UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Satiiria Saksasta: Äärivasemmisto yllytti saastemittausasemien sabotointiin  (Luettu 608 kertaa)

akez

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 8 760
  • Liked: 20847
TÄMÄ JUTTU OSOITTAUTUI MYÖHEMMIN SATIIRIKSI. Focus-portaalia oli vedätetty. Jutussa on kuitenkin eräitä mielenkiintoisia ainakin teoreettista pohdintaa herättäviä kohtia. Modet päättäköön, säilytetäänkö vai poistetaanko.

----------------

Joillakin tahoilla on kovasti halua väärentää ilmastomittauksia koskevia tuloksia. Mahtaisiko vielä isommissakin - jopa globaaleissa - kuvioissa olla joillakin vastaavia intressejä tulosten väärentämiseen? Kovasti ainakin eräistä asioista kohkataan jatkuvasti. Vaarana on silloin helposti mittasuhteiden ja todellisen tilanteen hämärtyminen. Saksalaislehden juttu.

Lainaus
Typen oksidit ja pienhiukkaset

Äärivasemmisto julkaisi mittausasemien manipulointiohjeita


Junge Freiheit 14.2.2019 juttu saksaksi

Berliini. Äärivasemmisto on julkaissut ohjeita typen oksideja ja pienhiukkasia mittaavien tutkimusasemien manipuloimiseksi. Valokuvat ja video osoittavat, kuinka mittausarvoja voidaan keinotekoisesti nostaa jalkapumpulla auton pakoputken luota kerättyjen dieselpakokaasujen avulla. Focus Onlinen mukaan nyt jo netistä poistetuissa ohjeissa sanotaan, että mittausarvoja voidaan näin kohottaa 20% verran.

Äärivasemmiston Indymedia-portaalissa "Aktio mittausarvojen manipuloimiseksi" -tunnuksella julkaistussa kehotuksessa puhuttiin autoteollisuuden "murskaamisesta ja tuhoamisesta" ja diesellobbareita vastaan taistelemisesta. Lisäksi aikeena oli lisätä paineita poliitikkojen suuntaan. Ohjeiden lisänä oli vielä seuraava vihje: "Parasta tehdä tämä yöllä". Tarvittavia toimia demonstroitiin eräällä mittausasemalla Frankfurtissa. 

Karlsruhen teknologiainstituutti vastasi Focus-portaalin tiedusteluun kertomalla, että mittausasemia voidaan todellakin huijata tuollaisilla metodeilla. Mittaustuloksia voidaan kuitenkin väärentää vieläkin helpommin: "He voivat käynnistää moottorisahan tai teoriassa laittaa myös palavan kynttilän sensorin alle".

Rikoksiin yllyttäminen

Noilla toimilla ei saada aikaan ajokieltoja, sanoi Stefan Jacobi Hessenin osavaltion luonnonsuojelu-, ympäristö- ja geologiavirastosta. "Tähän mennessä meillä ei ole saatu viitteitä siitä, että Frankfurtin mittausasemien mittausarvoja olisi manipuloitu. Periaatteessa tuo on kyllä mahdollista päästämällä mittalaitteisiin korkeita pitoisuuksia sisältävää ilmaa, esim. pakokaasuja, tietyn vaikutuksen aikaansaamiseksi." Hän pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että näin päästäisiin tavoitteisiin. Tilapäinen ja lyhytaikainen mittausarvojen ylittyminen ei tulisi merkittävästi kohottamaan relevanttia keskiarvoa.

Äärivasemmiston Indymedia-portaali julkaisee jatkuvasti yllytyksiä rikoksiin ja ohjeita niiden tekemiseksi. Tammikuussa Antideutsche Antifa Untergrund -organisaatio julkaisi portaalissa useita kertoja ohjeita AfD:n kärkipoliitikkojen murhaamiseksi.

Lihavoinnit mun.

EDIT Lisätty jutun olleen satiiria
EDIT2 Korjattu ketjun otsikko vastaamaan todellista tiilannetta

akez

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 8 760
  • Liked: 20847
Focus-portaalin juttu toimituksen pahoittelun kera:

Lainaus
Fake-Video: Manipulation von Feinstaub-Messstationen war Satire

Donnerstag, 14.02.2019, 06:32

Auf einer Internetseite wurde eine Anleitung verbreitet, wie man Feinstaub- und Stickoxid-Messstationen manipulieren könnte. Technisch ist das zwar möglich. Hinter der Anleitung verbarg sich allerdings ein Scherz des Satire-Magazins "Titanic", auf den FOCUS Online leider hereinfiel.
(…)

https://www.focus.de/auto/news/abgas-skandal/radikale-massnahmen-fuer-fahrverbote-autonome-verbreiten-video-anleitung-zur-manipulation-von-feinstaub-messstationen_id_10318572.html

Kyse oli Titanic-satiirilehden pilasta.

Tagit: