Kirjoittaja Aihe: 2019-02-13 HS: Fryckman ja irakilaiskenraali yrittivät sopia palautuksista  (Luettu 13843 kertaa)

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 146
 • Liked: 6031
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Maksumuurin takana, mutta tässä olennaiset:


Lainaus
SYKSYLLÄ 2017 kansanedustaja Harry Harkimolla oli mielessään poikkeuksellinen ehdotus Suomen hallitukselle.

Hän uskoi löytäneensä ratkaisun siihen, miten tuhannet Suomessa olevat irakilaiset siirtolaiset saataisiin pakkopalautettua kotimaahansa.

Siihen liittyi liikemies Peter Fryckman sekä Saddam Husseinin entinen kenraali.

Lainaus
Lyhyesti sanottuna erikoislaatuinen kuvio olisi mennyt näin: ruotsalainen puolustusalan yritys olisi toimittanut Irakin valtiolle isolla rahalla tuotteita, ja laskun olisi maksanut Suomen valtio.

Vastapalveluksena Irakin hallitus suostuisi ottamaan kansalaisensa takaisin.

Huomatkaa että sitä esiteltiin irakilaisen toimesta meille suomalaisille, eikä päinvastoin:

Lainaus
AJATUKSEN esitteli suomalaisille viranomaisille irakilainen mies nimeltään Saad al-Obaidi, joka on entinen Irakin puolustusvoimien kenraali. Hän sattuu myös tuntemaan liikemies Peter Fryckmanin.

Saad al-Obaidi tuli perheineen Suomeen Yhdysvaltain hyökättyä Irakiin vuonna 2003. Hän esitteli suomalaisille ehdotusta irakilaisten palauttamiseksi.

(...)

Muun muassa sisäministeri Kai Mykkänen (kok) vahvistaa, että Fryckmanin ja kenraalin ehdotuksesta on keskusteltu.

(...)

Viranomaiset alkoivat miettiä heti syksyllä 2015, miten mahdollisimman moni tulijoista saataisiin palautettua kotimaahansa.

He huomasivat pian, että tehtävä oli hankala.

(...)

Irakille pakkopalautukset ovat sisäpoliittisesti hankalia. Turvapaikanhakijat arvostelevat yleensä omaa hallitustaan. Turhautuneet nuoret miehet, jotka palautetaan vastoin tahtoa, nähdään uhkana sisäiselle turvallisuudelle.

Vuoden 2016 lopulla suomalaiset lähtivät hieromaan ratkaisua Bagdadiin. Suomen puolelta keskusteluja veti sisäministeriö.

(...)

Nopeasti kävi ilmi, että myös irakilaisilla oli suomalaisille pyyntöjä.

Oikeusministeri toi esiin, että Irak haluaisi Suomen palauttavan joukkomurhasta epäillyt kaksoset.

Turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita kaksosia epäiltiin osallistumisesta joukkomurhaan Tikritissä vuonna 2014. Irakissa oli tuomittu kymmeniä ihmisiä kuolemaan kyseiseen joukkomurhaan osallistumisesta.

Suomen perustuslaki estää ihmisten palauttamisen maahan, jossa heitä uhkaa kuolemanrangaistus.

(...)

KUN VASTAUS lopulta tuli, se oli pettymys: Irak ottaisi virallisesti vastaan vain vapaaehtoisesti palaavia.

Rikoksista tuomittujen palautuksia ja muita yksittäisiä pakkopalautuksia kyllä tehtiin satunnaisesti. Suomessa oli kuitenkin niin paljon irakilaisia, että viranomaisten laskujen mukaan heidän palauttamisensa tällä tahdilla kestäisi suurin piirtein vuoteen 2050.


(...)

NEUVOTTELUJEN jatkuessa kuvaan astuivat Peter Fryckman ja irakilainen Saad al-Obaidi. He lähestyivät suomalaisia ensimmäistä kertaa vuonna 2016.

He ottivat yhteyttä puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) erityisavustajaan Juha Marteliukseen.

Martelius ja sisäministeriön maahanmuutto-osaston johtaja Jorma Vuorio menivät tapaamaan miehiä Fryckmanin asuntoon Helsingin Kulosaaressa. Tapaaminen oli lyhyt ja siinä mentiin suoraan asiaan, Vuorio kuvailee.

(...)

Tapaamisessa al-Obaidi sanoi voivansa käyttää vaikutusvaltaansa Irakissa palautusneuvottelujen edistämiseksi, Vuorio kertoo. Hän sanoi olevansa edelleen kenraali Irakissa ja tuntevansa hallituksen jäseniä.

(...)

Sisäministeriö ei joka tapauksessa tarttunut kenraalin ja Fryckmanin tarjoamaan apuun.

KUN asia ei edennyt, Fryckman otti yhteyttä vaikutusvaltaisiin tuttaviinsa. Hän kertoi muun muassa eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajalle Ilkka Kanervalle (kok), että voisi edistää irakilaisten palauttamista.

Fryckman oli yhteydessä myös Harry Harkimoon. Hän halusi, että hyvistä verkostoistaan tunnettu Harkimo avaisi ovia ministeriöissä.

“Hän sanoi, että hänellä on hyvät suhteet Irakissa ja että hän on hallituksen sotilasneuvonantaja. Olen vain järjestänyt, että hän pääsisi tapaamaan ulkoministeriötä ja sisäministeriötä, jotta tätä pakolaisasiaa edistettäisiin”, Harkimo sanoo.

(...)

Tuolloinen kokoomuslainen sisäministeri Paula Risikko ei vaivautunut edes vastaamaan Harkimon yhteydenottopyyntöihin.

“Pidin sitä yhteydenottoa todella erikoisena. Ja pidin erikoisena ylipäänsä sitä yhteyttä, että mitä tekemistä Fryckmanilla ja irakilaisella kenraalilla on tämän asian kanssa”, Risikko sanoo.

(...)

Suomen viranomaisille tehty ehdotus menee näin: Irakin valtio hankkisi ruotsalaiselta puolustusalan yritykseltä Defense Equipment Swedeniltä eli Desabilta terrorismin torjuntaan tarkoitettuja turvakontteja. Kontit maksaisi Suomen valtio. Siitä hyvästä Irak ottaisi kansalaisensa takaisin. Suomalaisille sanottiin Irakin hallituksen jo suostuneen tähän.

(...)

Mykkänen korostaa, että sisäministeriö ei ole vakavasti harkinnut Fryckmanin ja kenraalin ehdotuksia, ja keskustelut käydään suoraan Irakin hallinnon kanssa. Mykkänen on puhunut Fryckmanin kanssa asiasta kerran, minkä lisäksi hän sanoo keskustelleensa Harkimon kanssa “kaksi tai kolme kertaa”.

Kai Mykkänen välitti yhteydenotot virkamiehille. ”Olemme kiinnostuneita tietämään, onko tässä jotain kiinnostavaa”, Mykkänen sanoo kertoneensa Harkimolle.

Ulkoministeri Soinin avustaja ilmoitti, ettei Soini ehdi kommentoida asiaa. HS odotti Soinin vastausta viikon ajan.

(...)

Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyjen jälkeen poliitikot ovat vakuutelleet, että Irakin kanssa yritetään löytää ratkaisua.

Aivan kuten tähänkin saakka.

Lainaus
Asia eteni näin: Fryckman värväsi Harkimon järjestämään tapaamisia ministeriöiden kanssa. Timo Soinin kabinetista ohjattiin kenraali sisäministeriöön. Risikko ei vastannut yhteydenottopyyntöihin. Myöhemmin: Mykkänen oli kiinnostunut ottamaan tietoa vastaan, mutta että sisäministeriö ei ole vakavasti harkinnut Fryckmanin ja kenraalin ehdotuksia.

Boldaukset minun.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005999415.html
« Viimeksi muokattu: 13.02.2019, 08:55:47 kirjoittanut Leijona78 »
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Billy Hill

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 104
 • Liked: 4038
Tämä menisi helposti "mikä tänään v*tuttaa" -ketjuun. Näille *leen kyvyttömille tumpeloille tarjotaan hopeatarjottimella valmiiksi neuvoteltu ratkaisu laittomasti maassa oleskelevien siirtämiseen takaisin kotimaahansa ja maanpetturit pompottelevat hetken asiaa keskenään ja toteavat ettei kiinnosta.
 :facepalm: :facepalm: :facepalm:

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 551
 • Liked: 2167
Pitäisiköhän perustuslakia vähän rukata jos se estää parin epäillyn terroristin karkoittamisen kotimaahansa, koska voivat saada siellä lainmukaisen rangaistuksen toiminnastaan ja varsinkin, kun olisi ehkä auttanut pääsemään eroon isosta määrästä muita ei toivottuja tapauksia.


kivimies

 • Vieras
Muistaakseni kirjoitin tänne jo aiemmin, että palautussopimuksen puute johtuu enemmän Suomen hallituksen, kuin Irakin haluttomuudesta solmia sitä.

Kielteisen päätöksen saaneet halutaan jostain syystä pitää täällä.

Nuo terrorismin torjuntaan tarkoitetut turvakontit olisi voitu vaikka maksaa kehitysapuvaroilla, jotka annettiin Irakille. Sitä olisi voinut kutsua kehitysavuksi.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 921
 • Liked: 7443
Frykman kirkasti omaa kuvaansa kertaheitolla, vai mitä luulette? Silkasta isänmaallisuudestahan tässä oli kyse. Rahaa on herralla jo riitävästi, joten provikoitakaan ei olisi varmaankaan herunut herroille Frykman, Harkimo tai tämä omien puheidensa mukaan kenraali.

Ketun letut, aamulla kuuntelin radiosta (Radio Rock), jotta tällä ruotsalaisfirmalla olisi liikevaihto luokkaa 200.000 (kaksisataa tuhatta) euroa. Ja nämä sankarit ehdottivat sadan miljoonan diiliä.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 146
 • Liked: 6031
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Eihän Fryckman tästä uutisoinut, vaan Hesari, joten tuskin Fryckman on itse hakemalla hakenut oman kuvansa kirkastamista?

Fryckman on omassa sosiaalisessa mediassaan järjestelmällisesti myös antanut kommentteja asiasta jo usean vuoden ajan, ja teksti on ollut nuivempaa kuin keskimääräiseltä hommalaiselta, tai mistä minä tiedän onko Peter täälläkin kirjoittelemassa, vaikkapa jonkin nimimerkin takaa.

https://twitter.com/peterfryckman?lang=en

Enkä yhtään valita, jos / kun on ollut sentään tällaista yritystä. Hän sentään on pyrkinyt johonkin konkreettiseen, toisin kuin monet, jotka vain puhuvat, eivätkä tee.

edit / tarkennus: tuolla "toisin kuin monet, jotka vain puhuvat, eivätkä tee", en viittaa keneenkään yksittäiseen foorumikikrjoittajaan vaan ylipäätään siihen että suureksi osaksi asioita lähinnä päivitellään netissä. Harvemmat oikeasti tekevät jotakin konkreettista, kuten nyt Fryckman on tehnyt (tai vaikkapa Junes, joka tilailee noita käräjäoikeuden listoja). En minäkään tee paljoa muuta kuin päivittelen netissä, joten tämä osuu minuun samalla tavalla. Arvostan kuitenkin kovasti heitä, jotka oikeasti pyrkivät johonkin konkreettisempaan (kuten yllämainitut). Lisään nyt vielä tähän, että "konkreettinen" ei myöskään tarkoita uhkailuja tai mitään muutakaan rikollista tekoa, joka kohdistuu toisentaustaisiin. Nih.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2019, 09:35:41 kirjoittanut Leijona78 »
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 450
 • Liked: 3187
Mykkänen vain haluaa valtion uskottavuuden vuoksi jäähdyttää tilanteen ja esitellä myöhemmin samankaltaisen järjestelyn hallituksen läpimurtona. Ehkä siihen saadaan vielä Soininkin nimi copyrightseihin niin saadaan sinisillekin toinen prosentti.

Tokkopa tosiaan moniosaajista edes halutaan eroon. Kovin suurta kiimaa ei asian selvittämiseksi ole. Tai ei ainakaan näytetä siltä.

Mutta olen edelleen sitä mieltä, että erillinen vastaanottokeskus pelkällä lämpimällä aterialla ja viltillä on tehokkain palauttamismuoto.


Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 178
 • Liked: 50928
...

Mutta olen edelleen sitä mieltä, että erillinen vastaanottokeskus pelkällä lämpimällä aterialla ja viltillä on tehokkain palauttamismuoto.

Tätäkään palauttamismuotoa eivät poliitikkomme ole halukkaita kokeilemaan, vaikka se olisi huokeampi vaihtoehto ja tehokas, koska se jaottelisi oikeat hädänalaiset elintasoturisteista varsin nopeasti.

Onhan tätä Hommallakin pohdittu, muttaen edelleenkään käsitä miten suomalainen poliiikko voi olla näin viheliäinen elämänmuoto, mitä tämäkin artikkeli taas onnistuu valottamaan.

Mitä Hesariin tulee, niin minähän omaa syyttäni pääsen nykyään lukemaan myös maksumuurin takana olevat töräykset, ja tämä on oikeasti kiinnostava juttu, ja toivoinkin aamulla kun tämä silmiini osui, että joku tekaisisi tästä ketjun Hommalle, ettei minun tarvitse. Kiitos @Leijona78 ! :)

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 135
 • Liked: 39359
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Mykkänen vain haluaa valtion uskottavuuden vuoksi jäähdyttää tilanteen ja esitellä myöhemmin samankaltaisen järjestelyn hallituksen läpimurtona. Ehkä siihen saadaan vielä Soininkin nimi copyrightseihin niin saadaan sinisillekin toinen prosentti.
Tokkopa tosiaan moniosaajista edes halutaan eroon. Kovin suurta kiimaa ei asian selvittämiseksi ole. Tai ei ainakaan näytetä siltä.
Mutta olen edelleen sitä mieltä, että erillinen vastaanottokeskus pelkällä lämpimällä aterialla ja viltillä on tehokkain palauttamismuoto.
Matuille pitäisi asia tehdä selväksi heti tänne tullessa että se turvapaikka on tilapäinen ja palautus tehdään heti kun se katsotaan aiheelliseksi. Diskorahaa ei tipu eikä muutakaan majoituksen, ruuan, vaatetuksen ja välttämättömän terveydenhuollon lisäksi. Majoituskin järjestetään syrjäseuduilla eikä missään kaupungissa. Jos matu ei poistu vapaehtoisesti oleskeluluvan loputtua niin hänet otetaan säilöön odottamaan että mieli muuttuu.
Uskoisin että turvapaikkaturismi loppuisi. Tokihan se loppuisi muutoinkin jos noudatettaisiin Dublinin sopimusta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 146
 • Liked: 6031
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Jutussa on kommentti

Lainaus
”Irakilaiset ovat neuvotelleet tällaisista asioista koko ikänsä. Suomalaiset ovat pyhäkoulupoikia”, sanoo eräs neuvotteluja tunteva henkilö.

Se kun on vaan niin, että neuvotteluita hoidetaan tuollapäin kovasti eri tavalla kuin miten täällä konsensuspohjolassa ollaan totuttu tekemään, ja niitä neuvottelua käydään myös ohi sen "virallisen" kanavan. Käsittääkseni, kun siellä nojaudutaan paljon myös henkilökohtaisiin suhteisiin, niin näillä "ohi" virallisen kanavan käydyillä neuvotteluilla on myös merkitystä. Ylimielinen Risikko (esimerkiksi) teki virheen kun ei vaivautunut edes vastaamaan yhteydenottopyyntöön. Toisaalta, Harkimo ja Risikko olivat vielä tuolloin samassa puolueessa, luulisi heidän edes joskus siitä voineen keskenäänkin keskustella?

edit:

Tykkään muuten tästä Hesarin kommentista. Se on suoraan mielestäni kantaa ottava ja vieläpä niin, että siinä kritisoidaan sitä ettei mitään olla saatu tehtyä.

Lainaus
Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyjen jälkeen poliitikot ovat vakuutelleet, että Irakin kanssa yritetään löytää ratkaisua.

Aivan kuten tähänkin saakka.
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133546
Maksumuurin takana, mutta tässä olennaiset:

Lainaus
Lyhyesti sanottuna erikoislaatuinen kuvio olisi mennyt näin: ruotsalainen puolustusalan yritys olisi toimittanut Irakin valtiolle isolla rahalla tuotteita, ja laskun olisi maksanut Suomen valtio.

Vastapalveluksena Irakin hallitus suostuisi ottamaan kansalaisensa takaisin.

Lainaus
Tuolloinen kokoomuslainen sisäministeri Paula Risikko ei vaivautunut edes vastaamaan Harkimon yhteydenottopyyntöihin.

Lainaus
Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyjen jälkeen poliitikot ovat vakuutelleet, että Irakin kanssa yritetään löytää ratkaisua.

Aivan kuten tähänkin saakka.

Lainaus
Asia eteni näin: Fryckman värväsi Harkimon järjestämään tapaamisia ministeriöiden kanssa. Timo Soinin kabinetista ohjattiin kenraali sisäministeriöön. Risikko ei vastannut yhteydenottopyyntöihin. Myöhemmin: Mykkänen oli kiinnostunut ottamaan tietoa vastaan, mutta että sisäministeriö ei ole vakavasti harkinnut Fryckmanin ja kenraalin ehdotuksia.

Kautta aikain kahdenväliset palautussopimukset on neuvoteltu lehmänkauppoina, joita länsimaisesta näkökulmasta voi kutsua myös kiristykseksi ja/tai lahjomiseksi. Yleensä sopimukset on kytketty – tai naamioitu, ihan miten vain – kehitysapuun tai muunlaisiin kehityshankkeisiin lähtömaan hyväksi. Jos tätä ei hyväksy, on turha toivoa myöskään tuloksia.

Soinin ja Risikon käytös vahvistaa sen, ettei kahdenvälisiä sopimuksia ollut koskaan tosissaan tarkoitus saada aikaan, vaan voimavaroista haluttiin pitää kiinni viimeiseen asti. 100 miljoonaa euroa olisi ollut vielä pieni raha irakilaisten pakkopalauttamisesta, jos hanke olisi onnistunut. Nyt päädytään maksamaan ehkä jopa miljardeja.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 799
 • Liked: 358
 • Persulla on näin pitkä...
Frykman kirkasti omaa kuvaansa kertaheitolla, vai mitä luulette? Silkasta isänmaallisuudestahan tässä oli kyse. Rahaa on herralla jo riitävästi, joten provikoitakaan ei olisi varmaankaan herunut herroille Frykman, Harkimo tai tämä omien puheidensa mukaan kenraali.

Ketun letut, aamulla kuuntelin radiosta (Radio Rock), jotta tällä ruotsalaisfirmalla olisi liikevaihto luokkaa 200.000 (kaksisataa tuhatta) euroa. Ja nämä sankarit ehdottivat sadan miljoonan diiliä.

Nigerialainen prinssi on saanut kilpailijan, irakilainen kenraali. Ja Suomen päässä asiaa virittelee kaksi tyyppiä joita kiinnostaa vain ja ainoastaan oman perseen hyvinvointi. Jos tämmöinen viritelmä olisi oikeasti toimiva, miksei kauppoja tehtäisi suomalaisille firmoille? Sen sijaan että lahjoitettaisiin 100 milj. € random  ruotsalaiselle pikkupuulaakille, josta kukaan alalla ei ole kuullutkaan.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 135
 • Liked: 39359
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Tuli mieleen sanonta että toisen roska on toisen aarre. Irakista tullutta matua mainostetaan meillä rikkaudeksi ja voimavaraksi, uuden Nokian luojaksi. Synnyinmaa Irak ei suostu ottamaan häntä takaisin ei sitten kirveelläkään. Uskoisin että se synnyinmaa tuntee hänet paremmin kuin meidän Suurpäät ja Syrjäset.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

diipadaapa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 847
 • Liked: 1849
 • GCM - löyhä sopimus
Nyt päädytään maksamaan ehkä jopa miljardeja.

Ja laskettu aikajakso 2015-2050.
"Empä tiiä, mutta tämmöstä se on, ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa...ootahan kohta on minareetti tuossa ukko huutaa siellä tolpassa... öööaaaah! Aamusella viiden aikaa alottaa, sitä on mukava kuunnella."
-Teuvo Hakkarainen-

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Siellä oli sitten paksu poika eli palautussopimusta valmisteleva Soinikin sekoilemassa asian kanssa. lainaan hyysäriä:

Lainaus
Ministeriössä suhtauduttiin epäillen kenraalin vaikutusvaltaan Irakissa ja koko ehdotukseen. Ylipäätään Irak ei ole antanut ymmärtää, että se kohtelisi palautuksia vaihtokauppana. Virkamiestasolla koettiin muutenkin, että Suomi ei voi käyttää “epämääräisiä bulvaaneja” palautusneuvotteluissa. Sellainen voisi vaarantaa suhteet viralliseen Irakiin.

HS:n tietojen mukaan Soinin kabinetista ohjattiin kuitenkin alkusyksyllä kenraali eteenpäin sisäministeriön puheille.

“Soini sitten järjesti tapaamisen”, sanoo Harkimo.

Vähemmästäkin pitäisi valtakunnanoikeuteen päästä. Tai joutua.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 178
 • Liked: 50928
Hesarin artikkelissa seisoo myös seuraavasti:

Lainaus
Irakin ulkoministeriö puolestaan halusi, että Suomi perustaa suurlähetystön Bagdadiin. Se on ollut Irakin toive jo pitkään.

Lainaus
Joulukuussa 2016 Suomi nimitti Irakin kiertäväksi suurlähettilääksi Päivi Laineen.
Laine matkusti säännöllisesti Bagdadiin ajamaan suomalaisten asiaa, mutta neuvottelut etenivät tahmeasti.

Eli suomeksi, ruotsiksi ja arabiaksi jos edellä lainaamani käännän, niin ilman kulttuuritulkkejakin on päivänselvää, että naisen nimittäminen kiertäväksi ja suurlähettilääksi on kuin hieroisi kakkaa irakilaisten neuvottelukumppanien naamaan.
Ei ihme, että neuvottelut etenivät tahmeasti.

Miksemme samantien nimenneet suurlähettilääksi koiraa tai vaikka possua?

(Satunnaisille Homman lukijoille tiedoksi: olen itsekin nainen, en yksi Homman sovisnistipoikia.
Sukupuoleni ei kuitenkaan estä minua ymmärtämästä faktoja. Miksi nainen suurlähettilääksi!?!? Tuohon maailmankolkkaan!!)

Ja seuraavassa lisää naisenergiaa ja naisellista ylimielisyyttä ja ns. osaamista:

Lainaus
Tuolloinen kokoomuslainen sisäministeri Paula Risikko ei vaivautunut edes vastaamaan Harkimon yhteydenottopyyntöihin.

" Pidin sitä yhteydenottoa todella erikoisena. Ja pidin erikoisena ylipäänsä sitä yhteyttä, että mitä tekemistä Fryckmanilla ja irakilaisella kenraalilla on tämän asian kanssa", Risikko sanoo.

Apua,fryckman! Hui, kenraali! Mitä väliä vaikka irakilaisia sotilasosaajia on lampsinut maahamme tuhansia, niitä ei pelätä, mutta joku ihan sinänsä asiallinen kenraali neuvottelukumppanina hirvittää.

En enää ollenkaan ihmettele, miksi Harkimo jätti Kokoomuksen!

Lainaus
Harkimon mukaan hänen ainoa motiivinsa oli edistää irakilaisten palauttamista.

" Minusta tämän on ihan sairaan tärkeä asia, että Suomi saa palautussopimuksen. Se minua on hämmästyttänyt, että kuinka vähän tämä palauttamisen edistäminen on kiinnostanut suomalaisia."

Jos kellä ikinä missään on mahdollisuus äänestää Harkimoa, voi hän huoleti antaa äänensä Harkimolle  jo vaikka vain edellä lainatun perusteella. Pöljempiäkin poliitikkoja on äänestetty.

Jutusta käy myös ilmi, että tämän kenraalin taustoja tarkistettiin.

Edelleen kysytään:

Lainaus
Miksi suomalaiset viranomaiset ylipäätään keskustelevat irakilaisten palautuksista Saddam Husseinin entisen kenraalin ja useista vakavista talousrikoksista tuomitun liikemiehen kanssa?

Miksi eivät keskustelisi?

Omatkin poliitikkomme ja viranomaisemme ovat korruptoituneita hillotolppalaisia, osa rikoksista tuomittuja, vielä useampi edelleen tuomitsematta, heillä ei ole mitään oikeutta vaatia neuvottelukumppaneiltaan korkeaa moraalia, korruptoitumattomuutta tai yhtikäs mitään,  tärkeintä on tulos ja lonnijat ulos, mutta kun pitää joka paikassa hurskastella ja olla olevinaan parempia ihmisiä.

Neuvotelkaa ihan kenen kanssa tahansa, kunhan saatte irakilaiset sotarikolliset ja lapsenraiskaajat ja kurkunviiltäjät ulos Suomesta. Äänestäjänä annan teille valtuudet neuvotella vaikka itsensä pirun kanssa, valta Suomessa kuuluu Suomen kansalle jota edustan, joten neuvotelkaa älkääkä pyöritelkö peukaloita.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 178
 • Liked: 50928
Frykman kirkasti omaa kuvaansa kertaheitolla, vai mitä luulette? Silkasta isänmaallisuudestahan tässä oli kyse. Rahaa on herralla jo riitävästi, joten provikoitakaan ei olisi varmaankaan herunut herroille Frykman, Harkimo tai tämä omien puheidensa mukaan kenraali.
...

Nigerialainen prinssi on saanut kilpailijan, irakilainen kenraali. Ja Suomen päässä asiaa virittelee kaksi tyyppiä joita kiinnostaa vain ja ainoastaan oman perseen hyvinvointi. Jos tämmöinen viritelmä olisi oikeasti toimiva, miksei kauppoja tehtäisi suomalaisille firmoille? Sen sijaan että lahjoitettaisiin 100 milj. € random  ruotsalaiselle pikkupuulaakille, josta kukaan alalla ei ole kuullutkaan.

Mitä h*l'v*t*n väliä?

Jos irakilaiset turhapaikandiskoilijat saadaan Suomesta ulos, on se Suomelle niin arvokas kauppa, että lähetetään irakilaisille vaikka norjalaisia villapaitoja. Tässä diilissä on tärkeintä, että irakilaiset saadaan palautettua Irakiin, kaikella muulla siihen liittyvällä rönsyllä on merkitystä nollan verran.
Myydään ne suomalaiset tuotteet sitten jollain toisella kerralla.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2019, 10:56:58 kirjoittanut Emo »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 135
 • Liked: 39359
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus
Irakin ulkoministeriö puolestaan halusi, että Suomi perustaa suurlähetystön Bagdadiin. Se on ollut Irakin toive jo pitkään.
Jos se siitä on kiinni niin ehdottomasti se suurlähetystö pitäisi perustaa. Ulkoministeri Soini avajaisissa juhlallisesti allekirjoittaisi palautussopimuksen ja siirtyisi samalla Irakin elinikäiseksi suurlähettilääksi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 530
 • Liked: 9038

Kautta aikain kahdenväliset palautussopimukset on neuvoteltu lehmänkauppoina, joita länsimaisesta näkökulmasta voi kutsua myös kiristykseksi ja/tai lahjomiseksi. Yleensä sopimukset on kytketty – tai naamioitu, ihan miten vain – kehitysapuun tai muunlaisiin kehityshankkeisiin lähtömaan hyväksi. Jos tätä ei hyväksy, on turha toivoa myöskään tuloksia.

Soinin ja Risikon käytös vahvistaa sen, ettei kahdenvälisiä sopimuksia ollut koskaan tosissaan tarkoitus saada aikaan, vaan voimavaroista haluttiin pitää kiinni viimeiseen asti. 100 miljoonaa euroa olisi ollut vielä pieni raha irakilaisten pakkopalauttamisesta, jos hanke olisi onnistunut. Nyt päädytään maksamaan ehkä jopa miljardeja.

Norjalaisten tutkimusten mukaan Norjaan läpsytellyt kehitysmaan pallero aiheuttaa maalle elinaikanaan noin 10 miljoonan Norjan kruunun kustannukset. Eli karkeasti miljoona euroa. Norjassa kustannukset ovat Suomea kalliimpia, joten osittain Suomessa matua kohti kustannukset voivat olla halvempia. Toisaalta Norjassa taas on käytännössä täystyöllisyys ja työvoimapula, niin kehitysmaiden matuille lienee huomattavasti paremmat mahdollisuudet työllistyä siellä kuin Suomessa jonka vuoksi kustannukset Norjassa jäävät pienemmäksi.

Hatusta vetäisemällä matu-läpsyttelijää kohti kustannukset menevät em. syistä aika tarkkaan tasan Suomessa ja Norjassa. Eli noin miljoona euroa per nokka.

Halpa kustannus tuo 100 miljoonaa euroa olisi noista irakilaisten palleroiden palautuksista. Sillä samalla rahalla kustantaisi noin sadan Suomeen läpsytelleen irakilaisen elämän Suomessa. Jos tuolla sadalla miljoonalla eurolla saisi pakkopalautettua 5000 irakilaista palleroa, niin eihän se tekisi yhtä kohti kuin 20 tuhatta euroa. Jos taas jäävät tänne niin kustannukset yhtä kohti ovat sen miljoona euroa.

En tiedä mikä siinä Irakin palautussopimuksen sopimisessa on niin vaikeaa Suomelle. Suomi olisi voinut hyvin tarjota vaihtokauppaa EU:ssa siitä, että Suomi tukee Brexit-sopimusta vain sillä ehdolla, että EU-asettaa kaikille irakilaisille maahantulokiellon Schengen-alueelle ja lopettaa kaiken yhteistyön maan kanssa ja kehitysapuohjelmat ja julistaa taloussaarron niin pitkäksi aikaa että saavat sovittua Suomen ja muun EU:n kanssa pakkopalautuksista.

Toki niitä palleroiden vapaaehtoista kotiinpaluuta voisi kannustaa silläkin, että turvapaikanhakijana Suomeen tulevat sijoitettaisiin jonnekkin telttaleirille Lapin erämaahan ja ainoa mitä siellä saisi olisi haram-ruuat soppatykistä, vaatteet ja lämmitykseen käytettävät halot joita saisivat itse pilkkoa ja välttämättömän kiireellisen terveydenhuollon jonka taso olisi sellainen että siihen verrattuna terveydenhoito espericareilla ja attendon vanhainkodeissa olisi parasta AAAAA-luokkaa. Eikä euroakaan rahaa niille. Tuolla telttaleirillä saisivat matut hengailla niin pitkään kunnes vapaaehtoinen kotiinpaluu alkaa kiinnostaa. Ja vaikka oleskelulupa turvapaikan perusteella tulisi, niin leiriltä ei silti koskaan saisi poistua muuta kuin kotimatkalle saatettuna.

Australialla on erinomaisen hyviä kokemuksia tuollaisesta ikuisesta leirielämästä venepakolaisille.

En tiedä mikä tuossa voi olla niin vaikeaa.


ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 667
 • Liked: 27907
Tähän vaikealta ja monimutkaiselta näyttävältä ongelmaan on helppo ja yksinkertainen ratkaisu.
Laitetaan pyytämättä saapuvat matut suljettuun keskukseen ja kielteisen päätöksen saaneet toiseen suljettuun keskukseen.
Kun ilmaiset turistimatkat loppuvat niin matut haluavat itse takaisin kotiinsa eikä minkäänlaisen äeentisen kenraalin taskuja tarvitse täyttää.

Jos tuo on populismia niin kaikenlainen typeryys ei sitten ole.

Kuten olen jo ennenkin tuonut esille, €U:n puitteissa kaikki edut ovat maakohtaisia mutta kaikki ongelmat ovat yhteisiä.
Kun kerran Ruotsilla on palautussopimus Irakin kanssa, niin miksi samaan(??) porukkaan kuuluva Suomi ei sitä voi käyttää ??
Niinpä !!
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Lainaus
Irakin ulkoministeriö puolestaan halusi, että Suomi perustaa suurlähetystön Bagdadiin. Se on ollut Irakin toive jo pitkään.
Jos se siitä on kiinni niin ehdottomasti se suurlähetystö pitäisi perustaa. Ulkoministeri Soini avajaisissa juhlallisesti allekirjoittaisi palautussopimuksen ja siirtyisi samalla Irakin elinikäiseksi suurlähettilääksi.

Jostain kumman syystä Kabulissa on Suomen tarvinnut suurlähetystöä pitää, Afganistanissa! Irak omaa kuitenkin aivan toisenlaisen potentiaalin Suomen kauppakumppanina kuin Afganistan. Yhtä levottomia maitahan nämä ovat, mutta Afganistan tuskin koskaan asettuu niin, että siitä Suomelle mitään hyötyä on.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 146
 • Liked: 6031
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Hesarissa esitellään kuvio vähän näin ikään.

Mielenkiintoista on myös se, että Hesari on julkaissut tämän jutun nyt, näin kätevästi juuri ennen vaaleja.

Kuka tästä ottaa eniten takkiinsa?
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 576
 • Liked: 6623
Frykman kirkasti omaa kuvaansa kertaheitolla, vai mitä luulette? Silkasta isänmaallisuudestahan tässä oli kyse. Rahaa on herralla jo riitävästi, joten provikoitakaan ei olisi varmaankaan herunut herroille Frykman, Harkimo tai tämä omien puheidensa mukaan kenraali.

Ketun letut, aamulla kuuntelin radiosta (Radio Rock), jotta tällä ruotsalaisfirmalla olisi liikevaihto luokkaa 200.000 (kaksisataa tuhatta) euroa. Ja nämä sankarit ehdottivat sadan miljoonan diiliä.

Haiskahtaa yritykseltä huijata valdelta rahat ja kun palautuksia sen jälkeen yritettäisiin, Irakin valtio sanoutuisi irti koko diilistä.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 502
 • Liked: 5690
Frykman kirkasti omaa kuvaansa kertaheitolla, vai mitä luulette? Silkasta isänmaallisuudestahan tässä oli kyse. Rahaa on herralla jo riitävästi, joten provikoitakaan ei olisi varmaankaan herunut herroille Frykman, Harkimo tai tämä omien puheidensa mukaan kenraali.

Ketun letut, aamulla kuuntelin radiosta (Radio Rock), jotta tällä ruotsalaisfirmalla olisi liikevaihto luokkaa 200.000 (kaksisataa tuhatta) euroa. Ja nämä sankarit ehdottivat sadan miljoonan diiliä.

Nigerialainen prinssi on saanut kilpailijan, irakilainen kenraali. Ja Suomen päässä asiaa virittelee kaksi tyyppiä joita kiinnostaa vain ja ainoastaan oman perseen hyvinvointi. Jos tämmöinen viritelmä olisi oikeasti toimiva, miksei kauppoja tehtäisi suomalaisille firmoille? Sen sijaan että lahjoitettaisiin 100 milj. € random  ruotsalaiselle pikkupuulaakille, josta kukaan alalla ei ole kuullutkaan.

Mutta esim. kokoomukselle prissi ja kenraali kävisi, mutta siitä ei kokoomuksen korporaatiokommunistit pääse vetämään välistä tälläisessä diilissä, eli ansaintamalli kokoomuksen taustavaikuttajalle puuttuu? Muutenhan kokoomukselle kaikki veronmaksajien rahojen pumppaaminen käy kunhan vain joku kokoomuksen hyvävelikerhosta pääsee hyötymään. Saatanan korporaatiokommunisti kokoomus mädättäjät, joille toisten kärsimys ei paina missään, kunhan siitä vain saa rahaa. Kehutte olevanne susia ja sillä perustelette oikeutenne hyksikäyttöön, parasiitteja ja lieroja korporaatiokommunistit oikeasti on, jotka on kansan toimesta heitettävissä tyrmään, jonne kuuluvatkin muiden rikollisten joukkoon.

Eiköhän vielä putkahda kokoomustaustainen joku Esperisecurity jonka toimiala on sivutoimisesti ilmoittaa hoitavansa päätoimisesti palautuksia, mutta päätoimisesti pumpataan veronmaksajien rahoja veroparatiisiin. Joka tapahtuu verosuunnittelulla siten että jollekkin Gaymansaarelle perustetaan Esperiworldwide oy joka antaa hervottoman lainan Esperisecuritylle 50% korolla, joten Esperisecurity ei tuota voittoa, kun kaikki tulot menevät lainankorkojen maksuun. Täysin tappiollinen firma siis, vaikka yritysjohto elelee kroisoksina veronmaksajien rahoilla, by kokoomus.

Ps. Kokoomuksen vaalislogan on "luotamme Suomeen", joka tarkoittaa: "luotamme suomalaisten verorahojen siirtämiseen kokoomusvaikuttajien taskuun".
Ooh lalaa...

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 243
 • Liked: 4280
Ajatus ja mittaluokka ovat oikeita. Ruotsalaiskonttien sekoittaminen asiaan oli turhaa.

Kymppitonni per palautettu on vajaan vuoden kulu täällä. Helmikuussa lähetetty alkaa tienata meille jo ennen joulua ja muutama raiskauskin jää tekemättä. Nimetään tuo kohdennetuksi kehitysavuksi ja samalla lakkautetaan kaikki muu apu kyseiseen maahan, säästö tuplaantuu.

Sata miljoonaa menee rikki kun kymmenestuhannes äijä nousee koneeseen. Aivan sama, kuinka paljon rahasta menee korruptioon ja muuhun, me tienataan sillä ja lujasti.
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 062
 • Liked: 4510
Ei yllätä että Harkimo yhdistää bisneksenteon ja politiikan teon, sinänsä näppärä pikku yritys. On kuitenkin niin että irakilaisten virta saadaan takaisin kotimaahansa Halla-ahon politiikalla ilman mystisiä kenraaleitakin. Olisin yllättynyt jos porvarit tekisivät elettäkään haittamaahanmuuttajien kotiuttamiseksi, joten yrityksellä ei ollut onnistumisen mahdollisuutta tältäkään osin.   
Älä husuta lähimmäistäsi!

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 178
 • Liked: 50928
Ei yllätä että Harkimo yhdistää bisneksenteon ja politiikan teon, sinänsä näppärä pikku yritys. On kuitenkin niin että irakilaisten virta saadaan takaisin kotimaahansa Halla-ahon politiikalla ilman mystisiä kenraaleitakin. Olisin yllättynyt jos porvarit tekisivät elettäkään haittamaahanmuuttajien kotiuttamiseksi, joten yrityksellä ei ollut onnistumisen mahdollisuutta tältäkään osin.

Halla-ahon politiikalla ei Suomessa jo olevia irakilaisia saada hievahtamaan yhtään mihinkään, koska Irak ei ota heitä takaisin. Persut olivat hallituksessa kun irakilaiset Suomeen tulivat, eli näin hyvin Halla-ahon teesit käytännössä toimivat.

Tämä se juuri on suomalaisten (ei kylläkään ilmeisesti Harkimon eikä minun) helmasynti, halutaan olla niin moitteettoman nuhteettoman kirjaimellisen pilkuntarkkoja ja puhtoisia ja hyviä ihmisiä, ettei edes suostuta käsittämään sitä, että irakilaisten kanssa joutuu ehkä käyttämään vähän enemmän luovuutta neuvotteluissa.

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 339
 • Liked: 7679
Tämä se juuri on suomalaisten (ei kylläkään ilmeisesti Harkimon eikä minun) helmasynti, halutaan olla niin moitteettoman nuhteettoman kirjaimellisen pilkuntarkkoja ja puhtoisia ja hyviä ihmisiä, ettei edes suostuta käsittämään sitä, että irakilaisten kanssa joutuu ehkä käyttämään vähän enemmän luovuutta neuvotteluissa.

Sitä luovuuttakin vaan on monenlaista. Pelkästään se, että tarjotaan isompaa ja isompaa setelinippua kunnes irakkikenraali sanoo jees, ei ole vielä kovin luovaa.

Rahatukulla maanittelussa on se vika, että saaja vaatii kohta lisää ja enemmän. Kun se tajuaa, että joka hemmo jonka ne saavat ujutettua meidän vaivoiksi aiheuttaa meille XXX euron kulut, niin se vaatii XXX/2 euroa ja järkkää lisäksi niin, että niitä hemmoja tulee meille lisää. Ehtymätön virta.

Luovempaa on keksiä tapoja, joilla iirakkimaa pannaankin itse kärsimään aiheuttamansa ongelmat. Esimerkiksi palautetaan pakolla eikä maanittelemalla. Eli ei kysytä iirakkimaalta suostumusta, vaan todetaan että tässä nämä teidän omanne nyt ovat, pitäkää hyvänänne. Tämän toteutus on toteutustekninen ongelma, kunhan halua on.

Olen muutamaan kertaan puhunut palautettavien viemisestä rannikkovaltion aluevesirajalle. Ihan oikeasti, miksi näin ei muka pystyttäisi tekemään? Miksi meidän pitää anella iirakkikenraalilta rahatukku kourassa, että päästäisivät omat kansalaisensa kotimaahansa?
« Viimeksi muokattu: 13.02.2019, 11:54:47 kirjoittanut jmk »

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 530
 • Liked: 9038

Olen muutamaan kertaan puhunut palautettavien viemisestä rannikkovaltion aluevesirajalle. Ihan oikeasti, miksi näin ei muka pystyttäisi tekemään? Miksi meidän pitää anella iirakkikenraalilta rahatukku kourassa, että päästäisivät omat kansalaisensa kotimaahansa?

Ei kait sitä muuta tarvisi kuin ajaisi isommalla laivalla siihen Irakin aluevesirajan tuntumaan ja pistäisi matut moottoroituun kumiveneeseen kompanssin kanssa. Siinä voisivat sitten veneillä mihin huvittaa tai halutessaan jäädä siihen vaikka paikoilleen loppuelämäkseen.Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 420
 • Liked: 43167
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Maa mikä ei omia kansalaisiaan ota vastaan on minkälainen? Pakotteet päälle. Miksi sellaisella maalla on vielä lähetystö Suomessa? Ja voivat ne palautetut jäädä hengailemaan myös oman maansa lentoasemalle loppuelämäkseen. En tosin usko siihen.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä