UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2019-02-15 Kokoomus ja Keskusta ajavat EVM-uudistusta, Siniset vastustavat  (Luettu 3290 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 763
 • Liked: 45358
 • Kui on must, näita ust!
Tästä on ollut tuolla uuvattiketjussa juttua, mutta ajattelin oman ketjun olevan paikallaan, koska ei tämä pelkästään tuohon pellepuolueeseen liity ja aihe on itsessään tärkeä.

Orpo ja Sipilä ajavat siis pikaista hyväksymistä EVM-uudistuksille (Euroopan vakausmekanismi), joiden myötä "hätätilanteissa" ei tarvittaisi enää EU-maiden yksimielistä päätöstä rahoitus- ja tukitoimista, vaan määräenemmistö riittäisi. Lisäksi EVM:lle on tarkoitus antaa hätärahoittajan rooli euroalueen kriisitoimissa. Tarkoitus on siirtyä kohti euromaiden "yhteisvastuuta", jolloin EVM saisi valmiudet rahoittaa kaikkien euromaiden yhteistä kriisinratkaisurahastoa.

Kaiken kaikkiaan tämä tarkoittaa sitä, että Suomella ei olisi uudistusten jälkeen käytännössä näihin EVM-rahoitustoimiin enää minkäänlaista päätösvaltaa.

Kokoomus ja Keskusta tietenkin globalistien juoksupoikina yrittävät saada tämän hyväksytyksi, mutta joko ennalta sovitun teatterin tai sitten aidon vakaumuksen vuoksi siniset vastustavat tätä, mikä on aiheuttanut kriisin hallituksessa.

Sipilällä ja Orpolla on varmaankin jonkinlaisia EU-hillotolppia luvattuna, mutta tämä pitäisi ensin saada runnottua läpi...

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006002448.html (15.2.2019)

Lainaus
Jan Hurrin kommentti: Suomi alistumassa yhä kaksinaamaisempaan europolitiikkaan

EVM:n valmisteilla olevat muutokset voivat lisätä euromaiden yhteisvastuuta ja heikentää Suomen päätösvaltaa – ja mennä ristiin Suomen eurolinjan kanssa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.

Euroopan vakausmekanismin EVM:n roolin ja tehtävien sekä niitä määrittelevän valtiosopimuksen muuttamiseen pyrkivä hanke on Suomessa juuttunut hallituspuolueiden erimielisyyksiin.

Ilta-Sanomat kertoi EVM:n uudistuksia koskevasta riitelystä aiemmin tällä viikolla.

Riidan syttyminen tuskin on ihme, sillä EVM:n uudistushankkeessa on ainakin kaksi kipukohtaa, joiden voi helposti tulkita olevan ristiriidassa Suomen virallisten eurolinjausten kanssa.

Ensimmäinen mahdollisesti riitaherkkä kipukohta on tapa, jolla EVM:lle on tarkoitus antaa viimekätisen hätärahoittajan rooli euroalueen pankkikriisien vastaisissa kriisitoimissa – ja miten se tuo pankkikriisien ratkomiseen nykyistä suoraviivaisemmin euromaiden keskinäistä yhteisvastuuta.

(...)

Pankkikriisien riskit ja kustannukset sekä niistä mahdollisesti koituvat tappiot olisivat muutoksen jälkeen nykyistä herkemmin euromaiden yhteisellä vastuulla eivätkä kriisipankkien kotivaltion ongelma.

Määräenemmistö heikentää Suomen asemaa

Toinen ainakin yhtä herkästi riitaisa kipukohta on EVM:n hallinnon ”kehittäminen” niin, että rahoitus- ja tukipäätöksiä olisi nykyistä laajemmin mahdollista tehdä pääsääntöisestä yksimielisyysvaatimuksesta poiketen määräenemmistön voimin.

Määräenemmistöperiaatteen vahvistuminen olisi omiaan heikentämään Suomen kaltaisten pienten euromaiden päätösvaltaa kriisitoimissa, joista jokainen euromaa on silti sitoutunut ja velvoitettu maksamaan ja takaamaan osansa.

Näiden kahden kipukohdan yhdistelmä voi nykyistä helpommin synnyttää tilanteita, joissa Suomikin voi vasten tahtoaan joutua osallistumaan jonkin muun euromaan kriisipankkien tai rahoituskriisiin ajautuneen valtion hätärahoitukseen.

Samalla korostuu ristiriita Suomen virallisten eurolinjausten ja europoliittisen arkitodellisuuden välillä.

(...)

Suuret euromaat vievät ja Suomi vikisee

EVM:n voimassa olevan valtiosopimuksen mukaan poikkeuksellisen vakavia ja kiireellisiä hätätapauksia on nykyiselläänkin mahdollista ratkaista määräenemmistöpäätöksillä. Tällaisissa erityisissä hätätilannemenettelyissä tukipäätöksiin riittää 85 prosenttia kaikista EVM:n äänistä.

Tämä 85 prosentin ääniraja merkitsee, että Saksa, Ranska ja Italia voivat yhdessä vain muutaman muun euromaan kanssa nuijia voimaan mitä tahansa tarpeellisiksi katsomiaan rahoituspäätöksiä. Ja että mikä vain kolmesta suurimmasta euromaasta voi yksinkin estää mielestään aiheettomia rahoituspäätöksiä.

Suomen päätösvalta sen sijaan loppuu siihen paikkaan, kun EVM siirtyy hätätilannemenettelyyn ja sellaisen sallimiin määräenemmistöpäätöksiin.

Sen jälkeen suuret euromaat vievät ja Suomi vikisee, sillä Suomi on joka tapauksessa sitoutunut ja velvoitettu maksamaan ja takaamaan osansa suurimmillaan jopa satojen miljardien eurojen kriisirahoituksesta.

(...)
« Viimeksi muokattu: 17.02.2019, 01:34:48 kirjoittanut Alaric »
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 763
 • Liked: 45358
 • Kui on must, näita ust!
Uuvattien peräkonttisankari Samuli Virtanen heitettiin tosiaan ulos hallituksen EU-ministerivaliokunnan kokouksista, koska Sipilä epäili tämän vuotaneen tietoja medialle.

Nyt siniset aikovat boikotoida näitä kokouksia. Kyseessä on ilmeisesti melko ainutlaatuinen tapahtumasarja Suomen poliittisessa historiassa, mutta tätähän tämä uuvattiseikkailu on ylipäätään koko ajan ollutkin.

Saadaanko tästä sopiva syy hallituksen hajottamiselle? Kuka hyötyy, kuka jää vaille hillotolppaa? Kuka löytyy kohta peräkontista ja kuka lentelee yksityiskoneella?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006004225.html (16.2.2019)

Lainaus
Hallituksen EVM-riita syvenee – Siniset aikovat boikotoida jatkossa hallituksen EU-kokouksia

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo IS:lle, että sinisten ministerit boikotoivat jatkossa hallituksen EU-ministerivaliokunnan kokouksia pääministeri Juha Sipilän (kesk) sinisten valtiosihteerille Samuli Virtaselle antaman porttikiellon takia.

Pääministeri Juha Sipilä suuttui, kun Ilta-Sanomat uutisoi kahtena päivänä peräkkäin hallituksen sisäisestä riitelystä Suomen EVM-linjan muutoksen takia. Vuonna 2012 aloittanut Euroopan vakausmekanismi (EVM) on euromaiden perustama rahoituslaitos, jonka avulla pyritään turvaamaan euroalueen rahoitusvakaus esimerkiksi kriisilainoja myöntämällä.

Kun työministeri Jari Lindström (sin) kertoi torstaina IS:ssa, ettei siniset hyväksy uutta linjaa, pääministeri Sipilä ilmoitti valtiosihteeri Samuli Virtaselle (sin) torstai-iltana, ettei tämä jatkossa saa osallistua EU-ministerivaliokunnan kokouksiin.

Sipilä uskoo Virtasen vuotaneen asian Ilta-Sanomille.

Sipilän antama porttikielto on ainutlaatuinen. Yhtä ainutlaatuinen on sinisten valiokuntaboikotti.

Nyt siniset ovat käsitelleet asiaa ja päätyneet siihen, etteivät myöskään sinisten ministerit osallistu jatkossa hallituksen EU-ministerivaliokunnan kokouksiin, jos sinne ei lasketa puolueen valtiosihteeriäkään.

– Sinisten ministerit eivät tule osallistumaan jatkossa EU-ministerivaliokunnan kokouksiin, sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo vahvistaa IS:lle.

– Olen keskustellut asiasta meidän ministeriemme kanssa, myös Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon kanssa, Elo lisää ja sanoo ministeriryhmän olevan boikotin takana.

KYSE on siitä, että Suomen pitäisi hyväksyä jatkossa lisää lipeämistä EVM:n yksimielisyyslinjasta, jolloin uusia rahoituspäätöksiä voitaisiin tehdä 85 prosentin enemmistöllä, jos valtiovarainministeriön virkamiesehdotus menee läpi.

Valtiovarainministeriö ajaa muutosta mahdollisimman nopeasti. Myös Sipilän kerrotaan kiirehtineen asiaa.

Elo pitää Virtasen saamaa porttikieltoa käsittämättömänä.

Elo ihmettelee, mikä kiire Sipilällä on viedä asiaa läpi. Muutos pitäisi käsitellä myös eduskunnan perustuslakivaliokunnassa, joka on jo hukkumassa työtaakkansa alle. Ennen vaaleja muutosta on käytännössä mahdoton viedä eduskunnassa läpi.

– Mikä ihmeen kiire tässä on? Elo kummastelee.

(...)

---

https://twitter.com/HommaMedia/status/1096750541185712128

« Viimeksi muokattu: 16.02.2019, 22:12:07 kirjoittanut Alaric »
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 406
 • Liked: 3976
^Hikeäkö se Sampo pyyhkii otsaltaan? Ei luulisi olevan paskanpuhumisen niin raskasta työtä, että siinä tulee hiki.

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 646
 • Liked: 21896
 • Quid est veritas?
Italia saattaa vielä tarvita bailout-paketin, joten saksalaiset ja ranskalaiset pankkiirit tahtovat mekanismiin muutosta.

Seuraavalla hallituksella on tämänkin asian suhteen pähkäiltävää, koska euroalueen kriisi on kaikkea muuta kuin ohi.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 406
 • Liked: 3976
Italia saattaa vielä tarvita bailout-paketin, joten saksalaiset ja ranskalaiset pankkiirit tahtovat mekanismiin muutosta.

Seuraavalla hallituksella on tämänkin asian suhteen pähkäiltävää, koska euroalueen kriisi on kaikkea muuta kuin ohi.
Yksi pankkiiri sanoi minulle, että jo nyt markkinat lähtevät kuulemma siitä ajatuksesta, että Italian lainoja tullaan antamaan anteeksi.

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 1188
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Omituista. Siniset ovat kerrankin ihan oikealla asialla. Olisiko kyse siitä, että kekolle on luvattu eu-hillotolppia asian tiimoilta, mutta sinisille ei.
"Pakolaiskiintiön nostaminen 2500:aan maksaisi 10 miljoonaa", Ozan Yanar, A-studio 12.7.2017
Entäpä paljonko maksaisi näiden pakolaisten ylläpito?

"Minä olen Demokratia", -Rebekka Härkönen

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 256
 • Liked: 635
Uuvattien peräkonttisankari Samuli Virtanen heitettiin tosiaan ulos hallituksen EU-ministerivaliokunnan kokouksista, koska Sipilä epäili tämän vuotaneen tietoja medialle.

Nyt siniset aikovat boikotoida näitä kokouksia. Kyseessä on ilmeisesti melko ainutlaatuinen tapahtumasarja Suomen poliittisessa historiassa, mutta tätähän tämä uuvattiseikkailu on ylipäätään koko ajan ollutkin.

Saadaanko tästä sopiva syy hallituksen hajottamiselle? Kuka hyötyy, kuka jää vaille hillotolppaa? Kuka löytyy kohta peräkontista ja kuka lentelee yksityiskoneella?


Vaalipäivään on alle 60 päivää.  Eduskunnassa on alle 20 työpäivää.

Ei tässä hallitus hajoa, vaikka kysymys on teoreettisesti mielenkiintoisesta variantista.

Jos hajoaa, niin pitäisi käynnistää uudet hallitustunnustelut. Hallituksen pitäisi antaa ohjelma eduskunnalle, jonka jälkeen äänestettäisiin hallituksen luottamuksesta.

Hajoamistilanteessa siis käytännössä kaikki lainsäädäntötyö pysähtyy. Siksi tuo porttikielto on tyhmä temppu pääministeri Sipilältä. Jos Siniset olisivat voimansa tunnossa, tuo päätös olisi päättänyt hallituksen työskentelyn.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 220
 • Liked: 1392
 • nuivaantunut
Jos Siniset olisivat voimansa tunnossa, tuo päätös olisi päättänyt hallituksen työskentelyn.
Nykytilanne vaikuttaa vahvasti siltä, että sinihyppiäisillä on erittäin vähän hävittävää, joten kiinnostaisi tietää, mikä heitä pidättelee? Niin syvään istunut konsensushakuisuus, alamaisuus ja hillotolppaisuus, ettei tullut edes mieleen pitää omia puoliaan?
'Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja.' -Seida Sohrabi

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 680
 • Liked: 31361
 • Pidättäkää kulakit
Omituista. Siniset ovat kerrankin ihan oikealla asialla. Olisiko kyse siitä, että kekolle on luvattu eu-hillotolppia asian tiimoilta, mutta sinisille ei.

Ei paskinta ja ahneinta hallitusta sitten ikinä muu kuin sote-hillotolppien väkisin läpi runnominen ja unionin herrojen miellyttäminen (hillotolpat) katkeraan loppuun asti kiinnosta. Kaikki järjellinen toiminta, jos sitä koskaan oli, on jo pysähtynyt.

Ajattelin aikoinaan, että Jykän hallitus oli huonoin mitä voi olla, vaan vähänpä tiesin. Uuvattien mielipiteet nykyisessä eivät kiinnosta edes meitä, muuten kuin naureskelumielessä.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 202
 • Liked: 7720
Omituista. Siniset ovat kerrankin ihan oikealla asialla. Olisiko kyse siitä, että kekolle on luvattu eu-hillotolppia asian tiimoilta, mutta sinisille ei.

Ei paskinta ja ahneinta hallitusta sitten ikinä muu kuin sote-hillotolppien väkisin läpi runnominen ja unionin herrojen miellyttäminen (hillotolpat) katkeraan loppuun asti kiinnosta. Kaikki järjellinen toiminta, jos sitä koskaan oli, on jo pysähtynyt.

Ajattelin aikoinaan, että Jykän hallitus oli huonoin mitä voi olla, vaan vähänpä tiesin. Uuvattien mielipiteet nykyisessä eivät kiinnosta edes meitä, muuten kuin naureskelumielessä.

Pahoin pelkään että seuraava sinipunaviherankkalampihallitus saattaa saada jopa näyttämään nykyhallituksen hyvässä valossa. Sen verran hulluksi yhteiskunta on muuttunut että moista hallitusta äänestäjät tulevat haluamaan.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 406
 • Liked: 3976
Ajattelin aikoinaan, että Jykän hallitus oli huonoin mitä voi olla, vaan vähänpä tiesin. Uuvattien mielipiteet nykyisessä eivät kiinnosta edes meitä, muuten kuin naureskelumielessä.

Mitä on vielä tulossa seuraavan neljän vuoden kuluttua? Todetaanko silloin samoin, että aiemmat eivät olleet vielä näin hulluja?

Matias Turkkila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 2914
 • Päätoimittaja, Suomen Uutiset
Timo Haapala sanoo, ettei vuoto tullut sinisiltä. Lähes varmasti tuo on pötyä, mutta toisaalta eipä hän tuollaisessa tilanteessa oikein mitään muutakaan sanoa.

Lähde ei välttämättä ole Peräkontti, vaan se voi olla myös joku muun minryhmän jäsen.

https://twitter.com/TimoHaapala/status/1096138222206439433?s=19


Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 314
 • Liked: 23675
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi †Syyllinen†
Lainaus
Sipilän antama porttikielto on ainutlaatuinen. Yhtä ainutlaatuinen on sinisten valiokuntaboikotti.

Vieläkin ainutlaatuisempaa on koko hallituskausi. En kertaa sitä tähän, mutta sanon, että on se härskiydessään sellaista mitä ei Suomen olemassaolon aikana ole nähty. On aivan oikein, että sintit saavat isän kädestä paljaalle takamukselle. Orpo voisi vielä vähän tukistaa ja antaa läpsyn takaraivoon. Ja vaikka sintit olisivat tuossa kysymyksessä oikeassakin he nyt saavat mitä tilaavat. Ei voi palvella kahta herraa jos hillotolppaa halaa. Sellainenkin sanonta on, että on koiralle oikein, että luu on kovaa ja kopin katto vuotaa. Hyvästi petturi sintit. Ei tule ikävä.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 046
 • Liked: 7694
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Timo Haapala sanoo, ettei vuoto tullut sinisiltä. Lähes varmasti tuo on pötyä, mutta toisaalta eipä hän tuollaisessa tilanteessa oikein mitään muutakaan sanoa.

Lähde ei välttämättä ole Peräkontti, vaan se voi olla myös joku muun minryhmän jäsen.

https://twitter.com/TimoHaapala/status/1096138222206439433?s=19

Eiköhän vuoto ole koko hallitus yhdessä ja porukalla. Jotainhan sinisillekin pitää hallituksessa antaa, joten annetaan nyt vaalien alla kohottavaa julkisuutta. Luottamus tähän yhteen historian epärehellisimmistä hallituksesta on jokaisella edes jonkinlaisen arvopohjan omaavalla puhdas nolla.
qui non est mecum adversum me est

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 186
 • Liked: 586
Tätähän koitettiin silloin aikaisemminkin viedä läpi, mutta taisi tyssätä EU:n parlamentissa. Euro-kriisi jatkuu tasan niin kauan kuin euro on valuuttana olemassa niiden maiden kanssa, jotka ovat siinä tällä hetkellä mukana. Valuviat ovat ja tulevat pysymään, joiden lainottajina olevat suuret pankit tulevat hamuamaan saataviaan meidän tavallisten tallaajien lompakoista. Moraalisesti aivan läpimätä systeemi, joka on vaan parempi romahtaa nopeammin kerta rysäyksellä.

flammee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 653
 • Liked: 564
Omituista. Siniset ovat kerrankin ihan oikealla asialla. Olisiko kyse siitä, että kekolle on luvattu eu-hillotolppia asian tiimoilta, mutta sinisille ei.

Liekö Sipilällä edes mitään lailllisia valtuuksia antaa mitään porttikieltoja. Oisko sinisten boikotointi vaan tapa näennäisesti vastustaa asiaa siten että eivät kuitenkaan estä sen läpimenoa. Kun eivät ole paikalla, niin heidän kielteistä kantaansa ei kirjata mihinkään eikä sillä ole siis vaikutusta asiaan.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 184
 • Liked: 20323
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Vaalipäivään on alle 60 päivää.  Eduskunnassa on alle 20 työpäivää.

Ei tässä hallitus hajoa, vaikka kysymys on teoreettisesti mielenkiintoisesta variantista.

Jos hajoaa, niin pitäisi käynnistää uudet hallitustunnustelut. Hallituksen pitäisi antaa ohjelma eduskunnalle, jonka jälkeen äänestettäisiin hallituksen luottamuksesta.

Hajoamistilanteessa siis käytännössä kaikki lainsäädäntötyö pysähtyy. Siksi tuo porttikielto on tyhmä temppu pääministeri Sipilältä. Jos Siniset olisivat voimansa tunnossa, tuo päätös olisi päättänyt hallituksen työskentelyn.

Uuvatit olisivat voineet kyykytttää Sipilää ja ilmoittaa että hallitus hajoaa jos Sipilä ei peru päätöstään ja pyydä Virtaselta julkisesti anteeksi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 796
 • Liked: 4410
Omituista. Siniset ovat kerrankin ihan oikealla asialla. Olisiko kyse siitä, että kekolle on luvattu eu-hillotolppia asian tiimoilta, mutta sinisille ei.

Luvattu on, todennäköisesti. Siitä johtuu Sipilän ja Orpon kiire hoitaa asia vielä kun hallitus on kasassa.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 210
 • Liked: 20686
Uuvatit olisivat voineet kyykytttää Sipilää ja ilmoittaa että hallitus hajoaa jos Sipilä ei peru päätöstään ja pyydä Virtaselta julkisesti anteeksi.

Uuvateilla on ollut paljon valtaa tehdä omannäköistä ( vai onko keko-politiikka uuvattien näköistä?) politiikkaa, mutta uuvatit eivät ole valtaansa käyttäneet äänestäjiltään saamansa mandaatin mukaisiin asioihin kertaakaan. Kaikki on heitetty hukkaan vain omaa perseenalusta varmistellen ja omia tulevia lahjuksia ajatellen. En ymmärrä moista kunnianhimottomuutta ja selkärangattomuutta. Itse olisin pyrkinyt saamaan sekä että; niin näkemykseni lävitse osassa poliittisissa kysymyksissä kuin myös sen hillotolpan. Toki olisin osannut nähdä tulevaisuuteen senverran, etten olisi Uuvatteihin ikinä loikannutkaan.

On ne tyhmiä  :)

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 988
 • Liked: 9317
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Omituista. Siniset ovat kerrankin ihan oikealla asialla. Olisiko kyse siitä, että kekolle on luvattu eu-hillotolppia asian tiimoilta, mutta sinisille ei.

Liekö Sipilällä edes mitään lailllisia valtuuksia antaa mitään porttikieltoja. Oisko sinisten boikotointi vaan tapa näennäisesti vastustaa asiaa siten että eivät kuitenkaan estä sen läpimenoa. Kun eivät ole paikalla, niin heidän kielteistä kantaansa ei kirjata mihinkään eikä sillä ole siis vaikutusta asiaan.

Sinisten boikotointi on vaaliteatteria äänestäjille, ei yhtään mitään muuta.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 671
 • Liked: 32867
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Ajattelin aikoinaan, että Jykän hallitus oli huonoin mitä voi olla, vaan vähänpä tiesin.

Peukalosääntöhän on pitkään ollut se, että seuraava hallitus on aina edellistä huonompi. Ei oikein ole näkyvissä syytä, miksi tämä trendi ei jatkuisi. Onhan tässä tosin ollut kaikenlaista vastavallankumouksen tynkää ympäri Eurooppaa globalismi-liberalisimia (ja mm. velkojen yhteisvastuuta) vastaan, mutta ovatko suomalaiset valmiit samaan?

Ei se siltä näyttäisi, toistaiseksi. Olen edelleen sitä mieltä, että suomalaisten todennäköisin hyvä vaihtoehto on se, että Euroopan muut kansat saavat tarpeekseen EU:sta, ja/tai EU musertuu oman korruptionsa painon alle. Eihän siinä nimittäin ole järjen hiventäkään maksajan kannalta, että muut EU-maat maksavat Kreikan ja Italian velkoja, ja/tai estävät pankkien luottotappiot. Tässä tilanteessa, kun velkoja maksavat kaikki muut paitsi velalliset, kannattaisi alkaa velalliseksi, jos asiaa ajattelee lyhyellä tähtäyksellä. Todennäköisemmin kävisi niin, että Suomi EI olisi "too big to fail" (liian iso menemään kanttu vei), vaan velkojat ottaisivat tosiallisessa konkurssitilassa haltuunsa loput Suomen kruununjalokivet, kuten vesivarat.

Tässä vaiheessa kannattaisi todeta, että paska keikka, tuo EU-seikkailu, mutta tulihan tehtyä, ja kuitata tappiot*. Mitä järkeä on maksaa eteläeurooppalaisten hallitusten sikailusta ja persilystä, ja itse jäädä kotimaassa vaille veroilla kustannettuja palveluita?

Tilanne on kestämätön pitkällä tähtäyksellä.

* To "bite the bullet" (kestää urheasti) is to endure a painful or otherwise unpleasant situation that is seen as unavoidable. (Wikipedia)
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Kun minä olin nuori toope vasemmistolainen luulin skaalaedun ja suunnitelmallisuuden vievän yhteiskuntaa eteenpäin. Se oli luonnollista, koska meidät kasvatettiin siihen.”
- Björn Wahlroos 2019

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 492
 • Liked: 5104
Sen jälkeen suuret euromaat vievät ja Suomi vikisee, sillä Suomi on joka tapauksessa sitoutunut ja velvoitettu maksamaan ja takaamaan osansa suurimmillaan jopa satojen miljardien eurojen kriisirahoituksesta.

Eiköhän tuossa muutoksessa, ja kiireessä, ole kysymys siitä, että Italian talouden pelätään kippaavan, ja mahdollisimman suuri määrä EU-maita halutaan taas varmistaa kustantamaan pankkiirien ja poliitikkojen virheet. Saksassakin on talous hidastumassa, eiköhän se kerro jotain koko Euroopan talouden suunnasta.

 
« Viimeksi muokattu: 17.02.2019, 12:23:56 kirjoittanut Kulttuurirealisti »
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 165
 • Liked: 8208
Käytännössä tilanne on koko ajan ollut, että Saksa voi määrätä muut euromaat maksamaan Kreikan tai jonkin muun maan velkoja. Eihän Suomella ollut mitään omaa intressiä tukea Kreikkaa, vaan päätös on täysin varmasti syntynyt Saksan kiristyksen kautta. Sama pätee muihin pieniin euromaihin.

Jan Hurri ei ymmärrä tai halua ymmärtää, että Saksan johtamassa imperiumissa "yksimielisyys" on pelkkä kulissi.

Mutta mikä motiivi Juha Sipilällä ja sinisillä on pelata tätä teatteria?

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 406
 • Liked: 3976
Eiköhän tuossa muutoksessa, ja kiireessä, ole kysymys siitä, että Italian talouden pelätään kippaavan, ja mahdollisimman suuri määrä EU-maita halutaan taas varmistaa kustantamaan pankkiirien ja poliitikkojen virheet.

Yksi pankkiiri on jo sanonut minulle, että markkinat lähtevät siitä, että Italia ei pysty mitenkään maksamaan kaikkea takaisin. Anteeksiantoja ja lainojen leikkauksia on siis tulossa - väistämättä.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 165
 • Liked: 8208
http://www.worldgovernmentbonds.com/country/italy/
Italian credit default swap antaa 5 vuoden defaultin todennäköisyydeksi 3.7 %. Tuohon toki vaikuttaa markkinoiden usko siihen, että Italia saa halpaa lainaa muilta euromailta.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 688
 • Liked: 2145
 • Sus siunatkoon
Tänään radiossa YLEn Pääministerin haastattelutunnilla Sipilä on kääntänyt asioita päälaelleen.

https://areena.yle.fi/1-50056571Ilta-Sanomien juttu Pääministerin haastattelutunnista.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006004714.html

Lainaus
Sipilältä porttikielto valtiosihteerille, siniset aikoi boikotoida ministerivaliokunnan kokouksia: ”Ei porttikieltoa ole laitettu, hänellä on oikeus osallistua”

Julkaistu: 17.2. 15:40

Sipilä otti pääministerin haastattelutunnilla kantaa hänen ja sinisten välille syntyneeseen kiistaan.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) tyynnytteli viikonloppuna syntynyttä riitaa hänen ja hallituskumppani sinisten välillä.

[...]

Eilen sinisten ryhmäjohtaja Simon Elo kertoi IS:lle, että sinisten ministerit aikovat jatkossa boikotoida EU-ministerivaliokunnan kokouksia Virtasen porttikiellon vuoksi.

– Ei porttikieltoa ole laitettu, hänellä on oikeus osallistua, Sipilä sanoi pääministerin haastattelutunnilla Yle Radio Suomessa.
[...]

– Eilen illalla keskustelin Sampo Terhon (sin) kanssa. Ei hän indikoinut, että heidän ministerinsä eivät osallistuisi EU-ministerivaliokunnan kokouksiin, Sipilä totesi haastattelutunnilla.
[...]

Sipilä kertoi, että EVM:ää käsiteltiin kaksi viikkoa sitten perjantaina EU-ministerivaliokunnassa.

Yksikään sinisten ministereistä ei ollut paikalla, joten Sipilän mukaan mitään linjauksia ei sen takia EVM:stä tehty. Sinisistä kokouksessa paikalla oli valtiosihteeri Virtanen, mutta hänellä ei ole puheoikeutta.

Koska hallituksessa ei ole myöhemminkään löytynyt yksimielisyyttä Suomen linjasta EVM:n sääntöjen rukkaukseen – siniset ei halua uusia määräenemmistöpäätöksiä – hallitus jätti päätöksenteon seuraavalle eduskunnalle.

EVM:stä on tarkoitus tehdä päätöksiä kesäkuussa.

(Lainauksen korostukset minulta.)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 671
 • Liked: 32867
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Kalevan EVM-keskusteluista:

EVM on siis yksityinen Luxemburgissa majaansa pitävä osakeyhtiö. Se ei maksa veroja. Yrityksellä on syytesuoja, elikkä sitä vastaan ei voi käydä oikeutta. Kyseisen yrityksen (rahoituslaitos) omaisuutta ei voi takavarikoida taikka pakkolunastaa. Mitähän suomalaisten poliitikkojen päässä on mahtanutkaan liikkua allekirjoitustilaisuudessa, jossa EVM:n toiminta on sinetöity - liekö mitään?

Suomen osuus vakausmekanismissa on 12,6 miljardia. Suomi on maksanut 1,44 miljardia euroa. Jos tai kun kaikki menee pieleen, niin rahaa palaa. Tuo 12,6 miljardia joudutaan maksamaan velkaa ottamalla, joten EVM-sekoilun lopullinen hinta nousee vielä paljon tuosta 12,6 miljardista.

Tuo sopimus oli muistaakseni 80 sivua vaikeaa taloustekstiä englanniksi, ja sen lukimiseen annettiin eduskunnalle muistaakseni yksi ilta. Sopimusta ei saanut kopioida.

Sanotaan, että suora demokratia ei ole hyvä asia, koska kansalaiset eivät tajua mistä äänestävät. Olen melko varma, kukaan oikeustoimikelpoinen suomalainen ei olisi mennyt laittamaan nimeään, jossa hän takaa tuntemattoman ulkomaalaiset velat. Notta mitä siis voidaan sanoa Jutta Urpilaisesta ja muista poliitikoista, jotka menivät tekemään juuri noin?
 
Ja tekevät vielä uudelleenkin, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

Tuo toisten maiden lainojen takaus on tietenkin vielä laitontakin.

https://hommaforum.org/index.php/topic,25882.msg682344.html#msg682344:
Lainaus
    Siksi Maastrichtin sopimukseen sisällytettiin nykyisen Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 125 artikla, joka kieltää unionia ja jäsenvaltioita omaksumasta toisten jäsenmaiden velkaongelmia. Tämän no bailout –klausuulin tehtävänä oli sitoa unionin ja jäsenmaiden kädet, jottei kenellekään syntyisi kiusausta ajautua kriisiin ja heittäytyä muiden syliin.

--Oskari Juurikkala, Tohtorikoulutettava ja Foundations of European Law and Polity -huippuyksikön jäsen, Oikeustieteellinen tiedekunta
Helsingin yliopisto

Täällä lisää tietoa tästä kotimaisesta EU-rikollisuudesta.
https://hommaforum.org/index.php/topic,25882.msg682257.html#msg682257
« Viimeksi muokattu: 17.02.2019, 17:05:26 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Kun minä olin nuori toope vasemmistolainen luulin skaalaedun ja suunnitelmallisuuden vievän yhteiskuntaa eteenpäin. Se oli luonnollista, koska meidät kasvatettiin siihen.”
- Björn Wahlroos 2019

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 646
 • Liked: 21896
 • Quid est veritas?
Pienenä vinkkinä persuille: tästä olisi hyvä käydä keskustelua tulevissa eurovaaleissa.

Päättäjämme ovat todella niin häikäilemättömiä EU-asioissa, että yrittävät mahdollisimman pitkälle junailla tällaiset jutut hallituksessa kulissien takana. EVM ei ole edes mitään nappikauppaa, vaan puhutaan aivan tähtitieteellisistä rahasummista. Kaiken lisäksi Suomi ei ole millään tavalla syypää näihin Euroopan talouskriiseihin, joiden johdosta mokoma järjestely on tehty. Mutta maksumiehiksi kelpaamme kyllä.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

diipadaapa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 762
 • Liked: 1484
 • GCM - löyhä sopimus
Se on käynyt joskus mielessä, että mitä suomalainen ministeri saa ihan riihikuivaa käteistä siitä että ajaa näitä EU sopimuksia joissa suomen itsemääräämisoikeutta kavennetaan?

Eihän ilman korvausta maanpetoksellista toimintaa harjoiteta.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2019, 18:29:49 kirjoittanut diipadaapa »
"Empä tiiä, mutta tämmöstä se on, ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa...ootahan kohta on minareetti tuossa ukko huutaa siellä tolpassa... öööaaaah! Aamusella viiden aikaa alottaa, sitä on mukava kuunnella."
-Teuvo Hakkarainen-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 671
 • Liked: 32867
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Se on käynyt joskus mielessä, että mitä suomalainen ministeri saa ihan riihikuivaa käteistä siitä että ajaa näitä EU sopimuksia joissa suomen itsemääräämisoikeutta kavennetaan?

Eihän ilman korvausta maanpetoksellista toimintaa harjoiteta.

Hillotolpan ja ruskeiden kirjekuoren ero on veteen piirretty viiva. Jyrki Kataiselle tehty "nyökkäys" näissä rikoskuvioissa tarkoitti, että hänen hillotolppansa maksettiin suomalaisten veromaksajien selkänahasta.

On näemmä vielä keskustelua siitä, onko vakuuksia saatu ja
niiden sisällöstä. Onko vakuuksista edes sovittu Brysselin
kokouksessa, jossa Katainen otti oman vapauden tulkita
pään nyökkäyksiä erikseen Suomelle.


Katainen sanoi itse Tv:ssa kokouksen jälkeen otsikon mukaisesti:
MIKÄLI VAKUUKSIA EI SAATAISI....

Sanamuoto Kataisen puheessa antaa ymmärtää, ettei vakuuksista
oltu kokouksessa sovittu - lieneekö asia ollut edes esillä.
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Kun minä olin nuori toope vasemmistolainen luulin skaalaedun ja suunnitelmallisuuden vievän yhteiskuntaa eteenpäin. Se oli luonnollista, koska meidät kasvatettiin siihen.”
- Björn Wahlroos 2019

Tagit: evm