UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-11-20 EK haluaa Suomeen 35 000 moniosaajaa ja 70 % palkkatuen tp-hakijoille  (Luettu 9334 kertaa)

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 824
 • Liked: 5611
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Mitähän tollanen perusveppijantteri saa nykyään €/kk. Ilmeisesti ei ainakaan sitä kolmea tonnia.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 570
 • Liked: 2547
En itse ole alalla, mutta henkilö on koulutettu Irakin kurdi, jolle kävi hyvin ja sai töitä Irlannista. Yritysten oma asia on valita työntekijänsä, mutta Suomeen mielellään ilman palkkatukitarvetta palkallaan toimeentulevia osaajia.

Onhan tuossa positiivista että kyseessä on kuitenkin ilmeisesti oikeasti oikeasta yliopistosta valmistunut kaveri joka ilmeisesti osaakin jotain.

Toki kyseessä saattaa olla todellinen gurukin koodarina.

Itse olen ajatellut, että mainostetut huippuasiantuntijat it-alalla ovat jotain henkilöitä tyyliin jolloin on esimerkiksi Harvard Collegesta B.A. tutkinto yleissivistykseksi, päälle sitten ylempi tutkinto naapurista MIT:n teknisestä koulusta ja tohtorin tutkinto sitten jostakin Stanfordin yliopistosta Kaliforniasta ja mahdollinen vaihtovuosi Oxfordin yliopistossa Englannissa ja sitten vuosi pari guruna jossain Googlen tai Facebookin pääkallopaikalla töissä. Tällaisia on olemassa, mutta headhuntterit kilpailevat niistä ympäri maailmaa ja lienee se palkkakin vähintään useampi sata tuhatta euroa vuodessa. Sitä en ymmärrä miksi Suomeen tulisivat kun muualla saavat parempaa palkkaa ja voi asustella vaikka mukavasti Kalifornian lämmössä tai missä tahansa maailman maassa missä haluavatkin asua.

Mitä IT-alalta jotain koodareita Suomesta tiedän, niin välttämättä alalle ei ole mitään virallista koulutusta heillä, mutta ovat todellisia guruja kaikenlaisten unix-systeemien ja muiden kanssa kun niitä lapsesta saakka tykänneet harrastaa ja palkka voi olla huomattavasti parempi mitä vaikkapa ylilääkäreillä on.


Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 165
 • Liked: 2044
Suomalainen maahanmuuttopolitiikka on niin älytöntä, etten ihmettele lainkaan, että sisään jäävät taloudellista tappiota aiheuttavat ja ulkopuolelle hyötyä tuovat. Suomessa on esim. käytäntö, ettei turisti (joka tuo Suomeen rahaa) saa enää anoa lisäviikkoja poliisilta, vaikka maksaisi itse viranomaiskulut. Järjetöntä. Sen sijaan, jos sanoo taikasanan, asylum, niin voi jäädä loisimaan muiden rahoilla ja yritellä uudestaan eri loitsuilla vaikka vuosien ajan.

Niiden hakemukset, jotka tuovat mahdollisesti voittoa Suomelle (työperäiset) käsitellään ensin (nopeuskertoimena palkka). Tappiota tuottavia ei pitäisi ottaa sisään lainkaan. Harkinnanvaraisuudessa pitäisi laskea saako Suomi siitä hyötyä vai haittaa, mutta laskea mukaan myös työpanoksen arvo: näissä voi sitten kestää kauemmin.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 992
 • Liked: 5880
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2018-11-27 Kykyjenetsijä bongasi koodari Goranin, 24
« Vastaus #93 : 27.11.2018, 17:58:05 »
Lainaus
Kykyjenetsijä bongasi koodari Goranin, 24, ja suomalaisfirma palkkasi hänet - työlupaa ei tullut 8 kuukaudessa, muutti Irlantiin, sai työviisumin 5 viikossa: ”Firmat jäävät kasvamatta ja suomalaisilta verotulot saamatta”

Millainen työpaikka Goranilla on nyt Irlannissa? Millaisissa tehtävissä hän on, ja paljonko hänelle siitä maksetaan? Kuinka paljon on Irlannissa vastaavien tehtävien a) aloituspalkka b) keskipalkka? Jos Goranille maksetaan enemmän kuin alalla yleensä, niin uskon että hän on aito-osaaja, ja Suomen järjestelmä mokasi. Jos taas palkka on alan alapäässä niin uutisessa voi olla (tahallista tai tahatonta) liioittelua.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 322
 • Liked: 2554
Iltalehden Olli Pusa kertoo eläkejärjestelmää käsittelevässä kirjoituksessaan näkemyksensa EK:n vaatimasta 35 tuhannen "osaajan" muutosta ja 70% palkkatuesta turvapaikanhakijoille.
Hän pitää sitä valtion piilosubventiona eläkejärjestelmälle. Tulijoista halutaan saada eläkkeiden maksajia, mutta kun he eivät työllisty, niin EK on keksinyt, että valtio voisi maksaa heidän palkkansa, josta he sitten maksaisivat eläkemaksuja.

Lainaus
Olli Pusan näkökulma: Eläkejärjestelmä on itse ollut tuhoamassa maksajapohjaansa - nyt vaaditaan valtiolta lisää rahaa

[...]

Suomessa työeläkejärjestelmä on osa julkista sektoria, jonka toimeenpanosta huolehtivat yksityiset vakuutusyhtiöt. Asetelma on vastoin EU-lakeja, mutta Suomi sai siihen poikkeuksen EU-liittymissopimuksessa.

Asetelma antaa työeläkejärjestelmää hallitseville EK:lle, SAK:lle, STTK:lle, Akavalle ja työeläkeyhtiöille valtavat vapausasteet hoitaa asioita. Eduskunta ei niiden toimintaan ole juuri uskaltanut puuttua. Jos nyt julistetaan työeläkejärjestelmän olevan ongelmissa, vastuullisia tahoja ei siis tarvitse etsiä kaukaa.

[...]

Työvoiman saatavuuden ei pitäisi olla este työpaikkojen kasvattamiseen Suomessa, koska Suomi on osa EU:n 500 miljoonan ihmisen työmarkkinoita. Sieltä luulisi löytyvän työvoimaa Suomen tarpeisiin, jos oma työvoima ei riitä.

Mutta Suomi ei ole kyennyt houkuttelemaan riittävästi työvoimaa EU:sta. Sellaisella työvoimalla voisi olla merkitystä eläkejärjestelmänkin kannalta.

Suomeen vuonna 2017 tulleista noin 23000 maahanmuuttajasta reilut 6000 tuli EU:sta. Valtavan suuri osa oli käytännössä ammattitaidottomia, kielitaidottomia ja usein luku- ja kirjoitustaidottomia kehitysmaista tullleita. Heidän työllistymisensä on surkeaa.

Jos yhdistää vuoden 2017 tulijoiden tiedot Eläketurvakeskuksen vuoden 2016 tutkimukseen maahanmuuttajien työllistymisestä ja tulojen kehityksestä, tulos on ankea.

Keskimäärin työllistymisprosentti olisi 35% neljä vuotta maahantulon jälkeen ja tulotaso 15 vuoden jälkeen 17000 euroa vuodessa. Siis suurin osa tästä joukosta jää pysyvästi verorahoilla elätettäviksi.

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK vaatii laajaa työperäistä maahanmuuttoa, jota veronmaksajat tukisivat.

EK vaatii laajaa ”työperäistä” maahanmuuttoa, nyt verukkeena eläkejärjestelmän pelastaminen. Mutta Suomi ei ole koulutettua työväkeä houkuttanut, virolaistenkin osuus tulijoista on voimakkaassa laskussa. Käytännössä tulijat olisivat samaa väkeä kuin vuoden 2015 kansainvaelluksessa, nyt erilaisella verukkeella.


EK on vaatinut, että yhteiskunta maksaa alkuaikoina heidän palkastaan 70%. Eli todellisuudessa vaativat yhteiskunnan subventiota ”työeläkejärjestelmän” pelastamiselle
. Subventio pitää tulla piilotetussa muodossa, jotta ei heräisi liikaa kysymyksiä järjestelmän hallinnosta. Tuollainen suunnitelma päätyy samanlaiseen mahalaskuun kuin vuoden 2015 vaellus.

[...]

Todellisuudessa raja valtion ja työeläkejärjestelmän välillä on aina ollut horjuva. Kun työeläkejärjestelmäkin virallisesti on julkinen sosiaaliturvajärjestelmä, sen vallankäytön siirtäminen esimerkiksi eduskunnalle on täysin mahdollista. Tarvitaan vain laki työeläkejärjestelmän hallinnosta.

Yhteiskuntahan viime kädessä joutuu maksamaan työeläkejärjestelmän epäonnistumisen laskut. Lienee aika käynnistää keskustelu työeläkejärjestelmän vallankäytöstä

IL (5.1.2019)


ÄmTeeAa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 436
 • Liked: 1609
Mitä ihmettä? Alkaa tänään orastavasti vaikuttamaan siltä, että media saattaisi alkaa tekemään hommansa. Viime vuosien ummehtuneisuuden vuoksi en kuitenkaan ihan vielä usko ilman isompia meriittejä. Aikansa siinä kestikin, mutta EK:n esitys oli sen verran kaistapäinen, että sen olisi voinut kyseenalaistaa ihan suoraan jo sen esityshetkellä, kuten Homma ja todellinen media tekikin. Jostain syystä valemedia ei sitä kuitenkaan tehnyt.

Arvostan kuitenkin sitä, että Pusa tekee sen nyt. Taustalla voi toki olla eduskuntavaalit, olemme nähneet nyt median kyseenalaistavan sekä Haaviston imagon, että EK:n avauksen. Ilmeisesti EK:n avaus on todettu jo sen verran pystyynkuolleeksi ideaksi, että sen voi tässä vaiheessa tehdä vailla suurempia murheita työpaikan säilyvyydestä.

Pusa esittää asian kuitenkin virallisen selityksen mukaan, joka menee näin:
1) Suomessa on liikaa eläkeläisiä, eikä eläkejärjestelmää saada pidettyä nykyisellään yllä.
2) Hommataan tuottavaa porukkaa muualta ylläpitämään eläkeläisiä.
3) Muualta tullut porukka ei kuitenkaan työllisty, jolloin kohta 1) ei toimi, ja maksetaan enemmän kuin pelkistä eläkeläisistä.

Suuripiirteisyydessään siis näin, ja asiahan on tosiaan näin ollutkin. Työvoimapulanpaikkajista hän ei enää puhu. Otaksun tämän kohdan tulleen ohitetuksi siksi, että sen käsitteleminen paljastaisi, että mitään työvoimapulaa ei yleisesti ottaen ole, ja se mitä on, on nimenomaan erityisosaamisalueilla, ja sisältää muutamia satoja ihmisiä. Miksi kyseisten alueiden koulutettuja ei ole jo nyt Suomessa? Siksi, että yliopistot eivät halua ylläpitää niitä tunkkaisten teollisuussuhteiden vuoksi, tai että uskoivat, ettei alueella ole enää tutkittavaa. Miksi muualta ei ole tulossa väkeä paikkaamaan tätä? Siksi, että Suomen kokonaisveroaste on käsittämätön jo tässä vaiheessa keskituloiselle. Asiaan voisi auttaa turvallinen ja lapsiystävällinen ympäristö etenkin lähivuosina muun Euroopan suhteen, mutta kovaa vauhtia tämäkin ollaan hävittämässä.

Puha ei käsittele sellaista juttua, että maassa on todellinen mokuteollinen kompleksi, ja mikäli tulijamäärä putoaisi, lähtisi jokuselta valtion hommissa olevalta yllä olevan lisäksi työt. Tälläkin on vaikutusta päätöksentekoon. Avauksena juttu on kuitenkin OK.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 708
 • Liked: 12553
Vaikuttaa siltä, että seuraavana suunnitelmissa on kaapata eläkejärjestelmien varallisuus, ja sitten tuhlata se samalla tavalla kuten tähänkin asti kaikki on tuhlattu.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 367
 • Liked: 20509
Ottaen huomioon EK:n ehdotuksen täydellisen järjettömyyden joku voisi pitää erikoisena sitä, kuinka kritiikittömästi siihen on julkisuudessa suhtauduttu.

Mutta niinhän asianlaita on aina silloin, kun jokin järjettömyys liittyy maahanmuuttoon. Silloin normaalin kriittisen yhteiskunnallisen keskustelun periaatteet lentävät romukoppaan.

Tärkeintä on saada Eurooppaan ja Suomeen mahdollisimman paljon kehitysmaiden ylijäämäväestöä. Se on aikamme korkein yhteiskuntapoliittinen päämäärä.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 977
 • Liked: 39489
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Noin kiteytetystihän tämä tarkoittaa sitä, että EK haluaa Suomeen vellovan joukon moniongelmaisia, jotka läsnäolollaan tuottavat Suomelle ja suomalaisille kasan moninaisia ongelmia, joiden hintalappua kukaan ei osaa täsmällisesti kertoa.

Se on kuitenkin varmaa, että hintalappu on massiivisesti negatiivinen kaikilla mittareilla, joista raha on mitattavuudeltaan ainoastaan yksi elementti. Kaikki EK:n harhaiset suunnitelmat ovat pois suomalaisilta ja kurjistavat suomalaisten elämää omassa maassaan. Tähän on tultu.

EK = maanpaskojien keskusliitto
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!

Delaz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 883
 • Liked: 383
 • EU:lle jyrkkä ei
Valtio maksaa palkan moniosaajille, ja suomalaiset tekevät ilmaistyötä aktiivimallissa. Ja tällaista halutaan lisää ja paljon. Aikamoista vihapuhetta. Diskriminaatiota. Apartheidia suorastaan.

Kohtuullisen ilkeä, suorastaan paha ihminen toi Juha Sipilä, ja kaikki tämän insinöörin asialla juoksevat juoksupojat.
Ääntä perkele vähemmän.

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 983
 • Liked: 5026
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Jos Suomessa olisi terve ilmapiiri yhteiskunnassa, kaikki puheet massiivisesta työperäisestä maahanmuutosta olisi naurettu maanrakoon viimeisen kymmenen vuoden ajan. Koko aikana ei ole ollut mistään muusta pula kuin halpatyövoimasta ja ilmaisesta työvoimasta. Sitä paitsi ilmaista kotimaista työvoimaa osataan jo hyödyntää (työkkärin raha + 9€/päivä jne).

Ei kuitenkaan ole naurettu, sillä niin monella on intressinsä toitottaa maahanmuuton puolesta. Rikkailla se on halpa/ilmaistyövoiman saanti, ja totta vie ne jaksavat sitä myös vaatia, kun asenneilmapiiri on tällä hetkellä mikä on. Vasemmistolla ja vihreillä on se värinän tarve, pitää saada väriä katukuvaan ja kun onhan suomalaiset vaan niin yäk! Ja mikä heilläkin on vaatiessa ja toisinajattelijoita hiljentäessä, kun asenneilmapiiri on heidän puolellaan ja suomalaisten ja Suomen parasta ajattelevat ovat heidän mielestään vähintään kolmatta valtakuntaa kannattavia holhottavia.

Katsotaanpa vain, uskon vasta kun näen että Olli Pusan kaltaiset ulostulot jatkuvat vielä EK-vaalien jälkeenkin. Jos jatkuvat, Suomen asenne- ja ilmapiirillä on ehkä jotain toivoa kääntyä tulevaisuudessa suomalaisten etua ajavaksi ja Suomen muuttuminen liian monen maan tapaan kehitysmaiden kaatopaikaksi saadaan vielä estettyä. Paatunut pessimisti ei tietysti pety, vaikka niin ei kävisi (nytkään).
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 436
 • Liked: 1609
Vasemmistolla ja vihreillä on se värinän tarve, pitää saada väriä katukuvaan ja kun onhan suomalaiset vaan niin yäk! Ja mikä heilläkin on vaatiessa ja toisinajattelijoita hiljentäessä, kun asenneilmapiiri on heidän puolellaan ja suomalaisten ja Suomen parasta ajattelevat ovat heidän mielestään vähintään kolmatta valtakuntaa kannattavia holhottavia.

Asenneilmapiirin suvaitsevaisuus meni juuri rikki. Tällä hetkellä näkisin Suomen olevan sellaisessa tilassa, että nyt muitakin mielipiteitä kuunnellaan. Sen vuoksi meistä jokaisen on kyseenalaistettava tämän maan tulevaisuutta uhkaava idioottimaisuus niin monessa paikassa, kuin vain mahdollista, missä siihen vaan törmätään. Kaikki eivät kykene halla-aholaiseen faktapohjaiseen argumentointiin, eikä sitä vaaditakaan, mutta asialinja on pidettävä, ja todellisiin ongelmiin on puututtava.

Otollisia aiheita ovat maanpuolustus ja sitä uhkaavat tekijät (EU armeija, armeijan alasajo, aseistakieltäytyminen yms.), ja tämän lisäksi voitaisiin kysyä, että kun Neuvostoliitto hajosi, miksi meidän poliisiin ja oikeusjärjestelmään soluttautuneita kommareita ei välittömästi erotettu sieltä 90-luvun alussa? Samalla voitaisiin puhua myös "korkeakoulutuksen" aloista, jonka opiskelijoille ei ole työpaikkoja. Ja miksi YLE:n vuosibudjetti on puoli miljardia euroa, ja sen toiminta menee kilpailuksi markkinaehtoisen median kanssa?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 637
 • Liked: 30295
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Valtio maksaa palkan moniosaajille, ja suomalaiset tekevät ilmaistyötä aktiivimallissa ...

... ja kompakti tekee  systeemin arvostelusta laitonta. Tämä on flirttailua etnisen väestönvaihdon kanssa.
Euroopan parlamentin … "strategia" on ollut kutsua maailma kylään. Se on 3. maailmansodan jälkeen nopein tapa tuhota … koko Eurooppa.
- Jäsen Roope

Ketään ei saa laittaa takaisin, eikä kenenkään tuloa estää ja tulijoille on annettava samat edut kuin maan kansalaisille - Merkelin politiikka pähkinänkuoressa.
- Akez

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 983
 • Liked: 5026
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Asenneilmapiirin suvaitsevaisuus meni juuri rikki. Tällä hetkellä näkisin Suomen olevan sellaisessa tilassa, että nyt muitakin mielipiteitä kuunnellaan.

Kuten todettua, katsotaan mikä on tilanne EK-vaalien jälkeen. Jos tilanne jatkuu samana, olen tyytyväinen. Aika näyttää.

Sen vuoksi meistä jokaisen on kyseenalaistettava tämän maan tulevaisuutta uhkaava idioottimaisuus niin monessa paikassa, kuin vain mahdollista, missä siihen vaan törmätään. Kaikki eivät kykene halla-aholaiseen faktapohjaiseen argumentointiin, eikä sitä vaaditakaan, mutta asialinja on pidettävä, ja todellisiin ongelmiin on puututtava.

Tästä olen täsmälleen samaa mieltä ja olen itsekin puhunut tästä Hommalla ja sen ulkopuolella, että vaikka meitä tämän asian ympärillä jo vuosia pyörineitä varmasti jokaista kyllästyttää enemmän tai vähemmän jauhaa samoista asioista kerta kerran jälkeen ja ampua alas samat naurettavat vastapuolen "argumentit" aina vaan uudestaan, meidän ei pidä luovuttaa eikä väsyä lopullisesti. Koska sitä väsytystaisteluahan tässä juuri käydään ja monikulttuurin ja halpatyövoiman imuroinnin kannattajille ei pidä antaa luovutusvoittoa.

Ja vaikka itsestä tuntuisi turhauttavalta jauhaa samat asiat aina vain uudestaan, pitää muistaa, että juuri Sinulla, joka pidät totuutta esillä, saattaa Hommalla tai sen ulkopuolella olla aina joku uusi kuulija/lukija, joka on kenties valtamedian turruttama tai joka on jo hieman irtautunut YLE/Hesari-todellisuudesta ja tuntee olonsa hieman epäuskoiseksi, niin sellaisille on tärkeää totuuden pitäminen esillä ja mahdollisuus saada tarttua siihen. Me nuivat olemme jo turvassa, meidän tehtävämme on pelastaa ne vielä totuudesta turvaa hakevat yksilöt. Ja yksilöistä tunnetusti syntyy joukko. Mitä suurempi joukko, sen enemmän ääntä ja voimaa.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 414
 • Liked: 18628
Kepu sai maakuntahimmelin, Soini hillotolpan, mutta Orpo se vasta korjasi kokonaisen jättepotin halpatyövoimalla, jonka kansalaiset saavat maksaa. Eivät pystyneet muut näin kovaan kupruun. Entä mitä saivat äänestäjät? Sen voit lukea lehdistä.

Lainaus
Hallituksen 696 e/kk -lakimuutos voimaan: Ulkomailta Suomeen muuttavien Kela-tukia helpotetaan – Suomesta ulkomaille muuttavien turvaa leikataan

Keski-Uusimaa 16.1.2019 linkki juttuun

Hallituksen viime syksynä valmistelema lakimuutos Suomeen saapuvien työntekijöiden Kela-tuista astuu voimaan huhtikuun alussa.

Kela kertoi keskiviikkona, että jatkossa työntekijöiltä ei enää vaadita neljän kuukauden työsuhdetta Kela-tukien saamiseksi. Myöskin työsuhteessa tehdyt viikkotuntimäärät pudotetaan laista pois.

Kela-tukien ainoa edellytyksenä on, että työntekijän palkka on vähintään 696,60 euroa kuukaudessa.

Työntekijän asema paranee myös työsuhteen päättyessä. Jatkossa työttömäksi jäänyt työntekijä saa oikeuden Kela-tukiin, jos työsuhde on jatkunut 6 kuukautta.
(..)

Aikarajan poistoa hallitus on perustellut halulla parantaa työntekijöiden yhdenvertaisuutta ja lisätä Suomen houkuttelevuutta työperäisen maahanmuuton kohteena.

Oppositiosta lakiesitystä on arvosteltu, sillä sen pelätään lisäävän halpatyövoiman tuloa Suomeen.
(...)

Lihavoinnit mun.

Sanomattakin on selvää, että laman koittaessa koko Orpon läjä laukeaa lopullisesti kansalaisten maksettavaksi. Kuka nyt töiden loppuessa poiskaan lähtisi, kun rahavirta sen kun jatkuu, jatkuu, jatkuu … ja asunnonkin saa vielä ilmaiseksi.

Tagit: