Kirjoittaja Aihe: Tuoko aktiivimallin kumoamisen kannatus Perussuomalaisille kannatusta?  (Luettu 1054 kertaa)

jore

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 193
  • Liked: 148
    • Phum mai ru riang!
Jytkyjen aikana eräs puolueen tärkeä äänestäjäryhmä oli paremmalle sosiaalipolitiikalle kannatuksensa antaneet. Siinä ryhmässä oli vasemmistoon pettyneitä, pettymys sai alkunsa Paavo Lipposen pääministeriajasta. Soini antoi ymmärtää olevansa näiden äänestäjien asialla ja toisin kävi.

Perussuomalaiset on nyt kannatusmittauksesta toiseen suurin nousija kannatus, puolueella on nyt jo 11,4 prosenttia ja puolue saa julkisuutta jatkuvasta kannatusmenestyksestään. Puolue kannattaa aktiivimallin kumoamista ja siitä tehtyä kansalaisaloitetta. Tällä pitäisi periaatteessa saada kannatusta niiltä, jotka haluavat inhimillisempää sosiaalipolitiikkaa ja ovat maahanmuuttokriittisiä.  Käytännössä tilanne on kuitenkin haastava, koska puolue ei tule pääsemään vaalien jälkeen päättämään sosiaalipolitiikan linjasta. Näin näitä kumpaakin vaihtoehtoa haluavilla äänestäjillä on valinnan paikka, molempia ei voi saada.

Eli jos haluaa inhimillisempää sosiaalipolitiikkaa, on äänestettävä demareita, jos kannattaa maahanmuuttokriittisyyttä niin vaihtoehtona on Perussuomalaiset, mutta sekään linja ei tule toteutumaan käytännössä vaalien jälkeen, koska puolue on oppositiossa. On mielenkiintoista nähdä miten äänestäjät reagoivat vaaleissa. Veikkaan, että Perussuomalaiset menevät oppositioon erittäin hyvällä äänimäärällä ja saavat paljon paikkoja eduskunnasta. Puolueella on oma vahva kannattajakuntansa.

...

http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270021-tuoko-aktiivimallin-kumoamisen-kannatus-perussuomalaisille-kannatusta