HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

Iiris Suomela (vihr) koontiketju

<< < (56/74) > >>

Roope:

--- Lainaus käyttäjältä: Fiftari - 22.05.2022, 08:50:00 ---Iiris sai ilmeisesti lunta tupaan ja säikähti. Tai sitten joku selitti miltä ehdotus oikeasti kuulostaa.

--- Lainaus ---Nyt ei ole aika uudistuksille, jotka heikentävät työntekijän asemaa. Etenkin julkisella sektorilla on jo nyt valtavat haasteet ja palkkakuoppa.

    Jos sunnuntailisien uudistamiseen ei löydy palkkatasoa säilyttävää mallia, tällaista uudistusta ei voi eikä pidä tehdä. #sunnuntailisä
    — Iiris Suomela (@iiris_suomela) May 21, 2022
--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Iiris Suomela sunnuntai­lisiä koskevasta keskustelusta: ”Olisin voinut olla itse selkeämpi”

Vihreiden ehdotusta sunnuntailisien poistosta on päivän aikana ihmetelty ja torpattu lukuisista näkökulmista. Vihreiden puheenjohtaja Iiris Suomela pyrki sunnuntai-iltana Instagramissa oikomaan ehdotuksesta syntyneitä väärinkäsityksiä.

VIHREIDEN ehdotus lakisääteisten sunnuntailisien poistamisesta otettiin kauttaaltaan melko torjuvasti vastaan. Lopulta puolue torppasi ehdotuksen itsekin puoluekokouksessaan sunnuntaina.

Vihreät joutui ehdotuksestaan sellaisen ryöpytyksen kohteeksi, että puheenjohtaja Iiris Suomela näki parhaaksi selventää asiaa Instagram-tilillään vielä illalla.

Suomela toistaa jo aiemmin päivällä uutisoidun tiedon, ettei Vihreät päätynyt kannattamaan sunnuntailisien poistoa.

”Toivon, että tämä selkiyttää eilisen aikana syntyneet epäselvyydet. Emme ole missään vaiheessa halunneet heikentää työntekijöiden asemaa tai alentaa palkkoja”, Suomela kirjoittaa. Hänen mukaansa tarkoitus on päinvastoin päästä eroon julkisen sektorin pienipalkkaisten alojen, kuten hoiva-alojen palkkakuopasta.

”Olisin voinut olla itse selkeämpi heti alusta lähtien. Pidän ehdottoman tärkeänä, että varsinkin julkisen sektorin pienipalkkaisten työntekijöiden asemaa parannetaan – ei missään nimessä heikennetä. Tämän tavoitteen eteen aion tehdä jatkossa töitä entistä kovemmin.”

--- Lainaus päättyy ---
Helsingin Sanomat 22.5.2022

Suomelan puheissa ei ollut mitään "epäselvyyttä", joka hänen olisi pitänyt "selkiyttää", koska siitä on syntynyt "väärinkäsityksiä".

Sunnuntailisien poistaminen oli Suomelan mielestä vielä eilen pelkkä triviaali laskentatekninen harjoitus, kunhan kokonaispalkkaa ei laskettaisi. Tänään Suomela torjui sunnuntailisien poistamisen antaen ymmärtää, ettei palkkojen pitäminen samalla tasolla olisikaan silloin mahdollista. Suomela yksinkertaisesti muutti mielensä – epäilemättä murhaavan kritiikin vuoksi – mutta yrittää olla, kuin ei olisi niin tehnyt.

Suomela perusteli sunnuntailisien poistamista eilen myös vihreiden edustamalla sekularismilla, kun sunnuntailisät hänen mielestään juontavat juurensa kristillisestä kulttuurista.

ikuturso:

--- Lainaus käyttäjältä: Roope - 22.05.2022, 22:38:11 ---Suomela perusteli sunnuntailisien poistamista eilen myös vihreiden edustamalla sekularismilla, kun sunnuntailisät hänen mielestään juontavat juurensa kristillisestä kulttuurista.

--- Lainaus päättyy ---

EKr ja jKr on jo "virallisessa" doktriinissa onnistuttu korvaamaan typerillä eaa ja jaa lyhenteillä.

Mutta sitä faktaa he eivät ole vielä kyenneet muuttamaan, että vaikka Kr on noista lyhenteistä poistettu, läntisen maailman (ja kaupankäynnissä lähes koko maailman) ajanlaskun nollapiste on sijoitettu oletettuun Vapahtajamme Jeesus Kristuksen syntymävuoteen. Amen sille.

Vähän sama kuin Celsiusaste on sidottu normaalipaineessa veden jäätymis- ja kiehumispisteisiin. Asioihin, jotka ovat meille ihmisille niin luonnolisia ja arkisia. Tieteilijät halusivat kuitenkin absoluuttisen asteikon, joka alkaa siitä missä lämpövärähtely loppuu. Asteikko nimettiin kehittäjänsä lordi Kelvinin mukaan. Vaikka asteikko alkaa absoluuttisesta nollasta, asteen suuruus on kuitenkin 1/100 veden kiehumis- ja jäätymispisteiden välisestä lämpötilaerosta normaalipaineessa, eli sama kuin Celsiusasteen.

Vuosikalenterissa tavallaan päin vastoin taas vuoden ja vuorokauden (vrt. celsiusasteen)  pituudet ovat sidottu astronomiseen planeettamme liikkeeseen. Mutta nollakohta ei ole mikään absoluuttinen nollapiste, vaan se asuu edelleen mystisen Daavidin tähden ilmestymishetkessä noin 2000 vuoden takana.

-i-

Pkymppi:

--- Lainaus käyttäjältä: Shemeikka - 22.05.2022, 18:01:21 ---Sunnuntailisäkohu saattoi olla vihreitä suunniteltu jippo, jolla pääsivät hetkeksi julkisuuteen.

Vihreät baretit peruuttivat esityksensä sunnuntailisien poistamisesta eli kun vaalit ovat 10 kk päästä, moni äänestäjä muistaa jutun näin: "vihreät vastustavat sunnuntailisien poistamista."

--- Lainaus päättyy ---

 Voi se olla julkisuustemppu, mutta enpä usko.
Paremminkin sunnuntailisien poisto sopii suomen muuttamiseksi monikulttiuriseksi ja varsinkin
se liittyy Suomen kehitysmaalaistamiseen.
   
 Isossa kuvassa Vihreilden lopullinen tavoite on saada Suomi kehitysmaaksi ja vihreiden kannatus yli 90 prosentiksi.
 

Jaska Pankkaaja:

--- Lainaus käyttäjältä: Pkymppi - 23.05.2022, 09:55:11 --- Isossa kuvassa Vihreilden lopullinen tavoite on saada Suomi kehitysmaaksi ja vihreiden kannatus yli 90 prosentiksi.

--- Lainaus päättyy ---

Hyvä huomata että kannatus on jo tosiasiallisesti luokkaa 80% koska täysin samaa paskaa ja mädätystä ajavat kaikki "vihreiden" apupuolueetkin mm. huippusuositut cuckoomus ja äsdeepee-puolueet.

Suomaa on kehitysmaa jo huomenna ja kun loputkin soraäänet saadaan demokratian nimissä hiljennettyä niin meille tulee se ilmastonmuutos! tai jotain muuta ihanaa..

Totti:

--- Lainaus käyttäjältä: Roope - 22.05.2022, 22:38:11 ---Sunnuntailisien poistaminen oli Suomelan mielestä vielä eilen pelkkä triviaali laskentatekninen harjoitus, kunhan kokonaispalkkaa ei laskettaisi.
--- Lainaus päättyy ---

Sunnuntailisän poistaminen on mahdollinen tuloja alentamatta. Epäilen kuitenkin ettei työnantajatkaan lopulta haluaisi sitä kun asiaa tarkemmin miettii.

Ensinnäkin sunnuntait pidetään "pyhinä" myös sekulaarisissa piireissä, joten on ilmiselvää että työvoiman saatavuus laskisi sunnuntailisien poistuessa. Eli ne työnantajat, jotka haluavat teettää sunnuntaityötä jäisivät nuolemaan näppejään. Sunnuntaiden pyhyys ei edes liity uskontoon millään lailla vaan se on hyvin syvälle juurtunut kansallinen perinne joulun tapaan, jota ei käytännössä myöskään juhlita Jeesuksen syntymän takia vaan ihan muista syistä.

Mutta, suurempi ongelma työnantajan kannalta on miten tulotason alenema korvattaisiin. Sunnuntaihan on periaatteessa vapaaehtoista työtä, jotka vain osa työvoimasta tekee. Jos palkkataso ei saisi alentua se tarkoittaa, että kaikille pitää korottaa palkat sunnuntailisien verran, joko täysimääräisenä eli sunnuntailisä kaikille, tai niin, että yrityksen maksamat vuosittaiset sunnuntailisät jaetaan kaikille tasaisesti. Ensimmäinen ratkaisu on huomattavan kallis ja molemmat ovat pysyväisluonteinen palkankorotus, joka nostaa palkkakustannuksia kautta linjan.

Nykyään sunnuntailisät maksetaan tarpeen mukaan valikoiduille henkilöille, eli niille, jotka haluavat olla sunnuntaisin töissä. Vaatimus palkkojen ylläpitämisestä sunnuntailisän poistuessa johtaa kuitenkin sekä joustamattomaan palkkauksen sekä työvoimapulaan eli työnantaja kärsii kahdesta negatiivisesta vaikutuksesta jos vihreiden ehdotus toteutettaisiin.

Vihreiden ajatus lienee sunnuntaityöskentelyn lisääminen, joka kuitenkin on kansantaloudellisesti huono asia. Vapaat työstä ovat tunnetusti sitä aikaa, jolloin kulutetaan enemmän rahaa erinäisiin palveluihin ja ostoksiin. Esim. 2 päivän viikonloppu 1 päivän sijaan, mahdollistaa erinäistä perhekuluttamista vaikkapa mummolareissujen ja muun viihteen puitteissa. Jos kaikki ovat töissä viikonloppuisin, vapaa-ajan kulutus laskee vähentäen samalla työvoiman tarvetta viikonloppuisin esim. palvelualoilla.

Sen sijaan, että yritettäisiin pidentää vuosittaista työaikaa, vapaapäivien määrä tulisi lisätä esim. pidentämällä suurten juhlapyhien pituutta niin, että jäisi enemmän aikaa kulutukseen ja rentoutumiseen. Vastavuoroisesti työnantajien viranomaiskustannukset voisi alentaa, jottei työvoimakustannukset karkaa käsistä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta