Kirjoittaja Aihe: PS-Nuorten hallitus valittu - pj:ksi Asseri Kinnunen (v. 2019 ja 2020)  (Luettu 49167 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 379
 • Liked: 57873
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Jospa nyt keskityttäisiin niihin PS-Nuorten hallituslaisten sanomisiin ja tekemisiin eikä lähdetä lässyttämään paskaa siitä, että jonkun randomhommalaisen viestit jostain keväältä liittyisivät heihin mitenkään. Histon, pidä tämä mielessä (viestejä poistettu).
« Viimeksi muokattu: 23.11.2018, 14:40:42 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

mökkihöperö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 280
 • Liked: 404
Tämän Asseri Kinnusen sometileiltä yritin etsiä jotain hurjaa, mutta mitään en löytänyt. Oli kuitenkin ollut alfa TV:llä keskustelemassa seurakunta vaaleista Päivi Räsäsen kanssa. Vaalithan menivät jo mutta linkkaan ohjelman nyt tähän jos kiinnostaa porukkaa katsoa mikä mies tämä Kinnunen on. Itse en ehtinyt vielä katsomaan

http://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=12009797&fbclid=IwAR3z4Nf1U4E3WGhkIaSDZcMzGkT88_3ehrtWtk-nIV_92Yghv_QpR-Wu8S0

nutsy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 3341
 • ihminen
-naps-

Mitä noihin varsinaisiin PS nuoriin tulee niin Asseri Kinnunen on varmaan ihan hyvä PJ ja varmasti siellä on muitakin aivan päteviä nuorisopoliitikkoja. Tämä olkoon näin kunnes somessa toisin todistetaan.
« Viimeksi muokattu: 07.12.2018, 23:21:38 kirjoittanut Alaric »
"Jokainen yhteiskunta ja kulttuuri on tietynlaisten ihmisten tuottama ja ylläpitämä."
      \
        :)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 379
 • Liked: 57873
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
PS-Nuorilta erinomainen kannanotto turvapaikkapolitiikkaan liittyen :) Mukana lausuntoja antamassa sekä nykyinen pj Samuli Voutila että ensi vuoden pj Asseri Kinnunen.

https://www.ps-nuoret.fi/kannanotot/lasten-turvallisuus-partalasten-turvallisuuden-edelle/ (7.12.2018)

Lainaus
Lasten turvallisuus partalasten turvallisuuden edelle!

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että kaikkien viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana turvapaikan saaneiden hakemukset otetaan välittömästi uudelleenkäsittelyyn. Hakemukset pitää käsitellä kriittisesti siten, että joka ikinen, joka on saapunut turvallisen maan kautta Suomeen, poistetaan Suomesta välittömästi. Käsittelyjen ajaksi henkilöt on voitava laittaa pois lähiasutusten läheltä valvottuun ja suljettuun tilaan turvallisuuden takaamiseksi.

”Yhteiskunnan tärkein tehtävä on suojella suomalaisia ja erityisesti lapsia sekä nuoria. Nykyimuotoisella maahanmuuttopolitiikalla heikennetään suomalaisten turvallisuutta ja lasketaan kansalaisten maanpuolustustahtoa. Nyt on tärkeää laittaa turvapaikkaturismille stop, palauttaa rajavalvonta ja asettaa kokonaisturvallisuus etusijalle”, vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Myös kansalaisuuden saaneiden turvapaikanhakijoiden kansalaisuus on voitava peruuttaa ja palauttaa heidät tarvittaessa.

“On kestämätöntä niin taloudellisesti, demografisesti kuin turvallisuudenkin kannalta ottaa vastaan vuodesta toiseen turvapaikanhakijoita, jotka tekevät rikoksia, eivät työllisty eivätkä palaa takaisin kotimaahansa, kun se on mahdollista, sekä ovat rasitteena julkiselle taloudelle. Suomeenkin syntyy sellaisia väestönosia, jotka eristäytyvät muusta yhteiskunnasta. Emme halua Ruotsin ja muiden länsimaiden tapaan no-go-zoneja Suomeen” painottaa PS-Nuorten tuleva puheenjohtaja Asseri Kinnunen.
« Viimeksi muokattu: 07.12.2018, 23:28:01 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 379
 • Liked: 57873
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
PS-Nuorten Rahvas-lehden juuri julkaistussa numerossa 5/2018 on juttua ensi vuoden puheenjohtajasta Asseri Kinnusesta.

Vaikuttaa terävältä ja kansallismieliseltä nuorelta mieheltä. Ei kai noista Kinnusen tavoitteista voi kovin moni hompanssi olla eri mieltä? ;)

Tätä lehteä kun ei nykyään löydy netistä (miksei?), niin liitteenä on kuva jutusta ja kirjoittelin sen osittain myös auki tähän. Kiitokset kuvasta eräälle anonyymille öyhöttäjälle :)

Lainaus
Uusi aika alkaa

Liina Isto

Kokousväki pidättää hengitystään. Puheenjohtaja kuuluttaa äänestystuloksen. Sali repeää suosionosoituksiin ja ehdokkaat kättelevät toisiaan. Nuoren Asseri Kinnusen elämä muuttuu kertaheitolla, koska vuodenvaihteessa alkaa hänen ensimmäinen puheenjohtajakautensa Suomen näkyvimmässä nuorisjärjestössä, Perussuomalaisissa Nuorissa.

Politiikka ei ole Kinnuselle uusi ympäristö. Vain 20-vuotiaana hän on ehtinyt toimia politiikassa nelisen vuotta. Poliittinen taival alkoi vuoden 2014 syksyllä, kun Kinnunen liittyi Perussuomalaisiin Nuoriin ja alkoi toimia Pohjois-Karjalan piirin hallituksessa.

(...)

Isänmaallisuus ja Suomen ja suomalaisten etu ajoivat eteenpäin

"Arvot ja asenteet, kuten isänmaallisuus ja suomenmielisyys, kumpuavat toki kasvatuksesta ja kotoa", Kinnunen kertoo, kun kysyn hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Nuori pellavapää kiinnostui jo varhain erityisesti maantieteestä, historiasta ja sotahistoriasta. Niistä sai hyviä välineitä ymmärtää yhteiskunnan ilmiöitä ja ongelmia. Myöhemmin kiinnostus laajeni myös politiikkaan ja sille tielle on jääty. Mielenkiinnon kohteet eivät ole juuri muuttuneet vuosien saatossa - Kinnunen mainitsee yhteiskunnan, politiikan, sotahistorian, aseiden, ammunnan ja liikunnan kiinnostavan yhä eniten.

Kun oma politiikka ja arvomaailma olivat selvillä, puoluevalinnasta ei ollut ensimmäistäkään epäilystä.

"Perussuomalaiset oli alusta pitäen selvä ja ainut vaihtoehto minulle. Oma kriittinen ajatteluni heräsi, koska peruskoulusta tuleva yksipuolinen maailmankuva ja arvot poikkesivat siitä, mitä itse pidän hyvänä ja oikeana. Halusin itse muodostaa omat mielipiteeni, enkä ottaa vastaan sokeasti sitä, mitä tuputettiin", kertoo Kinnunen.

(...)

Maahanmuutto alas, syntyvyys ylös, ei EU-jäsenyydelle

Tulevalle puheenjohtajalle on täysin selvää miksi hän alun perin lähti politiikkaan.

"Tärkeimmät teemani ovat aina olleet suomalaisten etu ja Suomen edun ajaminen. Aiemmin EU- ja talousasiat olivat maahanmuuton ohella tärkeimmät, mutta nykyään pidän maahanmuuton pysäyttämistä ja suomalaisten jatkuvuutta keskeisimpänä asiana."

Konkreettisina toimina näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Kinnunen pitää Suomen irtautumista EU:sta ja eurosta sekä nykymuotoisen maahanmuuton lopettamista, oli kyse sitten humanitäärisestä tai työperäisestä maahanmuutosta. Hän pitää tärkeänä sitä, että Suomi pysyy jatkossakin mahdollisimman suomalaisenemmistöisenä maana. Se hyödyttää sekä valtion taloutta että sisäistä turvallisuutta. Kinnunen painottaa sekä arvoilmapiirin että taloudellisten kannustimien ohjaamista siihen suuntaan, että suomalaisten syntyvyys saadaan nousuun.

"Yhteiskunnassa pitäisi mennä takaisin siihen suuntaan, jossa yhteisöillä, kuten perheellä, suvulla ja kansalla olisi suurempi merkitys ihmisten elämässä. Kouluja ja mediaa myöten pitäisi kehottaa perheen perustamiseen ja lasten hankkimiseen. Tarvitaan laajempi muutos asenteissa, jotta suomalaisten syntyvyys saadaan nousuun ja kansamme jatkuvuus turvataan. Toki tarvitaan myös taloudellisia ja muita kannustimia perheille."

(...)

"Järjestön suurin vahvuus on se, että olemme rehellisesti oikealla asialla, pitämässä suomalaisten puolia. Meillä on monipuolinen ja osaava jäsenistö, josta nousee hyviä nuoria kykyjä politiikan kaikille tasoille."
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 379
 • Liked: 57873
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
PS-Nuorten uuden hallituksen kannanotto kansainvälisiin adoptioihin liittyen.

Järjestö katsoo, että Suomen kansan säilyttäminen on itseisarvo ja että yhteiskunnan tulisi kaikin keinoin tukea tätä tavoitetta. Kansainvälisen adoption tukeminen taas sotii tätä tavoitetta vastaan.

8)

https://www.ps-nuoret.fi/kannanotot/kansainvalisen-adoption-tukeminen-lopetettava/ (9.1.2019)

Lainaus
Kansainvälisen adoption tukeminen lopetettava

Vuoden 2019 alussa Kela korotti ulkomaalaisia lapsia adoptoiville vanhemmille maksettavaa adoptiotukea. Tukea ei makseta Suomesta adoptoitavista lapsista. Adoptiovanhempien luokse vuoden alusta tai sen jälkeen sijoitetuista lapsista Kelan maksama adoptiotuki suurenee ja tuen määrä riippuu lapsen kotimaasta seuraavasti: Taiwan 9 000 e, Thaimaa 5 000 e ja muut maat 7 000 e.

Perussuomalaisten nuorten mielestä kansainvälisestä adoptiosta maksettava tuki ja varsinkin sen korottaminen antaa väärän viestin tilanteessa, jossa valtion taloudella menee heikosti ja useista, vielä tärkeämmistä asioista ollaan leikattu viime vuosina. Järjestö linjaa, että ulkomailta adoptoitavista lapsista ei tulisi maksaa vanhemmille erillistä tukea etenkään nykyisessä taloustilanteessa.

Yhteiskunnan tulisi ensisijaisesti tukea suomalaisten lastenhankintaa ja perheiden perustamista. Kansainvälisen adoption tukemisen sijaan valtio voisi tukea pariskuntien hedelmöityshoitoja nykyistä enemmän. Järjestö myös kannustaa nuoria aikuisia hankkiutumaan nykyistä aikaisemmin hedelmällisyystutkimuksiin, jotta perhesuunnittelussa ei myöhemmin ilmene ikäviä yllätyksiä, eikä biologisten lasten hankkiminen jää hedelmällisyydestä kiinni”, ideoi PS-Nuorten toinen varapuheenjohtaja Auri Siika-aho.

Järjestö katsoo, että Suomen kansan säilyttäminen on itseisarvo ja että yhteiskunnan tulisi kaikin keinoin tukea tätä tavoitetta. Kansainvälisen adoption tukeminen taas sotii tätä tavoitetta vastaan. PS-Nuoret ei koe tarpeelliseksi kieltää kansainvälistä adoptiota, mutta ei myöskään soisi, että siihen kannustetaan.

“Kansainvälistä adoptiota perustellaan yleensä sillä, että suomalaisten on autettava maailman hätää kärsiviä. Suomella tai suomalaisilla ei kuitenkaan ole mitään valkoisen miehen taakkaa kannettavanaan, eikä meidän ole viisasta käyttää omia resurssejamme antaaksemme muutamalle onnekkaalle ulkomaalaiselle käytännössä lottovoiton. Suomi ja suomalaiset eivät ole mitenkään vastuussa muista kuin itsestään kansakuntana”, linjaa PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 379
 • Liked: 57873
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
PS-Nuorilta mainio kannanotto ulkomaalaisten tekemiin seksuaalirikoksiin liittyen.

https://www.ps-nuoret.fi/kannanotot/irstailijat-pois-lastemme-kimpusta/ (15.1.2019)

Lainaus
Irstailijat pois lastemme kimpusta!

Koko Suomea järkyttänyt Oulun seksuaalirikosvyyhti on taas paljastunut entistä laajemmaksi. Useita maahanmuuttajia on pidätetty epäiltyinä alle 16-vuotiaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, jopa törkeistä raiskauksista. Eikä siinä vielä kaikki. Yle uutisoi 13.1.2019, että Helsingissä on otettu kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että lasten ja nuorten suojelemiseksi tehdään kaikki voitava. Turvapaikanhakijoiden vapaa liikkuminen on estettävä ja heidät tulee pitää turvapaikanhakuprosessin ajan erillään muusta yhteiskunnasta. Laittomasti maassa oleskelevat on otettava säilöön ja lähetettävä viipymättä pois maasta. Seksuaalirikoksista annettavien tuomioiden ala- ja ylärajoja on nostettava tuntuvasti ja ehdollisten rangaistusten määrää on vähennettävä. Lisäksi kouluihin ja päiväkoteihin ei saa ottaa vierailulle ketään, jonka henkilöllisyydestä ja taustasta ei ole täyttä varmuutta.

“Lapset ja nuoret ovat maamme tulevaisuus. Pitäisi olla itsestään selvää, että varsinkin heitä tulisi suojella vaaroilta. Miksi päättäjät ovat viis veisanneet varoituksista ja antaneet kerta toisensa jälkeen Oulun tapausten kaltaisten kauhukuvien käydä toteen?” ihmettelee Perussuomalaisten Nuorten kolmas varapuheenjohtaja Toni Jalonen.

Järjestö peräänkuuluttaa hallituksen vastuuta haitallisten ilmiöiden torjunnassa ja resurssien ohjaamisessa sinne, missä ne palvelevat kansallista etua. Katsomme, että poliisille on turvattava mahdollisuudet rikoksien ennaltaehkäisyyn ja selvittämiseen. Maahanmuuttopolitiikkaa tulee kiristää niin, että turvallisten maiden kautta tulevat henkilöt eivät voi jättää turvapaikkahakemusta Suomeen. Rajavalvontaa on tehostettava. Tuomitsemme syvästi vastuuttoman maahanmuuttopolitiikan, josta suomalaiset ovat joutuneet maksamaan — joskus jopa terveydellään tai hengellään.

”Päättäjät, jotka eivät ajattele kansansa etua ja turvallisuutta, eivät kuulu eduskuntaan. Entistä puolustusvoimien komentajaa Lauri Sutelaa mukaillakseni: Ne, jotka ajavat avoimia rajoja, ovat silottamassa tietä viholliselle. Minun kielenkäytössäni sitä kutsutaan maanpetturuudeksi”, jyrähtää Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Porcius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 2802
 • Asiantuntija ilman papereita
https://areena.yle.fi/1-50044536

Lainaus
Ruben Stiller
Kuka on tarpeeksi suomalainen?


Parikymmentä vuotta sitten suomalaisuus ei ollut vielä mikään tunteita nostattava puheenaihe.
Maahanmuuton lisääntyessä Suomeen on syntynyt nationalistisia järjestöjä, joiden mielestä oikea suomalaisuus ja suomalainen kulttuuri ovat uhattuna.
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Asseri Kinnusen mielestä Suomen kansalainen ei ole automaattisesti suomalainen. Hänen mielestään suomalaisella on oltava suomalaiset sukujuuret.
Miten kauas juurien täytyy ulottua? Miksi kansalaisen suomalaisuus pitäisi määritellä?
Kuka saa määritellä suomalaisuuden rajat?

Ruben Stillerin vieraina ovat fennougristiikan professori Janne Saarikivi ja Perusssuomalaisten nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.
"On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi"

-Jouko Piho

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 379
 • Liked: 57873
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Persunuorten hallitusporukka kävi näköjään myös eilen juhlistamassa Viron itsenäisyyspäivää soihtukulkueessa :) Varsin hienon oloinen tapahtuma oli, kun striimiltä tuota katselin.

https://twitter.com/PS_Nuoret/status/1099734473128710144

Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 673
 • Liked: 3731
 • Roturomanttinen
Asseri Kinnunen jatkaa PS-Nuorten puheenjohtajana.

Sarjavihaaja.

Charlie

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 354
 • Liked: 1120
 • UROS
Järjestö vaikuttaa hyvin kahtiajakautuneelta äänestystuloksesta päätellen. Nykyhallitus sai niukan luottamuslauseen. Sen lisäksi että nykypuheenjohtaja voitti maltillisemman vastaehdokkaansa 55-44, varapuheenjohtajaäänestykset 1vpj:stä ja 2vpj:stä menivät 54-45 ja 55-45. Jokaisen äänestyksen voitti tunnettu etnonationalisti ja toisen varapuheenjohtajuuden vieläpä sen kuuluisan twiitin kirjoittanut Toni Jalonen. Kaksi äänestysklikkiä siis, päivänselvää. Lisätodisteiksi kaivelin hävinneiden vastaehdokkaiden mielipiteitä.

 • Puheenjohtajuuden hävinneen Laura Jokelan poliittisen manifestin löysin kotisivuiltaan, ja se on hyvin emopuoluehenkinen.
 • Ensimmäisen varapuheenjohtajuuden hävisi Miko Bergbom, jonka Youtube-aktiivisuus on useaan otteeseen Hommallakin noteerattu. (Tilatkaa kanava https://www.youtube.com/user/Chainmailband.) Kanavaa seuraavana tiedän kertoa, että kuuluu etnoilua vastustavaan siipeen.
 • Toisen varapuheenjohtajuuden hävinnyt Ville Muilu oli mulle vieras, mutta kirjoittaa Facebookissa olevansa nykylinjaan tyytymätön ja että pitää etnonationalismia vastenmielisenä.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 205
 • Liked: 23351
 • antikomintern
Laitetaan nyt koko yhdistyksen puheenjohtajisto ja hallitus vuodelle 2020 kootusti tähän oheen.

Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtajisto 2020:

PS-nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen (55–44 Laura Jokela)
https://twitter.com/PS_Nuoret/status/1193455661016866816

1. varapuheenjohtaja Auri Siika-aho (54–45 Miko Bergbom)
https://twitter.com/PS_Nuoret/status/1193463608505753601

2. varapuheenjohtaja Toni Jalonen (55–45 Ville Muilu)
https://twitter.com/PS_Nuoret/status/1193467263015432193

3. varapuheenjohtaja Tomer Souranto (62–36 Liina Isto)
https://twitter.com/PS_Nuoret/status/1193475910386761728

pääsihteeri Antti Moisander (55–45 Kasper Holttari)
https://twitter.com/PS_Nuoret/status/1193489548656951296

https://www.ps-nuoret.fi/uutiset/tiedote-perussuomalaisten-nuorten-hallitus-vuodelle-2020-valittu/
Lainaus
TIEDOTE: Perussuomalaisten Nuorten hallitus vuodelle 2020 valittu! (10.11.2019)

Perussuomalaiset Nuoret piti syyskokouksensa 9.-10.11. Riihimäellä. Kokouksessa valittiin vuoden 2020 hallitus, jonka kokoonpano on seuraava:

puheenjohtaja Asseri Kinnunen, 21v Joensuu
1. varapj Auri Siika-aho, 26v Lempäälä
2. varapj Toni Jalonen, 28v Pori
3. varapj Tomer Souranto, 18v Tampere
pääsihteeri Antti Moisander, 26v Tampere

hallituksen uudet valitut jäsenet:
Laura Jokela, 27v Helsinki
Linus Linsén, 20v Turku
Liina Veronica Isto, 24v Turku

Hallituksen jäsenistä kaksivuotiskaudellaan jatkavat Henri Hautamäki ja Henri Määttä.

Päivitetty ketjun otsikkoa.
« Viimeksi muokattu: 11.11.2019, 08:16:10 kirjoittanut Pullervo »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 379
 • Liked: 57873
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Voidaan siis henkilövalintojen perusteella tavallaan sanoa, että nykyinen hallitus sai luottamuslauseen. Hieno juttu, onnittelut valituille!

Olen seuraillut järjestön kannanottoja pitkin vuotta ja ne ovat olleet mielestäni kautta linjan mainioita. Hallituslaisten omat kirjoitukset ovat olleet myös jämäköitä, varsinkin Auri Siika-aholla on ollut hyviä blogitekstejä ym. kansallismielisen ja suomalaisuutta puolustavan naisen näkökulmasta.

Hyvä, että kokouksessa tuli kuitenkin kunnolliset ja suht tiukatkin äänestykset, ettei ollut ihan läpihuutojuttu. Mikäli kädenlämpöisemmän linjan kannattajat haluavat muutosta, on vain yritettävä seuraavalla kerralla masinoida enemmän kannattajia paikalle :)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tagit: etnonuoret