Kirjoittaja Aihe: 2019-01-01 Saksa: Bottrop ja Essen - autoilijalla selvä aie tappaa ulkomaalaisia  (Luettu 3633 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
Saksassa on taas tapahtunut.

Lainaus
Saksa Iskuja Bottropissa ja Essenissä

4 tapausta, 5 loukkaantunutta - "Selvä aie tappaa ulkomaalaisia"

Autoilija ajoi uudenvuodenyönä Bottropissa jalankulkijoiden päälle.
- 5 henkilöä loukkaantui, osa pahasti. Tutkijoilla on viitteitä päälleajajan psyykkisistä sairauksista.
- Nordrhein-Westfalenin sisäministeri Herbert Reul sanoo motiivina olleen "selvä aie tappaa ulkomaalaisia"


Die Welt 1.1.2019 juttu saksaksi

Ruhrin alueella useiden jalankulkijoiden päälle tahallaan ajaneella autoilijalla oli "selvä aie tappaa ulkomaalaisia". Näin kertoi Nordrhein-Westfalenin sisäministeri Herbert Reul (CDU) tiistaina Bottropissa. Tapaukseen tulee "suhtautua hyvin vakavasti", sitä tutkitaan kuumeisesti.

Vähintään 5 henkilöä loukkaantui päälleajon johdosta Bottropissa ja Essenissä. Eräs 46-vuotias nainen oli ajoittain kuolemanvaarassa, sanoi Reul. Myös hänen lapsensa loukkaantui. Poliisi puhuu nyt yhteensä 4 tapauksesta Bottropissa ja Essenissä. Loukkaantuneiden joukossa on myös syyrialaisia ja afgaaneja.

Päälleajosta epäilty on saksalainen. Hän oli tahallaan ajanut 4 ihmisryhmän päälle. Nämä ryhmät koostuivat pääosin ulkomaalaisista, sanoi sisäministeri Reul. Tämä oli selvinnyt kuulusteluissa. Jo aiemmin oli selvinnyt, että miehellä oli ollut psyykkisiä sairauksia. WELT:in saamien tietojen mukaan moni asia viittaa nyt siihen, että kyse oli spontaaneista teoista, jotka saattoivat liittyä mm. miehen henkilökohtaiseen tilanteeseen liittyvään frustraatioon.

Pormestari oli kauhuissaan

Se aiheuttaa "suurta huolta, kun tapahtuu jotakin tällaista", jatkoi sisäministeri. Reul painotti, että Nordrhein-Westfalenissa "ei suvaita ollenkaan" väkivallantekijöitä, "aivan sama, miltä suunnalta he tulevat".

Myös Nordrhein-Westfalenin pääministeri Armin Laschet (CDU) puhui tiistaina tapauksesta. Hänen ajatuksensa olivat iskuissa loukkaantuneiden luona. "Tänä uudenvuodenpäivänä tavoite vuodelle 2019 on selvempi kuin koskaan: Me nousemme yhdessä vastustamaan oikeiston väkivaltaa", kirjoitti hän twitterissä. "Muihin ihmisiin kohdistuvan vihan vastaista taistelua tullaan jatkamaan päättäväisesti kaikin oikeusvaltion keinoin ja välinein."

Bottropin ylipormestari Bernd Tischler (sosiaalidemokraatit, SPD) oli "kauhistunut ja syvästi järkyttynyt" tapauksen johdosta. Hän toivoo loukkaantuneiden paranevan pian.

Recklinghausenin poliisipresidentti Friederike Zurhausen kertoi, että päälleajaja ei ollut aiemmin joutunut tekemisiin poliisin kanssa. On epäselvää, onko hän edelleen psykologisessa hoidossa.

Tietoa tapahtumien kulusta

Vuosi 2019 oli vastaa muutaman minuutin vanha. Ihmiset olivat juhlineet riehakkaasti Bottropin Berliner Platzilla, kertoi silminnäkijä päivää myöhemmin. Sitten hän näytti videon: Siinä näkyi auto, joka ajoi ihmisjoukkoon. Se liikkui varsin hitaasti, jolloin suhteellisen moni ehti vielä pelastautua turvaan.

Poliisi on toistaiseksi pidättäytynyt kertomasta tapausten tarkkaa kulkua. Viranomaisten mukaan ensimmäinen todistaja oli kiinnittänyt huomiota klo 0.03 50-vuotiaan hopeanväriseen autoon. Myös Bottropin keskustan sisääntuloväylällä auto oli yhtäkkiä pysähtynyt jalankulkijoiden kohdalle, kertovat tutkijat. Ohikulkijat pystyivät kuitenkin pelastautumaan.

50-vuotias jatkoi matkaa kohti kaupungin keskustaa ja vähän myöhemmin sattui Berliner Platzilla seurauksiltaan paha tapaus. Tutkijat selvittelevät edelleen silminnäkijöiden kanssa tapahtumien kulkua. Selvää on kuitenkin, että autoilija ajoi ihmisryhmään, joka juhli siellä riehakkaasti vuodenvaihdetta. Loukkaantuneiden joukossa on myös syyrialaisia ja afgaaneja, kertovat tutkijat.

Hän ajoi tahallaan yhteensä 4 kertaa ihmisten päälle

Lopulta 50-vuotias pakeni autollaan etelään päin kohti kotikaupunkiaan Esseniä. Hän yritti vielä siellä ajaa kerran tahallaan bussipysäkillä seisoneen ihmisryhmän päälle. Ihmeen kaupalla kukaan ei loukkaantunut. "Ehkä ihmiset juoksivat pakoon, ehkä se ei vaan muuten onnistunut jostakin syystä. Tämän kaiken selvittäminen on nyt meidän tehtävämme", sanoi poliisin tiedottaja.

Uusimpien tietojen mukaan mies oli yrittänyt ajaa myös neljännen kerran ihmisryhmän päälle. Silloin yksi henkilö oli loukkaantunut lievästi.

Poliisi otti miehen kiinni vähän myöhemmin. Jo silloin hän oli puhunut muukalaisvihamielisesti, kertoivat viranomaiset.

Lihavoinnit mun.

Monikulttuurimaanikot puhuvat kaksisuuntaisesta integroitumisesta (kotoutumisesta). Se tarkoittaa, että mukaudutaan toisten kulttuurien tapoihin, suvaitaan niitä ja otetaan myös oppia niistä. Mahdollisten hyvien tapojen lisäksi omaksutaan tietysti myös pahat tavat. Tämä alkaa kantaa jo hedelmää Saksassa - mahometilainen ajokulttuuri on selvästi lyömässä siellä itseään läpi. Oppi alkaa mennä perille jo saksalaisillekin vuosien demonstroinnin tuloksena. Onneksi liikkeellä oli vasta jokin hullu, mutta kunhan muutkin omaksuvat lopulta tämän monikulttuuri-innovaation, niin silloin Saksan teillä, toreilla ja jalkakäytävillä mennään taatusti lujaa. Monikulttuuria ei pysäytä mikään.

EDIT typo

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 756
 • Liked: 1878
 • ääärinuiva
Lainaus
Pormestari oli kauhuissaan
Lainaus
"Tänä uudenvuodenpäivänä tavoite vuodelle 2019 on selvempi kuin koskaan: Me nousemme yhdessä vastustamaan oikeiston väkivaltaa"

Kyllä heti löytyy kauhisteltavaa ja marssiaikeita, kun mielenterveys ongelmainen kantis vähän ajelee, mutta kun matut vähän perseilee porukalla niin Pormestari pitää turpavärkkinsä kiinni, korkeintaan voi kauhistella siitä mitä kantis asiasta tuumaa.

Anarkomarkojen väkivalta on näköjään sitä parempaa väkivaltaa, kun heti CDU:n(oikeisto?) jäsen syyttää oikeistoa asiasta.
 
Tälläisillä jutuilla alkaa tämä vuosi. Kantis väki alkaa oppia kunniakansalaisten tavoille. Silmä silmästä.
Missä ******i siellä ongelma.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
Tapaus on saanut kv. huomiota. Mm. Guardian (1.1.2019).

Lainaus
Several people injured after man drives car into crowd in Germany

Man arrested in Bottrop over what police say appears to have been an intentional attack


A man has been arrested in Germany after driving his car into a crowd of people, injuring at least four, in what appears to have been an intentional attack directed at immigrants.

Police said the 50-year-old driver of a silver Mercedes first attempted to hit a group of pedestrians in the western city of Bottrop shortly after midnight on Tuesday, but they were able to jump out of the way.

The man, who was not named, then went into the city centre, where he drove into a crowd. Police said those hit by the car included Syrians and Afghans, and some were seriously injured.

The driver sped off towards the nearby city of Essen, where he tried and failed to hit people waiting at a bus stop before being arrested on suspicion of attempted homicide. Authorities said the driver made anti-immigrant comments during his arrest.
(...)

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 112
 • Liked: 7584
Iltalehtikin on päättänyt kertoa tapahtumista ja nyt ote on yllättävän vähän kansankasvatuksellinen. Mutta onkohan sittenkään? Tehdäänpä pientä mediakriittistä tutkimusta:

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Mies ajoi väkijoukkoon Saksassa – poliisi epäilee motiiviksi rasismia

- Kuljettaja yritti ajaa
- keski-ikäinen mieskuljettaja ajoi
- Kuljettaja yritti ensin ajaa yhden ihmisen päälle
- mies ajoi ihmisjoukkoon
- Lopuksi 50-vuotias kuljettaja yritti vielä kerran ajaa ihmisten yli lähikaupungin bussipysäkillä

- Poliisi epäilee teon motiiviksi muukalaisvastaisuutta

(Koko juttu, älä klikkaa)

Ja siihen vertailuksi tutuksi tullut tapa uutisoida väkijoukkoon ajaminen:

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Pakettiauto ajoi väkijoukkoon Torontossa, useiden pelätään kuolleen

- Pakettiauto pakeni paikalta
- valkoinen pakettiauto oli noussut jalkakäytävälle ja ajanut sitä pitkin
- auto ajoi katua kovaa vauhtia
- Se (auto) koukkasi jalkakäytävälle ja ajoi ilmiselvästi
- kun pakettiauto ajoi

-Poliisi ei ole kertonut mitään yksityiskohtia kuljettajasta tai hänen mahdollisista motiiveistaan.
(Koko juttu, älä klikkaa)

Toronton tapauksessa tekijä on ilmeisesti valkoinen  pakettiauto. Motiivit tuntemattomat mutta kuolonuhreja syntyi (vaikka uutisen mukaan sitä muka vasta pelättiin). Saksan tapauksessa vastaavasti motiivi on löydetty nopeasti ja tekijän etnisen profiilin julkaisullekaan ei ole ollut esteitä vaikka nyt kuolonuhreilta sentään vältyttiin. Jälkimmäistä varottiin hehkuttamasta. Tekijä esimerkiksi ei ajanut joukkoon jälkimmäisessä silmittömän kovaa.

Itse ilmiö, se, että ihmisten kilahtelu Euroopassa lisääntyy, ei yllätä. Ranskassa riehuu ihmiset jo sadoin tuhansin, sielläkin omaa turhautumistaan. Brexit on toinen tapa kertoa samaa. Yksi syy laajenevaan turhautumiseen on varmasti viimevuosina lisääntyneet toisinajattelijoihin kohdistuvat mielipidevainot ja näiden suiden tukkimiset eri kanavissa. Em. Iltalehden vertailu kertoo koruttomasti, että Iltalehti epätasapuolisella uutisoinnilla ja propagandistisilla valinnoilla on osa samaista negatiivista kehitystä.
« Viimeksi muokattu: 02.01.2019, 01:12:38 kirjoittanut Jepulis »
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 111
 • Liked: 12706
 • "Ich bin Jude"
Kuten toisessa ketjussa tästä Saksan tapauksesta totesin, niin muslimien vihateot ovat levinneet nyt muidenkin käyttöön. Ja uhreja tulee.

Kuitenkin viranomaiset ovat edelleen enemmän huolissaan vihapuheista - tosin, tämä täytyy sanoa viranomaisten kunniaksi, ei muslimien.

No, kun nyt näitä vihatekoja ovat alkaneet harrastamaan muutkin kuin muslimit, niin nyt sitten niistäkin aletaan huolestumaan - tosin, se sanottakoon viranomaisten kunniaksi, ei muslimien vihateoista.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
Youtubessa video eräästä sattumuksesta. Aika hiljaa pappa on siellä körötellyt, mutta selvästi yrittänyt ajaa afgaanien ja syyrialaisten yli.

Bildin mukaan auto oli hopeanvärinen Mercedes-Kombi ja kuskina Andreas N. (50). Rekalla siellä ei vielä ajeltu.

EDIT typo

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 599
 • Liked: 4462
Youtubessa video eräästä sattumuksesta. Aika hiljaa pappa on siellä körötellyt, mutta selvästi yrittänyt ajaa afgaanien ja syyrialaisten yli.

Bildin mukaan auto oli hopeanvärinen Mercedes-Kombi ja kuskina Andreas N. (50). Rekalla siellä ei vielä ajeltu.

EDIT typo
Videosta päätellen kuskia kyrsi noiden rakettien ampumiset...

Lisään tähän ekan kommentin, oli mielenkiintoinen vertaus:

Wenn ein Moslem mehrere Menschen mit dem Messer massakrieren will und einen Bus anzündet, wie im Juli in Lübeck geschehen, dann ist es psychisch bedingt und zählt nicht als Anschlag. Wenn ein Deutscher in eine Menschenmenge fährt, dann ist es ein gezielter - und natürlich ausländerfeinlicher - Anschlag, ungeachtet der Tatsache, dass der Täter laut Medienberichten offenbar psychisch krank ist. Finde den Fehler.
« Viimeksi muokattu: 02.01.2019, 10:28:16 kirjoittanut migri »

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
^ Kommentti kiteyttää hyvin vallitsevan tilanteen:

"Kun muslimi murhaa useita ihmisiä veitsellä ja sytyttää bussin tuleen, kuten tapahtui Lübeckissä heinäkuussa, niin silloin se johtui mielenterveysongelmista, eikä tapausta lasketa iskuksi. Kun saksalainen ajaa ihmisjoukkoon, niin silloin on kyse tahallisesta - ja luonnollisesti ulkomaalaisvihamielisestä - iskusta, huolimatta siitä tosiasiasta, että tekijä oli lehtitietojen mukaan ilmeisesti psyykkisesti sairas. Etsikää virheet tuosta."

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 899
 • Liked: 4650
Lainaus
Pormestari oli kauhuissaan
Lainaus
"Tänä uudenvuodenpäivänä tavoite vuodelle 2019 on selvempi kuin koskaan: Me nousemme yhdessä vastustamaan oikeiston väkivaltaa"

Kyllä heti löytyy kauhisteltavaa ja marssiaikeita, kun mielenterveys ongelmainen kantis vähän ajelee, mutta kun matut vähän perseilee porukalla niin Pormestari pitää turpavärkkinsä kiinni, korkeintaan voi kauhistella siitä mitä kantis asiasta tuumaa.

Anarkomarkojen väkivalta on näköjään sitä parempaa väkivaltaa, kun heti CDU:n(oikeisto?) jäsen syyttää oikeistoa asiasta.
 
Tälläisillä jutuilla alkaa tämä vuosi. Kantis väki alkaa oppia kunniakansalaisten tavoille. Silmä silmästä.

Olenkin tuuminut itsekseni, kuinka kauan tavan saksalainen sietää musujen ja muiden negridien perseilyä. Ilmeisesti nyt alkaa vähitellen olemaan mitta täysi.

Archaeopteryx

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 469
 • Liked: 3781
 • Lyhytnaamainen kuperkeikkakyyhky
Moni muukin on näköjään ehtinyt huomata, miten suomalaisella medialla ei ole tässä tapauksessa minkäänlaista ongelmaa tuoda esiin tekijän etnisyys tai motiivit. Esim. Turun puukkoterroristin etnisyyttä, motiivia ja terrorismiyhteyttä välteltiin, käytettiin kiertoilmauksia ("Turun traaginen perjantai") ja etsittiin selittäviä tekijöitä (rasismi, syrjäytyminen) sekä positiivista tausta-aineistoa ("mukavan oloinen", "oli kiinnostunut jalkapallosta") kumoamaan negatiivisia mielleyhtymiä.

Media ajelee kaksilla rattailla, eivätkä ne rattaat ole enää edes samalla polulla menossa samaan suuntaan.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 251
 • Liked: 20802
Monikulttuurimaanikot puhuvat kaksisuuntaisesta integroitumisesta (kotoutumisesta). Se tarkoittaa, että mukaudutaan toisten kulttuurien tapoihin, suvaitaan niitä ja otetaan myös oppia niistä. Mahdollisten hyvien tapojen lisäksi omaksutaan tietysti myös pahat tavat. Tämä alkaa kantaa jo hedelmää Saksassa - mahometilainen ajokulttuuri on selvästi lyömässä siellä itseään läpi. Oppi alkaa mennä perille jo saksalaisillekin vuosien demonstroinnin tuloksena. Onneksi liikkeellä oli vasta jokin hullu, mutta kunhan muutkin omaksuvat lopulta tämän monikulttuuri-innovaation, niin silloin Saksan teillä, toreilla ja jalkakäytävillä mennään taatusti lujaa. Monikulttuuria ei pysäytä mikään.

Kannatan lämpimästi kaksisuuntaista kotoutumista.
Esim. nyt uutena vuotena Helsingissäkin kun matut ampuivat kantasuomalaisia ilotulitusraketeilla allahua huutaen, niin ei muuta kuin allahu snackbaria karjuen rakettia paluupostissa matujen suuntaan.

Sehän tietty selvä, että mielenterveysongelmia näistä aina taustalta löytyy puolin ja toisin, mutta kukapa meistä latvastaan ihan täysin terve on, jos oikein tutkimaan aletaan. Tiettyyn ikään kun ihminen ehtii, niin elämä on jättänyt jo senverran jälkiä, että aina siitä tilasta lievän hulluuden diagnostiset kriteerit saadaan täyteen.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
Die Weltissä lisää juttua tapauksesta. Poliisi on onnistunut Saksassa rivakasti tutkimaan asiaa ja on selvittänyt iskijän taustan lisäksi jo myös uhrien taustat. Samalla se pyytää yleisöä lataamaan kaiken mahdollisen videomateriaalin erityiseen tapausta varten perustettuun portaaliinsa tapauksen rekonstruoimiseksi. Lisäksi on perustettu myös kuumalinja todistajalausuntoja varten. Iskijä oli jutun mukaan työttömyystukea saava skitsofreenikko. Silti hän vaikuttaa - hassua kyllä - selväjärkisemmältä kuin monet Euroopan poliitikot.

Lainaus
Saksa Bottropin ja Essenin iskut

Pidätysmääräystä haettu - mitä tekijästä tiedetään

Mies ajoi uudenvuodenyönä autollaan useisiin ihmisryhmiin Bottropissa ja Essenissä. Tutkinta jatkuu edelleen. Miehen motiivit vaikuttavat kuitenkin selviltä: Ulkomaalaisiin ja turvapaikanhakijoihin kohdistuva viha. Uhriluku on noussut jo kahdeksaan henkilöön.


Die Welt 2.1.2019 juttu saksaksi

Teko varjosti muuten pääosin rauhallisesti sujunutta uuttavuotta: Mies ajoi uudenvuodenyönä autollaan useiden juhlivien ryhmien päälle Bottropissa ja Essenissä. Uusimpien tietojen mukaan 8 henkilöä loukkaantui, yksi heistä vakavasti. Aiemmin poliisi oli puhunut 5 loukkaantuneesta.

Tekijän osalta on haettu pidätysmääräystä. Asiasta kertoi Essenin syyttäjälaitos. Pidätysmääräys on annettu useiden murhayritysten johdosta, kertoi Münsterin poliisi keskiviikkona.

Erityisen tuhoisa oli Essenin Berliner Platzilla tehty isku. Siellä 50-vuotias mies ajoi vähän puolenyön jälkeen ihmisjoukkoon, joka oli ottamassa uuttavuotta vastaan paukkupommien ja rakettien kera. Loukkaantuneiden joukossa oli myös yksi lapsi ja 46-vuotias syyrialaisnainen oli ajoittain hengenvaarassa. Hänen 46-vuotias aviomiehensä ja molemmat 16- ja 27-vuotiaat tyttärensä loukkaantuivat myös. Lisäksi eräs 29-vuotias nainen Afganistanista, hänen 4-vuotias poikansa ja eräs 10-vuotias tyttö Syyriasta joutuivat turvautumaan lääkärin apuun.

Essenissä epäilty henkilö ajoi autollaan turkkilaistaustaisen 34-vuotiaan esseniläisen päälle, joka loukkasi jalkansa, kertoi poliisi. Miehen kaksi muuta yritystä ajaa Bottropissa ja Essenissä jalankulkijoiden päälle epäonnistuivat. Ihmiset selvisivät pelkällä säikähdyksellä.

Pian uudenvuodenpäivänä selvisi, että 50-vuotias, jonka poliisi otti kiinni pian Essenissä tapahtuneen neljännen hyökkäyksen jälkeen, oli tehnyt iskut muukalaisvihan johdosta. Jo pidätyksensä yhteydessä hän puhui tämän mukaisesti.

Iskuista epäilty

Samaan aikaan kun taustojen ja tapahtumien kulun tutkinta jatkuu, niin tekijästä on selvinnyt uusia yksityiskohtia. Spiegel-lehden mukaan 50-vuotias saksalainen oli sanonut kuulusteluissa, että suuri ulkomaalaismäärä on ongelma Saksalle ja hän haluaa ratkaista sen.

Lisäksi tutkijoiden ensitietojen mukaan hän on sairastanut skitsofreniaa. Mies oli toimitettu aiemmin vähintään kerran suljettuun laitokseen, kertoi lehti.
(...)

Lihavoinnit mun.

EDIT pieni tarkennus tekstiin.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
Iltalehti sanoo poliisin tutkivan tapausta lakikirjoista löytymättömänä rikoksena. Saksalaislehti taas kertoo edellä poliisin tutkivan tapausta useana murhayrityksenä. Kumpi lie oikeassa, vai suoltaako joku taas poliittista propagandaa?

Lainaus
Ulkomaalaisten päälle autolla ajanut mies sai syytteet murhan yrityksistä Saksassa

Tapausta tutkitaan viharikoksena.


(...)
Poliisi pitää miehen tekoa rasistisena viharikoksena. Epäilyä tukevat uhrien taustan lisäksi miehen puheet häntä pidättäneille poliiseille.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 489
 • Liked: 6567
Iltalehti sanoo poliisin tutkivan tapausta lakikirjoista löytymättömänä rikoksena. Saksalaislehti taas kertoo edellä poliisin tutkivan tapausta useana murhayrityksenä. Kumpi lie oikeassa, vai suoltaako joku taas poliittista propagandaa?

Molemmat kai voivat olla ainakin jotenkin oikeassa. Iltalehdelle kai rasistinen viha on murhayritystä suurempi rikos, vaikka ensin mainittua ei itsessään olisi kriminalisoitu edes Saksassa.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 091
 • Liked: 10647
Mitä kertookaan Saksan tilanteesta se, että pystyt Saksassa ajamaan kahdeksan henkilön yli ilman, että osut yhteenkään saksalaiseen? Tai edes eurooppalaiseen?

IL

Lainaus käyttäjältä: IL
Mies ajoi henkilöautolla yhteensä kahdeksan ihmisen päälle. Yksi heistä on saksalais-turkkilainen ja loput ovat kotoisin Syyriasta ja Afganistanista.

Strasbourgin ammuskelussakin meni collateral damagena ainoastaan yksi afganistanilainen uskonveli.

e:typo
« Viimeksi muokattu: 02.01.2019, 19:31:03 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 379
 • Liked: 3289
 • weltoffen = sturmreif
Saksan media jauhaa jatkuvasti Bottropin ja Essenin autolla väkijoukkoon ajoa. Miehen motiivikin on selvillä: "viha ulkomaalaisia ja turvapaikanhakijoita kohtaan". Mies oli sanonut kuulusteluissa, että suuri määrä ulkomaalaisia on Saksalle ongelma ja hän halusi ratkaista sen.

Nyt on kuitenkin ilmaantunut ongelma: mies on ollut hoidettavana suljetulla psykiatrisella osastolla skitsofrenian takia. Poliisi on myös yrittänyt löytää kontakteja äärioikeistoon, mutta toistaiseksi ei mikään viittaa siihen.

Nordrhein-Westfalenin pääministeri Armin Laschet (CDU) kääntyi Twitterin kautta kansalaisten puoleen: "Tänä uudenvuoden päivänä on vuoden 2019 tavoite selvempi kuin koskaan: me seisomme yhtenä rintamana oikeiston väkivaltaa vastaan. Kaikin mahdollisin oikeusvaltion keinoin on taistelua toisiin ihmisiin kohdistuvaa vihaa vastaan jatkettava."

Minua jäi vaivaamaan yksi asia: jos tällä miehellä ei ole minkäänlaisia kontakteja oikeistoon ja kärsii lisäksi skitsofreniasta, niin miksi taistelua oikeistoa vastaan painotetaan tässä tapauksessa niin ponnekkaasti? Eikö voitaisi odottaa sitä merkelisteille herkullista hetkeä, että vihdoinkin joku ihka oikea oikeistolainen teilaisi ulkomaalaisia? Miksi pitää aina kipittää asioiden edelle? Mies on ollut jonkinlainen yksinäinen susi, joka on tuntenut, että kukaan ei auta uhan edessä ja että pitää toimia itse. Toiminta oli tosin vääränlaista, mutta tyypin ilmeisen voimattomuuden tunteen jotenkin voi kuvitella.

Ambergin saksalaisiin -myös lapseen- kohdistuneessa ihmisjahdista, jossa loukkaantui peräti 12 ihmistä, on media hiiren hiljaa eikä mikään niistä ole kiinnostunut etsimään motiivia. Vaikka näiden afgaanien, syyrialaisen ja iranilaisen motiivi on hyvin kaikkien tiedossa: viha ja halveksunta. Entä mitäköhän mieltä Suomen sipilistit ovat siitä, että nämä konkreettisten vihatekojen lisäksi solvasivat naisia todella törkeillä nimityksillä? Vihapuhetta kenties?


https://hommaforum.org/index.php/topic,6695.msg2990447.html#msg2990447

https://www.welt.de/politik/deutschland/article186418372/Anschlaege-in-Bottrop-und-Essen-Haftbefehl-beantragt-Was-ueber-den-Taeter-bekannt-ist.html
"This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 599
 • Liked: 4462
Poimin tämän äsken Facebookista:

Lainaus käyttäjältä: Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta

Saksan sisäministeri Seehofer (CSU) Bild-lehdessä tapauksesta, jossa nuoret turvapaikahakijat jahtasivat, potkivat ja ja pahoipoitelivät Ambergissa asemalla ja sen ympäristössä kulkeneita ihmisiä: „Emme tule sietämään tällaisia väkivallanpurkauksia“. Lain koko kovuudella on hänen mukaansa puututtava myös Bottropissa ja Essenissä sattuneeseen tapaukseen, jossa saksalainen autoillija ajoi ihmisten päälle ja ilmoitti kuulusteluissa vihaavansa ulkomaalaisia. Osa allejääneistä oli ulkomaalaisia. Saksan poliisien ammattiliiton puheenjohtaja Rainer Wendt vaatii Bildissä Chemnitzin tapaukseen viitaten, että hallituksen tiedottajan olisi selvennettävä, miksi puhutaan „ajojahdista“ vain silloin, kun tekijöiksi epäillään äärioikeistolaisia, mutta sen sijaan siinä tapauksessa, että tekijät ovat turvapaikanhakijoita sanotaan, että „tekijöiden motiivit eivät ole tiedossa“. Wendt haluaa nimetä omasta puolestaan Ambergin tekijöiden motiivin: „se on täällä asuvien ihmisten ja maamme syvä halveksunta“. Wendtin mukaan neljä tekijää voivat päästä vapaaksi vasta sen jälkeen, kun heidän jalkansa astuvat heidän oman kotimaansa maaperälle.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 379
 • Liked: 3289
 • weltoffen = sturmreif
Poimin tämän äsken Facebookista:

Lainaus käyttäjältä: Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta

Saksan sisäministeri Seehofer (CSU) Bild-lehdessä tapauksesta, jossa nuoret turvapaikahakijat jahtasivat, potkivat ja ja pahoipoitelivät Ambergissa asemalla ja sen ympäristössä kulkeneita ihmisiä: „Emme tule sietämään tällaisia väkivallanpurkauksia“. Lain koko kovuudella on hänen mukaansa puututtava myös Bottropissa ja Essenissä sattuneeseen tapaukseen, jossa saksalainen autoillija ajoi ihmisten päälle ja ilmoitti kuulusteluissa vihaavansa ulkomaalaisia. Osa allejääneistä oli ulkomaalaisia. Saksan poliisien ammattiliiton puheenjohtaja Rainer Wendt vaatii Bildissä Chemnitzin tapaukseen viitaten, että hallituksen tiedottajan olisi selvennettävä, miksi puhutaan „ajojahdista“ vain silloin, kun tekijöiksi epäillään äärioikeistolaisia, mutta sen sijaan siinä tapauksessa, että tekijät ovat turvapaikanhakijoita sanotaan, että „tekijöiden motiivit eivät ole tiedossa“. Wendt haluaa nimetä omasta puolestaan Ambergin tekijöiden motiivin: „se on täällä asuvien ihmisten ja maamme syvä halveksunta“. Wendtin mukaan neljä tekijää voivat päästä vapaaksi vasta sen jälkeen, kun heidän jalkansa astuvat heidän oman kotimaansa maaperälle.

Autolla ulkomaalaisten päälle ajava ja näitä vihaava mies ei ole koskaan voinut olla päättämässä siitä asiasta, että hänen maansa pumpataan täyteen erikulttuurista ja usein jopa hyvin uhkaavaa väkeä. Hänen on ollut pakko hyväksyä tämä tosiasia, jonka jo aikoinaan vierastyöläisiä maahan päästäneet poliitikot joskus 60-luvulla aloittivat ja jonka Merkel lopulta vei huippuunsa. Ambergin saksalaisia vihaavat tyypit sitä vastoin ovat tieten tahtoen ängenneet vihaamiensa henkilöiden ja kulttuurin joukkoon. Heidän ei olisi mikään pakko sietää näitä halveksimiaan olioita, vaan he voisivat elää hienoa ja ylevämpää elämäänsä kotimaissaan paremman väen keskuudessa. Bottropin tyypillä ei ole varsinkaan Harz IV:n saajana paljon muita vaihtoehtoja kuin pysyä kotiseudullaan ja seurata sivusta sitä, miten poliitikot aina vain yltyvällä vauhdilla ovat tuhoamassa hänen maataan.
"This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 019
 • Liked: 33889
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Lainaus
Poliisi on myös yrittänyt löytää kontakteja äärioikeistoon, mutta toistaiseksi ei mikään viittaa siihen.

Euroopan ensimmäinen aito yksittäistapaus löydetty.
« Viimeksi muokattu: 02.01.2019, 18:02:23 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Mitä perverssimpää asiaa osataan suvaita, sitä enemmän suvaitsemisesta saa hyvepisteitä.”
- https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2336133563173491

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 379
 • Liked: 3289
 • weltoffen = sturmreif
Lainaus
Saksan media jauhaa jatkuvasti Bottropin ja Essenin autolla väkijoukkoon ajoa. Miehen motiivikin on selvillä: "viha ulkomaalaisia ja turvapaikanhakijoita kohtaan". Mies oli sanonut kuulusteluissa, että suuri määrä ulkomaalaisia on Saksalle ongelma ja hän halusi ratkaista sen.

Mies on ilmeisesti sanonut: "suuri määrä ulkomaalaisia on Saksalle ongelma ja hän haluaa ratkaista sen...", joka tulkitaan viranomaisten taholta ikään kuin mies olisi sanonut "tein sen, koska vihaan ulkomaalaisia ja turvapaikanhakijoita". Vaikuttaa vain siltä, että nyt on pitänyt se tuiki tarpeellinen "viha"-sana "oikeistolainen"-käsitteen lisäksi saada väkisin ängytyksi mukaan juttuun... oikeistolaista vaan ei ikävä kyllä mistään löydy, vaikka sitä on niin ahkerasti haettu ja niinpä pitää jatkaa pelkällä abstraktilla "viha"-käsitteellä... peittyy samalla se epämukava Ambergin todellinen ajojahtikin... ensimmäinen aito yksittäistapaus, mutta ei suinkaan ensimmäinen ulkomaalaisten suorittama aito ajojahti...
"This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
Lainaus
Saksan media jauhaa jatkuvasti Bottropin ja Essenin autolla väkijoukkoon ajoa. Miehen motiivikin on selvillä: "viha ulkomaalaisia ja turvapaikanhakijoita kohtaan". Mies oli sanonut kuulusteluissa, että suuri määrä ulkomaalaisia on Saksalle ongelma ja hän halusi ratkaista sen.

Mies on ilmeisesti sanonut: "suuri määrä ulkomaalaisia on Saksalle ongelma ja hän haluaa ratkaista sen..."

Joo, noinhan tuo tarkalleen on. Lause on preesensissä.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 379
 • Liked: 3289
 • weltoffen = sturmreif
Lainaus
Saksan media jauhaa jatkuvasti Bottropin ja Essenin autolla väkijoukkoon ajoa. Miehen motiivikin on selvillä: "viha ulkomaalaisia ja turvapaikanhakijoita kohtaan". Mies oli sanonut kuulusteluissa, että suuri määrä ulkomaalaisia on Saksalle ongelma ja hän halusi ratkaista sen.

Tästä saa sen käsityksen, että jos sanoo "suuri määrä ulkomaalaisia on maalle ongelma" tulkitaan se välittömästi "vihaksi ulkomaalaisia ja turvapaikanhakijoita kohtaan". Toisin sanoen, jos kritisoit Merkelin avoimien rajojen politiikkaa, olet rasistinen vihaaja. No näinhän vieraskulttuurisen rajattoman maahanmuuton kritiikkiä nykyään mediassa kuvataankin: vihapuhetta. Miehen ratkaisumalli ongelmaan oli tietysti väärä ja katkeruudesta ja vihasta kumpuava, mutta tässä kontekstissa kuitenkin lähinnä sivuseikka, sillä todellisuudessa haluttiin taas syövyttää ihmisten mieliin, että Merkelin toimien kritisointi on osoitus rasismista ja epäinhimillisyydestä, ts. natsinuija heilahtaa...
« Viimeksi muokattu: 02.01.2019, 21:41:00 kirjoittanut Alabama »
"This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 379
 • Liked: 3289
 • weltoffen = sturmreif
Off-topic, mutta liittyy Ambergin samanaikaiseen ajojahtiin, josta ei ole valtamediassa uutisoitu vain vähän tai ei ollenkaan:

Lainaus
Wie die Polizei gegenüber der „Mittelbayerische Zeitung“ erklärte, sollen sich am Samstag in Amberg erschreckende Szenen abgespielt haben. Während einige Opfer versuchten, vor den gewaltbereiten Tätern zu fliehen, seien sie an einer Ampel eingeholt und teilweise zu Boden geschleudert, geprügelt und getreten worden sein.
„Sie beschimpften einen von uns als ‚Nigger‘, schlugen sofort zu“, berichtet ein 17-jähriger Auszubildender den Tathergang gegenüber „Bild“. „Es waren mindestens sechs Leute. Drei meiner Freunde bekamen Schläge, ich wurde niedergeschlagen und getreten.“

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/erschreckende-szenen-amberger-auf-der-flucht-vor-betrunkenen-gewalttaetigen-asylbewerbern-a2754869.html

… (lauantai, Amsberg) muutamat uhrit yrittivät pakoa, mutta väkivaltaiset miehet saivat heidät liikennevalojen kohdalla kiinni, paiskasivat heidät maahan, löivät ja potkivat maassa makaavia.

"He solvasivat meistä yhtä 'neekeriksi' ja löivät välittömästi", kertoo 17-vuotias ammattikoulutuksessa oleva poika Bild-lehdelle. Tekijöitä oli vähintäänkin kuusi. Kolmea ystävääni hakattiin, minut lyötiin maahan ja potkittiin."



Melkoisen mielenkiintoinen solvaus tämä 'neekeri'-nimitys. Naisia haukuttiin ihan jo totuttuun tapaan 'huoriksi' ja 'vi…iksi', siinä nyt ei ole mitään ihmettelemistä, eurooppalaisten miesten haukkumanimistä taasen on ilmeinen puute. Nyt pitäisi turvapaikanhakijoiden keskuudessa pikaisesti järjestää luova nimikilpailu: palkintona parhaasta solvauksesta ensimmäisen luokan suvakkiristi ynnä ilmainen ylöspito silityksineen tai jotain sen tapaista… vihapuhettahan tällainen ei tietenkään ole...
"This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 21638
Vihreät ovat havainneet ongelman. Ilmeisen psyykkisesti sairas skitsofreeninen yksittäistapauksen suorittaja saattoi sittenkin olla äärioikeiston riivaama, kunhan asiaa vain riittävästi tutkitaan. 

Lainaus
Nordrhein-Westfalen

Bottropin Amok-ajo: Vihreät varoittavat äärioikeistolaisesta verkostosta


Junge Freiheit 3.1.2019 juttu saksaksi

BERLIINI. Vihreiden Bungestag-ryhmän sisäpoliittinen asiantuntija Irene Mihalic on varoittanut pitämästä Bottropin Amok-ajoa yksittäistapauksena. On tärkeää, "että tapaus ei nyt nopeasti vaivu taas unholaan ja päädytään ehkä liian hätäisesti oletukseen psyykkisesti sairaasta yksin toimineesta tekijästä, joka toimi täysin irrallaan kontekstista", sanoi hän Welt-lehdelle.

NSU:n teot ovat todiste siitä, "kuinka vaarallista on olla huomioimatta verkostoja ja ympäristöä". Tämän johdosta on nyt tutkittava, keiden kanssa 50-vuotiaalla tekijällä oli kontakteja ennen tekoa.
(...)

Veikkaanpa, että psykiatri päätyy lopulta natsina kaltereiden taakse, jos vihreät vain pääsevät päättämään.

EDIT typo

Charlie

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 194
 • Liked: 468
 • kuva ei esitä ketään
Kurjaa tuollainen yksittäistapauksen ottaminen poliittiseksi lyömäseeksi.  :'(

Tässä oli muuten jälleen löydetty "selvä aie" tappaa ulkomaalaisia. Onko valkonaamat niin köpelöitä, että aina epäonnistuvat, vai onko joku länkkäri kenties onnistunutkin jossain? Koska muslimit ovat kyllä tappoaikeissaan onnistuneetkin.

Tagit: