HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

Iiris Suomela (vihr) koontiketju

<< < (66/74) > >>

Mikke70:

--- Lainaus käyttäjältä: ikuturso - 27.06.2022, 20:10:05 ---Jos "älykkäänä" pidetty ja kansanedustajaksi asti päässyt henkilö tuijottaa kameraan,  niin voitaisiinko jo lakata puhumasta salakuvauksesta.

Josko vaikka vain mauttoman kuva ottamisesta ja julkaisemisesta ilman lupaa?

Edes Iiris itse ei ole avannut tilannetta millään tavoin, miksi hän ei ymmärrä, että kohti osoitettu kännykkä voi kuvata. Onko hän nukkunut silmät auki tai jotain.

Jonnekin someen tai mediaan vain lipesi sana salakuva ja sitten se on ollut sellainen.

Aiemmin julkaisemassani kuvaparissa oli YLE:n kuvituskuva, jossa Iiris kiiruhtaa ovesta samalla katsoen vomakkaasti kieroon, eikä katso kameraan, eikä näin ollen varmaankaan tiennyt häntä kuvattavan. Minusta se on parempi esimerkki ei-mairittelevasta salakuvasta.

-i-

--- Lainaus päättyy ---

Ennen suurempia johtopäätöksiä olisi hyvä nähdä video tapahtuneesta. Onko niin, että sitä ei ole julkaistu?

Golimar:
Onhan se aika ihmeellistä kuinka vähillä eväillä eduskuntaan pääsee.

2019-06-12: Iiris Suomela "20v käynyt kaikki mahdolliset talouspolitiikan kurssit ja lukenut kirjat"
https://www.youtube.com/watch?v=2IR9ArX8xOI

Iiris Suomela ja n-sana
https://www.youtube.com/watch?v=ePs3qexUzBE

Perussuomalaisten Purran ja vihreiden Suomelan siirtolaiskeskustelusta kiivas väittely
https://www.youtube.com/watch?v=ASbYLE39Izg

jahve:

--- Lainaus käyttäjältä: Titus - 27.06.2022, 15:32:18 ---Eduskunta antaa porttikiellon kansanedustaja Iiris Suomelaa salakuvanneelle VKK-puolueen varapuheenjohtajalle


--- Lainaus ---Kansanedustaja Iiris Suomelasta otettiin salakuva viime viikolla eduskunnassa. Kuvaa jaettiin sosiaalisessa mediassa halventavalla saatetekstillä.

Valta kuuluu kansalle -puolueen toinen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu saa porttikiellon eduskuntaan otettuaan salaa kuvan kansanedustaja Iiris Suomelasta (vihr.).

Eduskunnan tiedotteen mukaan porttikielto on voimassa tämän vaalikauden loppuun. Porttikielto ei koske istunnon seuraamista täysistuntosalin lehterillä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) päätti harvinaisesta rangaistuksesta maanantaina iltapäivällä keskusteltuaan asiasta puhemiesneuvoston kanssa.

"Salakuvaamisena on kiellettyä oikeudettomasti teknisellä laitteella kuvata henkilöä kotirauhan suojaamassa paikassa tai käymälässä, pukeutumistilassa tai vastaavassa paikassa, tai yleisöltä suljetussa rakennuksessa, huoneistossa tai aidatulla piha-alueella tämän yksityisyyttä loukaten."

Vähäkainu otti kuvan Suomelasta eduskunnan kuppilassa viime viikon tiistaina. Kuvassa Suomela istuu eduskunnan kahvilassa mustaan mekkoon pukeutuneena.

Sosiaalisessa mediassa jakamansa kuvan yhteyteen Vähäkainu kirjoitti kokeneensa eduskunnassa “aikamoista seksuaalista häirintää”.

Puhemies Vanhanen kuvasi Vähäkainun toimintaa viime viikolla täysin sopimattomaksi käytökseksi.
--- Lainaus päättyy ---

https://yle.fi/uutiset/3-12511998

Aikas mielenkiintoinen rangaistus, kannattaisiko jopa haastaa oikeudessa ?

--- Lainaus päättyy ---

Tahallisesti vai tahattomasti jutussa sekoitetaan kaksi termiä eli salaa kuvaaminen ja salakuvaus. Luulisi kuvaamisen säännöt olevan hyvin median ammattilaisilla tiedossa puhumattakaan lain säätäjistä.

Julkisella paikalla kuten Eduskunan kuppilassa saa kuvata ketä tahansa "salaa", ennalta ilmoittamatta ja ilman kohteen lupaa.
Salakuvaus taas tapahtuu paikassa jossa on yksityisyyden suoja eli kotona, omalla pihalla jne
Esim. terveyskeskuksen odotushuone on julkinen tila = kuvia saa ottaa niin paljon kuin haluaa

Lisäksi laki erottelee kuvan julkaisun - kaikkea  mitä saa kuvata ei saa julkaista.

ämpee:

--- Lainaus käyttäjältä: ikuturso - 27.06.2022, 20:10:05 ---Jos "älykkäänä" pidetty ja kansanedustajaksi asti päässyt henkilö tuijottaa kameraan,  niin voitaisiinko jo lakata puhumasta salakuvauksesta.

Josko vaikka vain mauttoman kuva ottamisesta ja julkaisemisesta ilman lupaa?
--- Lainaus päättyy ---

Narsistin egoon on mahtanut kolahtaa sellainen lommo, että se "älykkyys" on jäänyt jälleen käyttämättä.
Mikäli haluttiin oikein mainostaa tuota kuvaa ja tarkoitus on se, että mahdollisimman moni tuon kuvan näkee niin valittu metelin pito on aivan oikeaa toimintaa.

Roope:

--- Lainaus ---Suomi jatkaa tutulla polulla

Sunnuntain tuplapalkka on esimerkki asiasta, josta on vaikea luopua, koska siitä on tullut joillekin tärkeä. Ilmiötä nimitetään polkuriippuvuudeksi.

Saska Saarikoski HS

[...]

YKSI Soininvaaran kirjan esimerkeistä on suomalainen erikoisuus: sunnuntaityöstä maksettava tuplapalkka. Sen takia ravintolat ja monet muut palvelut ovat kiinni juuri silloin, kun ihmisillä olisi aikaa käyttää niitä. Jos asioista päätettäisiin nyt, kukaan tulisi tuskin keksineeksi tällaista systeemiä, mutta kun se kerran on luotu, sitä on todella vaikeaa muuttaa.

Se huomattiin toukokuussa Soininvaaran omassa puolueessa, kun joku – ehkäpä Soininvaaran kirjaa luettuaan – oli keksinyt kirjata vaatimuksen sunnuntailisien poistamisesta vihreiden poliittiseen ohjelmaan.

ASIASTA nousi julkinen älämölö, jossa vihreitä syytettiin halusta heikentää julkisen sektorin pienipalkkaisten työntekijöiden asemaa. Kovimmassa äänessä olivat sunnuntailisistä hyötyvien työntekijäryhmien edustajat sekä vasemmistopuolueet, joille vihreiden leimaaminen köyhien kiusaajiksi oli poliittista platinaa.

Puheenjohtajana toiminut Iiris Suomela yritti selittää, että palkat eivät laske, jos sunnuntailisät jaetaan viikon muille päiville. Se oli tuuleen huutamista, koska joillekin nimenomaan sunnuntain tuplapalkka on tärkeä asia. Vihreät siis äänesti esityksen nurin, ja Suomela pyyteli sitä kovasti anteeksi. Vihreät palasi kipinkapin turvalliselle polulle.

Kirjoittaja on pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esihenkilö.

--- Lainaus päättyy ---
Helsingin Sanomat 7.7.2022

Puheenjohtaja Iiris Suomela ei tietääkseni koskaan ehtinyt selittämään, että "palkat eivät laske, jos sunnuntailisät jaetaan viikon muille päiville". Tällainen selitys olisikin ollut kiinnostava. Olen edelleen pelkkänä korvana, miten vihreät olisivat toteuttaneet sunnuntailisien poiston ja työvuorojen järjestämisen laskematta kenenkään palkkoja.

Sen sijaan Suomela vain heitti ohimennen tiedotustilaisuudessa, että "vähintään sama tasattais palkkoihin muuten", minkä jälkeen olikin jo kiire ottaa etäisyyttä koko ehdotukseen, kun vihreän ajattelun höttöisyys oli taas huomattu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta