Kirjoittaja Aihe: Kuinka Persujen kannatuksen saa nostettua 25% vuoden 2019 eduskuntavaaleissa?  (Luettu 33837 kertaa)

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 268
 • Liked: 7814
Suomen puoluekenttä on pirstaloitunut entisestään. Kaksissa viime eduskuntavaaleissa on tullut kaksi pienintä kannatusosuutta joilla on saavutettu suurimman puolueen asema. 20,38% v2011 ja 21,1% v2015.

Saattaa olla että nyt sama jatkuu. Demarit voittavat mutta jäävät alle 20%.

Ehkäpä yksikään puolue ei enää koskaan pääse yli 25%.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 370
 • Liked: 2200
 • Vihtaasi on kustu!
En tiedä miten ehdokkaita koulutetaan, mutta olisi hyvä jos heitä voitaisiin briefata kootusti eri aiheista. Esimerkiksi Huhtasaaren Suomen puolustuskykyä kommentoiva lausunto olisi saanut jäädä lausumatta.
Eli lössi kasaan viikonlopuksi johonkin ja tiukka luentosarja taloudesta, armeijasta, EU:sta jne

Top 15-kommentit jotka on mykistäneet persut keskusteluissa. Näihin vakiovastaukset. Noloa katsoa telkusta kun ehdokas mykistyy täysin tai sönkkää jotain epämääräista vastausta kysymykseen "miksi haluatte kieltää lasten pelastamisen välimerestä?".

Luettavaksi kymmenen kirjaa. Aiheina markkinointia, taloutta, esiintymistä, väittelyä ja muuta tarvittavaa(aluksi vaikka Carnegie- Kuinka hankkia ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa, Parantainen -Pölli tästä 1 ja 2+ Sissimarkkinointi, Torkki-Puhevalta/tarinan valta, Myllyoja-Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta).

Huikea meemikone käyntiin. Median, eduskunnan ja vastustajien puheista videoita, giffejä, motivaatiokuvia jne...

Persuille oma Pepehahmo?

Oraakkelin kanssa samaa mieltä, että talous on tärkeä. Pitäisi saada 9e päivät pois, valtion ja kuntien tuhlaus pois sekä tehdä vaurastumisesta hyväksyttävää. Persuilla käytettävänä Susijumala, Vahtera ja Huopainen talouskysymyksissä?

Asumisen hinnat alas. Kaavoitusta määrättävä niin että isoihin kaupunkeihin saadaan alkaen 300e/kk asumista. Se on mahdollista kun halutaan.

Keskiluokan saatava ansioista elämiseen menevät tulot, ei tulonsiirroista.

Kansalaispalkka- vapaus kontrollista, 9e-työkokeiluista, yrittämisen kokeilun vapauttaminen, säästöä hallinnosta.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 167
 • Liked: 11091
Suurin osa ihmiskunnasta ajattelee tunteella. Suurin osa hommalaisista ei tätä voi ymmärtää.

Homma-argumentit ovat järkeä. Onhan se nyt jo nähty, että järki ei wörki.

Jos halutaan muutosta, pitää vedota tunteisiin.

Tämä on kyllä herran tosi.

Vaalit olisi helppo voittaa jos äänestäminen perustuisi järkeen. Näin ei kuitenkaan ole, edes lähimainkaan. Arvioisin, että järkiperusteet painavat vain ehkä 10-30% verran tyypillisen äänestäjän valinnoissa ja riippuen äänestäjästä. Loput on erinäisiä tunteita ja ideologiaa.

Minusta persut eivät oikein ole hahmottaneet tätä tosiasiaa vaan liikkuvat liikaa emotionaalisen skaalan rationaalisessa päässä. Toisessa päässä on vihreät, joilla on hyvin vähän järkiperusteluja tarjottavana, kyyneleitä sitäkin enemmän. Heidän kannatus onkin samaa luokkaa kun persujen koska he liikkuvat emotionaalisen skaalan ääripäässä persujen tavoin.

Ne puolueet, jotka osaavat liikkua emotionaalisen kellokäyrän maksimissa (joka kuitenkaan ei ole keskellä vaan tunnepuolella), keräävät suurimman äänisaaliin. Juuri sen takia moni puolue kasautuu tähän poliittiseen pehmeään keskustaan saaden kukin noin 20% äänistä ja päätyen hallitukseen.

Järkiperusteisen politiikan toinen ongelma on, että kaikki asiat eivät ole järjellisiä kaikille. Jos puolue ajaa esim. tiukkaa maahanmuuttoa mutta löysää ympäristöpolitiikkaa samaan aikaan, äänestäjät jotka pitävät ensimmäisestä muttei toisesta, joutuvat tekemään valintoja. Kumpi on silloin tärkeämpää äänestäjälle, tiukka maahanmuutto vai tiukka ympäristöpolitiikka?

Mielestäni persuilla on osittain tämän tyyppinen dilemma. Ohjelmassa on monia järkiperusteisia asioita, mutta samalla pistetään äänestäjät priorisoimaan kysymykset. Onkin mahdollista, että juuri leveä konservatiivinen ohjelma ohjaa osan äänestäjistä pois koska he joutuvat valitsemaan pois tiettyjä aiheita. Leveä liberaalinen ohjelma ei sisällä samaa ehdottomuuden ongelmaa.
Voiko esimerkiksi maahanmuuttokriittinen, mutta samalla ympäristöstä huolestunut kansalainen äänestää persuja? Entäs maahanmuuttokriittinen, joka kannattaa EU:ta?
"Where have all the good men gone and where are all the gods? Where's the streetwise Hercules to fight the rising odds?"

- Bonnie Tyler

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 355
 • Liked: 8064
 • The Buddha of Kerava
Kirjoitanpa minäkin vähän ajatuksiani tänne, vaikka täällä jo moni minua fiksumpi on tuonut ideoitaan esiin. En ole lukenut kuin pintaa raapaisten tätä ketjua ja nyt seuraa oma listani, joka sisältää kummallista tajunnanvirtaa ja outojakin ajatuksia, seassa toivottavasti on jossain joku järjen hippunenkin  :) Nämä ideat eivät ehdi vuoden 19 kinkereihin, mutta niitä voi rakentaa kohti vuoden 23 vaaleja.

Mitä Perussuomalaisten pitää tehdä?

1. Logo vaihtoon

2. Nimi vaihtoon, Perussuomalaisista tulee mieleen Persut ja soinimainen junttius

3. Uudeksi nimeksi Lähidemokraatit painottamaan paikallista päättämistä globalisaation sijaan

4. Jussilta ajetaan hiukset

5. Jussi kasvattaa siistin parran

6. Jussin hankittava hipsterilasit

7. Puolueella oltava neljä kärkeä: a) talous b) sosiaalinen hyvinvointi c) byrokratian ja normien purku d) maahanmuutto

8. Maahanmuuttoteemaa ei korosteta yksinään liikaa, vaan linkitetään se muihin teemoihin, joihin se vaikuttaa

9. Autoveron poisto

10. Perintöveron poisto

11. Kiinteistöveron kohtuullistaminen

12. Alkoholivero lähelle nollaa, näin saadaan matkailutuloja kun naapurimaista tullaan tänne ostoksille

13. Ei kännääviä juntteja näkyville paikoille puolueessa

14. Lisää nuoria, varsinkin naisia näkyville paikoille

15. Paskan haistattaminen ilmastonmuutoshysterialle

16. Suomalaisten etu aina kaikessa edelle

17. Irtaantuminen meille haitallisista kansainvälisistä sopimuksista

18. Haittamaahanmuuton lopettaminen tulijoiden pisteyttämisellä

19. Verokannan roima alennus, se piristää taloutta

20. Virkamiesläskin raju karsinta, ei holhoukselle

21. Kaikille yhteinen perustulo

22. Eroon työttömien kyykyttämisestä

23. Lähidemokratiaa ja paikallista päättämistä lisättävä kuten myös kansanäänestyksiä, laajan sananvapauden puolustus

24. Jokaiseen talouteen lähetettävä neljä kertaa vuodessa tiedotuslehtinen, koska valtamedia ei päästä läpi

25. Fixit

26. Läpi vuoden järjestettävä tapahtumia, ilmaiskonsertteja, seminaareja, kansainvälisiä luennoitsijoita esimerkiksi tieteen ja politiikan alalta

27. Vähävaraisten keskuudessa toimitettu hyväntekeväisyystyö ja vaikka puolueen yömaja asunnottomille

28. Säännöllistä mainontaa ja informaation jakoa paikallislehdissä ja televisiossa

29. Kritiikin ja valittamisen sijaan paino positiivisuudelle, uusille ideoille ja eteenpäinkatsomiselle

30. Imagon muokkaaminen niin, että puolue samaistuu menestymiseen, nuorekkuuteen, suomalaiseen luontoon, koulutukseen, terveeseen kansainvälisyyteen, individualismiin, turvallisuuteen ja yhteiskunnalliseen avoimuuteen korruption, kontrollin, ajatusrikostuomioiden ja salailun vastakohtana.

31. Poliisien määrän 1,5-kertaistaminen, jolloin päästään pohjoismaiselle tasolle

32. Jo 400 000 suomalaista on maksuhäiriöisiä, osa omasta syystä, mutta moni syyttään. Luottotietorekisteri rakennettava uusiksi niin, että sen sijaan, että kansalaiset jaetaan kahteen osaan, kelvollisiin ja kelvottomiin, luodaan pisteytyksellä 10-portainen liukuma A-luokan maksukyvystä aina J-luokan maksukykyyn, mikä heijastelee paljon enemmän todellista elämää ja ihmisten kykyä selviytyä luotoista ja lainoista.

Tämä antaa nyt tuomituille ihmisille mahdollisuuden osallistua yhteiskunnan rakentamiseen, nousta ja päästä eteenpäin elämässä. Kukin palveluntarjoaja voi sitten itse päättää, tarjoaako palveluaan esimerkiksi vain A, B ja C-asiakkaille vaiko esimerkiksi aina D, E, ja F-tasoon saakka ja miten ehdot vaihtelevat.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 268
 • Liked: 7814
Uskontohihhulointi pois. Se ihan oikeasti tämän päivän Suomessa karkoittaa enemmän äänestäjiä kuin houkuttelee lisää.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 151
 • Liked: 7869
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Uskontohihhulointi pois. Se ihan oikeasti tämän päivän Suomessa karkoittaa enemmän äänestäjiä kuin houkuttelee lisää.

Itse näkisin niin, että jos lähetään hakemaan äänestäjiä joille Jumalaan uskominen on uskontohihhulointia päästään helposti SKP:n tai KTP:n kannatuslukemiin. Ja saadaan ehkä muutama positiivinen kommentti elämäänsä kyllästyneiltä teeskenteleviltä teineiltä.
qui non est mecum adversum me est

kilohauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 811
 • Liked: 1536
 • tiedeuskovainen
Suomalaisille on Matti Rönkä kertonut, että persut ovat perseestä, ja suomalainen uskoo, koska Matti kertoo uutiset ja artikuloi niin uskottavasti. Suuri osa suomalaisista on niin yksinkertaisia ja toiset taas niin lauman hyväksynnän kipeitä, etteivät he kykene kyseenalaistamaan töllössä näkyvien toimittajien ja juontajien asenteita. Koska täytyyhan persujen olla perseestä, koska joka paikassa niin sanotaan, ja on se Hakkarainenkin.

Vaikuttaisi siltä, että tehokkaimmin persujen kannatusta kasvattaa tulijoiden barbaariset teot. Toki Halla-ahon shokkihoito vaaliväittelyissä ja munattoman Mykkäsen pörrötys tehoaa hitusen, mutta itse joudun makaaberisti toivomaan, että afgaanit ja irakilaiset näyttävät todelliset karvansa, kuten viime aikoina ovatkin valitettavan kiitettävästi näyttäneet. Toivotaan että mahdollisimman moni tajuaa vuosituhannen enonkin olevan itämaan ihme, vaikka tätäkin faktaa luonnollisesti peitellään kynsin hampain mediassa.

Mutta samalla barbaariset teot toimivat siedätyshoitona. Kuka muistaa enää aikaa ennen taharruksia. Kuka muistaa enää, että afgaanit joukkoraiskasivat 19-vuotiaan, kun pian tämän jälkeen vieläkin sairaampi Oulun tapaus pomppasi otsikoihin. Oulun kirvesmurhaaja, Turun terroristi jne jne. Ihmiset eivät kohta enää muista Suomea ilman wahhabisteja, vaan lapsia jahtaavat grooming-ringit ja irtopäälotto, eli Lähi-Itä-simulaattori nyt vaan on pysyvä asiantila.
« Viimeksi muokattu: 29.12.2018, 20:29:45 kirjoittanut kilohauli »
"Minusta Suomi on autettu, onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen."
"Syö paskaa ja kuole pois!"
-Abdirahim Hussein

"Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. Weak men create hard times."
-Stefan Molyneux

Helmeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 172
En tiedä miten ehdokkaita koulutetaan, mutta olisi hyvä jos heitä voitaisiin briefata kootusti eri aiheista. Esimerkiksi Huhtasaaren Suomen puolustuskykyä kommentoiva lausunto olisi saanut jäädä lausumatta.
Eli lössi kasaan viikonlopuksi johonkin ja tiukka luentosarja taloudesta, armeijasta, EU:sta jne

Top 15-kommentit jotka on mykistäneet persut keskusteluissa. Näihin vakiovastaukset. Noloa katsoa telkusta kun ehdokas mykistyy täysin tai sönkkää jotain epämääräista vastausta kysymykseen "miksi haluatte kieltää lasten pelastamisen välimerestä?".

Luettavaksi kymmenen kirjaa. Aiheina markkinointia, taloutta, esiintymistä, väittelyä ja muuta tarvittavaa(aluksi vaikka Carnegie- Kuinka hankkia ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa, Parantainen -Pölli tästä 1 ja 2+ Sissimarkkinointi, Torkki-Puhevalta/tarinan valta, Myllyoja-Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta).

Huikea meemikone käyntiin. Median, eduskunnan ja vastustajien puheista videoita, giffejä, motivaatiokuvia jne...

Persuille oma Pepehahmo?

Oraakkelin kanssa samaa mieltä, että talous on tärkeä. Pitäisi saada 9e päivät pois, valtion ja kuntien tuhlaus pois sekä tehdä vaurastumisesta hyväksyttävää. Persuilla käytettävänä Susijumala, Vahtera ja Huopainen talouskysymyksissä?

Asumisen hinnat alas. Kaavoitusta määrättävä niin että isoihin kaupunkeihin saadaan alkaen 300e/kk asumista. Se on mahdollista kun halutaan.

Keskiluokan saatava ansioista elämiseen menevät tulot, ei tulonsiirroista.

Kansalaispalkka- vapaus kontrollista, 9e-työkokeiluista, yrittämisen kokeilun vapauttaminen, säästöä hallinnosta.

Kuinkahan moni perustulon kannattaja on oikeasti tajunnut, että perustulomallissa yhteiskunta ei anna mitään muuta tukeaa kuin sen perustulon. Jos töitä ei irtoakaan, niin sillä perustulolla (500 e? 600e?) on sitten vain tultava toimeen. Toki jos mennään Lin mallilla jossa saa 800 e perustuloa, tuohon päälle asumistuen ja sitten vielä harkinnanvaraisen, niin sittenhän ei töitä kannata miettiäkään.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 849
 • Liked: 6679
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Suurin osa ihmiskunnasta ajattelee tunteella. Suurin osa hommalaisista ei tätä voi ymmärtää.

Homma-argumentit ovat järkeä. Onhan se nyt jo nähty, että järki ei wörki.

Jos halutaan muutosta, pitää vedota tunteisiin.

Joo ja ei. Jytkyt tulivat pitkälti raa'alla rationaalisuudella ja epäkohtien osoittamisella. Jabba oli keula, mutta ei niin merkityksellinen, kuin itse mielellään näkisi. Jabbailulla ja melonilippiksillä ei pitkälle pötkitä.

Mutta naisiin pystyy yhyy-yhyyllä vaikuttamaan. "Joka voittaa naisten säälin ja hoivausvietin, voittaa ääniä". Mutta sitä päivää ei tule, että haastateltaisiin murtunutta vanhempaa, joka kuljettaa lastaan terapiasta toiseen, kun se kundi oululaisen ostarin nurkalla oli niin söpö ja jännä ja saduissakin prinssit tulevat kaukomailta.

Huhtasaarella olisi jo paukkujakin antaa toivolatyylinen uhrihaastattelu, vaikka rikoituista jouluaaton ikkunoista. Mutta median hyviksiä ei huhtasaarien kiusaamiset paljon pusertele.

Eteenpäin, käy miten käy. Matsi on pahasti kesken.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 644
 • Liked: 601
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
...
Mitä Perussuomalaisten pitää tehdä?

7. Puolueella oltava ... c) byrokratian ja normien purku ...


Kepuhan lähti viime vaaleihin normienpurkuteemalla(sic). Taisi olla joku pamflettikin, 101 sääntöä mitä piti purkaa.

Persut (tai toimitteiljat) voisi käydä läpi, että missä Kepu menee tän kanssa.


Lisäys: Huomasin että Libera onkin ollut toimelias:

https://www.libera.fi/blogi/keskustan-puolivillainen-norminpurku/
http://www.norminpurku.fi/norminpurku/

Und wir sind dann Helden. Für einen Tag.

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 077
 • Liked: 8561
 • white trash
Jos Laura valitaan europarlementtiin, mikä olisi hyvä...

Olisi tottavie - jo pelkästään siksi, että Lauralla puhutun kielen vaihtaminen äidinkielestä toiseen, voisi hidastaa sitä ajatusten julkistamista muutaman ratkaisevan hetken.

Tai sit hän on toivoton...

Helmeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 172
...
Mitä Perussuomalaisten pitää tehdä?

7. Puolueella oltava ... c) byrokratian ja normien purku ...


Kepuhan lähti viime vaaleihin normienpurkuteemalla(sic). Taisi olla joku pamflettikin, 101 sääntöä mitä piti purkaa.

Persut (tai toimitteiljat) voisi käydä läpi, että missä Kepu menee tän kanssa.


Lisäys: Huomasin että Libera onkin ollut toimelias:

https://www.libera.fi/blogi/keskustan-puolivillainen-norminpurku/
http://www.norminpurku.fi/norminpurku/

Rehellisyyden nimissä on todettava, että siin on heikki keksimällä keksinyt kuinka kauheasti on epäonnistuttu

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 533
 • Liked: 4376
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Rehellisyyden nimissä on todettava, että siin on heikki keksimällä keksinyt kuinka kauheasti on epäonnistuttu

Tää on sotaa, joten moraali pois tällaisissa asioissa!
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 4302
Tässä vinkkiä mitä ottaa siihen maahanmuuttoteeman ympärille...

Jussi Mikael Kulmala is feeling mad at Salon Aluesairaala.
https://www.facebook.com/jussimikael.kulmala/posts/1971422199825952
December 21 at 4:05 PM · Salo, Finland
Sairauden hoidon tila Suomessa . Vol 7 . VAROITUS! . Video sisältää asiatonta kielenkäyttöä , mutta todellista asiaa .

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 046
 • Liked: 901
Nyt olisi hyvä pohtia miten Suomen tällä hetkellä suosituinta puoluetta SDP:tä saisi uskottavasti kritisoitua julkisuudessa. Sen ei pitäisi olla vaikeaa, niin pihalla nämä ovat:

https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-salainen-muistio-paljastaa-demarit-paasevat-hallitukseen-maahanpyrkijoille-koittaa-kissanpaivat-jopa-rikolliset-saavat-jaada-suomeen/

Ehkäpä kansa on (suurelta osin aiheesta) turhautunut siihen että oikeistolaista politiikkaa on toteutettu huonosti. Nyt kun Perussuomalaiset ovat asemoituneet jossain määrin oikeistolaiseksi puolueeksi, tulisi korostaa, että me ajamme nimenomaan järkevää oikeistolaisuutta, ja juuri sitä Suomi tarvitsee, jos haluamme säilyttää elintasomme myös tulevaisuudessa.

Esimerkiksi sähköverkon epäonnistunut yksityistäminen on ollut paljon julkisuudessa ja se on selvästi epäonnistunutta oikeistolaista politiikkaa.. Olisi hyvä jos äänestäjät tiedostaisivat, että pohtimalla hieman asioita pidemmälle tämä olisi hyvin voitu välttää (ja olisi pitänyt välttää), eivätkä Perussuomalaiset suinkaan kannata tällaista "ääliö-oikeistolaisuutta".

Tulisi kuitenkin tiedostaa, että toisin kuin SDP kuvittelee, veroja voi loputtomiin nostaa, jotta nettoveronmaksajat eivät muuta Suomesta pois. Toisin kuin kommunisti-demarit kuvittelevat, suomalaiset hyvätuloiset nettoveronmaksajat eivät ole Suomelle mitään velkaa, eikä heitä voi syyttää siitä jos haluavat pakoon verohelvetistä.

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 046
 • Liked: 901
Ihmisten pitäisi kyllä ymmärtää, että maahanmuutto maksaa ja jos näiden rikkauksien ja voimavarojen paapomiseen halutaan oikein kunnolla satsata, niin se on sitten pois vanhuksilta, koululaisilta, työttömiltä yms. (Tai sitten pitää korottaa veroja tai ottaa lisää lainaa mitä ei voi tehdä loputtomiin)

On kummallista, miten vasemmistolaiset ovat eniten niitä mamuja tänne himoitsemassa, vaikka tietysti kun rahat jossain vaiheessa loppuvat, se iskee pahimmin pienituloisiin.

Kuinka kauan tätä täysin päivänselvää totuutta on edes mahdollista pakoilla, vain siksi että tuntuu niin hyvältä elää jossain fantasiamaailmassa missä kaikkeen on kyllä varaa kunhan hyvää tahtoa löytyy.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 524
 • Liked: 5169
Suurin osa ihmiskunnasta ajattelee tunteella. Suurin osa hommalaisista ei tätä voi ymmärtää.

Homma-argumentit ovat järkeä. Onhan se nyt jo nähty, että järki ei wörki.

Jos halutaan muutosta, pitää vedota tunteisiin.

Tämä on kyllä herran tosi.

Vaalit olisi helppo voittaa jos äänestäminen perustuisi järkeen. Näin ei kuitenkaan ole, edes lähimainkaan. Arvioisin, että järkiperusteet painavat vain ehkä 10-30% verran tyypillisen äänestäjän valinnoissa ja riippuen äänestäjästä. Loput on erinäisiä tunteita ja ideologiaa.

Minusta persut eivät oikein ole hahmottaneet tätä tosiasiaa vaan liikkuvat liikaa emotionaalisen skaalan rationaalisessa päässä. Toisessa päässä on vihreät, joilla on hyvin vähän järkiperusteluja tarjottavana, kyyneleitä sitäkin enemmän. Heidän kannatus onkin samaa luokkaa kun persujen koska he liikkuvat emotionaalisen skaalan ääripäässä persujen tavoin.

Ne puolueet, jotka osaavat liikkua emotionaalisen kellokäyrän maksimissa (joka kuitenkaan ei ole keskellä vaan tunnepuolella), keräävät suurimman äänisaaliin. Juuri sen takia moni puolue kasautuu tähän poliittiseen pehmeään keskustaan saaden kukin noin 20% äänistä ja päätyen hallitukseen.

Uskomukset (ideologiat, uskonnot jne.), tunteet ja halut tulevat useilla ennen logiikkaa, kun pyritään vaikuttamaan heidän mielipiteisiinsä. Näin olen ainakin antanut itselleni väittää.

Eli paavi, lestadius, moku-uskonto, rannalla kärsivänä makaava lapsi tai kuuma, eksoottinen ulkomaalais-hunksi/mimmi iskevät tuon teorian mukaan ensin tajuntaan, ja sitten aletaan, ehkä, pohtimaan järkiperusteita.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 046
 • Liked: 901
Gallupien perusteella näyttää siltä, että ennen kaikkea naisäänestäjiä on menetetty oikeistohallitukseen menon seurauksena

https://hommaforum.org/index.php/topic,518.msg2994043/topicseen.html#msg2994043

Olisi siis hyödyllistä, jos voisimme perustella miksi perussuomalainen oikeistolaisuus ei ole kylmää ja kovaa vaan ihmisläheistä ja voimaannuttavaa yms yms.

Sillä kenelläkään ei oikeasti ole sitten enää kivaa jos vihervasemmiston liiallinen sääntely ja verotus menee liian pitkälle.

On puhuttava siitä, millä mekanismeilla hyvinvointia oikeasti kannattaa luoda, ja miksi se mikä tuntuu hyvältä ajatukselta ei politiikassa aina ole sitä.

Osittain nykyisen oikeistohallituksen politiikka on ehkä ollut myös epäonnistunutta, sitäkin voisi ehkä tuoda esiin, että joudumme joskus tekemään kompromisseja edistääksemme tärkeinä pitämiämme asioita, ja pyritään tietysti aina siihen että aina ajatellaan mahdollisimman paljon kaikkien suomalaisten etua..

Pitäisi korostaa, että emme kannata "Köyhät kyykkyyn" - politiikkaa ja pyrimme tekemään Suomesta sellaisen ettei köyhiä koskaan tulevaisuudessakaan tarvitse kyykyttää

Epäilen, että suuri osa näistä naisista jotka pettyivät perussuomalaisiin oikeistohallitukseen menon myötä siirtyivät äänestämään demareita tai vasemmistoliittoa (eivät ainakaan Kokoomusta tai Kepua, tuskin Vihreitäkään)

Voisi koettaa tuoda esiin sitä, miten paljon pahaa vasemmistolainen sääntelypolitiikka voi saada aikaan (ja miten pahalta sitten tuntuu kun talous on ihan kuralla ja aletaan luisua joksikin banaanivaltioksi tms)

Kannatuksen kannalta olisi varmaan hyvä jos persut voisivat nyt tehdä konkreettisia lupauksia siitä että vähätuloisilta ei leikata lisää ja mahdollisesti jopa että joitakin leikkauksia voisi kumota (en tiedä onko tähän varaa, epäilen että ei)

Kaikkein parasta olisi jos pystyttäisiin säästämään järkevästi kuten esim:

- RAY valtion budjettiin
- THL yms turhat virastot lähes kokonaan alas, ei välttämättömiä hyvinvointiyhteiskunnalle
- kehitysapu pois
- Ylen budjetin karsiminen murto-osaan
- Turhat yritystuet pois
- Julkisen sektorin ylisuuret palkat alas. Ei mitään järkeä maksaa hirveän korkeita palkkoja joillekin virkamiehille joilla tulosvastuuta ei käytännössä ole eikä tehty työ ole yhteiskunnan kannalta mitenkään elintärkeää.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2019, 12:50:01 kirjoittanut Atte Saarela »

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 347
 • Liked: 2316
Kun on todettu, että naiskannatuksesta on puutetta, niin nousee mieleen yksi esimerkki luotaantyöntävästä mielikuvasta.  Keskellä pitkiä hyviä perusteluja on tällainen kappale ja siinä tummentamani lause:

Lainaus
09.01.2019Perussuomalaisten Nuorten kannanotto

Kansainvälisen adoption tukeminen lopetettava
...

Järjestö katsoo, että Suomen kansan säilyttäminen on itseisarvo ja että yhteiskunnan tulisi kaikin keinoin tukea tätä tavoitetta. Kansainvälisen adoption tukeminen taas sotii tätä tavoitetta vastaan. PS-Nuoret ei koe tarpeelliseksi kieltää kansainvälistä adoptiota, mutta ei myöskään soisi, että siihen kannustetaan.
...
https://www.ps-nuoret.fi/kannanotot/kansainvalisen-adoption-tukeminen-lopetettava/

Äiti-ihmisille tulee paha mieli, kun ajattelee, että joku avuton lapsi uhkaisi Suomen kansaa.  Imago on kiinni tällaisista pienistä tölväisyistä, vaikka ajateltaisiin sillä saatavan kannatusta toisaalta.

Sen sijaan voisi korostaa sitä faktaa, että Suomessakin on paljon apua tarvitsevia lapsia.  Täällä hommalla joku kirjoitti omista kokemuksistaan kuinka päätyivät sijaisvanhemmiksi hedelmoityshoitojen ja kansainvälisen adoption sijaan.  (Kirjoitus oli Oulu-ketjussa ja ilmeisesti OT:na poistettu.)

Eikä nyt tarvitse kenenkään ruveta mouhuamaan, että näinhän se juuri on, että Suomen kansa siitä rappeutuu jne jne., koska siitä se suosion kuoppa vaan syvenee. 

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 395
 • Liked: 20496
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Nythän kannatus on noussut n. 20%.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.
- "PS. Lukija jos sulia" sekä

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 354
 • Liked: 6748
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Imago on kiinni tällaisista pienistä tölväisyistä, vaikka ajateltaisiin sillä saatavan kannatusta toisaalta.


Tämä on juuri sitä viestinnän haastavinta osaa, oikeanlaisten mielikuvien luomista ja hallintaa.

Tästä viestinnän vaikeudesta ja sen parantelusta on olemassa juuri Perussuomalaisten kannalta merkittävä ketju: Kysely hommattarille: Miten saadaan naiset ymmärtämään maahanmuuton merkitys?
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 046
 • Liked: 901
Voisikohan luvata että jos päästään hallitukseen puretaan aktiivimalli (tyypit jotka tekivät sen eivät ole enää töissä täällä)

Myös älyttömät yrityksille maksettavat palkkatuet voisi lopettaa sillä todellisuudessa ne eivät luo juuri uusia työpaikkoja, mutta sen sijaan tekevät oikeiden työpaikkojen saannista vaikeampaa ja saavat niiden kohteeksi joutuneet tuntemaan itsensä toisen luokan työntekijöiksi..

Ensi hallitukseen kai muutenkin tulossa sosiaaliturvan uudistus (?) , siihen voisi muutenkin ottaa kantaa.

Perustulosta on puhuttu, en ole itse varma olisiko se hyvä idea (yrittäjien aseman parantaminen olisi kylläkin hyvä) , jos perustulo ei oikeasti tulisi kokonaisuudessaan kalliimmaksi kuin nykyinen järjestelmä, sitten se kyllä olisi kannatettava idea.

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 720
 • Liked: 314
 • MultiCulti Scumbag
Voisikohan luvata että jos päästään hallitukseen puretaan aktiivimalli (tyypit jotka tekivät sen eivät ole enää töissä täällä)

Myös älyttömät yrityksille maksettavat palkkatuet voisi lopettaa sillä todellisuudessa ne eivät luo juuri uusia työpaikkoja, mutta sen sijaan tekevät oikeiden työpaikkojen saannista vaikeampaa ja saavat niiden kohteeksi joutuneet tuntemaan itsensä toisen luokan työntekijöiksi..

Ensi hallitukseen kai muutenkin tulossa sosiaaliturvan uudistus (?) , siihen voisi muutenkin ottaa kantaa.

Perustulosta on puhuttu, en ole itse varma olisiko se hyvä idea (yrittäjien aseman parantaminen olisi kylläkin hyvä) , jos perustulo ei oikeasti tulisi kokonaisuudessaan kalliimmaksi kuin nykyinen järjestelmä, sitten se kyllä olisi kannatettava idea.

Tämä ylle lainattu ainakin minulle toi mieleen suoraan sen, että näkyvästi pitäisi tuoda julki, ja sen jälkeen teoilla osoittaa, halu ja kyky tehdä parannuksia pienyrittäjien arkeen. Eli lähinnä puhutaan sairausturvasta, helppoudesta palkata vaikkapa vain viikoksi työntekijä jne. Moni pienyrittäjä tuskailee semmoisten ongelmien kanssa joihin ei palkkatyöläistä saisi edes asettaa. Muistettava on, että pienyrittäjyys on merkittävä työllistäjä ja niitä potentiaalisia naisäänestäjiäkin on todella paljon nimenomaan pienyrittäjien joukossa.
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

"Suomi on hieno maa ja suomalaisuus hieno ominaisuus - miksi ne pitää uhrata turhan takia?" -oma ajatus-

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 268
 • Liked: 7814
Persuja äänestetään maahanmuuttokriittisyyden ja osaksi myös euroskeptisyyden vuoksi. Nuo teemat ovat se suurin yhteinen nimittäjä.

Sitten on kuitenkin asioita jotka karkoittavat persujen potentiaalisia äänestäjiä.

Joidenkin mielestä persujen linjaukset muissa kysymyksissä ovat liian vasemmistolaisia. Joitakin muita taas ärsyttää se että persuissa on uskonnolla elämöiviä liikaa.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 849
 • Liked: 6679
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Persuja äänestetään maahanmuuttokriittisyyden ja osaksi myös euroskeptisyyden vuoksi. Nuo teemat ovat se suurin yhteinen nimittäjä.

Sitten on kuitenkin asioita jotka karkoittavat persujen potentiaalisia äänestäjiä.

Joidenkin mielestä persujen linjaukset muissa kysymyksissä ovat liian vasemmistolaisia. Joitakin muita taas ärsyttää se että persuissa on uskonnolla elämöiviä liikaa.

Ainahan jotakuta ärsytytää jokin. Jos aletaan liikaa jokasuuntaan kumarruspyllistämään, niin seurauksena on mautonta mössöä, joka ei sytytä ketään.

Parempi nykyinen ajatus, että on olemassa puolueohjelma, johon pitää sitoutua, mutta muuten voi olla ellunkanoina.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

pekkaper

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 268
 • Liked: 177
25 prossaa seuraaviin vaalehin?? Hmmm. vastaus on että ei mitenkään. Ja jos kannatuksen haluaa saada nousuun niin resepti on helppo.
A tuote kuntoon
B tämän markkinointi kuntoon.
Politiikassa politiikka on se tuote. Ja puolue se jossa sitä toteutetaan.

Tuote ottanut nyt vaan varsin ikävästi osumaa ensin hallituksessa saamattomuutena ja sitten vielä Sinisten pistäessä koko puolueen palasiksi. Ei siis todellakaan mikään helppo tehtävä Halla-ahon ja kumppaneiden korjailla nyt tätä sekavaa sotkua, vaikka teemat edelleen erittäin ajankohtaisia ovatkin kuten nyt mm. Oulun ja Helsingin esimerkit osoittaneet.
Soini ulos, sitten tulos!

pekka2409

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 296
 • Liked: 339
Halla-aho kumppaneineen kiertämään ahkerasti maata, ja tuomaan esiin hyvää sanomaa.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 176
 • Liked: 13259
Halla-aho kumppaneineen kiertämään ahkerasti maata, ja tuomaan esiin hyvää sanomaa.

Tähän liittyen tuli vastaan tällainen. Halla-ahohan ei tosin ole kansanedustajana, mutta ihan kiintoisaa kuitenkin:

Jussi Halla-aho on tykätyin kansanedustaja – Digimies
http://www.digimies.net/jussi-halla-aho-on-tykatyin-kansanedustaja/

Lainaus
Päätimme selvittää kuka Suomen kansanedustajista saa eniten suosiota somessa. Alustaksi valitsimme Twitterin ja suosion mittariksi keskimääräisen tykkäyksien määrän per twiitti. Tässä kattavassa analyysissa on mukana kaikki Suomen kansanedustajat, europarlamentaarikot sekä mausteeksi ahkerasta twiittailustaan tunnettu Alexander Stubb.

Vertailun voittajaksi paljastui Jussi Halla-aho selvin numeroin. Hänen twiittinsä saivat keskimäärin 314,5 tykkäystä. Katso top-12 sijoitukset alla olevasta kuvasta.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 226
 • Liked: 1687
Tulossa olevat vaalit ovat maahanmuuttovaalit ja myös raiskausvaalit!!

Matti Putkonen pois julkisuudesta heti ja vaikka pitkälle lomalle tai potku perseelle!

Parsifal

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 567
 • Liked: 3175
Pidetään tärkeitä asioita esillä. Vaalikeskusteluissa olisi herkullista muistuttaa muiden poliitikkojen valheista ja takinkäännöistä. Ja toki pitää olla selkeä näkemys muistakin kuin maahanmuuttoasioista, kuten talousasioista, maanpuolustuksesta, energiapolitiikasta ja niin edespäin, ja varmistettava, että puolueesta löytyy tarvittavaa osaamista (tai vähintäänkin riittävää nöyryyttä kysyä tarvittaessa neuvoa asiantuntijoilta) siltä varalta, että jytky todella tulee ja PS on jälleen hallituksessa.
Jos fiksut antavat aina periksi, ainoastaan idiootit saavat tahtonsa läpi.

"With the first link the chain is forged. The first speech censored, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."