Kirjoittaja Aihe: 2018-12-17 Unkari: ”Orjalakia” vastustavat mielenosoitukset jatkuvat Unkarissa  (Luettu 6975 kertaa)

Mietintämyssy

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 379
 • Liked: 32
Unkarissa kansa alkaa kyllästyä hallituksen touhuun.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005934655.html

Lainaus
”Orjalakia” vastustavat mielenosoitukset jatkuvat Unkarissa – Parlamentin jäseniä poistettiin maanantaina voimakeinoin televisiokanavan tiloista


Sunnuntaina mielenosoittajia oli Unkarin pääkaupungissa Budapestissä eri lähteiden mukaan 10 000–15 000.

Viime viikon mielenosoitukset saivat jatkoa Unkarissa maanantaina. Vartijat poistivat kaksi lainvalmistelijaa Unkarin valtiollisen televisiokanavan rakennuksesta maanantaina, kun he yrittivät lukea ääneen kannanottoaan.

Toistakymmentä parlamentin jäsentä vietti sunnuntain ja maanantain välisen yön televisiokanavan rakennuksessa osoittamassa mieltään. Mielenosoittajat ovat raivoissaan pääministeri Viktor Orbánin Fidesz-puolueen ja sen liittolaisten läpi ajamista lakiuudistuksista.

Mielenosoitukset alkoivat sen jälkeen, kun Unkarin parlamentti viime keskiviikkona hyväksyi työaikoja koskevia lakeja, jotka muun muassa lisäävät ylitöitä ja antavat työnantajille mahdollisuuden viivyttää ylityökorvausten maksamista jopa kolme vuotta.

Uusi ylityölaki on nimetty ”orjalaiksi”.

Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi Twitterissä videon tilanteesta, jossa televisiokanavan rakennuksessa olleet parlamentin jäsenet poistettiin sieltä.
”Lainvalmistelijoiden poistaminen fyysistä voimaa käyttäen on lainvastaista ja asiatonta”, sanoi juristi Daniel Dobrentey uutistoimisto Reutersin mukaan.

Mielenosoitusten on määrä jatkua maanantaina noin kello 19 Suomen aikaa.

Sunnuntaina ihmisiä oli eri lähteiden mukaan koolla noin 10 000–15 000. Mielenosoitus oli suurempi kuin aiemmat. Perjantaina pidetyssä mielenosoituksessa arvioitiin olleen noin 2000 ihmistä.

Mielenosoittajat heittivät savukranaatteja poliiseja kohti Unkarin pääkaupungissa Budapestissa sunnuntaina. Tuhannet ihmiset osoittivat mieltä hallituksen suunnittelemaa työaikalakien muutosta vastaan.

Sunnuntain mielenosoitus oli jo neljäs viikon kuluessa.

Kyseessä oli Unkarin ensimmäinen kaikkien oppositioryhmien yhteinen mielenosoitus pääministeri Orbánin nykyisellä, vuonna 2010 alkaneella valtakaudella, kertoo uutistoimisto AFP.

Mielenosoitukseen osallistui ryhmiä vihreistä äärioikeistoon. Ihmisiä kutsuivat koolle oppositiopuolueet, ammattiliitot ja opiskelijajärjestöt.

Mielenosoituksessa vaadittiin lehdistönvapautta, ylitöiden lisäämistä koskevan lakiesityksen perumista sekä riippumatonta oikeuslaitosta.

Sunnuntain mielenosoitus oli verrattain rauhallinen siihen asti, kunnes poliisi alkoi suihkuttaa kyynelkaasua mielenosoittajien joukkoon valtiollisen tv-talon luona myöhään illalla, kertoo uutistoimisto Reuters.

”Televisio valehtelee”, huusivat mielenosoittajat. Yhdessä mielenosoittajien kyltissä toivottiin joululahjaksi demokratiaa.

Osa mielenosoittajista luonnehti iskulauseissaan likaiseksi Unkaria hallitsevaa, Orbánin johtamaa Fidesz-puoluetta.

”Tyytymättömyys kasvaa”, sanoi Reutersin haastattelema 26-vuotias mielenosoittaja Andi, joka ei halunnut koko nimeään julki.

Orbánin johtama Fidesz on valtakaudellaan muuttanut Unkarin poliittista järjestelmää autoritaarisempaan suuntaan ja asettanut tärkeimpiin virkoihin valtapuolueen tukijoita.

kivimies

 • Vieras
Tyytymättömyyttä herättää työlainsäädännön muutokset. Se ei tarkoita, että rajojen avaaminen turvapaikkaturisteille olisi suosittua.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Tää ei kai ole Putinin masinoima kansannousu, koska Eurostoliitto suhtautuu tähän myönteiseti.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7735
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Tää ei kai ole Putinin masinoima kansannousu, koska Eurostoliitto suhtautuu tähän myönteiseti.

Se voisi kuitenkin olla Sorosin luoma diversio, jotta huomio kiinnittyisi pois Ranskan vall... tarkoitan Keltaliivien protesteista. : foliohattu:
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 110
 • Liked: 40261
France24:n jutusta löytyy mielenkiintoista lisävalaistusta tähän sattumukseen. HS:n juttuun tälläistä objektiivisempaa näkökulmaa ei enää päässytkään. Jännä katsoa, mitä HS unohti tällä kertaa mainita. Jutusta lyhennelty aiemmin jo mainittuja seikkoja. France24:n juttu oli julkaistu espanjaksi.

Lainaus
Viktor Orbanin työreformin vastaiset mielenosoitukset voimistuvat Unkarissa

France24 17.12.2018 juttu espanjaksi

(...)
... noin 10.000 henkilöä lähti historialliselta Sankareiden aukiolta kohti parlamenttia päätyen lopulta valtion tv-aseman edustalle. Marssi nimeltään "Hyvää Joulua Herra pääministeri" oli oppositiopuolueiden, opiskelijoiden ja ammattiyhdistysten organisoima.

Mielenosoituksen tunnus oli reaktio siihen, kun Orban eräässä parlamenttikeskustelussa vastatessaan opposition kysymykseen koskien hänen politiikkaansa toivotti heille vain Hyvää Joulua.

Marssi sujui pääosin rauhallisesti, kunnes poliisi käytti kyynelkaasua ja vesitykkejä mielenosoittajia vastaan, jotka yrittivät murtautua tv-asemalle myöhään yöllä.

Mielenosoitus oli suurin sitten Orbanin valtaannousun jälkeen vuonna 2010 ja se onnistui houkuttelemaan paikalle väkeä kaikista poliittisista suuntauksista aina "vihreistä" äärioikeistoon. Mielenosoituksen ensisijainen tavoite oli työreformin torjuminen.

Mielenosoittajien "orjalaiksi" kutsuma säännös sallii työnantajien pyytää työntekijöitä tekemään jopa 400 tuntia ylitöitä vuodessa ja se antaa työnantajille 3 vuotta aikaa kompensoida tehdystä työstä. Hallituksen mukaan uusi laki on välttämätön yritysten työntekijäpulan takia ja se hyödyttää niitä työntekijöitä, jotka haluavat tehdä ylitöitä.

Mielenosoituksessa esitettiin kuitenkin työsäännöksen kumoamisen lisäksi myös muita vaatimuksia, joita olivat poliisien ylityötuntien vähentäminen, oikeuslaitoksen itsenäisyys, Unkarin liittyminen Euroopan syyttäjänvirastoon, sekä julkisen median riippumattomuus.

Nämä vaatimukset ovat Orbanin vastustajien näkemyksien mukaisia. He katsovat, että pääministeri on omaksumassa autoritaarista asennetta ja hän hyödyntää parlamentaarista enemmistöään painostaakseen oikeusistuimia, viestintävälineitä ja ei-valtiollisia järjestöjä.

Orbanin vastaisia mielenosoituksia pidettiin myös seuraavissa Unkarin kaupungeissa: Szeged, Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Veszprém ja Györ, sekä myös ulkomailla mm. Lontoossa ja Kööpenhaminassa.

Hallitus syyttää "kriminaalien" ja George Soroksen olevan mielenosoitusten takana

Orbanin Fidesz-puolue syytti 15. joulukuuta "kriminaaleja" viime päivien "katumellakoista" ja se sanoi Unkarissa syntyneen monimiljonääri George Soroksen olevan näiden mielenosoitusten takana.

Soros on kiivas Orbanin kritisoija, mutta hän kiistää kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet ja luokittelee ne valheiksi, joilla pyritään luomaan valheellinen ulkoinen vihollinen.

Valtion media, johon Orbanilla on rautainen ote, toistaa tämän tyyppistä diskurssia. Julkinen media pitää mielenosoittajia anarkisteina ja "George Soroksen palkkasotureina".

Tämän johdosta mielenosoittajat yrittivät murtautua sekä sunnuntaina, että maanantaina 17. joulukuuta valtion tv-asemalle lukeakseen vetoomuksen. Tähän liittyen sitoutumaton kansanedustaja Bernadett Szel julkaisi Facebook-sivullaan videon, jolla turvamiehet poistivat hänet ja hänen kumppaninsa Akos Hadhazyn voimatoimin ulos rakennuksesta.

Unkarin ihmisoikeusliiton (TASZ) [ei-valtiollinen organisaatio] lakimies Daniel Dobrentey luokitteli voimatoimien käytön näitä kansanedustajia vastaan "laittomaksi ja epäoikeudenmukaiseksi". Fideszin tiedottaja vuorostaan syytti heidän väärinkäyttäneen kansanedustaja-asemaansa pyrkiessään "sekaantumaan toimituksen työhön".

Lihavoinnit mun.

Kaikille vähänkin Soroksen toimiin perehtyneille lienee täysin selvää, että Soros on ollut osallisena noihin mielenosoituksiin vähintään sitä kautta, että hän jakaa joka vuosi ei-valtiollisille organisaatioille miljardi dollaria toimintarahaa. Tämän johdosta jokaisessa tuollaisessa mielenosoituksessa on aina mukan Soroksen palkkarenkejä. Jotkut tekevät sitä kokopäiväisesti palkattuina työntekijöinä. Kyber- ja hybridivaikuttamistakaan ei voi sulkea pois, mutta tässä tapauksessa se tuskin tulee idästä.

Jännä muuten tuo Saksan mediassakin raportoitu yleensä vasemmistolaisten edustajien harjoittama kikka, jolla he pyrkivät milloin mihinkin suljettuihin tiloihin omaa parlamentin tai kunnanvaltuuston id-korttiaan heilutellen. Pressikortiksikin ovat sitä väittäneet. Muuten mielenosoittajamäärä on melko vähäinen Unkarin kokoisessa maassa, vaikka sakkia pitäisi olla poliittisen kentän laidasta laitaan. Eikö Euroopan vasemmistoa saatu aktivoitua lähtemään Unkariin mielenosoitusturisteiksi? Taitaa lisäksi unkarilaisten enemmistö olla Orbanin (eikä Merkelin) takana.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 17.12.2018, 22:26:24 kirjoittanut akez »
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 387
 • Liked: 1538
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
France24:n jutusta löytyy mielenkiintoista lisävalaistusta tähän sattumukseen. HS:n juttuun tälläistä objektiivisempaa näkökulmaa ei enää päässytkään. Jännä katsoa, mitä HS unohti tällä kertaa mainita. Jutusta lyhennelty aiemmin jo mainittuja seikkoja. France24:n juttu oli julkaistu espanjaksi.

Lainaus
Viktor Orbanin työreformin vastaiset mielenosoitukset voimistuvat Unkarissa

France24 17.12.2018 juttu espanjaksi

(...)
... noin 10.000 henkilöä lähti historialliselta Sankareiden aukiolta kohti parlamenttia päätyen lopulta valtion tv-aseman edustalle. Marssi nimeltään "Hyvää Joulua Herra pääministeri" oli oppositiopuolueiden, opiskelijoiden ja ammattiyhdistysten organisoima.

Mielenosoituksen tunnus oli reaktio siihen, kun Orban eräässä parlamenttikeskustelussa vastatessaan opposition kysymykseen koskien hänen politiikkaansa toivotti heille vain Hyvää Joulua.

Marssi sujui pääosin rauhallisesti, kunnes poliisi käytti kyynelkaasua ja vesitykkejä mielenosoittajia vastaan, jotka yrittivät murtautua tv-asemalle myöhään yöllä.

Mielenosoitus oli suurin sitten Orbanin valtaannousun jälkeen vuonna 2010 ja se onnistui houkuttelemaan paikalle väkeä kaikista poliittisista suuntauksista aina "vihreistä" äärioikeistoon. Mielenosoituksen ensisijainen tavoite oli työreformin torjuminen.

Mielenosoittajien "orjalaiksi" kutsuma säännös sallii työnantajien pyytää työntekijöitä tekemään jopa 400 tuntia ylitöitä vuodessa ja se antaa työnantajille 3 vuotta aikaa kompensoida tehdystä työstä. Hallituksen mukaan uusi laki on välttämätön yritysten työntekijäpulan takia ja se hyödyttää niitä työntekijöitä, jotka haluavat tehdä ylitöitä.

Mielenosoituksessa esitettiin kuitenkin työsäännöksen kumoamisen lisäksi myös muita vaatimuksia, joita olivat poliisien ylityötuntien vähentäminen, oikeuslaitoksen itsenäisyys, Unkarin liittyminen Euroopan syyttäjänvirastoon, sekä julkisen median riippumattomuus.

Nämä vaatimukset ovat Orbanin vastustajien näkemyksien mukaisia. He katsovat, että pääministeri on omaksumassa autoritaarista asennetta ja hän hyödyntää parlamentaarista enemmistöään painostaakseen oikeusistuimia, viestintävälineitä ja ei-valtiollisia järjestöjä.

Orbanin vastaisia mielenosoituksia pidettiin myös seuraavissa Unkarin kaupungeissa: Szeged, Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Veszprém ja Györ, sekä myös ulkomailla mm. Lontoossa ja Kööpenhaminassa.

Hallitus syyttää "kriminaalien" ja George Soroksen olevan mielenosoitusten takana

Orbanin Fidesz-puolue syytti 15. joulukuuta "kriminaaleja" viime päivien "katumellakoista" ja se sanoi Unkarissa syntyneen monimiljonääri George Soroksen olevan näiden mielenosoitusten takana.

Soros on kiivas Orbanin kritisoija, mutta hän kiistää kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet ja luokittelee ne valheiksi, joilla pyritään luomaan valheellinen ulkoinen vihollinen.

Valtion media, johon Orbanilla on rautainen ote, toistaa tämän tyyppistä diskurssia. Julkinen media pitää mielenosoittajia anarkisteina ja "George Soroksen palkkasotureina".

Tämän johdosta mielenosoittajat yrittivät murtautua sekä sunnuntaina, että maanantaina 17. joulukuuta valtion tv-asemalle lukeakseen vetoomuksen. Tähän liittyen sitoutumaton kansanedustaja Bernadett Szel julkaisi Facebook-sivullaan videon, jolla turvamiehet poistivat hänet ja hänen kumppaninsa Akos Hadhazyn voimatoimin ulos rakennuksesta.

Unkarin ihmisoikeusliiton (TASZ) [ei-valtiollinen organisaatio] lakimies Daniel Dobrentey luokitteli voimatoimien käytön näitä kansanedustajia vastaan "laittomaksi ja epäoikeudenmukaiseksi". Fideszin tiedottaja vuorostaan syytti heidän väärinkäyttäneen kansanedustaja-asemaansa pyrkiessään "sekaantumaan toimituksen työhön".

Lihavoinnit mun.

Kaikille vähänkin Soroksen toimiin perehtyneille lienee täysin selvää, että Soros on ollut osallisena noihin mielenosoituksiin vähintään sitä kautta, että hän jakaa joka vuosi ei-valtiollisille organisaatioille miljardi dollaria toimintarahaa. Tämän johdosta jokaisessa tuollaisessa mielenosoituksessa on aina mukan Soroksen palkkarenkejä. Jotkut tekevät sitä kokopäiväisesti palkattuina työntekijöinä. Kyber- ja hybridivaikuttamistakaan ei voi sulkea pois, mutta tässä tapauksessa se tuskin tulee idästä.

Jännä muuten tuo Saksan mediassakin raportoitu yleensä vasemmistolaisten edustajien harjoittama kikka, jolla he pyrkivät milloin mihinkin suljettuihin tiloihin omaa parlamentin tai kunnanvaltuuston id-korttiaan heilutellen. Pressikortiksikin ovat sitä väittäneet. Muuten mielenosoittajamäärä on melko vähäinen Unkarin kokoisessa maassa, vaikka sakkia pitäisi olla poliittisen kentän laidasta laitaan. Eikö Euroopan vasemmistoa saatu aktivoitua lähtemään Unkariin mielenosoitusturisteiksi? Taitaa lisäksi unkarilaisten enemmistö olla Orbanin (eikä Merkelin) takana.

EDIT typo

Toivottavasti kieltävät rohkeasti kansankiihottaja Soroksen toiminnan Unkarissa ja samalla myös Islamin harjoittamisen. Muut maat seuraavat perässä sitten (kansalaisten vaatimuksesta) aikaa myöten, kunhan uskovat että tämä on mahdollista.
« Viimeksi muokattu: 17.12.2018, 22:38:57 kirjoittanut td »
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 764
 • Liked: 2668
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Yle Budapestissa: Orbánin viime uudistukset olivat liikaa – unkarilaiset lähtivät kaduille laajalla rintamalla

Lainaus
Merkittävää mielenosoituksissa on ollut, että Unkarin hajanaiset oppositiopuolueet ovat osallistuneet niihin rinnakkain, laitaoikeiston Jobbikista sosialisteihin.

Natsimielenosoitus siis. Jos mielenosoitukseen osallistuu äärioikeistolaisia, kaikki osallistujat ovat natseja.

mökkihöperö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 715
 • Liked: 1341
Lainaus
Mielenosoittajien "orjalaiksi" kutsuma säännös sallii työnantajien pyytää työntekijöitä tekemään jopa 400 tuntia ylitöitä vuodessa ja se antaa työnantajille 3 vuotta aikaa kompensoida tehdystä työstä. Hallituksen mukaan uusi laki on välttämätön yritysten työntekijäpulan takia ja se hyödyttää niitä työntekijöitä, jotka haluavat tehdä ylitöitä.
^ jep, kyllä meidän firmassa manataan sitä kun ylitöitä ei saa tehdä (raja 200h suomessa) Se että työnantajalla on oikeus pyytää työntekijöitään ylitöihin ylipalkalla kääntyy vasemmiston kielenkäytössä "orjalaiksi" Sen paremmin en Unkarin työlainsäädäntöä tunne, mutta jos tuota lainattua uudistusta ajettaisiin Suomeen niin kannattaisin

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Mitään merkittävää suuntaan tai toiseen en tästä mielenosoituksesta osaa sanoa. Minun mielenkiintoni kohdistuu pääosin lehdistön uutisointiin.

Eurostoliitossa on otettu tavaksi uutisoida mielenosoituksiin osallistuneiden määrät kyseisen maan hallinnon ilmoittamin luvuin. Tämä johti hieman hassuun tilanteeseen pari viikkoa sitten keltaliivien osoittaessa mieltään Ranskassa. Ranskan sisäministeriö oli ilmoittanut päivällä mielenosoittajien määrän olleen 8000 henkeä. Suomessa tämä määrä ilmoitettiin vielä Ylen 20.30 televisiouutislähetyksessä. Ranskan sisäministeri oli kuitenkin ehtinyt korjaamaan tiedon hieman yli sataan tuhanteen jo useita tunteja ennen sitä. Lopulta sisäministeri kertoi mielenosoittajien määräksi 282 710. Viimeinen Ylen ilmoittama luku oli kuitenkin tuo 8000. Aika iso heitto luvuissa.

Nyt minusta näyttää, etteivät Suomen sosialistisen lehdistön luvut -- tai edes France24:n eli Ranskan valtion virallisen kansainväliseen viestintään tarkoitetun uutistoimiston luvut -- ole tulleet Unkarin hallinnolta vaan muualta. France24 näyttäisi ottaneen hs-pravdan jutun alimman arvion. Se on kuitenkin niin pyöreä 10 000, että sen alle kelpaavat kaikki luvut 5001-14999 pyöristellen. Tuon kokoluokan mielenosoituksen ei pitäisi ylittää mitään uutiskynnystä, koska Suomen sosialistinen lehdistö ei kerro edes kaikista tuon kokoluokan mielenosoituksista Suomessa. Suomen sosialistinen lehdistö näyttäisikin olevan yksi kaikkein innokkaimmin mielenosoittajien määriä väärentelevä valtiollinen viestin koko euroopassa; edes Ranskassa ei ole vastaavaa.

Aikoinani seurailin Unkarin tilannetta myös tarkemmin. Silloin totesin index.hu -sivuston olevan hyvä lähde heidän omille näkemyksilleen. Se on hieman jobbikin ja fidezsin puolivälissä oleva uutispalvelu, jolla on myös uskoakseni Unkarin paras ja suurin keskustelupalsta. Suosittelen sitä lähteeksi Unkarin kantoihin. Tällä kertaa sivusto oli tehnyt myös englanninkielisen uutisen mielenosoituksista. Siinä ei mielestäni ollut mitään kiinnostavaa; siinä korostettiin mielenosoituksen sujuneen rauhallisesti, eikä mainittu mielenosoittajien määriä. Otan tähän yhden kohdan siitä uutisesta; valitsin mielestäni hauskan kohdan ja ainoan minua kiinnostavan. Koko uutisen voi käydä lukemassa heidän sivultaan.

Lainaus
Budapest protests take a new turn - The march against state propaganda on Sunday

Sunday saw the fourth instalment of the ongoing series of protests against the government of Viktor Orbán. The protest in Budapest started at Heroes' Square from where the several thousand protesters marched onto the Parliament to listen to speeches, but there were protests in multiple other Hungarian towns as well. After the speeches in Budapest, the crowd walked to the HQ of Hungarian public media to protest government propaganda, where opposition members of Parliament tried to read the demonstrator's demands live on air.

[...]

Amongst the speakers were female members of all opposition parties, a former judge, and the VP of the Federation of Hungarian Trade Unions. The speeches mentioned that Viktor Orbán is trying to divide Hungarian society to keep them fighting with each other instead of focusing on the real problem, his government. They talked about the exploited workers, how the government values German car manufacturers more than its own citizens, [...]

https://index.hu/english/2018/12/17/protest_budapest_public_media_demands_mp_live_all_nighter/
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

lurkkeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 317
 • Liked: 743

Kaikille vähänkin Soroksen toimiin perehtyneille lienee täysin selvää, että Soros on ollut osallisena noihin mielenosoituksiin vähintään sitä kautta, että hän jakaa joka vuosi ei-valtiollisille organisaatioille miljardi dollaria toimintarahaa. Tämän johdosta jokaisessa tuollaisessa mielenosoituksessa on aina mukan Soroksen palkkarenkejä. Jotkut tekevät sitä kokopäiväisesti palkattuina työntekijöinä. Kyber- ja hybridivaikuttamistakaan ei voi sulkea pois, mutta tässä tapauksessa se tuskin tulee idästä.

EDIT typo

Hesarissa oli alkusyksystä juttu tällaisesta "kansalaisjärjestöstä". Juttuun haastateltiin kahta suomalaisnaista, joilla ihan sattumalta molemmilla arabi (tai iranilainen) poikakavereina. Jutussa jopa mainittiin että rahoitus tulee Sorosilta. Tällä kertaa järjestö vastusti maahanmuuttopolitiikaa ja oikeuslaitoksen uudistamista.

Siis ajatelkaa: Unkarilainen kansalaisjärjestö, jonka rahat tulevat Sorosilta, työntekijät ulkomailta ja ainoa tarkoitus on vastustaa hallituksen politiikkaa. Ja sitten parutaan jos Unkari haluaa rajoittaa tällaisten järjestöjen toimintaa. Ainakaan Hesarin toimittajalle ei tullut mieleen kyseenalaistaa yhtään mitään.
Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden suhde oikeudenmukaisuuteen on suunnilleen sama kuin kommunistisen totuuden suhde totuuteen.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13915
Tää ei kai ole Putinin masinoima kansannousu, koska Eurostoliitto suhtautuu tähän myönteiseti.
Tämä ei ole Путлерin masinoima siksi, koska Orbán on kuulemma sen kätyri.

Tässä on kyllä aivan väärä analyysi, ainakin Reporadion jutussa oli. Siinä puhuttiin tämän olevan joku pro-EU miekkari. Tosin Orbánin politiikka on hyvinkin EU:lle myönteistä, mitä nyt matuasioissa ovat napit vastakkain. Ja tosiaan näyttäisi olevan opposition mielenosoitus, joka on kuin suoraan Brysselistä saneltu.
Lohjan persut

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 110
 • Liked: 40261
Unkarin ihmisoikeusliiton (TASZ) [ei-valtiollinen organisaatio] lakimies Daniel Dobrentey luokitteli voimatoimien käytön näitä kansanedustajia vastaan "laittomaksi ja epäoikeudenmukaiseksi".

Eipä tarvinnut tuonkaan ei-valtiollisen organisaation toimia kauaa netissä tonkia kun tuli jo Soros vastaan. Hän on TASZ:in suurrahoittaja ja organisaatio ilmoittaa taistelevansa Orbania vastaan "viimeiseen mieheen asti". Reutersin juttu (13.6.2017). Organisaatiota koskeva jutun kohta liitekuvassa.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 358
 • Liked: 915
Lainaus
Mielenosoittajien "orjalaiksi" kutsuma säännös sallii työnantajien pyytää työntekijöitä tekemään jopa 400 tuntia ylitöitä vuodessa ja se antaa työnantajille 3 vuotta aikaa kompensoida tehdystä työstä. Hallituksen mukaan uusi laki on välttämätön yritysten työntekijäpulan takia ja se hyödyttää niitä työntekijöitä, jotka haluavat tehdä ylitöitä.
^ jep, kyllä meidän firmassa manataan sitä kun ylitöitä ei saa tehdä (raja 200h suomessa) Se että työnantajalla on oikeus pyytää työntekijöitään ylitöihin ylipalkalla kääntyy vasemmiston kielenkäytössä "orjalaiksi" Sen paremmin en Unkarin työlainsäädäntöä tunne, mutta jos tuota lainattua uudistusta ajettaisiin Suomeen niin kannattaisin
En usko että olisit valmis odottamaan kolmea vuotta kompensaatiota. Sehän ei tarkoita vain rahaa vaan myös sitä että saisit pitää ylityösi vapaina. Ymmärrän toki jos sulla ei ole muuta elämää kuin työ, muuten +200h vuodessa ilman vapaita (tai ylityökorvauksia) on aika paljon.

Btw, suomessa 200h lakia ei juuri noudateta. Meillä on töissä monia +300h miehiä ja itsellänikin 200h menee yli helposti kun on kiire. Ei siitä mitään kyllä makseta ja se tapahtuu vapaaehtoisesti.

Se mikä tässä on taustalla että se ei olisi vapaaehtoista eikä siitä ehkä saa koskaan mitään kompensaatiota. Kokeille tehdä ns. "paskaduunia" +200h ylitöitä pakolla ilman kompensaatiota ja kato paljonko naurattaa. Veikkaan että ois aika hiljaista.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Oikein räikeää valelehdistötoimintaakin ehdittiin jo tehdä. Hs-pravdan jutussa on mukana BBC:n twiitti. Siinä noin puolenminuutin kohdalla muutamat vartijat näyttävät väkivaltaisesti yrittävän heittää yhtä miestä pois portailta. Hs-pravdan jutussa ennen twiitiä lukee: "Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi Twitterissä videon tilanteesta, jossa televisiokanavan rakennuksessa olleet parlamentin jäsenet poistettiin sieltä." Tästä saattaisi helposti kuvitella, että kyseisessä videossa poistetaan parlamentin jäsentä vartijoiden toimesta. Tämä on kuitenkin liioiteltu tulkinta. Jopa kyseissä videossa ehtii todeta kyseessä olevan näytelty kuvitus tapahtumille katsomalla viimeiset puoli sekuntia ennen videon leikkausta; siinä vartijan näköiset miehet irrottavat otteensa ja poistettua näyttelevä mies istahtaa rauhallisesti portaille.

Some-aikana tässä ei kuitenkaan ole kaikki. Some-aikana tapahtumista saadaan myös toista näkökulmaa. Kaikki varmasti muistavat, miten hs-pravda vääristeli Kampin luona syksyllä käytyä vastarintasoturien tilannetta. Siinä valtion palkkaama vasemmistonuori hyökkäsi nyrkein vastarintasoturien kimppuun. Nämä vastasivat tilanteeseen uhkaavilla liikkeillä ja ottivat muutamia juoksuaskeleitakin pakoon lähteneen provokaattorin perään. Hs-pravda sai kyseisestä tapahtumasta lyhyen videon, jossa näytettiin vain vastarintasoturien uhkaavat liikkeet ja muutamat juoksuaskeleet. Somessa jaettiin sitävastoin videota, jossa oli mukana koko aikajatkumo eli näytettiin myös provokaattorin hyökkäys ja se, etteivät vastarintasoturit jatkaneet jahtia kuin muutaman askeleen. Tässä tapauksessa näyttää käyneen vähän samaan tyyliin, mutta vielä paljon valheellisemmin.

Kyseisestä näytellystä kuvituksesta löytyy myös kännykällä kuvattua videota laajemassa kuvakulmassa ja ennenkaikkea tuoden mukaan esitykseen aikajatkumon. Tämän videon loppuosassa jonkinlainen järjestäjä henkilö seisoo samojen portaiden edessä, josta valevideossa esitetty henkilönpoisto tapahtui. Videossa näkyvät myös vartijat. He eivät ole ketään poistamassa, mutta seisovat portailla estäen kulun yläkertaan. Järjestäjä sanoo googlen käännöksen mukaan "A bitch would be a strong picture if we were to lie down by the hand at the foot of the stairs" eli suunnitelmissa on kuvata portailla voimakkaita tunteita herättävä propagandapätkä. He ottavatkin kuvan, jossa "poisheitetyt makaavat pidätettyinä portaiden edessä"; kuva on liitteenä. Nähtävästi kuva oli jo liian näytelty jopa sosialistisen lehdistön levitettäväksi, joten he levittivät vain samoissa portaissa käytyä "ulosheittoa".
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 764
 • Liked: 2668
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Yle Budapestissa: Orbánin viime uudistukset olivat liikaa – unkarilaiset lähtivät kaduille laajalla rintamalla

Lainaus
Merkittävää mielenosoituksissa on ollut, että Unkarin hajanaiset oppositiopuolueet ovat osallistuneet niihin rinnakkain, laitaoikeiston Jobbikista sosialisteihin.

Natsimielenosoitus siis. Jos mielenosoitukseen osallistuu äärioikeistolaisia, kaikki osallistujat ovat natseja.

Sori kun kommentoin omia juttujani, mutta yksi havainto vielä. Yle kuvaili Jobbikia ensi kertaa koskaan laitaoikeistolaiseksi, kun tähän asti puolue on aina ollut äärioikeistolainen. Hakutuloksia tulee sivutolkulla yle.fi-domainista. Laitaoikeistolaiseksi Jobbikia on Googlen mukaan kuvailtu Suomen Uutisissa, Hommalla ja kerran Verkkouutisissa. Ja Voima-lehden kirjeenvaihtajakolumnisti on sitä käyttänyt myös. Kysyn vaan, että miksi tällainen valinta juuri nyt, Yle?

mökkihöperö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 715
 • Liked: 1341
Lainaus
Mielenosoittajien "orjalaiksi" kutsuma säännös sallii työnantajien pyytää työntekijöitä tekemään jopa 400 tuntia ylitöitä vuodessa ja se antaa työnantajille 3 vuotta aikaa kompensoida tehdystä työstä. Hallituksen mukaan uusi laki on välttämätön yritysten työntekijäpulan takia ja se hyödyttää niitä työntekijöitä, jotka haluavat tehdä ylitöitä.
^ jep, kyllä meidän firmassa manataan sitä kun ylitöitä ei saa tehdä (raja 200h suomessa) Se että työnantajalla on oikeus pyytää työntekijöitään ylitöihin ylipalkalla kääntyy vasemmiston kielenkäytössä "orjalaiksi" Sen paremmin en Unkarin työlainsäädäntöä tunne, mutta jos tuota lainattua uudistusta ajettaisiin Suomeen niin kannattaisin
En usko että olisit valmis odottamaan kolmea vuotta kompensaatiota. Sehän ei tarkoita vain rahaa vaan myös sitä että saisit pitää ylityösi vapaina. Ymmärrän toki jos sulla ei ole muuta elämää kuin työ, muuten +200h vuodessa ilman vapaita (tai ylityökorvauksia) on aika paljon.

Btw, suomessa 200h lakia ei juuri noudateta. Meillä on töissä monia +300h miehiä ja itsellänikin 200h menee yli helposti kun on kiire. Ei siitä mitään kyllä makseta ja se tapahtuu vapaaehtoisesti.

Se mikä tässä on taustalla että se ei olisi vapaaehtoista eikä siitä ehkä saa koskaan mitään kompensaatiota. Kokeille tehdä ns. "paskaduunia" +200h ylitöitä pakolla ilman kompensaatiota ja kato paljonko naurattaa. Veikkaan että ois aika hiljaista.
Joo, en tunne Unkarin lakia, enkä muutenkaan juttua niin tarkasti. Mitä toi "kompensointi" tossa nyt sitten tarkoittaa.

Tossa lukee "pyytää" mutta sinun mukaan ei ole kyse vapaaehtoisesta vaan pakollisesta.

Eikä yleensä ylimääräisiä töitä jotka pidetään myöhemmin vapaina kutsuta ylitöiksi. Se on jotain jouston kerryttämistä tms.

Ajattelin ton kompensoinnin tossa tarkoittavan että tulevina vuosina ei teetetä niin paljon ylitöitä, eikä mitään "palkka/vapaapäivä kolmen vuoden päästä", jos se sitä tarkoittaa niin paska laki

Paras tapa viettää vapaa aikaa on tehdä töitä
« Viimeksi muokattu: 18.12.2018, 01:16:39 kirjoittanut mökkihöperö »

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 730
 • Liked: 3810
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.

Sori kun kommentoin omia juttujani, mutta yksi havainto vielä. Yle kuvaili Jobbikia ensi kertaa koskaan laitaoikeistolaiseksi, kun tähän asti puolue on aina ollut äärioikeistolainen. Hakutuloksia tulee sivutolkulla yle.fi-domainista. Laitaoikeistolaiseksi Jobbikia on Googlen mukaan kuvailtu Suomen Uutisissa, Hommalla ja kerran Verkkouutisissa. Ja Voima-lehden kirjeenvaihtajakolumnisti on sitä käyttänyt myös. Kysyn vaan, että miksi tällainen valinta juuri nyt, Yle?

Jobbik on pyrkinyt viimevuosina brändäämään itseään maltillisemmaksi ja laajentamaan telttaanss kannatuksen kasvaessa. Kävi elintila Orbanista oikealla ahtaaksi ja oppositiosta piti jotenkin vastustaa. Räväkimmät oikeistodissidentit jopa erosivat vastalauseena hiljan.

Vuosia myöhässähän tuo valtiollinen Yleisradio taas asiaan herää, mutta kaiketi joko liittyy tuohon puolueen uudelleenasemoitumiseen tai sitten on puhdas sattuma eikä noissa ole sen kummempaa konsistenssia. Ehkä se Orbanin kritisointi ja poliittinen vastustus oppositiosta aiheuttaa tällästä tuntosarvien herkkyyttä ja edistää uudelleenmuotoilua  :roll:
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10717
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Nuivat tuntuu aina olevan pölkkypäitä jotka kyykyttävät omia äänestäjiää ja sitten kun siihen tulee vastareaktio niin syytetään milloin mitäkin. Pitäisiköhän Orbanin katsoa peiliin eikä syytellä sorosta. Meilläkin persut saisivat ruveta puolustamaan potentiaalisten äänestäjiensä etuja.
Orban ei taida olla mikään talousnero, kun kasvua osataan hakea ainoastaan työläisiä kyykyttämällä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 110
 • Liked: 40261
... Järjestäjä sanoo googlen käännöksen mukaan "A bitch would be a strong picture if we were to lie down by the hand at the foot of the stairs" eli suunnitelmissa on kuvata portailla voimakkaita tunteita herättävä propagandapätkä. He ottavatkin kuvan, jossa "poisheitetyt makaavat pidätettyinä portaiden edessä"; kuva on liitteenä. Nähtävästi kuva oli jo liian näytelty jopa sosialistisen lehdistön levitettäväksi, joten he levittivät vain samoissa portaissa käytyä "ulosheittoa".

Tosi paksua jööttiä soroslaisilta, mutta tuota lavastustoimintaa tapahtuu jatkuvasti ja HS tarttuu tunnetusti hanakasti kiinni näihin provokaatioihin.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 782
 • Liked: 344
 • Persulla on näin pitkä...
Tää ei kai ole Putinin masinoima kansannousu, koska Eurostoliitto suhtautuu tähän myönteiseti.

Se voisi kuitenkin olla Sorosin luoma diversio, jotta huomio kiinnittyisi pois Ranskan vall... tarkoitan Keltaliivien protesteista. : foliohattu:

Ai että Ranskan protestit on aitoja, koska pressa on suvakki?  Mutta Unkarissa Soroksen lavastamia, koska uljas nationalistipresidentti nauttii 101%:sta kansansuosiota.  :facepalm:


Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 536
 • Liked: 7813
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Siis ajatelkaa: Unkarilainen kansalaisjärjestö, jonka rahat tulevat Sorosilta, työntekijät ulkomailta ja ainoa tarkoitus on vastustaa hallituksen politiikkaa. Ja sitten parutaan jos Unkari haluaa rajoittaa tällaisten järjestöjen toimintaa. Ainakaan Hesarin toimittajalle ei tullut mieleen kyseenalaistaa yhtään mitään.
Mutta jos Trump sai Venäläistä rahaa/huomiota, niin hän on ihan pska ja korruptoitunut.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 110
 • Liked: 40261
Tsekkasin netistä mitä tuo soroslaisten "orjalaiksi" väittämä pitää sisällään. Juttua löytyi New York Timesistä. Uuden lain mukaan työntekijät voivat tehdä halutessaan vuodessa aiemman 250 tunnin sijaan 400 tuntia ylitöitä ja työnantaja voi kompensoida tästä työstä entisen yhden vuoden sijaan kolmen vuoden aikana. Samalla työnantajat voivat sopia ylitöistä suoraan työntekijöiden kanssa ohi ammattiliittojen ja muiden organisaatioiden.

Eipä kuullosta miltään "orjalailta". Sipilän kiky-sopimuskin oli pahempi orjalaki. Siinä ei edes kompensoitu tehdystä lisätyöstä ja sitä edeltäviin mielenosoituksiin osallistui Suomessa 30.000 henkilöä. Soroksen joukot tuskin osallistuivat näihin, sillä eihän kyse ollut "human rightseista".

Lainaus
Hungary: Lawmakers OK Labor Code Changes Seen as 'Slave Law'

The New York Times 12.12.2018 linkki juttuun

BUDAPEST, Hungary — Hungary's parliament on Wednesday approved amendments to the labor code — changes that trade unions and opponents have criticized as "slave law" benefiting employers.

Lawmakers voted 130-52, with one abstention, to pass the government-backed proposal. Opposition members tried to stop the measure's approval by blowing whistles and sirens during most of the voting and blocking access to the parliament speaker's pulpit.

The changes include raising the maximum amount of overtime workers can put in a year from 250 to 400 hours and relaxing other labor rules in a bid to offset Hungary's growing labor shortage.

The legislation also gives employers three years instead of one to settle payments of accrued overtime. Another amendment allows employers to agree on overtime arrangements directly with workers, bypassing collective bargaining agreements and the unions.
(...)

Mielenkiintoista, että Unkarin parlamentissa opposition edustajat häiritsivät lain hyväksymistä sireenejä soittamalla ja pilleihin puhaltamalla äänestyksen aikana (liekö Soros saanut edullisesti Hongkongista erän pillejä?) ja estämällä pääsyn parlamentin puhemiehen aitioon. Taitavat olla niitä "paremman demokratian" kannattajia?

Opposition toimet ovat jo samanlaista kuin meno Ukrainassa aikoinaan. En ihmettelisi sitä, jos soroslaiset olisivat jo rakentelemassa Budapestiin uutta maidania, jotta eurooppalaiset poliitikot ja ulkovallat voisivat myös sekaantua Unkarin asioihin. Provokaatioita, mielenosoittajia ja maidaneita voi ostaa rahalla. Ukrainassa tosin halvemmalla (50 euroa per mielenosoittaja, kun maan keskipalkka oli tuolloin 200 euroa/kk), kuin Unkarissa.

EDIT typo
EDIT2 korjattu kohta "työnantajat voivat sopia ylitöistä suoraan työnantajien kanssa" -> "työnantajat voivat sopia ylitöistä suoraan työntekijöiden kanssa"
« Viimeksi muokattu: 18.12.2018, 11:52:33 kirjoittanut akez »
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 021
 • Liked: 131631
En ihmettelisi sitä, jos soroslaiset olisivat jo rakentelemassa Budapestiin uutta maidania, jotta eurooppalaiset poliitikot ja ulkovallat voisivat myös sekaantua Unkarin asioihin.

Suomen valtamediassa jaksavat paisutella (mm. väite kuusipäiväiseen työviikkoon siirtymisestä), mutta eiköhän tämä mene nopeasti pois päiväjärjestyksestä, kun uusissa työaikalaeissa on kyseessä myös Saksan autonvalmistajien etu.

Lainaus
EU-komissio ei ole reagoinut viimeisimpiin lakiesityksiin tai mielenosoituksiin.
Yle 17.12.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 110
 • Liked: 40261
Tuossa Unkarin laissa on pohjimmiltaan kyse samasta asiasta kuin Sipilän kiky-orjalaissa. Vain poliittisia tarkoituksia varten luodussa eurossa valuuttakurssit eivät voi joustaa, joten ei-optimaalisella valuutta-alueella (kansalliset yksiköt, joilla suhdanteet erilaisia) voidaan tehdä vain sisäistä devalvaatiota kilpailukyvyn parantamiseksi, eli laskea työntekijöiden palkkoja tekemällä enemmän työtä samalla rahalla (malli Sipilä) tai pidentämällä työntekijän kompensaation saamisaikaa (malli Orban). Toisessa mallissa työntekijä edes saa rahansa. Muuten kummassa? Kumpi on parempi työntekijän kannalta?
« Viimeksi muokattu: 18.12.2018, 12:06:28 kirjoittanut akez »
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 021
 • Liked: 131631
Nyt kun Suomen ulkoministeriö korjailee Unkarissa "vääriä tulkintoja" ja "virheellisiä tietoja" pääministeri Sipilän lausunnoista, niin kenenkähän asia olisi korjata Unkarista valtamediassa levitetyt valheet?

Valtamedia on mielellään raportoinut Unkarin työlain uudistusta vastustavista mielenosoituksista ja käyttänyt laista mieluusti sen vastustajien lailla nimitystä "orjalaki". Muun muassa Helsingin Sanomat väitti, että uusi laki mahdollistaa velvoittamisen kuusipäiväiseen työviikkoon. The Guardianin mukaan työnantaja voi pakottaa (force) työntekijät 400 tunnin vuosittaisiin ylitöihin, mikä vastaa yhtä ylimääräistä työpäivää viikossa.

Oikeasti ylitöistä sovitaan Unkarissa työnantajan ja työntekijöiden kesken. Jos jonkun toimittajan mielestä työntekijöiden asema on Unkarissa niin huono, ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin suostua ylitöihin, niin tämä pätee yhtä lailla monessa muussakin EU-maassa ja on kokonaan eri keskustelu. Ei ole työnantajienkaan etu kuormittaa ihmisiä jatkuvilla ylitöillä, kuten toimittajat näyttävät luulevan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 816
 • Liked: 4029
Nyt pisnesmiehet hereillä!
Unkarissa laaditaan orjalakeja, onko kukaan kysellyt olisiko siellä tervan tarvetta???
"Keskustan hallintovaliokuntaryhmän kanta al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin on selkeä. Emme hyväksy massapalautuksia, myös lasten osalta tilanne harkittava tarkkaan. Vapaaehtoisesti kalifaattiin lähteneet ovat itse kohtalonsa valinneet. Jääkööt sinne". King in the North. Defender of Lapland, Mikko Kärnä (kesk.)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10717
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Tuossa Unkarin laissa on pohjimmiltaan kyse samasta asiasta kuin Sipilän kiky-orjalaissa. Vain poliittisia tarkoituksia varten luodussa eurossa valuuttakurssit eivät voi joustaa, joten ei-optimaalisella valuutta-alueella (kansalliset yksiköt, joilla suhdanteet erilaisia) voidaan tehdä vain sisäistä devalvaatiota kilpailukyvyn parantamiseksi, eli laskea työntekijöiden palkkoja tekemällä enemmän työtä samalla rahalla (malli Sipilä) tai pidentämällä työntekijän kompensaation saamisaikaa (malli Orban). Toisessa mallissa työntekijä edes saa rahansa. Muuten kummassa? Kumpi on parempi työntekijän kannalta?

Oikeasti voitaisiin tehdä paljonkin muuta jos vaan niin haluttaisiin,

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 568
 • Liked: 15518
Hyysärin mukaan.
Unkarissa kansa alkaa kyllästyä hallituksen touhuun.

Todellisuudessa siellä kävi näin.
Lainaus
Minimum wage to increase to HUF 149,000 next year (2019)
December 30, 2018 3:05 PM
Lainaus
At the meeting of the Permanent Consultation Forum of the Competitive Sector and the Government, a two-year agreement was reached pursuant to which the minimum wage and the guaranteed wage minimum for qualified workers will increase by 8 per cent in 2019 and by another 8 per cent in 2020. The forum determined the rate of the recommended wage increase at 8 per cent for both years, Finance Minister Mihály Varga announced.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022