Kirjoittaja Aihe: 2019-02-14 Saksalaisjournalisti paneelissa Wienissä: "Saksa on hullujenhuone"  (Luettu 6420 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 645
 • Liked: 27574
Saksalaislehden juttu paneelikeskustelusta, joka käytiin Wienissä antisemitismiä koskevan kirjan julkaisutilaisuudessa. Siihen osallistui kirjailija Michael Leyn, Itävallan varakansleri Strachen ja Itävallan turkkilaisyhteisön pj:n Kilicin lisäksi myös nykyisin Die Weltiin kirjoittava journalisti Henryk M. Broder. Esillä oli useita ajankohtaisia teemoja ... ja niin samaa on meno näemmä kuin täälläkin. Miksiköhän?

Lainaus
Paneelikeskustelu Wienissä

Broder: "Saksa on hullujenhuone"


Junge Freiheit 14.2.2019 juttu saksaksi

WIEN. Journalisti Henryk M. Broder kritisoi terävästi Saksan sisäisiä olosuhteita. Sen sijaan, että käytäisiin käsiksi maata vaivaaviin ongelmiin, puuhaillaankin mieluummin näennäisongelmien parissa. "Me emme puhu todellisista ongelmista, vaan keksimme keinotekoisia ongelmia, kuten sukupuolineutraalin vessan", totesi hän paneelikeskustelussa Wienissä. Tämän johdosta Broder päätyi siihen, että "Saksa on hullujenhuone. Jos liittotasavalta saisi katon päälleen, niin se olisi silloin pönttölän suljettu osasto."

Lisäksi Broder katsoo Saksan sisäisen koheesion olevan vaarassa. Integraation sijaan tarvitaan edes jonkinlaista minimikonsensusta, mitä ei kuitenkaan ole enää, valitti hän tilaisuudessa, johon osallistui Itävallan varakansleri Heinz-Christian Strache (FPÖ).

Islam dominoi julkista keskustelua

Paneelikeskustelu käytiin politiikantutkija Michael Leyn kirjan "Islamilainen antisemitismi" julkaisutilaisuudessa. Saksan osalta Broder totesi tilaisuudessa sen noin 700 osallistujalle, että islam ei ole väestömäärään liittyvä kysymys. "Islam dominoi julkista keskustelua. Se on aihe numero yksi."

Keskusteltaessa maahanmuuton mukana tulevasta juutalaisvihasta totesi Broder: "Nykyisen antisemitismin käyteaine" ovat arabit. Lisäksi hän toi esiin antisemitismin eri suuntauksia, kuten taloudellisen, vasemmistolaisen ja oikeistolaisen antisemitismin.

Kardinaali Marx luopuu länsimaisesta traditiosta

Broder kritisoi myös Saksan piispainkokouksen puheenjohtaja kardinaali Reinhard Marxia, joka hylkäsi tammikuussa käsitteen "kristilliset länsimaat". Näin kadotettiin samalla osa länsimaista traditiota, kun Marx luopui eräästä kristinuskon peruskivestä. Mitä arvoja muslimien tulisi tunnustaa ja hyväksyä Euroopassa, jos eurooppalaisilla ei ole enää niitä, kysyi hän retorisesti.

Keskusteluun osallistui Broderin, Strachen ja Leyn lisäksi myös Itävallan turkkilaisen kulttuuriyhteisön puheenjohtaja Birol Kilic. Strache teki selväksi, että antisemitismi ei saa piiloutua uskonnon kaavun suojiin. Kilic puolusti suurinta osaa Itävallan muslimeista. Hän myönsi kuitenkin, että eräät islamilaiset uskontoyhteisöt toimivat poliittisen agendan mukaisesti.

Lihavoinnit mun.

Noilla puheilla Broder saisi täällä ilmeisesti jo syytteen islamin ja ties minkä kaiken panettelusta. Mielenkiintoinen myös tuo Broderin väite, että eurooppalaisilla ei ole enää mitään arvoja, kun samaan aikaan ainakin suomalaiset poliitikot horisevat jatkuvasti arvopohjastaan. Mitä mahtanevat sillä tarkoittaa?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 645
 • Liked: 27574
Katolisen uutistoimisto CNA:n juttu (11.1.2019) kertoo tarkemmin kardinaali Marxin länsimaisen kristillisyyden hylkäävistä puheista. Varsin mielenkiintoinen ilmiö tuokin. 

Lainaus
Kardinaali Marx: Käsite "kristilliset länsimaat" on poissulkeva

Kardinaali Reinhard Marx on luonnehtinut käsitteen "kristilliset länsimaat" olevan poissulkeva.

"En perusta juurikaan sen päälle, sillä tämä käsite on ennen kaikkea poissulkeva", sanoi Saksan piispainkokouksen puheenjohtaja eilen torstai-iltana Berliinissä Domradion mukaan.

Samalla Marx kritisoi uskonnon "välineellistämistä". "Se aiheuttaa minussa paljon levottomuutta", sanoi Marx. Hän toivoo, että juutalaiset, kristityt ja muslimit olisivat niin vahvoja, että he eivät antaisi käyttää väärin uskoaan yhteen jumalaan.

Marx, joka vastustaa myös ristien pitämistä Baijerin hallintorakennusten seinillä, sanoi "Euroopalla olevan suuri haaste huolehtia siitä, että eri uskonnot voisivat elää rauhassa keskenään erilaisten totuusnäkemystensä kanssa".

... ja lampaat sanoivat tähän sitten varmaa, jotta "mää".
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 908
 • Liked: 2376
 • ääärinuiva
Lainaus
Marx, joka vastustaa myös ristien pitämistä Baijerin hallintorakennusten seinillä, sanoi "Euroopalla olevan suuri haaste huolehtia siitä, että eri uskonnot voisivat elää rauhassa keskenään erilaisten totuusnäkemystensä kanssa".

Kardinaali tuntuu kuuluvan kristillisten arvojen vastustajiin, koska se tuntuu häiritsevän muslimeja. Tällä musujen miellyttämisellä ei tule olemaan mitään hyvää seurausta..

Todella vastenmielistä mielistelyä katoliselta kardinaalilta. Eurooppa tuli hyvin toimeen kun musut pysyivät omien rajojensa puolella.
Katolisella kirkolla on omat arvot hukassa, kun noin luotaantyöntävää sanomaa levittää.
Missä ******i siellä ongelma.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 303
 • Liked: 19718
 • Persuhtava keskustelija
Alla lyhyt luonnehdinta arvopohjasta sellaisena kuin sen olemme tottuneet näkemään.

Arvopohja == täysin arvoton ja selkärangaton poliittinen yhteenliittymä, joka ajaa vai omaa etuaan välittämättä tippaakaan mistään sellaisesta mitä yleisesti on totuttu pitämään arvokkaana, kuten vaikkapa isänmaa ja äidinkieli, oma uskonto, hyvinvointivaltio, pikkutyttöjen puolustaminen raiskaavia maahantunkeutujia vastaan ymv.

Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Arvopohja == täysin arvoton ja selkärangaton poliittinen yhteenliittymä, joka ajaa vai omaa etuaan välittämättä tippaakaan mistään sellaisesta mitä yleisesti on totuttu pitämään arvokkaana, kuten vaikkapa isänmaa ja äidinkieli, oma uskonto, hyvinvointivaltio, pikkutyttöjen puolustaminen raiskaavia maahantunkeutujia vastaan ymv.

Kun yksittäinen ihminen itse julistaa kovaan ääneen olevansa korkeamoraalinen ylevä luonne, niin havaintojeni mukaan kyseinen ihminen on yleensä moraaliton ja julma, aggressiivinen ihminen.

Sama pätee Petteri Orpon keksimään arvopohja-julistukseen.

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 298
 • Liked: 8929
Lainaus
[Kardinaali Reinhard] Marx, joka vastustaa myös ristien pitämistä Baijerin hallintorakennusten seinillä, sanoi "Euroopalla olevan suuri haaste huolehtia siitä, että eri uskonnot voisivat elää rauhassa keskenään erilaisten totuusnäkemystensä kanssa".
Suuri haaste? Epäilemättä. Kun yhden uskonnollisen ryhmän moraalinen totuus on katolisten kristittyjen kanoninen laki ja toisen ryhmän muslimien sharia, lienee sanomattakin selvää, mutta todetaan se kuitenkin, että eri uskontojen ja niiden harjoittajien yhteiselo on vaikeaa, ja rauhanomainen yhteiselo (hyvin lähellä) mahdotonta, koska nuo lait eivät ole identtiset saati niistä vedetyt tulkinnat eli yhden hyveellinen tai paheellinen teko ei sitä ole toiselle. Missä todellisuudessa kardinaali Marx kuvittelee elävänsä? Trito-Jesajan kuvaus Raamatun jakeessa Jes. 65:25 vastannee tuota utopiaa:
Lainaus
Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella,
leijona syö heinää kuin härkä,
ja käärmeen ruokana on maan tomu.
Kukaan ei tee pahaa,
kukaan ei vahingoita ketään
minun pyhällä vuorellani,
sanoo Herra.
Lainaus https://raamattu.fi/raamattu/KR92/ISA.65/Jesaja-65

Riittävän suuri haaste on eurooppalaisilla tasapainoilla kristillisten arvojen ja valistusajan arvojen yhteensovittamisessa maallisessa lainsäädännössä ja tapakulttuurissa. Kun siihen soppaan heitetään sekaan kaikki mahdolliset uskonnolliset arvot ja normit, saadaan sellainen monikulttuurinen keitos, että yli kiehunut sotku on valmis. Siinä on sitten siivoamista.

Minun silmiini tämä pyrkimys harmoniseen mokuyhteiskuntaan näyttää perustuvan yllä esitetyn utopian lisäksi myös käsitykseen, jossa jokainen uskonnon harjoittaja määrittelee uskontonsa, miten tahtoo, eikä yhteisesti sovituilla määritelmillä ole sitovaa merkitystä. Kristitty, muslimi tai juutalainen jne. on siten helposti kuka tahansa, millä perusteella tahansa, kunhan sellaiseksi itsensä määrittelee. Kun yksilön käsitys uskonnostaan nostetaan yhteisön määrittelyn yläpuolelle normiksi, muuttuvat kaikki määritelmät mielivaltaisiksi. Rasismikäsite on jo sellaiseksi muuttunut. Suomalainen on kohta, kuka itsensä suomalaiseksi kokee, vähät kielestä, tapakulttuurista tms. kriteereistä. Tämä näyttää olevan eräs monikulttuuri-ideologian perusideoista.

Kuitenkin yhteiskunnan sisäinen rauha tarvitsee koheesion eli yhteenkuuluvuutta, ja se ei ole mahdollista ilman yhteisesti sovittuja määritelmiä, arvoja ja normeja, joilla on yleinen hyväksyntä lain ja tapakulttuurin kautta. Uskonnot lähtökohtaisesti erottavat ihmiset toisistaan. Sitä eroa joko vaalitaan kuten juutalaisuudessa on ollut tapana tai pyritään käännyttämään toisuskovat yhden ainoan uskonnon sisälle, mikä on islamin ja erityisesti kristinuskon normatiivinen tapa. Nyt luonteeltaan yhteensopimattomat pyritään väkisin pitämän samassa joukossa, mikä helposti johtaa ongelmiin, niin uskonnon itseymmärryksen kuin yhteiskuntarauhan kannalta.
Turvaton on tulevaisuus. Ystävän erottaminen vihollisesta on vaikeaa ellei mahdotonta.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 183
 • Liked: 6323
Lainaus
Zur Frage, wie man den liberalen Muslimen helfen könnte, hatte Broder eine klare Antwort: "Wir sollten gar nicht so tun als wären wir dazu in der Lage. Wir werden mit hausgemachter Kriminalität nicht fertig und dann kommen wir auf die Idee, dass wir 1,4 Milliarden Menschen helfen sollen. Das zeigt das ganze Elend des Abendlandes." "Wir haben ein Problem, das unlösbar ist", sagte er. Helfen müssten sich die liberalen Muslime selbst, so sein Credo.

Kysymykseen siitä, miten liberaaleja muslimeja voitaisiin auttaa, on Henryk M. Broderilla selvä vastaus: "Meidän ei tarvitse edes yrittää teeskennellä, että kykenisisimme auttamaan heitä. Me emme selviä edes omassa maassa tehdystä rikollisuudesta ja sitten saamme päähämme idean, että meidän pitää auttaa 1,4 miljardia ihmistä. Tämä näyttää koko länsimaiden tämänhetkisen tilan kurjuuden."

"Meillä on ongelma, joka ei ole ratkaistavissa.", hän toteaa. Liberaalien muslimien on autettava itse itseään.

https://www.oe24.at/oesterreich/politik/Straches-hitzige-Debatte-ueber-islamischen-Antisemitismus/367946689

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 183
 • Liked: 6323

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 460
 • Liked: 2857
 • Black Lives Matter
Kardinaali Marx ja kaltaisensa miettiessään seuraavaa,

"Euroopalla olevan suuri haaste huolehtia siitä, että eri uskonnot voisivat elää rauhassa keskenään erilaisten totuusnäkemystensä kanssa"

voivat odotellessaan tutustua mitä Armeniassa 1915 tapahtui näiden eri "totuusnäkemysten" kohdatessa.

Sielläkin papiston edustaja kehoitti kiertokirjeessään, joka luettiin kaikissa kirkoissa, pidättäytymään kaikista vastatoimenpiteistä.
Tämän seurauksena oli täydellinen kansanmurha, missä ihmiset, kulttuuri ja elämäntapa pyyhkäistiin pois.
Lopullisesti.

Papit, diakonit ja muu kirkon henkilöstö kidutettiin hengiltä vain muutaman jäädessä eloon.

p.s suosittelen kaikille luettavaksi Serafim Seppälän kirjaa vaienneita ääniä.
Silmät lopullisesti avaava teos.
En tunnusta Suomen punavihreän globalistidiktatuurin legitimiteettia.

Tukemalla Suomen evankelisluterilaista kirkkoa tuet turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, vierasta uskontoa ja kansanvaihtoa.

Perussuomalaiset, en saanut mitä tilasin.

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 141
 • Liked: 705
Eurooppa tuli hyvin toimeen kun musut pysyivät omien rajojensa puolella.

Eivät ne siellä ole koskaan pysyneet, vaan ovat alusta saakka koettaneet valloittaa Eurooppaa ja Euroopalla on ollut kova työ pitää heidät aisoissa. Mutta nyt Eurooppa on tullut hulluksi: muslimit saavat vapaasti valua maanosaamme!

Enkä malta olla sanomatta tässä yhteydessä, että Eurooppa on tullut hulluksi sen jälkeen kun luopui omasta perustastaan: kristinuskosta. Se todellakin jätti arvotyhjiön.

Joku sanoo nyt, että onhan Euroopalla tänäänkin arvot: humanismi, liberalismi, sekularismi, valistus, ihmisoikeudet (ym. paskaa)...

Aivan!  :facepalm:

= arvot, jotka toivottavat joka ikisen tänne haluavan muslimin tervetulleeksi. Te, jotka olette sitä mieltä, että näillä arvoilla Eurooppa pelastetaan islamisaatiolta (niin kuin kaikilta muiltakin uskonnoilta, kristinusko ml.), kertokaa minulle, missä se näkyy käytännössä?

Aivan!  :facepalm:

On yksi ainoa arvoperusta, joka varjelee Eurooppaa ja se on kristillinen arvopohja! Kun Euroopassa jaetaan yleisesti kristilliset arvot, islamilla ei ole menestymisen mahdollisuuksia. Islam ei silloin hivuttaudu tänne vaivihkaa eikä väkivalloin.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 183
 • Liked: 6323
Eurooppa tuli hyvin toimeen kun musut pysyivät omien rajojensa puolella.

Eivät ne siellä ole koskaan pysyneet, vaan ovat alusta saakka koettaneet valloittaa Eurooppaa ja Euroopalla on ollut kova työ pitää heidät aisoissa. Mutta nyt Eurooppa on tullut hulluksi: muslimit saavat vapaasti valua maanosaamme!

Enkä malta olla sanomatta tässä yhteydessä, että Eurooppa on tullut hulluksi sen jälkeen kun luopui omasta perustastaan: kristinuskosta. Se todellakin jätti arvotyhjiön.

Joku sanoo nyt, että onhan Euroopalla tänäänkin arvot: humanismi, liberalismi, sekularismi, valistus, ihmisoikeudet (ym. paskaa)...

Aivan!  :facepalm:

= arvot, jotka toivottavat joka ikisen tänne haluavan muslimin tervetulleeksi. Te, jotka olette sitä mieltä, että näillä arvoilla Eurooppa pelastetaan islamisaatiolta (niin kuin kaikilta muiltakin uskonnoilta, kristinusko ml.), kertokaa minulle, missä se näkyy käytännössä?

Aivan!  :facepalm:

On yksi ainoa arvoperusta, joka varjelee Eurooppaa ja se on kristillinen arvopohja! Kun Euroopassa jaetaan yleisesti kristilliset arvot, islamilla ei ole menestymisen mahdollisuuksia. Islam ei silloin hivuttaudu tänne vaivihkaa eikä väkivalloin.

Vähän hampaat irvessä painoin liketys-nappia, mutta kun Jochanan on tällä kommentilla täysin asian ytimessä. Miellyttää se sitten tai ei. Humanismi, liberalismi, sekularismi, valistus, ihmisoikeudet ym. pitävät jo itsessään sisällään länsimaiden kulttuurin (itse)tuhon siemenet. Eurooppa on valitettavasti menettänyt lattian jalkojensa alta ja hurja liuku alaspäin jatkuu. Kristinuskosta ei ole Euroopan kulttuurin pelastamisessa mitään apua, sillä se on nielaissut jo syötin -ihan ilman kakistelua ja täysin vapaaehtoisesti.

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 460
 • Liked: 2857
 • Black Lives Matter
Kristillisestä arvopohjasta puuttuu vain eräs merkittävä tekijä.

Puolestapuhujat ja toteuttajat.

Esimerkiksi Suomen evankelisluterilaisen kirkon papisto on täydellisesti hylännyt kristityn kantasuomalaisen
ottaessaan uuden herran palvottavakseen.

Tätä en voi koskaan antaa heille anteeksi ja inhoni heidän toimintaansa kohtaan on pohjaton!
En tunnusta Suomen punavihreän globalistidiktatuurin legitimiteettia.

Tukemalla Suomen evankelisluterilaista kirkkoa tuet turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, vierasta uskontoa ja kansanvaihtoa.

Perussuomalaiset, en saanut mitä tilasin.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 645
 • Liked: 27574
... eri uskontojen ja niiden harjoittajien yhteiselo on vaikeaa, ja rauhanomainen yhteiselo (hyvin lähellä) mahdotonta, koska nuo lait eivät ole identtiset saati niistä vedetyt tulkinnat eli yhden hyveellinen tai paheellinen teko ei sitä ole toiselle. Missä todellisuudessa kardinaali Marx kuvittelee elävänsä?

Ehkäpä hänellä on mielessään, että jokin vielä ylempi aate tai opinkappale voisi korvata juutalaisuuden, islamin ja kristinuskon, jonka jälkeen kaikki käyskentelisivät taas yhdessä kuin lampaat kedolla. Sellainenhan tässä jo aikoinaan keksittiin. Riittää, että vilkaisee vain kardinaalin nimeä. Se ei kuitenkaan toiminut. Mutta tekeekö tuo oppi taas uutta tuloaan? Gulag macht frei? Tunnettiinhan myös keskitysleireissä eri sektiot: poliittiset, rikolliset, juutalaiset. Kullakin vielä omat tunnusvärit.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

newspeak

 • Vieras
^^ Samaa voisi sanoa poliittisesta päätöksenteostakin.

Tietenkin puolestapuhujia ja toteuttajia on niin politiikassa kuin uskonnossakin. He vain ovat jatkuvan marginalisoinnin kohteena, sillä mädättäjät haluavat esiintyä kaikessa enemmistönä. Jos enemmistö ei ole määrällinen, se on retoriikassa vähintäänkin moraalinen todellisuuden tehdessä tilaa hyvesignaloinnille.

Kardinaali Marx (<-- tässä on vitsi jossain) on sikäli oikeassa, että uskontoa halutaan monesti välineellistää, mutta kristillisestä perinnöstään huolta kantavat eurooppalaiset eivät ole niitä välineellistäjiä.

"Onko paavi katolilainen?" "Ei."

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 460
 • Liked: 2857
 • Black Lives Matter
Puolestapuhujat ja toteuttajat ilman puolestapuhumista ja toteuttamista ovat yhtä tyhjän kanssa.

Syynä tähän alistumiseen ja vaikenemiseen voi olla ainoastaan vääryyden hyväksyminen tai pelkuruus.

Molemmat ominaisuudet ovat halveksittavia.

Ihmiset jotka eivät nyt toimi rohkeasti eivät todennäköisesti tule rohkeutta löytämään
tulevaisuuden dystopiassakaan.
En tunnusta Suomen punavihreän globalistidiktatuurin legitimiteettia.

Tukemalla Suomen evankelisluterilaista kirkkoa tuet turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, vierasta uskontoa ja kansanvaihtoa.

Perussuomalaiset, en saanut mitä tilasin.

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 352
 • Liked: 354
Sanoin jo varmaan 2 vuotta sitten että "Johtoporras" on niin pihalla perusasioista että se päätyy vielä sisällissotaan koko euroopan arvounioni . Jos eivät itse ymmärrä lähteä niin ongelma pitää rajata , en välttämättä lähtisi tälla haavaa mitään Euroopan omaa armeijaa kasaamaan,kuin heittäis bensaa liekkehin.
Eipä tässä muuta tällä kertaa ..

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 029
 • Liked: 7289
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Kun tää nykyinen paavi (johon olen aina luottanut kuin Sipilään) laski kaksi kyyhkyä ilmaan, ja ne melkein heti joutuivat variksen ja lokin hyökkäämiksi, otin sen enteenä tulevasta.

Nyt kardinaali Marx kulttuurimarxilaistaa katolista kirkkoakin. Näin ne rakenteet lahoavat.

https://www.bbc.com/news/world-europe-25905108
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

newspeak

 • Vieras
Puolestapuhujat ja toteuttajat ilman puolestapuhumista ja toteuttamista ovat yhtä tyhjän kanssa.

Syynä tähän alistumiseen ja vaikenemiseen voi olla ainoastaan vääryyden hyväksyminen tai pelkuruus.

Molemmat ominaisuudet ovat halveksittavia.

Ihmiset jotka eivät nyt toimi rohkeasti eivät todennäköisesti tule rohkeutta löytämään
tulevaisuuden dystopiassakaan.

Kun sitä puolestapuhumista ja toteuttamista on kaiken aikaa. Syynä joidenkin kokemaan hiljaisuuteen ei ole tekijöiden puute. Aika moni ei heistä halua edes kuulla linjan molemmin puolin. Mädättäjät järjestävät väkivaltaisen paskamyrskyn aina rohkean puhujan tullessa julkisuuteen alistaakseen ja vaientaakseen tämän. Monien periaatteessa samanmielisten samanmielisyys loppuu kristinuskon kohdalla ja asetutaankin sitten tosiasiassa mädättäjien puolelle.

Valtamedia valikoi haastateltavansa. Tavallinen konservatiivisesti ajatteleva kristitty esitetään vanhoillisena hörhönä, mutta monikulttia palvova transhomottaja opettaa syvällisesti Amon Ra'n armeliaisuudesta keväisin. Valtamediasta tai Kirkko ja kaupunki-tyyppisestä liberaalista vessapaperista on siis turha puhujia ja tekijöitä etsiä. Persutkin jätettäisiin mielellään tuntemattomuuteen, mutta poliittinen järjestelmä velvoittaa nostamaan heitäkin välillä esille (kiihotustuomioista ja vuosia vanhoista twiiteistä totta kai terävästi muistuttaen).

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 141
 • Liked: 705
Kristinuskosta ei ole Euroopan kulttuurin pelastamisessa mitään apua, sillä se on nielaissut jo syötin -ihan ilman kakistelua ja täysin vapaaehtoisesti.

Eurooppalainen kulttuuri on mennyt jo! Se vedettiin vessanpöntösä alas yhdessä kristinuskon kanssa. Se "kristinusko" ei Eurooppaa pelastakaan, vaan jouti jo mennäkin!

Nyt on ihan uusi kristittyjen sukupolvi nousemassa ja on aika päivittää tiedot kristinuskosta, jotta saadaan käsitykset vastaamaan tätä päivää.

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 421
 • Liked: 2500
Mikä se sellainen kristinusko sitten olisi, joka Euroopan pelastaisi?  Eivät kai kaikki jaa samaa käsitystä asiasta, tai ylipäätään edes asiaa?

Jochanan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 141
 • Liked: 705
Mikä se sellainen kristinusko sitten olisi, joka Euroopan pelastaisi?  Eivät kai kaikki jaa samaa käsitystä asiasta, tai ylipäätään edes asiaa?

Kysymys kuuluu: Mikä se on, jos ei kristinusko, mikä Euroopan pelastaisi teidän mielestänne, jotka ette Jeesukseen usko?

Olen ollut tällä foorumilla mukana 7 vuotta ja näiden 7 vuoden aikana en ole saanut kysymykseen minkäänlaista vastausta. Väkivaltafantasiat eivät kelpaa vastaukseksi, ei liioin John Lennonin Imagine, vaikka täällä paljon tuon kukkaissukupolven unelmoijia mukana onkin. Maailma ei vain toimi niin.

On yksi ainoa asia, mikä toimii ja pitää maailman kasassa ja järjestyksessä, saa tieteet ja taiteet kukoistukseen, antaa taloudellisen kasvun ja menestyksen ja yhteiskuntarauhan. Tuo asia on hyljätty ja suurin osa teistäkin on sen hyljännyt, vaikka ette näköjään jotkut sitä itse edes tajua.

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 421
 • Liked: 2500
Mutta Eurooppahan on ollut, ja on edelleen, kulttuuriltaan kristitty maanosa.  Eipä tuo ole estänyt luisumista nykyisenkaltaiseen menoon.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 183
 • Liked: 6323
... eri uskontojen ja niiden harjoittajien yhteiselo on vaikeaa, ja rauhanomainen yhteiselo (hyvin lähellä) mahdotonta, koska nuo lait eivät ole identtiset saati niistä vedetyt tulkinnat eli yhden hyveellinen tai paheellinen teko ei sitä ole toiselle. Missä todellisuudessa kardinaali Marx kuvittelee elävänsä?

Ehkäpä hänellä on mielessään, että jokin vielä ylempi aate tai opinkappale voisi korvata juutalaisuuden, islamin ja kristinuskon, jonka jälkeen kaikki käyskentelisivät taas yhdessä kuin lampaat kedolla. Sellainenhan tässä jo aikoinaan keksittiin. Riittää, että vilkaisee vain kardinaalin nimeä.

Kuuntelin keskustelua tuubista ja kirjailija Ley viittasi tähän samaan asiaan, jossa kaikkien kolme abrahamitistisen uskonnon edustajat (kaksi harhaoppista ja yksi oikea olivat tuolloin kaikki oikeaoppisia eli islamilaisia, juutalaisten ja edelleen kristittyjen harhautuminen tapahtui vasta myöhemmin) käyskentelisivät taas kedolla kuten islamin mukaan maailman alussa tilanne olikin. Tosin Islamin mukaan paratiisinomainentilanne oli tuolloin islam. Akez viittasi tällä kommunismiin, mutta periaatteessa samoja periaatteita molemmilla: totalitarismi, täydellinen alistuminen, jopa kansanmurha (genocide) antijudaismin (muslimispesialiteetti) muodossa, kommunistit puolestaan tappoivat järjestelmällisesti "kapitalistisikoja".

Vapaa käännös Leyn kommentista keskustelussa:

"Myös islam tuntee maallistuneen, sekulaarisen lähetystyön. Maailma pitää heidän mielestään saattaa takaisin alkuperäiseen muotoonsa, joka oli islamilainen. Tämä on kaikkien muslimien tehtävä. Maailmasta on jälleen tehtävä islamilainen ja sen takia on juutalaisuus kitkettävä pois maailmasta. Eli islamin pitää saavuttaa lopullinen voitto jo tässä maailmassa, toisin sanoen on saavutettava "Endlösung der Judenfrage!"

Lainaus
The Final Solution (German: Endlösung) or the Final Solution to the Jewish Question (German: die Endlösung der Judenfrage, pronounced [diː ˈɛntˌløːzʊŋ deːɐ̯ ˈjuːdn̩ˌfʁaːɡə]) was a Nazi plan for the genocide of Jews during World War II.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2019, 09:03:06 kirjoittanut Alabama »

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 151
 • Liked: 8266

On yksi ainoa asia, mikä toimii ja pitää maailman kasassa ja järjestyksessä, saa tieteet ja taiteet kukoistukseen, antaa taloudellisen kasvun ja menestyksen ja yhteiskuntarauhan. Tuo asia on hyljätty ja suurin osa teistäkin on sen hyljännyt, vaikka ette näköjään jotkut sitä itse edes tajua.

Uskontona kristinusko hakkaa islamin suvaitsevaisuutensa takia, ei sen takia, että kristillisyys sinänsä tuottaisi yllä mainittuja hyveitä.  Renesanssi ja Valistus olivat keskeisiä Euroopan kehitystä ajaneita ilmiöitä, eivätkä ne juontuneet suoraan kristinuskosta tai uskonnollisesta eliitistä, ellei siksi lasketa sitä, että tuon ajan sekulaarit uudistajat saivat pitää (useimmiten) päänsä.   

https://fi.wikipedia.org/wiki/Renessanssi

https://fi.wikipedia.org/wiki/Valistus

Minusta nyt pitäisi pitää pää kylmänä ja haistattaa kaikille, jotka yrittävät rakentaa yhteiskuntaa sillä perusteella, että jossain on joku näkymätön ylipäällikkö.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 768
 • Liked: 2684
 • nuivaantunut
Mutta Eurooppahan on ollut, ja on edelleen, kulttuuriltaan kristitty maanosa.  Eipä tuo ole estänyt luisumista nykyisenkaltaiseen menoon.

Tuo on ihan arvokas huomio. Papisto, varsinkin se nuorempi polvi on ollut aktiivisena osana levittämässä kristillistä rakkautta muiden mokuttsjien joukossa.

Ongelma ei ehkä ole kristillisyyden puute tms. enemmänkin se, että nykyinen arvomaailma elää murroksessaan jonkinlaisia teinivuosia - idealismia ja hyvyyden näkemistä kaikkialla. Sitten kun elämä opettaa, ihmiseltä karisee se ylimääräinen idealismi pois ja ehkäpä sama tapahtuu länsimaisille arvoille - esim. vapaus ei olekaan vapautta kaikille kaikkialla vaan vapautta meille jne.

Jos näin on, niin ovatpahan vitunmoiset kasvukivut.
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 183
 • Liked: 6323
Mutta Eurooppahan on ollut, ja on edelleen, kulttuuriltaan kristitty maanosa.  Eipä tuo ole estänyt luisumista nykyisenkaltaiseen menoon.

Tästä ^ajatuksesta puuttuu logiikka. Jos joku on ollut jotakin, ei tarkoita sitä, että se ei voisi muuttua joksikin muuksi. Jonkun oleminen tällä hetkellä jotakin ei ole este sen muuttumiselle.

Jochanan jo mainitsi syitä muutokseen: humanismi, liberalismi, sekularismi, valistus, ihmisoikeudet...

Nämä em. periaatteessa ihan hienot ideat ideat tosin on lähinnä vasemmistolaisuuden ja ns. uskonnonvapauden varjolla vesitetty, jollei peräti muutettu niiden omiksi perversioiksi. Hyvä esimerkki perverssistä sosialismin ja kristinuskon yhdistelmästä on Angela Merkel. Mitä enemmän laatikossa on mätiä omenoita, sitä nopeammin muuttuvat loputkin omput mädäntyneiksi. Kristinuskon edustaja, kirkko, muodostuu sen seurakunnasta eli ihmisistä, jotka tekevät virheitä, mikä tietysti on "inhimillistä", mutta nyt on "suvaitsuvaisuuden" nimellä tehty niin suuri virhe, että se johtaa koko kristinuskon saavutusten tuhoutumiseen. Tarkoitan tällä sitä, että "kirkko" ei ole sama asia kuin "kristinusko". Laitos nimeltään "kirkko" pystyy kitkemään kristinuskon kokonaan pois aateluettelostaan ja "to-do"-listaltaan jos se sitä haluaa. Ja tähän ollaan menossa.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2019, 10:25:10 kirjoittanut Alabama »

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 421
 • Liked: 2500
Niin puuttuukin.  On kristittyä liimata kiiltokuvia pyhäkoulussa, puhua mukavia saarnastuolista, jylistä herätyskokouksessa tai hipelöidä kuoropoikia kaavun suojassa.  On hyvä kristitty mummo, joka tekee voileivän köyhälle naapurille, ja on bessewisseröivä lahkolaismies, joka menestysteologian nimissä myy uudet kalliit ikkunat tuolle mummolle.  Jos hoetaan kliseetä, että kristinusko Euroopan pelastaa, niin miten ja minkälainen, kun siitä on ollut tähänkin saakka niin moneksi, eikä aina lähellekään hyväksi.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 183
 • Liked: 6323
Niin puuttuukin.  On kristittyä liimata kiiltokuvia pyhäkoulussa, puhua mukavia saarnastuolista, jylistä herätyskokouksessa tai hipelöidä kuoropoikia kaavun suojassa.  On hyvä kristitty mummo, joka tekee voileivän köyhälle naapurille, ja on bessewisseröivä lahkolaismies, joka menestysteologian nimissä myy uudet kalliit ikkunat tuolle mummolle.  Jos hoetaan kliseetä, että kristinusko Euroopan pelastaa, niin miten ja minkälainen, kun siitä on ollut tähänkin saakka niin moneksi, eikä aina lähellekään hyväksi.

Kristinuskon soveltaminen kaikenlaisilla kummallisilla tavoilla, eli tarkoitan sen suoranaista väärinkäyttöä ihmisten kulloisiinkin eri tarkoituksiin, ei ole kristinuskoa. Se on silmänlumetta, hurskastelua ja omahyväisyyttä kuten syämmistyneen mainitsemissa esimerkeissä. Ne eivät kuitenkaan liity kristinuskoon oppina vaan ovat sen pervertoituja sovellutuksia, ylimpänä soveltajanaan ja (väärin)tulkitsijanaan kirkko.

Ehdottaisinkin syämmistyneelle konkreettisen laitoksen "kirkko" ja "(muka)uskovaiset"-käsitteen erottamista abstraktista opista nimeltään "kristinusko".

Mikäli haluat saada kyseisestä opista tietoa, niin lue vaikka ensiksi Uusi Testamentti. Kristinuskoa ei ole moneksi, vaan sitä enemmän tai vähemmän edustavia ihmisten kokoonkyhäämiä laitoksia, jotka mm. kulloistenkin muotivirtauksen mukaan tulkitsevat sitä omiin tarkoituksiinsa. Mikäli kristinuskoa pidettäisiinkin toiminnan ylimpänä ohjenuorana, niin ongelmat vähenisivät oleellisesti. Tosin kristinuskollakin on omat Achilleen kantapäänsä, jonka takia sen maallisella johdolla ja edustajistolla pitäisi olla JÄRKEÄ päässä ja voimaa olla sortumatta kaikenkarvaisiin muotivirtauksiin. Tosin Achilleen kantapää on usein tulosta väärintulkinnasta. Tarkoitan tällä sitä yhä edelleen hoettua "lähimmäisenrakkautta", jossa unohdetaan poikkeuksetta Raamatun lauselman jatke "rakasta lähimmäistä KUTEN ITSEÄSI".

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 151
 • Liked: 8266
Kristinuskoa ei ole moneksi, vaan sitä enemmän tai vähemmän edustavia ihmisten kokoonkyhäämiä laitoksia, jotka mm. kulloistenkin muotivirtauksen mukaan tulkitsevat sitä omiin tarkoituksiinsa.

Onko vaihtoehtoa?  Mistä löytyvät ne yli-ihmiset, jotka tulkitsevat kristinuskoa takuuvarmasti täsmällisen oikealla tavalla?  Harva tulkitsija on kusetusmielessä liikkeellä, kyllä useimmat heistä ovat uskossaan ihan vilpittömiä. 

Lainaus
Mikäli kristinuskoa pidettäisiinkin toiminnan ylimpänä ohjenuorana, niin ongelmat vähenisivät oleellisesti.

Kyllähän joka uskonnon parissa on paljonkin väkeä, jotka pitävät uskontoa ylimpänä ohjenuoranaan.  Eipä moinen asenne ole missään ratkaissut keskeisiä yhteiskunnallisia ongelmia.

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 421
 • Liked: 2500
Vanha suomalainen sanonta: ”Kun Herra antaa viran, niin se antaa myös jären” kiteyttää olennaisen.  Itsekukin ammentakoon uskostaan voimaa ja viisautta, mutta järjenkäyttöä se ei kiellä, eikä saisi ainakaan sumentaa.

Tagit: