UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme  (Luettu 3893 kertaa)

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 636
 • Liked: 13140
 • Kuka jos en minä
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #30 : 26.03.2019, 11:53:44 »
Tuohon koulutukseen velalla, ensimmäinen heikko kohta on, että vaikka opiskelisit ''työvoimapula''-alalle et saa alan töitä välttämättä koskaan. Jolloin sinulla on sekä velat että työttömyys ongelmina, jolloin tuo voisi enemmänkin laittaa peruskoulupudokkaat välttelemään jatkokoulutusta koska velka.

Näin esimerkkinä tutustuin omina amiska-aikoina putkialan opiskelijoihin, jolloin 20 aloittavasta opiskelijasta 3-vuoden loppuun mennessä 5-6 oli pudonnut pois, valmistuneita vähän toistakymmentä joista 2 pääsi suoraan alan töihin, ja joista 10 oli 2000-luvun alun laman pureskeltavana yli 3v työttöminä, sen pidempään en sitä porukkaa tuntenut, mutta AINOASTAAN hyvillä suhteilla(se jonka isä oli alan yrittäjä) pääsi suoraan alan töihin vakiona. Toinen joka pääsi töihin pääsi yhdelle supermarkettityömaalle ja en tiedä mitä sai jos sai sen jälkeen, mutta valtaosa valmistui työttömäksi, ei vain tuon yhden luokan perusteella, vaan ilmeisesti sama koski liki sataa alalla aloittanutta noin samassa suhteessa. Ja yhtä lailla sähkömiehet eivät päässeet alan töihin, vaan muihin töihin, jolloin toki mallissasi sähkömies kattotöissä tai remppahommissa voisi tuon kuolettaa, mutta silti, valtaosa valmistuneista valmistuu työttömäksi, koska raaka fakta on se ettei minkään alan kunnolla palkattu työ ole ollut 90-luvun laman jälkeen tavallisten ihmisten saatavissa ilman suhteita tai järjetöntä tuuria osua olemaan se yksi niistä sadasta hakijasta joka palkataan.

Olen yhtä valmis kuin sinäkin leikkaamaan koulutusläskistä ja näkisinkin että koulutukset tulisi järjestää työpaikkoihin johtaviksi tyyliin että sisäänottomäärä on 30 ja 12 parasta valmistuneista pääsee suoraan betonielementti-firmaan asiallisella palkalla töihin(hain joskus, en edes päässyt sisään niiden 200 muun joukosta jotka haki). Kuitenkin itsensä eteenpäin viemisestä opiskelemalla rankaisussa en näe pienintäkään järjen hiventä. Silloin ollaan tilanteessa jossa pontikan kotipoltto ja ryyppääminen on järkevintä, koska opiskelusta tulee velkahelvettiä päälle eikä se anna millään järkevällä varmuudella töitä.

Nukketeatterinohjaajien ja feminatsien gylddyyrimarxistien laitoksen voisi tietysti sulkea täysin.

Ja niin, mitä täällä tuoreita amiksia haastatellut, ongelma on siinä, ettei näille löydy asuntoa, jotta voisivat ottaa opiskelupaikkaa vastaan. Jostain rautavaaralta ja maaningalta tulevat bussilla toista tuntia joka aamu opiskelemaan. Ihmettelen vain, mitä järkeä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

endorphine

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 44
 • Liked: 163
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #31 : 26.03.2019, 18:39:00 »
Katson koulutuksen investoinniksi kansakuntaan, en menoeräksi. Persujenkin pitäisi ymmärtää, että koulutusleikkaukset ovat heikoimmassa asemassa olevilta pois. Suomeen on vuosien mittaan saatu tasa-arvoinen koulutusjärjestelmä, jossa köyhäkin on saattanut lukea itsensä maisteriksi tai sähkömieheksi. Nyt suunta on täysin toinen. Ja tämähän on sitä mitä kokoomus haluaa: jakaa kansan eliittiin ja niihin, jotka eivät sitten pärjää niin hyvin. Paluu 1900-luvun alkuun.

Vanhusten hoito on täysin retuperällä ja tämän voin sanoa ihan omasta kokemuksesta vanhempiani liikkeitä seuratessani.

Mut joo. Luulen että perussuomalaistenkin sisällä on erilaisia näkemyksiä näistä asioista.

U-käännös

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 351
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #32 : 26.03.2019, 22:38:19 »
[...] En tunne käytännön yksityiskohtia miten [koulutus]säästöt ovat missäkin vaikuttaneet, mutta tämän tietämättömyyteni pauloissa uskallan väittää koulutuksessa olevan vielä paljon löysää. Todennäköisesti löysää on vähemmän ammatillisella puolella kuin yliopistoissa.
...
Haastattelin kaveria rahoituspuolesta ja tiivistettynä rahoitusta tulee per nuppi, pääasiassa jokaisesta valmistuneesta ja jotain tulee vielä lisää työllistyneistä. Haasteena on tunnistaa oppilaita otettaessa keillä motivaatiota ja perustaitoja on sen verran, että edes perustutkintoa voi alkaa suorittaa.
...
Esimerkki ajatuksesta, jota en ole loppuun pureskellut
...
profit 2: ulkkarit maksavat opiskelustaan tasapuolisesti ja jos haluavat maksujaan takaisin verovähennyksinä, niin jäävät töihin Suomeen
...

Oletko Antti Salminen lukenut Hommaforumin ketjua Korkeakoulujen lukukausimaksut, stipendit ja tutkintotehtailu? Olen koonnut sinne runsaasti materiaalia, mikä korkeakouluissa ja erityisesti yliopistoissa on pielessä. Löysää kyllä löytyy, mikäli luovutaan Opetus- ja kulttuuriministeriön ideologiasta ylikouluttaa suomalaisia – ja suomalaisten puutteessa myös ulkomaalaisia – laadusta viis veisaamatta.

Ongelman korjaukseen tarvittaisiin tosin sellaisia kansanedustajia, jotka uskaltaisivat asiaan koskea pelkäämättä yliopistoväen/median/kansan "Älä vie meidän kaupungin korkeakoulua!" -ensireaktiota. Korkeakoulujen lukumäärää ei tarvitse vähentää, mutta joitakin korkeakoulujen laitoksia olisi syytä niputtaa yhteen tarkemman rahankäytön nimissä. Näin voitaisiin lopettaa tutkintotehtailu, kun jäljelle jäisi elinvoimaisia oppilaitoksia.

Alla kysymyksiä ehdokkaalle sitaattiin korostamistani aiheista. Tein kysymysteni alle myös tiivistelmän tutkintotehtailuketjun sisällöstä. Jos Antti ehtisi vastata ennen ennakkovaalien loppua kysymyksiini, niin olisin kiitollinen. Häme on "nukkumalähiöni", joten teen tässä viimeisiä varmistuksia ennen lopullista äänestyspäätöstäni.


Kysymyspatterini ehdokkaalle:

1. Olisitko kansanedustajana valmis muuttamaan 2021 voimaan astuvaa rahoitusmallia, jotta määrän sijaan opetuksessa keskityttäisiin laatuun?

2. Olisitko halukas suitsimaan ulkomaalaisten opiskelijoiden korkeakouluttamista suomalaisten verovaroilla?

3. Olisitko valmis karsimaan korkeakouluverkkoa esim. korkeakoulujen laitoksia toisiinsa yhdistelemällä, jotta kahden kannattamattoman laitoksen sijaan jäljelle jäisi yksi elinkelpoinen laitos? (Jos kaipaat esimerkkiä, niin YV:llä voin kertoa tarkemmin kysymyksen takana olevia taustoja.)


Tiivistelmä tutkintotehtailuketjusta

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) meni tammikuussa hyväksymään korkeakouluille uuden rahoitusmallin, joka astuu voimaan 2021. Se ei ikävä kyllä tule korjaamaan systeemiä kovin paljon nykyistä paremmaksi, koska rahaa jaetaan jatkossakin ensisijaisesti valmistuneiden määrän ja hyvin pienissä määrin laadun mukaan.

Kaiken huippuna OKM asetti tavoitteeksi, että vuoteen 2030 mennessä vähintään 50 % nuorista pitää korkeakouluttaa (Nyt tavoite on 30 %). Rahoitusta opistoille ei kuitenkaan olla nostamassa, joten opetushenkilöstön mitoitus tullee olemaan ongelma. Lisäksi erityisesti periferian opistoilla on jo pitkään ollut ongelmana tuottaa OKM:n tavoitteiden mukaisia määriä tutkintoja. Joudumme jo nyt omalla työpaikallani ottamaan ylimäärin suomalaisia opiskelijoita sisään, koska hyvin iso joukko oppilaista keskeyttää opintonsa. En usko, että 50 % nuorista on motivoitunut suorittamaan korkeakoulututkinnon, koska OKM on näin päättänyt.

Yllä mainitun seikan johdosta korkeakoulujen tyhjille penkeille on jo pitkään värvätty erityisesti EU/ETA-alueen ulkopuolelta stipendirahoilla Suomeen houkuteltuja kansainvälisiä opiskelijoita, jotta tutkintoja saataisiin tehtailtua ministeriön asettamien lukumäärätavoitteiden verran. Laadusta, moraalista ja etiikasta on tingitty tässä kikkailussa reippaasti. Paljon esillä olleet lukukausimaksut ovat olleet pelkkä savuverho, jolla suomalaiset on saatu luulemaan, että ulkomaalaisten koulutus olisi meille voitollista liiketoimintaa. Toiminta on todellisuudessa raskaasti tappiollista veronmaksajille. Lisäksi valmistuneet kansainväliset opiskelijat työllistyvät Suomessa hyvin heikosti.

Uusi rahoitusmalli ei tule näillä näkymin lopettamaan tutkintotehtailua. Päinvastoin. Esim. Helsingin yliopisto on ottanut tavoitteeksi nostaa kansainvälisten opiskelijoiden osuus maisteritutkinnoissa 20 prosenttiin ja tohtoritutkinnoissa 35 prosenttiin valmistuneista (katso HAPSU-ketju). Nykyinen työnantajani on myös lähtemässä tähän sekoiluun mukaan: ulkomaalaiset opiskelijat ovat selvästi myös tulevassa rahoitusmallissa oiva keino hankkia valtiolta lisärahoitusta ja tekohengittää oppilaitoksia, joihin ei muutoin riittäisi suomalaisia opiskelijoita.

Tällä hetkellä noin 7 % suomalaisten korkeakoulujen opiskelijoista on kansainvälisiä opiskelijoita (luku ei sisällä ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita). Korkeakouluihin budjetoidaan vuonna 2019 noin 2,6 miljardia euroa. (Lähde: OKM, 2018)

[Edit: pieni virhe]
« Viimeksi muokattu: 27.03.2019, 23:31:07 kirjoittanut U-käännös »

Antti Salminen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 397
 • Liked: 1435
 • Ihmisvelvollisuusaktivisti
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #33 : 03.04.2019, 10:31:43 »

Osoitan nöyrän tervehdykseni ja kiitokseni tässä asiassa perehtyneemmälle jäsenelle. Nopeat asiaa sivuavat taustat minusta.

Aloitin jakamaan lehtiä ja siivoamaan 14-vuotiaana. Menin peruskoulusta vuodeksi vaihtoon Mmmuricaan. Palasin keväällä ja syksyllä menetin äitini, ainoan omaiseni. Menin töihin. Olen ollut täysipäiväisissä hommissa tuosta lähtien ja nyt tulee kaksi vuosikymmentä täyteen it-alalla itse oppineena, töissä oppineena ja jatkuvasti kurssittautuneena. Tämä tausta piti mainita, koska kokemukseni "hieman" vaikuttavat näkemyksiini koulutuksesta ja osaamisesta.

Koulutus ei takaa osaamista. Osaaminen ei takaa, että kukaan tarvitsee juuri sitä osaamista. Ja kun osaaminen ja työnantaja kohtaavat, niin mikään ei takaa, että osaaja on ahkera ja työyhteisössään hyvä jätkä tai jätkätär. Tätä ei Suomessa ymmärretä. Hyvästä työstä ei saada, eikä haluta (muna/kana) olla ylpeitä ja kun ei mene putkeen, niin ei osata hävetä.

Koulutusta kyllä arvostetaan senkin edestä muuallakin kuin työelämässä. Jos valtamediaa ja yhteiskuntaa ylipäätään käyttää tavallaan peilinä, niin hyvät paperit omaava saa joka puolelta boostia sille kuinka hän on hyvä kuuluessaan "korkeakoulutettujen joukkoon". Tämä ihan riippumatta siitä, vaikka opiskeluaikana koneella eniten tilaa olisi vienyt porno ja muukin oppiminen loppui siihen kun sai paperin käteen.

Lainaus
Kysymyspatterini ehdokkaalle:

1. Olisitko kansanedustajana valmis muuttamaan 2021 voimaan astuvaa rahoitusmallia, jotta määrän sijaan opetuksessa keskityttäisiin laatuun?

2. Olisitko halukas suitsimaan ulkomaalaisten opiskelijoiden korkeakouluttamista suomalaisten verovaroilla?

3. Olisitko valmis karsimaan korkeakouluverkkoa esim. korkeakoulujen laitoksia toisiinsa yhdistelemällä, jotta kahden kannattamattoman laitoksen sijaan jäljelle jäisi yksi elinkelpoinen laitos? (Jos kaipaat esimerkkiä, niin YV:llä voin kertoa tarkemmin kysymyksen takana olevia taustoja.)
1. Ehdottomasti. Haluan kuitenkin edistää myös mahdollisuuksien tasa-arvoa. Laatu tarkoittaa minulle laatua myös alapäässä (voi veljet). Meillä on aivan liikaa jengiä joille ei sovi oikein mikään tapa opiskella ja usein vain siksi, että keskittymiskyky ja maltti suunnitella elämää yli viikon päähän on hukassa eri syistä. Laatuun on panostettava, mutta ei siten, että tämän porukan kynnys opiskeluun tai muihin järkeviin elämänpolkuihin nousee entisestään.
2. Kannatan näille lukukausimaksuja ja siihen päälle mahdollisuutta saada maksuja takaisin verottajalta. Jälkimmäinen edellyttää tietenkin työskentelyä Suomessa.
3. Tämä on tapauskohtaista. Lue se niin, että olisin valmis, mutta en mikään automaatti. Valitettavasti en nyt vaan ehdi alkaa syvempään kirjeenvaihtoon, mutta laita ihmeessä yksäriä. Haluan oppia.
Antti Salminen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 397
 • Liked: 1435
 • Ihmisvelvollisuusaktivisti
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #34 : 04.04.2019, 14:02:59 »
Terveisiä Lounais-Hämeen tussiniekoille!

Woe to you, oh Earth and sea, for the Devil sends the Beast with wrath
Because he knows the time is short
Let him who hath understanding reckon the number of the Beast
For it is a human number, its number is one hundred and eleven.


edit. Oikeasti näiden logiikka ei tahdo minulle aueta. Joskus ollut pirunsarvia ja hampaita julisteessa. Onko nämä jotain kristillisiä, lestadiolaisia vai keitä, jotka viittaavat sotkuillaan piruun tai johonkin?
« Viimeksi muokattu: 04.04.2019, 14:05:21 kirjoittanut Antti Salminen »

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 778
 • Liked: 4909
 • Ei siellä maantiellä mukavaa ole
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #35 : 06.04.2019, 00:04:24 »
^ Tuohan kertoo oikeastaan eniten siitä, että kaikenlaiseen vaalihäiriköintiin, hybridivaikuttamiseen jne erikoistuneet poliittiset opponentit ottavat Antin jo vakavasti.

Elämme nähtävästi ja valitettavasti aikoja, jolloin PS-ehdokkaan poliittinen potentiaali korreloi vahvasti hänen vaalikampanjaansa kohdistuneeseen häirintään.
Vihapuhetta ei ole tarkoituskaan määritellä. Tarkoitus on luoda poliittisesti oikeaan laitaan itsesensuuriin johtava pelon ilmapiiri, minkä tarkka määrittely pilaisi.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 390
 • Liked: 1091
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #36 : 06.04.2019, 01:03:53 »
Tuosta koulutuksesta ja sen kustannuksista pitäisi muistaa myös siihen liittyvät muut kulut. Esimerkiksi Savonia-amk:n tapauksessa tuli merkittävä kulujen lisä siitä, että koulun johto päätti siirtää mm. liiketalouden opetuksen Technopoliksen erittäin kalliisiin tiloihin. Koulun pomoilla oli (on?) vaikka mitä utopistisia haaveita, mutta todellisuus taisi olla kylmähkö ja kallis suihku.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Antti Salminen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 397
 • Liked: 1435
 • Ihmisvelvollisuusaktivisti
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #37 : 06.04.2019, 21:13:17 »
Olen huomenna sunnuntaina 7.4. klo 12-15 Riihimäen Hämeenkadulla vaalikahvilassa keksinmurut rinnalla ja muutenkin edustavana. Paikalla muitakin ehdokkaita.

U-käännös

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 351
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #38 : 08.04.2019, 00:57:47 »
Päädyin kolmea PS-ehdokasta punnittuani antamaan ennakkoääneni Antti Salmiselle. Onnittelut voittajalle!

Perusteina äänestyspäätökselleni olivat Antin perustellut vastaukset lukuisissa vaalikoneissa, jotka osuivat varsin hyvin yhteen omien näkemysteni kanssa. Vuoden 2015 vaalikoneen vastaukset olivat myös linjassa nykyisen Antin kanssa, joten ehdokkaan arvot ovat kestävällä pohjalla. Aktiivisuus Hommaforumilla vaalivuosien ulkopuolisella ajalla katsottiin eduksi. Google ei löytänyt Antista mitään moitittavaa. Antista paistaa myös tietynlainen jämäkkyys, joten hän kestänee hyvin lobbareiden vaikutusyrityksiä eduskunnassa ja uskaltaa varmasti ottaa kantaa esim. valiokuntatyöskentelyssä.

Ohessa muutama kommenttini Antin koulutuspolitiikkaa koskeviin vastauksiin. Toivottavasti Perussuomalaiset kehtaisivat ottaa korkeakoulujen rahoitusmallin uusintatarkasteluun ennen vuotta 2021: korkeakoulut voisivat palvella suomalaisten etua paljon paremmin ja edullisemmin, jos rahoitusmalliin tekisi hieman muutoksia.


1. Korkeakoulut saisi keskittymään laatuun, jos tulevassa rahoitusmallissa korostaisi voimakkaammin valmistuneiden oppilaiden työllistymistä. Vuonna 2021 voimaan astuvassa mallissa oppilaiden työllistyminen vastaa vain 2 % yliopistojen rahoituksesta. Ammattikorkeakoulujen rahoituksessa kyseinen osuus tulee olemaan 3 %, eli houkutus panostaa opiskelijoiden työllistymiseen on hyvin pieni kummassakin tapauksessa. Korkeakoulujen perusrahoituksen turvaamiseksi kiinteän, opiskelijoiden valmistumismääristä riippumattoman rahoituksen osuutta voisi lisäksi nostaa, jotta opistojen vuosibudjettien suunnittelu olisi helpompaa. Ylle laittamani OKM-dokumenttilinkin takana on esitetty hyvää kritiikkiä mallin kehittäjiltä: malli ei mennyt OKM:ssä läpi ilman vastalauseita.


2. Lukukausimaksuja peritään virallisesti jo nyt EU/ETA-alueen ulkopuolisilta tutkinto-opiskelijoilta. Ongelmana on, että korkeakoulut saavat sekä suomalaisista että ulkomaalaisista opiskelijoista rahaa OKM:ltä valmistumisen yhteydessä. Rahaa tulee OKM:ltä niin runsaasti per opiskelija, että kv-opiskelijoille on ollut kannattavaa maksaa lukukausimaksut ja elinkustannukset kokonaan kattavia stipendejä opistojen varoista. Näin heitä on saatu värvättyä korkeakouluihin "raaka-aineeksi". Kyseinen toiminta on ollut kannattavaa oppilaitoksille, mutta ei valtiolle. Ongelma poistuisi, jos OKM ei maksaisi korkeakouluille rahaa kv-opiskelijoiden suorittamista tutkinnoista. Tällöin kv-opiskelijat joutuisivat pulittamaan lukukausimaksut ja elämisen Suomessa aidosti omista kukkaroistaan. Tuleva malli ei näytä korjavan tätä vikaa.


3. Laitan aiheen tiimoilta s-postia/YV:n lähipäivinä.


Kommentti AcastusKolyan viestiin:

Yliopistojen tilat on pääsääntöisesti vuokrattu Senaatti-kiinteistöiltä, joka on Suomen valtion liikelaitos. Tämä tarkoittaa tilavuokrien kohdalla sitä, että valtion rahaa siirrellään julkisen puolen taskusta toiseen (valtion verokirstu → korkeakoulu → Senaatti-kiinteistöt). Yksityisen Technopolis Oyj:n tai sen tytäryhtiöiden tilojen käyttö ohjaakin julkista rahaa jo sitten ihan eri taskuihin. Kalliit Technopoliksen vuokratilat ei varmaan ole sentään homeessa, toisin kuin peruskoulut...

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 778
 • Liked: 4909
 • Ei siellä maantiellä mukavaa ole
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #39 : 08.04.2019, 22:05:28 »
Muistakaa, että 111 on vaalilipussa kolme pystyviivaa.
Ei siis kannata hieroa vaalilippuun ykköseen mitään väkäsiä, ettei joku tulkitsisi seiskaksi.

Kerrassaan erinomainen vaalinumero sikälikin, että se näyttää samalta, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2019, 22:27:25 kirjoittanut Kokoliha »
Vihapuhetta ei ole tarkoituskaan määritellä. Tarkoitus on luoda poliittisesti oikeaan laitaan itsesensuuriin johtava pelon ilmapiiri, minkä tarkka määrittely pilaisi.

Antti Salminen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 397
 • Liked: 1435
 • Ihmisvelvollisuusaktivisti
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #40 : 08.04.2019, 23:47:56 »
Päädyin kolmea PS-ehdokasta punnittuani antamaan ennakkoääneni Antti Salmiselle. Onnittelut voittajalle!

Perusteina äänestyspäätökselleni olivat Antin perustellut vastaukset lukuisissa vaalikoneissa, jotka osuivat varsin hyvin yhteen omien näkemysteni kanssa. Vuoden 2015 vaalikoneen vastaukset olivat myös linjassa nykyisen Antin kanssa, joten ehdokkaan arvot ovat kestävällä pohjalla. Aktiivisuus Hommaforumilla vaalivuosien ulkopuolisella ajalla katsottiin eduksi.
Kiitän luottamuksesta.

Paljastit juuri taktiikkani ja ohjenuorani. Tätä hommaa on tehtävä sellaisella intensiteetillä, että perhe ja työ ei kärsi ja touhua jaksaa vaikka kuusikymppiseksi. Minulla muuten oli viime keväästä muutama hetki taukoa Hommalta, juurikin edellisistä syistä. Rauhassa kerrytetty kannatus myös kestää paremmin, vähän kuin hitaasti kasvanut tiheäsyinen puu. Joka konklaavissa ja kekkereissä ei tarvitse olla, eikä niissä tarvitse olla eturivissä. Kaikkia henkilöäänestyksiä ei tarvitse voittaa, itse asiassa häviön nieleminen kasvattaa kummasti. Yksi kerrallaan, monta peräkkäin, ei se muuta tarvitse. Aina ei tule valittua oikeaa tapaa edetä kaikissa asioissa, mutta mikäli tulee Monopolissa turpaan, niin ei se mitään. Kokeillaan sitten Kimbleä.

Pärjäsin näköjään nuorisovaaleissa (62000 ääntä) sen verran hyvin, että olisin mennyt läpi: https://www.alli.fi/nuorisovaalien-tulos-eduskuntavaalit-2019
Vaikea keksiä tälle muuta yhtä vaikuttavaa selitystä kuin Hommaforum. Täällähän ne nuoret lurkkaavat ja hyvä niin. Terkkuja vaan kaikille!  8)

Antti Salminen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 397
 • Liked: 1435
 • Ihmisvelvollisuusaktivisti
Vs: Antti Salminen eduskuntaan 2019 | Häme
« Vastaus #41 : 13.04.2019, 00:01:52 »
Loput esitteet ja ps-lehdet on tuupattu tällä viikolla lähialueen laatikoihin.

Lauantai 13.4.
klo 10.00 - 12.00 Vaalitori Turengissa S-Marketilla
klo 12.30 - 15.00 Riksun vaalikahvilassa, Hämeenkatu 24-26

Ei tämä homma tähän lopu. Ei loppunut 2017, eikä lopu nyt sunnuntaina. Eurovaalien valmistelu on jo käynnissä. Teltta nousee ja grilli lämpiää heti viikon päästä taas. Ukot tai siis tämä ukko tahtoo vaan käydä vähiin, mutta kai tämä tästä.


Tagit: