Kirjoittaja Aihe: 2018-11-27 Joka kolmas EU:n tummaihoinen kertoo kokevansa ihonväriin liittyvää sortoa  (Luettu 31929 kertaa)

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 155
 • Liked: 2515
En ole tuota kyselytutkimusta lukenut, mutta oletan, että sieltä puuttuu muutama tärkeä kysymys aiheesta.

-Mikä on sinun kansallinen ja kulttuurinen tausta?
-Mitkä asiat ovat sinusta rasismia?
-Mitkä asiat eivät ole sinusta lainkaan rasismia?
-Anna arvio 1-10 (1=ei lainkaan & 10=Ehdottomasti rasistinen) kuinka rasistista on...

Noiden kysymysten vastaukset olisivat hyvin mielenkiintoisia ja tärkeitä, koska siinä selviäisi, mitä eri kulttuurien edustajat pitävät ja varsinkin mitä eivät pidä rasismina.

Tuollainen erittäin laaja kysely kertoisi enemmän ulkomaalaisten ajatuksista rasismista ja heidän omista ennakkoluuloista kohdemaan kansalaisia kohtaan.

Nuo vastaukset helpottaisivat ja vähentäisivät myös valtakunnansyyttäjän työ taakkaa, kun selviäisi, mitkä asiat eivät ole edes ulkomaalaisten mielestä "rasistista vihapuhetta" ja/tai "kiihottamista kansanryhmää kohtaan". Tuossa voittavat ihan kaikki, kun valtakunnansyyttäjän ei tarvitse aloittaa turhia ja kalliita oikeudenkäyntejä mitättömistä asioista...
« Viimeksi muokattu: 10.05.2021, 21:22:59 kirjoittanut Näkkileipä »

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 684
 • Liked: 3198
Tämä kolme vuotta sitten Euroopan perusoikeusviraston FRA tekemä tutkimus on vakiinnuttanut puheenparteen ilmaisun "Suomi on Euroopan rasistisin maa". Tässä ketjussa on ollut tutkimuksen menetelmäkritiikkiä, mistä yksi on tulosten yhteensopimattomuus muihin tietoihin, mistä Roope on huomauttanut. Rikosilmoituksia rasistisesta väkivallasta on kirjattu  paljon vähemmän poliisin rekistereihin kuin mitä kyselyyn  vastanneet ovat väittäneet tehneensä.

Tutkimusta voi ihmetellä monista syistä, joita kaikkia ei ketjussakaan ole vielä käsitelty. FRA on poliittinen toimija, eikä tutkimusta ole vertaisarvioitu. Raportin esitystapa on sekava eikä noudata normaalin tieteellisen tutkimuksen käytäntöjä. Muutakin ihmeteltävää raportista löytyy. Miinuspisteitä maalle tulee esimerkiksi siitä, että muslimihuivia ei hyväksytä virkapuvun osaksi.

Suuri kysymysmerkki on sanan rasismi käyttäminen. Miten voi olla rotuun kohdistuvaa sortoa, jos kerran rotuja ei ole, kuten FRA itse tähdentää? Sanalla rasismi on vahva emotionaalinen ja poliittinen lataus, joten vaikuttaa siltä, että FRA on antanut kiusaukselle periksi ja ryhtynyt politikoimaan, vaikka olisi pitänyt tutkia.
« Viimeksi muokattu: 02.11.2021, 14:47:53 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 638
 • Liked: 13024
 • Scalplock
Kolmanneksesta ja ihonväristä puheenollen:

Lainaus

Yli kolmannes valkoisista valehteli rotunsa päästäkseen yliopistoon – USA:n positiivinen syrjintä johtaa erikoisiin tekoihin

Yhdysvalloissa harjoitetaan ”positiivista syrjintää” oppilaitosten opiskelijahaun ja julkisen puolen työhönoton yhteydessä vähemmistöjen tukemiseksi. Yleisesti ottaen Yhdysvalloissa jokainen ihminen voi melko vapaasti itse määritellä oman rodullisen identiteettinsä. Tämä on johtanut muun muassa siihen, että monet valkoiset valehtelevat rodustaan hakiessaan yliopistoon.


Yli kolmannes valkoisista opiskelijoista valehtelee rotunsa päästäkseen helpommin yliopistoon, kertoo liberaali nettilehti The Hill. Korkeakouluihin haluavat valkoiset merkitsevät hakemukseensa edustavansa jotakin rodullista vähemmistöä päästäkseen helpommin sisään tai saadakseen vähemmistöille tarkoitettua taloudellista tukea.

Asiaa tutkinut Intelligent.com -nettisivusto kysyi 1 250 valkoiselta korkea-asteen koulutukseen hakeneelta, valehtelivatko he hakemuksessaan kuuluvansa johonkin rodullisen vähemmistöön. Peräti 34 prosenttia myönsi valehdelleensa.

- -

Lihavointi alkup.


https://www.suomenuutiset.fi/yli-kolmannes-valkoisista-valehteli-rotunsa-paastakseen-yliopistoon-usan-positiivinen-syrjinta-johtaa-erikoisiin-tekoihin/
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική

'häpäisy, kosto ja tuomio'

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 725
 • Liked: 111959
Rasismia on taas löydetty kaikkialta.

Lainaus
Kipeitä kokemuksia

Kymmenet tuhannet ihmiset kohtaavat arjessaan toistuvasti syrjintää ihonvärinsä vuoksi. HS tapasi Naserin, Emnetin ja Mundherin, jotka kertovat, millaisten rasististen sanojen ja tekojen kohteeksi he ovat Suomessa joutuneet ja miten se on vaikuttanut heidän elämäänsä.

SUOMESSA ON verrattain paljon rasismia.

Tämän osoittaa esimerkiksi Euroopan Unionin vähemmistöjä ja syrjintää koskeva tutkimus vuodelta 2018.

Tutkimuksessa käy ilmi, että Suomessa 60 prosenttia afrikkalaistaustaisista koki tulleensa syrjityksi viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana. Syrjintä johtui muun muassa ihonväristä, etnisestä alkuperästä, maahanmuuttajataustasta tai uskonnosta. Sitä tapahtui elämänalueilla, kuten työnhaussa, työpaikalla ja asunnon etsimisessä.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu muissakin tutkimuksissa, joissa on selvitetty ulkomailla syntyneiden kokemaa syrjintää, häirintää ja epäoikeudenmukaisuuden kokemuksia”, summaa tutkimuspäällikkö Anu Castaneda Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

THL:n tuore väestöntutkimus osoitti, että liki 40 prosenttia ulkomailla syntyneistä oli kokenut syrjintää viimeksi kuluneen vuoden aikana. Erityisesti afrikkalaistaustaiset ihmiset kohtasivat syrjintää.

”Syrjinnän ilmiö koskettaa kymmeniä tuhansia ihmisiä Suomen väestössä”, Castaneda toteaa.

RASISMIN PERUSAJATUS on, että omaa viiteryhmää pidetään ylempiarvoisena kuin muita ihmisiä, sanoo vanhempi yliopistonlehtori, rasismitutkija Alemanji Aminkeng Atabong Åbo Akademista.

Rasismi on hänen mukaansa itseään ruokkiva kierre, jonka moottori on rakenteellinen rasismi.

Sitä on kaikissa suomalaisen yhteiskunnan instituutioissa: politiikassa, poliisivoimissa, tiedonvälityksessä, terveydenhuollossa ja kouluissa.”

[...]

Kerran olin vähän aikaa työttömänä ja koin hirveän identiteettikriisin. Olin maksanut liiton jäsenmaksua ja sain päivärahaa. Silti tunsin tarvetta selittää, että en saa sossulta rahaa, älkää syyllistäkö. Olen kuullut, kuinka jopa tuttavani arvostelevat, että ”siellä ne Itäkeskuksessa shoppailevat meidän verorahoilla”.

Tällaiseen ohisanomiseen olen törmännyt muuallakin. Jos sanon, että olen tietyssä koulussa töissä, suomalainen keskustelukumppani saattaa todeta, että ”ahaa sehän oli hyvä koulu ennen kuin ne maahanmuuttajat tulivat sinne.” Tällaiset kommentit ovat mikroaggressioita ja aiheuttavat minulle vähemmistöstressiä.

[...]

Koen rasismia jatkuvasti ja uskon, että muutkin kaltaiseni kokevat. Rasismia ei voi ennakoida tai välttää. Sitä voi kohdata missä vain: bussissa, koulussa, työpaikalla.

[...]

Olen huomannut, että joskus ihmiset yrittävät olla kilttejä, mutta tekevät rasistisia tekoja, kuten koskevat hiuksiani ilman lupaa. Jokaisen olisi hyvä tiedostaa, millaiset teot ovat rasistisia.

OLEN KOKENUT myös rakenteellista rasismia eli sitä, että kaikki järjestelmässä on minua vastaan. Se on usein vaikeampaa tunnistaa kuin yksilöiden rasistiset teot.

Vaikeinta on ollut huomata, että jopa päättävissä asemissa on ihmisiä, jotka ajattelevat rasistisesti ja käyttävät valtaa. He käyttävät järjestelmää hyväkseen vahvistaessaan rasismia.

Koen, että taustani vuoksi minua on kohdeltu väärin työnhakupalveluissa, jotka ovat olleet osa kotoutumissuunnitelmaani. Minulle on ehdotettu maalarin, siivoojan tai rakennusalan ammatin opiskelua, vaikka itse halusin opiskella nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

[...]

Olen suomalainen ja Suomen kansalainen.
Helsingin Sanomat 28.7.2022

Toimittaja Liisa Saarisen tulkinta FRA:n kyselytutkimuksen tuloksista ei ole edelleenkään totta. Pelkät omat subjektiiviset tuntemukset vaikkapa epäasiallisesta katseesta tai loukkaavasta nettikirjoituksesta eivät ole vertailukelpoisia.

Sanotaan, että valhe ei hokemalla muuksi muutu, mutta sehän ei ole totta. Kun Suomen on viime vuodet hoettu olevan "EU:n rasistisin maa", se on muuttunut valtamediassa kyseenalaistamattomaksi totuudeksi.
...
Tutkimuksessa ei määritelty tai arvotettu Suomea EU:n, Euroopan tai minkään muunkaan maaryhmän rasistisimmaksi maaksi.

Suomi sijoittui ensimmäiseksi yhdessä kyselytutkimuksen monista osioista, jossa kysyttiin maassa asuvilta afrikkalaistaustaisilta (Suomessa arvatenkin somaleilta) viiden vuoden aikana koetusta "rasistisesta häirinnästä". Tällaiseksi häirinnäksi luettiin muun muassa "epäasialliset katseet" ja loukkaantuminen nettikirjoituksista. Suomen jälkeen toiseksi ja kolmanneksi tässä osiossa tulivat Luxemburg ja Irlanti, joita tuskin kukaan kehtaa väittää tunnetuiksi rasistisuudestaan.

FRA:n kyselyn ja siitä tehtyjen johtopäätösten uskottavuuden tuhoaa viimeistään se, että mikäli Suomessa annettuihin vastauksiin olisi luottaminen, poliisin olisi pitänyt vastaanottaa ja tilastoida tuhansia ilmoituksia rasistisesta väkivallasta. Tällaisia tapauksia todetaan vuosittain ehkä muutama.

Hesari estänyt Suomea ja suomalaisia rasistisuudesta syyttävän jutun kommentoinnin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 513
 • Liked: 8961
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
^ Jos jotain positiivista haluaa tuossa nähdä, niin se, että nuo ovat kokeneet ihan rasismia (vaikka en aina itse ymmärräkään, mikä noissa on rasismia). Siis hyvää on se, että rasismi on ollut ... todellista(?). Siis ajatelkaa, jos se olisikin ollut rasismin muodoista kamalinta, piilorasismia   :o

OK, haen vain takkini ...
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 203
 • Liked: 69755
 • Optimistinen skeptikko
Rasismia on taas löydetty kaikkialta.
Lainaus käyttäjältä: vanhempi yliopistonlehtori, rasismitutkija Alemanji Aminkeng Atabong Åbo Akademista
OLEN KOKENUT myös rakenteellista rasismia eli sitä, että kaikki järjestelmässä on minua vastaan.

Sen vielä ymmärrän, että yksittäinen masokisti roikkuu täällä vuodesta toiseen, vaikka kaikki järjestelmän rakenteet ovat häntä vastaan, tässä tapauksessa nekin jotka palkkasivat hänet.

Mutta sitä en kyllä ymmärrä, että useimmat kokonaisvaltaisesti järjestelmärasismoidut tuovat tänne sukulaisensakin kärsimään! Julma ja epätavallinen rangaistus, sano!

^^^
Niin. Olisihan se aika outoa, jos rasismoinnin tutkija ei löytäisi rasismia. Virka pitäisi lakkauttaa tarpeettomana. Tosin, samaa voidaan sanoa koko mokuteollisesta sektorista ...
« Viimeksi muokattu: 29.07.2022, 23:48:57 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 409
 • Liked: 46887
 • Bring'em on...
Hesarin mukaan neekereillä on täällä hirveän paha olla joka puolelta ryöppyävän rasismin takia, mutta silti ne punkevat tänne läpi puolen maapallon minkä kerkiävät.  ???

Omasta rodullisesta älyllisestä kehnoudestani kertoo se kun näkisin tuossa jotain ristiriitaa.  :-\

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 807
 • Liked: 60816
 • 'Hvis lyset tar os'
Olen tullut siihen tulokseen- että rasismi on tänne punkijoille samanlainen lottovoitto, kuin jättimäinen kultahippu mainarille. Se oletettu- punkijoiden mieliin iskostettu pottunokkainen rasismi elättää ja antaa leivän näille elintasopunkijoille. Toisia elättää työ- toisia mitä mielikuvituksellisin rasismi.

Oletettu suomalainen rasismi antaa omille paskasäkeillemme mielestään oikeutuksen sille- että he siirtävät omien kansalaistemme varallisuutta näiden punkijoiden taskuihin- ja laittavat meidät elättämään heidät. Punkijat ovat myös paljolti omaksuneet tavat- missä kuvittelevat olevansa kuninkaita vieraalla maalla, jossa mitkään paikalliset säännöt eivät koske heitä- vaan he ovat mielestään oikeutettuja toimimaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Nykyinen tola on paskastanian alku- eikä loppua ole näköpiirissä. Omat koirat purivat- mutta vieras koira puree tulevaisuudessa tykimmin.

Jos mulla ois valta- julistaisin nykyisenkaltaiset ihmisoikeudet lopetetuiksi. Syynä seuraukset- jotka ovat jokaisen näkevän nähtävillä- kun katsoo nykyisen Euroopan rappiota. Olemme tilanteessa- jossa "hyvyyden tavoittelu" on matkannut tyhmyyden tuolle puolen jo hyvän matkaa sitten. Aallonpohja on sitä- että tyhmyydestä on tullut uusi normaali- jota hyvyydeksi ja ihmisoikeuksiksi kutsutaan.

Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 409
 • Liked: 46887
 • Bring'em on...
Olen tullut siihen tulokseen- että rasismi on tänne punkijoille samanlainen lottovoitto, kuin jättimäinen kultahippu mainarille. Se oletettu- punkijoiden mieliin iskostettu pottunokkainen rasismi elättää ja antaa leivän näille elintasopunkijoille. Toisia elättää työ- toisia mitä mielikuvituksellisin rasismi.

Oletettu suomalainen rasismi antaa omille paskasäkeillemme mielestään oikeutuksen sille- että he siirtävät omien kansalaistemme varallisuutta näiden punkijoiden taskuihin- ja laittavat meidät elättämään heidät. Punkijat ovat myös paljolti omaksuneet tavat- missä kuvittelevat olevansa kuninkaita vieraalla maalla, jossa mitkään paikalliset säännöt eivät koske heitä- vaan he ovat mielestään oikeutettuja toimimaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Nykyinen tola on paskastanian alku- eikä loppua ole näköpiirissä. Omat koirat purivat- mutta vieras koira puree tulevaisuudessa tykimmin.

Jos mulla ois valta- julistaisin nykyisenkaltaiset ihmisoikeudet lopetetuiksi. Syynä seuraukset- jotka ovat jokaisen näkevän nähtävillä- kun katsoo nykyisen Euroopan rappiota. Olemme tilanteessa- jossa "hyvyyden tavoittelu" on matkannut tyhmyyden tuolle puolen jo hyvän matkaa sitten. Aallonpohja on sitä- että tyhmyydestä on tullut uusi normaali- jota hyvyydeksi ja ihmisoikeuksiksi kutsutaan.

Veli Kimin analyyttinen kirjoitus on tiivistettävissä jotenkin näin; katso länteen, niin tiedät tasan tarkkaan miten tässä tulee käymään. Toki sillä erotuksela, että meillä ei ole, ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaankaan Ruotsin vanhan rahan resursseja. Ruotsin (vihollismaa) löysä raha on ostanut Hölmölästä pois harvat kannattavat yritykset jo vuosikymmeniä. Ihmeesti tuota menestystarinaa on markkinoitu massiivisen kehari- ja sosiaalimaahanmuuton ansiona, ja ääliöt täällä uskovat.

Kun tässä olen jo ehtoo-osastoa pikkuhiljaa kuitenkin, olen vain huolissani nuoremmasta polvesta. Minä kyllä pärjään jotenkin aina, mutta keljuttaa, kun annoimme sontiaisten pilata heidän tulevaisuutensa vain muutaman hillotolpan tähden.

Nyt se 20 netsiä ei enää ole pelkkä vitsi, valitettavasti.

"Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät". 

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 725
 • Liked: 111959
Taas on tutkittu.

Lainaus
Aiempaa harvempi suomalainen toivottaa kaikki ulko­maalaiset tervetulleiksi

Vähän yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että Suomessa ilmenee paljon tai melko paljon rasismia. Osuus oli pienentynyt viiden vuoden takaisesta kymmenellä prosenttiyksiköllä.
Helsingin Sanomat 28.12.2022

Jutun perusteella päättelen, että rasismia ei ole määritelty kysymysten yhteydessä, jotain jokainen on voinut määritellä sen mielivaltaisesti omalla tavallaan.

Eihän tällaisilla kyselyillä ole kuin viihde- ja propaganda-arvoa.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
SUOMALAISISTA hieman alle puolet on sitä mieltä, että kaikkien ulkomaalaisten täytyy saada halutessaan tulla asumaan ja tekemään töitä Suomessa. Tämä selviää Helsingin Sanomien tuoreesta mielipidemittauksesta, jossa kysyttiin kansalaisten näkemyksiä työperäiseen maahanmuuttoon.

49 prosenttia suomalaisista sanoi olevansa täysin tai samaa mieltä väitteestä. Lähes sama osuus, 46 prosenttia, oli kuitenkin asiasta eri mieltä.

Verrattuna HS:n aiempiin kyselyihin suomalaisten halut toivottaa ulkomaalaiset tervetulleiksi asumaan ja tekemään työtä vaikuttavat heikentyneen viime vuosina huomattavasti.

Kun samaa asiaa kysyttiin vuonna 2017, jopa 67 prosenttia oli sitä mieltä, että halukkaat ulkomaalaiset voivat tulla Suomeen asumaan ja työskentelemään.

VIIME aikoina monet poliitikot ja elinkeinoelämä ovat vaatineet Suomeen lisää työperäistä maahanmuuttoa.

Ovatko kansan asenteet sitä kohtaan kuitenkin huomattavasti tiukentuneet?

Tutkijoiden mukaan aivan näin ei voi sanoa.


Mielipidemittauksen tuottaneen Kantar Publicin tutkimuspäällikön Sakari Nurmelan mukaan vertailussa aiempiin tuloksiin on syytä olla varovainen. Aiemmat kyselyt tehtiin puhelinhaastatteluilla, kun taas tämänkertainen HS-gallup toteutettiin verkkokyselynä.

Lisäksi HS:n tämänkertaisessa kyselyssä esitettiin myös joukko muita väittämiä. Osassa niistä vastausten enemmistö oli työperäiselle maahanmuutolle paljon myönteisempi.

Ja jos myönteisesti vastanneiden määrä olisi kasvanut, se olisi tulkittu varauksettomaksi tueksi poliitikkojen ja elinkeinoelämän järjettömille massamaahanmuuttovaatimuksille.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
Helsingin yliopiston maahanmuuttoon erikoistunut sosiologian professori Lena Näre sanoo, että Suomen turvallisuuspoliittinen tilanne on hyvin erilainen nyt kuin vuonna 2017. Se vaikuttaa kansalaisten asenteisiin maahanmuuttoa kohtaan.

”Keskustelu maahanmuutosta on liittynyt viime aikoina poikkeuksellisen paljon turvallisuuspolitiikkaan. On puhuttu hybridivaikuttamisesta ja esimerkiksi suunniteltu aitaa itärajalle”, hän sanoo.

”Olettaisin, että tässä tilanteessa, kun ihmiset lukevat väittämän, niin monen ajatus on se, että ei tietenkään kaikkien pidä saada tulla tänne.”

Ihan missä tahansa tilanteessa olettaisi ihmisten ymmärtävän, että ei tietenkään kaikkien pidä saada tulla tänne.

Mutta Näre on epäilemättä oikeassa ainakin osittain. Valtamedian maahanmuuttopropagandan synnyttämät mielikuvat vaikuttavat siihen, koetaanko maahanmuutto vaarattomaksi ja haitattomaksi, kuten yllättävän moni tuntuu tekevän.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
NÄRE pitää siis todennäköisenä, että ihmiset ovat ajatelleet monenlaista muuttoliikettä vastatessaan väittämään ”kaikkien, jotka haluavat tulla Suomeen asumaan ja tekemään töitä, on saatava tulla tänne”.

Hänen mukaansa ihmisten halut toivottaa ulkomaalaisia tervetulleiksi Suomeen tekemään töitä ovat toisten HS:n gallupin kysymysten valossa jopa yllättävän korkeat.

71 prosenttia vastasi, että maahanmuuttoa tarvitaan, mutta sen pitää painottua koulutettuihin työntekijöihin. Vain hieman pienempi osuus kansalaisista oli sitä mieltä, että ulkomaalaisia työntekijöitä pitää ottaa kaikille aloille.

”Kun ottaa huomioon, miten politisoitunut ja kansaa jakava kysymys maahanmuutto on, minusta nämä ovat aika isoja prosentteja.”


Tuloksissa näkyy todennäköisesti viimeaikainen keskustelu muun muassa hoitajapulasta, Näre sanoo.

”Tässä heijastuu ymmärrys siitä, että kotoperäinen työvoimamme ei riitä.”

Ei, vaan tässä heijastuu ymmärtämättömyys työperäisen ja muunkin maahanmuuton todellisuudesta ja maahanmuuton seurauksista.

Jos olisi kysytty, haluatko maksaa verojen kautta lisää siitä, että yhteiskunnan subventoimia ulkomaalaisia työntekijöitä otetaan halpatyövoimaksi kaikille aloille, vastaukset olisivat olleet jotain muuta.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
NÄREEN mukaan gallupin tulokset kuvastavat sitä, miten maahanmuutosta on Suomessa totuttu puhumaan.

”Ihmiset mieltävät humanitäärisen ja työperäisen maahanmuuton erillisiksi ilmiöiksi, koska poliitikot puhuvat asiasta niin.”

Näreen mukaan kyseessä eivät kuitenkaan ole toisistaan erilliset asiat. Suomessa työskentelee myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat tulleet alun perin esimerkiksi turvapaikanhakijoina tai puolison kautta.

”Moni alun perin kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ihminen on myöhemmin saanut täältä työperäisen luvan.”

Turvapaikkamaahanmuutto ei muutu taloudellisesti tai yhteiskunnallisesti hyödylliseksi työperäisen luvan kautta kuin harvoissa yksittäistapauksissa. Kyse on enimmäkseen nettosaajan halpatyöstä tai jopa yhteiskunnan tukemasta haittatyöstä haittamaahanmuuton parissa.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
HS:N gallupissa kysyttiin myös kansalaisten näkemyksiä rasismista.

Vähän yli puolet, 57 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Suomessa ilmenee paljon tai melko paljon rasismia. Määrä oli pienentynyt: kun samaa kysyttiin vuonna 2017, oli luku 67 prosenttia.

Näre uskoo, että vuoden 2017 korkeampiin prosentteihin vaikuttaa se, että tuolloin käytiin runsaasti keskustelua Suomessa ilmenevästä rasismista.

Epäilemättä näin. Tuolloin suomalaisten päähän paukutettiin valtamediassa, että he ovat maailman huonoimpia ihmisiä.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
”Silloin oli ilmestynyt esimerkiksi Euroopan perusoikeusviraston raportti, jossa uutisoitiin, että Suomessa oli koettu Euroopan maista eniten syrjintää.”

Ei, vaan silloin uutisoitiin, että Suomessa oli muka koettu eniten Euroopan maista rasismia, että Suomi on EU:n rasistisin maa.

Oikeasti FRA:n raportissa ei tosin väitetty tällaista sen enempää syrjinnästä kuin rasismistakaan, vaan kyseessä oli valeuutinen, jota levitetään edelleen suomalaisessa julkisuudessa Suomen ja suomalaisten mustamaalaamiseksi.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
Tietoisuus asiasta oli siis tuolloin kenties suurempaa kuin nyt, Näre sanoo. Kyselytulokseen vaikuttaa hänen mukaansa paljon se, mikä vastaajien suhde rasismiin ylipäätään on.

”Jos ei itse ole kokenut, eikä tunne ihmisiä, jotka ovat kokeneet rasismia, tai ei ole muuten aihepiiristä kiinnostunut, niin silloin voi olla hyvin vaikea arvioida Suomen rasistisuutta.”

Joka tapauksessa yli puolet vastaajista sanoo, että Suomessa ilmenee rasismia melko paljon tai paljon.

”Se vastaa todellisuutta”, Näre uskoo.

Mitä ihmettä se sitten tarkoittaa todellisuudessa? Mitä tässä tarkoitetaan rasismilla, rotusyrjintää vai epäasiallisia katseita? Rasismi ilmenee miten? Mitä on paljon tai melko paljon rasismia? Absoluuttisesti vai verrattuna muihin maihin?

Esimerkiksi rasististen väkivaltarikosten määrä on Suomessa naurettavan pieni suhteutettuna ihan mihin tahansa, mutta etenkin verrattuna maahanmuuttajataustaisten keskinäiseen väkivaltaan, suomalaisiin kohdistetusta väkivallasta nyt puhumattakaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Juoni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 610
 • Liked: 586
Rasismi niin älyltään kuin moraaliltaan alempia rotuja kohtaan on hyve ei pahe, koska jos mainitusta hyveestä luovutaan vajoaa kaikki alemman aineksen tasolle, kuten nyt saamme katu-uutisoinnista havaita.
Virtuaalinen hihamerkki: Hämeenlinnan Oraakkeli, Veikko, Hae-won

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 038
 • Liked: 13002
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
SUOMALAISISTA hieman alle puolet on sitä mieltä, että kaikkien ulkomaalaisten täytyy saada halutessaan tulla asumaan ja tekemään töitä Suomessa. Tämä selviää Helsingin Sanomien tuoreesta mielipidemittauksesta, jossa kysyttiin kansalaisten näkemyksiä työperäiseen maahanmuuttoon.

Suomessa on 5 miljoonaa ihmistä ja maailmassa 8000 miljoonaa, joten jo murto-osa kaikista riittäisi lakkauttamaan Suomen yhteiskunnan ja kulttuurin, tahtomattaan.

Tällaisissa kyselyuutisissa ihmettelen aina mitä on kysytty, ja mitä on liikkunut vastaajien päässä. "Kaikkien täytyy saada tulla halutessaan" tarkoittaa samaa kuin "meillä ei ole oikeutta estää". Näillä vastaajilla täytyy olla poikkeuksellisen negatiivinen käsitys Suomesta, ja/tai poikkeuksellisen positiivinen kuva maailmasta, kun ilmeisesti kuvittelevat, että halukkaita ei olisi jonossa. Tai sitten heillä ei ole käsitystä siitä mistä kysytään.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 725
 • Liked: 111959
Helsingin Sanomat 28.12.2022

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
SUOMALAISISTA hieman alle puolet on sitä mieltä, että kaikkien ulkomaalaisten täytyy saada halutessaan tulla asumaan ja tekemään töitä Suomessa. Tämä selviää Helsingin Sanomien tuoreesta mielipidemittauksesta, jossa kysyttiin kansalaisten näkemyksiä työperäiseen maahanmuuttoon.

49 prosenttia suomalaisista sanoi olevansa täysin tai samaa mieltä väitteestä. Lähes sama osuus, 46 prosenttia, oli kuitenkin asiasta eri mieltä.

Lainaus käyttäjältä: Veera Paananen, HS
NÄRE pitää siis todennäköisenä, että ihmiset ovat ajatelleet monenlaista muuttoliikettä vastatessaan väittämään ”kaikkien, jotka haluavat tulla Suomeen asumaan ja tekemään töitä, on saatava tulla tänne”.

Hänen mukaansa ihmisten halut toivottaa ulkomaalaisia tervetulleiksi Suomeen tekemään töitä ovat toisten HS:n gallupin kysymysten valossa jopa yllättävän korkeat.

71 prosenttia vastasi, että maahanmuuttoa tarvitaan, mutta sen pitää painottua koulutettuihin työntekijöihin. Vain hieman pienempi osuus kansalaisista oli sitä mieltä, että ulkomaalaisia työntekijöitä pitää ottaa kaikille aloille.

”Kun ottaa huomioon, miten politisoitunut ja kansaa jakava kysymys maahanmuutto on, minusta nämä ovat aika isoja prosentteja.”


Prosentit ovat tuossa isoja kikkailun tuloksena.

Oikeasti vain 13 prosenttia oli täysin samaa mieltä, että "kaikkien ulkomaalaisten täytyy saada halutessaan tulla asumaan ja tekemään töitä Suomessa". Voimme vain arvailla, mitä mieltä ne osittain samaa mieltä olevat 36 prosenttia ovat. Aivan ilmeisesti heillä on asiaan jokin sellainen varaus, että kaikkien ei täydy saada tulla Suomeen. Eli he ovatkin oikeasti osittain eri mieltä.

Samoin vain 26 prosenttia oli täysin samaa mieltä, että "maahanmuuttoa tarvitaan, mutta sen pitää painottua koulutettuihin työntekijöihin" ja 23 prosenttia, että "ulkomaalaisia työntekijöitä pitää ottaa kaikille aloille". 45 prosenttia oli jälkimmäisestä osittain samaa mieltä eli luultavasti halusi ilmaista, että ei sittenkään kannattanut kaikille aloille vaan vain tietyille aloille kuten sairaanhoitajiksi ottamista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 130
 • Liked: 31982
 • Epäjärjestyksenvalvoja
Lainaus
Joka kolmas EU:n tummaihoinen kertoo kokevansa ihonväriin liittyvää sortoa

Miten ihonväriä voidaan sortaa?
Muutetaanko jotkut ihonvärit toisiksi?
Estetäänkö joitain ihonvärejä näkymästä vaikka mainoksissa?
Miten pigmenttiä sorretaan?
Miksi kukaan haluaisi sortaa pigmenttiä?
Miksi kukaan luulee, että ihoväri vaikuttaisi mihinkään?
Miksi sortoa kohdistuisi muka vain tummiin?
Miksi ulkopuolisilta kysytään yhtään mitään?
Miten tämä sorto mitataan tai vertaillaan?
Miksei ihonväriään voi sitten muka vaihtaa, kuten sukupuoltaan?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Betonikostaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 64
 • Liked: 250
Tähän voisi taas heittää sen, että miksi neekerit kokevat niin usein väitettyä sortoa, mutta vaikka aasialaiset eivät.

Meillä on ollut maahanmuuttajia Aasiasta sen 30 vuotta. Sen saman aikaa on ollut esimerkiksi somalineekereitä. On toki ollut muitakin neekereitä.

Siinä ajassa aasialaiset ovat sopeutuneet varsin hyvin yhteiskuntaan. Heitä ei tarvitse enää erikseen ajatella.

Sen sijaan neekerit kiukuttelevat edelleen, jo neljättäkymmenettä vuotta.

Monta vuosikymmentä näiden moniosaajien sopeutumista pitää odottaa?
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 203
 • Liked: 69755
 • Optimistinen skeptikko
Monta vuosikymmentä näiden moniosaajien sopeutumista pitää odottaa?

Kymmeniä sukupolvia, parhaassa tapauksessa, siis jos serkusavioliitot, moniaviosuus ja islam kielletään, jos silloinkaan.

Muussa tapauksessa: ei sopeutumista ikinä ilman kotiutumista.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 155
 • Liked: 2515
Vastaavia uutisia voisi tehdä muistakin kokemuksista:
-Yliluonnoliset kokemukset.
-UFOjen kaappaamiksi joutuneiden negatiiviset kokemukset.
-Enkelikokemukset.

Sekä kaikki muut vastaavat kokemukset, jotka tietysti ovat absoluuttisia tositapahtumia, koska muiden kokemusten kyseenalaistaminen on aina pahasta, väärin ja täysin tuomittavaa.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 038
 • Liked: 13002
 • Manner-Suomen Tasavalta
Minäkin olen kokenut ulkonäköön perustuvaa sortoa, kun ei ole irronnut baarista seuraa. Ja mikroaggressioitakin on tullut kärsittyä, kaupassa ei aina kysytä papereita, siis minäkö vanhan näköinen? :(
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tagit: