UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 10-03-2019 HS: Populismin syy poikien hitaammassa aivojen kehityksessä  (Luettu 6493 kertaa)

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 526
 • Liked: 2130
 • Pimeä voima
Vastuumedia Keskisuomalainen panee paremmaksi.  Kissankorkuisilla kirjaimilla:

JÄLKEENJÄÄNEET
« Viimeksi muokattu: 10.03.2019, 18:15:18 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 306
 • Liked: 9979
Huom! Tätä "populismia" voi yleistää esimerkiksi yhteiskuntaa hallitsevaan uskontoon jossa nämä hitaalle kehitykselle mahdollisesti alttiit kasvavat.

Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

newspeak

 • Vieras
Otsikko oli varmaankin HS:n omaa tuotantoa. Itse artikkelihan oli ihan ok, paitsi että populismin syy on ehkä selkeämmin yhteydessä miesten aivoissa sijaitsevaan loogisen päättelyn kykyyn, jota naisten aivoissa korvaa herkkyys emotionaalisille impulsseille.

Tuota väitettä ihmettelen, että naisilla olisi parempi kielellinen lahja. Väitettä toistetaan usein ilman lähdeviitteitä. Valtaosa kirjailijoista ja jopa runoilijoista on miehiä. Onko kyseessä feministeille annettu lohdutus, että on naiset hyviä edes jossain.

Näissä keskusteluissa menevät herkästi taipumukset ja kyvyt sekaisin. Henkilöllä saattaa olla taipumusta johonkin, mutta tämä ei tarkoita, että hän olisi tuossa jossakin kovinkaan hyvä.

Varmastikin heikkolahjainen mies ja heikkolahjainen nainen kykenevät suorittamaan saman tehtävän vähintäänkin yhtä huonosti. Sukupuolen merkitys on erillinen arvo. Napin kannalta on yhdentekevää, kuka sitä painaa, mutta kyky painaa nappia joko riittävän naisellisesti tai miehekkäästi voi olla työmarkkinoiden kannalta tärkeää.

Paju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 725
 • Liked: 1082
Poikien aivot kehittyvät hitaammin kuin tyttöjen, ja se on yksi syy populismin nousuun, sanoo ruotsalainen aivotutkija
.
Mielenkiintoinen väite. Heräsi parikin kysymystä tuosta aivojen kehityksen erilaisuudesta. Ensinnäkin kiinnostaisi se aivojen kehityksen lopputulos eli kehittyykö poikien aivot sitten pitempään jas niiden kehitys on hitaampaa kuin tyttöjen. Toinen kysymys olisi että onko tytöt aluksi populisteja ja aivojen kehittyessä luopuvat populismista. Entäpä sitten pojat, luopuvatko hekin populismista aivojen kehittyessä.

Käsitin syy-seurausketjun pidemmäksi: hitaampi kehitys murrosiässä eli koulumenestyksen ja koulutusvalintojen kannalta kriittisinä vuosina aiheuttaa poikien syrjäytymistä, ja syrjäytyminen taas altistaa populismille.

Siis hidas kypsyminen murrosiässä > huonot valinnat > syrjäytyminen > populismi

Tutkija ei mielestäni hauku miehiä vaan päinvastoin peräänkuuluttaa poikien huomioonottamista koulujärjestelmässä - ja joko toimittaja tai tutkija itse näkee yhteiskunnallisena hyötynä populismin kasvualustan kaventumisen, kun miesten syrjäytyminen vähenee.
« Viimeksi muokattu: 10.03.2019, 19:37:26 kirjoittanut Paju »

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 844
 • Liked: 5018
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Neurotieteet ovat ehkä heikoiten ymmärretty ja kartoitettu lääketieteen tieteenala, joten en suhtautuisi tämänkaltaisiin uutisiin suurella painoarvolla. Muutenkin, jos koetaan populismiin ajautumisen johtuvan syrjäytymisestä (Pajun yllä esittämä päättelyketju, jonka itsekin koen olevan jutun tarkoituksena), on koululaitoksessamme sisäänrakennettuna monia muita poikalapsia syrjiviä rakenteita, joilla on enemmän syrjäytymiskehityksessä merkitystä (vrt. esimerkiksi temperamenttitutkimukset).
..[..]pahempi rasisti [kuin solvauksia kadulla huuteleva vastaava olisi] on kuitenkin sosiaalityöntekijä, joka ei kannusta ihmistä ottamaan vastuuta omasta elämästään. ~ Fadumo Dayib ~ turvapaikanhakijana Suomeen -90, TtM Kuopion yo, tohtorikoulutettavana Helsingin yo ~

~ What you seek is seeking you ~

simplex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 697
 • Liked: 4904

Lainaus
Poikien aivot kehittyvät hitaammin kuin tyttöjen, ja se on yksi syy populismin nousuun, sanoo ruotsalainen aivotutkija

Vastuumedia Keskisuomalainen panee paremmaksi.  Kissankorkuisilla kirjaimilla:

JÄLKEENJÄÄNEET

On kyllä otsikoinnissa taas laitettu mediatalojen paras osaaminen kehiin. Sellaisia varsin asiallisia, neutraaleja ja artikkelin keskeisen sisällön hyvin tiivistäviä otsikoita. Jos lukee vaan otsikot, niin kai tässä pitää odottaa naistenpäivää seuraavaa miehiin kohdistuvaa vihan viikkoa.. :)

Lainaus
Mutta Heilig ilmoittaa heti ensimmäisellä sivulla tavoittelevansa nimenomaan tasa-arvoa.

Tavoitteleekohan Heilig mahdollisuuksien vai lopputulosten tasa-arvoa?

Lainaus
Epäoikeudenmukaisuuksiin kuuluu muun muassa sukupuolten välinen palkkaero sekä poikia sortava koulutusjärjestelmä, joka heittää osan heistä sivuraiteelle oppimisessa ja lopulta vaille akateemista koulutusta, työpaikkaa ja parisuhdetta.

Lainaus
”Pojat istuvat takarivissä lippikset päässä, häiritsevät opetusta ja voivat pahoin”, Heilig kirjoittaa.

Lainaus
Perinteiset miesten alat ovat varsinkin länsimaista kadonneet. Aivojen naisellisia ominaisuuksia sen sijaan kysytään esimerkiksi palvelualalla ja varmaankin missä tahansa työyhteisössä, jossa on tarkoitus tulla toimeen ihmisten kanssa.


Jos tähtäimenä on akateeminen koulutus (kuten tutkijan mielestä ilmeisesti pitäisi olla?), niin silloin kai on varsin luontevaa, että järjestelmä heittää osan sivuraiteille. Akateeminen puuhastelu ei kertakaikkiaan vaikuttaisi sopivan kaikille eikä toisaalta ole tarkoituksenmukaista yrittää laskea rimaa siten, että kaikista tehdään akateemisia. Muutenhan homma menee vain diplomien tulostamiseksi.

On ihan bullshittiä, että miesten perinteiset alat olisivat kadonneet länsimaista. Ehkä ne ovat muuttaneet muotoaan jonkin verran, mutta eivät ne mihinkään kokonaan ole hävinneet.

Koulutusjärjestelmässä on kyllä vikaa. Jos kaivetaan esiin juuri tähän "miesten alojen häviämiseen" liittyvää vikaa, niin esimerkiksi peruskoulusta kytköksiä "perinteisiin miesten aloihin" on kyllä yritetty hävittää ihan ideologiapohjaisesti. Esimerkiksi tekninen työ peruskoulussa (Suomessa, en tiedä Ruotsista) on ilmeisesti vesitetty jonkinlaiseksi "monimateriaalikäsityöksi", jossa sitten niiden lippispäisten poikien pitäisi heilutella takarivissä virkkuukoukkua. Tähän asiaan liittyy esimerkiksi Olavi Ala-Nissilän eduskunnalle tekemä kirjallinen kysymys ihan lähiajoilta:

Lainaus käyttäjältä: Ala-Nissilä
...
Yläkoulun pakollisten teknisen työn tuntien määrä on vähentynyt jopa 67 prosenttia.
...
Opetuksen uudet normit eli perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet, Opetushallituksen ohjeistus käsityönopetuksen järjestämisestä ja uusi tuntijako ovat vahingollisia tekniselle työlle. Ne vaikeuttavat osaamis- ja työvoimapulaa suomalaisissa yritykssä.
...
Opetuksen uusissa normeissa tekninen työ ja tekstiilityö on yhdistetty kokonaan yhdeksi oppiaineeksi, käsityöksi. Tätä ideaa kutsutaan "monimateriaaliseksi käsityöksi". Siinä on ihanteena, että jokaisessa tuotteessa käytetään teknisen työn ja tekstiilityön materiaaleja ja tekniikoita. Ns. yhteisessä käsityössä on sivuutettu Teknisten aineiden opettajien (TAO ry) koulutuspoliittinen ohjelma, jossa painotetaan teknologisen yleissivistyksen tärkeyttä ja teknisen työn vahvaa yhteyttä matemaattis-luonnontieteellisiin aineisiin. Tilannetta vinouttaa se, että yliopistojen viidestä käsityön professorista kaikki ovat taustaltaan tekstiilityön opettajia. Teknisen työn laadukasta tutkimusta on mahdotonta tehdä, jos teknisellä työllä ei ole ainuttakaan omaa professuuria. Käsityötä ei ole yliopistotasolla kehitetty teknisen työn näkökulmasta. "Monimateriaalinen käsityö" tekee laadukkaan teknisen työn opetuksen hyvin vaikeaksi. Käsityö  oli  aiemmin  suosittu valinnaisaine, jopa suosituin. 
...
Materiaalien ja tekniikoiden osalta tekninen työ käsittää perinteisten metalli-, puu-, kone- ja sähköteknologioiden lisäksi nykyään olennaisesti myös robotiikan, automaation, muoviteknologian, teknisen suunnittelun ja tietokoneohjatun työstön (3D-tulostus, laserleikkaus, CNC-työstö). Tekninen työ muodostaa perustan juuri niiden alojen osaamiselle, joiden varassa yhteiskuntamme toimii ja kansantaloutemme lepää. Teknologiateollisuus on tuonut esiin vakavan huolensa pahenevasta työvoima- ja osaamispulasta.

Tekstiilityön keskeisimmät sisällöt ovat ompelu, virkkaaminen, neulonta, huovutus, kudonta, kirjonta ja kankaanpainanta. Niillä ei ole nykypäivänä selkeää suoraa yhteyttä työelämän todellisuuteen, vaan tekstiilityön ydinmerkitys on itseilmaisussa ja taiteellisuudessa. Nämä ovat sinänsä tärkeitä ja merkityksellisiä asioita, mutta niillä ei voi korvata teknisten perusvalmiuksien opettamista. Tekstiilityöllä on enemmän yhtymäkohtia kuvataiteeseen kuin tekniseen työhön.
...

Koulutusjärjestelmässä on muitakin haasteita, jotka voivat johtaa syrjäytymiseen. Esimerkiksi Liisa Keltikangas-Järvinen on psykologin asiantuntemuksella esittänyt niitä julkisuudessakin.

Mitä tulee sukupuolten väliseen palkkaeroon, "aivojen naisellisten ominaisuuksien" autuaaksi tekevään voimaan työelämässä, poikien (tai nuorten miesten) pahoinvoinnin syihin, tasa-arvoon ja muihin asioihin, niin feministiaivotutkijan argumenttien ja "JÄLKEENJÄÄNEET" -klikkiotsikoiden vastalääkkeeksi voi nauttia vaikkapa kanadalaisen kliinisen psykologin, Jordan Petersonin haastattelun . Tuosta videosta saa 30 minuutin uhraukselle aika paljon vastinetta.

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 562
 • Liked: 5664
 • The Phosphorescent
No eipä niistä kaikista naisoletetuistakaan asiakaspalvelijoiksi ole, kun taas monet miehet osaavat sen taidon ihan luonnostaan.

Hesari voisi nyt viimein yrittää päättää a) onko sukupuolia olemassa ja b) jos on, eroavatko ne toisistaan vai eivät. Ensin väitetään että me ollaan ihan samanlaisia ja että oikeastaan sukupuolia ei ole, tai että niitä on 67 tai 89, mutta että silti me ollaan kaikki ihan samanlaisia. Ja sitten joku rohvessoori tulee ja kertoa paukauttaa että on vain miehiä ja naisia ja että oikeastaan niiden aivot on ihan erilaiset. Vähemmästäkin menee sekaisin.
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 263
 • Liked: 19215
Jossain logiikkajärjestelmässä päivän totuus näyttää olevan täysin päinvastainen kuin eilisen ja todennäköisesti huomisen totuus.
Minkähänlaisia aivoja sellainen edellyttää ??
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 281
 • Liked: 4901
Poikien aivojen hitaammassa kehityksessä voi olla perää. Itsekin nuivistuin vasta täysi-ikäisenä (lue=viisaampana).

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 562
 • Liked: 5664
 • The Phosphorescent
Itsekin nuivistuin vasta täysi-ikäisenä (lue=viisaampana).
No sitten minunkin aivot kehittyivät hitaasti, vaikka nainen olenkin ;D
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 967
 • Liked: 13166
 • Puhekin on teko
Lainaus
Epäoikeudenmukaisuuksiin kuuluu muun muassa sukupuolten välinen palkkaero sekä poikia sortava koulutusjärjestelmä, joka heittää osan heistä sivuraiteelle oppimisessa ja lopulta vaille akateemista koulutusta, työpaikkaa ja parisuhdetta.


Pisa-tulokset ovat hyvin osoittaneet, etteivät poikien huonommat tulokset peruskoulussa ole mikään maailmanlaajuinen ilmiö, vaan lähinnä koskee joitakin länsimaita mm. Suomea. Onko myös sattumaa, että samaan aikaan naisten määrä on opetusalalla vaikuttanut kasvavan koko ajan?

Alakohtaisesti puhutaan samoista palkoista sukupuolten välillä länsimaissa, mutta tämä keskustelu ei tue tiettyä agendaa, joten sen takia keskustelu siirretään koskemaan täysin eri aloja.

Lainaus
Huonon putken tuloksena on katkeroituneita vihakimppuja, joita populistiset poliitikot hyödyntävät omiin tarkoituksiinsa. Markus Heiligin mukaan ongelma kasvaa, jos syrjäytyneitä syyllistetään.

Populismia on ollut aina ja tulee olemaan. Hyvin monia kansalaisia kiinnostaa kansan etu ja siihen tähtäävät ratkaisut. Kansan vaihdos ja yleinen turvattomuuden tunteen luominen mm. raiskausten ja no-go-alueiden muodossa ei ole kansan etu, vaikka liian monet tahot niin väittävät toiminnallaan.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 572
 • Liked: 3380
Aivojen kehitys on kiihtyvää. Itsellä edes jonkinlainen järkiintyminen kesti 30 ensimmäistä elinvuotta, nuivistumiseen riitti ensimmäinen viikko Afrikkaa.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 014
 • Liked: 27027
 • Kiihottavat vieraslajit
Tuota väitettä ihmettelen, että naisilla olisi parempi kielellinen lahja. Väitettä toistetaan usein ilman lähdeviitteitä. Valtaosa kirjailijoista ja jopa runoilijoista on miehiä. Onko kyseessä feministeille annettu lohdutus, että on naiset hyviä edes jossain.

Sama juttu nää ”naisten paremmat sosiaaliset taidot”. Näin naisvaltaisella ammattialueella pitkään työskennelleenä oma havainto on, että miehet ovat vähintään yhtä hyviä sosiaalisissa suhteissa ja tilanteissa kuin naiset, elleivät jopa hienokseltaan parempia.

Noista miesten ja naisten sosiaalisista taidoista on ihan "tieteellistä" tutkimusta. Ei tarvitse kuin tarkkailla miesvaltaisten ja naisvaltaisten työpaikkojen ilmapiiriä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 311
 • Liked: 9003
 • pro Samuel Paty
Syrjäytymistä ja syrjäytyneitä pelätään. Syrjäytyminen on toki ongelma sukupuolesta riippumatta, mutta sitä on virheellisesti käytetty perusteena niin populismille kuin vaikka jihadismille. Niin sanottu huono-osaisuus toki helposti katkeroittaa, mutta sekään ei ole pätevä perusteluautomaatti. Nämä argumenttiketjut ovat lievästi sanottuna alttiita kritiikille.

Kansan kannatuksen helposti saava ilmiö selittyy mielestäni paremmin esim. filosofi J. Hankamäen kirjoituksen Mitä on populismi? kautta kuin Heiligin aivotutkimuksen kautta päättelyn. Alla edustava ote:
Lainaus
Populismista moititaan kansallisvaltioita ja kansallista itsemääräämisoikeutta puolustavia poliitikkoja ja ryhmiä, joita syytetään myös fasismista, natsismista, rasismista, vihapuheesta, sovinismista (ranskan kielen sanasta chauvinisme = kiihkoisänmaallisuus) ja ihan kaikesta riippuen, kuka vain törkeimmän herjauksen keksii. Ja media ottaa sen kiitollisena käyttöön.

Olen kuitenkin pannut merkille, että populismista (väärin perustein) syytettyjen puolueiden kautta artikuloituu kansan hiljaisen enemmistön tahto. Ne ovat siis perimmältään demokratian airueita ja lipunkantajia sekä merkki kansanvallan toiminnasta. Niiden tukahduttamisyritykset puolestaan ovat merkkejä totalitarismista ja sananvapauden kahlitsemisesta.
Ei caicki Culda,
cuin kijldä,
Eikä hopia,
cuin hohta.

Henrik Florinus: Wanhain Suomalaisten Tawaliset ja Suloiset SANANLASCUT. 1702.


All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither.

J.R.R. Tolkien: The Fellowship of the Ring. 1954.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 967
 • Liked: 13166
 • Puhekin on teko
Lainaus
SITTEN saapui nykyaika. On alati vähemmän tarvetta ominaisuuksille, jotka ovat yleisempiä miehillä kuin naisilla. Ojia kaivavat ja autoja kokoavat koneet. Robottisotilaita odotellaan.

Perinteiset miesten alat ovat varsinkin länsimaista kadonneet. Aivojen naisellisia ominaisuuksia sen sijaan kysytään esimerkiksi palvelualalla ja varmaankin missä tahansa työyhteisössä, jossa on tarkoitus tulla toimeen ihmisten kanssa.

Totuus on tietysti edelleen siinä, että selkeästi valtaosa maailman tärkeimmistä keksinnöistä on miesten tekemiä. Samoin miehet ovat usein edelleen tekemässä jotakin ensin, ennen kuin naiset kiinnostuvat siitä. Kuuluisa "toksinen maskuliinisuus" pitää miehet edelleen ykkösinä kaikilla aloilla, koska kilpailuvietti on paljon kovempi.

Naisten paras selviytymiskeino on ollut aina sopeutuminen. Naiset ovat koko historian ajan joutuneet sopeutumaan uusiin tilanteisiin ja samaa tapahtuu nykyisinkin. Monille miehille on vaikeaa sopeutua maailman nopeaan muuttumiseen, vaikka miehet ovat olleet pääosin vastuussa siitä.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 967
 • Liked: 13166
 • Puhekin on teko
Syrjäytymistä ja syrjäytyneitä pelätään. Syrjäytyminen on toki ongelma sukupuolesta riippumatta, mutta sitä on virheellisesti käytetty perusteena niin populismille kuin vaikka jihadismille.

Jihadismin tuominen esiin keskusteluun on osuva kannanotto, koska tuota valhetta on esitetty todella pitkään, vaikka valtaosa pahimmista terroristeista oli hyvinkin oppineita miehiä. Tämä näkemys haluttiin sivuuttaa, koska se ei sopinut agendaan.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 967
 • Liked: 13166
 • Puhekin on teko
No eipä niistä kaikista naisoletetuistakaan asiakaspalvelijoiksi ole, kun taas monet miehet osaavat sen taidon ihan luonnostaan.

Hesari voisi nyt viimein yrittää päättää a) onko sukupuolia olemassa ja b) jos on, eroavatko ne toisistaan vai eivät. Ensin väitetään että me ollaan ihan samanlaisia ja että oikeastaan sukupuolia ei ole, tai että niitä on 67 tai 89, mutta että silti me ollaan kaikki ihan samanlaisia. Ja sitten joku rohvessoori tulee ja kertoa paukauttaa että on vain miehiä ja naisia ja että oikeastaan niiden aivot on ihan erilaiset. Vähemmästäkin menee sekaisin.

Avainsana "feministi proffa". Enää puuttuu että kysytään mielipidettä siltä pellejärjestöltä Miehet Ry:ltä.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 547
 • Liked: 14818
 • Kuka jos en minä
Lainaus
SITTEN saapui nykyaika. On alati vähemmän tarvetta ominaisuuksille, jotka ovat yleisempiä miehillä kuin naisilla. Ojia kaivavat ja autoja kokoavat koneet. Robottisotilaita odotellaan.

Perinteiset miesten alat ovat varsinkin länsimaista kadonneet. Aivojen naisellisia ominaisuuksia sen sijaan kysytään esimerkiksi palvelualalla ja varmaankin missä tahansa työyhteisössä, jossa on tarkoitus tulla toimeen ihmisten kanssa.

Totuus on tietysti edelleen siinä, että selkeästi valtaosa maailman tärkeimmistä keksinnöistä on miesten tekemiä. Samoin miehet ovat usein edelleen tekemässä jotakin ensin, ennen kuin naiset kiinnostuvat siitä. Kuuluisa "toksinen maskuliinisuus" pitää miehet edelleen ykkösinä kaikilla aloilla, koska kilpailuvietti on paljon kovempi.

Naisten paras selviytymiskeino on ollut aina sopeutuminen. Naiset ovat koko historian ajan joutuneet sopeutumaan uusiin tilanteisiin ja samaa tapahtuu nykyisinkin. Monille miehille on vaikeaa sopeutua maailman nopeaan muuttumiseen, vaikka miehet ovat olleet pääosin vastuussa siitä.

Sopeutumisesta en tiedä, ennen vain tajuttiin että kilpailun hävinneenkin pitää elää työllään. Nyt winner takes it all, ja kasvava ryhmä tippuu hävinneiden joukkoon. Näinhän ne populaation harvennukset, a.k.a sodat on saatu ennenkin aikaan. elämä->selviytyminen->selviytymätön populaatio. Kun ihmisarvoinen elämä vaatii tietyn määrän resursseja, eikä niitä ole, ne joilla ei ole mahdollisuutta niitä hankkia, alkavat rähistä kuten ranskassa on jo käynyt ja laajenevasti käy ympäri euroopan. Selviytymistaistelua vastaan suvakkien on melko turha käydä selostamaan, ja ne jotka uskovat, ovat ensimmäisenä ne hölmöt joiden eväät syödään.

Yhtä lailla kuin sisällissota sai täyteen liekkiin kun ihmisillä oli kurjaa, yhtä lailla se tapahtuu yhä uudestaan ja uudestaan niin pitkään kunnes ahneinkin kokoomuslainen tajuaa, että jos tapat ihmisen kurjuuteen(lukittuna ilman rahaa siihen samaan slummiin vuosikymmeniä) se ihminen taistelee henkensä edestä. Toisaalta olisi hyvä jos ahneimmat saisivat kurjimmat vastaansa säännöllisen epäsäännöllisesti niin vähenis molemmista johtuvat ongelmat. Ja toisaalta idioottivasemmiston että rahan arvo ei synny tyhjästä eikä sitä ole rajattomasti. Ei ihmisarvojenkaan kohdalla. Eikä se suomalaisen vanhuksen attendo-keskitysleiri muutu paremmaksi jollei siihen asiaan laita resursseja. Niitä rajallisia.

Mieskin sopeutuu jos hänellä on mahdollisuuksia, mies ei lähde suotta kynnysmatoksi jos niitä mahdollisuuksia ei todellisuudessa ole.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Paju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 725
 • Liked: 1082
Sama juttu nää ”naisten paremmat sosiaaliset taidot”. Näin naisvaltaisella ammattialueella pitkään työskennelleenä oma havainto on, että miehet ovat vähintään yhtä hyviä sosiaalisissa suhteissa ja tilanteissa kuin naiset, elleivät jopa hienokseltaan parempia.

Noista miesten ja naisten sosiaalisista taidoista on ihan "tieteellistä" tutkimusta. Ei tarvitse kuin tarkkailla miesvaltaisten ja naisvaltaisten työpaikkojen ilmapiiriä.

Varmaan riippuu, mitä kulloinkin tarkoitetaan. Naiset ovat näppärämpiä vuorovaikutuksessa: kyselevät ja myötäilevät enemmän. Miehet taas ovat parempia toimimaan ryhmässä. Näin tökerösti yleistäen.

Mutta jutun kohta
Lainaus
Aivojen naisellisia ominaisuuksia sen sijaan kysytään esimerkiksi palvelualalla ja varmaankin missä tahansa työyhteisössä, jossa on tarkoitus tulla toimeen ihmisten kanssa.(kursivointi mun)
oli kyllä hämmästyttävä, oletan sen olevan toimittajan oma tulkinta. Naisvaltaiset työyhteisöt kun eivät varsinaisesti ole tunnettuja hyvästä yhteishengestään.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 967
 • Liked: 13166
 • Puhekin on teko
Lainaus
”On mielestäni kummallista, että luontaisten edellysten merkitystä ei yleensä kyseenalaisteta menestyneiden urheilijoiden kohdalla, mutta jos biologisen sukupuolen sanotaan vaikuttavan ihmisen potentiaaliin, nousee valtava meteli”, hän kirjoittaa.

On syytä huomata, että tutkijatkin kinastelevat aivojen mahdollisista sukupuolieroista. Lopullista totuutta ei vaikuta olevan.

Viime viikolla Guardian-lehti ylisti brittiläisen aivotutkijan Gina Ripponin kirjaa The Gendered Brain (Bodley Head). Rippon väittää, että niin sanotut naisen aivot ovat pelkkä myytti. Moisia ei ole olemassa.

Hänen tutkimustensa mukaan naiset ovat avaruudellisen tilan hahmottamisessa aivan samanveroisia kuin miehet. Heilig on kirjassaan päinvastaista mieltä.

Aivojen eroista on puhuttu ties miten pitkään. Tietysti eivät ne eroa niin paljon kuin joskus luultiin, mutta selkeästi on isoja eroavaisuuksia. Eikä se ole mikään yllätys. Naisten heikompi kyky näkyy kaikissa urheilulajeissa. Kyse ei ole vain fyysisyydestä, vaan tilanteiden avaruudellisen tilan hahmottamisesta. Ei tätä oikeasti kukaan kiistä, vaikka nykyisin se pyritään kiistämään viimeiseen asti niin kauan kun pidetään eri sarjat.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 455
 • Liked: 51405
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Hohhoijaa. Ruotsalaisen aivotutkijan ulostulosta päätellen hänen aivonsa ovat niin hitaasti kehittynyttä sorttia, että kehottaisin vaihtamaan tutkimusalaa. Voisin suositella hänelle kimppatutkijan roolia Nergin kanssa utareiden tutkimuslaitokselle.

Tällä hetkellä ns. populistiset liikkeet koittavat saada Eurooppaa pelastetuksi. Niiden vastapooli, joka pitää itseään järjen äänenä, ei tee oikeastaan muuta kuin valehtelee ja ampuu omiensa jalkoihin. Kumpikohan näistä tahoista käy hitaalla.

Jokainen poliittinen ryhmä on populistinen. Suvakkipopulismi on vienyt valheen aivan horisontaalisiin sfääreihin. Heidän populisminsa pyrkii totalitarismiin, jossa ihmiseltä viedään oikeutus itsenäiseen ajatteluun sananvapautta tukahduttamalla, pyrkien tekemään ihmisistä järjestelmälle lypsylehmiä.

Oikeanlainen populismi pyrkii suojaamaan ihmisten ja yhteisöjen (valtioiden) hyvinvointia. Eurostopopulismi/suvakkipopulismi pyrkii tuhomaan kansakuntien juuret.
« Viimeksi muokattu: 10.03.2019, 22:29:35 kirjoittanut Kim Evil-666 »
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 146
 • Liked: 3486
Syrjäytymistä ja syrjäytyneitä pelätään. Syrjäytyminen on toki ongelma sukupuolesta riippumatta, mutta sitä on virheellisesti käytetty perusteena niin populismille kuin vaikka jihadismille.

Jihadismin tuominen esiin keskusteluun on osuva kannanotto, koska tuota valhetta on esitetty todella pitkään, vaikka valtaosa pahimmista terroristeista oli hyvinkin oppineita miehiä. Tämä näkemys haluttiin sivuuttaa, koska se ei sopinut agendaan.
ISIS:n pomomies al-Baghdadi lienee hyvinkin koulutettu islamilaisen teologian suhteen, kuten monet muutkin ISIS:n johtajat. He tietävät mitä islam on. Eivät luule tietävänsä.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Jahha. Markus Heiligin mielestä siis kaikki persvakoäijät on vähän reppanoita? Kas kun ei ole akakoomista huippukoulutusta, eikä julkista sossuvirkaa parintonnin nälkäpalkalla?

Onhan nämä tutkijat ihan pikkasen pihalla perheellisen bensanpolttajan vaipankatkuisesta arjesta. Sieltä akakoomisesta autuudesta, femakolta soijan voimalla vonkaamasta, se on kiva ...tuilla duunarille.

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 838
 • Liked: 1738
Syrjäytymistä ja syrjäytyneitä pelätään. Syrjäytyminen on toki ongelma sukupuolesta riippumatta, mutta sitä on virheellisesti käytetty perusteena niin populismille kuin vaikka jihadismille.

Jihadismin tuominen esiin keskusteluun on osuva kannanotto, koska tuota valhetta on esitetty todella pitkään, vaikka valtaosa pahimmista terroristeista oli hyvinkin oppineita miehiä. Tämä näkemys haluttiin sivuuttaa, koska se ei sopinut agendaan.


   Ihmisillä on tapana korottaa omat kokemuksensa ylivertaiseksi tiedoksi ja näinollen ainoaksi oikeaksi totuudeksi.
 
   Minä en näin tee, mutta jos tekisin, sanoisin että omassa "tuttavapiirissä" on useita syrjäytyneitä. Pääsääntöisesti he ovat aivan ulkona tietotekniikasta, eivät hallitse älykännykkää, eivät tietokoneita, eivät omista sähköpostia, eivätkä siten osaa sähköposteja. Ainoa kanava  maailman tapahtumiin ja uutisiin on valtamedia, ja siitä syystä elävät täysin valtamedian propagandan lumoissa.

  Pääsääntöisesti he ovat varsin tyytyväisiä vaatimattomaan elämäänsä, kunhan saavat elää valitsemallaan tavalla kuulematta arvostelua valinnastaan. Tästä seuraa se, että he välttelevät sosiaalisia tapahtumia, eivät osallistu sukulaisten juhliin, heitä ei näy sisarusten perhejuhlissa.
 

Tapio Äyräväinen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 327
 • Liked: 822
 • Jumala armahtaa - minä en.
  • Tapio Arjo
Minä luulen, että entisten arkkipiispojen aivot eivät ole kehittyneet puusta laskeutumisen jälkeen paljoakaan.

Populismi on jäänyt näillä henkilöillä kokonaan kehittymättä, mutta sietämättömän typerä holtiton suvaitsevaisuus ja omien kansalaisten vihaaminen on sen sijaan vallannut piispojen aivot.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 643
 • Liked: 9171
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Naiset ova miehiä älyllisesti alempana yleisissä, yhteiskunnallisissa kysymyksissä, mutta heidän alapuoluelleen jäävät todella selvästi naisia näissä mielistelevät miehet. Sellaisilta äänioikeuden poistaminen ei olisi mikään varsinainen rike ketään vastaan.
qui non est mecum adversum me est

Zanaris

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 432
 • Liked: 120
 • Alpha Ignis - Donum Eius Prometheus
Aivotiede on ottanut liian ison askeleen, nieltäväksi.
Kantaruotsalainen tutkija, eipä taida olla moniakaan mainintoja tiedemaailmassa hänestä.
No populismi(han) on vain sivuoire, EU:n tuottamiin järjestely ongelmiin.
Bernie Sanders endorsing Crooked Hillary Clinton is like Occupy Wall Street endorsing Goldman Sachs.
Beneficium accipere libertatem est vendere - To accept a favour is to sell one's freedom.

Tagit: populismi pojat aivot