Kirjoittaja Aihe: Vaalikone uskonnonvapaudesta  (Luettu 3973 kertaa)

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 862
 • Liked: 683
 • nuivaantunut
Vs: Vaalikone uskonnonvapaudesta
« Vastaus #60 : 10.02.2019, 18:18:24 »
Minun mielestäni huivin käyttäminen työpäikalla on ihmisen ihan oma asia. On taas sitten eri asia, jos puhuttaisiin kasvot peittävästä asusteesta, mikä missään nimessä ainakaan asiakaspalvelutilanteessa ei tulisi olla sallittua.

Perusteluksi tähän ajattelen, että
- on ihan hel...in hyvä juttu että musliminaiset käyvät töissä, varsinkin jos vaihtoehtona on olla kotona Kela-Goldin tuella lastentekokoneena. Tällöin he saavat myös kontaktipintaa ei-muslimeihin, ja toivottavasti löytävät valon elämäänsä jonakin päivänä. Jos heidän uskontonsa, aviomiehensä tai jokin muu syy edellyttää huivin käyttöä, huomatkoon itse että meillä muilla ei ole tuollaista typerää vaatimusta. Jospa vaikka viisastuisivat ?
- Jos ateistilta tai kristityltä ei voi millään järkeenkäyvällä kieltää huivin käyttöä, miksi se voitaisiin kieltää vain yhden uskontokunnan edustajilta ?
- Jos joku kauppa tms. antaa työntekijöilleen työvaatetuksen, oletuksella että kaikilla on samat asusteet, niin mitään erioikeutta ei toisaalta tule myöntää muille. Jos asuun ei kuulu päähinettä, niin sitten ei kuulu. Jos ihminen ei voi elää julkisella paikalla ilman päähinettä, niin se ei ole yrityksen vika.
Työssäkäynti on ihan hyvä juttu, jos siitä työnteosta tulee jotain eikä homma ole pelkkää suojatyötä. Näitäkin on nähty jossa voi jopa olla yrittämistä, mutta perässä saa mennä paikkomassa.

Huivista sen verran, jos kantisäijän sopii mennä töihin kanssa valitsemansa lippis päässä, niin sitten periaatteessa huivikin on ok.

Sopii mennä koittamaan kauppaan, sairaalaan tai oikeastaan mihin tahansa, missä on työnantajan asettama työvarustus OBEY-lätsä päässä.
'Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja.' -Seida Sohrabi

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 798
 • Liked: 7225
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Vaalikone uskonnonvapaudesta
« Vastaus #61 : 10.02.2019, 19:23:03 »
Minusta tuo huivikysymys on aika selkeä: Työnantajan on voitava vaatia työntekijöiltä yhtenäistä pukeutumista. Ihmiset aina liian helposti ajattelevat vain jotain huivia käyttävää kaupan kassaa tai lentoemäntää, jotka ovat tilanteita, joissa ihmiset yleensä selviävät ihan puhtaalla maalaisjärjellä ilman lainsäädännön apua. Huivikielto tietysti liittyy siihen, että islamilaisen kulttuurin leviäminen Suomeen ja muuallekin koetaan ongelmallisena ( mitä se onkin ), mutta tätä asiaa ei uskalleta suoraan sanoa.

Verotusoikeudessa on myös selkeitä ongelmia. Valtio itse pakottaa maksamaan papeille esimerkiksi palkkaa papeille, jotka ovat köyhyyslupauksen tehneitä sääntökuntalaisia eivätkä siten oikeastaan voi nostaa palkaa itselleen. Siksi verotusoikeus olisi pikemminkin laajennettava koskemaan kaikkia uskonnollisia yhdyskuntia, tai vaihtoehtoisesti poistaa laista tällaisia yksityiskohtia. Tätäkään ei koskaan ajatella, vaan ajatellaan vain evankelisluterilaisen kirkon tilannetta. Valtion tarkoitus on tietysti hyvä, eli selkeiden eläke-etuuksien kertyminen, mutta kuvio osoittaa sen, että yhtenäinen lainsäädäntö näissä asioissa ei aina ole pätevin ja parhain mahdollinen, kun ei tiedetä miten eri kirkot/vapaat suunnat/uskontokunnat toimivat.

Periaatteessa olisi hyvä, jos Vapaa-ajattelijat lisäisivät, jonkunlaisen tietoiskun nykyisestä tilanteesta kysymyksiä pohjustamaan. Toisaalta ei ole heidän velvollisuutensa selvittää ja selittää näitä.
qui non est mecum adversum me est

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 519
 • Liked: 742
 • Nationalisti
  • Verkkosivusto
Vs: Vaalikone uskonnonvapaudesta
« Vastaus #62 : 11.02.2019, 12:20:15 »
(Sivuhuomiona, @Tuomas Tähti on palstalla omalla nimellään. Pingataanpa jos saisi koneeseen vastaukset häneltä.)

Paljon kiitoksia mielenkiinnosta! Yritin tosiaan päästä Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi (kuten yritin myös vuoden 2015 eduskuntavaaleihin), mutta ei minua huolittu PS:n ehdokaslistalle tälläkään kerralla, joten vaalikoneisiin vastaaminen ei ole minun heiniäni. Uudellamaalla oli ehdokasehdokkaita enemmän kuin listalle mahtuu (asun Espoossa).

Viestiketjussa on mainittu kysymys huivin käytöstä. Sitä olen kyllä pohtinut. Liitän tähän vanhaa tekstiäni:

Jos Suomessa on muslimeja, jotka haluavat käyttää uskonnollisista syistä huivia tms. työpaikalla, niin sen käyttäminen kannattaa heille sallia. Huivien, burkien yms. näkyminen arjessa edistää sitä, että muut kuin muslimit havaitsevat islamin leviämisen konkreettisesti elinympäristössään ja alkavat sen seurauksena kysyä itseltään, onko muutossuunta suotava. Parasta, mitä Suomessa voi islamin leviämisen kannattajien näkökulmasta tapahtua on se, että enemmistö valtion asukkaista ei tiedosta/huomaa islamin leviämistä. Olen sen verran radikaali (tai kokonaisvaltainen), että minulle ei riitä, jos puututaan joihinkin yksittäisiin tunnuksiin ja vaatekappaleisiin, sillä uskonto elää korvien välissä uskovien aivoissa eikä missään elottomassa vaatekappaleessa tai symbolissa. Jotkut perustelevat huivikieltoa sillä, että se ehkä hillitsisi muslimien halukkuutta muuttaa ulkomailta Suomeen. Minusta tuo perustelu ei kuitenkaan ole tyydyttävä, sillä ideologisena nationalistina ajattelen, että sen mitä Suomessa tapahtuu ja keitä tänne muuttaa, pitää perustua ennemmin suomalaisten omaan yhteiskunnalliseen tiedostavuuteen ja tahtotilaan kuin siihen, kuinka moni ulkomaalainen tänne sattuu haluamaan. Pidetään tulevaisuutemme omissa käsissämme ja pyritään lisäämään Suomen kansan tiedostavuutta!

Vuonna 2015 tein tästä aiheesta mielipidekirjoituksen, joka julkaistiin sekä Turun Sanomissa että Perussuomalainen-lehdessä. Kirjoitus löytyy edelleen blogistani:

http://tuomastahti.wordpress.com/2015/12/14/vastustan-burkakieltoa/

Jori Mäntysalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 54
 • Liked: 25
Vs: Vaalikone uskonnonvapaudesta
« Vastaus #63 : 11.02.2019, 21:17:10 »
Periaatteessa olisi hyvä, jos Vapaa-ajattelijat lisäisivät, jonkunlaisen tietoiskun nykyisestä tilanteesta kysymyksiä pohjustamaan.

Vaalikoneen kysymysten vieressä onkin "Selitys"-nappi jonka takaa löytyy jonkinlainen nykytilan kuvaus.