Kirjoittaja Aihe: Posti alkaa ensi kuusta periä lisähintaa ja nostaa toimitusaikoja  (Luettu 10938 kertaa)

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 568
 • Liked: 905
Mitenköhän postin hölmöilyihin muuten sopii se, että eräs pääministeri Sipilä otti aikoinaan valtion omistajaohjauksen, johon kuuluu myös puolet postista, suoraan itselleen ja samaan aikaan Sipilän itsensä lapsilla on huomattava osuus suuresta kuljetusyhtiöstä Ahola Transportista sekä ties mistä muista?

Kilpailijat nimittäin valittavat postin agressiivisesta laajentumisesta muille kuljetusaloille ja Sipilän pirtaan sopisi kyllä vaikka kokonaisen valtionyhtiön romahduttaminen, jos sen avulla voi pönkittää sukulaistensa liiketoimia.

Lainaus
Postin temppu yllätti yrityspomot totaalisesti: ”Hävytöntä – Mistä tuulesta tämä työehtosopimus on revitty?”

”Nyt Posti on hakemassa aivan uudella tavalla kilpailuetua itselleen. On käsittämätöntä, miten valtionyhtiö voi toimia näin mielivaltaisesti.”

”Siinä hypätään jo ihan eri tuotesegmenttiin. Tällainen vaikutelma syntyy, että nyt siellä halutaan monistaa lehtijakelun ehdot paketteihin ja mennä siihen isompaan tavaraan.”

"Sekä Immosen että Vähälän mukaan Postin toiminta on huolestuttanut alalla jo pitkään. Taustalla ovat Postin tekemät arveluttavat yritysostot. Valtionyhtiö on pyrkinyt laajentumaan aggressiivisesti ydintoimintansa ulkopuolelle, tehnyt huonoja kauppoja ja häirinnyt markkinoita. Tällä on ollut suoria negatiivisia vaikutuksia Postin tulokseen huonon operatiivisen tuloksen sekä alaskirjausten kautta."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/289827-postin-temppu-yllatti-yrityspomot-totaalisesti-ville-vahala-havytonta-mista-tuulesta

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 365
 • Liked: 3681
Toi suunniteltu ikkunoista kurkkaaminen tulee tarpeettomaksi siinä vaiheessa, kun meillä jokaisella on kotona lainsäädännön määräämä kotimamu.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 855
 • Liked: 2209
Postin johto on sikaillut oikein kunnolla. En henkilökohtaisesti voi käsittää jo perinteeksi muodostunutta valtionyhtiöiden johdon porsastelua. Postin hallintoneuvostossa istuu sellaisia henkilöitä, joiden voisi kuvitella älähtävän kaikesta mahdollisesta. Alla nykyinen hallintoneuvosto. Hallintoneuvostolla ei periaatteessa ole valtaa, mutta sen pitäisi pystyä toimimaan "omatuntona". No jokainen voi mietiskellä, että mitähän alla olevien omatunto sanoo kaikesta suhmuroinnista ylimmän johdon golf-harrastuksen suhteen. On käsittämätöntä, että erittäin varakkaat johtajat lähtevät maksattamaan valtionyhtiöllä omaa harrastustaa, kun voisivat sen aivan hyvin kustantaa itsekin.
 Valtio ainoana osakkeenomistajana voi kutsua ylimääräisen yhtiökokouksen vaikka tällä punaisella sekunnilla kasaan ja nimittää uuden hallituksen, joka voi nimittää uuden toimitusjohtajan. Kyse on aivan tavallisesta osakeyhtiölaista. Ministeriltä puuttuu vain ja ainoastaan rohkeus vaikka avautuukin lehtien palstoilla.
 Monet pitävät valtionyhtiöitä jollain tapaa hyvänä ja hyödyllisenä asiana, mutta niillä on aina taipumus muuttua pienen herrakerhon porsasteluklubeiksi. Kuntayhtiöissä on usein periaate, että yhdenkään palkka ei voi ylittää kunnanjohtajan palkkaa ja valtionyhtiöillä olisi hyvä olla sama periaate, että valtion yhtiöiden toimitusjohtajan palkka voisi olla maksimissaan esimerkiksi 200 000€/a. Tämä toki vähentäisi aika paljon erittäin kokeneiden yritysjohtajien kiinnostusta, mutta en tiedä onko valtionyhtiön tarkoitus ollakaan juuri suurin ja nopein liikkeissään ja ison riskin peluri. Tosiasia on, että yritysjohdon moraali ainakin Postissa tuntuu olevan erittäin kyseenalainen. Isoissa pörssiyhtiöissä toimitusjohtaja olisi lähtenyt jo ajat sitten ulos moisen sopan keitettyään. Operatiivinen johto on ollut täysin pihalla tekemisistään ja voisi jopa rohkeasti väittää, että eivät ole olleet palkkansa arvoisia. Pörssiyhtiössä tällainen sekoilu olisi armotta johtanut osakkeen arvon putomiseen, mutta valtionyhtiössä vain vastuuministeri käy iltalehtien palstoilla ihmettelemässä, että voi voi, mitä on tullut tehtyä ja voi, että, kun tähän ei voi vaikuttaa mitenkään. Säälittävää touhua niin Postin johdolta kuin hallituksen vastuuministeriltä.

Puheenjohtaja Markku Rossi, kansanedustaja, kesk   2015
Varapuheenjohtaja Jani Toivola, kansanedustaja, vihr   2015
Maria Guzenina, kansanedustaja, sd   2013
Kari Kulmala, kansanedustaja, sin   2018
Rami Lehto, kansanedustaja, ps   2015
Eeva-Maria Maijala, kansanedustaja, kesk   2015
Silvia Modig, kansanedustaja, vas   2018
Mats Nylund, kansanedustaja, rkp   2015
Juha Pylväs, kansanedustaja, kesk   2016
Sari Raassina, kansanedustaja, kok   2015
Satu Taavitsainen, kansanedustaja, sd   2015
Juhana Vartiainen, kansanedustaja, kok   2018

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 086
 • Liked: 32913
 • Kuk Kluk Klan Tulee ja näyttä sinule kaapi paika.
Golf-kausti:

Lainaus
Postin toimitusjohtaja halusi pelata golfia Suomen kalleimmalla kentällä – Posti osti 30 000 euron osakkeen jätti-irtisanomisten aikaan
Tänään klo 7:05
Posti hankki kalliin golfosakkeen toimitusjohtajansa aloitteesta ja teki samalla 30 000 euron tappion.
Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen ansaitsi viime vuonna lähes miljoona euroa.Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen ansaitsi viime vuonna lähes miljoona euroa.

Posti hankki keväällä 2015 kymmeniä tuhansia euroja maksaneen golfosakkeen Sarfvik Golfista Kirkkonummelta.

Iltalehden tietojen mukaan Posti maksoi osakkeesta vajaat 30 000 euroa. Sarfvik on Suomen kallein golfkenttä, jonka vastike on vajaat 2 000 euroa vuodessa.

Hankinnan ajankohta herätti Postin sisällä ihmetystä, sillä yhtiössä oli alkamassa isot yt-neuvottelut, joiden päätteeksi yli 300 työntekijää irtisanottiin palvelupisteistä.

Hankinta herätti muutenkin ihmetystä, sillä Postilla oli jo kolme Master Golfin osaketta, mutta kaksi huippukenttää Bodominjärven rannalla Espoossa eivät Postin ylimmälle johdolle kelvanneet.

Kaupasta 30 000 euron tappio

Iltalehden saamien tietojen mukaan kalliin golfosakkeen hankkimista ehdotti Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen, joka sopi asiasta Postin hallituksen puheenjohtajana tuolloin toimineen Arto Hiltusen kanssa.

Malinen antoi tehtävän johtoryhmässään istuneelle talous- ja rahoitusjohtajalle Sari Helanderille, joka välitti toimitusjohtajan toimeksiannon eteenpäin. Helander ei ole enää Postin palveluksessa.

– Myy Masterin osakkeet, osta Sarfvikin osake. Tullee toimitusjohtajan käyttöön, Postin silloinen lakiasiainjohtaja Pekka Leskinen ohjeisti helmikuussa 2015.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/8e9edc96-6689-4e19-9757-2a093dc48993

hurjastelija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 187
 • Liked: 140
 • Sano mua rehtoriks
Jos välittäisin lakipykälistä niin eikös tuo ikkunoista kurkkiminen ole laitonta? No niin tai näin, mun ikkunoista jos joku postipate kurkkii niin turpaan tulee lujaa. Mun yksityisyyttä ei loukata.

Tuossa just katsoin postin edelleenlähettämispalvelua kun olisi hieman asioita nais(t)en kanssa. Hinta ei ole paha, 25.50€ viikko-2kk mutta tulikin siinä mieleen juuri kirjautuessa että oonko mä hullu ja maksan postille tuotakaan summaa.  :o Jos laittais vaa laatikon päälle ilmotuksen että kun laatikko on täysi niin heittäkää postit roskiin. Kun tarkemmin ajatellen, tuskinpa saan niin tärkeää postia että sillä jotakin tekisin. Kun en juuri availe kirjeitä mitä tulee. Pari päivää sitten hankkiuduin eroon lehtiroskasta jota oli kerääntynyt yläkertaan meneville rappusille 4 rapun verran. Joukossa varmasti 100 avaamatonta kirjettä. Sinne meni kaikki.

Tuo toimarin golfjuttu on täysin käsittämätön juttu. Näyttää siltä että aina kun jollain on avoin pääsy veronmaksajien kassalippaaseen niin sitä käytetään surutta hyväksi.
Jos jo pelkästään nämä saataisiin karsittua pois (vapaavuoret yms) niin sillähän elättäisi monta palleroa. Yhtään lasten sairaalaa sillä ei tekisi, ellei se olisi pikkupalleroiden sairaala.
Irstas sika

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 385
 • Liked: 2255
 • Vihtaasi on kustu!
Posti ja Nordea alkavat kokeilun jossa käteistä tuodaan kotiin.
Käteistä, yksinäinen vanhus, halvin ulkomaalaistaustainen postinjakaja.

Veikkausia, tuleeko uusia uutisia värinäkeskustelusäikeeseen?
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 244
 • Liked: 4972
Posti ja Nordea alkavat kokeilun jossa käteistä tuodaan kotiin.
Käteistä, yksinäinen vanhus, halvin ulkomaalaistaustainen postinjakaja.

Veikkausia, tuleeko uusia uutisia värinäkeskustelusäikeeseen?

Ei tämä voi päättyä hyvin. Suuret rahasummat ja kirjatut kirjeet eivät sovellu säännölliseen postinjakeluun. Jo nyt pienetkin kioskit käyttävät arvokuljetuspalveluja, jotka hakevat rahat panssariautolla. Toisaalla halutaan käteisestä eroon ja jopa muutaman kolikon tallettamisesta on pyydetty kirjallisia selvityksiä rahojen alkuperästä. Nyt tämän ketjun mukaan rahaa aletaan kuljettamaan huomattavia summia käytännössä lukitsemattomissa postikärryissä.

Mikä on ajassa muuttunut? Millainen kuljetuspalkkio on, jotta Postin tätä kannattaa ehdottaa? Kuinka monta prosenttia he saavat rahasummasta itselleen?

1990-luvun aikana pidettiin onnena sitä, että pienet kyläpostit oli ehditty lakkauttaa ennen ryöstelybuumin syntymistä. Nyt sitten ollaan luomassa vielä löyhempää rahakuljetusta kuin tuolloin.

15000 euroa postinjakelun mukana on aivan liian iso summa tähän maailmanaikaan.

Kun käyttää mielikuvitustaan, niin syrjäseudulle suuntautuvasta rahakuljetuksesta saisi aikaiseksi jopa elokuvan, ja onhan noita postiryöstöistä kertovia elokuvia tehty aikojen saatossa useita. Kotimaisiakin elokuvia on olemassa, jopa lähinykyaikaan sijoittuvia.

Etnistä värinää ei tarvita, kaikkea voi tapahtua jo pelkästään kotimaisin voimin.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 485
 • Liked: 19595
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
Antti Rinne HS:lle: Postin työntekijöille voitaisiin maksaa kertakorvaus

Pääministeri neuvoo, miten kiista Postin palkanalennuksista tulisi ratkaista.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan Postin työntekijöitä uhkaava palkkojen heikentäminen tulisi ratkaista niin, että pienipalkkaiset työntekijät pystyvät tulemaan palkallaan yhä toimeen pääkaupunkiseudulla, kertoo Helsingin Sanomat.

x

– Yksi vaihtoehto voisi olla sen selvittäminen, voiko asian ratkaista jollain rahallisella kertakorvauksella, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan kertakorvauksia on käytetty ennenkin vastaavia riitoja ratkaistaessa, kun siirtymiä vanhasta järjestelmästä uuteen on rakenneltu.

x


https://www.verkkouutiset.fi/antti-rinne-hslle-postin-tyontekijoille-voitaisiin-maksaa-kertakorvaus/

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 621
 • Liked: 930
Turhuuksia. Saa poistaa.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2019, 06:54:36 kirjoittanut Luka Mokonesi »
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Tagit: