UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-11-28 Oulu: Ulkomaalaiset tehneet useita lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia  (Luettu 571003 kertaa)

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 183
 • Liked: 765
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Lainaus
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006290062.html

Ilmoitukset seksuaali­rikoksista lähes tuplaantuivat Oulussa – tutkinnassa toista­sataa juttua
...
Poliisin mielestä seksuaalirikoksista tiedottaminen ja valistaminen ovat alentaneet uhrien ilmoituskynnystä. Poliisi painottaa, että nyt tutkittavista ilmoituksista kaikki eivät etene syyteharkintaan.
OULUSSA paljastui vuosi sitten järkyttävä, alaikäisiin kohdistuneiden seksuaalirikosten suma, joka herätti valtavasti huomiota. Pää- ja sisäministerit kiiruhtivat Ouluun rauhoittelemaan tilannetta ja eduskuntaryhmät kokoontuivat pohtimaan alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia.
...

Seksuaalirikosten suma kiristi paikallisen poliisin ja oikeuslaitoksen työmäärät äärimmilleen. Oulun käräjäoikeuden laamannin mukaan yhden laajan seksuaalirikosjutun, jossa oli syytettynä kahdeksan miestä, purkaminen vei esimerkiksi tuomarityötä 8 kuukauden verran ja maksoi melkein 100 000 euroa.

Valtakunnallista huomiota herättäneessä seksuaalirikossumassa oli kysymys yli kymmenestä erillisestä rikosjutusta, joissa tekijänä oli ulkomaalaistaustainen mies ja uhrina alaikäinen tyttö. Niistä laajimmassa tapauksessa tekijöitä oli kahdeksan ja kaikkien uhrina sama, tekoaikaan 12–13-vuotias oululaistyttö.

Laajan jutun käräjäoikeuskäsittely aloitettiin huhtikuussa 2019 ja kaikki tapaukset saatiin käytyä läpi heinäkuun loppuun mennessä. Tuomioista on valitettu ja juttuja käsitellään parhaillaan Rovaniemen hovioikeudessa.
...
RIKOSYLIKOMISARIO Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta kertoo, että koko julkisuudessa ollut suma tuli ilmi lokakuun lopulla 2018 ja sen tutkinta jatkui tiiviisti kesäkuun 2019 loppuun asti. Poliisilaitokselle se tiesi suurta työmäärää.

AVOIN tiedottaminen, groomingista varoittaminen ja somen käytöstä valistaminen ovat Kiiskisen näkemyksen mukaan näkyneet tilastoissa tänä vuonna. Vuoden 2019 ensimmäisen puolikkaan aikana Oulun poliisilaitokselle tehtiin ilmoituksia seksuaalirikoksista 90 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kiiskinen arvelee, että rajut luvut kertovat ilmoituskynnyksen laskusta, johon tiedottamisella ja valistamisella on ollut vaikutusta.

– Iso osa näistä ei johda syyteharkintaan ja osa ilmoituksista on tekoajaltaankin jo kauempana historiassa, mutta niistä on ilmoitettu vasta nyt. Näyttää kuitenkin siltä, että kokonaisuutena seksuaalirikosten määrä on silti kasvanut. Viimevuotisen kaltaisia elementtejä sisältäneitä juttuja ei ole niin paljoa tullut, eikä yhtä törkeitä tapauksia.

Tutkinnassa on edelleen Oulussa toista sataa lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosta.

– Ne ovat vakavuusasteeltaan eri tasoisia, eivätkä kaikki etene edes syyteharkintaankaan saakka. Isommassa osassa rikoksesta epäilty on kantasuomalainen. Epäiltyjen joukossa on myös ulkomaalaistaustaisia. Emme tiedota näistä juurikaan, sillä lähtökohtaisesti tämän kaltaisissa rikoksissa tiedottamislinja on pidättyväinen. Erityistä perustetta, kuten vuosi sitten, ei nyt ole, hän painottaa.
...

Oulun käräjäoikeus käsitteli 1.11.2018–31.7.2019 kaiken kaikkiaan 37 seksuaalirikosjuttua, joiden rikosnimikkeitä olivat lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, seksuaalinen ahdistelu, törkeä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito.

Uskokoon ken tahtoo seuraavia väittämiä
(a) valtaosa epäillyistä kantasuomalaisia (tai poliisilla voi olla uusorwellilainen määritelmä kansasuomalaisuudesta nykyään vrt ”espoolaismies”)
(b) ilmoituskynnys on taas laskenut (johan sen pitäisi olla nykyvauhdilla merenpinnan alapuolella)
Pääministerin paikalta eduskunnan täysistunnossa valehtelun vuoksi eroamaan joutunut sdp:n pj Antti Rinne MTV:n haastattelussa 6.12.2019:”Puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa.”

John Doe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 950
 • Liked: 302
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006290062.html

"Poliisin tiedottamislinjaa on sekä kiitelty että paheksuttu. Kiitosta tuli avoimuudesta ja kritiikkiä tekijöiden ulkomaalaistaustan kertomisesta. Kriitikkojen mukaan Oulu miellettiin runsaan uutisoinnin takia pohjolan seksuaalirikoskaupungiksi, vaikka samankaltaisia rikoksia tehtiin poliisihallituksen vuoden 2018 tilastojen mukaan yhtä paljon muissakin kaupungeissa."

Boldaus oma

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 139
 • Liked: 13888
 • Lohjan persut
Tuo on vain media-arvoa, joka on nykyään se suurin arvo. Skandaaliuutiset ja kamaluudet myy. Monet tekijät olivat Oulun vyyhdissä toimineet toisistaan tietämättä, joten nyt niitä tuli ilmi vain useampi tapaus yhdessä kaupungissa lyhyen ajan sisään. Ensimmäiset tapaukset poiki seuraavia ja keskustelu kävi kuumana koska yksi uhreista tappoi itsensä.

Ei Oulun tapaus ole mikään sinänsä erikoinen, kyllä läpsyt tekevät tuota kaikkialla. Nyt poikkeuksellista oli niiden lyhyt väli ilmitulossa ja mediamylläkkä oli poikkeuksellista. Ei Oulu ole sen ihmeellisempi paikka kuin muutkaan suuremmat kaupungit. Nyt vaan kohu oli isoa.

Huvittavaa on se, että ne jotka uutisointia kritisoi, periaatteessa huutavat "ei pelkästään Oulussa", mutta samalla tulevat epäsuorasti sanoneeksi sen, että samaa meininkiä matut pitää muuallakin.
N niin kuin nuiva. HO HO HO!

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 7306
 • Sameiden vesien sukeltaja
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a mad dog.
-Ashin Wirathu

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 882
 • Liked: 5973
Lainaus
OULUN kaupunginjohtaja Päivi Laajala ei tunnusta, että koko talven mediassa runsaasti tilaa saaneet seksuaalirikosjutut olisivat huonontaneet Pohjolan valkean kaupungin imagoa. Hänen mukaansa tapahtumista on otettu opiksi.

– Jos samankaltaista tapahtuisi uudelleen, meillä olisi uhrien auttamiseksi nopea ja joustava psykososiaalisen tuen viisihenkinen Nopsa-tiimi sekä toimivampi tiedonvaihto eri toimijoiden kesken. Ehkä tiedonkulkua voisi vielä kehittää, mutta ymmärrämme, että asiat ovat myös luottamuksellisia. Lisäksi järjestöpuolella on paremmat valmiudet vastata tämänkaltaisiin haasteisiin, hän pohtii.

Onko Päivi Laajalalla jonkinlainen ongelma käsitellä asioita? Mitä helvettiä hän tarkoittaa että on otettu opiksi?? Uhrien auttamiseksi kehitellään vaikka mitä hullunkurisempia juttuja perustuen olettamukselle "jos samankaltaista tapahtuisi uudelleen"...


Voihan v***u Päivi. Varmasti tulee tapahtumaan jos et puutu itse ongelmaan! Vai että raiskaukset saa jatkua... kunhan uhrit saavat nopeasti apua.

EI Päivi näin - vaan pitää poistaa (ja siihen on konstit) ne raiskaajat & hyväksikäyttäjät näyttäen niille että tuollainen peli ei vetele!

 
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 821
 • Liked: 7555
 • Manner-Suomen Tasavalta
Aihetta sivuava (koska liittyy vanhusjuttuun eikä lapsijuttuun) mielenkiintoinen kommentti, lääketieteen asiantuntijalta:

Lainaus
22-vuotias vangittu Oulussa – mikä saa nuoren miehen raiskaamaan vanhuksen? Psykiatri: ”Ihminen on eläimistä julmin”
Tänään klo 10:46

Vankilapsykiatri kertoo, että seksuaalirikollisia on vaikea niputtaa yhteen muottiin tai profiiliin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8714fbb4-c081-4627-a9db-005912a29d05

Onko nyt siis laillista kutsua raiskaajaa julkisuudessa "julmaksi eläimeksi"? ??? Ensireaktioni on että kuulostaa kunnianloukkausjutulta, mutta kun kerran lääkäri näin sanoo niin selvä sitten.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 199
 • Liked: 15800
Ylläolevaan IS:n juttuun viitaten tässä alkuperäinen Oulun poliisin tiedote 1-6/2019:

https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/polisenaxwwwstructure/82543_Ulkomaan_kansalaisten_osuus_rikollisuudessa_-_Oulun_pl_tammi-kesakuu_2019.pdf?3ef1afa4ec10d788

Muutosprosentteja ja osuuksia tarkastellessa kannattaa pitää mielessä, että Oulussa ulkomaalaistaustaisten asukkaiden osuus koko väkimäärästä on noin 4%.

"Ilmoituskynnykseen" liittyen, nettigroomingia käsittelevässä jutussa muutaman päivän takaa KRP:n tutkija sanoo, että suurin osa tapauksista jää piiloon (IL 27.10.):

Lainaus
KRP:n tutkija: Näin härskisti netin lapsisaalistajat uivat lasten maailmaan – ”lähetetään dickpicejä, kysytään suoraan lähdetkö panemaan”

Lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten määrä internetissä vaikuttaa poliisin näkökulmasta kasvaneen. Yhtenä syynä voi olla nuorten lisääntynyt sosiaalisen median käyttö. Tänä vuonna poliisiasiain tietojärjestelmään oli kirjattu syyskuun loppuun mennessä noin 1300 rikosilmoitusta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä. Suuri osa tapauksista jää kuitenkin pimentoon.
----
« Viimeksi muokattu: 30.10.2019, 21:50:00 kirjoittanut Vellamo »

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 932
 • Liked: 2926
Edellisen kommentin linkistä, seksuaalirikollisista puhuen:
Rikokset (muutos), joissa RE on ulkomaan kansalainen, kasvuprosentti= 361,54%
Rikokset, joissa RE on ulkomaan kansalainen, muutos = 471,43%

Hups.
« Viimeksi muokattu: 30.10.2019, 20:37:44 kirjoittanut DuPont »

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 547
 • Liked: 1681
Vai että ihminen on eläimistä julmin. No jostain syystä afrikkalaisperäiset ja lähi-itäläiset eläimistä julmimmat raiskaavat valtavasti enemmän kuin pohjoismaalaiset eläimistä julmimmat. Liekö pohjoinen rotu jalostunut sitten säyseämmäksi ja älykkäämmäksi? Kovin paljon älykkäämpiä ei kuitenkaan olla kun päästetään kehittymättömämmät lajitoverimme tänne raiskailemaan. Vaikka on hyvin tiedossa että raiskaus on yleinen tapa esim. mustassa afrikassa, josta tämä viimeisin vanhuksen raiskannut tapaus on peräisin. 
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 451
 • Liked: 1077
Aihetta sivuava (koska liittyy vanhusjuttuun eikä lapsijuttuun) mielenkiintoinen kommentti, lääketieteen asiantuntijalta:

Lainaus
22-vuotias vangittu Oulussa – mikä saa nuoren miehen raiskaamaan vanhuksen? Psykiatri: ”Ihminen on eläimistä julmin”
Tänään klo 10:46

Vankilapsykiatri kertoo, että seksuaalirikollisia on vaikea niputtaa yhteen muottiin tai profiiliin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8714fbb4-c081-4627-a9db-005912a29d05


Kun näin tuon jutun ensimmäisen kerran, vitutus oli tapissa sekunnissa. Nyt, vähän hitaasti myönnän, tajuan mistä se johtui. Tuo koko pökellyshän on kömpelö ja röyhkeä valkopesuyritys näillä leveyspiireillä erittäin harvinaiseen, tuskin koskaan nähtyyn tekoon. "Puskaraiskaus" jonka kohteena vanhus. Väitän että tämä on ensimmäinen kerta Suomessa. Siis tässä kategoriassa. Ja lekuri vetoaa ihmisten paahuuteen, kierolla tavalla han- tai kin-osastoon yritetään.

Näitä seksuaalisia hätätiloja, joissa iskun ottajana vanhus, on nähty ainakin Saksassa. Tekijöiden yhteiset nimittäjät ei ole yllätys. Juu, ihmisyys. Kyllä. Mutta ei se siihen jää.
"If something cannot go on forever, it will (eventually) stop."
-Herbert Stein, Richard Nixonin ja Gerald Fordin talouspoliittinen neuvonantaja

mehmed

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 9
 • Liked: 14
Puolueettomassa Sanomalehti Kalevassa:

Lainaus
Oulua tehtiin tur­val­li­sem­mak­si nuorille Valkeassa – pop up-nuokkarin idea on peräisin nuorilta itseltään

Nuorten mielestä nuorisotyöntekijöiden jalkautuminen keskelle kaupunkia on hyvä tapa lisätä turvallisuutta. Taustalla Oulussa paljastuneet seksuaalirikokset.

Mitä nuoret haluavat nuorisotyöltä? Voiko sen avulla lisätä turvallisuutta? Asiaa on Oulussa nuorilta kysytty ja vastausten perusteella on ryhdytty toimeen.

Perjantaina siitä saatiin maistiaisia, kun neljä Kaasi-tiimin jalkautuvien ohjaajien verkkonuorisotyöntekijää pisti pystyyn pop up-nuorisotilan Valkean kesäkadulle nuorilta saadun idean mukaisesti.

Kaasi-tiimi puolestaan on osa Turvallinen Oulu-hanketta, jolla pyritään ehkäisemään alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Hanke perustettiin viime vuonna ilmi tulleiden tapahtumien jälkimainingeissa.

Liikkeelle lähdetään puhtaalta pöydältä.

– Pyrimme saamaan täällä mahdollisimman paljon kohtaamisia nuorten kanssa. Teemme naamojamme tutuksi, ohjaaja Kati Hopiavuori kertoo.

--

Kaasi-tiimi
läisillä on erityisosaamista erityisesti monikulttuurisen, kohdennetun ja verkkonuorisotyön puolelta.

Hopiavuorella on aikaisempaa kokemusten nuorten pariin jalkautumisesta Kiimingistä, mutta keskustassa tapahtuva toiminta on hänellekin uutta.

Entä miten nuoret itse voivat parantaa omaa turvallisuuttaan?

– Ollaan tutussa porukassa turvallisten ihmisten kanssa, Honkakoski toteaa.

Viime vuoden ikävät rikokset ovat hyvin nuorten tiedossa. Monet tietävät myös tapauksia, joissa nuoria on yritetty lähestyä hyväksikäyttö mielessä.

Jani Kaappolan mielestä turvallisuuden kannalta olisi hyvä saada nuoret nimenomaan järjestettyihin tapahtumiin pois kadulta. Valkean tapahtumaa hän pitää hyvänä ideana.

Melko usein nuorisotapahtumissa sekä Rajakylän nuokkarilla ja Bysiksellä käyvän Kaappolan mielestä on hyvä asia, että paikalla on myös aikuisia paimentamassa nuorisoa.

– Ohjaajat ovat hyviä tyyppejä, hän luonnehtii.

.....

Perjantaisessa pop up-tapahtumassa nuorille oli tarjolla ohjaajien kohtaamisten lisäksi muun muassa pelejä ja tietokilpailuja.

– Kysymme nuorilta kymmenen kysymystä aikuiselämään liittyvistä asioista, ohjaaja Shengfiny Bol kertoo.


https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulua-tehtiin-turvallisemmaksi-nuorille-valkeassa-pop-up-nuokkarin-idea-on-peraisin-nuorilta-itseltaan/829573/

Siinäpä sellainen paketti ettei paremmasta. Voin ymmärtää siis että Kalevan mukaan nuoret ovat halunneet Kaasin, Vuollesetlementin porukkaa, kokemusosaajat ohjaamaan vapaa-aikaansa. Taluttamaan humalaisia tyttöjä pysäkille ja kuuntelemaan kokemuksia ahdistelusta.

Ohessa myös linkki tuohon Turvallinen Oulu hankkeeseen.
https://www.ouka.fi/oulu/kehittamishankkeet/turvallinen-oulu-hanke
« Viimeksi muokattu: 03.11.2019, 22:07:20 kirjoittanut Kemolitor »

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 247
 • Liked: 733Puolueettomassa Sanomalehti Kalevassa:

Lainaus
Oulua tehtiin tur­val­li­sem­mak­si nuorille Valkeassa – pop up-nuokkarin idea on peräisin nuorilta itseltään

Nuorten mielestä nuorisotyöntekijöiden jalkautuminen keskelle kaupunkia on hyvä tapa lisätä turvallisuutta. Taustalla Oulussa paljastuneet seksuaalirikokset.

Mitä nuoret haluavat nuorisotyöltä? Voiko sen avulla lisätä turvallisuutta? Asiaa on Oulussa nuorilta kysytty ja vastausten perusteella on ryhdytty toimeen.

Perjantaina siitä saatiin maistiaisia, kun neljä Kaasi-tiimin jalkautuvien ohjaajien verkkonuorisotyöntekijää pisti pystyyn pop up-nuorisotilan Valkean kesäkadulle nuorilta saadun idean mukaisesti.

Kaasi-tiimi puolestaan on osa Turvallinen Oulu-hanketta, jolla pyritään ehkäisemään alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Hanke perustettiin viime vuonna ilmi tulleiden tapahtumien jälkimainingeissa.

Liikkeelle lähdetään puhtaalta pöydältä.

– Pyrimme saamaan täällä mahdollisimman paljon kohtaamisia nuorten kanssa. Teemme naamojamme tutuksi, ohjaaja Kati Hopiavuori kertoo.

--

Kaasi-tiimi
läisillä on erityisosaamista erityisesti monikulttuurisen, kohdennetun ja verkkonuorisotyön puolelta.

Hopiavuorella on aikaisempaa kokemusten nuorten pariin jalkautumisesta Kiimingistä, mutta keskustassa tapahtuva toiminta on hänellekin uutta.

Entä miten nuoret itse voivat parantaa omaa turvallisuuttaan?

– Ollaan tutussa porukassa turvallisten ihmisten kanssa, Honkakoski toteaa.

Viime vuoden ikävät rikokset ovat hyvin nuorten tiedossa. Monet tietävät myös tapauksia, joissa nuoria on yritetty lähestyä hyväksikäyttö mielessä.

Jani Kaappolan mielestä turvallisuuden kannalta olisi hyvä saada nuoret nimenomaan järjestettyihin tapahtumiin pois kadulta. Valkean tapahtumaa hän pitää hyvänä ideana.

Melko usein nuorisotapahtumissa sekä Rajakylän nuokkarilla ja Bysiksellä käyvän Kaappolan mielestä on hyvä asia, että paikalla on myös aikuisia paimentamassa nuorisoa.

– Ohjaajat ovat hyviä tyyppejä, hän luonnehtii.

.....

Perjantaisessa pop up-tapahtumassa nuorille oli tarjolla ohjaajien kohtaamisten lisäksi muun muassa pelejä ja tietokilpailuja.

– Kysymme nuorilta kymmenen kysymystä aikuiselämään liittyvistä asioista, ohjaaja Shengfiny Bol kertoo.


https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulua-tehtiin-turvallisemmaksi-nuorille-valkeassa-pop-up-nuokkarin-idea-on-peraisin-nuorilta-itseltaan/829573/


Siinäpä sellainen paketti ettei paremmasta. Voin ymmärtää siis että Kalevan mukaan nuoret ovat halunneet Kaasin, Vuollesetlementin porukkaa, kokemusosaajat ohjaamaan vapaa-aikaansa. Taluttamaan humalaisia tyttöjä pysäkille ja kuuntelemaan kokemuksia ahdistelusta.

 

Ohessa myös linkki tuohon Turvallinen Oulu hankkeeseen.
https://www.ouka.fi/oulu/kehittamishankkeet/turvallinen-oulu-hanke

"Ohjaajan" Saeed Ghassabzadeh youtube-filmin kuvat paljastaa suunnitelman?
Kuvissa vanhoja ukkoja (ehkä maahanmuuttajia?) ja erittäin nuoria (suomalaisen näköisiä) tyttöjä. On siinä myös vanhus rouva, noin niin kuin alleviivaamaan. katso ilman ääntä.. https://www.youtube.com/watch?v=Fpua2P0ta4Y

RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 049
 • Liked: 22140
 • antikomintern
Oikeus tuomitsi Ahmed Khalif Mohamedin (s. 1986) kolmeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhri 14-vuotias tyttö.

Mohamed tuomittiin tänään myös toisen, 15-vuotiaan tytön törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tässä tapauksessa syyttäjän syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin. Tuomio 8 kuukautta vankeutta ehdottomana, jossa alennus tuon edellisen kolmen vuoden ehdottoman perusteella.

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/mies-hyvaksikaytti-kahta-tyttoa-oulussa-tarjosi-lapselle-alkoholia-heikentaakseen-taman-harkintakykya-oikeus-tuomitsi-vankilaan/829683/
Lainaus
Mies hyväksikäytti kahta tyttöä Oulussa, tarjosi lapselle alkoholia hei­ken­tääk­seen tämän harkintakykyä – oikeus tuomitsi vankilaan (4.11.2019)

Kahta tyttöä Oulussa viime keväänä hyväksikäyttänyt mies on tuomittu vankilaan.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Ahmed Khalif Mohamedin kolmeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Vuonna 1986 syntynyt Mohamed oli sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan lapsen kanssa viime tammikuussa Oulussa. Hän käytti hyväkseen sitä, että lapsi oli vahvan päihtymistilansa vuoksi tiedottomassa ja avuttomassa tilassa eikä hän kyennyt puolustamaan itseään tai ilmaisemaan omaa tahtoaan.

(...)

Mies tuomittiin maanantaina myös toisesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän oli sukupuoliyhteydessä 15-vuotiaan tytön kanssa viime helmikuussa Oulussa. Lisäksi hän kosketteli tytön rintoja, pakaroita ja sukupuolielintä seksuaalisessa tarkoituksessa.

Oikeuden mukaan mies tarjosi ennen tapahtumia tytölle alkoholijuomaa heikentääkseen tämän harkintakykyä ja käytöskontrollia.

(...)

Se langetti miehelle rangaistukseksi kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rangaistuksesta päättäessään oikeus otti sitä alentavana huomioon miehelle samana päivänä langetetun kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

(...)

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 532
 • Liked: 12002
 • Sosiaalisesti konstruktiivinen citysilakka
Lainaus
Se langetti miehelle rangaistukseksi kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rangaistuksesta päättäessään oikeus otti sitä alentavana huomioon miehelle samana päivänä langetetun kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Nyt tulee rumaa tekstiä.
Oikeudessa tarjouksena: ”Raiskaa kaksi lasta yhden hinnalla”
Voi v ja kirosanojen rykelmä.

Mikä onkaan logiikka näissä kaksi tai useampi yhden hinnalla-tuomioissa? En pysty ymmärtämään.
Kahden alaikäisen tytön elämänpilaamisesta noin vaivainen määrä istuttavaa ja vielä alennuksella.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 696
 • Liked: 14989
 • "Ich bin Jude"
Lainaus
Se langetti miehelle rangaistukseksi kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rangaistuksesta päättäessään oikeus otti sitä alentavana huomioon miehelle samana päivänä langetetun kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Nyt tulee rumaa tekstiä.
Oikeudessa tarjouksena: ”Raiskaa kaksi lasta yhden hinnalla”
Voi v ja kirosanojen rykelmä.

Mikä onkaan logiikka näissä kaksi tai useampi yhden hinnalla-tuomioissa? En pysty ymmärtämään.
Kahden alaikäisen tytön elämänpilaamisesta noin vaivainen määrä istuttavaa ja vielä alennuksella.

Pitäisikö kantasuomalaisten muka tuntea vähäisintäkään kunnioitusta tuollaista "oikeuslaitosta" kohtaan?3

Kumpi on rikollisempi taho: oikeuslaitos vai taparikolliset?

Vai ovatko kummatkin vain taparikollisuuden myntin vastakkaiset puolet?
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 049
 • Liked: 22140
 • antikomintern
Oulun kahdeksan ulkomaalaismiehen grooming- ja lapsenraiskausjengin oikeudenkäynti alkaa tänään Rovaniemen hovioikeudessa ensimmäisen syytetyn osalta. Turvapaikanhakija- ja kiintiöpakolaismiehet Afrikasta ja Lähi-idästä tuomittiin saman, tekoaikaan 12–13-vuotiaan tytön törkeistä raiskauksista ja törkeistä seksuaalisista hyväksikäytöistä vankeuteen käräjäoikeudessa.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2582164
Lainaus
Hovikäsittely alkaa tapauksessa, jossa tyttö joutui kahdeksan miehen hyväksikäyttämäksi ja raiskaamaksi Oulussa (18.11.2019)

Rovaniemen hovioikeus alkaa tänään käsitellä tapausta, jossa yhteensä kahdeksaa miestä syytetään saman uhrin seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskaamisesta. Tyttö oli rikosten aikaan 12–13-vuotias. Kaikki syytetyt tuomittiin käräjillä vankilaan.

Valtaosa kokonaisuudessa tuomituista rikoksista on tapahtunut viime vuoden kesän ja syksyn aikana. Rikoksissa toistui sama kaava, vaikka ne tapahtuivat eri kerroilla ja syyttäjän mukaan kaikki epäillyt eivät olleet tunteneet toisiaan.

Miehet olivat tutustuneet tyttöön sosiaalisessa mediassa, houkutelleet tämän luokseen ja tehneet tälle seksuaalista väkivaltaa. Oikeuden mukaan tyttö oli muun muassa pakotettu väkivalloin yhdyntöihin ja häntä oli kosketeltu ja pakotettu erilaisiin tekoihin.

(...)

Kukkahatuton täti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 892
 • Liked: 1783
Lainaus
Se langetti miehelle rangaistukseksi kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rangaistuksesta päättäessään oikeus otti sitä alentavana huomioon miehelle samana päivänä langetetun kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Nyt tulee rumaa tekstiä.
Oikeudessa tarjouksena: ”Raiskaa kaksi lasta yhden hinnalla”
Voi v ja kirosanojen rykelmä.

Mikä onkaan logiikka näissä kaksi tai useampi yhden hinnalla-tuomioissa? En pysty ymmärtämään.
Kahden alaikäisen tytön elämänpilaamisesta noin vaivainen määrä istuttavaa ja vielä alennuksella.
Ei pysty ymmärtämään. Suhteettoman pieni tuomio siihen nähden mitä aiheutti uhreille. Pystyvätkö tytöt jatkamaan koulunkäyntiä ja normaalia elämää vai tuliko vuosien terapiat ja meni elämänsuunnitelmat uusiksi?

Mohammed istuu tuomiostaan murto-osan  ensikertallaisuuden tai muun verukkeena turvin ja palaa takaisin ostarille notkumaan ja pyydystämään tenityttöjä. Voi kaikki osaamani kirosanat tätä Suomen oikeuslaitosta.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 095
 • Liked: 2886
 • Puolinuiva
Juttu on pitkä on kuin nälkävuosi, mutta ohessa muutamia poimintoja. Mielenkiintoista, että pitkässä toimenpidelistassa ei ole sitä kaikkein ilmeisintä eli "Hei! Entä jos otetaan Ouluun vähemmän groomingiin ja lapsien joukko- sekä sarjaraiskauksiin syyllistyviä kehareita?"

https://yle.fi/uutiset/3-11092939
Lainaus
Vuosi sitten selvisi, että useita lapsia on käytetty hyväksi Oulussa – siitä alkoivat tapahtumat, jotka muuttivat koko yhteiskuntaa

Rikosten paljastuminen sai nuoret varovaisemmiksi somessa, ja myös kynnys puhua seksuaaliväkivallasta näyttää madaltuneen.
[...]
On joulukuun ensimmäinen päivä, noin vuosi sitten.

Nuorisotyöntekijä Perttu Kemppainen nauttii vapaapäivästään, selailee nettiä ja lukee uutisia.
[...]
Oulussa tuli vuodenvaihteessa 2018-2019 ilmi useita alaikäisiin tyttöihin kohdistuneita törkeitä seksuaalirikoksia.
Oulun poliisi kirjasi tuolloin 27 rikosilmoitusta, joista 22:ssa epäilty oli ulkomaalaistaustainen mies. Uhreja esimerkiksi lähestyttiin ja houkuteltiin kontaktiin erilaisilla sosiaalisen median alustoilla. Heistä nuorin oli alle 10-vuotias.
[...]
Rikosten törkeys ja määrä olivat iso shokki myös Kemppaiselle, mutta hän kertoo olleensa jo aiemmin huolestunut siitä, että jotakin tämänkaltaista saattaisi tapahtua.

Hän puhui ajatuksistaan vuonna 2016 Ylen jutussa, pakolaiskriisin alkamisen jälkeen.

– Näin silloin Oulun keskustassa kulkiessa tilanteita, joissa isot porukat ulkomaalaistaustaisia aikuisia miehiä piirittivät alaikäisiä tyttöjä. Merkit olivat minusta hälyttäviä.

Kemppainen sanoo puuttuneensa näihin tilanteisiin ja käyneensä kertomassa miehille, että laki kieltää aikuisten suhteet alaikäisten kanssa. Hänen mukaansa moni miehistä vaikutti olevan tiedosta aidosti yllättynyt, osa taas ei.

Myös poliisit kiinnittivät tuolloin huomiota asiaan, ja siitä tuli Oulun poliisilaitokselle useita yhteydenottoja oululaisilta.

Ylen tätä juttua varten pyytämistä tilastoista selviää, että Oulun poliisille ilmoitettiin 2016 yhteensä noin sadasta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Näistä noin kymmenessä tapauksessa epäilty oli ulkomaalainen. Poliisi ei kuitenkaan tiedottanut näistä rikosepäilyistä, koska piti niitä luonteeltaan yksittäisinä tapauksina.
[...]
Monikulttuurisuuskeskus Villa Victorissa muistetaan yhä, miten maahanmuuttajat olivat tuohon aikaan huolissaan siitä, mitä tuleman pitää.

– Ilmapiiri oli kova ja painostava. Muistan, että pari omaa asiakastani pelkäsi liikkua julkisilla paikoilla. He olivat huolissaan siitä, että heille tehdään jotakin, kuvailee Daniel Moiso, yksi Villa Victorin monikielisistä ohjaajista.

Tilanne oli nurinkurinen, sillä samaan aikaan maahanmuuttajayhteisössä moni suri yhtä lailla Oulussa tapahtuneita seksuaalirikoksia.

Esimerkiksi 27 vuotta Oulussa asunut Hassane el Kazza menetti niitä miettiessään yöunensa, Adnaan Mohamed sanoo sydämensä särkyneen.

– Kukaan meistä ei hyväksynyt noita järkyttäviä tapahtumia, Daniel Moiso sanoo.

Kun viikot kuluivat, tunnelma Oulussa alkoi kuitenkin tasaantua. Normaali arki jatkui ja on myös sittemmin jatkunut selkkauksitta.
[...]
Villa Victorissa on esimerkiksi alettu entistä painokkaammin puhua maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa siitä, mikä on Suomessa sallittua ja mikä ei.

– Kun viesti tulee maahanmuuttajalta maahanmuuttajalle, se menee paremmin perille. Pidän todella hyvänä asiana, että rikokset tulivat julkisuuteen, koska nyt voimme vaikuttaa asioihin, Hassane el Kazza sanoo.
[...]
Media sekä möhli että ei möhlinyt. Näin arvioi mediatutkija Elina Tolonen. Hän tekee tällä hetkellä tutkimusta Oulun seksuaalirikosuutisoinnista Tampereen yliopistossa.

Tolosen mukaan hyvää median toiminnassa oli esimerkiksi, että monet viestimet pyrkivät Oulun tapausten yhteydessä tekemään myös niin sanottuja tasapainottavia juttuja siitä, ettei seksuaalirikollisuus ole pelkästään maahanmuuttoon liittyvä ongelma.

Huonona tutkija pitää sitä, että joissakin jutuissa välitettiin yleisölle yleistävää ja jopa rasistista mielikuvaa siitä, että Oulun tapaukset olisivat selitettävissä vain ja ainoastaan kulttuurisilla syillä.
[...]
Mediatutkijan mukaan aihepiiristä tehtyjen juttujen suurta määrää selittää osittain poliisin tapa tiedottaa Oulun seksuaalirikoksista.

Poliisi lähetti tapauksista medialle lukuisia tiedotteita, ja ne sisälsivät myös tietoja, joita poliisi ei yleensä julkaise kertoessaan rikosepäilyistä. Tällainen tieto on esimerkiksi se, minkä maan kansalainen rikoksesta epäilty tai epäillyt ovat.

Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Markus Kiiskinen sanoo, että Oulun tapauksissa tekijöiden ulkomaalaistausta päätettiin kuitenkin kertoa, koska uusia tapauksia haluttiin ennaltaehkäistä.

Poliisi katsoi, että nuoret tytöt olivat ilmeisessä vaarassa joutua ulkomaalaistaustaisten miesten seksuaalissävytteisen houkuttelun kohteeksi somessa.
[...]
Oulun seksuaalirikosten leviämisessä julkisuuteen on muitakin erikoislaatuisia piirteitä.

Tieto tapauksista ei tullut esille ensimmäistä kertaa poliisin kautta, vaan se kiersi netissä esimerkiksi erilaisilla foorumeilla jo päivää ennen kuin Oulun poliisi tiedotti asiasta virallisesti.

Kertoiko poliisi seksuaalirikosepäilyistä siis siksi, että tieto tapauksista oli jo ehtinyt karata julkisuuteen?

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen kiistää asian. Hän kertoo, että päätös tiedottaa rikoskokonaisuudesta tehtiin poliisilaitoksella jo viikkoa tätä aikaisemmin.

Myöhemmin hän kuitenkin täsmentää Ylelle, että poliisi oli aikeissa julkaista tiedotteen vasta arkena, eli 3.12. maanantaina, mutta se laitettiin liikkeelle poikkeuksellisesti jo viikonloppuna juuri siksi, koska keskustelu tapauksista velloi kiivaana verkossa.
[...]
Haastattelemamme politiikan tutkijat arvioivat, että Oulun seksuaalirikoksilla saattoi olla vaikutusta perussuomalaisten hyvään vaalitulokseen.

Heidän mukaansa se oli kuitenkin vain yksi asia muiden joukossa.

Tampereen yliopiston valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari sanoo, että perussuomalaiset ovat onnistuneet hyödyntämään myös esimerkiksi kiivaana käyvää ilmastonmuutoskeskustelua edukseen ja vetoamaan sen kautta ihmisiin.

Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin yliopistonlehtori Emilia Palonen puolestaan huomauttaa, että myös muun muassa pettymys edelliseen hallitukseen oli omiaan nostattamaan oppositiopuolueen kannatusta, samoin esimerkiksi sote-uudistuksen kariutuminen.

– Oulun seksuaalirikoksia enemmän perussuomalaisten eduskuntavaalitulokseen vaikutti arvioni mukaan myös Halla-ahon rauhallinen tapa ja tyyli esiintyä vaalitenteissä, Palonen sanoo.
[...]
Turvallinen Oulu -hankkeen kuusi toimenpidettä:

1.Tuetaan vanhempia lasten ja nuorten seksuaalikasvatuksessa antamalla heille neuvontaa ja jakamalla tietoa esimerkiksi vanhempainilloissa. Luodaan selkeä polku seksuaalikasvatukseen varhaiskasvatuksesta 9. luokkaan.

2. Koulutetaan muun muassa opettajia ja rehtoreita puuttumaan tilanteisiin, joissa herää epäily alaikäiseen kohdistuvasta seksuaalirikoksesta. Opetushenkilöstölle ja muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville annetaan koulutusta myös seksuaalikasvatuksesta sekä turva- ja mediataidoista.

3. Ouluun on perustettu ammattilaisista koostuva Nopsa-tiimi, joka tarjoaa nopeaa apua seksuaalisen häirinnän ja seksuaalirikoksen uhriksi joutuneille lapsille ja nuorille. Tiimi auttaa lasta tai nuorta etsimään hänen tarvitsemansa jatkopalvelut.

4. Ouluun on perustettu neljän nuoriso-ohjaajan Kaasi-tiimi, joka jalkautuu nuorten keskuuteen. Tiimissä on verkkonuorisotyön ohjaaja, seksuaalineuvoja sekä kaksi monikulttuurisen nuorisotyön ohjaajaa, jotka pyrkivät tavoittamaan erityisesti maahanmuuttajia. Nopsa- ja Kaasi-tiimit toimivat myös somessa.

5. Viidessä Oulun koulussa vieraili Gutsy go -ryhmä, joka auttoi nuoria suunnittelemaan ja tekemään hyviä tekoja oululaisille. Oppilaat auttoivat(siirryt toiseen palveluun) esimerkiksi asunnottomia (Kaleva). Tavoitteena oli luoda positiivista ilmapiiriä ja vahvistaa nuorten itsetuntoa.

6. Seksuaalirikoksiin syyllistymistä yritetään ehkäistä parantamalla esimerkiksi maahanmuuttajien oppilashuoltoa ja mielenterveyspalveluita. Kehitetään vapaa-ajan toimintaa, esimerkiksi liikuntapalveluita, joihin maahanmuuttajat voisivat osallistua
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 950
 • Liked: 69830
Juttu on pitkä on kuin nälkävuosi, mutta ohessa muutamia poimintoja. Mielenkiintoista, että pitkässä toimenpidelistassa ei ole sitä kaikkein ilmeisintä eli "Hei! Entä jos otetaan Ouluun vähemmän groomingiin ja lapsien joukko- sekä sarjaraiskauksiin syyllistyviä kehareita?"

Varmaan samasta syystä kuin miksi jutussa jää valtamedian ja poliisin tiedottamisesta käsiin se, että olisi pitänyt kertoa vähemmän tai mieluummin ei ollenkaan jo senkin takia, että tällainen saattaa nostaa Perussuomalaisten kannatusta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Huonona tutkija pitää sitä, että joissakin jutuissa välitettiin yleisölle yleistävää ja jopa rasistista mielikuvaa siitä, että Oulun tapaukset olisivat selitettävissä vain ja ainoastaan kulttuurisilla syillä.

Missä tällaiset jutut?

Tutkija ei kuitenkaan pidä huonona sitä, että monissa jutuissa välitettiin yleisölle mielikuvaa tai jopa väitettiin suoraan, että Oulun tapauksia ei voi osittainkaan selittää kulttuurisilla syillä. Maahanmuuttopolitiikan merkityksestä nyt puhumattakaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 066
 • Liked: 7306
 • Sameiden vesien sukeltaja
Tuota artikkelia varten Yle haastatteli myös Oulun kaupunginjohtajaa Päivi Laajalaa, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtajaa Mika Penttilää, Turvallinen Oulu -hankkeen projektijohtajaa Kati Kaarlejärveä, monikulttuurisuuskeskus Villa Victorin monikielisiä neuvojia Kseniia Belovaa ja Fangying Litä sekä palveluesimies Antti Koistista.

...Mutta Yle ei kuitenkaan haastatellut varsinaista asiantuntijaa, kaupunginvaltuutettu Junes Lokkaa, joka toi koko vyyhdin julki loka-marraskuussa 2018.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a mad dog.
-Ashin Wirathu

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 095
 • Liked: 2886
 • Puolinuiva
Halvalla saa Suomessa lapsen raiskata. Oli varmaan ensimmäinen törkeä lapsen raiskaus, josta Abdul jäi kiinni, joten istuttavaksi tulee puolet eli 19kk. Lienee ollut käsittelyjen aikana putkassa jo sen verran, että tuskin tarvitsee mennä vankilaan ollenkaan. Tuon Hovioikeuden alentaman 5000e korvauksen maksaa puolestaan suomalaiset veronmaksajat eikä Abdul.

https://yle.fi/uutiset/3-11105587

Lainaus
Hovioikeus piti lapsen törkeästi raiskanneen miehen tuomion ennallaan, mutta laski uhrille maksettavaa korvausta

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen aikaisemmin huhtikuussa reilun kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Rovaniemen hovioikeus on pitänyt Oulun käräjäoikeuden aikaisemmin huhtikuussa 23-vuotiaalle Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodourille antaman tuomion ennallaan.

Mies tuomittiin kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
[...]
Hovioikeus alensi asianomistajalle kärsimyksestä maksettavaksi tuomitun korvauksen määrän 5 000 euroksi. Aikaisemmin summa oli reilut 7 000 euroa. Syytä summan alentamiselle ei kerrottu hovioikeuden julkisessa selosteessa.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 662
 • Liked: 1976
 • Elämältä piilopaikan saanut ahistunu pupu
^ Tuon 5000 €uron korvaussumman vois (ja pitäisi) muuntaa suoraan vankila-ajaksi, mutta eihän Oy Suami Ab:ssä - kas kun "ihmisoikeudet kuuluvat kaikille."
Kun ei vaan tajuu

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 931
 • Liked: 2548
https://yle.fi/uutiset/3-11105587

Lainaus
Hovioikeus piti lapsen törkeästi raiskanneen miehen tuomion ennallaan, mutta laski uhrille maksettavaa korvausta
[...]
Hovioikeus alensi asianomistajalle kärsimyksestä maksettavaksi tuomitun korvauksen määrän 5 000 euroksi. Aikaisemmin summa oli reilut 7 000 euroa. Syytä summan alentamiselle ei kerrottu hovioikeuden julkisessa selosteessa.
Joka kerran kun luen tällaisen uutisen, on sydämeni särkyä.

Ajattelen sitä kärsimystä, jonka Jessikka on joutunut kokemaan, hänen tuskansa määriteltiin yli kymmenen kertaa suuremmaksi, korvauksen perusteella :o

Arvostan itsenäistä Suomea yli kaiken, mutta on asioita joita on vaikea hyväksyä.
”Joka hallitsee menneisyyttä, hallitsee tulevaisuutta,
joka hallitsee nykyisyyttä, hallitsee menneisyyttä”.

George Orwell

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 950
 • Liked: 69830
Maikkarin tv-uutisissa juttu siitä, kuinka "Oulu satsaa ennaltaehkäisyyn", siis lasten raiskausten ja muiden seksuaalirikosten, joista Oulu tuli vuosi sitten kuuluisaksi.

Alussa todetaan, että "ohjelman taustalla on vuosi sitten julkitullut rikossarja, jonka alkuvaiheessa poliisi epäili kahdeksaa turvapaikanhakijoina maahan tullutta miestä nuorten seksuaalisesta hyväksikäytöstä".

Sitten pari minuuttia diibadaabaa miljoonien eurojen Nopsa- ja Kaasi- projekteista, seksuaalikasvatuksesta ja juttelemisesta, jotka toimenpiteet kohdistuvat oululaisnuoriin. Jutussa ei mainita yhtä ainutta toimenpidettä, joka kohdistuisi turvapaikanhakijoihin, vaikka tarkoitus on estää raiskauksia.

Sen sijaan Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä vierittää vastuun vanhemmille, joiden pitää pysyä selvillä, missä heidän lapsensa ovat ja kenen kanssa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Riia

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 235
 • Liked: 1024
Ai että poliisi vain epäili. Voi muumi >:(.

Muistakaapa nyt äidit ja isät pysyä selvillä, tässähän käy kohta niin, että nämä "epäilyt" on ihan äitien ja isien syy. Voi muumi >:(.

Ainakaan matuilla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, katsokaahan vanhemmat vaan peiliin, kehtaattekiin päästää lapsenne ja teininne kouluun ja ulos liikkumaan.

Toista se oli silloin ennen, Oulussakin.

kilohauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 837
 • Liked: 1734
 • tiedeuskovainen
Sen sijaan Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä vierittää vastuun vanhemmille, joiden pitää pysyä selvillä, missä heidän lapsensa ovat ja kenen kanssa.

Tämä pölvästinkö mielestä on ihan ok että pikkutyttöjä saalistetaan, ja yleinen turvallisuus on sukeltanut.

Ongelma on, että pimennossa pidetyt vanhemmat eivät ole tienneet missä seurassa lapset ovat, tietämättä tästä uudesta turvallisuustilanteesta, jossa esimurkkuja ei voisi enää päästääkään suhteellisen turvallisesti kylille, kuten pohjoismaissa on tapana ollut jo vuosikymmenet. Näitä karseita tapahtumiahan ei haluttu julkisuuteen livauttaa, ennen kuin oli pakko.

Uskomaton m*lkku.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2019, 21:55:00 kirjoittanut kilohauli »
"Minusta Suomi on autettu, onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen."
"Syö paskaa ja kuole pois!”
”En kokenut siinä hetkessä valehtelevani.”
-Abdirahim Hussein

"Vuoden 2015 pakolaiset tilastoitu Ruotsissa: 163 000 tuli – 4 500 käy töissä"

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 821
 • Liked: 7555
 • Manner-Suomen Tasavalta
Sen sijaan Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä vierittää vastuun vanhemmille, joiden pitää pysyä selvillä, missä heidän lapsensa ovat ja kenen kanssa.

Tulisiko lastensuojelujuttu, jos sanoisin teinille että älä sitten ainakaan pyöri kaupungilla niiden raiskaajaneekereiden kanssa? :roll: Jos joku suuttuisi niin sanoisin että minähän vain teen niin kuin Mika Penttilä Oulun kaupungilta on kehottanut.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 248
 • Liked: 2963
 • Dirty white boy
Sen sijaan Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä vierittää vastuun vanhemmille, joiden pitää pysyä selvillä, missä heidän lapsensa ovat ja kenen kanssa.

Tässä on nyt vastakkain vanhempien velvollisuudet ja maahantulijoiden (kansainväliset) oikeudet tutustua rauhassa prinsessoihimme. Kyllähän me viranomaisten lausuntoja, sekä kv-oikeuksia ja oikeusvaltioperiaatetta kunnioittavina tiedämme kumpi ajaa kumman yli.

E: Onneksi koko ajan kasvava määrä suomalaisia vierittää syyn hallitukselle, jonka pitää pysyä selvillä, ketä maan rajojen sisäpuolella liikkuu ja millä asioilla.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2019, 22:44:02 kirjoittanut Huppupelikaani »
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maailmaa hallitaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 950
 • Liked: 69830
Turvapaikanhakijat raiskasivat oululaislapsia ja -nuoria, joten vastavetona oululaislapset ja -nuoret pantiin suunnittelemaan 50 rauhantekoa. Ihan luonnollista.

Lainaus
Seksuaalirikosvyyhti järkytti Oulua vuosi sitten – kaupunki tarttui toimeen ja laittoi miljoonapotin rikosten torjuntaan

Laaja seksuaalirikosvyyhti kuohutti Oulussa – ja myös muualla Suomessa – noin vuosi sitten. Kaupungissa on tartuttu tiukasti toimeen, jotta vastaavia tapauksia saadaan ehkäistyä ennalta.

Turvallinen Oulu -hanke pyrkii tarttumaan ongelmaan monialaisesti. Vuoteen 2021 kestävällä hankkeella on hintaa 2,4 miljoonaa euroa, joista valtion kassasta menee noin puolet.

Projektijohtaja Kati Kaarlejärvi kertoo, että hankkeen tavoitteena on vähentää seksuaalirikoksia ja seksuaalista häirintää mutta myös lasten ja nuorten osallistaminen ja seksuaalikasvatus.

[...]

Nuorten osallistaminen on näkynyt vahvasti esimerkiksi Gutzy go -projektissa, jossa lapset ja nuoret saivat itse suunnitella 50 rauhantekoa, jotka toteutettiin yhdessä. Projektissa oli mukana viisi koulua Oulusta.

– Se selvästi lisäsi iloa kouluissa ja lähiympäristössä, Kaarlejärvi sanoo.
MTV 9.12.2019

Lainaus
Sebastian Tynkkynen
February 19


Varoitus oululaiset vanhemmat! Kaupunki aloittaa kohta nuorille propagandakampanjan valheellisen turvallisuudentunteen luomiseksi. Gutsy Go hakee jo toteuttajia Oulun alueelta. Teidänkin lapsia saatetaan pistää siihen mukaan. Tässä esimerkki näistä voimauttamisvideoista, mitä ovat jo etelässä tehneet.

Jo itsessään on väärin laittaa lapsia aikuisten turvapaikanhakijamiesten kotouttajiksi. Väärin on myös luoda kontakteja, joihin liittyy riskejä.
Ja pahin virhe on laittaa tällaiset pyörimään leffateattereissa. Vastuuttominta, mitä nuorille tytöille tytöille voi opettaa on, että eri kulttuurista tulevan turvapaikanhakijamiehen kohdalla pitää "Katsoa suoraan silmiin ja hymyillä." Siis apua.

En osaa sanoin kuvailla, kuinka vihainen olen siitä, että varoituksistamme huolimatta muut puolueet ja kaupungin johto ei ota tätä tilannetta vakavasti, vaan leikkii lasten turvallisuuden kustannuksella.

Laitoin tänään kaupunginjohtajalle julkisesti Twitteriin kysymyksen, että tuleeko Oulu toteuttamaan näitä, kuten 2 miljoonan seksuaalirikosten ehkäisyn hankehakemuksessa valtiolle esitettiin. Ja jos tulee, niin silloin meidän on oululaisten - jokaisen vanhemman - on aika ottaa puhelin kauniiseen käteen ja laittaa linjat kuumaksi. Tässä tehdään juuri päinvastaista mitä pitäisi tehdä.

Meidän lapset ja nuoret ansaitsee turvallisen Oulun!
https://www.facebook.com/groups/1479880828981430/permalink/2017674111868763/

Sebastian Tynkkysen Facebook-viestin Gutsy go -videolla 14-vuotiaat tytöt turvapaikanhakijamiesten kanssa toteuttamassa ohjetta "Katso silmiin ja hymyile".
« Viimeksi muokattu: 10.12.2019, 00:51:17 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 882
 • Liked: 5973
Otin tuosta vielä kuvakaappaukset.

Tulee todella rankkaa palautetta kommenteissa eli Oulussa ollaan hereillä.

Kysymys, ja enkä ole ainoa esittäjä, että mitä tekee tuo naamioitunut kaveri tuolla kuvassa? Samoin mitä musumiehelle tarkoittaa silmiin katsominen ja hymyily...?

Lapsiyhteisön kampanja vaarallinen-Varoittakaa vanhemmat ajoissa!
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pekkahetta1/269969-lapsiyhteison-kampanja-vaarallinen-varoittakaa-vanhemmat-ajoissa/
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais