Kirjoittaja Aihe: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone  (Luettu 96612 kertaa)

WinstonSmith

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 456
 • Liked: 2012
J. Sakari Hankamäellä hyviä pointteja. Kirjastossa kirjat ovat sivuosassa, tärkeintä on että kirjastossa voi oleilla, tehdä kaikkea muuta kuin etsiä kirjoja. Oleskelutilat mahdollistavat, että maahanmuuttajanuoret voivat hengailla ja keskustella kovaan ääneen. Kirjat on laitettu yläkerroksiin ja ovat sivuosassa, tärkeinät on maahanmuuttajille luodut palvelut.

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265177-oodi-kirjaston-tarkoitus

Lainaus
Oodi-kirjaston tarkoitus

...

Mutta asiaan, nimittäin kirjastoon. Kirjasto oli minulle juuri sellainen pettymys kuin olin osannut odottaakin. Se on täynnä erilaisia sosiaalitiloja, mutta ei juuri kirjoja.

Ensimmäisestä kerroksesta löytyvät palautuspiste ja EU-tiedotuspiste sekä tiloja tapaamisia ja tapahtumia varten. On erilaisia toreja ja monitoimisaleja, ja kaupunkitietoa tuputetaan kaavoituksesta, asumisesta ja ympäristöasioista. On elokuvateatteria ja leikkipistettä.

Toisesta kerroksesta löytyy studiotilaa, ryhmätiloja, tutkijanhuoneita ja äänitysstudioita. Ylen uutiset iloitsee, että talossa voi soittaa rumpuja ja juoda viiniä.

Mutta missä ovat kirjat? Minusta tämä ei ole kirjasto.

...

Vuosi sitten kirjoitin, että Helsingin keskustakirjastosta ei pidä tehdä samanlaista sosiaalivirastoa kuin Ison Omenan kirjastosta, johon on sijoitettu myös Kela ja työnhakupalvelut, terveysasema, neuvola, nuorisopalvelut, markettitaso sekä HUS:in laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Kirjastosta pitää löytyä kirjoja.

Arvostelin tuolloin myös Espoon kirjaston johtajaa Sunniva Drakea, joka junaili Afganistanin suurlähetystön toimimaan kirjaston tiloissa ulko- ja sisäministeriön tietämättä. Kirjaston suunnitteleminen ”maahanmuuttajien olohuoneeksi” oli Helsingin Uutisten mukaan hänen nimenomainen tavoitteensa.

Kirjastojen ja informaatiopalvelualan mullistukset antavat näyttöä siitä, miten monikulttuurisuuden ideologia on soluttautunut asiaan liittymättömille kunnallisille toimialoille ja kuinka maahanmuutolla on huononnettu suomalaisten ihmisten asemaa ja palveluja.

...

Sosiaali- ja terveyshallinnon asiointipisteitä ei Helsingin kirjastosta sentään löydy, kuten Isosta Omenasta. Mutta muutoin Oodia johtava Osmo Soininvaaran (vihr.) puoliso Anna-Maria Soinivaara ja Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) lähtivät näköjään samoille linjoille, joiden mukaisesti on rakennettu sosiaalista arkkitehtuuria: tiloja kaikenlaiseen kahvitteluun, kohtaamiseen, kalabalaakkeihin ja hälinään.

...

Hänen mukaansa maahanmuuttajan ensimmäinen kontakti suomalaiseen yhteiskuntaan on kirjastokortti, mikä herättää kysymyksen, kirjastoilleko oleskelulupahakemusten käsittely pitäisi siirtää. Se herättää myös kysymyksen, täytyisikö kirjastojen kantaa vastuuta kotoutustyöstä ja minkä aineistohankintojen kustannuksella. Kotimaisten ja suomenkielisten kai.

Anna-Maria Soinivaaran Kirjastolehdelle antaman haastattelun mukaan Oodissa ei sallita poliittisia puheita, mikä kannanottona on tietenkin politiikkaa, ja kirjallisuus yleensä sisältää politiikkaa. Huolta herättää myös hänen huolensa ”turvallisuudesta”, sillä sellainen tila, jossa ei voi saada näkemyksiään julki, ei ole enää turvallinen vaan vaarallinen totuuden tavoittelulle. Se ei ole tiedon välittämistä vaan kulttuurivandalismia.

Kirjastopalkinnon Oodissa jakaa täysin puolueeton ja epäpoliittinen pianisti, vasemmistoliiton Claes Andersson. Jussi Halla-ahon teosta ei kirjastosta edelleenkään löydy, niin kuin ei montaa muutakaan äärimmäisen oikeaa ajattelua. Timo Hännikäisen tai minun kirjoja Oodi tuskin koskaan hankkii, ja historiallinen syvyys puuttuu hyllyistä täysin. Rekkalavoittain hankitaan Jari Tervon ja Kari Hotakaisen populistisia teoksia, joita löytyy supermarketeistakin. Nykyään, kun kirjastojen kirjoja ei enää muoviteta, pannaan ajattelu muoviin.

...


Lainaus unohtui.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2018, 18:55:48 kirjoittanut Alaric »

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 778
 • Liked: 1605
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #1 : 09.12.2018, 14:21:17 »
Ainakin vanhempi väestö arvostaa kirjastoja ja siltä momentilta oli helppo osoittaa varoja tuollaisen matujen puuhakerhon rakentamiselle.

Jos sitä ei kutsuttaisi kirjastoksi olisi asiaa jopa saatettu vastustaa.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38025
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #2 : 09.12.2018, 14:27:13 »
En periaatteessa vastusta sitä että niihin matuihin jotenkin osmoottisesti tarttuisi kirjastossa sivistystä joka muuttaisi heitä edes hiukan yhteiskunnalle hyödyllisiksi yksilöiksi.

Pelkään kuitenkin että Helsingin kaupunki agendoineen on niin munaton ettei se kykene minkäänlaiseen vastareaktioon vaikka kahden viikon päästä huomattaisiin että kirjastossa absoluuttinen määräysvalta on siirtynyt väkivallalla uhkailuun taipuvaisille suurikokoisille ulkomaalaisjoukoille. Korostihan tuossa pari päivää sitten jokin Helsingin kaupungin alaan liittyvä johtaja sitä että kerjäläiset ovat tärkeä asiakassegmentti kirjastolle. En voi näillä lähtökohdilla odottaa kovinkaan paljon hyvää, ainoa positiivinen puoli lienee se että kirjastolle joutuu ostareilta kävelemään jonkin verran eikä aivan oven edessä ole julkisen liikenteen pysäkkiä.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 10625
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #3 : 09.12.2018, 14:35:13 »
No nyt on Sunnivalle uusi hieno mesta järjestää pallerobileitä ja niiden passinjakotilaisuuksia.

Ei tarvitse Sunnivan hävetä vaan voi esitellä palleroille kuinka suomalaiset persvakoäijät maksaa kunnolla veroja millä laitetaan parasta eteen. Palvelukin on varmaan jo järjestetty arabiaksi, somaliksi ym. ettei luulla junttilaksi.

Noihin alkaa suomalaisella veronmaksajalla oleen aika vähän asiaa, kuten uimahalleihin.

I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5399
 • to the maximam!
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #4 : 09.12.2018, 14:37:39 »
No mutta on kyllä vähän rasistista jollei tuolla ole myös KELAn sivukonttoria alakerrassa. Tai sitten yhdistettyä Otto-KELAgold -automaattia.
O tempora, o mores!

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 360
 • Liked: 14026
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #5 : 09.12.2018, 14:37:55 »
Kirjastollakin on siis nykyään uusi newspeak määritelmä. Vanhan termin avulla varmistetaan rahoitus vallankumoukselliselle toiminnalle.

Kaiketi tulevaisuudessa myös termit "sairaala", "varuskunta" ja "paloasema" kokevat vastaavan newspeak-käsittelyn.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 338
 • Liked: 13001
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #6 : 09.12.2018, 14:38:34 »
Ainakin vanhempi väestö arvostaa kirjastoja ja siltä momentilta oli helppo osoittaa varoja tuollaisen matujen puuhakerhon rakentamiselle.

Jos sitä ei kutsuttaisi kirjastoksi olisi asiaa jopa saatettu vastustaa.

Jep. Vain sen puuhailuosuuden takia Oodi yleensä pystyttiin rakentamaan. Helsingin pääkirjasto Rikhardikadulla oli vanhentunut ja ahdas jo sata vuotta sitten, eikä sitä olisi enää kehdannut ulkomaalaisille vieraille esitellä, mutta poliitikkoja ei huvittanut antaa rahaa niin arkipäiväiseen kuin uusi pääkirjasto. Kirjastoväki suostui siihen että uusi pääkirjasto rakennettiin 80-luvulla Pasilaan, koska uusi tila oli pakko saada jo kirjalogistiikan ja varastotilan takia, mutta kirjastoihmisten mielessä oli koko ajan uuden keskustakirjaston saaminen sivistysvaltioon pääkaupungin arvolle sopivalle paikalle. Nyt se toteutui kun parittivat kirjaston ruotsalais-sosiaalidemokraattisen Kulturhuset-idean kanssa. Niinkuin jäsen sivullinen toisessa Oodi-ketjussa totesi, Oodi muistuttaa Kulturhusetia Tukholmassa Sergelstorin vierellä.

Tänäänkin oli Oodiin Rautatieaseman puoleisella ulko-ovella paljon väkeä menossa sisään.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2018, 14:50:27 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38025
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #7 : 09.12.2018, 14:54:40 »
Onko joku hommalainen käynyt jo Oodissa katsomassa, miten monikulttuurista meno oikeasti on? Ainakin aiemmin keskustan vanhassa kirjastossa paikka oli osittain jonkinlainen matujen olohuone; ainakin osan viikosta. Koska keskiverto matu-nuorukainen ei tee töitä, ei opiskele eikä älä muutoinkaan normaalia suomalaista arkea, aikaa toki on aika paljon kulutettavaksi.

Perjantai-illalla tuli vähän sellainen mielikuva että oikeasti suomalaisia oli ehkä puolet. "Ulkomaalaistaustaiset" eivät tosin olleet stereotyyppisimpiä geelitukkia tai somalijengejä. Tosin tilanne on tuskin millään mittapuulla vielä vakiintunut. Rakennuksen toinen kerros on myös (itsenäisyyspäivän jälkeen) kiinni yli joulun siellä tehtävien laiteasennusten vuoksi.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38025
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #8 : 09.12.2018, 14:58:55 »
No nyt on Sunnivalle uusi hieno mesta järjestää pallerobileitä ja niiden passinjakotilaisuuksia.

Ei tarvitse Sunnivan hävetä vaan voi esitellä palleroille kuinka suomalaiset persvakoäijät maksaa kunnolla veroja millä laitetaan parasta eteen. Palvelukin on varmaan jo järjestetty arabiaksi, somaliksi ym. ettei luulla junttilaksi.

Noihin alkaa suomalaisella veronmaksajalla oleen aika vähän asiaa, kuten uimahalleihin.

Drake tosin pyörii Espoon, ei Helsingin kaupunginkirjastossa. Vaikka organisaatioiden yhteistyö pääkaupunkiseudulla onkin syvää, niillä ovat käsittääkseni esim. omat budjettinsa.

Mutta saa nähdä miten pitkälle tuo kirjasto saadaan monopolisoitua niille jotka osaavat vaatia mutta eivät käyttäytyä. Helsingin tapauksessa en kauhean positiivista kehityskulkua odota.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 536
 • Liked: 7813
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #9 : 09.12.2018, 18:51:12 »
Väittäisin nähneeni Draken jossain justiinsa tulleessa uutisessa/ohjelmassa. Siinä raijattiin kirjastobussiin hyllyjä ja hän tietysti löysi hyllyn missä oli muistaakseni somalin, jonkun ja kurdinkielisiä kirjoja. Kurdinkielisistä hän totesi, että onko noita noin vähän. Tämän ehdin huomaamaan ennenkuin sain vaihdettua kanavaa.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

kotivinkki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 506
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #10 : 09.12.2018, 19:23:56 »
Perjantai-illalla kävin nopeasti ohikulkiessa. Ei tuo oikeastaan varsinainen kirjasto ole vaan lukuisine istuinryhmineen oleskelupaikka. Kirjoja aika vähän.. Ulkomaalaisia paljon mutta he vaikuttivat joko turisteilta tai opiskelijoilta. Luitteko muuten jo tämän NY Timesin artikkelin jossa toimialajohtaja Tommi Laitio kertoo kirjaston vastustavan populismia:

"Tommi Laitio, the city’s executive director for culture and leisure, explained that the building and its expansive technological offerings were partly intended as a bulwark against populism. In 2015, the right-wing, populist Finns Party joined a coalition government. Jussi Halla-aho, the party’s leader, once argued that solving Greece’s debt crisis would require a military junta, and he has linked Islam to pedophilia.

“This is very much a political project,” Mr. Laitio said, arguing that threats to democracy across the globe in recent years could be explained partly by people’s uncertainty about technological advances."

https://www.google.fi/amp/s/www.nytimes.com/2018/12/06/arts/design/helsinki-library-oodi.amp.html

Anteeks lainaukset ovat taas varmaan päin seiniä tehty mutta paremmin en osaa. :roll:

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5399
 • to the maximam!
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #11 : 09.12.2018, 19:28:21 »
Perjantai-illalla kävin nopeasti ohikulkiessa. Ei tuo oikeastaan varsinainen kirjasto ole vaan lukuisine istuinryhmineen oleskelupaikka. Kirjoja aika vähän.. Ulkomaalaisia paljon mutta he vaikuttivat joko turisteilta tai opiskelijoilta. Luitteko muuten jo tämän NY Timesin artikkelin jossa toimialajohtaja Tommi Laitio kertoo kirjaston vastustavan populismia:

"Tommi Laitio, the city’s executive director for culture and leisure, explained that the building and its expansive technological offerings were partly intended as a bulwark against populism. In 2015, the right-wing, populist Finns Party joined a coalition government. Jussi Halla-aho, the party’s leader, once argued that solving Greece’s debt crisis would require a military junta, and he has linked Islam to pedophilia.

“This is very much a political project,” Mr. Laitio said, arguing that threats to democracy across the globe in recent years could be explained partly by people’s uncertainty about technological advances."

https://www.google.fi/amp/s/www.nytimes.com/2018/12/06/arts/design/helsinki-library-oodi.amp.html

Anteeks lainaukset ovat taas varmaan päin seiniä tehty mutta paremmin en osaa. :roll:

Hyvin menee kun kaupunkisuunnittelussakin aletaan jo v*ttuilemaan VHM-veronmaksajille (niille jotka koko lystin kustantavat). Ilmankos "huippujohtajamme" Niinistöä myöten tuolla patsastelivat ja moraalisäteilivät.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2018, 19:29:58 kirjoittanut Tomatoface »
O tempora, o mores!

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 624
 • Liked: 40809
 • The Buddha of Kerava
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #12 : 09.12.2018, 19:32:26 »
Hankamäellä oli tällainenkin hyvä pointti:

Lainaus
Silmät ja korvat täyttyvät aisteihin vetovasta affektiivisesta ja esteettisestä esittämisestä nykyisin muutenkin, joten kirjastojen pitäisi olla intellektuaalista ja käsitteellistä kulttuuria varten. Kirjastoista ei pitäisi tehdä daideellisuuden teemapuistoja pomppulinnoineen.

Vai onko niin, että kun savimajakulttuureiden asukit eivät osoita kiinnostusta kirjoja kohtaan, heille pitää tehdä pomppulinnoja kirjastoihin?

Jotenkin tuntuu, että kaikessa hiljaisuudessa kirjastoista pyritään tekemään jonkinlaisia kotouttamislaitoksia. Pyritään siis keksimään kehitysmaalaisille mukavaa puuhaa ja tila meluavalle yhdessäololle ilmaiseksi. Kai siksi, etteivät ne olisi niin vihaisia ja raiskaisi niin paljoa tai tekisi pommeja. Tämän vuoksi Oodin aukioloajatkin ovat verrattain laajat.

Mutta olen Hankamäen kanssa samaa mieltä: ei se mikään kirjasto ole, jos rakennuksesta vain kolmannes on jätetty kirjoille ja nekin työnnetty kauimpaiseen kolkkaan koko talossa. Kyseessä on monikulttuurikahvila, ei mikään muu. Mutta kun ei suoraan kehdattu tehdä 100 miljoonan euron ( vai mitä se nyt maksoi ) monikulttuurikahvilaa, naamioitiin hanke kirjastoksi.

Veikkaan, että tulevaisuudessa saamme lukea uutisia Oodissa tapahtuneista raiskauksista, seksuaalisista ahdisteluista, tappeluista, varkauksista, häiriöistä ja huumekaupasta. Mutta sitähän se monikulttuurisuus ytimeltään on.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 700
 • Liked: 2235
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #13 : 09.12.2018, 19:34:12 »
Lainaus
Kirjoja aika vähän..
Eikös niitä ole yli 100 000 siellä ylimmässä kerroksessa?

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 624
 • Liked: 40809
 • The Buddha of Kerava
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #14 : 09.12.2018, 19:38:01 »
Lainaus
Kirjoja aika vähän..
Eikös niitä ole yli 100 000 siellä ylimmässä kerroksessa?

Minä olen pienituloinen työläisjuntti ja minullakin on yli tuhat kirjaa, joten kyllä vähän enemmän pitäisi olla kansainvälisesti juhlitulla kirjastollakin kuin reilut sata kertaa enemmän kuin mulla.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 624
 • Liked: 40809
 • The Buddha of Kerava
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #15 : 09.12.2018, 19:39:19 »
Ja kun Oodissa tulee esiin tyttöjen ahdistelua niin sitten varmaan perustavat Soldiers of Oodi-nimisen suojeluskunnan?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

kotivinkki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 506
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #16 : 09.12.2018, 19:40:54 »
No future, enpä alkanut laskemaan kappaleita mutta kolme valtaisaa kerrosta joista ekassa kahvilaa, EU-neuvontapistettä (!), tokassa vielä kiinni olevat puuhapajat ja kolmannessa valtavasti seurusteluryhmiä ja kirjoja puolet yläkerroksesta. Niin ei tuota mun mielestä ihan vaan kirjastoksi voi kutsua, viihtymiskeskus enempikin.

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28903
 • Polonia restituta
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #17 : 09.12.2018, 19:43:09 »
Oodiin olisi voinut rakentaa moskeijan, ihan vaan tulevaisuutta ajatellen.
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 013
 • Liked: 90974
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #18 : 09.12.2018, 19:47:31 »
Onko joku hommalainen käynyt jo Oodissa katsomassa, miten monikulttuurista meno oikeasti on?

Perjantaina oli suomalaisia lapsiperheitä klo 12:58, ei yhtäkään matua, toistaiseksi. Yhtään järjestyksenvartijaa en nähnyt, mutta joku henkilökuntaan kuuluva sanoi, että "kyllä niitä täällä on."

Kuvat ovat kolmannesta kerroksesta (pohjoispäädystä, eteläpäädystä ja länteen päin ulos.)
« Viimeksi muokattu: 09.12.2018, 19:54:15 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa, vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti, vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä, vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 700
 • Liked: 2235
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #19 : 09.12.2018, 19:47:44 »
Edelleen siitä löytyy ihan kävelyetäisyydeltä kunnon vanhanajan kirjastoja useampi. On hiljaisuutta ja perinteisiä kirjavarastoja. Kaikenkaikkiaan Helmetillä on yli 60 toimipaikkaa.

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 782
 • Liked: 344
 • Persulla on näin pitkä...
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #20 : 09.12.2018, 19:49:47 »
Perjantai-illalla kävin nopeasti ohikulkiessa. Ei tuo oikeastaan varsinainen kirjasto ole vaan lukuisine istuinryhmineen oleskelupaikka. Kirjoja aika vähän.. Ulkomaalaisia paljon mutta he vaikuttivat joko turisteilta tai opiskelijoilta. Luitteko muuten jo tämän NY Timesin artikkelin jossa toimialajohtaja Tommi Laitio kertoo kirjaston vastustavan populismia:

"Tommi Laitio, the city’s executive director for culture and leisure, explained that the building and its expansive technological offerings were partly intended as a bulwark against populism. In 2015, the right-wing, populist Finns Party joined a coalition government. Jussi Halla-aho, the party’s leader, once argued that solving Greece’s debt crisis would require a military junta, and he has linked Islam to pedophilia.

“This is very much a political project,” Mr. Laitio said, arguing that threats to democracy across the globe in recent years could be explained partly by people’s uncertainty about technological advances."

https://www.google.fi/amp/s/www.nytimes.com/2018/12/06/arts/design/helsinki-library-oodi.amp.html

Anteeks lainaukset ovat taas varmaan päin seiniä tehty mutta paremmin en osaa. :roll:

Hyvin menee kun kaupunkisuunnittelussakin aletaan jo v*ttuilemaan VHM-veronmaksajille (niille jotka koko lystin kustantavat). Ilmankos "huippujohtajamme" Niinistöä myöten tuolla patsastelivat ja moraalisäteilivät.

Ai että ihan vittuilemaan "vhm-veronmaksajalle"?  ;D

Se nyt on vaan karu totuus, että populistien puheet tehoavat sitä huonommin, mitä sivistyneempää ja tiedonhaluisempaa kansa on.  Sivistyksessä on kansakunnan voima, sanoi J.V. Snellman aikoinaan.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #21 : 09.12.2018, 19:52:24 »
Lainaus
Kirjoja aika vähän..
Eikös niitä ole yli 100 000 siellä ylimmässä kerroksessa?

Minä olen pienituloinen työläisjuntti ja minullakin on yli tuhat kirjaa, joten kyllä vähän enemmän pitäisi olla kansainvälisesti juhlitulla kirjastollakin kuin reilut sata kertaa enemmän kuin mulla.

Jep, itselläni on varovaisesti arvioiden - hyllymetrien mukaan - 4000-5000 kirjaa. Luultavasti enemmän, koska monet ovat laatikoissa varastossa. Että "ne 100 000 siellä ylimmässä kerroksessa" eivät ole kovin paljon isolta kirjastolta.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #22 : 09.12.2018, 19:56:00 »
Edelleen siitä löytyy ihan kävelyetäisyydeltä kunnon vanhanajan kirjastoja useampi. On hiljaisuutta ja perinteisiä kirjavarastoja. Kaikenkaikkiaan Helmetillä on yli 60 toimipaikkaa.

Pasilan voi katsoa olevan "kävelyetäisyydellä". Ja se on ainoa, jossa on "vanhanajan" kokoelma kirjoja ja kirjavarasto. Siis ainoa, jos Kansalliskirjastoa, eli entistä Helsingin yliopiston kirjastoa lasketa mukaan.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 624
 • Liked: 40809
 • The Buddha of Kerava
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #23 : 09.12.2018, 19:57:02 »
Eikö ne kaikki kolme kerrosta olisi voinut täyttää kirjoilla?

Toki johonkin nurkkaan voisi kahvilankin laittaa eikä vessoja saa unohtaa.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 015
 • Liked: 975
 • MultiCulti Scumbag
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #24 : 09.12.2018, 19:58:56 »
Eikö ne kaikki kolme kerrosta olisi voinut täyttää kirjoilla?

Toki johonkin nurkkaan voisi kahvilankin laittaa eikä vessoja saa unohtaa.

Ei olisi, koska se olisi karkoittanut lukutaidottoman tavoitekohderyhmän.
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 624
 • Liked: 40809
 • The Buddha of Kerava
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #25 : 09.12.2018, 20:00:19 »
Veikko:

Lainaus
Jep, itselläni on varovaisesti arvioiden - hyllymetrien mukaan - 4000-5000 kirjaa. Luultavasti enemmän, koska monet ovat laatikoissa varastossa. Että "ne 100 000 siellä ylimmässä kerroksessa" eivät ole kovin paljon isolta kirjastolta.

En laisinkaan ihmettelisi, jos sadalta aktiivisimmalta hommalaiselta löytyisi kodeistaan enemmän kirjoja kuin tuosta megalomaanisesta kirjastokolossista.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 338
 • Liked: 13001
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #26 : 09.12.2018, 20:02:51 »
Eikö ne kaikki kolme kerrosta olisi voinut täyttää kirjoilla?

Liian korkeitten ja liian isojen kirjahyllyjen välissä olisi turhan helppo harrastaa kaikenlaista diilaamista ja muita epämääräisiä ajanvietteitä. Kivaa & Kontrollia.

Onneksi kirjastojen tuulikaapeissa tai eteisauloissa on kierrätyshyllyt, joista löytää usein kaikkea mielenkiintoista, eikä tarvitse maksaa täysin kohtuutonta korvausta (kuulemani mukaan kymmeniä euroja), jos sattuu hukkaamaan jonkun kirjan, jolla ei oikeasti ole mitään rahallista arvoa ja joka olisi muutenkin kohta ollut menossa poistoon.

Helmet-aineistohaku toimii ihan hyvin, mutta se on vähän sekava kuten Helsingin kaupungin jutut yleensä on. Piti tajuta valita perinteinen aineistohaku, jotta sain esiin etsimäni käännöstomaanin alkukielisen nimen. Marc-näyttökin on tarjolla, mistä plussaa.

Perinteinen kirjasto on tylsä kun ei ole teatterin ensi-iltoja tai taidenäyttelyn avajaisia, missä silmäätekevät voisivat patsastella šamppanjalasi kädessään; mutta monikulttuurikeskuksessa on varmasti kaaoksena kivaa sosiaalista vähän paremmallekin porukalle.

Lisäys: Arkkitehtuuri ei ole sitä pahinta lasiarkkitehtuuria, ehkä pelkäävät että monikultttuuri tulisi luvatta kylään yöaikaan. Muutenkin nykyarkkitehtuurista alkavat osin kadota kaikille avoimet porttikongit, pylväskäytävät jalkakäytävällä ja isot ikkunat maan tasalla. Avoimuus kohtaa avoimuuden realiteetit.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2018, 20:48:47 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #27 : 09.12.2018, 20:03:04 »
Veikko:

Lainaus
Jep, itselläni on varovaisesti arvioiden - hyllymetrien mukaan - 4000-5000 kirjaa. Luultavasti enemmän, koska monet ovat laatikoissa varastossa. Että "ne 100 000 siellä ylimmässä kerroksessa" eivät ole kovin paljon isolta kirjastolta.

En laisinkaan ihmettelisi, jos sadalta aktiivisimmalta hommalaiselta löytyisi kodeistaan enemmän kirjoja kuin tuosta megalomaanisesta kirjastokolossista.

Kyllä, mitä luultavimminkin yhteensä laskettuna.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

guest15398

 • Vieras
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #28 : 09.12.2018, 20:09:01 »
Ennen Hankamäkeä ehdin jo ilmoittaa kirjastotädeille ja -sedille, että vierailen Oodissa vain kerran - arkkitehtuurin takia. Kirjojen takia sinne ei ole tarpeen mennä, Kansalliskirjasto riittää. Täysin epäonnistunut nimi kirjastolle tuo Oodi muuten - ymmärrän toki että se sopii matun suuhun paremmin kuin esimerkiksi suomenkielinen, huomattavasti osuvampi nimiehdotus Lastu.

guest15398

 • Vieras
Vs: Keskustakirjasto Oodi - maahanmuuttajien olohuone
« Vastaus #29 : 09.12.2018, 20:11:37 »
Veikko:

Lainaus
Jep, itselläni on varovaisesti arvioiden - hyllymetrien mukaan - 4000-5000 kirjaa. Luultavasti enemmän, koska monet ovat laatikoissa varastossa. Että "ne 100 000 siellä ylimmässä kerroksessa" eivät ole kovin paljon isolta kirjastolta.

En laisinkaan ihmettelisi, jos sadalta aktiivisimmalta hommalaiselta löytyisi kodeistaan enemmän kirjoja kuin tuosta megalomaanisesta kirjastokolossista.

Kyllä, mitä luultavimminkin yhteensä laskettuna.

Huomautettakoon tosin, että tärkeintä ei ole määrä vaan laatu.

Tagit: