Kirjoittaja Aihe: 2019-02-01 Lentolippu Irakiin ja 5 000 euroa päälle? Poistuville enemmän rahaa  (Luettu 12796 kertaa)

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 902
 • Liked: 3980
Turvapaikkaa hakeneiden sormenjälkitiedot poistetaan Eurodacista 10 vuoden kuluttua sormenjälkien ottopäivämäärästä tai kun henkilö saa EU-maan kansalaisuuden. Laittomien siirtolaisten sormenjälkiä säilytetään Eurodacissa 18 kuukautta, jonka jälkeen tiedot poistetaan. Laittomien siirtolaisten tiedot voidaan poistaa aiemminkin, jos henkilön tiedetään poistuneen EU-alueelta tai jos hän on saanut joko EU-maan kansalaisuuden tai oleskeluluvan.

Joskus ohimennen miettinyt tämän nykysysteemin hyväksikäyttömahdollisuuksia. Eurodac on ymmärtääkseni ainoa Euroopan laajuinen turvapaikanhakijoita koskeva tietokanta.

Esimerkkejä:
 • Suomessa syntynyt Suomen kansalainen (sopiva suojaväri ja äidinkieli plussaa) hakee turvapaikkaa Suomesta
 • Euroopassa syntynyt EU-kansalainen (sopiva suojaväri ja äidinkieli plussaa) hakee turvapaikkaa Suomesta
 • Suomen kansalaisuuden saanut (lyhimmillään 4 vuotta) turvapaikanhakija hakee uudestaan turvapaikkaa Suomesta
 • Suomen kansalaisuuden saanut turvapaikanhakija hakee turvapaikkaa jostain toisesta EU-maasta
 • Jonkin toisen EU-maan kansalaisuuden saanut turvapaikanhakija hakee turvapaikkaa Suomesta

Noissa kaikissa tapauksissa Eurodac on puhdas ja tyyppi on järjestelmän kannalta ihka aito juuri Eurooppaan saapunut hädänalainen. Somali, afgaani tai irakilainen voi myös aivan turvallisesti vierailla entisessä kotimaassaan tutustumassa paikkoihin ja hakea lisäuskottavuutta keksimäänsä turvapaikkatarinaan. Jos kertoo sen riittävän johdonmukaisesti, palkintona voi odottaa virallinen henkilöllisyys uudella nimellä. Jos käteen jää hylsy, voi ainakin kuitata paluurahan.

Jo kahdella henkilöllisyydellä on tietysti selvät hyödyt: tulonsiirrot, asunto ja eläke tuplana. Tästä saa ihan ammatin itselleen ja kohtuullisen hyvän elintason, varsinkin jos sen extrakämpän laittaa vuokralle pimeästi. Joten mm. kaikki Ruotsin kansalaisuuden saaneet irakilaiset, somput ja afgaanit: tervetuloa Suomeen laittamaan hakemus sisään. Yli 50 % todennäköisyydellä voitat uuden henkilöllisyyden.

Valitettavasti en tiedä mitään mekanismia, mikä nykyisellään estäisi em. kikkailun.
Oulu is not safe - start deportations.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 178
 • Liked: 65473
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Ullatus! Yhä harvempaa läpsyttelijää kiinnostaa ottaa vastaan max. 5 000 euron paluuavustusta ja lähteä lätkimään taikaseinän äärestä.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/suomi-houkuttelee-irakilaisia-turvapaikanhakijoita-poistumaan-maasta-5-000-eurolla-lahtijoita-silti-yha-vahemman/?shared=1076659-10fa2390-500 (10.5.2019)

Lainaus
Suomi houkuttelee irakilaisia turvapaikanhakijoita poistumaan maasta 5 000 eurolla – Lähtijöitä silti yhä vähemmän

Niin kutsuttua täyttä hyödyketukea maksetaan Irakiin, Afganistaniin tai Somaliaan palaaville aikuisille.

SISÄMINISTERIÖN tilannekatsaus maahanmuutosta kertoo, miten turvapaikanhakijoita ”houkutellaan” palaamaan vapaaehtoisesti kotimaihinsa.

Paluuavustuksen enimmäismäärä kaksinkertaistettiin vuoden 2019 alussa. Aiemman 2 500 euron sijaan tuki on noussut enimmillään 5 000:een euroon.

Houkutusrahan kasvattaminen on valitun maahanmuuttopolitiikan näkökulmasta katsottuna toiminut hitaasti, sillä palaajien määrä on lisääntynyt vain vähän alkuvuodesta 2019.

Vuonna 2015 vapaaehtoisia palaajia oli 635, seuraavana vuonna 2 133. Vuonna 2017 paalaajia oli 1 422 ja viime vuonna 646.

Huhtikuun loppuun mennessä 2019 palaajia oli 136, eli tahti on jopa hivenen hitaampi kuin vuonna 2018.


”Vapaaehtoiset paluut ovat tosiaan olleet jumissa, ja palaajien määrät olleet viime vuosina laskusuunnassa”, sanoo sisäministeriön maahanmuuttojohtaja Tiina Snellman.

Vastaanottojärjestelmän asiakkaista yhä suurempi osa on saanut vähintään yhden kielteisen turvapaikkapäätöksen. He odottavat joko kielteistä päätöstä koskevan valituksensa tai uusintahakemuksensa käsittelyä.

Turvapaikanhakijat ovat myös tottuneet Suomeen.

”Ajan myötä kiinnitytään koko ajan enemmän Suomeen, mikä taas lisää haluttomuutta palata kotimaahan”, Snellman sanoo.

NIIN KUTSUTTUA täyttä 5 000 euron hyödyketukea maksetaan Irakiin, Afganistaniin tai Somaliaan palaaville aikuisille. Hyödyketukiraha on tarkoitettu esimerkiksi asunnon hankkimiseen tai yrityksen perustamiseen kotimaassa.

(...)
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike kerää nyt kannattajakortteja!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Beef Supreme

 • Vieras
Ne ovat siis velkaa enemmän kuin 5000€. Korotetaan kymppiin. Kaksikymppiäkin olisi halpa hinta loisimisen ja raiskausten lopettamiselle.

Paitsi ettei toimi niin kauan kuin perälauta vuotaa.

kivimies

 • Vieras
Eikö palautukset Irakiin ole jumissa. Kun todennäköisyys joutua palautetuksi ilman paluurahaa on nolla, niin yhä harvempi valitsee vapaaehtoisen paluun.

Mikäli kielteisen päätöksen saaneet otettaisiin säilöön ja palautuksia tehtäisiin runsaasti, niin vapaaehtoinen paluu olisi suosittua.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 373
 • Liked: 6927
Hei Scheinin!

Taas hommia sinulle. Miksi ainoastaan Irakiin, Afganistaniin tai Somaliaan? Jos joku virolainen  tulee hakemaan turvapaikkaa, hakemus hylätään ja hakija kieltäytyy palaamasta, niin tietysti samoin ehdoin suostuttelu: 5000 euroa ja lentolippu Tallinnaan. Kaikkihan me olemme samanarvoisia.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 587
 • Liked: 13371
 • The only way to fight hate is with even more hate
Lainaus
Migri: Suomesta vapaaehtoisesti Irakiin palanneiden uudelleenkotoutuminen onnistunut kohtalaisesti
12.11.2019 12.00
Lainaus
Irakiin palanneiden uudelleenkotoutuminen takaisin kotiseuduilleen on onnistunut kohtalaisesti, selviää Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n Suomen-toimiston toteuttamasta seurantatutkimuksesta.

Asettuminen siihen yhteisöön, josta palaaja lähti, on onnistunut paremmin kuin asettuminen kokonaan uudelle asuinpaikalle. Pieni enemmistö palaajista voi psykososiaalisesti hyvin. Toimeentulo-ongelmat tuottivat huolta lähes kaikille palaajille.

IOM haastatteli 195 palaajaa, jotka olivat palanneet vuosien 2017 ja 2018 aikana eri puolille Irakia, suurin osa Bagdadiin. Tarkoituksena oli selvittää, miten heidän uudelleenkotoutumisensa Suomen myöntämien käteis- tai hyödyketukien ja IOM:n paluujärjestelyjen avulla on lähtenyt käyntiin. Palaajat olivat pääsääntöisesti 18 - 34-vuotiaita miehiä.

Tutkimus on toteutettu Maahanmuuttoviraston tilauksesta osana joulukuussa päättyvää vapaaehtoisen paluun AUDA-hanketta. Tutkimuksesta selviää, että Suomen myöntämät paluutuet vapaaehtoisesti palaaville auttavat alkuun kotimaahan palaamisessa.

Lainaus
Sisäministeriön hankkeet: Vapaaehtoisen paluun avustaminen
SM041:00/2019

Tavoitteet ja tehtävä

Hankkeessa valmistellaan sisäministeriön asetus vapaaehtoisen paluun avustuksesta siten, että uusi asetus tulee voimaan 1.1.2020 edellisen asetuksen voimaantulon päätyttyä.

Lausuntokierrokset ja kuuleminen
Migrin lausunto PDF (5 sivua)
31.10.2019
Lainaus
Nykytilan kuvaus

Lokakuun puoleen väliin mennessä vuonna 2019 vapaaehtoisia palaajia on ollut 338, keskiarvo oli 36 palaajaa kuussa. Vuoden 2019 palaajamäärät ovat pienemmät kuin minään aiempana vuonna sen jälkeen, kun vapaaehtoisesta paluusta tuli 2015 vastaanottolain alainen tukimuoto. Paluumäärät ovat kuitenkin pysyneet suhteellisen tasaisina, jos verrataan vuoden 2018 jälkimmäiseen puolivuotiskauteen, jolloin heinä-joulukuun välillä oli keskimäärin 33 palaajaa kuussa. 

Vaikka vastaanottopalveluita on päätetty vuonna 2019 enemmän verrattuna edellisvuoteen, eivät paluiden määrät ole kasvaneet vastaavasti. Asiakkaat katsovat edelleen usein, ettei palaaminen ole mahdollista turvallisuustilanteen tai muun henkilökohtaisen syyn takia. Vuonna 2019 suurimmat palaajakansalaisuudet ovat: Irak (156), Venäjä (34), Georgia (26), Iran (18) ja Ukraina (15). Somalian ja Afganistanin paluut eivät lisääntyneet hyödyketukiuudistuksen jälkeen, vuonna 2019 Somaliaan paluita on ollut 7 ja Afganistaniin 5.
Lainaus
Arvio vuodelle 2019 tehtyjen muutosten vaikutuksista (hyödyketuen korotukset)

Vuonna 2019 hyödyketukea on saanut 54 % kaikista palaajista: 38 % on saanut 5 000 euron hyödyketuen, 8 % 3 000 euron hyödyketuen ja vanhempien kanssa palanneita hyödyketuen saaneita lapsia oli 8 %. Hyödyketuen suosio kasvoi erityisesti irakilaisten palaajien osalta, joista 78 % valitsi hyödyketuen. Vuonna 2018 hyödyketuen valitsi vain 8 % kaikista palaajista.

On tärkeää että hyödyketuki on saatu vuonna 2019 nostettua merkittäväksi vaihtoehdoksi palaajille. Hyödyketukea pidetään myös EU-tasolla parhaana paluutuen muotona. Hyödyketuen avulla palaaja pääsee aloittamaan uudelleenkotoutumisprosessin tuetusti kotimaassa, minkä katsotaan vähentävän uudelleenlähdön todennäköisyyttä Eurooppaan. Tämä on keskeinen tekijä arvioitaessa paluun pysyvyyttä, jonka tukeminen on yksi vapaaehtoisen paluun päätavoitteista. 

Irakista hyödyketuen palvelun tarjoajilta on saatu positiivista viestiä siitä, että nykyinen 5 000 euron tuki on lähellä riittävää tasoa, jolla palaaja voi tosiasiallisesti saada esimerkiksi alkupääoman pienyrityksen perustamiselle. Tieto 5 000 euron hyödyketuesta on saatu viestittyä kattavasti vastaanottokeskuksiin. 

Maahanmuuttovirasto katsoo, että A-maaryhmän tuen laskemisella olisi haitallinen vaikutus paluuhalukkuuteen. Hyödyketuen ja käteistuen summien erotus on lisäksi edelleen suositeltavaa pitää suurehkona ainakin keskeisimpiin lähtömaihin hyödyketuen suosion pysyttämiseksi.
Hyödyketuen korotukset eivät valitettavasti ole kuitenkaan vaikuttaneet paluisiin Somaliaan tai Afganistaniin eikä irakilaisten palaajienkaan osalta määrät olleet toivottua suuruusluokkaa.
Lainaus
Maahanmuuttoviraston arvio tai ehdotus keinoista, joilla avustetun vapaaehtoisen paluun houkuttelevuutta voitaisiin nykytilanteessa lisätä

Maahanmuuttoviraston näkemyksen mukaan keskeisin vaikuttava tekijä avustetun vapaaehtoisen paluun houkuttelevuudessa on viranomaistoimin toteutettujen paluiden toimivuus. Mikäli palautuksia ei pystytä panemaan täytäntöön, ei myöskään vapaaehtoista paluuta kohtaan ole kiinnostusta.

---

Pidemmällä aikavälillä voisi myös pohtia, haluttaisiinko Suomessa vapaaehtoisen paluun tuen määrää sitoa Suomessa vietettyyn aikaan. Aikaporrastetussa mallissa asiakkaan paluutuki laskisi sitä mukaa mitä kauemmin hän on maassa. Tämä voisi lisätä vapaaehtoisen paluun kiinnostavuutta niillä, jotka tietävät, että kansainvälisen suojelun hakemus ei tule menestymään. Tällainen malli on käytössä joissakin muissa EU-maissa.
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 373
 • Liked: 6927
Halpa vihje hallitukselle:

Tehdään päätös, että lentomatkat ja käteisnippu-käytäntö loppuu 31.3.2020 ja sen jälkeen leireillään.

Johan matkatoimistoille tulisi kiireinen alkuvuosi.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16636
Missä kohtaa tuolla esityksessä muuten lukee, että montako kertaa maksimissaan tuon 5ke kuffariveron voi käydä keräämässä Hölmölästä?

Arvaan, että tuskinpa sitä on mitenkään rajoitettu. Kunhan vaan keplottelee itsensä kotiloman jälkeen takaisin rajalle, niin aina läsähtää uudet paluurahat tilille.

Rassismiahan se olisi moista rajoittaa. Varmaan joku kansainvälinen sopimuskin sellaisen käytännön kieltää.
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Tagit: