UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2019-01-01 Saksa: Matut ja asylantit tulevat nyt lentäen väärillä papereilla  (Luettu 1489 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 803
 • Liked: 21152
Die Welt kertoo varsin karmeaa tarinaa EU- ja Schengen-alueen todellisesta tilanteesta. Kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että juuri ketään ei saada poistettua EU:sta minnekään, joten kaikki tämä trafiikki on kumuloituvaa - forever. Sitten vielä YK-kompakti pahentaa tilannetta, sillä se pyrkiii tekemään laittomasta maahanmuutosta laillista ja jakamaan maahantulijoille samat oikeudet ja tuet, jotka ovat maan kansalaisilla. Helppo havaita, että tästä ei hyvää seuraa.

Lainaus
Polttopisteessä Balkanin reitti

Näin maahanmuuttajat käyttävät vääriä passeja lentomatkoilla

Kun rajoja valvotaan tarkemmin, niin turvapaikanhakijat yrittävät yhä useammin päästä haluamaansa maahan lentäen. Sitä varten he tarvitsevat vääriä passeja. Pelkästään yhden päivän aikana Ateenassa takavarikoitiin 600 väärää dokumenttia.


Die Welt 1.1.2019 juttu saksaksi

Kun kreikkalaiset ja saksalaiset viranomaiset tekivät illalla 10. marraskuuta yhteenvetoa päivästä, niin erityisesti eräs kysymys nousi esiin: Miksi Ateenan lentokentällä esiintyi sinä lauantaina niin poikkeuksellisen paljon näitä tapauksia?

Saksalaisviranomaisten raportissa kerrotaan, että päivän aikana havaittiin noin 600 väärää dokumenttia. Saksalaiset toimivat usein Kreikassa yhdessä paikallisten kollegoidensa kanssa tarkastustehtävissä. Passit ja henkilöllisyystodistukset olivat väärennettyjä, vääristeltyjä - tai myönnetty jollekin aivan toiselle henkilölle kuin sille, joka aikoi matkustaa johonkin EU-maahan.

Viranomaiset saivat kiinni useita satoja henkilöitä. Eräillä oli mukanaan useita dokumentteja.

Tuo marraskuun 10. päivä saattoi kyllä olla mittasuhteiltaan poikkeuksellinen päivä - vuoden 2018 tammikuun ja lokakuun välillä Kreikan poliisi otti kiinni nimittäin yhteensä 5.633 henkilöä, jotka yrittivät matkustaa väärillä papereilla. Silti tämä yksi päivä vahvistaa trendin.

Kun Balkanin läpi tulo maareittiä pitkin on vaikeutunut, niin lentokone on muuttunut maahanmuuttajille entistäkin tärkeämmäksi välineeksi. Toisin kuin useimmilla Euroopan rajoilla ovat tarkastukset lentokentillä suhteellisen tarkkoja. Tämä taas johtaa väärien henkilöllisyyksien kaupan kukoistukseen.

Tämä selviää Gasimin, Laittoman maahanmuuton yhteisen analyysi- ja strategiakeskuksen (Gemeinsamen Analyse- und Strategiezentrums illegale Migration), sisäisestä raportista. Weltin hallussa olevassa dokumentissa kerrotaan: "Laadultaan vaihtelevia rikollisia dokumentteja on saatavilla hyvin suuria määriä."

Frontex: Väärennettyjä passeja 23% enemmän

Tässä termi "rikollinen" viittaa siihen, että passit ja henkilöllisyystodistukset liittyvät johonkin rikokseen. Potsdamin Gasimissa toimivat yhteistyössä Saksan tiedustelupalvelu, Saksan rikosvirasto (BKA), Saksan perustuslakisuojavirasto, Liittovaltion poliisi, Ulkoministeriö, sekä Maahanmuuttovirasto (BAMF).

Myös EU vahvistaa tämän trendin: Frontexin viimeisimmän raportin mukaan viranomaiset ovat havainneet vuoden 2018 toisella neljänneksellä sellaisen määrän vääriä dokumentteja, että niitä oli viimeksi näin paljon ainoastaan vuoden 2015 pakolaiskriisin huippuhetkillä. Pelkästään vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna kasvua ilmeni 23% verran. Myös tämä tilasto osoittaa lentoliikenteen erityisen merkityksen: 70% näistä tapauksista havaittiin ja rekisteröitiin lentokentillä.

EU:n ulkopuolella viranomaiset paljastivat eniten vääriä dokumentteja Istanbulin Atatürk-lentokentällä - rajatarkastuksia vailla olevalla Schengen-alueella taas Kreikalla on erityisrooli: Frontex ilmoitti maassa väärillä passeilla liikkuneiden osalta havaitun 253% nousun edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Ihmissalakuljettajat toimivat näissä yhteyksissä ilmeisen ammattimaisesti. Tämä havaittiin myös 10. marraskuuta - vaikka edelleenkin on epäselvää miksi luku oli tuolloin niin poikkeuksellisen korkea. Se varmaankin johtui myös Kreikan poliisin ylikuormituksesta tuona päivänä: Prosessit jäivät hoitamatta, henkilöiltä ei kysytty heidän oikeaa kansallisuuttaan tai Kreikassa oleskelun kestoa. Saksalaisviranomaisten mukaan ainoastaan dokumentit tarkastettiin - ja maahanmuuttajat päästettiin sitten vapaiksi.

Gasim raportoi myös, että ihmissalakuljettajat pystyvät toimittamaan Ateenassa muutaman tunnin sisällä hyvin suuria määriä kulloinkin tarvittavia dokumentteja. Lisäksi he suosivat "joustavia" lentolippuja, jotka voidaan lyhyellä varoitusajalla vaihtaa lentolipuksi toiseen EU-kohteeseen. He reagoivat näin paikallisten poliisiviranomaisten toimiin ja tarkastuksiin.

Ihmissalakuljettajat kiertävät tarkastukset

Jos lento tarkastetaan erityisen perusteellisesti, niin silloin kadotaan. Tätä tapahtuu ilmeisesti jopa vielä muutama tunti ennen lennon lähtöä - "välillä vielä silloin kun maahanmuuttajat ovat jo lentokentän yleisöltä suljetulla alueella", raportoivat viranomaiset.

Saksan turvallisuusviranomaisten analyysin mukaan esitetyt dokumentit ovat tavallisesti "enimmäkseen EU- ja Schengen-maiden rikollisia matkustusasiakirjoja". Ulkomaalaiset käyttävät mm. varastettuja tai kadonneita saksalaisia passeja ja matkustusasiakirjoja. Saksan viranomaiset ovat jakaneet viime vuosien aikana noin 600.000 pakolaiselle henkilöllisyystodistuksia.

"Eräs toimintamalli on myös se, että Saksassa suojelustatuksen saaneet luovuttavat tai myyvät saamansa henkilöllisyystodistukset toisille maahanmuuttajille tai ihmissalakuljetusverkostoille", kertovat viranomaiset.

Näiden dokumenttien välitystoiminta hoidetaan ilmeisesti ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa. Europol on vuoden 2015 jälkeen havainnut ihmissalakuljetuspalveluja tarjoavien Facebook-tilien määrän lähes kymmenkertaistuneen.

Saksan turvallisuusviranomaiset raportoivat jo vuoden 2017 osalta, että "Laittomaan maahanmuuttoon liittyvä viestintä sai myös sosiaalisessa mediassa yhä enemmän merkitystä." Suoraan Turkista tai Kreikasta "lentoteitse tapahtuvaan ihmissalakuljetukseen" liittyvien tarjousten määrä kasvoi huomattavasti alkukesästä 2017.

Sama seikka ilmenee selvästi Saksan rikosviraston ja liittovaltiopoliisin Saksan "ihmissalakuljetusrikollisuutta" koskevasta tilannekatsauksesta. "Hakemusprosessien yhteydessä esitetään enenevässä määrin varastettuja tai muille luovutettuja dokumentteja (henkilöllisyystodistuksen väärinkäyttö), kuten myös vääriä tietoja sisältäviä oikeita dokumentteja tai epäaitoja dokumentteja." Ilman tällaisia "väärennettyjä tai vääristeltyjä henkilöllisyystodistuksia ei lentoteitse tapahtuva ihmissalakuljetus onnistuisi kovin helposti", kerrotaan tilannekuvassa.
(…)
 
Lihavoinnit mun.

Loppujutussa todetaan vielä, että Kreikkaan saapuu taas entistä enemmän turvapaikanhakijoita. Turkista Kreikkaan suuntautuva laiton maahanmuutto on määrällisesti huomattavasti suurempaa kuin vuonna 2017. Marraskuun puoliväliin mennessä maa- ja merirajoilla on havaittiin 36% kasvua matumäärissä. Samaan aikaan 86% Kreikan saarista toimitetaan nykyisin kaikki saapuvat matut saman tie mannermaalle. Tämä on EU-Turkki -sopimuksen vastaista - mutta tupaten täysien majoitustilojen ja huonosti onnistuvien karkotusten johdosta Kreikan viranomaisilla ei ole muita vaihtoehtoja. Saksan viranomaisten yhteenveto: Näkymät siirrosta mannermaalle ovat "oleellinen vetotekijä" maahanmuuttajille lähteä Turkista veneillä kohti Kreikan saaria.

EDIT typojen korjailua

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 803
 • Liked: 21152
Tätä samaa paperisirkusta harjoitettiin Suomessa jo vuonna 2015.

Lainaus
Tulli löysi lentopostitarkastuksissa suuren määrän passeja

Turun Sanomat 24.9.2015 18:25 linkki juttuun

Tulli on havainnut Helsinki-Vantaan lentoasemalla posti- ja pikarahtiliikenteessä tehtyjen tullitarkastusten yhteydessä, että turvapaikanhakijoille vastaanottokeskuksiin ja yksityishenkilöille osoitetut lähetykset sisältävät runsaasti erilaisia henkilöllisyyteen liittyviä asiakirjoja, kuten passeja, henkilöllisyystodistuksia, valokuvia, ajokortteja sekä pakolaistodistuksia.

Lähetyksiä on paljastunut jo yli 500 kappaletta, ja lähetysten määrä on kasvanut viime päivinä voimakkaasti. Tullitarkastuksissa löytyy tällä hetkellä edellä mainittuja asiakirjoja useista eri lähetyksistä jopa 50 kappaleen päivävauhdilla.

Asiakirjat ovat pääosin irakilaisia ja jonkin verran myös syyrialaisia. Lähetykset on lähetetty yleisimmin Turkista ja Irakista, mutta välillä myös Euroopan valtioista. Lisäksi postiliikenteessä on paljastettu tänä vuonna myös kaksi rikostapausta, jossa vastaanottokeskukseen on tilattu yksityishenkilöille lääkkeitä ja huumausaineiksi luettavia lääkkeitä, joiden tuonti posti- ja pikarahtilähetyksenä EU:n ja ETA-alueen ulkopuolelta on kielletty.
(…)

EDIT typo

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 448
 • Liked: 23832
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen‡
Siinä vain lisätodiste kuinka kehitysmaalaiset tekohädänalaiset kunnioittavat laillisia virallisia matkustusasiakirjoja. He vain vesittävät vielä laillisiksi ja toimiviksi todetut tavat tunnistaa henkilö. Syy ei tietenkään ole näiden tekohädänalaisten vaan pahaa haluavien poliitikkojen ja viranomaisten. Me kyllä ymmärrämme mitä nuo pahaa tarkoittavat poliitikot tarkoittavat sillä kun sanovat "sota on tulossa".

Otan nyt tähän vielä sen seikan, että (EU)ajokortti ei enää kelpaa vahvaksi henkilötodistukseksi. Syynä se, että ulkomaiset, basaareista ostetut, ajokortit vaihdettiin suoraan suomalaisiin. Kuinka paljon tekohädänalaiset ovat "kadottaneet" ja myyneet suomalaisia ajokorttejaan voin vain arvailla.

Siitä koitui valtava lisälasku jo ennestään raskautetulle veronmaksajalle. Digitaalinen henkilötodistus maksaa 54€ ja valokuva siihen 15€. Niiden päälle tuli vielä kaydä poliisilaitoksella kaksi eri kertaa ja R-kioskilla kerran. Näitä uusia sirullisia henkilötodistuksia ei voi myydä. Tai voi, mutta kun aletaan tarkastuksessa tiukkaamaan henkilön speksejä niin jää välittömästi kiinni. Näissä on vielä 4digit pin.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 226
 • Liked: 20452
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Siinä vain lisätodiste kuinka kehitysmaalaiset tekohädänalaiset kunnioittavat laillisia virallisia matkustusasiakirjoja. He vain vesittävät vielä laillisiksi ja toimiviksi todetut tavat tunnistaa henkilö. Syy ei tietenkään ole näiden tekohädänalaisten vaan pahaa haluavien poliitikkojen ja viranomaisten. Me kyllä ymmärrämme mitä nuo pahaa tarkoittavat poliitikot tarkoittavat sillä kun sanovat "sota on tulossa".

Otan nyt tähän vielä sen seikan, että (EU)ajokortti ei enää kelpaa vahvaksi henkilötodistukseksi. Syynä se, että ulkomaiset, basaareista ostetut, ajokortit vaihdettiin suoraan suomalaisiin. Kuinka paljon tekohädänalaiset ovat "kadottaneet" ja myyneet suomalaisia ajokorttejaan voin vain arvailla.

Siitä koitui valtava lisälasku jo ennestään raskautetulle veronmaksajalle. Digitaalinen henkilötodistus maksaa 54€ ja valokuva siihen 15€. Niiden päälle tuli vielä kaydä poliisilaitoksella kaksi eri kertaa ja R-kioskilla kerran. Näitä uusia sirullisia henkilötodistuksia ei voi myydä. Tai voi, mutta kun aletaan tarkastuksessa tiukkaamaan henkilön speksejä niin jää välittömästi kiinni. Näissä on vielä 4digit pin.

Rajavalvonta lopetettiin kun emme voi eristäytyä muusta maailmasta, passin vilauttaminen kun oli niin tavattoman vaikeaa. Nyt sitten uhrataan arviolta 500.000.000€ passeihin ja henkilökortteihin kun ajokortti ei käy henkilötodistukseksi postilähetyksiä noudettaessa tai asioidessa pankissa. Jos se rajavalvonta olisi pidetty yllä ja asylin vonkaajat ohjattu sinne mistä tulikin Dublinin sopimuksen mukaisesti niin säästyneillä kustannuksilla olis korjattu teitä ja lyhennetty valtion velkaa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 759
 • Liked: 3738
Ei nuo väärennetyt paperit toimisi, jos Kreikka rekisteröisi kaikki maahan tulleet sormenjälkineen päivineen ja Saksa toimittaisi heidät välittömästi takaisin.
Tai jos Saksa myöntäisi vähemmän turvapaikkoja, jolloin kannuste lähteä sinne hakemaan turvapaikkaa laskisi. 

Niin kauan, kun tätä ei tehdä, niin "hädänalaiset" jatkavat veneilyä Kreikkaan ja pyrkivät sieltä heti korkeamman sosiaaliturvan maihin.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 803
 • Liked: 21152
Frontex on julkaissut laittomia rajanylityksiä koskevaa tietoa. Kuten tunnettua, niin liikenne Välimeren yli tyrehtyi sattuneesta syystä ja EU:n kiivaasta vastustuksesta huolimatta. Mitähän kummaa siellä Italiassa nyt? Espanjassa valtaan nousivat taas sosialistit ja samalla rajat repesivät auki kuin köyhän housut. EU kannusti.

Lainaus
Ulkomaat Frontex

Laittomien rajanylitysten määrä matalimmillaan sitten viiteen vuoteen

EU:n rajavalvontavirasto Frontexin mukaan laittomien rajanylitysten määrä on laskenut EU:ssa.
- Luku oli viime vuonna 92% matalampi, kuin vuoden 2015 pakolaiskriisin huippuhetkillä.
- Syy: Huomattavasti vähemmän pakolaisia on onnistunut pääsemään Välimeren kautta Italiaan
.


Die Welt 4.1.2019 juttu saksaksi

Laittomien rajanylitysten määrä EU:ssa on laskenut 150.000 tapaukseen vuonna 2018 - luku on matalin sitten viiteen vuoteen. Asiasta ilmoitti Frontex perjantaina Varsovassa. Luku on 92% matalampi kuin vuoden 2015 pakolaiskriisin huippuhetkillä.

Frontexin mukaan erityisesti oli havaittavissa, että viime vuonna Italiaan yritti päästä Välimeren kautta huomattavasti vähemmän maahanmuuttajia. Laittomia rajanylityksiä rekisteröitiin vähän yli 23.000, joka on 80% vähemmän kuin vuonna 2017. Libyasta Italiaan matkalle lähteneiden henkilöiden määrä laski edelliseen vuoteen verrattuna 87%. Keskistä Välimeren-reittiä pitkin tuli pääasiassa tunisialaisia ja eritrealaisia.

Sen sijaan läntistä reittiä pitkin Espanjaan tulleiden määrä kaksinkertaistui 57.000 henkilöön. Suurin osa näistä oli Marokosta lähteneitä. Heidän joukossaan oli ennen kaikkea malilaisia, guinealaisia, marokkolaisia ja algerialaisia.

Myös itäistä Välimeren reittiä tuli enemmän maahanmuuttajia, kuin viime vuonna: Frontex rekisteröi tällä reitillä 56.000 laitonta rajanylitystä. Kasvua oli kolmanneksen verran edelliseen vuoteen verrattuna. Syynä tälle kasvulle oli Frontexin mukaan erityisesti se, että, että maitse Turkista Kreikkaan tulleiden lukumäärä kasvoi. Itäisellä reitillä meren yli tuli ennen kaikkea afganistanilaisia, syyrialaisia ja irakilaisia, maitse taas pääosin turkkilaisia.

Frontex keräsi vuonna 2018 ensimmäistä kertaa tietoa maahanmuuttajien sukupuolesta ja iästä. Tiedoista ilmeni, että 18% oli naisia. Noin 20% maahanmuuttajista sanoi olevansa alle 18-vuotias.

Lihavoinnit mun.

Itäreitti Kreikkaan vuotaa taas. Aloitusjutussa kerrotaan, että saarille saapuneet matut kuskataan välittömästi mantereelle suurimmasta osasta saarista (86%). Merkel-Turkki sopimus ei toimi. Se oli susi alusta lähtien. EU sopi antavansa Turkille vielä 6 miljardia euroa tyhjästä. Vasta Balkanin rajojen kiinnilaitto lopetti tuon trafiikin. Ja nyt Kreikan maarajakin vuotaa taas.

Tagit: