UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus  (Luettu 1849 kertaa)

U-käännös

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 73
 • Liked: 342
2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« : 15.02.2019, 01:03:34 »
Jyrki Kasvi (vihr.) julkaisi Uuden Suomen Puheenvuorossa kirjoituksen, joka on melkoista han-argumentoinnin ilotulitusta aiheista lasten seksuaalinen hyväksikäyttö & raiskausrikokset. Ohessa kirjoituksen keskeiset osat opponoitavaksi. Korostukset omiani.

Kirjoituksen pohjana Kasvi on käyttänyt Tilastokeskuksen PX-Web-tietokantaa, joka kieltämättä osoittaa lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten olevan pienessä laskusuunnassa huippuvuodesta 2012. Tilastot eivät kuitenkaan erittele rikoksen tekijöitä mitenkään. Esim. perheiden sisällä tapahtuvia hyväksikäyttötapauksia ei ole eroteltu perinteisistä namusedistä. Ulkomaalaistaustaisten osuus tilastoissa on myös kysymysmerkki.

Löytyisikö noihin mainitsemiini epäselvyyksiin tietoja Hommaforumin väeltä? Onko näistä rikoksista olemassa tarkempia listauksia, vai onko tieto selvitettävä käräjäoikeuksien asiakirjoista? (Jäsenet VH ja snap olivat tehneet raiskausrikoksista vastaavaa vertailua, jossa ulkomaalaistaustaiset olivat tekijöinä yliedustettuina.) Absoluuttisten rikosmäärien vertailun sijaan voisi olla myös kannattavaa verrata rikosten määrää suhteessa alaikäisten populaatioon kunakin tilastointivuonna.

Alla on PX-Web-tietokannasta hakemani pylväsdiagrammit poliisin tietoon tulleista lasten seksuaalisista hyväksikäyttötapauksista. Ensimmäinen diagrammi summaa kaikki tapaukset yhteen. Toinen diagrammi jaottelee tapaukset neljään kategoriaan.

Lainaus käyttäjältä:  Jyrki Kasvi (vihreät), Uusi Suomi, Puheenvuoro, 11.2.2019
Lapsirauhan julistus

HS gallupin mukaan suomalaisten enemmistö uskoo kulttuurin selittävän seksuaalirikoksia. Vaikka kulttuuri ei selitä läheskään kaikkea, sillä on merkitystä, paitsi joidenkin rikostilastoissa yliedustettujen maahanmuuttajaryhmien, myös ns. kantasuomalaisten osalta.
...
Meidän suomalaisesta kulttuuristamme kertoo kuitenkin jotain se, että emme ole yhteiskuntana halunneet nähdä, millaista massarikollisuutta lasten seksuaalinen hyväksikäyttö Suomessa on. Se on meille ilmeisen tabu aihe. Pelkästään vuonna 2017 viranomaisten tietoon tuli 817 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja 290 törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Kolmen lööpin ainekset päivässä. Onneksi trendi sentään on laskeva.

Jos Oulussa paljastuneissa hyväksikäyttötapauksissa on jotain hyvää niin se, että ne ovat pakottaneet meidät näkemään lasten seksuaalisen kaltoinkohtelun laajuuden Suomessa. [...]

Seksuaalirikoksille on tyypillistä, että vain murto-osa niistä tulee viranomaisten tietoon. Häpeä ja pelko saavat uhrit vaikenemaan, eikä uhreja syyllistävä ilmapiiri auta asiaa. [...]

Kulttuuri ei ole kiveen hakattu. Sitä voi muuttaa. Esimerkiksi meidän asenteitamme parisuhdeväkivaltaan on muutettu sitkeällä työllä vuosikymmenten ajan. Enää puolison “ojentamista” ei pidetä perheen sisäisenä asiana. [...] Aviopuolison raiskaaminen on ollut Suomessa rikos vuodesta 1994. Niin, nuorempien sukupolvien voi olla vaikea uskoa, että vielä 25 vuotta sitten oman aviopuolison sai Suomessa laillisesti raiskata.

Meidän on muutettava samaan tapaan kulttuuriamme myös lasten seksuaalisen kaltoinkohtelun suhteen. Me emme saa turtua sen “normaaliuteen”. [...]

Suomi on ollut naisille vaarallinen maa jo vuosisatoja, vaikka etnonationalistit väittävät, että vasta maahanmuuttajat ovat tehneet Suomesta naisille turvattoman. Suomessa on jouduttu puolustamaan naisrauhaa jo keskiajalla. [...]

Koko kirjoitus: http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269458-lapsirauhan-julistus

[Edit: kirjoitusvirhe]
« Viimeksi muokattu: 15.02.2019, 18:26:57 kirjoittanut U-käännös »

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 542
 • Liked: 13029
 • Kuka jos en minä
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #1 : 15.02.2019, 01:36:39 »
Kun aloitetaan painotuksilla aviopuolison sai raiskata, niin ollaan aika vahvasti viherhömpän paskalaarissa jossa väitetään omaa paskaa paremmaksi kuin mitä oli, unohtaen totaalisesti että valtaosaa parisuhteista ei perustettu silloinkaan raiskausten varaan, vaan että lainsäädännössä ei ollut tarvetta moiselle laille koska vieläkään tavalliset ihmiset eivät oleta että joku jota ei erikseen kielletä olisi sallittua, vaan että useimmille tuollainen lain hengen vastainen hyväksikäyttö on niin vierasta ettei sitä tule edes ajatelleeksi. Toisin kuin viherpiirit joissa ilmeisesti raiskaaminen on varsin yleinen ilmiö siitä päätellen kuinka paljon sitä tarvitsee torjua.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

Voitto Ankka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 75
 • Liked: 191
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #2 : 15.02.2019, 08:42:04 »
Tämä Kasvin (ja niin monen muun) käyttämä "25 vuotta sitten oman aviopuolison sai Suomessa laillisesti raiskata" -argumentti on kyllä harvinaisen ärsyttävä. Vuoteen 1994 asti raiskauksen määritelmä sisälsi sanat "avioliiton ulkopuolella" ja sitten ne poistettiin. Tämän merkitys oli se, että avioliitossa tapahtuneet raiskaukset alettiin tutkia raiskauksina. Aiemmin käytetyt rikosnimikkeet olivat esimerkiksi sukupuoliyhteyteen pakottaminen ja/tai pahoinpitely, tai mitä milloinkin.

Eli on silkkaa paskaa väittää, että avioliitossa olisi saanut raiskata ilman tuomiota. Tuomioita tuli kyllä, mutta eri rikosnimikkeellä.

j.

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 725
 • Liked: 1637
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #3 : 15.02.2019, 11:24:27 »
Tuohan on voittopuolisesti asiaa.

Kulttuuriin voi vaikuttaa, pääosin totta. Uskon vilpittömästi, että suomalaiset tekevät aina vain vähemmän lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia, samoin kuin naisiinkin.

Se väistämätön johtopäätös on vain jäänyt sanomatta ääneen, että matujen tekemät todella törkeät rikokset ovat jyrkässä kasvussa. Ja tarkoitan, että ei vain lukumäärällisesti vaan myös ”laadullisesti”. Vaikka kaikki raiskaukset ovat törkeitä, pidän monen miehen tekemää, tuntitolkulla jatkuvaa seksuaalista väkivaltaa erityisen törkeänä ja vahingollisena.

Jyrki Kasvi voisi olla ystävällinen ja piirtää käyrän siitä, minkälainen kehitys olisi jos siitä ulkomaalaistaustaiset poistettaisiin. Sen olisi ehkä paikallaan korjata hiukan käsitystä siitä, että tekeväthän suomalaisetkin. Niin tekevät, mutta aina vain vähenevässä määrin ja jos kaikki työ ja resurssit, joita nyt käytetään matujen turhaan suitsimiseen, käytettäisiin suomalaisiin riskiryhmiin, olisivat tilastot vieläkin paremman näköisiä.

Se, että matujen raiskauskulttuuria käännetään suomalaisia vastaan, on erityisen alhaista.
- Mitä enemmän maahanmuuttajia, sen parempi.
Vasemmistointellektuelli Tiina Rosenberg

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 387
 • Liked: 1077
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #4 : 15.02.2019, 16:53:20 »
Avioliitto=naimalupa. Avioliitossa itse asiassa se pihtaaja rikkoo lupauksensa ensin.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 173
 • Liked: 8365
 • Puhekin on teko
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #5 : 15.02.2019, 18:05:45 »
Vuoden 2012 tilastopiikkiä (osittain 2011-2013) voi selittää lain muutos.

Lainaus
Tietoisuuden lisääntymisen ohella ilmoitusherkkyyden taustalla ovat Korkmanin mukaan muutokset rikoslaissa. Vuonna 2012 tuli voimaan laki, joka velvoitti kaikki lasten kanssa työskentelevät ilmoittamaan suoraan poliisille, jos he epäilevät lapsen joutuneen seksuaalirikoksen uhriksi. Aiemmin ilmoitus voitiin tehdä ensin lastensuojeluun tai oman harkinnan mukaan, Korkman sanoo.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2512759

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 173
 • Liked: 8365
 • Puhekin on teko
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #6 : 15.02.2019, 18:25:51 »
Monet rikostyypit ovat laskeneet länsimaissa suuremman tietoisuuden ja kiinnijäämisriskin takia. Tähän on voinut myös vaikuttaa muutamat rasisteiksi haukutut rikostietojen levittäjät.

Ulkomaalaisten groomausjengit ovat kuitenkin uusi ilmiö. Yhden uhrin kierrättäminen usealla tekijällä ei ole myöskään yleistä. Ruotsi on sairaan kuuluisa valtavista joukkoraiskaustilastoistaan.

Lainaus

Suomi on ollut naisille vaarallinen maa jo vuosisatoja, vaikka etnonationalistit väittävät, että vasta maahanmuuttajat ovat tehneet Suomesta naisille turvattoman.

Suomi on ollut yksi maailman parhaimmista ja turvallisimmista maista naisille.

Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kohdalla ovat korostuneet kaikki seksuaalirikokset, mutta uhka on entistä suuremmin kohdistunut ulkopuolisiin. Tämän takia yhä useampi nainen varoo liikkumistaan, siinä missä ennen alueet on koettu turvallisiksi.U-käännös

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 73
 • Liked: 342
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #7 : 15.02.2019, 21:13:46 »
Hallituksen esityksestä HE 365/1992 löytyy maininta, että avioliiton sisällä tapahtuviin raiskauksiin (väkisinmakaamiseen) olisi ennen vuotta 1994 voitu soveltaa rikoslain pahoinpitelyä tai pakottamista koskevia säännöksiä. Tämä laintulkinta on ollut HE 365/1992:n mukaan voimassa jo ennen vuotta 1970. Konditionaalien käyttö asian kohdalla tosin hieman hämmästytti tekstissä. Alla kyseinen pätkä esityksestä. Tekstistä välittyy, että asia oli aikoinaan hyvin arka.

Lainaus käyttäjältä: HE 365/1992, luku 1.1
Siveellisyysrikoksia koskeva rikoslain 20 luku on vuodelta 1971. Sitä valmisteli Seksuaalirikoskomitea (komiteanmietintö 1967:A12), joka ehdotti avioliitossa tapahtuvien seksuaalista väkivaltaa sisältävien tekojen rinnastamista tällaisiin tekoihin avioliiton ulkopuolella.

Seksuaalirikoskomitean ehdotus väkisinmakaamista koskevan säännöksen ulottamisesta myös aviopuolisoiden kesken tapahtuvaan tekoon perustui muuttuneeseen käsitykseen aviopuolisoiden keskinäisestä oikeudellisesta asemasta yleensä. Avioliiton solmimisen ei enää voitu katsoa perustavan miehelle seksuaalista määräämisvaltaa vaimoonsa nähden, vaan avioliitossakin sukupuoliyhteys edellytti molemminpuolista vapaaehtoista suostumusta. Komitea katsoi kuitenkin avioliiton solmimisen oikeuttavan olettamukseen, että suostumus on annettu. Sen vuoksi suostumuksen epääminen olisi mahdollisessa oikeudenkäynnissä näytettävä toteen, mikä komitean käsityksen mukaan saattaisi olla vaikeaa. [...]

Hallituksen esityksessä (HE 52/1970 vp) omaksuttiin voimassa olevan lain mukainen kanta. Esityksen perusteluissa viitattiin muun muassa siihen, etteivät käytännöllisetkään syyt puolla väkisinmakaamisrikoksen tunnusmerkistön ulottamista koskemaan aviopuolisoiden välisiä tekoja ja arvioitiin, että säännönmukaisesti tällaisia tekoja ei esiinnykään avioliitossa olevien kesken. Lisäksi viitattiin siihen, että näihin tapauksiin voitaisiin soveltaa rikoslain pahoinpitelyä tai pakottamista koskevia säännöksiä.

Linkki koko esitykseen: https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/1992/19920365#idp447206336

Vanhassa raiskauslaissa oli kyllä alapuolen "töräys", joka oli varmasti melkoisen vahingollinen helposti manipuloitaville naisille. Jos eron aikana raiskatun naisen sai houkuteltua takaisin liittoon tai uhrin sai suostuteltua naimisiin tekijän kanssa, niin syytteet hylättiin:

Lainaus käyttäjältä:  HE365/1992, luku 1.1
Väkisinmakaamista ja vapautta loukkaavaa haureutta koskevia säännöksiä sovelletaan luvun 10 §:n 1 momentin mukaan myös aviopuolisoihin, jos puolisot teon tapahtuessa asumuseron saatuaan tai välien rikkoutumisen vuoksi asuvat erillään. Saman pykälän 2 momentissa on syyteoikeutta ja rangaistukseen tuomitsemista rajoittava säännös, jonka mukaan syytettä ei ole nostettava tai rangaistusta tuomittava, jos aviopuolisot ovat palanneet yhteiselämään tai jos tekijä on mennyt avioliittoon teon kohteena olleen henkilön kanssa.

Kaikkien raiskausrikosten käsittely yhden lain alla on selvästi parantanut avioliitossa elävien naisten oikeudellista asemaa. Asiasta vouhottaminen ja asian väärinymmärtäminen tyyliin J. Kasvi on kuitenkin typerää muslimien seksuaalista väkivaltaa parhain päin seliteltäessä: historian tuntemus ei oikeuta rikkomaan nyky-Suomen pelisääntöjä.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2019, 21:15:30 kirjoittanut U-käännös »

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 262
 • Liked: 6386
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #8 : 16.02.2019, 00:48:27 »
Raiskaamista avioliitossa ei ole vieläkään kielletty, siis sharia-laissa.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 907
 • Liked: 2116
 • 17 v.
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #9 : 16.02.2019, 11:46:18 »
Jyrki äärivasemmistolaisena, eli sitä kautta valehteluun taipuvaisena, esittää olkiukkonaan, että ”etnonationalistit väittävät, että vasta maahanmuuttajat ovat tehneet Suomesta naisille turvattoman”. Olis ihan piristävää joskus nähdä näitä pää puskaan -kirjoituksia ilman yhtäkään olkiukkoa, mutta ne taitavat olla tämän valheen tripodin yksi pakollisista tukijaloista. Olkiukon perusargumentti on tietenkin aina myös se, että kukaan ”normaali ihminen” ei nosta meteliä tapahtuneista ja näkyvillä olevasta kehityskulusta, vaan tällä kertaa Jyrki pullauttaa ilmoille käsitteen ”etnonationalistit”.

Toinen tripodin vapiseva ja laiha koipi on sitten tämä ”Ei tässä ole mitään uutta -argumentti”: Kun kaveri huutaa Allahu akbar Turun torilla ja alkaa randomisti puukottaa ihmisiä kuoliaaksi, on äärivasemmistolainen sitä mieltä, että ”Suomessa on aina ollut mielenterveysongelmaisia ja puukottajia”. Se, että ”mielenterveysongelma” on poliittisuskonnollista laatua, pitää tietysti jyrkästi kieltää. Kun Suomessa paljastuu muslimimiesten ylläpitämiä groomausjengejä, muistuttaa äärivasemmistolainen, että ”ainahan Suomessa on raiskattu” ikäänkuin jostakin löytyisi maa, jossa ei koskaan raiskata, eikä nytkään siis mitään uutta auringon alla.

Kolmas tripodin jalka onkin sitten tilastojen ja historian tarkoitushakuinen käyttö valheen perusteluina. Muistetaan kaivaa keskiajalta jotakin samankaltaista ilmiötä, tietenkin tahattomasti verraten tällä eräiden maahan läpsytelleiden ”teinipoikien” kulttuuria keskiaikaan (tirsk!). Yleensä myös kaivellaan tilastoja jostakin, joka ei edes ole täsmälleen sama ilmiö, kuten raiskaukset yleisesti, joka ei todellakaan ole sama ilmiö alaikäisiin kohdistuvan groomauksen kanssa. Näitä tilastoja tuodaan esiin tarkoitushakuisesti valikoiden ja yleensä päin seiniä tulkiten. Ehkä koomisin yksityiskohta tässä henkisessä pimeydessä on tämä yritys kääntää länsimaissa jo pitkään vallinnut positiivinen kehitys naisrauhan osalta argumentiksi puolustaa heitä, jotka uutena ilmiönä ovat alkaneet rikkoa tätä kehitystä. Siinä aletaan nähdäkseni olla jo pimeyden ytimen synkimmässä osassa.

Suunnilleen tässä on minun nähdäkseni tämä äärivasemmistolaisen valheen ratekia.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

Rasvari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 105
 • Liked: 61
Vs: 2019-02-11 Jyrki Kasvi: Lapsirauhan julistus
« Vastaus #10 : 17.02.2019, 22:30:55 »
Täytyy vetää puolueen oppikirjanmukaiset putkinäkökiikarit silmillee että saa aikaan tuollaisen analyysin, en jaksa edes alkaa luetella hutkielman puutteita kaikkineen ilmeisen tahallaan huomioimatta jätettyine faktoineen koska ne on jo kattavasti listattu aiemmissa viesteissä.

Pistää entistäkin enemmän ketuttelemaan tuskallinen muisto, että minä äänestin Kasvia vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Olin niin naivi toivoessani saavani vihreisiin objektiivisella maailmankatsomuksella ja sillä kuuluisalla tolkulla varustetun henkilön.

Olen jo aikoja sitten nostanut käteni pystyyn virheen merkiksi, toivottavasti tarinani toimii varoittavana esimerkkinä niille jotka ikinä harkitsevansa äänestävänsä ketään vihervasemmiston listoilta.

EDIT: Olipas taas kirotusvirheitä. Korjasin pari, loput jääköön.
« Viimeksi muokattu: 18.02.2019, 13:24:11 kirjoittanut Rasvari »

Tagit: jyrki kasvi