Kirjoittaja Aihe: 2017-08-22 Halla-aho: Kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön  (Luettu 82919 kertaa)

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 295
 • Liked: 9676
Tenttasimme sisäministeriä säilöönotosta ja käännytysten toimeenpanosta myös tämän päivän kyselytunnilla. Valitettavasti Mykkäsen vastaukset jäivät varsin ohuiksi, eikä muutosta parempaan taida olla näköpiirissä ennen ministerin (tai hallituksen) vaihtumista, jos sittenkään.

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-kyselytunnilla-meilla-ratkaisu-luvattomaan-maassaoloon-mita-tekee-hallitus/

Mielenkiintoisia johtopäätöksiä on taas pakko vetää arvopohjasta.

1. Turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen kustannuksiin on olemassa avoin shekki koska ihmisoikeudet ja kv-sopparit
+
2. Hylsyn saaneiden tp-hakijoiden säilöminen on liian kallista
+
3. Hylsyn saanut ISIS-terroristi murhasi suomalaisia Turussa
=
Toiset vaan on ihmisoikeudellisempia kuin toiset

Btw; Pankaas puoluetoimisto laskemaan kuinka kallista se säilöminen on vs. hylsyn saaneille maksettavat tuet jotta voivat lonnia vapaina. Valituskierteen ansiosta se lonnimisaika kun tuppaa olemaan useampi vuosi. Säilössä odottelu motivoi kotimatkalle nopeammin.

Kaikki rahalliset tuet voidaan skaalata nollaan kun majoitus/ruoka järjestyy talon puolesta. Kokonaisuus ei siis voi olla nykyiset kustannukset + säilömisen kustannukset vaan säilömisen kustannukset - nykyiset kustannukset. Äkkiseltään veikkaan että aika kustannusneutraalista muutoksesta puhutaan jos pistetään rinnakkain 6 kk säilössä vs. 48 kk valituskierre täysillä tukirahoilla.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

kivimies

 • Vieras
Säilöönoton lisäksi maastapoistamisia on tehtävä kaikille, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen ja käyneet valituskierrokset lävitse.
Ei niin, että annetaan tehdä toinen hakemus ja käydä valituskierrokset uudelleen. Aika suuri osa vokeissa olevista käy jo toista kierrosta:

Lainaus
Tarinan vastaanottokeskus Siilinjärvellä on yksi niistä yksiköistä, jotka perustettiin Euroopan pakolaiskriisin kovimpana vuotena 2015. Nyt kaksi ja puoli vuotta myöhemmin siellä asuu noin 200 turvapaikanhakijaa. Asukasmäärä vähenee hitaasti, koska turvapaikkaa voi hakea useita kertoja.

Kaikilla asukkaillamme on vähintään yksi kielteinen päätös alla. Kaikilla asukkailla on ainakin toinen kierros menossa, Kuopion Setlementti Puijolan ylläpitämän Tarinan vastaanottokeskuksen johtaja Juha Huttunen sanoo.


Yle (9.3.2018)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 826
 • Liked: 11856
^

Lainaus
Pöytäkirjan asiakohta PTK 30/2018 vp
Täysistunto
Torstai 5.4.2018 klo 15.59

Suullinen kysymys kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönottamisesta ja palauttamisesta (Sami Savio ps)
Lainaus
16.23 Sami Savio ps

Arvoisa puhemies! Viranomaisten mukaan Suomessa oleskelee laittomasti jopa 10 000 henkilöä. Heistä monien taustaa ei pystytä varmuudella todentamaan. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on laatinut lakialoitteen ulkomaalaislain muuttamisesta säilöönoton tehostamiseksi. Lakialoitteemme mukaan käännytyspäätöksen saaneet henkilöt voitaisiin jatkossa ottaa säilöön sen sijaan, että he saavat liikkua vapaasti Suomessa.

Arvoisa puhemies! Perussuomalaisten esityksellä on myös vahva kansan tuki. TNS Gallupin kyselytutkimuksen mukaan 59 prosenttia haluaa ottaa laittomasti maassa oleskelevat henkilöt säilöön heti kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen. Sitä vastoin vain 18 prosenttia vastaajista antaisi heidän liikkua vapaasti maassamme. Arvoisa ministeri Mykkänen, kysyn teiltä: aiotteko ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin [Eva Biaudet: Kalliiksi tulee!] kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden ottamiseksi säilöön?
Lainaus
16.24 Sisäministeri Kai Mykkänen (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Aion ja koko hallitus aikoo ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneiden poistamiseksi maasta, ja tätä työtä teemme koko ajan. [Eva Biaudet: Tuleeko lisäbudjettiin?] Tällä hetkellä meillä todella on noin 10 000 kielteisen päätöksen saanutta vastaanottokeskuksissa, heistä kuitenkin itse asiassa noin 95 prosenttia on valittanut tai uusintahakemuksen jättänyt. Meillä onneksi ei ole sellaista akuuttia laajamittaista ongelmaa, että ihmisiä katoaisi, mitä varten täytyisi laajamittaista säilöönottoa tässä vaiheessa ottaa käyttöön. Olemme Joutsenon säilöönottokeskusta juuri laajentaneet tietoisesti, ja meillä myöskin on valmius tarvittaessa laajentaa tätä säilöönottotoimintaa ja myös muita kevyempiä menettelyitä sen varmistamiseksi, että Suomessa ei synny ympäröivään yhteiskuntaan kadonnutta merkittävää laittomasti maassa pysyvästi oleskelevaa väestönosaa. Sen estäminen itse asiassa on varmasti koko meidän yhteiskunnan keskeinen kysymys tänä vuonna. Säilöönottokysymyksiä hoidetaan [Puhemies: Aika!] tilanteen mukaan.
Lainaus
16.25 Sami Savio ps (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Perussuomalaisten näkemyksen mukaan laittomasti maassa oleskelevien säilöönotto mutta tietenkin myös ministeri Mykkäsen esille nostama tehokas palautus lähtömaihin kohentaisi huomattavasti kansalaisten turvallisuudentunnetta sekä tietenkin lisäisi luottamusta viranomaistoimintaa kohtaan. Käännytysten toteutusta tulee pikaisesti parantaa. Tähän asti yksittäisiä palautuksia on tehty pääosin reittilennoilla turistien keskuudessa, eikä ongelmilta ole valitettavasti aina vältytty.
Arvoisa puhemies! Viranomaistoiminnan estämistä tai minkäänlaista häiriköintiä palautuslennoilla ei tule enää missään nimessä sallia. Käännytettävät tulisi lähtökohtaisesti palauttaa tilauslennoilla, suurempi henkilömäärä kerrallaan, mikä tehostaisi palautuslentoja.

Arvoisa puhemies! Nyt on lopulta konkreettisen toiminnan aika. Aiotteko toimia Suomen kansan edun mukaisesti ja ryhtyä viimein toimenpiteisiin, jotta laittomasti maassa oleskelevat henkilöt [Puhemies koputtaa] saadaan palautettua lähtömaihinsa?
Lainaus
16.27 Sisäministeri Kai Mykkänen (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Mitä tulee säilöönottokapasiteetin välittömään laajamittaiseen käyttöönottoon, niin muistuttaisin myös perussuomalaisia oletettavasti kiinnostavasta seikasta, että kun meillä tällä hetkellä vastaanottotoiminnan kulut ovat noin 400 000 euroa päivässä, siis 40—50 euroa per vastaanottotoiminnan piirissä oleva ihminen, niin jos ottaisimme käyttöön laajamittaisesti tuhansissa — siis kaikille kielteisen päätöksen saaneille — säilöönoton, kustannukset tästä kasvaisivat merkittävästi. Ja lisäksi, kun tilanne onneksi on sen tyyppinen, että vastaanottopalveluiden piirissä pystytään hallitsemaan tällä hetkellä kielteisen päätöksen saaneidenkin osalta tilannetta, niin silloin panokset kannattaa todellakin laittaa siihen, että me pystymme luomaan menettelyitä aidosti vaaraksi olevien tunnistamiseen, heidän ohjaamiseensa säilöön tai tietysti myöskin heidän välittömään käännyttämiseensä silloin, kun edellytykset siihen täyttyvät. Eilen täällä eduskunnassa lähetekeskustelua käytiin hyvässä hengessä koskien oleskeluluvan perumista törkeisiin rikoksiin syyllistyneiltä tai heiltä, [Puhemies koputtaa] joiden osalta syyllistyminen on todennäköistä.
Lainaus
16.28 Laura Huhtasaari ps (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Naiivi politiikka ja rajat auki ‑politiikka on johtanut siihen tilanteeseen, että kun ulkomaalaisvalvonnalla poliisi saa kiinni laittomasti maassa olevan henkilön ja kertoo hänelle, että ”olette laittomasti maassa”, niin henkilö sanoo, että ”niin, mitä sitten?” ja poliisi sanoo, että ”ei mitään, hyvää päivänjatkoa”. Onko teillä oikeasti keinoja palauttaa laittomasti maassa olevia henkilöitä, heitäkin, jotka eivät halua mennä [Eva Biaudet: Aika kaukana todellisuudesta tämä!] omaan kotimaahansa takaisin? Miksi me emme voi ottaa laittomasti maassa olevia henkilöitä säilöön, josta olisi vain yksi tie ulos eli heidän omaan kotimaahansa? Ja jotkut ovat hakeneet jopa 20 kertaa turvapaikkaa. Minkä takia tähän ei ole puututtu? Suomella on myös Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka. Voisimmeko me tulla tässä edes samalle tasolle kuin muut Pohjoismaat?
Lainaus
16.29 Sisäministeri Kai Mykkänen (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Kuten sanottu, tällä hetkellä säilöönotto laajamittaisesti lähinnä nostaisi kustannuksia, ei ratkaisisi perusongelmaa, joka on laittomasti maassa oleskelevien palautuskysymys. Ja laittomasti maassa oleskelevia sinänsä on tällä hetkellä melko vähän, koska useimmat ovat laillisesti valittaneet tai hakeneet uudestaan. Mutta on toki oletettavissa, että tämä määrä kasvaa, kun hallinto-oikeudet ja järjestelmä saavat käsiteltyä hakemuksia loppuun.

Sen osalta olen samaa mieltä, että meidän pitäisi pystyä järjestelmällisempään palautusten järjestämiseen. Tästä neuvotellaan jatkuvasti erityisesti Irakin kanssa, josta suurin osa kohdehenkilöistä on kotoisin. Ja sitä työtä tehdään hyvässä yhteisymmärryksessä hallituksen ja myös koko eduskunnan kanssa. Tämä on oikeusvaltio, jossa toimitaan lakien pohjalta, ja se on minusta myös tärkeä arvo Suomessa. Mutta sen puitteissa meidän täytyy tässä kyllä pystyä parempaan kuin mitä esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa on tähän asti pystytty. Meillä pitää olla keinot, joilla henkilökohtaista uhkaa kokeva saa turvapaikan täältä, mutta silloin, jos edellytykset eivät täyty, niin ei ole asiaa jäädä Suomeen.
Lainaus
16.30 Touko Aalto virh (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Tällä viikolla korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori kritisoi julkisesti hallituksen ulkomaalaislain muutoksia. Vihervuori sanoi suoraan, että on ongelmallista, jos poliittiset päättäjät piiloutuvat tuomioistuimen selän taakse, ja lainsäätäjien valinnat vaikuttavat hyvin paljon siihen, mitä ihmisille tapahtuu. Ulkomaalaislakiin on tehty paljon muutoksia parin viime vuoden aikana, ja Vihervuori kannattaa ajatusta, että muutosten kokonaisvaikutuksia arvioitaisiin oikeusturvan toteutumisen kannalta. Kysynkin asianomaiselta ministeriltä: aiotteko tehdä tämänkaltaisen lainsäädännön kokonaisvaikutusten arvioinnin turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumiseen?
Lainaus
16.31 Oikeusministeri Antti Häkkänen (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Tämä on sisäministeriön ja oikeusministeriön rajapinnassa.

Ensinnäkin, Suomessa on ihan historiallisen suuri maahanmuuttoon liittyvä haaste, minkä johdosta tehtiin muutoksia oikeusturvan sääntelyyn. Kelpoisuusvaatimuksia ensinnäkin nostetaan, valvontaa parannetaan, ja muutenkin tehtiin siis parempaa sääntelyä näihin edellytyksiin siitä, ketkä voivat toimia oikeusturvan antajina. [Eva Biaudet: Sittenhän sen voi todistaa, tutkimus vaan kehiin!] 

Mutta edelleen tarvitaan jatkoseurantaa, ja tämän takia me olemme käynnistäneet selvityksen tästä, mitä korjausliikkeitä tarvitsee jatkossa tehdä. Näin suuri haaste, mikä nyt on tullut tavallaan näiden valitusten johdosta, vaatii ehdottomasti sen, että teemme selvityksen ja teemme tarvittavia korjausliikkeitä, jos se asia antaa aihetta.
Lainaus
16.32 Simon Elo sin (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! On hyvä, että perussuomalaiset otti uuden aihepiirin esille, niin ei missään tapauksessa synny vaikutelmaa yhden asian liikkeestä. [Naurua] Sinisillä on selvä linja, mitä tulee maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan: realismia ilman rasismia. Jos vihreiden mielestä hallituksen linja on liian tiukka ja perussuomalaisten mielestä niin löysä, niin varmaan aika hyvässä välissä siinä silloin ollaan.

Mitä tulee tähän kaikki säilöönottoon -esitykseen, säilöönotto maksaa 200 euroa per henkilö per vuorokausi. Nyt on ollut 9 000 ihmistä, kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa, muutoksenhakuprosessissa. Jos tämä valitusprosessi ja poistaminen kestäisi vuoden, kulut olisivat 656 miljoonaa euroa, ja tätä perussuomalaiset esittää. Siinäkö on säästö? Kysymykseni ministeri Mykkäselle onkin: Miten hallituksen maahanmuuttopolitiikka on toiminut? Kuinka paljon tuli turvapaikanhakijoita viime vuonna?
Lainaus
16.33 Sisäministeri Kai Mykkänen (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Viime vuonna turvapaikanhakijoiden määrä, uusien hakijoiden, oli noin kymmenesosa siitä, mitä 2015. Tässä omalta osalta varmasti tilanteen selkeytyminen turvapaikan myöntämisen perusteissa on vaikuttanut. Toki koko Euroopan osalta ollaan samansuuntaisessa tilanteessa. Itse asiassa viime vuonna merkittävä osa oli uusintahakemusten jättäjiä, ja tämä on meillä oikeusjärjestelmässä varmasti yksi haaste, miten sitä kierrettä jatkossa voidaan kohtuullistaa, ja sitä työtä tässä oikeusministerin kanssa tehdään, että mitä siinä on mahdollista tehdä.

Edustaja Aallon kysymykseen itse asiassa myöskin tästä laajemmasta selvityksestä: ulkoiset arvioinnit koko meidän turvapaikkapolitiikan muutoksesta kestäisivät hyvin pitkään, yli vuoden, jos perustettaisiin tämmöinen laaja projekti. Minun toimintatapani on se, että me sisäisesti selvitämme kaikkia niitä puutteita, jotka tulevat esiin, joissa vähänkään on mahdollista, että kyseessä voisi olla joku laajempi kysymys. Näitä asioita käydään säännöllisesti läpi myöskin pakolaisasioita lähellä olevien järjestöjen kanssa [Puhemies koputtaa] ja on tarkoitus tuoda tiettyjen asioiden osalta myöskin laajemmin esiin, kun tiettyjä täsmennyksiä tehdään. Laajassa kuvassa sanoisin, [Puhemies: Aika!] että Suomen oikeusvaltio toimii hyvin. [Eva Biaudet: Aika huono vastaus!]
Lainaus
16.34 Matti Vanhanen kesk (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Alkuperäisessä kysymyksessä viitattiin suomalaisten etuun, ja minusta suomalaisten etu on kuitenkin se, että me edistämme kansainvälisten sopimusten ja niiden tarkoituksen toteuttamista ja inhimillisyyttä. Minusta suomalaisten etu ei ole se, että lietsotaan sellaista henkeä, joka tässä kysymyksessä oli. [Mika Niikon välihuuto] — Turvapaikanhakijalla kansainvälisten sopimusten nojalla on oikeus hakea turvapaikkaa, jos hän kokee olevansa sellaisessa hädässä, [Laura Huhtasaari: Kaksikymmentä kertaa!] ja se, että hän mahdollisesti ei saa turvapaikkapäätöstä meidän viranomaisiltamme, ei romuta hänen ihmisarvoaan sellaisella tavalla, että hänet pitää lukita johonkin suojaan, vaan kyllä hänellä ihmisarvo on tällöinkin. 

Minusta se ongelma on — kysymyksen jälkeen ministeri Mykkänen jo vastasi — ennen muuta Irakin ja Afganistanin kohdalla, että palautuskäytäntöjen järjestäminen on vaikeaa, ja olisin kysynyt, miten nämä neuvottelut palautussopimusten osalta edistyvät, erityisesti Irakin ja Afganistanin kohdalla. [Vasemmalta: Hyvä puheenvuoro! — Linjakas puheenvuoro!] 
Lainaus
16.35 Sisäministeri Kai Mykkänen (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Tähän edustaja Vanhasen kysymykseen: Näitä neuvotteluja käydään koko ajan. Haaste on luonnollisesti se, että Irakilla on runsaasti omia haasteita, ja he ovat olleet tähän asti yksi haastavista kohteista kaikille Euroopan maille, erityisesti Saksa, Belgia, Iso-Britannia, joissa on paljon irakilaisia ollut. On ollut yhteisiä vaikeuksia. Voimakkaasti olen vedonnut myöskin EU:n maahanmuuttokomissaariin tässä asiassa, että jos Suomi on osa yhteisiä ratkaisuja Euroopassa, niin myöskin EU:n täytyy olla osa ratkaisua Irakissa. Ja kyllä tässä nyt tiettyä toiveikkuutta on sen osalta, että Irakissa kuitenkin sota Isisiä vastaan on uudentyyppisessä vaiheessa ja he itsekin ymmärtävät, että nyt he hallitsevat maata alueellisesti paremmin, ja uskoisin, että tiettyjä edistysaskeleita voidaan saada. Mutta haasteellinen kenttä varmasti, en lupaa liikoja.
Lainaus
Kysymyksen käsittely päättyi.

Millä meriiteillä ja tiedoilla Mykkänen on valittu maamme sisäministeriksi? Siis oikeesti. Tyyppi on peurana ajovaloissa. Kovin kaukana on nyky Kokoomus brändätystä :P
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 826
 • Liked: 11856
Lainaus
16.24 Sisäministeri Kai Mykkänen (vastauspuheenvuoro)

Tällä hetkellä meillä todella on noin 10 000 kielteisen päätöksen saanutta vastaanottokeskuksissa, heistä kuitenkin itse asiassa noin 95 prosenttia on valittanut tai uusintahakemuksen jättänyt. Meillä onneksi ei ole sellaista akuuttia laajamittaista ongelmaa

Ei ole ongelmaa koska 95% shoppareista veti ananaksesta uuden feikki syyn? Sisäministeri ;D
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 295
 • Liked: 9676
Mykkänen: vuorokausi avovokissa maksaa 50e/tupaha (10.000 hylsyn saanutta)

Elo: vuorokausi säilössä maksaa 200e/säilötty (n. 100 hylsyn saanutta).

Sokea Reettakin näkee että tässä puhutaan ihan eri volyymeista. Mikäli säilössä olisi 10.000 henkeä niin eihän se vuorokausihinta enää olisi 200e vaan jotain paljon vähemmän. Ei henkilökunta, tekniikka ja kiinteistömenot skaalaa lineaarisesti nuppiluvun mukaan. Kiinteistön kustannukset esimerkiksi on mitä ne on, riippumatta siitä asuuko kiinteistössä 100 vai 500 asukasta.

Varmasti kustannus olisi enemmän kuin 50e/vuorokausi mutta tuskin edes 100e/vuorokausi. Vielä kun tiedetään että avovokki meininki johtaa loputtomaan valitus- ja uusihakemus kierteeseen (= pidempi elätysaika) niin on aika selvää että suljettu säilö tulee halvemmaksi. Lisäksi se takaa että hylsyn saaneet oikeasti poistuvat (poistetaan) maasta.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 684
 • Liked: 85354
Lainaus
16.27 Sisäministeri Kai Mykkänen (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Mitä tulee säilöönottokapasiteetin välittömään laajamittaiseen käyttöönottoon, niin muistuttaisin myös perussuomalaisia oletettavasti kiinnostavasta seikasta, että kun meillä tällä hetkellä vastaanottotoiminnan kulut ovat noin 400 000 euroa päivässä, siis 40—50 euroa per vastaanottotoiminnan piirissä oleva ihminen, niin jos ottaisimme käyttöön laajamittaisesti tuhansissa — siis kaikille kielteisen päätöksen saaneille — säilöönoton, kustannukset tästä kasvaisivat merkittävästi.

Lainaus
16.32 Simon Elo sin (vastauspuheenvuoro)
...
Mitä tulee tähän kaikki säilöönottoon -esitykseen, säilöönotto maksaa 200 euroa per henkilö per vuorokausi. Nyt on ollut 9 000 ihmistä, kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa, muutoksenhakuprosessissa. Jos tämä valitusprosessi ja poistaminen kestäisi vuoden, kulut olisivat 656 miljoonaa euroa, ja tätä perussuomalaiset esittää. Siinäkö on säästö?

Suomen löperön maahanmuuttopolitiikan kustannukset maksetaan joka tapauksessa tavalla tai toisella. Nykyjärjestelmässä esimerkiksi turvapaikanhakijoiden tekemille rikoksille ja ylipäätään Suomeen jäämiselle (elinkaarikustannukset varovasti arvioiden noin puolen miljoonan euron luokkaa) ja vetovoimatekijöille ei lasketa minkäänlaista hintaa, joten mykkäset ja elot voivat vapaasti viisastella säilöönoton kalleudesta.

Järjestelmällinen säilöönotto olisi pitemmällä tähtäimellä halvempaa, koska se tekisi Suomesta vähemmän houkuttelevan paikan turvapaikanhakijoille. Elon kauhistelema 656 miljoonaa euroa on suuruudestaan huolimatta vain osa yhden vuoden aikana Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden aiheuttamista elinkaarikustannuksista. Suomeenhan tullaan edelleen määrätietoisesti koko Euroopan läpi ja noin kymmenen turvallisen maan kautta.
 
Turvapaikanhakija rikoksesta epäiltynä 2015-2017 (poimintoja, luvut puutteelliset vuodelta 2015)

Kaikki yhteensä 6 280

Lievä pahoinpitely 381
Pahoinpitely 1 512
Törkeä pahoinpitely 83
Näpistys 1 174
Varkaus 330
Ryöstö 21
Laiton uhkaus 358
Törkeä vapaudenriisto 1
Tapon yritys 16
Tappo 2

Seksuaalinen ahdistelu 96
Raiskauksen yritys 17
Raiskaus 80
Törkeän raiskauksen yritys 1
Törkeä raiskaus 30
Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys 4
Seksuaalinen hyväksikäyttö 6
Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö 66
Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö 21
Pakottaminen seksuaaliseen tekoon 21
Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin 5
Sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen 10
Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito 3

Terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelu 1
Törkeä tuhotyö 1
Sotarikos 1
Törkeä sotarikos 1

Lainaus
16.32 Simon Elo sin (vastauspuheenvuoro)
...
Kysymykseni ministeri Mykkäselle onkin: Miten hallituksen maahanmuuttopolitiikka on toiminut? Kuinka paljon tuli turvapaikanhakijoita viime vuonna?

Suomi vastaanotti viime vuonna 5 059 turvapaikkahakemusta. Tilanne oli periaatteessa parempi vuonna 2014, jolloin määrä oli vielä silloin korkeana pidetty 3 651, ja kuinka sitten kävikään.

Oleellistahan on se, että vaellusreittien kannalta Euroopan äärimmäisessä kolkassa sijaitseva Suomi on edelleen poikkeuksellisen vetovoimainen turvapaikanhakijoiden silmissä. Turvapaikanhakuun liittyviä lakeja ei ole muutettu Suomessa kuin kosmeettisesti, kun taas reitin varrella sijaitsevat muut maat kuten Ruotsi ovat kiristäneet lakejaan urakalla. Kun Ruotsin punavihreät ministerit ilmoittivat itkien, että joutuvat kiristämään turvapaikkakäytäntönsä kansainvälisten sopimusten minimiin, Suomen hallitus keskeytti vain puolisen vuotta aiemmin laatimansa turvapaikkapoliittisen ohjelman toimeenpanon vähin äänin kesällä 2016.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 097
 • Liked: 4124
 • muurinrakentaja
Välihuomiona 650 miljoonaa kaikkien laittomien säilöönotosta on ihan käypä hinta siitä turvallisuudesta mitä se tuo. Saman verran maksaa YLE veronmaksajille vuodessa.
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 684
 • Liked: 85354
Välihuomiona 650 miljoonaa kaikkien laittomien säilöönotosta on ihan käypä hinta siitä turvallisuudesta mitä se tuo. Saman verran maksaa YLE veronmaksajille vuodessa.

Olikohan Ville Niinistö vai joku muu Vihreiden kansanedustaja, joka kauhisteli somessa lehtijutussa mainittuja pakkopalautuslennon kustannuksia, jotka olivat jopa 200 000 euroa, ja ehdotti muka viattomasti valtion säästävän, kun pakkopalautuksia ei tehtäisi.

Onhan se kieltämättä järkyttävä summa, mutta kustannukset voi ja pitää suhteuttaa siihen, että yhdenkin palautettavan palauttamatta jääminen maksaisi valtiolle vielä enemmän.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 084
 • Liked: 5920
Kuinka jengi voi olla olla niin tyhmää (vai onko se vaan tarkoituksenmukaisuuskysymys), että suljetun vokin kustannuksia verrataan vankeinhoidon kustannuksiin. Ei me suljetussa vokissa tarvita 100 %:sti varmaa laitosta. Se on yks paskan maku, jos joku yksittäinen Ahmed häippäsee silloin tällöin. Ei meidän tarvitse siellä koulutaa mihinkään ammattiin palautustaan odottavia, ei valmentaa rikoksettomaan elämään vapautumisen jälkeen, ei miettiä uusintarikollisuuden vähentämistä eikä keksiä mitään työtoimintaa.

Se mitä tarvitaan, on rakentaa riitävän korkea ja vahva aita vokin ympärille ja järjestää kulunvalvonta portille.

Voi tätä onnetonta kansaa, kun edustajillamme on niin vaikeaa ymmärtää ja toteuttaa asioita yksinkertaisesti (vrt. Sipilän sote-kaavio  ;D  ).

PS
Ehkä suljettuun voisi sittenkin kehitellä jotain viriketoimintaa (esim. seinille kauniita valokuvia Afganistanista/Irakista/Somaliasta), mikä panisi asukkaan miettimään, viettääkö lopuelämänsä vokissa tai Baghdadin/Kabulin/Mogadishun kaduilla.
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14710
Suomi käännyttää entistä tehokkaammin – apuna uusi asiakirja, joka korvaa passin

Lainaus
EU:n tilapäinen matkustusasiakirja ei ole täysin uusi idea. EU otti passittomien karkottamista varten suunnitellun asiakirjan käyttöön jo vuonna 1994.

Vanha asiakirja oli kuitenkin altis väärennöksille, minkä vuoksi palautettavien kotimaat kritisoivat sitä. Seikka vaikutti osaltaan myös palautusten huonoon toteutumaan. Esimerkiksi vuonna 2014 palautuksista pantiin toimeen 40 prosenttia.

Tästä syystä EU alkoi laatia uutta asiakirjamallia heti, kun turvapaikanhakijoiden määrä äkisti kasvoi loppuvuonna 2015. Mietintöluonnoksen komission esitykseen laati europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (siirryt toiseen palveluun) (ps.).

Mitä huolellisemmin mietintöluonnos on laadittu, sitä todennäköisemmin se hyväksytään EU:n päätöksentekoelimissä. Matkustusasiakirjaa koskeva esitys hyväksyttiin parlamentissa selkeällä enemmistöllä (siirryt toiseen palveluun) syyskuussa 2016.

Halla-aho on saanut hillotolppavirassaan paljon enemmän aikaiseksi kuin Soini omassaan. Ravimieshän ei saanut neuvoteltua edes palautussopimusta Irakin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 10.04.2018, 11:10:48 kirjoittanut Micke90 »

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 869
 • Liked: 37080
 • Diesel-setä
Halla-aho kuulemma pelkästään näpertelee Brysselissä merkityksettömien asedirektiivien kanssa, pakoilee vastuuta ja miehittää suojatyöpaikkaa sen sijaan, että palaisi kotimaan politiikkaan ja alkaisi töihin (Soinin harja-adjutanttina).  ;)

Kiitos ja anteeksi.
Tuomas Malinen haastaa pääministerin


The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 126
 • Liked: 9576
 • Oulu- Uleåborg
Välihuomiona 650 miljoonaa kaikkien laittomien säilöönotosta on ihan käypä hinta siitä turvallisuudesta mitä se tuo. Saman verran maksaa YLE veronmaksajille vuodessa.

Ei sen tarvitse 650 Me olla, siitäkin voi sästää. Luksusta vähemmäksi niin kulut laskevat ja lisäksi karut olot kannustavat matuja palaamaan vapaaehtoisesti.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 534
 • Liked: 12028
Uusi Suomi twiittaa Halla-ahon kirjoituksesta

« Viimeksi muokattu: 11.04.2018, 18:59:12 kirjoittanut Elemosina »
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 032
 • Liked: 4317
Välihuomiona 650 miljoonaa kaikkien laittomien säilöönotosta on ihan käypä hinta siitä turvallisuudesta mitä se tuo. Saman verran maksaa YLE veronmaksajille vuodessa.

Ei sen tarvitse 650 Me olla, siitäkin voi sästää. Luksusta vähemmäksi niin kulut laskevat ja lisäksi karut olot kannustavat matuja palaamaan vapaaehtoisesti.
Saadaan heti 150 Me säästöä, kun maksetaan venäläisille 500 Me siitä, että leirittävät Suomesta säilöönotetut. Sen vähän, mitä Venäjää tunnen, niin eiköhän ala kotiinpaluu kiinnostaa sikäläisillä leireillä...
"Tässä on mun pippeli! Se on huippu pippeli!" X2

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 534
 • Liked: 12028
Kun joku Hommaforum meni tykkäämään tuosta Uuden Suomen twiitistä niin nyt kukaan ei uskalla enää tykätä.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 291
 • Liked: 61848
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Ranskassa meni läpi tiukempi laki läpsyjen säilöönotosta. Mykkänen lässyttää, että moinen olisi Suomessa vain verorahojen tuhlausta :facepalm: Tämä mies on kävelevä katastrofi.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246841-karkotettujen-sailoonotto-laajenemassa-ranskassa-suomessa-sisaministeri-kai-mykkanen (23.4.2018)

Lainaus
Säilöönotto laajenemassa Ranskassa – Suomessa sisäministeri tyrmännyt vaateen: ”Veronmaksajien rahan tuhlausta”

Ranskassa on hyväksytty kiistelty maahanmuuttolaki säilöönotosta tiukan poliittisen väännön jälkeen. Suomessa sisäministeri on tyrmännyt perussuomalaisten vaatimuksen säilöönoton tehostamisesta.

Ranskassa laki meni läpi yli kaksi vuorokautta kestäneen väittelyn jälkeen äänin 228–139. Lain myötä karkotusta odottavaa henkilöä voidaan pitää vangittuna kaksi kertaa kauemmin kuin aiemmin, eli jopa 90 vuorokautta.

Suomessa perussuomalaisten eduskuntaryhmä on jättänyt lakialoitteen käännytettäviksi määrättyjen säilöön ottamiseksi turvallisuussyistä. Puolueen edustajat ovat nostaneet aiheen usein esiin eduskunnassa, viimeksi viikonlopun alla torstain kyselytunnilla.

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mukaan tällä hetkellä Suomessa otetaan ihmisiä säilöön Keskusrikospoliisin (KRP) uhka-arvion perusteella turvallisuussyistä.

–Kuten täällä on muutamaan kertaan puhuttu, niin se, että otettaisiin monikymmenkertainen määrä ihmisiä säilöön, on ainoastaan veronmaksajien rahan tuhlausta. Käytetään se mieluummin suomalaisten turvallisuuden eteen tehokkaammin. Tässä suhteessa meillä ei ole akuuttia ongelmaa missään nimessä, Mykkänen sanoi eduskunnassa viime torstaina.

Mykkänen myös muistutti, että ”yleisin syy terrorismin juuriin Suomessa on nimenomaan äärioikeistolainen liikehdintä ja kotimainen syrjäytyminen”, vaikkakin myös maahanmuutto on ilmiö, johon täytyy kiinnittää huomiota.

Reilu pari viikkoa sitten Mykkänen totesi kyselytunnilla, että tällä hetkellä vastaanottotoiminnan kulut ovat noin 400 000 euroa päivässä, eli 40–50 euroa per vastaanottotoiminnan piirissä oleva ihminen.

–Jos ottaisimme käyttöön laajamittaisesti tuhansissa – siis kaikille kielteisen päätöksen saaneille – säilöönoton, kustannukset tästä kasvaisivat merkittävästi. Ja lisäksi, kun tilanne onneksi on sen tyyppinen, että vastaanottopalveluiden piirissä pystytään hallitsemaan tällä hetkellä kielteisen päätöksen saaneidenkin osalta tilannetta, niin silloin panokset kannattaa todellakin laittaa siihen, että me pystymme luomaan menettelyitä aidosti vaaraksi olevien tunnistamiseen, heidän ohjaamiseensa säilöön tai tietysti myöskin heidän välittömään käännyttämiseensä silloin, kun edellytykset siihen täyttyvät, Mykkänen sanoi.

(...)

Halla-ahon tuore kommentti:

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1707128329407354 (23.4.2018)

Lainaus
Sisäministeri ei ymmärrä, että jos kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat otettaisiin systemaattisesti säilöön, meillä olisi paljon vähemmän kielteisen päätöksen saaneita - ja paljon vähemmän säilöönotettavia.

Juuri se, että Suomeen voi jäädä palloilemaan täysillä palveluilla kielteisestä päätöksestä huolimatta, houkuttelee Suomeen ihmisiä, joilla ei ole edellytyksiä kansainväliseen suojeluun. Esimerkiksi Abderrahman Bouananin.

Systemaattisen säilöönoton ensisijainen funktio ei ole säilöä ihmisiä vaan toimia karkottavana tekijänä.

Mitä kustannuksiin tulee, maksaahan kielteisen päätöksen saaneiden elättäminen, hoitaminen ja viihdyttäminen nytkin. Se, että alaovi pannaan lukkoon tai maastapoistamiskeskuksen ympärille rakennetaan aita, ei paljon lisäkustannuksia synnytä.

Se, että näin ei toimita, on pelkkää saamattomuutta ja pelkuruutta. Lasku on kallis. Mykkäsen resepti on se, että annetaan työperusteinen oleskelulupa kaikille laittomasti maassa hengaileville.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2018, 12:38:28 kirjoittanut Alaric »
Sinimusta liike - uusi kansallismielinen puolueprojekti!

Puolueohjelma on julkaistu ja kannattajakorttikeräys on kohta alkamassa.

https://sinimustaliike.fi/

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 651
 • Liked: 21492
 • Persuhtava keskustelija
Nykyisten vallanpitäjien Perussuomalaisvastaisuus on niin huvittavaa että se naurattais jos se ei itkettäis.

Ovat kuin idiootteja, keksiessään mitä typerämpiä syitä vastustaa kaikkea mitä Perussuomalaiset ehdottaa.

Ehkä Perussuomalaisten pitäis alkaa vaatia holtitonta maahanmuuttoa ja kaikkea mahdollista tulijoille, vähän kuin pienten lastenkin kanssa, pitää olla ovela.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2018, 12:44:54 kirjoittanut ISO »
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 719
 • Liked: 29626
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Ranskassa meni läpi tiukempi laki läpsyjen säilöönotosta. Mykkänen lässyttää, että moinen olisi Suomessa vain verorahojen tuhlausta :facepalm: Tämä mies on kävelevä katastrofi.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246841-karkotettujen-sailoonotto-laajenemassa-ranskassa-suomessa-sisaministeri-kai-mykkanen (23.4.2018)

Koko Kokoomus on sekoomus. Mykkäsen mielestä sitten varmaan hyvinvointiyhteiskunnan ylläpito kaikkinen normaaleine verorahoitteisine toimintoineen on verorahojen tuhlausta. Paitsi tietysti eduskunta.

Olen päivä päivältä varmempi siitä, että jokaisen kansanedustajan äo olisi tutkittava huolella. Erityisesti ministerin.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 879
 • Liked: 17847
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Mykkänen edustaa Kokoomuksen suvakkifalangia, nuo Stubbin lahkolaiset ovat mamu-asioissa vielä enemmän vasemmalla kun punavihreät konsanaan.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 738
 • Liked: 11251
Ranskassa meni läpi tiukempi laki läpsyjen säilöönotosta. Mykkänen lässyttää, että moinen olisi Suomessa vain verorahojen tuhlausta :facepalm: Tämä mies on kävelevä katastrofi.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246841-karkotettujen-sailoonotto-laajenemassa-ranskassa-suomessa-sisaministeri-kai-mykkanen (23.4.2018)


mykkänen, montako ananaspalleroa olisi laitettu vuodeksi säilöön turun sattumuksen ja seuranneen puukkokäräjöinnin hinnalla ?

10.000 ?

verorahojen tuhlausta ?
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

tavallinen jantteri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 446
 • Liked: 346
Jos elinkaarikulu per ananas on sen miljoonan, niin 10 000 palleroa kustantaa 10 miljardia. Joka on minun laskuopin mukaan enemmän kuin reipas 650 miljoonaa.
"We're using the law to keep justice away!"

kivimies

 • Vieras
Kielteisen päätöksen saaneiden säilöönotto ja maastapoisto, vaikka maksaisi vähintään sen 650 miljoonaa, kuuluu turvapaikkajärjestelmän kustannuksiin.

Mikäli sitä ei haluta maksaa, niin miksi ylläpitää edes koko järjestelmää ja maksaa sen muitakaan kustannuksia.  :roll:
« Viimeksi muokattu: 25.04.2018, 07:23:09 kirjoittanut kivimies »

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 302
 • Liked: 23893
 • antikomintern
Näin tiukasti pääkaupunkimme Helsinki kohtelee laittomasti maassamme oleskelevia...

Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Helsinki maksaa laittomasti maassa oleville henkilöille käteistä rahaa ja matkalippuja (30.5.2018)

Kelan lakimies Antti Klemola selvensi Suomen Uutisille tammikuussa 2018, että laittomasti maassa oleva henkilö voi saada pieniä määriä toimeentulotukea välttämättömään elämiseen. Suomen Uutiset sai vinkin, että Helsingin kaupunki maksaisi laittomille maassa oleville henkilöille myös käteistä rahaa sekä HSL:n matkalippuja.

– Käytännössä kyse on ruoka- ja lääketarpeisiin tarkoitetusta avustuksesta, jota annetaan maksusitoumuksella muutamaksi päiväksi kerrallaan, Klemola sanoi toimeentulotuesta.

Helsingissä tuen maksaa kaupunki, ei Kela

Kela ei tällä hetkellä maksa laittomien maassa olijoiden tukea Helsingissä.

Kaikki Helsingissä maksetut toimeentulotuet laittomasti maassa oleskeleville maksetaan suoraan Helsingin kaupungin sosiaalivirastosta.

Helsingin kaupungilla on vain yksi maahanmuuttoyksikkö, josta toimeentuloa maksetaan laittomasti maassa oleskelevalle.

Helsinki antaa myös käteistä

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Maarit Sulavuori vastasi Suomen Uutisille laittomasti maassa olevien toimeentulotukeen liittyviin kysymyksiin.

Annetaanko laittomasti maassa oleville henkilöille HSL:n matkalippuja? Jos annetaan, niin millä perusteella?

Tarvittaessa asioiden hoitamista varten.

Annetaanko laittomasti maassa oleville henkilöille rahaa? Aiemmin on kerrottu, että maksusitoumus voidaan antaa esimerkiksi ruokaa varten.

Toimeentulotuen päätös tehdään pääsääntöisesti 16 vuorokauden ajalle ja siihen voidaan liittää lyhyemmäksi ajaksi voimassa olevia maksusitoumuksia. Tämä vastaa paremmin paperittomien henkilöiden palvelutarvetta, koska heillä on rajalliset mahdollisuudet esimerkiksi säilyttää tai valmistaa ruokaa. Osa tuesta voidaan myöntää myös käteisenä maksuosoituksena nostettavaksi yleisökassasta (esimerkiksi puhelinkuluihin). Pääsääntöisesti annetaan maksusitoumus lääkkeisiin ja ruokaan.

Maksetaanko laittomasti maassa oleville majoituskuluja? Jos, niin miten?

Hätämajoitusta järjestää kolmas sektori kaupungin avustuksella. Lapsiperheen kyseessä ollessa voidaan järjestää kriisimajoitusta.

Alkuvuoden toimeentulotuen menot laittomasti maassa olevien henkilöiden osalta?

Meillä ei ole suoraan saatavissa, koska tätä ei tilastoida kuukausitasolla.

Paperiton henkilö voi saada toimeentulotukea kuukauden aikana keskimäärin noin 255 euroa. Jos paperittomia toimeentulotukiasiakkaita on 120 henkilöä kuukausittain, ovat kustannukset n. 30 600 € / kk eli viiden kuukauden aikana kustannukset olisivat noin 153 000 euroa vuodessa.

(...)


koko juttu: https://www.suomenuutiset.fi/helsinki-maksaa-laittomasti-maassa-oleville-henkiloille-kateista-rahaa-matkalippuja/

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 663
 • Liked: 39372
 • Dieselsetä
Mikä estää laitonta käymässä joka ikisessä stadin fattassa hakemassa 255e, ilman papereita? Ja sama toki koko pks.   ???

Vetotekijät kunnossa.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 753
 • Liked: 53443
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
....Meillä ei ole suoraan saatavissa, koska tätä ei tilastoida kuukausitasolla.

Paperiton henkilö voi saada toimeentulotukea kuukauden aikana keskimäärin noin 255 euroa. Jos paperittomia toimeentulotukiasiakkaita on 120 henkilöä kuukausittain, ovat kustannukset n. 30 600 € / kk eli viiden kuukauden aikana kustannukset olisivat noin 153 000 euroa vuodessa.
(...)

Olisiko syytä alkaa tilastoimaan, vai onko tarkoituksena pimittää veronmaksajilta kaivoon heitetty varanto.

Itselleni ainakin herää ensimmäisenä kysymys: Millä oikeudella kunta jakaa veronmaksajien omaisuutta laittomasti maassa notkuville ihmisille. Jossakin päin maailmaa tätä pidettäisiin silkkana veronmaksajien ryöstönä, jolla kaiken lisäksi rahoitetaan veronmaksajien alati kurjistuvaa tilannetta. Laittomien ihmisten ainoan oikeuden maassamme tulee olla oikeus poistua maasta. Virkakyöstien tehtävä on valvoa, että tuo oikeus toteutuu.

Haisee laittomalta veronmaksajien varojen haltuunotolta ja jakelulta laittomille tahoille.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 673
 • Liked: 18432
Näin tiukasti pääkaupunkimme Helsinki kohtelee laittomasti maassamme oleskelevia...

Kuinkakohan moni näistä onnistuu vielä keräämään rahat samaan aikaan useamman eri kunnan alueelta...

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 024
 • Liked: 10772
 • Anyone?
Juuri nyt Yle TV1 karkoituksista tai pikemminkin miksi raiskareita ei karkoiteta. Toki taustalla paistaa halu, ettei juuri ketään karkoitettaisi. Pakolaisavun Annu Lehtinen julistamassa kuinka ne kansainvälisen suojelun sopimukset. Bonuksena pari sekuntia footagea Oulun tiedotusillasta, Lokka ja Tynkkynen äänessä.
https://areena.yle.fi/1-4530601
Lainaus
MOT tutki, millä perusteilla rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotetaan Suomesta. Miksi raiskaaja saa jäädä ja lievempiä rikoksia tehnyt joutuu lähtemään?
LINKIT JA ARTIKKELIT

Yksi tarjosi 12-vuotiaalle olutta ennen yhdyntää, toinen puri raiskaamaansa naista kasvoihin – muun muassa näitä seksuaalirikollisia Suomi ei karkottanut
Rikosten perusteella karkotettavien irakilaisten määrä kolminkertaistui – mukana myös henkilöitä, joilla ei ollut yhtään rikostuomiota
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen