Koulutus sinänsä ei ole nuivuutta poisselittävä tekijä vaan se on enemmänkin tulotaso ja sen myötä missä asuu. Keskiluokkainen ihminen asuu monesti asuinalueella, jossa ei ole pahemmin kaupungin tai kunnan vuokrataloja ja siten se maahanmuutto on poissa silmistä, vain kaupungilla liikkuessa voi tulla vastaan maahanmuuttajien näköisiä kulkijoita. Keskiluokkaisen perheen lapset käyvät koulua todennäköisesti koulussa, jossa rikastusaste on pieni.
Pakilan yläasteella ei ole yhtäkään maahanmuuttajataustaista oppilasta. Lahjakkaat oppilaat voivat suorittaa lukio-opintoja jo yläasteen aikana.
Näkyvä ero on myös oppilaiden juurissa. Jakomäen peruskoulun oppilaista 40 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006000695.htmlPakilan ylä-asteella ei ole vieläkään, näinä multikultin aikoina, siis
yhtään maahanmuuttajaa.
Käytännössähän tuo Helsingissä menee niin, että mamut puuttuvat kokonaan tai lähes kokonaan Kokoomuksen kannatusalueilta.
Tuo on hyvin totta, että akateeminen asuntovelkainen työterveydenhuoltoa käyttävä vihreä ei kilpaile millään sektorilla mamujen kanssa samoista resursseista, kun taas työväenluokkainen vuokralla asuva pottunokka kilpailee joka sektorilla. Soini sai perussuomalaiset menestymään hetkellisesti maalamalla heidät korostaen työväenluokkaisiksi junteiksi.
Osa perussuomalaisia vastaan tunnetusta inhosta johtuu juuri tästä Soinin luomasta luokka-asetelmasta. Se toi hetkellisesti suuren suosion, mutta sen hinta on tämä perussuomalaisten juntti-imago joista akateemiset tuntevat vahvaa halua koko ajan sanoutua irti. Ei pohjimmiltaan perussuomalaisten linjan tähden, vaan sen Soinin luoman työväenluokkaisen mielikuvan tähden. Tämä sama on juuri sen taustalla syynä, kun ihmetellään välillä että
oikeasti ihmiset ovat kahvihuoneissa helvetin nuivia, mutta silti meidän vaalitulos on huono. Se on se Soinin luoma imago.
Akateeminen ihminen ei halua äänestää puoluetta jolla on työväenluokkainen imago, vaikka olisi puolueen kanssa asiakysymyksistä täysin samaa mieltä.
Luokkasamaistumisella on aina suuri voima. Jussilla on faktapuoli suvereenisti hallussa, mutta vähintään yhtä tärkeä on hänen uusi imagonsa. Koulutetun ihmisen imago. Jussille voi povata menestystä siksi, että hänessä on poliittista crossoveria. Hän vetoaa imagoltaan koulutettuihin, ja faktapohjalta myös työväenluokkaan. Jussi on yhdistävä, Soini oli kahtiajakava.