UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju  (Luettu 160756 kertaa)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 348
 • Liked: 10646
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #870 : 02.04.2019, 23:30:58 »
Varma?
Tietämättömyys on voimaa (1984)

eponyymi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 43
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #871 : 02.04.2019, 23:31:17 »
Vaalitentin paras anti oli Orpon synkkä naama, kun Halla-aho ihmetteli sitä kuinka nykyiset Perussuomalaiset ovat Orpon mukaan syyllisiä paskaan maahanmuuttoon, mutta samaisen Orpon mukaan Perussuomalaiset eivät olleet 2017 puoluekokouksen jälkeen enää sama puolue. Orpo näytti pahaa ummetusta potevalta pullapojalta tämän jälkeen.

Tästä profiilikuva jollekulle.

MurtoLujuus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 179
 • Liked: 305
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #872 : 02.04.2019, 23:33:05 »
Jussi pärjäsi erinomaisesti Ylen puheenjohtajatentissä.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kaikki median ja muiden puolueiden kampittamiset ja dissaamisetkin kääntyvät kuin itsestään Perussuomalaisten eduksi. Ihmiset tuntuvat myös olevan lopen kyllästyneitä naamansa ja maineensa ryvettäneisiin Sipilöihin, Orpoihin ja Rinteisiin, jotka ovat keskenään ajaneet itselleen mieluisia asioita, välittämättä tippaakaan kansalaisten mielipiteistä. Nyt heille näyttää vihdoin koittavan maksun aika.

Tällä hetkellä tuntuu niinkuin Perussuomalaisten kannatuksen tieltä olisi jokin tulppa irronnut, ja baana auennut, sen verran yllättävätkin ihmiset ovat itselleni ihan viime päivinä kertoneet äänestävänsä vaaleissa Perussuomalaisia.
Samaa ilmiötä olen huomannut, mutta hieman toisinpäin. Olen ennenkin äänestänyt PS:ää, mutta nyt on ensimmäiset vaalit kun siitä on voinut ihan avoimesti kertoa ilman että kukaan kauhistelee tai naureskelee.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 385
 • Liked: 57904
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #873 : 02.04.2019, 23:40:06 »
Halla-aho kuittasi kyllä jäätävästi tähän "vihapuhe"-höpinään.

"Minusta se on käsittämätöntä, että Suomessa jopa useita kymmeniä lapsia on joutunut raiskausten ja ahdistelujen uhriksi ja moni ihminen on jopa päässyt hengestään vuonna 2015 tehtyjen virheiden vuoksi. Ja täällä sitten puhutaan jostain vihanlietsonnasta tai vihapuheesta."

https://www.suomenuutiset.fi/orpo-sipila-kaansivat-mtvn-tentissa-maahanmuuttokeskustelun-pelon-lietsomiseen-halla-aho-kuittasi-kasittamatonta-puhetta-useita-kymmenia-raiskattu-moni-paassyt/ (2.4.2019)

Lainaus
Orpo ja Sipilä käänsivät MTV:n tentissä maahanmuuttokeskustelun pelon lietsomiseen – Halla-aho kuittasi: ”Käsittämätöntä puhetta, kun useita kymmeniä on raiskattu ja moni on päässyt hengestään”

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo halusivat puhua maahanmuuttajien tekemien rikosten sijaan vihapuheesta MTV:n pääministeritentissä.

Pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) kysyttiin, olisiko hän edelleen valmis antamaan Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoille, kuten Sipilä lupasi vuonna 2015. Sipilän vastaus oli myöntävä.

– Tekisin varmaan samalla tavalla, Sipilä sanoi, ja mainitsi olevansa huolissaan vihapuheen ilmapiiristä.

– Maahanmuutosta ja turvapaikanhakuprosessista pitää pystyä puhumaan, mutta kaikkia ulkomaalaisia ei pidä syrjiä, Sipilä sanoi.

Irakilaiset tulivat Suomeen Sipilän yllyttäminä

Edellisessä puoluejohtajatentissä maanantaina Oulussa Sipilä väitti, että perussuomalaiset ”flirttailee rasismin kanssa”, joten Jussi Halla-aholta kysyttiin, mitä hän ajattelee pääministerin väitteestä.

Halla-aho sanoi ihmettelevänsä Sipilän selityksiä ja tarinoita.

– Hän (Sipilä) teki 2015 tiedotusvälineissä täysin selväksi, että hän on valmis avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille. Näin tämä viesti ymmärrettiin myös lähtömaissa.

(...)

– Suomi käyttää tänäkin vuonna 150 miljoonaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokustannuksiin, 220 miljoonaa kunnille maksettaviin kotouttamiskorvauksiin ja useita satoja miljoonia ulkomaalaisille maksettaviin työttömyyskorvauksiin. Kriisi ei ole ohi, se on päällä, Halla-aho sanoi.

(...)

Orpolta kysyttiin, kuka käy keskustelua ikävällä tavalla. Orpo ei suostunut aluksi vastaamaan.

– Ihmisvihamielistä tai pelottelevaa kieltä käyttävät henkilöt tulevat usein Jussin joukkueesta, Orpo lopulta väitti viitaten Halla-ahoon, joka ryöpytti saman tien Orpoa vastauksessaan.

– Minusta se on käsittämätöntä, että Suomessa jopa useita kymmeniä lapsia on joutunut raiskausten ja ahdistelujen uhriksi ja moni ihminen on jopa päässyt hengestään vuonna 2015 tehtyjen virheiden vuoksi. Ja täällä sitten puhutaan jostain vihanlietsonnasta tai vihapuheesta.

– Me olemme vuosikausia varoittaneet näistä seurauksista, koska tällaiset lieveilmiöt ovat kaikkialla Euroopassa oleellinen osa takapajuisista islamilaisista maista tulevaa maahanmuuttoa, Halla-aho sanoi.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Juho Eerola

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 617
 • Liked: 1102
  • Lukemista
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #874 : 02.04.2019, 23:41:38 »
Kyllä tämä maikkarin vaalitentti oli persujen osalta mukavaa katseltavaa. Muut huitoivat, viuhtoivat ja puhuivat päälle. Jussi oli tyyni kuin sfinksi Egyptin aavikolla. Yksi järkevimmistä ratkaisuista ikinä, että valitsimme Jussin tämän puolueemme puheenjohtajaksi.

Chiaroscuro

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 362
 • Liked: 538
 • Larvatus prodeo
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #875 : 02.04.2019, 23:46:01 »
Varma?

Sanotaanko ohjeissa jossain, montako kertaa sää äänestää, kun vain käy välissä hakemassa Poliisilaitokselta uuden henkilökortin?
Alma: "Mul on sellainen fiilis, että mä voin tehdä mitä mä vittu haluun!" Aleksi Kinnunen (HS): "Juuri tällaiset, kahlitsematonta vapautta julistavat ja juhlistavat räväkät kommentit ovat Alman konserttien piristys..." (Helsingin Sanomat, 4.11.2019).

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 937
 • Liked: 10425
 • Anyone?
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #876 : 02.04.2019, 23:52:48 »
IS-raati arvioi toisten medioiden väsähtäneeksi arvioiman Sipilän ykköseksi, Rinne tasapisteissä.
Lainaus
MTV3:n Pääministeritentissä olivat pääministeri Juha Sipilä (kesk), Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne, vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

IS-raadissa puoluejohtajien esiintymistä ja asiaosaamista arvioivat politiikan uutistuottaja Hanna Vesala (HV), erikoistoimittaja Timo Haapala (TH) ja Päivi Lakka (PL).

Juha Sipilä

Kokonaisarvosana 7,5

Vesala 8, Haapala 7, Lakka 7,5

Asiat:
Antin polttomoottorikirjaus on vaarallinen. Ruuti kuivui Halla-ahon haastamisessa vihapuheesta studiossa, vaikka kipakan tiedotteen ennen tenttiä laittoikin. (HV)
Sipilä oli latautunut Halla-ahon vastaiseen keskusteluun vihapuheesta ja otti asiassa rohkean, kriittisen, maahanmuuttajia ymmärtävän etunojan. Perästä kuuluu ainakin somessa ja Oulussa, taatusti. (TH)
...
Jussi Halla-aho

Kokonaisarvosana 6+

Vesala 6,5, Haapala 6, Lakka 6,5

Asiat
Voiko ensi kaudella olla tarvetta leikkauksille? Ainoa joka nosti käden reippaasti pystyyn. Ja maahanmuutosta voi tietenkin aina leikata. 18 sote-aluetta nou, muuta ei PS:n sote-mallista selvinnyt. (HV)
Mestari on vieraalla kentällä, kun puhutaan muusta kuin maahanmuutosta. Talouspolitiikassa sen verran realismia, että muistutti lupausten voivan kääntyä leikkauksiksi. (TH)
Silmissä pilkahti, kun sai selittää ulkomaisen halpahenkilökunnan maahantuonnista. Kempeleen koti -tarina alkaa vähän väljähtää. (PL)
Esiintyminen
Ei provosoitunut, pahasti, kun provosoitiin vihapuheesta. Sipilän Kempeleen koti -levy jo kohtuu kulunut. (HV)
Muut inhosivat avoimesti. Tuijotteli välillä kattoon. Pääministeritenttiin eksynyt dosentti. (TH)
Jättäytyi käsiäänestyksessä vastavirtaan vain, jotta saisi huomiota. Taitaa olla ps:n tavoite noin yleensäkin. (PL)

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006057010.html
Oletettavasti kusivat hunajaa ma(mu)tuja ymmärtävästä etunojasta.
« Viimeksi muokattu: 02.04.2019, 23:55:43 kirjoittanut Mr.Reese »
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 202
 • Liked: 49593
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #877 : 02.04.2019, 23:59:54 »
Sipilä ja Orpo käyttivät vihapuhe -ja vihanlietsonta oljenkortta. Kehonkielestä näki molemmista miesoletetuista, että pelko on laskeutunut ylle. Sipilän puheet talonlahjoittamisepisodiin liittyen, oli lähinnä säälittävää katseltavaa. Miehen olemus suorastaan huusi emävaletta.

Näiden kahden natkun pelko johtuu osaltaan siitä, että Halla-ahon argumentit ovat ohittamattomia suhteessa maahanmuuttoon. Toisaalta pelko liittyy itsensä munaamisen tunteeseen ja myös siihen, että nämä tuholaiset alkavat ymmärtämään sen tosiasian, että ihmisten silmät ovat laajenevassa määrin alkamassa aueta.

Sipilä on tyhmempi kuin luulinkaan. Hän paitsi valehtelee, tekee sen säälittävän huonosti. Orpolla on niin ikään valehtelun johdosta selvästi kusi sukassa.

Arvopohjalla ei ole mitään tekemistä Halla-aho vastaisuudessa näiden herrojen kohdalla. He pelkäävät häntä. He pelkäävät, että tulevat läpivalaistuksi Halla-ahon johdosta kansalaisten silmissä. Sitä on hallanwaara.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019, 00:01:28 kirjoittanut Kim Evil-666 »
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 472
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #878 : 03.04.2019, 00:12:28 »
Kyllä tämä maikkarin vaalitentti oli persujen osalta mukavaa katseltavaa. Muut huitoivat, viuhtoivat ja puhuivat päälle. Jussi oli tyyni kuin sfinksi Egyptin aavikolla. Yksi järkevimmistä ratkaisuista ikinä, että valitsimme Jussin tämän puolueemme puheenjohtajaksi.
Ei muuten ollut Soini tai joku Soinin sätkynukke olisi ollut parempi sillä silloin pääsisimme hallitukseen vaikuttamaan jonkun toisen kynnysmattona apupuolueena.
Nyt joudumme oppositioon.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 767
 • Liked: 6454
 • junior koodari
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #879 : 03.04.2019, 00:43:55 »
En ole vaali-analyytikko, omaan työyhteisööni kuuluu n. 120 henkilöä,, ollaan vaalien kohta koittaessa välillä menty jopa läpättämään politiikasta..tosin itse olen vapaalla, mutta puhelimitse, tai naamakkain ollaan jaariteltu.

Arvioisin, että yli 60 prosenttia tulee äänestämään jotain sen puolueen ehdokasta, josta on vuoden 2017 jälkeen tehty pahuuden symboli, en minä mitään galluppia ole tehnyt..ihan yleiseen ilmapiiriin ja jutusteluun  perustan näkemykseni.


qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 348
 • Liked: 10646
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #880 : 03.04.2019, 00:54:51 »
Maikkarin vakuuttava meriselitys Halla-aho uutisointiin.

Tietämättömyys on voimaa (1984)

Almost human

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 673
 • Liked: 274
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #881 : 03.04.2019, 01:01:28 »
Orpon sönköttämisen jälkeen olisi hyvä kysyä herralta, miten hän suhtautuu esim. Wille Rydmanin ja Atte Kalevan puheisiin? Mikä olennainen ero miesten puheissa on vs. Halla-aho?
En ole ikinä pitänyt tätä faktoista keskustelemista mielenkiintoista. Faktat kun ei keskustelemalla muutu.
-Dan Koivulaakso

Portaat vievät sinne suuntaan minne niitä kävelee
-Saara Huttunen

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 785
 • Liked: 3913
 • Je suis Charlie
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #882 : 03.04.2019, 01:19:06 »
Millaisia lakeja tai asioita tulevalta hallituskaudelta haluatte? Siis maahanmuuttoaiheisten teemojen lisäksi.

Kuvitelkaapa hetki, että PS saa sellaisen tuloksen, että se käytännössä joutuu hallitusvastuuseen. Mitä asioita maahanmuuttojuttujen ja mahdollisesti ilmastoon liittycien juttujen lisäksi, olisi teillä siinä paperissa josta hallitusohjelmaa lähdetään muodostamaan?

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 472
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #883 : 03.04.2019, 01:22:05 »
Ainakin kasvihuoneilmiö huuhaaseen tolkkua. Tuulituet pois ja tehostettua metsänhoitoa tilalle.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 344
 • Liked: 4524
 • Mersupersu
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #884 : 03.04.2019, 01:22:46 »
Nyt joudumme oppositioon.

Ketkä me?

Jutuistasi on käynyt jo pitkään ilmi, ettet pidä perussuomalaisia minään hyvänä vaihtoehtona. Oletko ajatellut heitä edes äänestää?

Minä aion ja oletan, että jos kaikki samoin ajattelevat ihmiset tekisivät samoin eivätkä vanhasta tottumuksesta äänestäisi Sipilän ja Orpon kaltaisia lieroja, niin asiat muuttuisivat nopeasti.

Katselin tentin ja aika valehtelijoiden klubin jäseniltä näyttivät sekä Orpo että Sipilä. Katsotun perusteella ennemmin hyppäisin järveen kuin äänestäisin kepua tai kokoomusta noiden ollessa niiden johdossa.
Li Andersson:
Turkin eduskunta poistamassa syytesuojan opposition kansanedustajilta. Turkin ihmisoikeustilanne huononee, mutta Suomi jatkaa yhteistyötä..
4:07 PM · May 20, 2016

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 472
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #885 : 03.04.2019, 01:31:48 »
Nyt joudumme oppositioon.

Ketkä me?

Jutuistasi on käynyt jo pitkään ilmi, ettet pidä perussuomalaisia minään hyvänä vaihtoehtona. Oletko ajatellut heitä edes äänestää?

Minä aion ja oletan, että jos kaikki samoin ajattelevat ihmiset tekisivät samoin eivätkä vanhasta tottumuksesta äänestäisi Sipilän ja Orpon kaltaisia lieroja, niin asiat muuttuisivat nopeasti.

Katselin tentin ja aika valehtelijoiden klubin jäseniltä näyttivät sekä Orpo että Sipilä. Katsotun perusteella ennemmin hyppäisin järveen kuin äänestäisin kepua tai kokoomusta noiden ollessa niiden johdossa.

Ajattelin äänestää kommunistista työväenpuoluetta. Rauha ja sosialismi on parempi aate kuin persujen tolkuton rasismi.

Uuvahti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 138
 • Liked: 857
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #886 : 03.04.2019, 01:47:03 »
Mielenkiintoiset 1,5 viikkoa edessä.

Gallup-trendit osoittivat jo ennen viimeisen viikon TV-tenttejä ja muita mediatapahtumia, että PS on vahvassa nousussa ja muut laskussa.

Sen jälkeen tapahtunut vaikka mitä:

* Ketutus-video julkistettiin. Finnkino, poliittiset vastustajat ja sen jälkeen media antoivat videolle uskomatonta vetoapua. Videota on katsottu kohta jo lähes 400 000 kertaa. Aikamoinen luku verrattuna Keskustan vaalivideon noin 6000 katselukertaan. Videosta varoitettiin vihaa ja väkivaltaa lietsovana. Hauska lukea mm. Youtuben kommenttiosiota, jossa videon katselleet ihmettelevät moista syyttelyä. Aika moni myös toteaa 'nyt viimeistään' äänestävänsä PS:ää.

* YLE:n pj:den yhteistentissä Halla-ahon päälle puhuttiin ja maahanmuuttokeskustelu yritettiin sivutaa suurelta osin, vaikka on äänestäjien gallupeissa todettu yhdeksi tärkeäksi vaaliteemaksi. Äänestäjissä syntyi vihaa YLE:ä ja sympatiaa Halla-ahoa kohtaan. Halla-ahon läpipäässeet kommentit saivat laajaa kiitosta. Moni yllättyi, miten median ja poliitikkojen demonisoima Halla-aho olikin 'yllättävästi' ihan fiksun ja asiallisen tuntuinen kaveri.

* YLE:n Halla-ahon yksilötentissä linja jatkui. Haastattelijan jatkuvaa päällepuhumista, sekä asiantuntijoiden aliarvioivia ja ohi meneviä kommentteja. Osa toimittajista oli jo ihan asiallisia ja objektiivisia. Sen verran kuitenkin vinoutumaa siinä miten Halla-ahoa kohdeltiin vs muiden isojen puolueiden pj:t, että sympatiat taas Halla-ahon laariin. Tunnin haastattelussa ei tietenkään voitu peittää Halla-ahoa ja hänen kommenttejaan täysin, joten hän ehti taas osoittaa asiallisilla ja vakuuttavilla argumenteillaan osaamistaan maahanmuuttopolitiikassa, mutta myös muissa aiheissa.

* YLE Areenasta hävitettiin Halla-ahon tentti, ei muita. Oma veikkaukseni tekijäksi on YLE:n sisällä ollut yksittäinen IT-asioita hoitava henkilö, joka tunsi tulenpalavaa tarvetta sabotoida Halla-ahoa. Tässä asiassa en usko systemaattiseen tekoon. YLE:n ja HS:n aiemmissa ideologisissa linjauksissa ja Halla-ahon kohtelussa kylläkin on tällaisesta viitteitä. Tämäkin kohu satoi taas PS:n laariin - oli syy sitten missä vaan.

* YLE Areenan pj-tenteissä Halla-aholla on jo pitkälti yli 140 000 katselukertaa, vaikka on päivämäärän osalta vasta  toiseksi viimeinen tentti ja siten julkaistu Areenassa kaikkia päävatustajia myöhemmin. Katsojia on ylivoimaisesti enemmän kuin muilla. Lopullisissa lukemissa tullee päihittämään toiseksi parhaankin pj:n moninkertaisesti.

* YLE:n lukijagallupissa Halla-aho kerännyt 50%:n äänisaaliin parhaiten esiintyneenä pj:nä. Rinne toinen 20%:lla. Vakuuttavaa.

* Edellisestä huolimatta myös Rinne on takkuillut useimmissa tenteissä melkoisesti - ollut vähän väsynyt ja antanut jatkuvasti ristiriitaisia lausuntoja, joita joutunut sitten korjaamaan.

* MTV:n tentissä Halla-aho sai edelleen vähemmän puheaikaa, mutta vakuutti vastauksillaan. Sai mm. MTV:n ja Iltalehden arvioissa parhaat arvosanat yhdessä Orpon kanssa.

* Sipilän ala-arvoiset hyökkäykset Halla-ahoa vastaan ja oman toiminnan selittelyt Oulun tentissä ja sen jälkeen ampuivat pahasti omaan nilkkaan. Tämän huomaa, kun lukee esimerkiksi IS:n tentistä tehdyn uutisjutun kommenttikenttää ja kommenttien saamia tuhansia tykkäysmääriä.

* PS:n vaalikiertueella näyttäisi väkeä riittävän paikkakunnalla kuin paikkakunnalla. Nyt onkin entistä hyväksytympää 'tulla nähdyksi' PS:n teltalla, ottaa jopa selfieitä Halla-ahon kanssa, tai kertoa äänestävänsä PS:ää. Vieläkin puoluetta toki monissa piireissä demonisoidaan ja siksi moni edelleenkin pitää mielipiteensä ja äänestyskäyttäytymisensä omana tietonaan.

* PS on perinteisesti saanut n. 2% enemmän ääniä mitä gallup-tulokset ovat luvanneet. Gallupit julkistavat tuloksia, joissa on käytetty korjauskertoimia, ei siis raakadataa.

Kaikki merkit viittaavat todelliseen yllätykseen. Loppukirin vauhti voi yllättää kaikki, niin toiset puolueet kuin mediankin, vaikka myös näissä piireissä on alettu ennakoimaan uutta 'jytkyä'.

Jotkut arviot ovat antaneet PS:lle 17%:n lukemia jo ennen viime viikon tapahtumia. Jos näin, niin tämä tulisi väkisinkin myös SDP:n kustannuksella, jolloin SDP ei missään nimessä pääsisi yli 20%:n lukemiin.

Viimeisen viikon kehityksen jälkeen en pidä enää ollenkaan mahdottomana vieläkin nopeampaa kiriä - jopa sitä, että hallitusneuvottelut aloitetaankin Halla-ahon johdolla.

PS. On se lopullinen lukema sitten 15%, 17% tai yli 20%, niin missäköhän vaiheessa Sipilä ja Orpo lopettavat vihapuhe- ja rasismisyytöksensä, sekä valituksensa täysin erilaisesta arvomaailmasta PS:n kanssa? Vai ovatko he jatkossa(kin) sitä mieltä, että n. 20% suomalaisista + muutama kokoomuslainen siinä samalla (ensiksi tulee mieleen ainakin Rydman ja Kaleva) ovat rasisteja? Ovatko he samalla myös sitä mieltä, että tänne tulleet n. 100 000 maahanmuuttajaa islamilaisista maista suhtautuvat esimerkiksi naisiin tasa-arvoisesti ja ovat arvomaailmaltaan sellaisia, että Sipilä ja Orpo voivat surutta kyllä hyväksyä heidän arvonsa? Eli onko näiden tulijoiden arvomaailma lähempänä Sipilän ja Orpon arvoja kuin n. 20%:n suomalaisen arvomaailma? Jos ei ole, niin miksi he sitten ovat valmiit avosylin toivottamaan tällaiset tulijat vastaan, mutta eivät hyväksy PS:n äänestäjien edustamia arvoja? Mielenkiintoiset arvokeskustelut jatkuvat?
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019, 09:35:59 kirjoittanut Uuvahti »

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 566
 • Liked: 1334
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #887 : 03.04.2019, 02:55:08 »
Millaisia lakeja tai asioita tulevalta hallituskaudelta haluatte? Siis maahanmuuttoaiheisten teemojen lisäksi.

Kuvitelkaapa hetki, että PS saa sellaisen tuloksen, että se käytännössä joutuu hallitusvastuuseen. Mitä asioita maahanmuuttojuttujen ja mahdollisesti ilmastoon liittycien juttujen lisäksi, olisi teillä siinä paperissa josta hallitusohjelmaa lähdetään muodostamaan?

Todellinen sananvapaus eli kaikenlaisten kiihotuspykälien poistaminen laista. Ainoina rajoituksina saa olla vain salassapidettäviksi määrättyjen tietojen vuotaminen ja yksityisyydensuoja.

Energiapolitiikassa ydinvoimaa lisää ja energiaveroja alas.

Aselakien keventäminen ja tarveharkinnan lopettaminen (ts. aselupa pitäisi myöntää kaikille, joilla ei ole sellaista rikos- tai päihdetaustaa, joka osoittaisi hakijan olevan kyvyttömän hallussapitämään aseita turvallisesti).

Pesunkestävä militaristivaskisti.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 767
 • Liked: 6454
 • junior koodari
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #888 : 03.04.2019, 04:29:54 »
Millaisia lakeja tai asioita tulevalta hallituskaudelta haluatte? Siis maahanmuuttoaiheisten teemojen lisäksi.

Kuvitelkaapa hetki, että PS saa sellaisen tuloksen, että se käytännössä joutuu hallitusvastuuseen. Mitä asioita maahanmuuttojuttujen ja mahdollisesti ilmastoon liittycien juttujen lisäksi, olisi teillä siinä paperissa josta hallitusohjelmaa lähdetään muodostamaan?

Haluaisin opettajille lisää oikeuksia vaikuttaa ongelmallisten oppilaiden poistamiseen kouluista, vaikka nämä pienet rasismia äkisti huutavat sittiäiset poistettaisiin perheensä myötä Suomesta, niin en ikävöisi.

- Seuraavana voisi tulla, jossain korvessa asuvien ihmisten liikkumiseen ja asumiseen tuleva tuki...muutama satanenkin voisi olla merkittävä, myös kiinteistöveron poistaminen ja ns. "paskaveron" uudelleen arviointi olisi oikein,, ei se ilmastoa pilaa, jos ihmiset jööttää samaan pönttöön..sitten loka-auto hakee lietekaivon sisällön pois.

Oman metsän ,,hakkuut ei kuulu, kun metsän omistajalle,,meillä oli muinoin tilanne, että ukkini omistaman metsäpalstan lähellä oli nähty harvinaisen lepakon paskaa,,tuli transitillinen kirjavia tyyppejä vastustamaan..en edes tiedä, että mitä..pikkuveljeni hieman pillastui, ja löi turpaan ensimmäistä viherheppulia, minä en lyönyt.

Kolmantena voisin pohtia esim. nykyistä Helsingin Hämeentiellä tehtävää katutyötä, vihreiltä kaikki valta pois mikä liittyy infraan, no ei tietenkään kaikkea, mutta valtioneuvosto voisi antaa eduskunnalle lakiesityksen mm. viherpiiperryksen lopettamisesta kaikilla kaupungiksi laskettavilla alueilla..vihreille on varattu tiloja , mutta ei sympatiaa esim. Sodankylän lähistöltä.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 130
 • Liked: 3768
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #889 : 03.04.2019, 06:58:19 »
Siinä vaiheessa, kun Orpo alkoi ps:ää syyttää vihapuheesta somessa, Jussi olisi voinut letkauttaa, että viimeksi kokoomuspoliitikko uhkasi viedä hengen Lauralta ja Lauran perheeltä.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 768
 • Liked: 2684
 • nuivaantunut
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #890 : 03.04.2019, 07:21:06 »
Millaisia lakeja tai asioita tulevalta hallituskaudelta haluatte? Siis maahanmuuttoaiheisten teemojen lisäksi.

Kuvitelkaapa hetki, että PS saa sellaisen tuloksen, että se käytännössä joutuu hallitusvastuuseen. Mitä asioita maahanmuuttojuttujen ja mahdollisesti ilmastoon liittycien juttujen lisäksi, olisi teillä siinä paperissa josta hallitusohjelmaa lähdetään muodostamaan?

Tässä on ehkä nykypolitiikan suurin ongelma. Jokaikisellä puolueella kääpiöstä jättiläiseen odotetaan olevan valmis vastaus näihin kysymyksiin eli terveydenhuolto, talous, maahanmuutto jne.

TosiasIassa kaikki nämä ovat niin monimutkaisia kysymyksiä, että (kuten soten kohdalla on nähty) tarvitaan huomattava määrä asiantuntijatyöpanosta ja eduskuntakausien yli ulottuvaa työtä. Politiikolta pitäisi odottaa arvoja, mitkä ovat perustat, joiden päälle ratkaisuja rakennetaan ja halua pitkäjännitteiseen kehittämiseen.

Sipilä demonstroi voimallisesti, kuinka käy kun kumpaakaan eli asiantuntijoita ja pitkäjännitteistä kehittämistä ei käytetä ja arvot vedetään jostain ihan muualta kuin (puolueen) omasta arvomaailmasta.
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 318
 • Liked: 14032
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #891 : 03.04.2019, 07:30:50 »
Kävin keskustelua taannoin henkilön kanssa, joka on ollut tekemisissä Sipilän kanssa pääministeriaikanaan. Kysyin hänen tulkintaansa siitä, miksi Sipilä niin voimakkaasti on puolustanut matujen oikeutta tulla Suomeen.

Hän totesi: "Sipilä on hartaan uskovainen mies. Hän toimii tässä omantuntonsa ohjaamana. Luullakseni hän näkee itselleen tärkeäksi auttaa näitä miehiä".

Toisin sanoen: poliitikolle niin tärkeällä asialla kuin järjen käyttö, olisi ollut tässä tilanteessa tarvetta. Kun JHa on kritisoinut Sipilän toimia, on Sipilä mahdollisesti tuntenut, että hänen uskoaan on loukattu. Siksi luullakseni Sipilä on niin voimallisesti hyökännyt olkiukkoineen JHa:n kimppuun.

Nyt on se aika, että Sipilä siirretään sievästi sivuun.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #892 : 03.04.2019, 07:56:19 »
Hän totesi: "Sipilä on hartaan uskovainen mies. Hän toimii tässä omantuntonsa ohjaamana. Luullakseni hän näkee itselleen tärkeäksi auttaa näitä miehiä".

Jaha, että sellanen jeesustelija. Tälle hengen airuelle geelitukkainen ja kovalibidoinen seitsemäntoista vuotias nelikymppinen muslimi on avun tarpeessa ja hengen hädässä.

Esperöidyt kakkkavaippavanhukset ovatkin, eppäilemättä, jumalan hylkäämiä syntisiä joihin hurskaan ei tule silmäänsä luoda.

Vai miten se siellä lestadiolaisella neverlandplaneetalla menee.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #893 : 03.04.2019, 08:08:24 »
Kävin keskustelua taannoin henkilön kanssa, joka on ollut tekemisissä Sipilän kanssa pääministeriaikanaan. Kysyin hänen tulkintaansa siitä, miksi Sipilä niin voimakkaasti on puolustanut matujen oikeutta tulla Suomeen.

Hän totesi: "Sipilä on hartaan uskovainen mies. Hän toimii tässä omantuntonsa ohjaamana. Luullakseni hän näkee itselleen tärkeäksi auttaa näitä miehiä".

Miksi Juha Sipilä ei kokenut 2015 tärkeäksi auttaa Venäjän kautta saapuvia irakilaisia miehiä? Mikä ihmeen omatunto ohjaa tuollaiseen käytökseen?

Joko tämä Sipilän tunteva henkilö valehtelee tai sitten Sipilä on onnistunut harhauttamaan häntä uskonnollisuudesta.

Juha Sipilä on insinöörinä osannut laskea, että laittomien siirtolaisten houkuttelu tappaa Välimereen paljon suuremman määrän (ehkä 100-kertaisen) ihmisiä kuin pelastaa terrorilta. Kenen omatunto sallii tuollaisen toiminnan?

Juha Sipilän toiminta viittaa siihen, että hän on häikäilemätön valehtelija ja piittaamaton toisten ihmisten hengestä.

Melba

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 315
 • Liked: 1383
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #894 : 03.04.2019, 08:13:49 »
Millaisia lakeja tai asioita tulevalta hallituskaudelta haluatte? Siis maahanmuuttoaiheisten teemojen lisäksi.

Kuvitelkaapa hetki, että PS saa sellaisen tuloksen, että se käytännössä joutuu hallitusvastuuseen. Mitä asioita maahanmuuttojuttujen ja mahdollisesti ilmastoon liittycien juttujen lisäksi, olisi teillä siinä paperissa josta hallitusohjelmaa lähdetään muodostamaan?

Todellinen sananvapaus eli kaikenlaisten kiihotuspykälien poistaminen laista. Ainoina rajoituksina saa olla vain salassapidettäviksi määrättyjen tietojen vuotaminen ja yksityisyydensuoja.


Tämä!! On kansalaisen yksi kaikkein tärkeimpiä oikeuksia, jota tässä todellisuudessa on törkeästi loukattu. Ihmiset, jotka eivät seuraa asioita, ole poliittisesti aktiivisia tai ovat tahdotonta valtavirtaa, eivät koe nykytilaa ongelmaksi, mutta mitä enemmän tiedät, sitä suurempaa tuskaa koet.  Toivoisin, että tätä perusoikeuksien polkemista nostettaisiin vaalipaneeleissakin vielä enemmän esille, koska esim. kokoomus on tämän asian suhteen tosi heikoilla.

Muuten tuntuu poliittisella kentällä siltä, kuin katselisi rannalta talven kahlitseman vuolaan joen murtavan jääpeitteensä. Joskus tarvitaan vähän apupanoksia, mutta sitten jäät lähtevät ryminällä, vastustamattomasti ja vievät rannoilta tahdottomia laitureita ja veneitä mukanaan.
Vesi hakee reittinsä, vaikka sipilät ja orpot ja soinit ja mediat ja muut yrittävät  sitä paljain käsin ja paniikissa torpata. Ja tuntuu ihmeen hyvältä, kun vesi virtaa jälleen vapaana, ilman esteiden aikaansaamia tulvia.

Ihmiset - olkaa nyt tämän kerran rohkeita ja miettikää oikeasti, millainen Suomi on teidän äänestyspäätöksenne jälkeen 10, 20 tai 50 vuoden kuluttua! Ei luulisi olevan vaikeaa irtautua jostain urautuneesta toimintamallista ja valita OIKEIN!

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 130
 • Liked: 3768
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #895 : 03.04.2019, 08:36:49 »
Millaisia lakeja tai asioita tulevalta hallituskaudelta haluatte? Siis maahanmuuttoaiheisten teemojen lisäksi.

Kuvitelkaapa hetki, että PS saa sellaisen tuloksen, että se käytännössä joutuu hallitusvastuuseen. Mitä asioita maahanmuuttojuttujen ja mahdollisesti ilmastoon liittycien juttujen lisäksi, olisi teillä siinä paperissa josta hallitusohjelmaa lähdetään muodostamaan?
Kaikille ilmainen päivähoito. Kuulostaako vasemmistolta?
 On mielestäni absurdia etenkin lapsiperheiden osalta, että työuran alussa olevat rahoittavat lisämaksuilla vielä lastenhoitoakin ja käyttävät ison osan pienistä tuloistaan tähän. Tämä on yksi tämän neuvostolandian tulonsiirtoja työssäkäyviä rankaisemaan. Maksat ensin valtavan määrän veroja palveluista ja sitten maksat niistä palveluista. Ilmainen päivähoito laskisi myös kynnystä siirtyä aktiivisesti työelämään. Päivähoito olisi tarkoitettu ensisijaisesti työtä tekevien lapsille.

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 264
 • Liked: 4798
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #896 : 03.04.2019, 08:37:54 »
Sipilä hurskastelee: Maahanmuuttajien kauheilla rikoksilla tehdään politiikkaa :flowerhat:.

Todellisuus: Sipilän politiikalla tehtiin maahanmuuttajien kauheita rikoksia :facepalm:.

Osiris

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 237
 • Liked: 921
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #897 : 03.04.2019, 09:54:05 »
Millaisia lakeja tai asioita tulevalta hallituskaudelta haluatte? Siis maahanmuuttoaiheisten teemojen lisäksi.

Kuvitelkaapa hetki, että PS saa sellaisen tuloksen, että se käytännössä joutuu hallitusvastuuseen. Mitä asioita maahanmuuttojuttujen ja mahdollisesti ilmastoon liittycien juttujen lisäksi, olisi teillä siinä paperissa josta hallitusohjelmaa lähdetään muodostamaan?

Tämähän voisi olla melkeimpä oma ketjunsa, jossa hommalaiset kirjoittavat heille tärkeistä teemoista. Maahanmuutto on sitä tietenkin, mutta entäs ne muut agendat? Minua ja varmasti aika monia muitakin moinen voisi kiinnostaa, ehkä jopa puolueen sisällä.

1) Nuoret ja lapset
Kaiken politiikan tekemisen lähtökohta pitäisi olla seuraavien sukupolvien menestys. Jokainen syrjäytynyt suomalainen nuori on liikaa, tarkastelee asiaa sitten yksilön tai valtion näkökulmasta. Nuorille tarjottava laadukasta koulutusta sekä ehdottomasti lisättävä yritysten ja koulujen välistä yhteistyötä pitkin koulutaivalta mahdollisimman sileään työelämään siirtymiseen koulujen jälkeen. Kouluissa lopetettava ongelmaoppilaiden päänsilittely, ja tuotava kuri sekä järjestys takaisin peruskouluun. Opettajille heidän ansaitsemansa arvostus takaisin.

2) Heikko-osaisten auttaminen
Meidät erottaa muista eläimistä kykymme huolehtia yhteisöjen "tuottamattomista" jäsenistä. Tästä on todisteita jo ajalta ennen agraariyhteiskuntaa, jolloin heikko-osaisten auttaminen tarkoitti konkreettisesti yhteisön muiden jäsenten tekemää lisätyötä ruuan saamiseksi. Väittely jostain hoitajamitoituksesta vanhuspalvelussa kuulostaa tuota historiallista faktaa vasten absurdilta, joskin kannatan hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin, jos se tilannetta parantaa. Asunnottomien asiat aidosti kuntoon. Jokaisella suomalaisella on oikeus kotiin. Kykyä meillä riittää - siitä osoituksena vuoden 2015 tapahtumat. Syrjäytyneet pienin askelin takaisin yhteiskuntaan, koska yhteiskunta olemme me. Jokaisen panos, jokaisen mielipide ja jokaisen suomalaisen elämä on Suomessa tärkeä.

3) Työnteon uudelleen määrittäminen
Työnteko aina ja joka tilanteessa yksilölle kannattavaksi. Perustuslakimme takaa jokaiselle oikeuden elannon hankkimiseen ja tuota vasten onkin melkeinpä irvokasta, että tämä ongelma on vain ja ainoastaan byrokraattinen. Byrokratia, joka on siis luotu yksilöiden turvaverkoksi, onkin muuttunut hämähäkinseitiksi.

Lisäksi nuoret (1990-> syntyneet) arvostavat vapaa-aikaansa, joten työnteon mielekkyyttä parannettava työajan lyhentämisellä kahdeksasta kuuteen tuntiin. Työtä siis tehtäisiin kansantaloudellisesti aivan sama määrä, mutta se jaettaisiin useammalle henkilölle. Lisäksi eteenkin aivotyössä kuudessa tunnissa saa aika varmasti täysin samat asiat tehtyä kuin kahdeksassa, joten tuottavuus voisi pitkällä aikavälillä jopa nousta.

Työ on aivan avainasemassa saataessa yksilöt jälleen tuntemaan itsensä osaksi yhteiskuntaa.

4) Sananvapaus
Nykykehitys "vihapuheen" kieltämisessä on täysin järjetön. Meillä on jo nyt olemassa lait määrittääkseen millainen puhe on laitonta ja millainen ei. Viha ei ole laitonta, se on tunne. Tunteiden tukahduttaminen johtaa sekä yksilön että sitä kautta myös yhteisön kohdalla niiden patoutumiseen ja sitä kautta purkaantumiseen, seurauksena väkivalta.

5) Päätäntävallan kansallistaminen
Kansainväliset sopimukset menevät poliitikkojen mielestä näköjään suomalaisten turvallisuuden edelle. Kun jokin selkeästi suomalaisille haitallinen seikka ilmenee, ollaan peukalot keskellä kämmentä nostelemassa olkapäitä: "Mutta kun ne kansainväliset sopimukset". Ihan muumi oikeasti.. Nyt jokainen sukupuoleen katsomatta kasvattaa ne pallit ja alkaa ajamaan Suomen ja suomalaisten asiaa niissä kansainvälisissä neuvottelupöydissä.

6) Perusinfra sekä luonnonvarat
Pitäisi olla sanomattakin selvä, että Suomen maaperällä oleva luonnonvara on suomalaisten kansallisomaisuutta. Samoin perusinfra on pidettävä suomalaisissa käsissä ja esimerkiksi sähköverkon myynti ulkomaalaisille oli jo turvallisuuspoliittisestikin täysin järjetön teko.

7) Maamiinat takaisin
Liittyy oleellisesti turvallisuuspolitiikkaan sekä kykyymme puolustaa tätä maata. Tuo kieltopäätös on avattava ja tutkittava jokainen päätökseen myötämielisesti suhtautunut, koska kyseessä oli tasan tarkkaan Venäjän onnistunut operaatio puolustuskykymme merkittäväksi heikentämiseksi. Suoraa maanpetoksellista toimintaa.

8 ) Koti, uskonto ja isänmaa jälleen perusarvoiksi elämään sekä politiikkaan
Uskonto nyt vähän niin ja näin, ev.lut kirkko kun lähti tuohon kohta muodista poistuvaan "homolesbotransumamuihanaa" -vouhotukseen sata lasissa. Mutta noin muutoin. Lähinnä  tarkoitan tässä sitä, että noiden perusarvojen takaisin ansaitsemaansa arvostukseen saattaminen niistä puhumalla ja niitä puolustamalla. Ne arvot jopa auki selittämällä niille, jotka vielä ovat "lentäväthän linnutkin" -joukkopsykoosissa ja aivan varmasti aloittavat joka kerta mölinän kun kuulevatkin niin puistattavan sanan kuin "isänmaa". Menkää itseenne. Se on tämän kielen kaunein sana ja sen pitäisi olla jokaise suomalaisen poliitikon johtotähti.

9) Ilmastovouhotukselle stoppi
Tämä kyllä on jo tehty. Nostan hattua PS:n strategikolle, jonka taktiikka oli lähteä taistelemaan vaaleissa ilmastovouhotusta vastaan tuomalla asiat mittasuhteisiinsa. Eipä tullut ilmastovaaleja ei, ja facessa muiden puoluiden "ILMASTOVAALIT!!!" -mainokset saavat todella laajalti kuraa niskaansa kommenttiosioita lukiessa. Miettikääpä kuinka moni sitä kuraa julkisesti uskalsi antaa vaikkapa vain puoli vuotta sitten? Niinpä. Onnittelut PS:lle.

10) Asumiskustannukset alas
Tämä ei voi oikein olla liittymättä maahanmuuttoon, koska maahanmuutto on esimerkiksi rakennusteollisuuden kantava voima tällä hetkellä. Asumistuen lakkauttaminen niin, että lakkauttamisen takia yksikään suomalainen ei lennä kämpästään pihalle. Kunnianhimoinen tavoite, mutta toisaalta täysin yksinkertaisesta asiasta tässäkin lopulta on kyse. Verovaroja siirretään välikäden kautta säätiöille ja säätiöiden pampuille. Asumistuen lakkauttamisen jälkeen kupla asumisen hinnoissa puhkeaa ja hinnat palaavat luonnolliseen tasoonsa.


edit: avasin uuden ketjun PS-alueelle ylläolevalla viestillä: Agendoja tulevalle hallituskaudelle
« Viimeksi muokattu: 03.04.2019, 12:41:21 kirjoittanut Osiris »
Jalkojemme alla on Pyhä Maa

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 697
 • Liked: 5275
 • Uuvattivastainen
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #898 : 03.04.2019, 10:42:35 »
Halla-aho on nyt jauhottanut entisiä hallituskumppaneita hyvin. Heitä kohtaan ei tarvitse tuntea sääliä saati kohtuutta. Muistetaan vuosi 2017. Viimeinen vastapallo olisi arvopohjasta muistuttaminen.

Persujen arvopohjaan ei kuulu hyväksyä matujen raiskausjengejä ja sitä kautta pilattuja lasten elämiä, terrori-isku keskellä kirkasta päivää jne. Kokoomuksen ja keskustan arvopohjiin nämä ilmeisesti sopivat, koska näitä partalapsia niin puolustelevat eivätkä vähääkään piittaa uhrien kärsimyksistä.

Voi toki olla, että tuo olisi jo liian raakaa tv-väittelyssä, mutta väärin siitä huomauttaminen ei olisi. 
"Turvapaikanhakijoiden joukossa ensin oli paljon korkeasti koulutettuja, ei ollut, paljon atk-ammattilaisia, ei ollut, paljon sitä sun tätä, mutta kun ei vaan ole ollut." - ämpee

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76253
Vs: Eduskuntavaalit 2019 – yhdistetty vaalitenttiketju
« Vastaus #899 : 03.04.2019, 12:35:51 »
MTV: Mitä jäi käteen MTV:n pääministeritentistä? Puoluejohtajien taistelu kovenee: "Rinne joutui selittelylinjalle – Sipilä yritti haastaa Halla-ahoa" 3.4.2019

Lainaus käyttäjältä: MTV
Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterson toteaa, että eilisessä tentissä ei tullut enää uusia poliittisia avauksia, joidenkin puheenjohtajien epäselvät kannat selkiytyivät.

Petterson arvoi, että Rinteen esiintymisessä näkyy puolueen korkea kannatus. SDP:n puheenjohtaja kuulosti jo seuraavalta pääministeriltä.

– Ei voi luvata liikaa tai liian tarkkaan, ettei tule turpaan myöhemmin. Sen sijaan on aina huvittavaa, kun Halla-aho, Orpo ja Sipilä kilvan haukkuvat itse laatimaansa turvapaikanhakija-ohjelmaa.

Aivan pihalla tämä meidän asiantuntijakommentaattorimme.

Halla-aho, Orpo ja Sipilä eivät eilen tai muutenkaan ole haukkuneet turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa. En muista, ottiko eilen esille, mutta Halla-aho on arvostellut sitä, että hallitus ei toteuttanut ohjelmaa. Juuri tästähän puoluekokouksen jälkeiset neuvottelut Orpon ja Sipilän kanssa jäivät kiinni, kun Halla-ahon ainoa ehto oli hallitusohjelman ja turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman noudattaminen.

Halla-aho, Orpo ja Sipilä eivät myöskään laatineet ohjelmaa, mutta Orpo ja Sipilä olivat ministereinä vastuussa sen toteuttamisesta, minkä hallitus lopetti kesken jo kesällä 2016. Tämä taas johti yhdeksän PS-kansanedustajan julkiseen protestiin keväällä 2017 ennen Halla-ahon puheenjohtajuutta.

Uusi Suomi: Perussuomalaiset: ”Härskiä, täysin älytöntä – hallitus äänesti juuri omaa ohjelmaansa vastaan” 19.12.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: tentit