Kirjoittaja Aihe: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit  (Luettu 78928 kertaa)

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 158
 • Liked: 6333
 • Have Keyboard Will Travel
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #180 : 05.12.2018, 01:53:30 »
Loppuukohan ny mellakointi vai jatketaanko viikonloppuna? Varmaan poliiseja pirusti kadulla.

Todella hyvä kysymys.

Lainaus
Breaking on Social Media

"Nous nous adressons à la population, c'est le calme avant la tempête !!! Faites des provisions, de l'essence /gazoil, faites le pleins en nourriture et médicaments !!! Nous allons tout bloquer dès le 10 décembre !!! Nous nous arrêterons quand se que nous demandons sera réellement mis en place !!! Assez de nous prendre pour des cons !! Nous voulons vivre et non survivre !!! Rejoignez nous le10 décembre !! Aucune école, aucune administration ! Ouverte !! Aucun magasin !! Nous bloquerons les accès et sorties d'aéroport !!les grandes surfaces ! Les bureaux !! La Srpp !! Nous prévenons la population !!! Rejoignez nous au différents barrages ou restez chez vous ! Nous les GJ sommes non violents et ne voulons pas que de belles paroles mais des actes !!! LE 10 DÉCEMBRE TOUS ENSEMBLE !!!!"

Translation:

We are talking to the population, it's calm before the storm !!! Make provisions, gas / diesel, fill up with food and medicine !!! We will block everything from December 10th !! We will stop when we ask will be really set up !!! Enough to take us for cons! We want to live and not survive! Join us on December 10th No school, no administration! Open !! No shop !! We will block access to and from airport! Supermarkets! The offices! The Srpp !! We warn the population !!! Join us at the various roadblocks or stay at home! We GJ are non-violent and do not want nice words but acts !!! DECEMBER 10 ALL TOGETHER !!!! "
NOVUS ORDO HOMMARUM
Valintani on Mika Raatikainen 155 (PS)
"Jos haluaa yhteiskunnan ilman tummaihoisia ihmisiä on rasisti."
--Soma-Li Andersson
Jos PS:n pH on liian alhainen, äänestä Junes Lokka 270 (Asyl) Brysseliin!

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 098
 • Liked: 6462
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #181 : 05.12.2018, 02:20:26 »
Ranska on myös pinta-alaltaan suuri maa ja niillä harvempaan asutuilla seuduilla joita polttoainekorotukset kirpaisevat asuu edelleen ylivoimaisesti valkoisia kantaranskalaisia.
Ne senpä takia täällä Suomaliassakin polttoainehinnat ovat tapissa ja esimerkkinä hirmusuositut cuckoomus- ja äärivasemmistoliittopuolueet kannattavat, siis yrittivät ajaa, electronisen Katiaisen asentamista kaikkiin autoihin; maaseudun ruuhkia torjumaan.

Kakkki menee Frankfurtin ja EU perustajaisä K-C oppien mukaan, matalan intensiteetin kansanmurha Euroopan kansoille, neemut tilalle. "Päättäjille" sitten "soroksen tikkarit" kätösiin.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Leostoa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 443
 • Liked: 1200
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #182 : 05.12.2018, 04:14:25 »
Myönnytys saa hallituksen näyttämään siltä että yritetty on, ainakin jotakin. Toisaalta, kannattaisihan se makarooni keittää nyt kerralla kunnolla. Seuraava kokki miettii sitten kahdesti kannattaako ottaa käskyjä vastaan isoilta pojilta vai kansalta.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 207
 • Liked: 20266
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #183 : 05.12.2018, 06:58:05 »
Sosiaalinen media on liian demokraattinen, siksi se pitää sulkea.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 566
 • Liked: 13073
 • Kuka jos en minä
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #184 : 05.12.2018, 10:08:01 »
^Vain yksipiippuinen taittuva haulikko lasketaan maataloustyökaluksi. Pumput ja puoliautomaatit on kansalta yksiselitteisesti kiellettyjä - viranomaisilla niitä on.

Ja vaikka oletettaisiinkin että vain yksipiippuiset taittuvat laskettaisiin, niin siitä huolimatta sillä on huomattava tulivoima harjoittelulla: https://www.youtube.com/watch?v=NJuWIn7eKGA
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

Murkula

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 383
 • Liked: 491
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #185 : 05.12.2018, 12:10:08 »
Yritin etsiä "tyypillisiä valtamedian jakolinjoja", ja tuon jutun perusteella (ilmeisesti propagandamielessä ja syyksi lopettaakseen protestit) "hallinto" on kyllä yrittänyt agitoida perinteiseen tapaan ääriryhmät toisiaan vastaan (oma oletukseni siitä miksi ne ovat tuolla) jotka kuitenkin asettuivatkin yhdessä keltaliivien puolelle poliisia/hallintoa vastaan eli hallinto näyttää epäonnistuneen ääriryhmäpropagandassaan - kaikki ihmiset politiikastaan ja ryhmästään riippumatta meni tavallisten keltaliivien puolelle -naps-
Tämä lienee osuvin arvio mitä olen tilanteesta nähnyt. 

Eurohärdelli natisee jokaisesta liitoksestaan, Britit lähtee ja tuo shoppari kuin odottaa omaa kapinaansa. Italia tekee mitä lystää ja on jo askeleen edellä muita. Pörssi uhkaa romahtaa samaan aikaan Jenkeissä jo muutenkin. Koronnostot näkyvät ja Yield Curvet kääntyvät ristiin. Euroopan puolella ei kestetä edes 0% korkoa ja korkeimman systeemiriskin Deutsche bank on jo käytänössä konkurssissa.

Sitten tulee lopulta se isku joka oikeasti lopettaa pelin. Sitä sanotaan, että talous ei romahda ilman iskua, jota kukaan ei ennalta nähnyt ja siinä se on. Markoni räjäyttää koko potin omilla maksetuilla vastamielenosoittajillaan. Epävakaus levisi jo viereisiin maihin, pitkääkö menee ennen kuin palavat autot saavuttavat sen ruutikattilan, jota sanotaan Britaniaksi?
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Arkipiispa.

Pamfletti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 483
 • Liked: 387
 • 2011-
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #186 : 05.12.2018, 17:04:56 »
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/helena-petaisto-kuvailee-ranskan-mellakoita-hirveimmiksi-vuosikymmeniin-urbaania-sissisotaa-jouluvaloissa-vaikea-uskoa-etta-macron-enaa-nousisi-tasta/7192568#gs.GER9pxA

Lainaus
Helena Petäistö kuvailee Ranskan mellakoita hirveimmiksi vuosikymmeniin: Urbaania sissisotaa jouluvaloissa – vaikea uskoa, että Macron enää nousisi tästä

(…)

Ensimmäistä kertaa kaikki mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet tapahtuivat kaupungin vauraimmilla alueilla: maailman kauneimmaksi aukioksi kuvailulla Champs-Elysees’llä, voitonjuhlien valtaväylällä, Avenue Fochilla, jonka varrella pitävät Pariisin-asuntoaan maailman kuningashuoneet ja muut ökyrikkaat, Rue de Rivolilla, Tuileries’n puistossa, Louvren, entisen kuninkaanlinnan liepeillä, komean oopperan kortteleissa, suurten luksustavaratalojen Boulevard Haussmannilla sekä arvokkaalla Aveneue Kléberillä lähellä Riemukaarta

Viesti oli selvä: Kansa ei enää siedä rikkaiden etuoikeuksia.

(...)

Kyseessä on kaksi erilaista protestiaaltoa yhtä aikaa: toinen on perinteinen, ranskalaisille ominainen verokapinointi, toinen ammattimaisesti kouluttautuneen ja organisoidun ääriaineksen puhdas, silmitön väkivalta.

(...)

Mutta keitä ovat nämä uudet urbaanisissit?

Heitä voi kuvata melkein puolisotilaallisiksi joukoiksi, sellaista aseistusta heiltä näyttää löytyvän. Yleiseksi ällistykseksi Ranskan syliin ovat lähes huomaamatta syntyneet huipputehokkaat ja vaaralliset ultra-ainekset sekä äärioikealla että äärivasemmalla.

Molemmille demokratia on farssi, joka on lopetettava.

Uusi tilanne näyttää yllättäneen ranskalaiset yhtä perusteellisesti kuin aikoinaan äärimuslimien pulpahtaminen muslimiväestön keskuudesta.

Ensimmäistä kertaa nämä periaatteessa täysin vastakkaiset joukot löysivät toisensa ja riehuivat yhdessä eri puolilla Pariisia. Molemmat valmistautuvat tiettävästi yleiseen kansannousuun. Ultraporukoissa on paljon entisiä ammattisotilaita, jotka ovat käyneet Tshadin, Afganistanin ja jopa Ukrainan sodissa.

Äärivasemmiston ultrat eivät enää tyydy vain kapitalismin kaatamiseen, vaan demokratia ja siihen kuuluva presidentin virka ovat poistettavien listalla. Ainakin yksi dekkari on jo ilmestynyt, jossa murhattu presidentti Macron haudataan suurmiesten joukkoon Panthéonille.

(...)

Macron ei voi antaa kokonaan periksi

Macronin tilanne on tukala. Hän ei voi antaa periksi, mutta jotakin on tarjottava tyytymättömille keltaliiveille, jotta mielenosoitukset loppuisivat. Nyt hallitus on jäädyttänyt polttoaineveron korotukset puoleksi vuodeksi.

Viime viikolla hallitus ehdotti korvauksia niille pienituloisille, jotka joutuvat ajamaan pitkiä työmatkoja omalla autolla, mutta tarjous ei saanut minkäänlaista vastakaikua. On vaikea nähdä, miten pitkälle myönnytyksissä on mentävä, että ne tehoaisivat.

Ongelmallista on se, ettei hallitsemattomalle nettiliikehdinnälle löydy takuuvarmaa neuvottelukumppania, johtohahmoa, joka saisi keltaliivit kuriin.

Macronin suuri virhe oli jättää liikehdintä alussa täysin vaille huomiota. Se taktiikka onnistui rautatieläisten lakkoilussa, sillä kansalaisten enemmistö ei ollut rautatieläisten takana.

Sen sijaan verokapinalla on 80 prosentin kannatus ranskalaisten keskuudessa. Pitkittyessään aina vain asia on mutkistunut, ja kohta vastustetaan ihan kaikkea ja vaaditaan muidenkin uudistusten peruuttamista. Muun muassa lyseolaiset ovat aloittaneet uuden lakkoilun äärivasemmistolaisten yllyttäminä, ja maanviljelijät ovat kadulla ensi viikolla.

(...)

Pamfletti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 483
 • Liked: 387
 • 2011-
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #187 : 05.12.2018, 18:30:43 »
Nyt hallitus harkitsee solidaarisuusveron palauttamista rikkaille.

https://www.theguardian.com/world/2018/dec/05/france-wealth-tax-changes-gilets-jaunes-protests-president-macron

Lainaus
French government reconsiders wealth tax as protests intensify

Solidarity tax on wealth may be reimposed amid widening gilets jaunes movement

(…)

Lifting part of the impôt de solidarité sur la fortune (ISF, solidarity tax on wealth) was a pillar of Macron’s election campaign and one of the first fiscal measures he implemented on taking power in May 2017, leading to his nickname “president of the rich”.

(...)

“If the measure we have taken doesn’t work, we’re not idiots, we’ll change it. But first we will have to evaluate it,” Griveaux told RTL radio, adding that the evaluation would happen next year.

Reintroducing the wealth tax has been one of the demands of parts of the gilets jaunes movement that grew out of anger at rising taxes on petrol and diesel.

(...)

On Tuesday, the French prime minister, Édouard Philippe, tried to calm the unrest by announcing a freeze on the fuel price rises and on the cost of electricity and gas.

Thomas Mirallès, an unofficial spokesman for the gilets jaunes movement in Perpignan, said it was too little, too late.

“This looks very much like a kind of winter truce, a way of getting through Christmas peacefully,” Miralles said. “Who’s to say the government will not come back in force with these taxes in the spring?”

Various gilets jaunes organisers have called for wider social reforms, including a rise in the minimum wage and higher taxes on international companies, such as Google and Amazon.

Easing the ISF for the wealthy was described by one political commentator as Macron’s “original sin” and has been regarded as being socially divisive at a time when French workers have felt increasingly squeezed financially.

The ISF was imposed on those worth more than €1.3m including their main residence. It has been replaced by the impôt sur la fortune immobilière (ISI), which in effect lifted or reduced the tax on certain properties, share portfolios and life assurances.

Last year, Philippe said the move would make the country more attractive to investors and stop wealthy people leaving France. The ISI came into effect in January and Griveaux has said it will take 18 to 24 months to see if it brings in more revenue.

(...)

idiot_narcissist

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 390
 • Liked: 883
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #188 : 05.12.2018, 18:41:29 »
Nyt hallitus harkitsee solidaarisuusveron palauttamista rikkaille.

https://www.theguardian.com/world/2018/dec/05/france-wealth-tax-changes-gilets-jaunes-protests-president-macron

Lainaus
“This looks very much like a kind of winter truce, a way of getting through Christmas peacefully,” Miralles said. “Who’s to say the government will not come back in force with these taxes in the spring?”
(...)

Liiviläisillä on iso ongelma. Macron voi perua, ja varmaankin peruu, kaikki tehdyt myönnytykset. Ja puolen vuoden päästä on vaikea taas saada liikehdintää alkuun sekä Macron olisi varmasti varautunut siihen. Joko liiviläiset hankkiutuvat eroon Macronista nyt tai epäonnistuvat tehtävässään.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 158
 • Liked: 6333
 • Have Keyboard Will Travel
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #189 : 05.12.2018, 20:14:44 »
Adele asian ytimessä:

https://www.facebook.com/adele.kottarainen/videos/2078002752239131/
Lainaus


Adele Kottarainen
Eilen 15.08 ·
KELTAISET HUOMIOLIIVIT KIELLETTÄVÄ?
Katsoessani Ranskan tilannetta on mietityttänyt yhteiskuntarauhan säilyminen siinä vaiheessa kun 'ilmastotaistelun' rahoitus todella aloitetaan.

Ranskassa dieselpolttoaineen marginaalinen kymmenen sentin hinnankorotus nosti kapinan. Normaalille veronmaksajalle noston vaikutus on korkeintaan -10€/kk* .

Mitä yhteiskuntarauhalle sitten tapahtuu, kun siirrytään Macronin merkityksettömästä näpertelystä siihen mittakaavaan, jota näkemieni laskelminen mukaan tarvitaan 'taistelussa' ilmastonmuutosta vastaan?

Laskelmasta riippuen tuolloin on kyseessä Ranskaan verrattuna henkilöä kohden 30-50 kertaisesta elintason laskusta. Mitä sitten tapahtuu, kun tolloimmallekin selviää, että omaa osuutta ei voi maksattaa naapurilla ja että kyseessä on merkittävä oman talouden kurjistuminen ja kulutusmahdollisuuksien väheneminen?

Mitä tapahtuu, kun tajutaan että muovipussin vaihto paperiseen, eikä jauhelihan vaihto härkikseen riitä ratkaisemaan tuota näkymätöntä ongelmaa, joka ihmisen arjessa esiintyy vain mediassa, vaan yhteiskunnan karvainen käsi pistetään todella syvälle taskuusi. (alle saa vapaasti kirjoittaa esimerkkejä miten globaali ilmastonmuutos näkyy omassa arjessa)

Kokemukseni perusteella en voi sanoa kun 'good luck with that' jokaiselle poliitikolle joka pyrkii hallinnollisin päätöksin jyrkästi laskemaan kansalaisen elintasoa näkymättömän vihollisen lepyttämisen takia.

On helppo nähdä tuleva osittaisena nollasummapelinä, jossa eturyhmät asetetaan vastakkain, koska rahaa on vain rajallinen määrä. Onko taistelu tuon uuden jumalan puolesta tärkeämpi kuin esimerkiksi pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta? Kummasta tarvittaessa tingittäisiin?

Laitetaanko rahat 'taisteluun', jonka tulokset ja siten jumalan leppyminen eivät luultavasti edes ole mitattavissa vai tingitäänkö tulosiirroista, koulutuksesta, sairaanhoidosta, yleisestä järjestyksenpidosta, vanhustenhoidosta vai ajetaanko maapuolustus alas? Entä taloudellisesti haitallinen maahanmuutto. Joutuisimmeko lopettamaan sen ja pistämään säästyneet rahat ilmastoaneiden maksamiseen, jotta jumalan uusin korvike leppyisi? Kaikkea ei voi saada. Asioita on priorisoitava.

Lukemani mukaan aika usean mielestä ilmastonmuutos on tärkein yksittäinen asia** johon voimavarat on keskitettävä. Haluaisin nähdä nämä henkilöt todellisessa valintatilanteessa.

Vannoutuneena ateistina on tullut kristinuskontoa ikävä. En ymmärtänyt että uskomusjärjestelmä pitää kansan keskuudessa korvata toisilla mutta vielä paljon huonommilla uskomuksilla joista haetaan tarkoitus elämään.

Video. Yhdysvaltalainen näkemys Euroopan tilanteesta
---------

*Ajat vuodessa 17000km. Autosi keskikulus on 6ltr/100km. Tankkaat vuodessa 1000ltr dieseliä.
** Osa ilmastoaktivisesta ajattelee että Starbucksin kauramaitoon tehty latte ja uusi iPhone ovat tärkeimpiä, mutta heille ilmastonmuutoksen torjuminen on listalla heti kolmantena
NOVUS ORDO HOMMARUM
Valintani on Mika Raatikainen 155 (PS)
"Jos haluaa yhteiskunnan ilman tummaihoisia ihmisiä on rasisti."
--Soma-Li Andersson
Jos PS:n pH on liian alhainen, äänestä Junes Lokka 270 (Asyl) Brysseliin!

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 844
 • Liked: 2469
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #190 : 05.12.2018, 21:33:05 »
Liiviläisillä on iso ongelma. Macron voi perua, ja varmaankin peruu, kaikki tehdyt myönnytykset. Ja puolen vuoden päästä on vaikea taas saada liikehdintää alkuun sekä Macron olisi varmasti varautunut siihen. Joko liiviläiset hankkiutuvat eroon Macronista nyt tai epäonnistuvat tehtävässään.

Näin. Keltaliivien paineen pitää johtaa nyt muutoksiin. Mitään muuta ulospääsyä tästä tilanteesta ei ole.

Kun 80% kansasta tukee keltaliivien ajamaa asiaa ja Macronin kannatuslukemat ovat 20% luokkaa, on tilanne käytännössä sinetöity. Macron lähtee tavalla tai toisella. Kyse on enää siitä, että tapahtuuko se verisesti vai ilman.

Seuraava järkevä liike keltaliiveiltä ja heidän tukijoiltaan olisi mahdollisimman laaja-alainen yleislakko. Kun useita päiviä maan talouselämä seisoo paikallaan, alkaa suositummankin presidentin palli heilua. Vielä kun kyseessä on mittaushistorian epäsuosituin presidentti, tilanne olisi todella epäedullinen Macronille.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 239
 • Liked: 6007
 • Punavihreäkriittinen
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #191 : 05.12.2018, 21:38:25 »
Liiviläisillä on iso ongelma. Macron voi perua, ja varmaankin peruu, kaikki tehdyt myönnytykset. Ja puolen vuoden päästä on vaikea taas saada liikehdintää alkuun sekä Macron olisi varmasti varautunut siihen. Joko liiviläiset hankkiutuvat eroon Macronista nyt tai epäonnistuvat tehtävässään.

Näin. Keltaliivien paineen pitää johtaa nyt muutoksiin. Mitään muuta ulospääsyä tästä tilanteesta ei ole.

Kun 80% kansasta tukee keltaliivien ajamaa asiaa ja Macronin kannatuslukemat ovat 20% luokkaa, on tilanne käytännössä sinetöity. Macron lähtee tavalla tai toisella. Kyse on enää siitä, että tapahtuuko se verisesti vai ilman.

Seuraava järkevä liike keltaliiveiltä ja heidän tukijoiltaan olisi mahdollisimman laaja-alainen yleislakko. Kun useita päiviä maan talouselämä seisoo paikallaan, alkaa suositummankin presidentin palli heilua. Vielä kun kyseessä on mittaushistorian epäsuosituin presidentti, tilanne olisi todella epäedullinen Macronille.
Ettei vaan tulisi joku yhtä typerä tai Ranskan tuntien vielä typerämpi tilalle, että enpä tiedä onko tässä nyt aihetta juhlaan.
Life is a series of natural and spontaneous changes. Don't resist them - that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 421
 • Liked: 6097
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #192 : 05.12.2018, 21:41:47 »
Jonkun nationalistisen haukan pitää olla hereillä ja kaapata kansannousun momentum. Muutoin se joko kuivuu kasaan tai kommunistit kahmaisevat tämän liike-energian.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 550
 • Liked: 17089
 • Blues for Allah
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #193 : 05.12.2018, 21:44:34 »
Le Pen on hiljaa. On hiljaa tarkoituksella, ettei kukaan pääse häntä moittimaan mielenosoituksten hyväksikäytöstä.
Aika tulee vielä.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

koodari-inssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 652
 • Liked: 1152
 • Kaupan ulkopuolinen osapuoli maksaa laskun.
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #194 : 05.12.2018, 21:51:40 »
Le Pen on hiljaa. On hiljaa tarkoituksella, ettei kukaan pääse häntä moittimaan mielenosoituksten hyväksikäytöstä.
Aika tulee vielä.

Todennäköisesti tosiaan tarkoituksella. Älä keskeytä vastustajaasi, kun hän on tekemässä virhettä. Näin kirjoitti Sun Tzu.
The hardest thing to explain is the glaringly evident which everybody has decided not to see. - Ayn Rand

idiot_narcissist

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 390
 • Liked: 883
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #195 : 05.12.2018, 21:54:33 »
En oikein ymmärrä miksi Euroopan kansallismieliset ovat niin varovaisia. Ymmärrän politiikan olevan pitkähermoisten hommaa, mutta aika alkaa loppumaan. Varsinkin ranskalaisilta. Ei ole mitään järkeä maltillisuuteen salonkikelpoisuuden toivossa, koska sitä salonkikelpoisuutta ei tule. Le Penin pitäisi olla kaduilla agitoimassa.

Akseli Erkkilä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 97
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #196 : 05.12.2018, 22:20:57 »
Ei noita kannata katsoa hommalasien läpi. Siellä on aivan varmasti protestoimassa Le Penin äänestäjiä, mutta varmasti yhtä paljon laitavasemmiston Melenchonin tukijoita. Jos joku Le Pen alkaisi hörkkiä tilannetta ja esiintyä keltaliiien puolesta, liikkeeltä katoaisi voima kun alkaisivat tapella keskenään.

Ranskan poliittisessa elämässä ja yhteiskunnassa on paljon monimutkaisempia ja -syisempiä virtauksia kuin Macron vs. Le Pen.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 999
 • Liked: 3619
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #197 : 05.12.2018, 22:27:03 »
Jonkun nationalistisen haukan pitää olla hereillä ja kaapata kansannousun momentum. Muutoin se joko kuivuu kasaan tai kommunistit kahmaisevat tämän liike-energian.
Ranska on demokratia ja poliitikkojen aika astua esiin vasta sitten kun järjestetään seuraavat vaalit. Demokratiassa kun kansa riehuu kadulla niin kannatrtaa aina toimia melko maltillisesti. Diktatuureissa tai epädemokraattisissa maissa tilanne olisi toinen.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 239
 • Liked: 6007
 • Punavihreäkriittinen
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #198 : 05.12.2018, 23:25:44 »
En oikein ymmärrä miksi Euroopan kansallismieliset ovat niin varovaisia. Ymmärrän politiikan olevan pitkähermoisten hommaa, mutta aika alkaa loppumaan. Varsinkin ranskalaisilta. Ei ole mitään järkeä maltillisuuteen salonkikelpoisuuden toivossa, koska sitä salonkikelpoisuutta ei tule. Le Penin pitäisi olla kaduilla agitoimassa.
Ihan hyvä idea mutta ei Pariisi ole mikään "ranskalaisten" kaupunki enää. Ensimmäisellä kierroksella viime pressan vaaleissa Le Pen sai huikeat 5% äänistä. Vähän epäilen että Le Pen ei kovin tervetullut ole koko kaupunkiin.
Life is a series of natural and spontaneous changes. Don't resist them - that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 507
 • Liked: 1893
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #199 : 05.12.2018, 23:30:40 »
Eurohärdelli natisee jokaisesta liitoksestaan, Britit lähtee ja tuo shoppari kuin odottaa omaa kapinaansa. Italia tekee mitä lystää ja on jo askeleen edellä muita. Pörssi uhkaa romahtaa samaan aikaan Jenkeissä jo muutenkin. Koronnostot näkyvät ja Yield Curvet kääntyvät ristiin. Euroopan puolella ei kestetä edes 0% korkoa ja korkeimman systeemiriskin Deutsche bank on jo käytänössä konkurssissa.

Sitten tulee lopulta se isku joka oikeasti lopettaa pelin. Sitä sanotaan, että talous ei romahda ilman iskua, jota kukaan ei ennalta nähnyt ja siinä se on. Markoni räjäyttää koko potin omilla maksetuilla vastamielenosoittajillaan. Epävakaus levisi jo viereisiin maihin, pitkääkö menee ennen kuin palavat autot saavuttavat sen ruutikattilan, jota sanotaan Britaniaksi?

Tässä tulee vähän pakostakin mieleen, että pitäisiköhän tässä vaiheessa suosiolla vaihtaa osa säästötilin euroista kullaksi? Voi olla pykälän verran suurempia juttuja luvassa nopeampaa kuin olen ajatellutkaan. Eurooppa on tosiaan tällä hetkellä melkoinen ruutitynnyri. Mutta erillä tavalla siinä suhteessa, että nyt ei porukka ole lähdössä muihin maihin, vaan haluamassa omansa takaisin.

Siitä olen samaa mieltä, että keltaliivien kannattaisi vaihtaa hallinto uuteen. Voi olla että väkivaltaisuuksia tulee, mutta tämän parempaa tilaisuutta tuskin on lähiaikoina tulossa. Euroeliitti on pakko vaihtaa toisiin, kun on tuo into oman maan edun ajamiseen on vähän notkahtanut. Hassua, kun en ole nähnyt uutisia missään siitä mitä Brysselissä ajatellaan. Tai poliitikkojen haastatteluja. Mistähän mahtaisi johtua? :D

Brittien osalta voi kanssa mennä keltaliiveilyksi, nyt kun tuo brexit on ryssitty kunnolla, ja sopimus vuodettiin julkisuuteen. Saas nähdä minkä kokoinen mielenosoitus on luvassa. UKIP:n huhutaan saaneen melkoisesti lisää kannattajia. Jenkit svidduilee briteille, että niinpä vaan näytti, että sammakot kehtasivat alkaa muuttamaan asioita, ja britit nössöilevät yhä kotonaan.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 207
 • Liked: 7726
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #200 : 05.12.2018, 23:31:21 »
Miten tuo on mahdollista Ranskan kaltaisessa suurvallassa jossa valtionpäämiesten turvatoimet ovat todella tiukkoja että joku onnistui heittämään Macronia kananmunalla?

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 158
 • Liked: 6333
 • Have Keyboard Will Travel
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #201 : 06.12.2018, 03:05:04 »
Auts:

Des Gilets jaunes se font violemment matraquer dans un Burger King rue de Wagram - Paris -1 déc.2018
https://www.youtube.com/watch?v=wK8b4plAlJQ

Ei jaksa:« Viimeksi muokattu: 06.12.2018, 04:32:59 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
Valintani on Mika Raatikainen 155 (PS)
"Jos haluaa yhteiskunnan ilman tummaihoisia ihmisiä on rasisti."
--Soma-Li Andersson
Jos PS:n pH on liian alhainen, äänestä Junes Lokka 270 (Asyl) Brysseliin!

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 924
 • Liked: 12272
 • "Ich bin Jude"
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #202 : 06.12.2018, 04:41:13 »
--
Tässä tulee vähän pakostakin mieleen, että pitäisiköhän tässä vaiheessa suosiolla vaihtaa osa säästötilin euroista kullaksi? --

Pitäisi, mutta Bitcoineiksi.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 158
 • Liked: 6333
 • Have Keyboard Will Travel
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #203 : 06.12.2018, 04:50:22 »
Kyllä tästä porukka pian rauhoittuu:


Invalid Tweet ID

Pian:

« Viimeksi muokattu: 06.12.2018, 05:16:09 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
Valintani on Mika Raatikainen 155 (PS)
"Jos haluaa yhteiskunnan ilman tummaihoisia ihmisiä on rasisti."
--Soma-Li Andersson
Jos PS:n pH on liian alhainen, äänestä Junes Lokka 270 (Asyl) Brysseliin!

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 540
 • Liked: 746
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #204 : 06.12.2018, 09:14:25 »
Kiitos Lasselle näistä tilannekuvista.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Murkula

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 383
 • Liked: 491
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #205 : 06.12.2018, 10:42:09 »
--
Tässä tulee vähän pakostakin mieleen, että pitäisiköhän tässä vaiheessa suosiolla vaihtaa osa säästötilin euroista kullaksi? --

Pitäisi, mutta Bitcoineiksi.
Suosittelen hajauttamista. Bitcoineja, Kultaa, Tupakkaa, Kahvia, Sokeria, Bensaa ja Luoteja.

Voi mennä pitkääkin, ennen kuin Kullasta/Bitcoineista taas saa järkevästi rahaa. Sen sijaan kun pumppuasemalta loppuu polttoaine, jerrykannustakin tulee sillä hetkeä autoa arvokkaampi. Siitä jolla on talon öljysäiliö piripinnassa tulee rikas mies.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Arkipiispa.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 158
 • Liked: 6333
 • Have Keyboard Will Travel
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #206 : 06.12.2018, 23:04:39 »
Ei helvetti. Joka natseja etsii:


edit. Macronin regiimin ylläpitäjät torjuvat vaarallisia teinix-tytyjä:

« Viimeksi muokattu: 07.12.2018, 00:52:57 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
Valintani on Mika Raatikainen 155 (PS)
"Jos haluaa yhteiskunnan ilman tummaihoisia ihmisiä on rasisti."
--Soma-Li Andersson
Jos PS:n pH on liian alhainen, äänestä Junes Lokka 270 (Asyl) Brysseliin!

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 023
 • Liked: 2606
 • Intelligent blue eyes!
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #207 : 06.12.2018, 23:34:21 »
Voi jummi kun tästä saisi nyt helposti agitoitua mantereenlaajuisen kansanliikkeen joka saisi eurostoeliitin polvet oikeasti tutisemaan. Keltaliivit löytyvät monesta suomalaisestakin huushollista ja Tarjoustalosta niitä saa (toistaiseksi) lisää.
« Viimeksi muokattu: 07.12.2018, 16:21:44 kirjoittanut Alaric »
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 158
 • Liked: 6333
 • Have Keyboard Will Travel
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #208 : 07.12.2018, 06:30:11 »
Tänään voi olla Macronin viimeinen päivä. Presidenttinä.


Ensin olin ihan, et voi ei.

Mutta sitten:


« Viimeksi muokattu: 07.12.2018, 06:33:34 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
Valintani on Mika Raatikainen 155 (PS)
"Jos haluaa yhteiskunnan ilman tummaihoisia ihmisiä on rasisti."
--Soma-Li Andersson
Jos PS:n pH on liian alhainen, äänestä Junes Lokka 270 (Asyl) Brysseliin!

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 844
 • Liked: 2469
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: 2018-11-23 Ranskan polttoaineprotestit
« Vastaus #209 : 07.12.2018, 16:22:01 »
Nyt se on virallista: Macron on epäsuositumpi kuin Le Pen.

Eiköhän Macronin aika ala tulla täyteen.

"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Tagit: