UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-11-07 Viktor Orbán saapui Suomeen – Unkarin nykytoimet ”eivät vaan käy”  (Luettu 13449 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
Lainaus
Manfred Weber: Viktor Orban kulkee väärää polkua

EPP:n kärkiehdokkaan mukaan ’kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä’ Unkarin pääministerin suhteen.
...
– Viktor Orban kulkee väärää poliittista polkua. Erityisesti mitä tulee tyyliin ja demokraattista järjestelmää koskeviin perustavanlaatuisiin kysymyksiin, muistuttaa hän suuresti (Italian) Legan johtajaa (Matteo) Salvinia sekä (Puolan valtapuolue) PiS:n johtaja Jaroslaw Kaczynskia. Se ei ole reitti jota minä tai EPP haluamme kulkea, Weber sanoo.

Weber arvostelee myöskin Fideszin EU-komission puheenjohtajaa Jean-Claude Junckeria vastaan suuntautunutta julistekampanjaa.

– Kommenteillaan ja julisteillaan Orban on pahasti vahingoittanut EPP:tä. Tämän takia odotan hänen pyytävän anteeksi ja lopettavan julistekampanjan, Weber toteaa.

Manfred Weberin mukaan EPP aikoo reagoida Viktor Orbanin toimintaan konkreettisin toimenpitein. Kokoomuksen ohella myös monet muut EPP:n jäsenpuolueet ovat vaatineet Orbanin erottamista ryhmästä.

Kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä. Keskustelemme paraikaa asiasta EPP:n sisällä. Päätöksiä jatkosta Orbanin kanssa tullaan tekemään. Aion tehdä esityksiä, EPP:n kärkiehdokas sanoo.
Verkkouutiset 2.3.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
Lainaus
Arto Satonen: Fidesz on tehnyt Unkarista epädemokratian

Suuren valiokunnan puheenjohtajan mukaan Viktor Orbánin puolue pelottelee kansalaisia valheilla.

Kokoomuksen kansanedustaja ja suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen on tyytyväinen Euroopan kansanpuolueessa (EPP) käynnistyneeseen keskusteluun unkarilaisen Fideszin erottamiseksi puolueesta. Satosen mukaan Unkari on Fideszin johdolla muuttunut epädemokratiaksi.

Fidesz ja Viktor Orbán ovat muuttaneet Unkarin vaalijärjestelmää niin, että 49 prosentin kannatuksella saa kahden kolmanneksen määräenemmistön parlamentissa. Määräenemmistöllä Fideszin hallinto on voinut muuttaa Unkarin perustuslakia ilman opposition tukea.

– Fideszin ja sen johtajan Viktor Orbánin käsitys demokratiasta on erilainen. Heidän käsityksensä mukaan kansalta vaaleissa saatu mandaatti antaa luvan rajoittaa opposition, median ja kansalaisjärjestöjen toimintaa. Fidesziläinen ”demokratia” rajaa julkisen keskustelun aiheisiin, jotka ovat vallanpitäjille mieluisia, Satonen sanoo tiedotteessaan.

Hän sanoo Fideszin pelottelevan unkarilaisia valheilla eurooppalaisesta maahanmuuttopolitiikasta. Satonen nostaa esimerkiksi Unkarin hallinnon rahoittaman kampanjan, jonka kuvituksessa käytettiin kuvaa EPP-taustaisesta komission puheenjohtajasta Jean-Claude Junckerista. Kampanja väitti esimerkiksi, että Euroopan komissio suunnittelee pakollista mekanismia turvapaikanhakijoiden sijoittamiseksi EU-jäsenmaihin.

Komissio osoitti kampanjan väitteet vääriksi muistuttamalla, että turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen perustuu aina vapaaehtoisuuteen.


– Fideszin ja Viktor Orbánin kritisoimisessa ei ole kyse siitä, etteivätkö he saisi olla huolissaan hallitsemattoman maahanmuuton seurauksista. Minäkin olen huolissani hallitsemattoman maahanmuuton seurauksista, mutta valehtelu, pelottelu ja vihan lietsominen ovat yksiselitteisen väärin. Ne heikentävät kansalaisten luottamusta politiikkaan ja nakertavat siten demokratian ja oikeusvaltion perustaa, Satonen painottaa.
Verkkouutiset 3.3.2019

Useissa maissa (mm. Kreikka) on lakeja, joilla palkitaan vaalivoittajaa. Ovatko sellaiset lait aina osoitus epädemokratiasta vai vain Unkarin tapauksessa?

Lainaus
Satonen nostaa esimerkiksi Unkarin hallinnon rahoittaman kampanjan, jonka kuvituksessa käytettiin kuvaa EPP-taustaisesta komission puheenjohtajasta Jean-Claude Junckerista. Kampanja väitti esimerkiksi, että Euroopan komissio suunnittelee pakollista mekanismia turvapaikanhakijoiden sijoittamiseksi EU-jäsenmaihin.

Komissio osoitti kampanjan väitteet vääriksi muistuttamalla, että turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen perustuu aina vapaaehtoisuuteen.

EU:n tähänastiset turvapaikanhakijasiirrot ovat olleet pakollisia, ja kaavailtu Dublin-sopimuksen taakanjakouudistus perustuisi sekin pakkoon ja taloussanktioiden uhkaan (ns. "pakollinen solidaarisuus"), ei vapaaehtoisuuteen. Tämä on myös Suomen hallituksen näkemys ja vaatimus uudistukselle.

Lainaus
Fidesziläinen ”demokratia” rajaa julkisen keskustelun aiheisiin, jotka ovat vallanpitäjille mieluisia, Satonen sanoo tiedotteessaan.

Varoittaa vihapuhetyöryhmän pystyyn polkaisseen Kokoomuksen edustaja, kun puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo vielä hiljattain vaati Oulun raiskauksiin viitaten, ettei vaaleissa saa käydä vääränlaista keskustelua.

Lainaus
– Fideszin ja Viktor Orbánin kritisoimisessa ei ole kyse siitä, etteivätkö he saisi olla huolissaan hallitsemattoman maahanmuuton seurauksista.

Huolestuminen on sallittua, mutta hallitsemattoman maahanmuuton estäminen ja EU:n lepsun maahanmuuttolinjan ja tehtyjen valintojen arvostelu nähtävästi kiellettyä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 315
 • Liked: 3207
 • Harvinainen valkoinen leijona
Orban vastasi DW:n haastattelussa Kokoomuslaisten, kuten Orpon ja Sarvamaan, heittämään EPPstä erottamishaasteeseen.

Orbanin mukaan häntä EPPssä kritisoineet (kuten nämä erokampanjoineet Suomen Kokoomuslaiset) ovat "hyödyllisiä idiootteja" ja vain vasemmistolaista politiikkaa ja arvoja edistämässä:
Lainaus
Orban told Die Welt am Sonntag that his EPP critics were "useful idiots" of the left because they were creating divisions within the bloc.

Jännä nähdä, kuinka nämä Kokoomuksen vasemmistohyödylliset idiootit vastaavat, odottaisin että joko Orpo tai Sarvamaa vastaa jotain kun kuulevat haasteeseen vastatun.
Ovatko vain hiljaa ja myöntävät olevansa idiootteja, vai kiistävätkö olevansa hyödyksi kenellekään?
Halla-aho voi nyt vaalikeskusteluissa myös käyttää Kokoomuslaisista nimitystä "Kokoomuslaiset - nuo hyödylliset idiootit"... ja jos suuttuvat tai kiistävät, niin siihen voi todeta että Kokoomuksen omassa EPP-ryhmässähän on Saksalaisen DWn lehtiuutisen mukaan todistettavasti esitetty tällainen näkemys Suomen Kokoomuslaisten tekemisistä.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2019, 19:18:55 kirjoittanut Alarik »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
Helsingin Sanomat: Unkarin pääministeri Orbán pyytää anteeksi ja anoo, ettei Fidesziä erotettaisi kokoomuksen ryhmästä europarlamentissa 14.3.2019

Säikähdin ensin, että mitä ihmettä, mutta joo, tällainen "anteeksipyyntö":

Lainaus käyttäjältä: Ville Similä, HS
ORBÁN pahoitteli muun muassa maaliskuun alussa antamaansa lehtihaastattelua, jossa hän kutsui arvostelijoitaan ”hyödyllisiksi idiooteiksi”.

”Kyseessä on itse asiassa sitaatti Leniniltä, ja tarkoitukseni oli kritisoida tietynlaista politiikkaa eikä ketään tiettyjä poliitikkoja. Esitän täten anteeksipyyntöni, jos piditte sitaattiani henkilökohtaisesti loukkaavana”, Orbán kirjoitti.

Orbán ei kirjeessään "ano", vaan pyytää erottamista vaatineita puolueita harkitsemaan uudelleen, miten Fideszin erottaminen muka ratkaisisi EPP:n sisäiset erimielisyydet maahanmuuttopolitiikasta.

Lainaus käyttäjältä: Ville Similä, HS
Fideszin katsotaan heikentäneen Unkarin oikeusvaltiota ja lehdistönvapautta 2010 alkaneella valtakaudellaan. Opposition toiminta on Unkarissa tehty hyvin vaikeaksi, ja Orbánin yhä räikeämmän muukalais- ja juutalaisvastaisuuden on katsottu olevan EPP:n arvojen vastaista.

Orbán on myös ratsastanut EU:n vastaisella retoriikalla jo vuosia, vaikka Unkari on hyötynyt EU:sta suuresti.

Orbánin juutalaisvastaisuudesta ei ole mitään näyttöä. Unkari on päinvastoin nykyään turvapaikka Euroopan juutalaisille, toisin kuin vaikkapa Saksa, Ranska ja Ruotsi. Orbán ei ole myöskään EU-vastainen vaan korostetun EU-myönteinen. Ainoastaan EU:n järjenvastainen maahanmuuttopolitiikka tökkii.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

valla_valla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 214
 • Liked: 6948
Joo sehän tässä on hauskaa, että Orban on hyvin EU-myönteinen ja korostaa olevansa eurooppalainen. Lisäksi Unkari on natomyönteinen.

Eli kaikkea sitä mitä suomalaiset isäm maliset öyhöttävät vastaan. Isäm malisilla ryssä on se kultapallero ja joka erehtyy kritisoimaan ryssää sen sanotaan olevan maanpetturi.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 315
 • Liked: 3207
 • Harvinainen valkoinen leijona
Joo sehän tässä on hauskaa, että Orban on hyvin EU-myönteinen ja korostaa olevansa eurooppalainen. Lisäksi Unkari on natomyönteinen...
Onko tuo sinulle ongelma?
Ainakin Suomen Kokoomukselle tuollainen politiikka on ongelma, Orpon lausuntojen ja erotuskirjeenkin mukaan.
Ja vihervasemmisto on Orpon kanssa samaa mieltä.
Nyt on kovasti arvopohjan vastaista olla EU-myönteinen, korostetun eurooppalainen ja Nato-myönteinen...


PS: viestisi loppuosassa sekoitit ja puhuit hassusti suomalaisista isäm malisista.
Selvästi tarkoitit puhua tästä ongelmallisesta vihervasemmiston, Kokoomuksen ja Keskustan identtisestä nykypolitiikasta ja arvopohjallisista.

valla_valla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 214
 • Liked: 6948
^ Ongelma minulle? Jos tulis äänestys eeuusta ja natosta äänestäisin ihan vittuuksillani molempien puolesta.

Mutta isänmaallisten piirissä näinhän ei saa ajatella. Pitää ajatella eeuu ja nato pahana ja muistaa korostaa kuinka ryssälä on hieno maa.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 667
 • Liked: 19891
 • antikomintern
On isänmaallisia ja "isänmaallisia". Ketjun aihe on kuitenkin Unkari ja Orbán, ei siis omien Venäjä-/EU-/Nato-kantojen julistaminen ja debatti niistä, joten palatkaa aiheeseen tai jatkakaa mainituista teemoista yksityisviestein tai niitä käsittelevissä ketjuissa.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 843
 • Liked: 2577
Lainaus käyttäjältä: HS
ORBÁN pahoitteli muun muassa maaliskuun alussa antamaansa lehtihaastattelua, jossa hän kutsui arvostelijoitaan ”hyödyllisiksi idiooteiksi”.

Minustakin on harkitsematonta kutsua Orpoa hyödylliseksi!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
"Unkarin itsevaltias", "Euroopan kieroin mies" ja "juutalaisten vastustaja" haluaa marttyyriksi.

Lainaus
Kommentti: Meneekö Orpo retkuun? Unkarin kiero johtaja voi olla liian kova vastus

Kokoomus ajaa Unkarin itsevaltiaalle potkuja ryhmästään. Sitä Viktor Orbán saattaa halutakin, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.

Kun lähtee taistoon Euroopan kieroimman miehen kanssa, kannattaako olla varovainen. Riittääkö Petteri Orpon kantti? Viktor Orbán on eri luokan vastus kuin jopa Juha Sipilä. Ja Orpo saattaa nyt tehdä juuri sen mitä Orbán haluaa, Orbánista marttyyrin.

Keskiviikkona EPP, Europarlamentin keskustaoikeistolaisten puolueiden ryhmä käsittelee Fidesz-puolueen erottamista joukostaan. Unkarin pääministeri Orbánin puolue on ryhmän häirikkö, jonka moni katsoo menneen liian pitkälle.

[...]

Orbán vastustaa avoimesti siirtolaisten tuloa Eurooppaan, vähän peitetymmin EU:ta ja juutalaisia muttei kuitenkaan Israelia. Monille EPP-puolueille oli liikaa, kun Fideszin pilkkajulisteessa esiintyivät yhdessä Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja miljardööri George Soros. Unkarilais- ja juutalaisyntyinen Soros on Orbánin perivihollinen. Junckerin puolue Luxemburgissa on EPP:n jäsen.

[...]

Orbán on ollut hyvissä väleissä baijerilaisen Weberin kanssa, jonka puolueesta löytyy Fideszin ymmärtäjiä. Vaalissa Weber voitti selvästi kokoomuksen Alexander Stubbin, joka vastustaa Orbánia. EPP:n asteikolla kokoomus on vasemman laidan puolue, hyvin erilainen kuin monet kumppaninsa.

Saksalaisten uskotaan olevan ratkaisevassa asemassa EPP:n puoluevaltuustossa keskiviikkona.

Lisäkierrettä tuo se, että Orpo ja kumppanit saattavat toimia juuri kuten Orbán toivoo. Hän ehkä haluaa saada potkut ja nousta sitten marttyyrina koko Euroopan populistioikeiston johtajaksi. Orbánin anteeksipyynnöt EPP:lta ovat olleet kovin puolivillaisia.

[...]

Petteri Orpon ongelma on, että hyödylliseksi idiootiksi voi päätyä monella tavalla. Joskus sekin riski on pakko silti ottaa.
Ilta-Sanomat 18.3.2019

Melkoinen kokoelma todistamattomia väitteitä.

Orbán ei vastusta "siirtolaisten tuloa Eurooppaan" vaan sitä, että jäsenmaat pakotetaan ottamaan vastaan sellaisia siirtolaisia Euroopan ulkopuolelta, joita he eivät halua ja jotka kärrätään jäsenmaihin pelkällä EU:n määräenemmistöpäätöksellä kansainvälisten pakolaissopimusten vastaisesti.

EU:lle tosiasiassa hyvinkin myötämielinen Orbán ei vastusta myöskään EU:ta, vaan sen huolestuttavia piirteitä kuten vahingollisen maahanmuuton edistämistä ja liittovaltiokehitystä. Orbánia ei tee juutalaisten vastustajaksi se, että hän vastustaa EU-politiikkaa demokraattisen prosessin ulkopuolelta heiluttavaa miljardööri Sorosia, joka on juutalainen.

Orbán ei ole pyytänyt anteeksi EPP:ltä, vaan kettuili toistamiseen Orpolle ja muille hyödyllisille idiooteilla heidän idioottimaisuudestaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763

Lainaus
”On korkea aika erottaa Fidesz EPP:stä”

Petteri Orpon ja Ulf Kristerssonin mukaan Viktor Orbánin puolue on rikkonut EU:n perusarvoja.

– Kun puolue, kuten Fidesz, toimii järjestelmällisesti EU:n perusarvoja vastaan, sen paikka ei enää ole EPP:ssa, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Ruotsin moderaattien puheenjohtaja Ulf Kristersson kirjoittavat Turun Sanomissa.
...
Orpo ja Kristersson kirjoittavat, että ”on korkea aika erottaa Fidesz EPP:stä”.

– Me olemme yrittäneet päästä dialogiin Fideszin kanssa – tuloksetta. Kun yksi jäsenpuolue systemaattisesti toimii demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen vastaisesti, dialogi ei enää riitä. Me emme sulje Unkaria ulos, mutta olemme tulleet siihen tulokseen, että meidän täytyy sulkea Viktor Orbán ja Fidesz ulkopuolelle.
Verkkouutiset 17.3.2019

Niinkö?

Lainaus
Unkarilaispuolue Fideszille saatetaan antaa armonaikaa Euroopan konservatiiviryhmässä

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien eurooppalaispuolue EPP punnitsee huomenna, voiko eurooppalaisia arvoja rikkova Fidesz jatkaa puolueryhmän riveissä.

Pääministeri Viktor Orban on koetellut jo pitkään puolueryhmänsä ja muiden EU-maiden kärsivällisyyttä. Epäilyksiä on ollut akateemisesta vapaudesta, kansalaisjärjestöjen asemasta, turvapaikanhakijoiden kohtelusta ja oikeuslaitoksen toimivuudesta. Viimeisimpänä EU:n huomion sai vaalikampanja, jossa Fidesz käytti komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kasvoja ja pelotteli Brysselin vallalla maahanmuutossa.

Ennakkoon on odotettu, että EPP äänestäisi Fideszin erottamisesta. STT:n tietojen mukaan on kuitenkin mahdollista, että kokouksessa päädytäänkin jonkinlaiseen kompromissiin.

Fideszin jäsenyys puolueryhmässä saatetaan jäädyttää puoleksi vuodeksi, jonka aikana sen pitäisi täyttää tiettyjä ehtoja. Ehdot koskisivat ainakin yliopistojen asemaa, oikeusvaltioperiaatetta ja julistekampanjaa. Tiistaina puheenjohtaja Joseph Daulin esitystä ei vielä tarkkaan tiedetty.
...
Kokoomus on ollut sitä mieltä, ettei keskustelu enää auta. Se on yksi 12 jäsenpuolueesta, jotka ovat pyytäneet puolueen jatkon arviointia. Puoluevaltuuston puheenjohtaja Aura Salla kertoo, että viimeinen pisara oli julistekampanja oman puolueen Junckeria vastaan.

– Me näemme tilanteen niin, että seisomme omien periaatteidemme takana. Me emme ole uskottava puolueryhmä, jos meillä on puolue, joka toimii EU:n perusperiaatteita vastaan.
...
Suomesta on huomenna Brysselissä paikalla muutaman edustajan delegaatio. Puheenjohtaja Petteri Orpo ei ole paikalla, vaan esittelee aiemmin päivällä Helsingissä puolueen sote-mallia.
Ilta-Sanomat 19.3.2019

Tuohan on ovela suunnitelma. Jäsenyys "jäädytettäisiin" pitkälle vaalien yli, ettei EPP joudu tekemään monien jäsentensä vastustamaa erotuspäätöstä. Näin Fidesz painostettaisiin eroamaan itse ja liittymään uuteen vaalien jälkeen muodostettavaan EU-ryhmään.

Lainaus
Ehdot koskisivat ainakin yliopistojen asemaa, oikeusvaltioperiaatetta ja julistekampanjaa.

Mahdollinen ehtolista tulee olemaan hupia, kun tuon perusteella suurin osa ehdoista koskisi tavalla tai toisella Sorosia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 440
 • Liked: 8908
Milloin Petteri Orpo alkaa noudattaa oikeusvaltioperiaatetta Suomessa? Kokoomuksen pitäisi itse erota EPP:stä, koska Kokoomus ei kunnioita eurooppalaisia arvoja.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 582
 • Liked: 48442
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Fideszin jäsenyys EPP:ssä jäädytettiin väliaikaisesti, kunnes täyttävät jälleen tietyt ehdot. Puolue tiedotti aiemmin, että aikovat lähteä lätkimään mikäli se erotetaan väliaikaisesti. Ilmeisesti tämä oli jonkinlainen kompromissi. Hesarin jutun alussa on hiukan väärin mielestäni puhuttu erottamisesta.

Toivottavasti silti lähtevät (11 meppiä) ja liittyvät vaikka ECR-ryhmään.

Sorosin "kunnian loukkaaminen" ja tämän yliopiston painostaminen näyttävät olevan EPP:lle kovin tärkeitä asioita... wonder why :roll:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006041309.html (20.3.2019)

Lainaus
Kokoomuksen Orpo: Usko ei ole korkealla, että Orbán parantaisi tapansa – Orbánin puolue erotettiin EU-parlamenttiryhmästä vain väliaikaisesti

Unkarin Fidesz-puolue erotettiin EPP:stä määräaikaisesti, kunnes puolue täyttää kolme ehtoa.

EUROOPPALAISTEN keskustaoikeistolaisten puolueiden ryhmittymä EPP ei erottanut keskiviikkona kokonaan Unkarin pääministerin Viktor Orbánin Fidesz-puoluetta. EPP päätyi erottamaan puolueen toistaiseksi, kunnes se alkaa noudattaa ryhmän asettamia ehtoja ja oikeusvaltioperiaatetta.

Fidesz menettää välittömästi kaikki oikeutensa ryhmässä. Erotus on voimassa siihen asti, kunnes EPP:n asettama arviointiryhmä toteaa, että puolue on palannut ruotuun.

EPP:n puoluevaltuusto päätti asiasta Brysselissä kiivaan kolmituntisen keskustelun jälkeen äänin 190–3.

ENNEN kokousta 13 EPP:n jäsenpuoluetta, myös Suomen kokoomus, vaati Fideszin erottamista kokonaan, koska puolue ei niiden mukaan ole noudattanut EPP:n yhteisiä arvoja. Kokous päätyi kuitenkin lievempään kompromissiratkaisuun.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi äänestyksen jälkeen HS:lle, että hän on tyytyväinen lopputulokseen. Orpo oli aktiivisesti ajamassa Fideszin pysyvää erottamista, mutta hänen mukaansa jo jäsenyyden ”jäädyttäminen” oli hyvä saavutus.

Orpon mukaan ”usko ei ole kovin korkealla” siihen, että Orbán nyt parantaa tapansa.

”En yhtään sitä piilottele, että olisimme olleet valmiit äänestämään erottamisen puolesta”, Orpo sanoi puhelimessa.

Hän ei itse osallistunut kokoukseen, mutta kokoomuksella oli paikalla viisi edustajaa, jotka tukivat kompromissiesitystä.

Orpon mukaan oli kokoomuksen ja sen pohjoismaisten sisarpuolueiden aktiivisen kampanjan ansiota, että EPP:n selvä enemmistö erotti Orbánin määräajaksi.

KOMPROMISSIA ajoi EPP:n EU-parlamenttiryhmän johtaja, saksalainen Manfred Weber.

Orbán oli itse paikalla kokouksessa. Hänen avustajansa ilmoitti ennen kokousta, että jos Fidesz erotetaan edes määräaikaisesti, puolue lähtee. Päätös syntyi kuitenkin lopulta yhteisymmärryksessä.

Fideszin pitää täysivaltaiseksi jäseneksi palatakseen täyttää kolme ehtoa: lopettaa välittömästi ulkomainoskampanja, jossa herjattiin Euroopan komission puheenjohtajaa Jean-Claude Junckeria ja amerikanunkarilaista miljardööriä George Sorosia, pidättäytyä vastaavista hyökkäyksistä tulevaisuudessa ja lopettaa Sorosin rahoittaman Central European University -yliopiston painostaminen.

(...)

https://www.france24.com/en/20190320-hungary-pms-fidesz-party-suspended-european-epp-group (20.3.2019)

Lainaus
Hungary PM's Fidesz party suspended from European EPP group

The Fidesz party of firebrand Hungarian Prime Minister Viktor Orban was suspended from the European People's Party Wednesday, the EU's biggest and most influential political grouping, the EPP said.

A spokesman said 190 party members voted in favour of the suspension, with only three against, after reports of long and often heated discussions with Orban at a meeting in Brussels.

Fidesz had faced expulsion from the EPP after running a controversial billboard campaign that accused European Commission head Jean-Claude Juncker and liberal US billionaire George Soros, a bete-noire of Orban, of plotting to flood Europe with migrants.

The campaign has since been dropped and Orban has apologised for insulting partners from the EPP -- the mainstream conservative group of MEPs -- though the party leadership had warned this was not enough.

A statement said the suspension was a joint decision by Fidesz and the EPP in a last minute re-wording intended to stop Orban from slamming the door on the group forever.

Sanctioning Orban has split the EPP, amid concern that the Hungarian leader will team up with Italian Deputy Prime Minister Matteo Salvini, leader of Italy's anti-immigrant Northern League, to create a rival group in the European Parliament.

(...)

https://twitter.com/JosephDaul/status/1108421967756042240

"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
Fideszin pitää täysivaltaiseksi jäseneksi palatakseen täyttää kolme ehtoa: lopettaa välittömästi ulkomainoskampanja, jossa herjattiin Euroopan komission puheenjohtajaa Jean-Claude Junckeria ja amerikanunkarilaista miljardööriä George Sorosia, pidättäytyä vastaavista hyökkäyksistä tulevaisuudessa ja lopettaa Sorosin rahoittaman Central European University -yliopiston painostaminen.

Hirmu kovat ehdot. Kampanja on jo loppunut, ja yliopisto ilmoitti viime vuonna siirtyvänsä Wieniin.

Ja kaikki ehdot tosiaan liittyivät Junckerin kaveriin Sorosiin...
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
Helsingin Sanomat, pääkirjoitus: Euroopan maltillisen oikeiston EPP-ryhmä löi Orbánia kukkasella 22.3.2019

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, HS
Maltillista oikeistoa edustava EPP jäädytti keskiviikkona Fideszin jäsenyyden. Jäsenyys voidaan päätöksen mukaan palauttaa, kun orbanistit kunnioittavat taas demokratian pelisääntöjä Unkarissa.

Päätöksessä edellytettiin jo lopetetun Soros-kampanjan lopettamista ja ulkomaisille yliopistoille määrättyjen rajoitusten poistamista tai ainakin löysempää tulkintaa Sorosin CEU:n kohdalla, jos se nyt enää aikoo edes jatkaa Unkarissa. Kummallakaan tapauksella ei ollut mitään tekemistä "demokratian pelisääntöjen" kanssa, mutta on sitäkin huolestuttavampaa, että Unkarin ulkopuoliset tahot yrittävät sanella Unkarin politiikkaa.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, HS
UNKARIN pääministerin Viktor Orbánin toimet nostattavat pari kysymystä. Mihin hän tarvitsee EU:ta, jos unioni on niin paha kuin hän väittää? Miksi Orbán yrittää pitää puolueensa Fideszin Euroopan oikeistoryhmässä, EPP:ssä, jos ryhmä ei edusta Fideszin arvoja?
...
Ensimmäiseen kysymykseen on lyhyt vastaus: raha. Unkari tarvitsee EU:n tukia ja unionin sisämarkkinoita. Ruokkivan käden pureminen taas on politiikkaa: Orbán nostattaa kansaa ulkoisia vihollisia vastaan pysyäkseen vallassa.

Ensimmäisen kysymyksen vastaus antaa vinkin toiseen kysymykseen. EU:n tukea ja taloudellisen yhteistyön etua on valunut unkarilaisten selvitysten mukaan tahoille, joille Orbán haluaa sitä valuvan.

Yhteistyö EU-parlamentissa tarjoaa Orbánille mahdollisuuden todistella, että Fideszillä on tunnustettu asema unionin demokratiassa ja että Unkarin oloja voidaan parlamentissa sekä puolueryhmässä kritisoida. Se on pieni hinta, jos toisessa vaakakupissa ovat EU-rahalla tehdyt afäärit, joita voi vallassa pysyen ohjailla.

On Hesarin pääkirjoitustoimittajalta melkoisen kyyninen arvio, että Unkarin ja Euroopan jo kerran pelastanut Orbán on vain teeskennellyt puolustavansa Unkaria ja Eurooppaa EU:n tukemaa haittamaahanmuuttoa ja liittovaltiohanketta vastaan, kun todellinen tavoite on ollut täyttää omat ja lähipiirin matkalaukut EU-tukirahoilla.

Mutta ei se mitään. Nykyisessä konformistisessa ilmastohysterian ilmapiirissä liioiteltukin kyynisyys on suorastaan raikas tuulahdus journalismissa. Nyt kun samat toimittajat vielä selvittäisivät itselleen ja muille, mitkä sitten ovat olleet Saksan, Ranskan ja EU:n johtajien motiivit ajaa Afrikka- ja Lähi-itä-peräistä maahanmuuttoa kuin käärmettä pyssyyn.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 928
 • Liked: 1208
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vanhojen tuomareiden sisäpiiriin voiman heikentämisen ja ainakin Soroksen yliopiston vastustamisen tiedänkin.

Mutta mitä tämä järjestöjen toiminnan hankaloittamiset ovat? Mikä niiden takana on?

Lehdistön toiminnan rajoittaminen on toinen: mistä siinä on kysymys? Tämä on mielestäni vakavin asia. Näillä näkyvillä kansallispopularistisilla liikkeillä on valitettava tapa aina mokailla jollain kummallisilla autoritatiivisilla tavoilla, vaikka aika on muuten hyvä.

Muutoin hyvä että Euroopassa joku yrittää pitää kansallista identiteettiä yllä, ja aiheuttaa keskustelua. Ja ilmeisesti tukee sellaista taloudellisen EU:ta, jota meillekin kansanäänestyksessä luvattiin.

En silti oleta etteikö tarkoituksena ole myös hyötyä EU:sta mahdollisimman härskisti. Nuo miljardit kuulostavat aika suurilta.
« Viimeksi muokattu: 23.03.2019, 13:51:05 kirjoittanut Tommi Korhonen »
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 414
 • Liked: 1126
Soros on muuten aktiivisesti ja isoin summin tukenut niitä amerikkalaisia järjestöjä, jotka haluavat kieltää yksityisten aseenomistuksen.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 978
 • Liked: 2399
 • 17 v.
Aika hauska on tämä, että täysin parlamentarismin ulkopuolella oleva äärikapitalisti Soros nähdään niin tärkeänä henkilönä EUn laajuisessa poliittisessa ryhmittymässä, että hänen kritisointinsa loppuminen on edellytys ryhmään kuulumiseen. Herää kysymys, että mikä mies tää Soros tälle ryhmälle oikein on, varsinkin kun näissä vaatimuksissa Soros on täysin samalla viivalla Junckerin kanssa.

Petterin mielestä nyt loukataan EUn ”perusarvoja”. Viimeksihän loukattiin hallituksen ”perusarvoja”, kun kehdattiin vaatia hallitusohjelman noudattamista. Nyt ”perusarvoja” loukataan, kun kehdataan vaatia esim. Dublinsopimuksen noudattamista. Huomaa kyllä minkä suuntaiset Petterin ja EUn perusarvot ovat.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 581
 • Liked: 35790
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
EU:n perusarvot = Soroksen perusarvot = rajat auki, Afrikka sisään.
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä.
- George Carlin

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
"Unkarin itsevaltias", "Euroopan kieroin mies" ja "juutalaisten vastustaja" haluaa marttyyriksi.

Seppo Varjus jatkaa: "törkyä suoltava", "pahin painajainen", "itsevaltias", "synkkä valtias", "lietsoo muukalaisvihaa ja flirttailee vanhan antisemitismin kanssa".

Ilta-Sanomat: Kommentti: Törkyä suoltava Viktor Orbán on EPP:lle tärkeä mies – mutta tuleeko hänestä vielä sen pahin painajainen? 29.3.2019

Lainaus käyttäjältä: Seppo Varjus, IS
HILJAN FIDESZ levitti Unkarin kaduilla julisteita, joissa esitettiin ivallisesti yhdessä George Soros ja Jean-Claude Juncker. Soros on unkarilais- ja juutalaissyntyinen miljoonamies, jota Orbán syyttää poliittisesta juonittelusta. Juncker toimii nyt EU-komission puheenjohtajana EPP:n mandaatilla.

Miksi Orbán halusi loukata virallisia aateveljiään? Hiukan aikaisemmin Unkarissa osoitettiin mieltä ”orjalakeja” eli uusia työlakeja vastaan. Saattaa olla, että Orbán tarvitsi ulkoista vihollista. Hän kuitenkin suututti muita EPP-puolueita perusteellisesti.

Suomen kokoomus ja Ruotsin moderaatit olivat kärkenä kampanjassa Fideszin erottamiseksi EPP:sta. Arvellaan, että Saksan kristillisdemokraatit sovittelivat kiistaa niin, että päädyttiin vain jäsenyyden jäädyttämiseen, pitkälti symboliseen eleeseen. Saksalaiset haluavat varmistaa Weberin menestyksen.

Alun perin Orbán uhkasi, että Fidesz lähtee jäädytyksenkin vuoksi. Hän ei tehnyt niin vaan laskelmoi uudestaan.

Etukäteen ei ollut ainakaan julkisuudessa puhetta jäsenyyden jäädytyksestä. Tiettävästi Orbán oli itse neuvottelemassa ehdoista (molemmat Sorosiin liittyviä), jotka olivat naurettavan lepsuja.

Lainaus käyttäjältä: Seppo Varjus, IS
Vuoden 2015 pakolaisaallon jälkeen Euroopan perinteiset konservatiiviset ja keskustaoikeistolaiset puolueet ovat menettäneet äänestäjiä. Sillä, että reitit Eurooppaan on paljolti tukittu, ei enää ole vaikutusta. Euroopassa suuri joukko ihmisiä vakuuttui siitä, että ”haittamaahanmuuton” estäminen on heidän kutsumuksensa. Vanhat puolueet eivät siihen osanneet vastata.

Reittejä Eurooppaan ei ole tukittu. Tulijavirtoja pidättelevät toistaiseksi lähinnä mielikuvat Kreikan ja Libyan leireistä ja Afrikan reitin hankaluus, ei EU:n toimet estää määrätietoisesti Eurooppaan tulo.

Lainaus käyttäjältä: Seppo Varjus, IS
ORBÁNIA ei pidä aliarvioida. Hän nosti itsensä Unkarin itsevaltiaaksi taitavilla juonilla. Fideszin EPP-jäsenyys on Orbánille kätevä, mutta ei korvaamaton. EU:ssa Unkari ja Puola suojaavat joka tapauksessa toistensa selkää ja Italia on uusi liittolainen.

Toukokuun vaaleissa populistioikeiston odotetaan etenevän, mikä voi vaarantaa EPP:n aseman EU-parlamentin isoimpana puolueena ja EU-komission johtopaikan. Tätä korttia Orbán pelaa niin kauan kuin hyötyy siitä. EPP:n ulkopuolella hän voisi olla sen pahin painajainen.

Mutta hänen tavoitteensa voivat olla isommat, Unkari ei ehkä riitä. Orbán voi haluta jättää itsestään isomman jäljen historiaan Euroopan oikean laidan suurena johtajana.

Siinä pelissä Suomen kokoomus on aika pieni nappula.

Fideszin päätöksen ei etukäteislaskemissa odoteta vaikuttavan EPP:n asemaan suurimpana ryhmänä millään lailla, kun demarit ottavat ennusteissa vielä enemmän takapakkia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 914
 • Liked: 2838
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Muille väitteille Orbanista voi ihan surutta nauraa ja viitata kintaalla, mutta antisemitistiksi väittäminen on törkeä vale. Unkarin välit ovat tällä hetkellä erittäin hyvät Israelin kanssa, eikä Unkarin juutalaisväestöä millään tavalla vainota tai rajoiteta. Ainut "todiste" juutalaisvastaisuudesta on Sorosin ajaminen pois maasta, joka taas ei liity hänen juutalaisuuteensa mitenkään.

Raivostuttaa, että millaisia väitteitä menee läpi mediassa ilman minkäänlaista kritiikkiä.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
Pääministeri Rinne kertoi perjantaina Svenska Ylen tv-uutisissa, että oli keskustellut Puolan ja Unkarin pääministerien kanssa oikeusvaltioperiaatteesta ja demokratian merkityksestä. Ai että olisin halunnut olla kuuntelemassa, mutta voin kuvitella asetelman.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 007
 • Liked: 14136
 • Never surrender
^Muistikohan Rinne korostaa, että meilläpä Hölmölässä on niin hieno oikeusvaltio, että teemme kaikkemme, jotta suomalaiset kalifaatin asukkaat saadaan pikaisesti Suomeen; ja että demokraattisissa vaaleissa huomattavan kannatuksen saaneen puolueen kanssa ei lähtökohtaisesti tehdä yhteistyötä, vaan vaalituloksella pyyhitään lattiaa ja sen sijaan vaalien suurin häviäjä houkutellaan mukaan hallitukseen?
« Viimeksi muokattu: 24.06.2019, 01:14:26 kirjoittanut Vellamo »

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 954
 • Liked: 8951
 • köyhää suomalaista paskasakkia

Lahjottu pölvästi Rinne on nanohiukkanen verrattuna Orbaniin. Toivon hartaasti että Unkari järjestää "arvovaltaiselle" EU-puheenjohtajamaa Hölmölälle kaikkea mielenkiintoista.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 201
 • Liked: 21605
 • Takapenkin paha poika
Pääministeri Rinne kertoi perjantaina Svenska Ylen tv-uutisissa, että oli keskustellut Puolan ja Unkarin pääministerien kanssa oikeusvaltioperiaatteesta ja demokratian merkityksestä. Ai että olisin halunnut olla kuuntelemassa, mutta voin kuvitella asetelman.

Varmaan käynyt esittämässä nerokkaita ajatuksiaan, joilla ratkaistaan kaikki ongelmat. Paperittomat töihin, vappusatanen käteen ja kaikki rahoitetaan täysin utopistisilla työllisyys- ja talouskasvuoletuksilla.

Mitähän Rinne on jeesustellut demokratian merkityksestä? Minusta näyttää sille, että viime aikona nimenomaan Unkarissa on demokratia toteutunut. Suomessa ja toisessa demaridystopia Ruåtsissa n. 20% kansalta on evätty mahdollisuus parlamentaariseen vaikuttamiseen tekemällä selväksi etukäteen, että heidän äänestämänsä puolueen kanssa ei ainakaan tehdä yhteistyötä.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 837
 • Liked: 9570
Pääministeri Rinne kertoi perjantaina Svenska Ylen tv-uutisissa, että oli keskustellut Puolan ja Unkarin pääministerien kanssa oikeusvaltioperiaatteesta ja demokratian merkityksestä. Ai että olisin halunnut olla kuuntelemassa, mutta voin kuvitella asetelman.

Unkarin pitäisi olla normaali liberaali länsimaa, jossa Ruotsidemokraatit eristetään joukosta Valtiopäivillä. Itä-Euroopan epädemokraattisesta tyylistä voi seurata jopa Trump tai Brexit.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 363
 • Liked: 64763
Tällaista ei päästettäisi nykyään läpi Ylellä tai Helsingin Sanomissa:

Lainaus
Sananvapaus kiinnostaa Unkarissa vain harvoja

Orbánin hallintoon kriittisesti suhtautuvan index.hu -verkkosivuston taustalla toimivaa säätiötä johtava László Bodolai kuvailee Unkarin vapaan median tilaa vaikeaksi, koska sananvapaus kiinnostaa vain harvoja.

László Bodolain mukaan sananvapauden tila Unkarissa on sinänsä hyvä, mutta median omistussuhteet ovat ongelmallisia.

– Yleisesti ottaen Unkarissa ei ole ongelmia vapaan lehdistön tai sananvapauden suhteen. Oikeusjärjestelmä suojelee vahvasti lehdistönvapautta ja sanomalehtien haastaminen oikeuteen on vaikeaa. Sen sijaan ongelmana on, että useimmat mediakanavat ovat hallitusta lähellä olevien tahojen omistuksessa. Toisin sanoen vaihtoehtoiset mielipiteet eivät ole kiellettyjä, mutta niillä ei juuri ole julkaisukanavia.

Hallituksenvastaisia mielipiteitä ilmaiseviin bloggareihin ja muihin mielipidevaikuttajiin on myös kohdistunut painostusta ja uhkauksia. Mikäli nimimerkin turvin mielipiteitään ilmaisseen todellinen henkilöllisyys on paljastunut, seurauksena on pahimmillaan ollut työpaikan menettäminen.
...
Kansan Uutiset 29.7.2019

Sama pari vuotta sitten Puolan suhteen, kun opposition edustaja totesi haastattelussa, ettei sananvapaus ole Puolassa mikään ongelma, mutta samaan aikaan Ylen toimittajat keksivät kilvan omasta päästään juttuja toimittajien mielivaltaisista erottamisista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 582
 • Liked: 48442
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Hyysärin agendatoimittelija Ville Similältä melkoinen propagandapläjäys siitä miten Unkarissa ihmiset ovat nykyään niin kovin peloissaan.

Pelätään hallitusta, pelätään matuja ja kaikkea muutakin.

Niin, tällaisen irrationaalisen pelon sijaan kaiken maailman Lähi-idän joutomiehet, lapsenraiskaajat ja terroristit pitäisi toivottaa avosylin tervetulleiksi! :flowerhat:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006197585.html (8.8.2019)

Lainaus
Pelko laskeutui Unkarin aroille

Ville Similä

Pelon politiikan lopputulos ei ole se, että pelko katoaa. Käy päinvastoin.

KUN se tapahtui kolmannen kerran, alkoi tuntua, että tämä ei olekaan sattumaa. Juttukeikalla Unkarissa ihmiset puhuivat koko ajan pelosta, vaikka en sitä erikseen kysynyt.

Eräs haastateltava soitti perään ja pyysi uutta tapaamista. ”Ettehän vain kirjoita pahaa Unkarista ja Viktor Orbánista”, hän aneli. Monen tunnin haastattelussa olin sivunnut Unkarin pääministeriä Orbánia vain kerran ja silloinkin täysin neutraalisti.

Toinen luetteli laveasti syitään muuttaa ulkomaille. Hän ei maininnut lainkaan Unkarin poliittista ilmapiiriä, joten oli varmistettava, eikö se lainkaan vaikuta päätökseen. ”Totta kai se vaikuttaa! Mutta en minä siitä voi nimelläni kertoa!”

(...)

Oli pysäyttävää törmätä Unkarissa toistuvasti puheeseen pelosta juuri siksi, että en osannut sitä lainkaan odottaa. Unkarin demokratian tila on huolestuttava, mutta yhä Unkari köllöttelee turvallisesti EU:n rakennerahoista ja Naton selkänojasta nauttien.

MINÄKÄÄN en voi tietää, mitä tapaamani unkarilaiset tuntevat, ja se onkin sivuseikka. Olennaista on se, että Unkarissa puhe politiikasta on kehystetty pelolla.

Unkarissa on vuosikausia lietsottu pelkoa ja vihaa turvapaikanhakijoita ja muslimeita kohtaan. Suursijoittaja George Sorosista käytetään antisemitistisiä vihjauksia.

(...)

Vieraan pelko on niin irrationaalinen, että kansalaisliike yrittää kieltää lähiöissä yli viiden huoneen asunnot, jotta niitä ei voisi käyttää vierastyöläisten – edes Unkarin romanien tai maalaisten – majoittamiseen.

Se on pelottavaa.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Dicky

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 21
 • Liked: 18
Taitaa tuo "pelko" olla vain toimittajan keksimä tulokulma juttuun. Sitten antaa vain mielikuvituksen lentää. Tuossahan hän itsekin myöntää, ettei voi tietää mitä unkarilaiset oikeasti tuntevat.

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 485
 • Nuiva mutta naisellinen
Pääministeri Rinne kertoi perjantaina Svenska Ylen tv-uutisissa, että oli keskustellut Puolan ja Unkarin pääministerien kanssa oikeusvaltioperiaatteesta ja demokratian merkityksestä. Ai että olisin halunnut olla kuuntelemassa, mutta voin kuvitella asetelman.

Järkyttävää, että sanasta "oikeusvaltioperiaate" on tullut samanlainen poliittinen lyömäase kuin vaikkapa sanasta "rasisti"...   :-\
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell