkaria ei mainita nimeltä.

Suomen kokoomus on ollut yksi aktiivisista keskustelunherättäjistä. Puolueen kärkiehdokas Alexander Stubb on vaatinut kampanjassaan ”nollatoleranssia”. Puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Unkarin nykytoimet ”eivät vaan käy”.

”Unkari on säätänyt lakeja, jotka sotivat EPP:n ja EU:n perusarvoja, sananvapautta ja oikeusvaltioperiaatetta vastaan. Jos nämä arvot eivät sovi, sitten on väärässä puolueessa ”, Orpo sanoo.
Mikäli Fidesz haluttaisiin erottaa EPP:stä, siihen tarvittaisiin seitsemän puolueryhmän kirjelmä viidestä eri maasta. Sen jälkeen erottamiseen tarvittaisiin vielä erillinen äänestys. Kokoomus on yksi harvoista EPP-puolueista, joka on avoimesti tarjoutunut tekemään kirjelmän.

Orpon mukaan ryhmää ei koota nyt aktiivisesti. Arvopäätöslauselma ja kesän jälkeen käynnistynyt dialogi riittää tässä vaiheessa.

”Jos tämä ei johda parannukseen, niin on sitten pohdinnan paikka.”

...

Loput: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005891796.html
« Viimeksi muokattu: 08.11.2018, 10:58:33 kirjoittanut Puskistahuutelija »
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 083
 • Liked: 13676
Erottamiseen tuskin ryhdytään nyt kun tulevana keväänä pakka menee kuitenkin uusiksi ja tulevat vaalit tekevät "pelaajat" varovaisemmiksi toimissaan.
Aivan kuten raha ei haise, ei myöskään äänistä jää tahroja niiden saajaan, joten ylimääräisiä riskejä ei oteta vaalien ollessa kohta tulossa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 210
 • Liked: 41403
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Keitä nämä Stubbit ja Orpot kuvittelevat oikein olevansa. Meuhkaavat Fidesin tomivan mm. sananvapautta vastaan, vaikka tosi asiassa koko EU on yksi nykypäivän sananvapauden suurimmista rajoittajista.

Se kaventaa yhden klikin vapautta ilmaista mielipidettään- ja samaan aikaan laventaa toisen klikin oikeutta sanoa lähes mitä tahansa, joutumatta vastaamaan sanoistaan oikeastaan missään määrin.

Nämä keekoilijat kehtaavat puhua sananvapaudesta, vaikka ovat yhden ideologian ostettuja juoksupoikia. Sanoisin, että suomalaisella kököömyspoliitikolla on kovin kummallinen käsitys sananvapauden olemuksesta.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 738
 • Liked: 1843
 • ääärinuiva
Stubido ja Orpo-poika näkyy EU-mielistelevään tyyliin pitävän itseään kovinkin globaalisina vastuun* (*muttei Suomen kansalaisten) vaikuttajina. Suorastaan ärsyttää kuunnella näiden korporaatiokommunistien omahyväistä isottelua.
Missä ******i siellä ongelma.

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 019
 • Liked: 8383
Stupido ja Orpo alkavat olla menneisyyden taakkaa EPP:lle. Katainen jo käytännössä potkittiin pois, ei jatkoa Brysselin vallan käytävillä.

Druncker-Merkeliläinen aikakausi EU:ssa on tulossa päätökseen, eikä yhtään liian aikaisin.

EPP ei varmasti tule Fidesziä erottamaan, eroaako puolue itse onkin toinen juttu. Miksi järkimies Orban haluaisi kuulua samaan viiteryhmään joidenkin sirpapietikäisten kanssa ?

Tosin jos Fidesz lähtee EPP:stä niin ei se siihen jää. Samalla oven avauksella lähtee sitten muitakin ja EPP voi menettää suurimman europuolueen aseman.

Jos olisin Fideszin edustaja niin ehdottaisin kokoomuksen erottamista EPP:stä koska se ei jaa puolueen enemmistön, tai edes keskilinjan arvoja. Katsokaa nyt millaista sakkia kokoomuksen mepit on. Etenkin tuo Pietikäinen. Käytännössä äänestää useimmiten sosialistien kanssa EPP-linjaa vastaan. Tämä on fakta.

Lainaus
Take MEP Sirpa Pietikäinen, for example. She belongs to the largest EU political family, the European People’s Party (EPP). However, when following closely her voting records, it turns out that she voted more often alongside the Socialists&Democrats (S&D) or even the Liberals and Democrats (ALDE) group, than her EPP colleagues.

https://www.votewatch.eu/blog/unusual-mep-behavior-sirpa-pietikainen/

Tällä pakalla Sirpa sitten mesoaa että Fidesz ei edusta EPP arvoja.

"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 083
 • Liked: 13676
Keitä nämä Stubbit ja Orpot kuvittelevat oikein olevansa.

Kun kerran ulkomaille ollaan hiiren hiljaa niin kyseessä on pelkkä mainosmielessä tehty kotoperäinen hyvesignalointi.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 328
 • Liked: 560
Sen verran mainittava, että ECR:n paikkamäärä koostuu osaksi Brittien konservatiivipuolueesta, joka kyseiseen ryhmään kuuluu. Kun Brexit-ero tulee voimaan parlamenttiedustuksen osalta joka tapauksessa maaliskuussa ennen eurovaaleja, häviää ECR:ltä parikymmentä paikkaa nykyisestä 70 paikasta. Toinen iso komponentti ryhmässä on Puolan Laki ja Oikeus -puolue (PiS). Jos Fidesz uutta kotia kaipa, on ECR:ssä ainakin lisäpuhtia kaipaava aukko. Tiedä sitten miten kemiat menee, mutta luulisi PiS:n kanssa sujuvan.

Noin muutenkin on taas joissain piireissä viritelty mahdollisuutta yhdistää hajanainen eritasoisten euroskeptisten kenttä (ECR, EFDD, ENF) isommaksi koalitioksi. Erimielisyydet kuitenkin isoja. Mielenkiintoista nähdä tuo Brittilähdön aiheuttama dynamiikka kyseisiin kolmeen puolueeseen, ECR:n tulevaisuus yleensä, ja Fideszin tulevaisuus vielä lisänä.

Eurovaalien ennustetta löytyy muuten täältä, sivustolla on työsarkaa edessä mutta parempaan suuntaan menee.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 752
 • Liked: 20803
Päätöslauselmassa EPP sitoutuu demokratiaan, yhdenvertaisuuteen ja ihmisoikeuksiin.

Toi meni väärin. Pitää olla "EPP sitoutuu demokratiaan, yhdenvertaisuuteen" ja hirttää itsensä ihmisoikeuksiin. Syystä, että "ihmisoikeudet" ovat nykyään synonyymi ja yleinen peitenimi ulkomaalaisten mitä kirjavimmille ja ansaitsemattomille "oikeuksille" (alkaen kelastaa ja sossusta, ja päätyen aina "perheenyhdistämiseen" koko suvun kera tänne - vaan ei sinne). Ja vielä tikkuakaan ristiin panematta. Velvollisuudetkin koskevat ainoastaan muita. Tämä kaiken tavoitteena ja tarkoituksena on propagoida ja edistää haittamaahanmuuttoa. Ei siis näin! That's sick!

Demokratiasta ja yhdenvertaisuudesta voisi sanoa myös yhtä sun toista, mutta jääköön toiseen kertaan (viitteet esim. Puola-ketjuista).

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 548
 • Liked: 5110
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Keitä nämä Stubbit ja Orpot kuvittelevat oikein olevansa.

Kun kerran ulkomaille ollaan hiiren hiljaa niin kyseessä on pelkkä mainosmielessä tehty kotoperäinen hyvesignalointi.

Niinkuin Trumpin haukkuminen ja Stubbin ylistäminen kärkiehdokasäänestyksen alla. Provinssin säätyläiset ovat kytkeneet oman asemansa EUn valtarakenteisiin. Kun maailmantilanne muuttuu, ei tarvittane edes yön yli nukkumista, kun kotoinen yläluokkamme vaihtaa maailmankatsomusta. Se näyttää kömpelöltä, kun vielä nykyisten kommunikaatioteknologioiden aikana, täällä ollaan pikkuisen jäljessä trendeistä.
And madness and despair are a force.

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 474
 • Liked: 4147
 • Ei pettureita takaisin, ikinä!
 ;)

“If anyone runs into St Mark's Square shouting 'Allahu Akhbar', we will take him down. A year ago I said after four steps, now after three.
I will say it in Venetian: 'Ghe Sparemo' (We will shoot him).” Luigi Brugnaro, Venetsian pormestari

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 019
 • Liked: 8383
Mihin aikaan se Sirpa Pietikäisen ja Petri Sarvamaan agitoima äänestys Fidezin EPP-jäsenyydestä on vai onko lainkaan ?
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 541
 • Liked: 17085
 • Blues for Allah
Viktor Orban on ainoa pääministeri, joka toteuttaa EU:n jäsenmaiden yhdessä sovittua päätöstä pitää rajat kiinni ulkopuolisilta, lähes kaikki muut jäsenmaat rikkoo sitä.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

paukuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 613
 • Liked: 781
Viktor Orban on ainoa pääministeri, joka toteuttaa EU:n jäsenmaiden yhdessä sovittua päätöstä pitää rajat kiinni ulkopuolisilta, lähes kaikki muut jäsenmaat rikkoo sitä.
Italia ja Itävalta ainakin yrittävät. Ja kohta yrittää Espanjakin. Kakka iskee sielläkin tuulettimeen, ensimmäiset kikkareet lensivät jo.
F.U.B.A.R

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 002
 • Liked: 997
No siinä Orpo on oikeassa, että Orbanin ja hänen arvoissaan ja toimissaan on selvä ero. Orpolla ensinnäkin taitaa olla Käteismäiset arvot, eli hinnalla millä hyvänsä Brysselin lihapatojen ääreen, kantikset täytyy enintään ottaa huomioon astinlautana ja maksumiehinä. Toimien erot näkyivät geelitukkainvaasion aikana, Orban rakennutti raja-aidan, Orpo otti uuden erän taskubiljardia.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 419
 • Liked: 9148
Orpo puhuu vaaleja silmällä pitäen. Taas on luvassa neljä vuotta sitä samaa tuttua paskaa jonkin puolueen johdolla.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle.

https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Suomen muinaishistoriaa käsittelevä luku niille, jotka eivät muuta kaipaa.
https://yadi.sk/i/hq7bQJYH7NpqlQ (PDF)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 510
 • Liked: 58723
Mihin aikaan se Sirpa Pietikäisen ja Petri Sarvamaan agitoima äänestys Fidezin EPP-jäsenyydestä on vai onko lainkaan ?

Ei lainkaan. Kaikesta uhosta huolimatta Kokoomus tai muutkaan EPP-puolueet eivät ole vaatineet äänestystä, vaikka se piti järjestää tässä kokouksessa.

Pietikäinen selitteli tätä tänään aamu-tv:ssä niin, että "asiaa harkitaan", ellei "Fideszin käytös parane".

Orban teki puheessaan hyvin selväksi, mitä ajattelee pietikäisistä ja heidän harkinnoistaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 702
 • Liked: 2414
Sisäministeri Mykkänen: EU:n pitäisi perustaa unionin ulkorajoille yhteisiä maahanmuuttokeskuksia:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/504aa394-7071-4415-ba9b-6b4b229e69b3_pi.shtml

Eikös noista EU:n ulkopuolisista keskuksista ollut puhetta männä vuosina? Nehän torpattiin rasistisina?

guest14935

 • Vieras
Sisäministeri Mykkänen: EU:n pitäisi perustaa unionin ulkorajoille yhteisiä maahanmuuttokeskuksia:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/504aa394-7071-4415-ba9b-6b4b229e69b3_pi.shtml

Eikös noista EU:n ulkopuolisista keskuksista ollut puhetta männä vuosina? Nehän torpattiin rasistisina?
Lisärikkauden haalimisen helpottamiseksi nyt sisäpuolisia:
Lainaus
Mykkäsen avauksessa uutta on se, että hän ehdottaa käsittelykeskuksia EU-maiden rajoille eikä EU:n ulkopuolella sijaitseviin kolmansiin maihin

Leostoa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 440
 • Liked: 1188
Orbanilla, puolueellaan ja politiikallaan on niin vankkumaton Unkarin kansan tuki takanaan, että kyllä ne vaan käyvät. Siis ne nykytoimensa. Orbanin kriitikot voivat vain haaveilla samanlaisesta asemasta kuin mikä Orbanilla maassaan on. Salaisuus lienee siinä että Orban on osoittautunut luotettavaksi eikä kuseta kansalaisia kuten meidän sinipunamullat. Ja kritisoi niin Neukkuja aikanaan kuin Brysseliä nykyään, jos aihetta on. (Ja aihetta todellakin on).
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 663
 • Liked: 3440
Lisärikkauden haalimisen helpottamiseksi nyt sisäpuolisia:
Lainaus
Mykkäsen avauksessa uutta on se, että hän ehdottaa käsittelykeskuksia EU-maiden rajoille eikä EU:n ulkopuolella sijaitseviin kolmansiin maihin

"Maihinnousukeskuksia" oli alun perin tarkoitus pystyttää sekä EU:n sisälle, että sen ulkopuolelle.
EU:n ulkopuolisista keskuksista luovuttiin, kun mikään maa ei suostunut niiden sijoituspaikaksi.

EU.n sisäpuolella olevissa "maihinnousukeskuksissa" ei ole mitään järkeä, sillä jäsenmailla on jo nyt omat vokkinsa.
Mitä tulee turvapaikkahakemusten käsittelyyn EU-tasolla: vaikka Mykkänen kannattaa sitä, niin muut EU-jäsenmaat eivät halua luopua päätösvallastaan turvapaikkapolitiikassa ja suostua loputtomiin taakanjakoihin.

Eiköhän tuostakin suunnitelmasta luovuta hyvin pian.

Konservatiivinen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 57
 • Liked: 82
Huhhuh mitä pellejä Orpo ja kumppanit ovat.

Lisäksi on taas jonkinlaiset voimafantasiat meneillään, luulevat jostain syystä olevansa vaikutusvaltaisempia kuin Unkari Euroopassa... Taisi jossain vaiheessa totuus taas käydä ilmi kun ei minkäänlaista äänestystä tapahtunut. "A-Ai jaa ei vai, o-okei sit."

Radio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 413
 • Liked: 376
 • Radio vihapuhe
Viktor Orban on ainoa pääministeri, joka toteuttaa EU:n jäsenmaiden yhdessä sovittua päätöstä pitää rajat kiinni ulkopuolisilta, lähes kaikki muut jäsenmaat rikkoo sitä.
Italia ja Itävalta ainakin yrittävät. Ja kohta yrittää Espanjakin. Kakka iskee sielläkin tuulettimeen, ensimmäiset kikkareet lensivät jo.

Suomen hallitsijat eivät edes yritä, päivastoin ovat haarat levällään rajapuomeja sivuun heittelemässä. Kikkareet saapuvat kohta, armeija asetetaan hälytystilaan kantamaan tulijoiden laukkuja.
Ainoat sopimukset, joita vielä liiotellaan, ovat näitä turpa kiinni ja totelkaa -sopimuksia.
Meillä vihataan kaikkea ja kaikkia. Viha voimistaa!

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 991
 • Liked: 2634
Orpoa ja Kokoomusta taitaa Viktorin toiminnassa eniten närästää hänen tinkimätön asenteensa maahanmuuttoon. Se on asia, jossa yksittäisellä valtiolla tulee olla ehdoton itsemääräämisoikeus. Tämä on näkemys, joka "ei vain käy" muille kuin perussuomalaisille.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 507
 • Liked: 1892
Hitto vieköön! Miksi PS ei näy näissä karkeloissa? Joo, tiedän että ollaan eri ryhmässä, mutta siitä huolimatta oltaisiin varsin hyvin voitu sopia Orbanin kanssa jonkinlainen mediatempaus aiheesta. Tai Suomen Uutiset vaikkapa pyytää Orbanin haastatteluun esimerkiksi Halla-ahon kanssa. Pitää vain toivoa, että Jussi on jutellut Orbanin kanssa, ja todennut ettei täällä kaikki ajattele kuin Orpo. Mikähän muuten on Orbanin kanta siihen, haluaako hän jatkaa EPP:n liittoumassa, vai vaihtaa leiriä? Siinäpä sitten olisikin Kokoomuksella ollut parlamentissä selitettävää muille jäsenille omiin muroihin kusemisesta, kun Orban vaihtaisi toiseen leiriin Suomen Kokoomuksen pyynnöstä :D

Mahtaakohan Orban pelata pidempää peliä, ja ajaa lopulta Kokoomuksen ja muut cuckservatiivit pois EPP:stä arvojen vastaisena? Joka tapauksessa hienoa, että veljeskansan PM pyörähtää täällä kylässä. Tykkään myös kovasti Slovenian jehun puheista. Olen kade, myönnän. Kansallismielisyys jyllää voimakkaasti Itä-Euroopassa, ja kyllä siinä alkaa Horstit ja Dieterit miettimään, että miksi on niin, että heillä notkuu Allahin sanansaattajia joka nurkassa, ja Itä-Euroopassa taas ei, ja he eivät saa tehdä asialle mitään.

Vähän kyllä näyttää siltä, että EU:n suunta on kääntymässä, vaikka tämä pohjoinen mallioppilas haluaisi mitä. Järki alkaa pikku hiljaa palata päähän. Sinänsä täytyy sanoa, että olen iloinen että satuin syntymään Suomeen, ja vieläpä tänne Pohjolan perukoille. Kokoomukselle olisi kylläkin lähiaikoina vähän selontekoa luvassa touhuistaan jo omille äänestäjilleenkin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 510
 • Liked: 58723
Eikös noista EU:n ulkopuolisista keskuksista ollut puhetta männä vuosina? Nehän torpattiin rasistisina?
Lisärikkauden haalimisen helpottamiseksi nyt sisäpuolisia:
Lainaus
Mykkäsen avauksessa uutta on se, että hän ehdottaa käsittelykeskuksia EU-maiden rajoille eikä EU:n ulkopuolella sijaitseviin kolmansiin maihin

Uutta on se, että Mykkäsen mukaan "EU:n yhteisin säännöin annettaisiin turvapaikka siihen oikeutetuille". Toisin sanoen Suomi ja muut EU-maat luopuisivat noin vain omasta turvapaikkapolitiikasta ja -kriteereistä ja taipuisivat EU:n määräämään ylärajattomaan "taakanjakoon". "EU:n yhteiset säännöt" tarkoittavat myös päätöksenteon keskittämistä EASO:lle tai siirtymävaiheessa UNHCR:lle.

Käsittääkseni EU:n komissio ei ole vielä myöntänyt näiden Mykkäsen möläyttämien vaatimuksien kuuluvan suunnitelmaansa, vaikka ne ovat välttämätön osa CEAS-hanketta. Niistä tuskin halutaan EU-vaalikysymystä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 879
 • Liked: 17229
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Eikös noista EU:n ulkopuolisista keskuksista ollut puhetta männä vuosina? Nehän torpattiin rasistisina?
Lisärikkauden haalimisen helpottamiseksi nyt sisäpuolisia:
Lainaus
Mykkäsen avauksessa uutta on se, että hän ehdottaa käsittelykeskuksia EU-maiden rajoille eikä EU:n ulkopuolella sijaitseviin kolmansiin maihin

Uutta on se, että Mykkäsen mukaan "EU:n yhteisin säännöin annettaisiin turvapaikka siihen oikeutetuille".
 ***

Vähän valossa ajatellen se on "turvapaikka siihen oikeutetulle, ja sille sen kaverille." Aika harvassa on.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 423
 • Liked: 17816
 • Easter Worshipper
Kokoomus näyttäisi olevan EPP:ssä vähän kuin Siniset Suomen hallituksessa.


-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 788
 • Liked: 4394
Keitä nämä Stubbit ja Orpot kuvittelevat oikein olevansa.

Kun kerran ulkomaille ollaan hiiren hiljaa niin kyseessä on pelkkä mainosmielessä tehty kotoperäinen hyvesignalointi.

Jos tuollainen "hyvesignalointi" tuo kokoomukselle ääniä, niin suomalaisilta on se viimeinenkin järjentynkä kadonnut.

Radio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 413
 • Liked: 376
 • Radio vihapuhe
Järjentynkä on todella hukkasessa. Stubb ja Orpo ovat semmoinen pari, että. Pahimpia kansanvihollisia ja maansa myyjiä ovat. Sanat eivät riitä kertomaan. Herrojen koko urat ja lausunnot kuvastavat äärimmäistä ylimielisyyttä ja omahyväisyyttä. No, sitä saa, mitä vaalikarja haluaa. Teurastamoon vaan.
Meillä vihataan kaikkea ja kaikkia. Viha voimistaa!

Bienveillant

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 2993
 • Negerkungen
Hui kamala! Kyllä Orbanilla varmaan nyt puntti tutisee kun meidän Petteri "kinkkusämpylä" Orpo jyrähti!  :P Sorry oneliner, oli pakko!
Sohvaltahuutelija