Kirjoittaja Aihe: 2018-11-07 Viktor Orbán saapui Suomeen – Unkarin nykytoimet ”eivät vaan käy”  (Luettu 26685 kertaa)

Roope2

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 086
  • Liked: 5921

Hesari haastatteli 70-vuotispäivän johdosta entistä suurlähettilästä ja EU-fanaatikkoa, muistaakseni kokoomustaustaista, Petri Tuomi-Nikulaa:


Pääministeri Viktor Orbánin valtakaudella vapaasta kansalais­yhteiskunnasta, ihmisoikeuksista ja oikeusvaltioperiaatteista on luovuttu pala palalta. Unkari on luisunut diktatuuriksi.

”Demokratialle on pantu luu kurkkuun”, Tuomi-Nikula tiivistää.
Hän toivoo, että Suomi ja ­Euroopan unioni ottaisivat aktiivisemman roolin tapahtumaketjun pysäyttämisessä. Nykyistä kehitystä hän pitää erittäin vaarallisena.

”Esimerkiksi Brexit on ihan pikkuasia verrattuna tähän prosessiin”, Tuomi-Nikula toteaa.

”Meillä on EU:n sisällä maa, joka ei noudata perussopimuksia. Se syö yhteistä arvopohjaa. Tämä on EU:n tulevaisuuden kannalta aivan fundamentaalinen asia.”

”Jos asiaa ei nyt panna kuntoon, Euroopan unioni sellaisena kuin me sen tunnemme on vaarassa hajota. Se on aivan selvä asia.”https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007732962.html
Niin, kaikki muut maathan EU:ssa ovat lähes Suomen kaltaisia mallioppilaita mitä nyt joku vähän kaunisteli taloutensa lukuja sisäänpääsykokeessa ja toisten mielestä velkaantumisen kurissapitäminen on vain pienien maiden velvollisuus.

Sopimusten rikkojia taitaa EU:ssa olla enemmän kuin on jäseniä.


”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Supernuiva

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 7 407
  • Liked: 7561
^Monella kokoomuslaisella taitaa olla "liikaa rahaa" ja liian turvatuksi koettu olo, koska he eivät näe sitä muutosta mikä tulee tapahtumaan.

Jotenkin monesta eri ulostulosta paistaa koko puolueen hengessä oleva valtava ylimielisyys, itseriittoisuus, "silmien ja korvien ummistaminen" mentaliteelillä minä kyllä tiedän aivan kaiken, te muut olkaa hiljaa.

Tämä henki tuntuu läpäisseen koko puolueen, kyse ei ole yksittäisistä puolueen toimijoista. Yksi entiseksi muuttunut kansanedustaja putosi ilmeisesti eduskunnasta kaiketi sen työttömien rajoitteista käydyn keskustelun vuoksi, mutta koko puolue on edelleen hengeltään samanlainen.

Kokoomus saa tulkintani vuoksi paljon kannatusta osin sen vuoksi, että monet eivät koe heillä olevan vaihtoehtoa. Jos olisi kaksi "kokoomusta", kuten vasemmistovihreällä puolella on useita eri vivahteita omaavia puolueita, niin se "toinen" kokoomus saattaisi olla aivan muutaman prosentin liike, vaikka nyt puolueen koko linjalla on yli 17 prosentin kannatus.