Iiris Suomela:
Laitaoikeisto
- ei kannata yleisiä ja yhtäläisiä ihmisoikeuksia vaan jopa vastustaa niitä
En kuulu laitaoikeistoon - mitä se sitten lieneekään - mutta pyytäisin, että neiti Suomela vaivautuisi määrittelemään edes suurinpiirtein, mitä nuo kuuluisat, 'yhtäläiset ihmisoikeudet' ovat. Tämä luullakseni helpottaisi suuresti keskustelun käymistä. Vai onko niin, että tuota käsitettä ei edes haluta määritellä, jotta päästään demonisoimaan poliittista vastustajaa - sehän luonnistuu parhaiten kun käytetään hämäriä, määrittelemättömiä sanoja.
Joten, hyvä neiti Suomela, voisitteko kertoa vastaukset esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin, joiden esittäminen ei mielestäni ole pelkästään oikeutettua, vaan myös jopa velvollisuus, jos haluamme ymmärtää toisiamme ja käydä yhteiskunnallista keskustelua:
1. Mitä ovat ihmisoikeudet?
2. Kuka ne on määritellyt?
3. Miten ja missä tästä määrittelystä on päästy universaaliin sopuun?
4. Jos ihmisoikeuksien käsite sinällään pitää sisällään tasa-arvoisuuden ja universaaliuden aksioomat, mitä etuliite 'tasavertaiset' tarkoittaa?
5. Ovatko ihmisoikeudet aineeton käsite ja ideaali?
6. Ovatko ihmisoikeudet konkreettisesti ilmenevä asiantila?
7. Syntyvätkö ihmisoikeudet luonnostaan vai luoko joku ne?
8. Jos joku luo ihmisoikeudet käsitteellisesti, järjestääkö hän ne samalla?
9. Vaatiiko ihmisoikeuksien toteutuminen aineellisia resursseja?
10. Jos ihmisoikeudet vaativat aineellisia resursseja, kenen tehtävä on ne järjestää?
11. Mikä on yksilön osuus asiassa?
12. Jos ihmisoikeudet eivät toteudu, kenen vastuulla se on?
13. Onko tasa-arvoisten ihmisoikeuksien mukaista velvoittaa toiset kansat huolehtimaan toisten kansojen ihmisoikeuksista?
14. Voiko mikään teko tai ajatus vähentää jonkun ihmisoikeuksia, esimerkiksi harjoitettu rasismi?
15. Jos ihmisoikeudet ovat universaaleja, synnynnäisiä ja itsestäänselviä, miksei niitä esiinny luonnossa?
16. Onko ihmisen biologinen ja geneettinen tarve asettaa omat jälkeläisensä muiden ihmisten jälkeläisten edelle ristiriidassa väitetyn luontaisen ja universaalin ihmisoikeustasa-arvon käsitteen kanssa ja jos niin miksi ja mitä sille pitäisi tehdä vai pitäisikö tehdä mitään?
17. Kumpi on tasa-arvoisempaa, vaatia kaikilta sama vaiko kaikilta kykyjen mukaan?
18. Jos eri ihmisillä tai eri ihmisryhmillä on erilainen kyky, pitääkö niiden saada täysin samat edut kuin muidenkin ja jos niin, onko se tasa-arvoa vaiko epätasa-arvoa?
19. Jos tasa-arvoinen ihmisoikeus on itsestäänselvä asia, miten joku voi sen kiistää?
20. Millainen olisi täysin tasa-arvoinen maailma? Olisiko siinä esimerkiksi kaikilla miehillä tasa-arvoinen oikeus saada seksiä esimerkiksi neiti Suomelalta? Entä, jos joku mies ei haluaisi sitä, loukkaisiko se neiti Suomelan tasa-arvoisia ihmisoikeuksia?
Kunhan vastaatte ensin näihin kysymyksiin, voimme sitten käydä poliittista keskustelua tasavertaisista ihmisoikeuksista kun saamme tietää, mitä te tarkoitatte puheellanne: ymmärrätte älykkäänä ihmisenä varmaan itsekin, että se on kaiken keskustelun alkuehto. Kiitos jo etukäteen ajastanne ja vastuullisuudestanne tässä tärkeässä asiassa, neiti Suomela, ja mukavaa kevään odotusta!