UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2018-09-24 HS: Satiiriohjelma opastaa kiinalaisia käyttäytymään Ruotsissa  (Luettu 4967 kertaa)

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 1149
Lainaus käyttäjältä: HS Anne Viljamaa 24.9.2018
Lainaus
Satiiriohjelma opastaa kiinalaisia käyttäytymään Ruotsissa: ”Historiallisten rakennusten ulkopuolelle ei saa ulostaa” – Kiina vaatii SVT:ltä anteeksipyyntöä

Kiinan Ruotsin-suurlähettiläs pitää satiirivideon sisältöä rasistisena ja provosoivana. Videon tekoon johtanut syyskuun alun välikohtaus on jo aiemmin saanut Kiinan ulkoministeriön vaatimaan anteeksipyyntöä Ruotsin hallitukselta.

Kaikki sai alkunsa 2. syyskuuta Ruotsissa tapahtuneesta välikohtauksesta, joka johti kiinalaisturistien poistamiseen poliisin voimin tukholmalaisesta hostellista.

Välikohtaus käynnistyi, kun kolmihenkinen kiinalaisperhe saapui Vasastadenin kaupunginosassa sijaitsevaan hostelliin vuorokautta ennen huonevarauksensa alkamisajankohtaa.

...

Kiinassa tapaus on herättänyt laajaa huomiota viestimissä ja sosiaalisessa mediassa, jossa Ruotsista on annettu kuva vaarallisena matkustuskohteena.

Muutaman viikon kuluttua välikohtauksesta Kiinan Tukholman-lähetystö julkaisi kannanoton, jossa se väitti poliisin asettaneen Kiinan kansalaiset hengenvaaraan ja rikkoneen ihmisoikeuksia.

Kiinan ulkoministeriö vaati Ruotsin hallitukselta anteeksipyyntöä, välikohtaukseen osallistuneiden poliisien rankaisemista ja korvausten maksamista.

...

”Opasvideota” ennen puhuva juontaja toteaa, että Kiinassa ei näy SVT, Facebook, Instagram eikä Youtube. Siten ”Ruotsin virallinen kanava” opastaa ”Youku-verkkosivustolla” julkaistavassa videossa kiinalaisturisteja, miten käyttäytyä Ruotsissa.

Videon alussa ”suuresti kunnioitettavat” kiinalaisturistit toivotetaan tervetulleiksi Ruotsiin. Sitten seuraa useita vinkkejä siitä, miten välttää kulttuurien yhteentörmäykset.

Ensimmäiseksi video neuvoo, ettei historiallisten rakennusten ulkopuolelle saa ulostaa. Sitten seuraa ohje käsienpesusta. Seuraavaksi videolla näkyy koiria ulkoiluttava kansalainen.

”Jos näet jonkun liikkuvan ulkona koiransa kanssa, se ei tarkoita, että hän olisi juuri käynyt ostamassa lounaansa”, juontaja jatkaa.

Kiinalaisille kerrotaan myös, että Ruotsissa syödään veitsellä ja haarukalla eikä ulosteta ruokapöydän viereen.

”Yksi suuri kulttuuriero on, että te kiinalaiset olette rasisteja. Ruotsissahan asuu mustia, juutalaisia, arabeja ja jopa homoseksuaaleja”, juontaja luettelee ja muistuttaa, että Ruotsi kunnioittaa periaatetta, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.  :flowerhat:

Videon lopuksi kiinalaisille muistutetaan, että jos he eivät käyttäydy kunnolla, heidät rökitetään perusteellisesti, ”så kommer vi att spöa skiten ur er”.  :flowerhat:

...

Kiinan Ruotsin-lähetystö on julkaissut verkkosivulla lausunnon, jonka mukaan SVT:n on pyydettävä Kiinalta anteeksi ”rasistisen, provosoivan ja loukkaavan” videon julkaisemista.

Lausunnossaan lähetystö huomauttaa myös, että satiiriohjelmassa esitettiin Kiinasta väärä kartta, jossa Taiwan ja osa Tiibetin alueesta oli jätetty Kiinan rajojen ulkopuolelle.

...

”Ajatella, että tällaisia asioita voi tapahtua Ruotsissa, joka on etnisen tasa-arvon puolestapuhuja!” lähetystön lausunnossa todetaan.

Hesarissakin välillä juttuja jotka saavat naurahtelemaan  ;D

Matkustin joskus Kiinaan maateitse, mukanani paperinen Kiinan kartta ja kun rajavartijat olivat ratsanneet etnisesti profiloimansa kanssamatkustajani ensin, ottivat sitten karttani syyniin. Antoivat kyllä pitää sen, mutta tähdensivät että seuraavalla kerralla pitää ostaa oikea kartta ja että kartassani on virheellisesti esitetty Taipei Taiwanin pääkaupunkina. Peking on Kiinan kansantasavallan pääkaupunki ja Taiwan on osa Kiinan kansantasavaltaa, toitottivat.
« Viimeksi muokattu: 24.09.2018, 13:22:43 kirjoittanut Luka Mokonesi »
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 187
 • Liked: 3638
 • Mersupersu
Lainaus
”Yksi suuri kulttuuriero on, että te kiinalaiset olette rasisteja. Ruotsissahan asuu mustia, juutalaisia, arabeja ja jopa homoseksuaaleja”

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ei saatana, että repesin!

Onhan se tietty myös ruotsalaisten puolelta kauheaa rasismusta, ettei huoneeseen pääse vuorokautta aikaisemmin kuin alunperin varattu. Jostain olin lukevinani, että henkilökuntaa oli uhkailtu ja älämölöä pidetty.

Hostellit nyt eivät ole sitä maksukykyisintä joukkoa kiinalaisia houkuttelemassa muutenkaan ja kyseistä rotua kansaa kansallisuutta olevia tuntevana joukkoon mahtuu todellista heinäkenkää, jotka kuvittelevat olevansa maailman napoja vailla mitään käytöstapoja.

Mutta tuo suvaitsevaisuus se vain ylitsevuotaa jo runsain tavoin. Mahtaa olla kiinalaisessa mediassa taas juhlapäivät, kun moista levitetään. Rasisteja kun ovat, niin totuuden sanominen ääneen on kova pala.
Natan Sharansky: "understand a critical difference between the world of fear and the world of freedom. In the former, the primary challenge is finding the inner strength to confront evil. In the latter, the primary challenge is finding the moral clarity to see evil."

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 796
 • Liked: 5454
Täältä pääsee lukemaan sitä toistakin puolta linkkien kautta. En sotke ketjua lainauksin kun siellä on videota ja kuvaakin.

China demands apology over Swedish broadcaster’s comedy show on tourist spat
Attacks on programme and its presenter are the latest turn in an international incident that began when three Chinese visitors arrived at a Stockholm hostel well before check-in time
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/2165412/china-demands-apology-over-swedish-broadcasters-comedy-show

China decries ‘arrogance’ in Sweden and rejects police response as tourist row escalates
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/2164759/china-decries-arrogance-sweden-and-rejects-police-response

"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 430
 • Liked: 5262
Vaan ketkäs omistavatkaan nykyään Volvon henkilöautoteollisuuden? Aivan oikein, kiinalaiset.

Mikä on se matkustajaryhmä, jonka avulla Hellsinki-Tukholmabadin välinen laivalinja aiotaan saada kannattavaksi, ja jota palvellaan laivalla heidän äidinkielellään? Aivan oikein, kiinalaiset.

Kiinan ja kiinalaisten merkitys kasvaa sekä kulttuurillisesti että taloudellisesti, toivottavasti tämä ohjelma ei haittaa Suomea ja suomalaisia. Syystä tai toisesta ruotsalaiset halunnevat kokea jotain ylemmyyttä kiinalaisia kohtaan, syytä tähän en tiedä. Suomalaisilla ei ole vastaavaa tarvetta korostaa ylemmyyttä kiinalaisia kohtaan.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 675
 • Liked: 6903
Videon siis tehnyt paikallinen Yle, ja nähtävillä tääällä: https://www.svt.se/kultur/kina-kraver-ursakt-av-svt

Satiiria saa minusta tehdä, vaikka tuo nyt melko yliampuvalta kiinalaisten turistien yleiseen käyttäytyiseen nähden tuntuukin (tässä nimenomaisessa tapauksessa en ymmärrä, miksi maan ulkoministeirö moisia perseilijöitä oikein puolustaa. Merkkihenkilöiden sukulaiset eivät varmaan hostellivarauksia edes tee?)

Vähän vain askarruttaa, olisiko toimittajilla vielä työpaikka, jos olisivat tehneet samnalaisen opasvideon vaikka maahantuleville afgaaneille ja romaneille... Jälkimmäisessä tapauksessa ne ulkoilutettavat koirat olisi voinut korvata vaikka 10-vuotiailla poikalapsilla.

Ehkä tästäkin tulee vielä isompi poru, mutta toisessa tapauksessa biomassa olisi iskenyt tuulettimeen jo vauhdilla.
« Viimeksi muokattu: 24.09.2018, 17:05:07 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 796
 • Liked: 5454
Mahtaako rasistinen Ruåtsi joutua ottamaan taloudellisesti takkiinsa kun ärsyttivät Kiinaa? Saattaapi hidastua hurrien kontit kinuskien satamissa...

Nåh, ainahan sieltä etelästä saa otettua korviketta vaikka välimeren ylitys onkin hankaloitunut.

Kumma muuten kun ruåtsalaisille tuntuu olevan ok pilkata kiinalaisia kun muuten ovat niin suvaitsevaisia jne... Suomalaisilla olisi tilaisuus napata nuo turistieurot nyt kotiin.

Could one Chinese family’s night in Stockholm send a chill through the Swedish economy?

Lainaus
Police treatment of a trio at a hostel in the European country has raised hackles in China but will it affect Sweden’s status as a growing destination for Chinese tourists? Beijing media worker Wang Ming had previously not thought about visiting Sweden but now he is sure he never will.

“Since a Chinese citizen’s mistreatment at the hands of Swedish police, I have now crossed Sweden off the list of potential travel destinations for me and my family,” said Wang, using a pseudonym. “There’s no need to put ourselves in a strange country and environment that might be uncomfortable.” Wang’s decision follows a dispute between a Chinese family visiting Stockholm and Swedish police that escalated into a diplomatic incident.

On September 2, a man, identified only by his surname Zeng, and his parents had arrived at the Generator Stockholm hostel in the Swedish capital just after midnight, 14 hours before check-in time. They were refused permission to wait at the lobby and later forcefully removed from the hostel by Swedish police, according to Zeng. Footage of the man screaming at the police officers outside the hostel was later posted online. In the days that followed, the Chinese embassy in Sweden condemned the Swedish police’s conduct and warned Chinese visiting the country.

Then on Friday, a news channel on Sweden’s national broadcaster Sveriges Television (SVT) aired a satirical video listing a number of dos and don’ts for Chinese tourists. The clip featured signs discouraging Chinese tourists – represented as figures in farmer’s hats – from defecating on the streets, and advised them not to mistake pet dogs as lunch. The programme prompted the Chinese embassy to lash out again, accusing the programme and presenter Jesper Rönndahl of “spreading and advocating racism and xenophobia outright”.

The embassy also issued a fresh warning to its citizens travelling to Sweden.
On Monday night, China’s digital warriors scaled the Great Firewall to descend upon the Facebook pages of the Swedish Ministry for Foreign Affairs, SVT and Rönndahl. Members of an online forum of people who spam those who “insult China” left thousands of negative comments on those pages. Behind the firewall, there were calls across Chinese social media for people to not travel to Sweden. Others called on patriotic Chinese citizens to boycott Ikea, a Swedish furniture chain popular in China.
“We should voluntarily boycott Sweden, make them sorry for what they’ve done,” one internet user wrote on China’s Twitter-like service Weibo. But other commenters criticised the Chinese family and said there was no need to hit back at Sweden.

Travel and tourism was less than a tenth of Sweden’s gross domestic product last year, according to data from the World Travel and Tourism Council. But more Chinese tourists are visiting the country as they travel farther and more frequently. Sweden was one of the top 10 destinations with the fastest growth of Chinese tourist numbers in the first half of the year, according to the Beijing-based China Tourism Academy.

And in the first half of 2017, Chinese tourists spent about 153,000 room nights in the country – up almost 20 per cent year on year – according to Li Chunmei, chief representative of Visit Sweden in China. However, despite the online onslaught, industry veterans and analysts said the impact on Sweden would be minor, if any. China was also unlikely to take action on Swedish firms over the incident, according to Shanghai University international relations professor Jiang Shixue. Liu Simin, a tourism researcher at Beijing Foreign Languages University, said Sweden did not rely on tourism, let alone visitors from China. “Sweden is far from China and its costs are high, so very few Chinese people travel there in the first place. It’s not such a popular travel destination among the Chinese,” Liu said.

But Björn Jerdén, head of the Asia programme of the Swedish Institute of International Affairs, said it was too early to tell if the incident would have any economic impact on Sweden. There is a precedent of action on what Beijing deems politically sensitive issues having economic consequences, as has been the case for countries hosting the Dalai Lama, who visited Sweden this month but did not meet any high-level officials. A 2013 study in the Journal of International Economics found that between 2002 and 2008 countries that received the Dalai Lama at the highest political level had an average fall in exports to China of roughly 17 per cent. Norway’s salmon exports to China took a hit after the Nobel Peace Prize was awarded to Liu Xiaobo, according to a 2015 study published in the journal Asian Perspective. Even if China takes no official action, public sentiment can land punches.

In 2016 and 2017, an unofficial public boycott of South Korean goods in protest against Seoul’s deployment of a US-backed missile shield brought South Korean conglomerate Lotte to its knees in China. According to South Korean daily Chosun, the chain suffered an operating loss of around US$140 million in China in those two years.
Additional reporting by Keegan Elmer
https://www.scmp.com/news/china/society/article/2165728/could-one-chinese-familys-night-stockholm-send-chill-through
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 868
 • Liked: 1740
Tiedostava media vieroksuu kiinalaisia ja japanilaisia jotka eivät palvo heidän matulemmikkejään. Kiina ei ota turviksia vastaan ollenkaan ja Japani otti viime vuonna muutaman kymmenen eli käytännössä sekään ei osallistu islamin invaasion tukemiseen.
« Viimeksi muokattu: 26.09.2018, 05:20:35 kirjoittanut arpi »

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 675
 • Liked: 6903
Lainaus käyttäjältä: HS Anne Viljamaa 24.9.2018
Lainaus
”Opasvideota” ennen puhuva juontaja toteaa, että Kiinassa ei näy SVT, Facebook, Instagram eikä Youtube. Siten ”Ruotsin virallinen kanava” opastaa ”Youku-verkkosivustolla” julkaistavassa videossa kiinalaisturisteja, miten käyttäytyä Ruotsissa.
Tämä siis tapahtui oikeasti. Youku on siis paikallinen Youtuben korvike ja SVT latasi videonsa sinne kiinankielisesti tekstitettynä. Nyttemmin SVT:n johdossa on arveltu, että tämä saattoi olla virhe:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-chefen-efter-kinasatiren-helheten-av-vart-budskap-gick-forlorad
« Viimeksi muokattu: 26.09.2018, 07:29:36 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 176
 • Liked: 6679
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Kiina on kyllä vaikea pala Älymystölle. Periaatteessa niin (keltaista) neekeriä mutta ei sitten kuitenkaan, uhriutuminen puuttuu ja kiinalaisten nopea vaurastuminen ja eurooppalaisten köyhtyminen näkyy väkisinkin vaikka olisi kuinka paksut euvostoliittolasit päässä. Sitten ne on vielä ihan väärällä tavalla ylpeitä; ei keksitystä historiasta ja jostain paskakulttuurista vaan esim. siitä että heillä on varaa sanoa vaikkapa franskan pressalle että "parempi jos lääkäri parantaa ensi itsensä ja tulee vasta sitten neuvomaan"

Sama on näkyvissä suhtautumisessa japanilaisiin ja korealaisiin, etsitään vastenmielisiä marginaali-ilmiöitä ja namutellaan niillä. Tottahan ne tietysti ovat mutta jokainen voi miettiä minkälaisen dokkarin Euroopasta saisi aikaan..

Olisikin hauska nähdä tällainen tuotos ja ehkä näemmekin sellaisen lähitulevaisuudessa..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 816
 • Liked: 2062
 • ääärinuiva
Lainaus
”Yksi suuri kulttuuriero on, että te kiinalaiset olette rasisteja. Ruotsissahan asuu mustia, juutalaisia, arabeja ja jopa homoseksuaaleja”

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ei saatana, että repesin!

Onhan se tietty myös ruotsalaisten puolelta kauheaa rasismusta, ettei huoneeseen pääse vuorokautta aikaisemmin kuin alunperin varattu. Jostain olin lukevinani, että henkilökuntaa oli uhkailtu ja älämölöä pidetty.

Hostellit nyt eivät ole sitä maksukykyisintä joukkoa kiinalaisia houkuttelemassa muutenkaan ja kyseistä rotua kansaa kansallisuutta olevia tuntevana joukkoon mahtuu todellista heinäkenkää, jotka kuvittelevat olevansa maailman napoja vailla mitään käytöstapoja.

Mutta tuo suvaitsevaisuus se vain ylitsevuotaa jo runsain tavoin. Mahtaa olla kiinalaisessa mediassa taas juhlapäivät, kun moista levitetään. Rasisteja kun ovat, niin totuuden sanominen ääneen on kova pala.
Tyypillistä ruotsalaista lälläri ininää. Niitä todellisia notkuja rasseja, jotka swedujen piikkiin oleilee ei tietenkään soimata, mutta kiinalaisia, joilla on mielistelemätön asenne vetelehtijöitä ja näiden hyysäjiä kohtaan saa kuittailla satiirissa. Maassa, jossa on kiinalaisten omistamia firmoja ei luulisi olevan hyvä kuittailla tuolla lailla satiirisesti työnantajille.
Minä voisin monta kurpitsavaunu vitsailua kertoa hölmölän väelle, ne vain eivät ole keksittyjä juttuja.

Tiedättehän että te Swedut olette tyhmiä pelkureita. Ruotsissahan asuu eräitä notkuja mustia, arabeja ja jopa homoseksuaaleja ja vähenemässä määrin juutalaisia, joita kahta viimeksi mainittua varsinkin arabit vainoaa, ja ette muuta keksi kuin vittuilla asiaan mitenkään kuuluvia kiinalaisia.
Missä ******i siellä ongelma.

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 115
 • Liked: 5293
Lainaus käyttäjältä: HS Anne Viljamaa 24.9.2018
Lainaus
”Opasvideota” ennen puhuva juontaja toteaa, että Kiinassa ei näy SVT, Facebook, Instagram eikä Youtube. Siten ”Ruotsin virallinen kanava” opastaa ”Youku-verkkosivustolla” julkaistavassa videossa kiinalaisturisteja, miten käyttäytyä Ruotsissa.
Tämä siis tapahtui oikeasti. Youku on siis paikallinen Youtuben korvike ja SVT latasi videonsa sinne kiinankielisesti tekstitettynä. Nyttemmin SVT:n johdossa on arveltu, että tämä saattoi olla virhe:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-chefen-efter-kinasatiren-helheten-av-vart-budskap-gick-forlorad

Jos Ruotsin yle olisi tehnyt kyseisenlaisen satiirivideon somaleista tai arabeista, olisivat varmaan paljon nopeammin huomanneet tehneensä virheen.
« Viimeksi muokattu: 26.09.2018, 23:32:19 kirjoittanut ismolento »

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 955
 • Liked: 9706
 • Lorem ipsum dolor sit amet.
Tämä siis tapahtui oikeasti. Youku on siis paikallinen Youtuben korvike ja SVT latasi videonsa sinne kiinankielisesti tekstitettynä. Nyttemmin SVT:n johdossa on arveltu, että tämä saattoi olla virhe:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-chefen-efter-kinasatiren-helheten-av-vart-budskap-gick-forlorad

Nyt ei muuta kuin vanha kunnon "se oli vaan läppä" -puolustus käyttöön ja kova murjotus kun selitys ei mene läpi. Näillä eväillä pystyy uhriutumaan kunnolla kun kiinalaiset kostavat.
Opas suomalaisiin sielunmaisemiin. Sopii erityisesti mamuille ja muille muukalaisille.

https://yadi.sk/d/dxWotXkl6Sbe9w

Sisältää rotuajattelua ja muuta hienoa!

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 650
 • Liked: 611
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
<snip>...</snip>
Jos Ruotsin yle olisi tehnyt kyseisenlaisen satiirivideon somaleista tai arabeista, olisivat varmaan paljon nopeammin huomanneet tehneensä virheen.

Tämähän oli juuri tekijätiimin pointti... Kyseessä ruotsalaisten paljon huonompi versio Noin viikon uutisista. Ankkurina toimiva Kinder-munan näköinen Jesper Rönndahl totesi että afrikkalaisia ja arabeja ei voi Ruotsissa haukkua rasismileiman pelossa, mutta kiinalaisia voi, kun kaikki ruotsalaiset vihaavat kiinalaisia.
Und wir sind dann Helden. Für einen Tag.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 275
 • Liked: 3942
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
No ei yleisesti ottaen kiinalaiset mitään ruudinkeksijöitä ole. Meitä paljon tyhmempää sakkkia sustaa tuollapäin maailmaa.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 503
 • Liked: 9189
Lainaus
otsi ja Kiina tukkanuottasilla - Kiinalaisturistit mokailivat Ruotsissa, pilkkavideo leviää Kiinan Youtubessa

27.9.2018 14.19
https://m.kauppalehti.fi/uutiset/ruotsi-ja-kiina-tukkanuottasilla---kiinalaisturistit-mokailivat-ruotsissa--pilkkavideo-leviaa-kiinan-youtubessa/pPtaGXcH
Tässä nyt on sellaista rasismia, joka voi oikeasti vahingoittaa maan mainetta. Eikä ole mikään yllätys, että juuri Ruotsin valtiollinen TV-yhtiö syyllistyy siihen. Kun nämä "antirasistit" ovat niitä kovimpia rasisteja tosielämässä.

sancai

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 278
 • Liked: 1153
Kiina on kyllä vaikea pala Älymystölle. Periaatteessa niin (keltaista) neekeriä mutta ei sitten kuitenkaan, uhriutuminen puuttuu ja kiinalaisten nopea vaurastuminen ja eurooppalaisten köyhtyminen näkyy väkisinkin vaikka olisi kuinka paksut euvostoliittolasit päässä. Sitten ne on vielä ihan väärällä tavalla ylpeitä; ei keksitystä historiasta ja jostain paskakulttuurista vaan esim. siitä että heillä on varaa sanoa vaikkapa franskan pressalle että "parempi jos lääkäri parantaa ensi itsensä ja tulee vasta sitten neuvomaan"

Sama on näkyvissä suhtautumisessa japanilaisiin ja korealaisiin, etsitään vastenmielisiä marginaali-ilmiöitä ja namutellaan niillä. Tottahan ne tietysti ovat mutta jokainen voi miettiä minkälaisen dokkarin Euroopasta saisi aikaan..

Olisikin hauska nähdä tällainen tuotos ja ehkä näemmekin sellaisen lähitulevaisuudessa..
Etenkin Amerikassa aasialaiset ja kiinalaiset ovat oikein piikki suvakkien lihassa. Nyt jo yliopistot joutuvat syrjimään heitä sisäänpääsykiintiöissä. Tämä siitä huolimatta, että kiinalaiset ovat kohdanneet paljon ihan oikeaa rasismia USA:n historiassa, eli heidän pitäisi kaikkien mahdollisten virallisen totuuden mukaisten teesien mukaan olla alisuoriutujia.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 048
 • Liked: 6256
 • Kuka vei meidän munat?
Etenkin Amerikassa aasialaiset ja kiinalaiset ovat oikein piikki suvakkien lihassa. Nyt jo yliopistot joutuvat syrjimään heitä sisäänpääsykiintiöissä. Tämä siitä huolimatta, että kiinalaiset ovat kohdanneet paljon ihan oikeaa rasismia USA:n historiassa, eli heidän pitäisi kaikkien mahdollisten virallisen totuuden mukaisten teesien mukaan olla alisuoriutujia.

Ei pelkästään rasismia vaan kiinalaiset taitaa olla ainoa väestöryhmä jota varten USA on erikseen säätänyt jopa lakeja jotta mm. kiinalaisten maahantulo estetään.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Exclusion_Act

Tästä huolimatta kiinalaiset valtaa kohta koko USA:n.

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 115
 • Liked: 5293
<snip>...</snip>
Jos Ruotsin yle olisi tehnyt kyseisenlaisen satiirivideon somaleista tai arabeista, olisivat varmaan paljon nopeammin huomanneet tehneensä virheen.

Tämähän oli juuri tekijätiimin pointti... Kyseessä ruotsalaisten paljon huonompi versio Noin viikon uutisista. Ankkurina toimiva Kinder-munan näköinen Jesper Rönndahl totesi että afrikkalaisia ja arabeja ei voi Ruotsissa haukkua rasismileiman pelossa, mutta kiinalaisia voi, kun kaikki ruotsalaiset vihaavat kiinalaisia.

Ruotsalaiset halveksivat kaikkia muukalaisia mutta eivät vaan uskalla kaikille uittuilla.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 955
 • Liked: 9706
 • Lorem ipsum dolor sit amet.
<snip>...</snip>
Jos Ruotsin yle olisi tehnyt kyseisenlaisen satiirivideon somaleista tai arabeista, olisivat varmaan paljon nopeammin huomanneet tehneensä virheen.

Tämähän oli juuri tekijätiimin pointti... Kyseessä ruotsalaisten paljon huonompi versio Noin viikon uutisista. Ankkurina toimiva Kinder-munan näköinen Jesper Rönndahl totesi että afrikkalaisia ja arabeja ei voi Ruotsissa haukkua rasismileiman pelossa, mutta kiinalaisia voi, kun kaikki ruotsalaiset vihaavat kiinalaisia.

Joo, mutta ne näyttivät kiinalaisille kuitenkin vain ne turisteille tarkoitetut ohjeet ilman pitkää pohjustusta ja selittämättä, että kyse on sketsistä.

Sama kuin Yle näyttäisi vartin pätkän, jossa käytäisiin läpi ikäviä stereotyyppejä ruotsalaisista, ja julkaisisi ruotsalaisia varten vajaan minuutin pätkän, jossa ne kaikki esitellään sellaisenaan, ilman mitään selityksiä. Svenssonit vetäisivät pultit ja täydestä syystä, koska Yle sentään on valtiollinen propagandatuutti.

https://youtu.be/GpjkURzcgi8?t=470
Opas suomalaisiin sielunmaisemiin. Sopii erityisesti mamuille ja muille muukalaisille.

https://yadi.sk/d/dxWotXkl6Sbe9w

Sisältää rotuajattelua ja muuta hienoa!

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 367
 • Liked: 4407
Lainaus
Kiina antoi matkustusvaroituksen Ruotsiin

Kiinan suurlähetystö varoittaa Ruotsissa tapahtuvista ryöstöistä ja väkivallasta.

Kiinan suurlähetystö uusi matkustusvaroituksen kansalaisilleen Ruotsiin matkustamisesta, kertoo South China Morning Post.

Kiinan suurlähetystön sivuilla on tiedote, jossa todetaan Ruotsissa tapahtuvan jatkuvasti väkivaltaisuuksia ja ryöstöjä. Pelkästään viimeisten kolmen kuukauden aikana kiinalaisten turistien kerrotaan joutuneen yli 40 selkkaukseen Ruotsissa.
https://www.verkkouutiset.fi/kiina-antoi-matkustusvaroituksen-ruotsiin/
"Terveisiä köyhänperältä. Iltalehdet julistaa tänään, että olen Suomen köyhin kansanedustaja. Rakastan tätä titteliä. Kenenkään ei siis nyt ole syytä olla kateellinen." Mauri Peltokangas Facebookissa 4.11.2019.

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 316
 • Liked: 5941
^Italia teki saman tässä viikolla.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 430
 • Liked: 5262
^Ja nykymenon jatkuessa sama tulee koskemaan jossain vaiheessa myös Suomea.

Tagit: