HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

Iiris Suomela (vihr) koontiketju

<< < (58/74) > >>

Leostoa:
Viimeisimmästä Iiriksen kokemasta häirinnästä sen verran, että hänen ja vihreiden logiikan mukaan kuvan ottanut VKK:n tyyppi on saattanut kokea syrjintää (esim. miesvihaa tai suomalaisvastaisuutta), ja siksi hieman kiusaa Iiristä. Vihreiden tulisi itse siis miettiä onko omalla politiikalla ja käyttäytymisellä vaikutettu siihen että tällaista häirintää tapahtuu. Suomalaisvastaisesta politiikasta luopuminen saattaa vähentää tällaista häirintää ja kaikki voittavat.

Iiris ja vihreät kumppanit nimittäin päättelivät aiemmin että mamurikollisuuden aiheuttamasta turvattomuudesta puhuttaessa kannattaa kääntää puhe siihen että mamurikollisuus johtuukin suomalaisten rasismista. Vihreät itse ovat siis viitanneet kintaalla matuista aiheutuviin, suomalaisiin lapsiin ja nuoriin kohdistuviin turvallisuushuoliin (raiskaukset, ryöstöt, murhat). Näiden vihreiden mielestä on oikeasti suomalaisten veronmaksajien vika, että jollain Mohammed-enolla tai Porin polttomurhaaja-raiskaaja-ählämillä viiraa päässä.

Kun arvon vihreää puolestaan kiusataan hieman ottamalla valokuva, siitä pitää nostaa hirveä äläkkä lehtien sivuilla. Miettiköön Iiris, miten tekopyhältä hän ja puolueensa vaikuttaa tuollaisilla tuplastandardeilla. 

ikuturso:

--- Lainaus käyttäjältä: Leostoa - 22.06.2022, 07:11:27 ---Kun arvon vihreää puolestaan kiusataan hieman ottamalla valokuva, siitä pitää nostaa hirveä äläkkä lehtien sivuilla. Miettiköön Iiris, miten tekopyhältä hän ja puolueensa vaikuttaa tuollaisilla tuplastandardeilla.

--- Lainaus päättyy ---

Etenkin nyt, kun Rydman-jutut ovat tapetilla, on sitäkin irvokkaampaa, kun kansanedustaja kertoo tulleensa ahdistelluksi, kun joku on ottanut hänestä salaa valokuvan, jossa hän irvistää kameraan.

-i-

ikuturso:
Siinä missä eduskunnan kahvila vähän ennen täysistuntoa on varsin julkinen paikka, jossa kameraan katsonut Iiris Suomela väittää tulleensa salaa kuvatuksi nousee juttu uuteen valoon, kun katsoo minkälaisen kuvan YLE julkaisee Iiriksestä asiasta kertovassa jutussaan.

Kukin voi itse miettiä kumpi kuvista on mairittelevampi.

https://yle.fi/uutiset/3-12505125

Jutussa lautakasa jo virittelee porttikieltoa ihmisille Eduskuntaan. Eduskunnan viestintäjohtajakin suhtautuu vakavasti "salakuvaamiseen" eduskunnassa. Yllättäen Turtiainen vähättelee tapausta:


--- Lainaus ---Ano Turtiainen: Turhaa ulinaa
Valta kuuluu kansalle -puolueen puheenjohtaja ja eduskuntaryhmän ainoa kansanedustaja Ano Turtiainen vahvistaa, että asiaa on selvitetty eduskunnan turvallisuusyksikön kanssa. Hän kertoo puhuneensa asiasta myös Vähäkainun kanssa.

Turtiaisen mukaan kuva on eduskunnan sääntöjen mukainen.

– Kahvilassa saa kuvata tuntia ennen täysistuntoa. Ei siinä kuvassa ole mitään vikaa, Turtiainen sanoo.

Turtiainen kommentoi maanantai-iltana Twitterissä Suomelasta julkaistua kuvaa "jäätäväksi". Kysyttäessä kommentin tarkempaa merkitystä hän sanoi, että kansanedustajan tulee ymmärtää, että eduskunta on julkinen paikka.

– Sehän on jäätävä kuva, hyvänen aika! Tässä asemassa joutuu kaikenlaisiin kuviin. On ihan turha ulista siitä, jos joku levittää jotain kuvaa. Sehän on vaan hyväksi: tulet tunnetummaksi ja ihmiset tietää, että olet olemassa, Turtiainen kommentoi.

Turtiainen ei halunnut arvioida, miksi kuva on otettu ja jaettu sosiaalisessa mediassa.
--- Lainaus päättyy ---

Olen harvinaisen samaa mieltä Turtiaisen kanssa. Jos kansanedustajaa ei saa kuvata eduskunnan kahvilassa, niin missä sitten? Kohta torillakin pitää pyytää lupa vaaliteltalla kuvaamiseen.

-i-

pienivalkeapupu:
IL:n jutun mukaan Matti Vanhasen johdolla ollaan puuhaamassa porttikieltoa VKK:laiselle:

Matti Vanhanen: Eduskunnassa selvitetään porttikieltoa Iiris Suomelan salakuvaajalle

Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mukaan eduskunta otti salakuvaamisen käsittelyyn heti aamulla. Vanhanen paheksuu voimakkaasti salakuvausta.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) paheksuu voimakkaasti kansanedustaja Iiris Suomelan (vihr) salakuvaamista.

– Täysin sopimatonta, ja siitä tulee kyllä seurauksia, Vanhanen sanoo.

Valta kuuluu kansalle -puolueen varapuheenjohtajan Jarno Vähäkainu julkaisi ottamansa kuvan Twitterissä maanantai-iltana. Asiasta ilmoitettiin eduskuntaan jo ennen kuin Suomela itse oli nähnyt julkaisun, jota pidetään saateteksteineen seksualisoivana ja halventavana.

Matti Vanhasen mukaan asiaa ryhdyttiin selvittämään eduskunnassa heti tiistaiaamuna. Hän sanoo, että seurauksena voi olla jopa porttikielto eduskuntaan.

– Pyysin aamulla selvittämään porttikieltokysymystä, että onko mahdollista tällainen päätös tehdä, Vanhanen kertoo.

Korkea kynnys

Eduskuntaan annettava porttikielto olisi hyvin harvinainen, mutta ei aivan poikkeuksellinen ratkaisu. Vanhasen mukaan kynnys porttikiellon antamiselle on korkea.

– Totaalinen porttikielto ei avoimen kansanvallan pyhäkköön tulon osalta ole aivan yksinkertaisin asia.

Seurauksena voi olla myös porttikieltoa lievempi rajoittaminen. Vanhanen sanoo, että selvitettävänä on, minkälaisilla kulkuoikeuksilla Vähäkainu on eduskunnassa liikkunut.

...

Eduskunnassa kuvaamiselle on tarkat säännöt. Kuppilassa, joka ei ole yleisölle avoin tila, voi kuvata ennen täysistuntoa ja sen jälkeen yleiskuvaa, mutta muuten kuvattavilta on pyydettävä lupa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bdcd3859-49e8-4a0c-a32b-8bc71466a501

Roope2:

Jos Suomela olisi istunut siten, että hame peittänyt nilkat ja kuva olisi julkaistu, niin mitään meteliä ei olisi syntynyt.

Mutta nyt johtopäätös: kuvaajan vika

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta