UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019  (Luettu 30369 kertaa)

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 109
 • Liked: 5814
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #120 : 07.05.2019, 22:57:52 »
Se ei ole täysin sama kuin jo esitetty versio (minäkin kysyin asiasta, suoraan ns. lähteestä).

Ohjaaja itse on tehnyt oma-aloitteisesti pari muutosta päähenkilöiden pyynnöstä sekä parantanut yhtä kohtausta.

Mitään muutosta ei kuitenkaan ole tehty YLEn pyynnöstä, vaan ohjaajan, ja tämä nyt esitettävä versio on sellainen jota YLE ei alun perin hyväksynyt.

Täten esitettävä versio on juurikin Director’s Cut.
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Charlie

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 214
 • Liked: 540
 • kuva ei esitä ketään
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #121 : 26.05.2019, 09:42:33 »
Mielenkiintoinen keskustelijakattaus Docventuresissa. Elokuvaa pohjustavat ohjaaja Matti Reinikka ja Ylen etiikkapäällikkö (tarvitaanko sellainen erikseen :o) Timo Huovinen. Saadaan ehkä lisävalaistusta tähän näyttämiskohuun. Jälkikäteen elokuvaa pui Anter Yasa, Päivi Nerg sekä Teemu Tammikko os. Sinkkonen, joista kukaan ei kaivanne esittelyjä. Tiedot tämän Rantalan kirjoitelman tapaisen lopusta. Ja ohjelmahan tulee tiistaina.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 043
 • Liked: 62497
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #122 : 26.05.2019, 11:15:31 »
^Riku Rantala: Vastakkainasettelu on maahanmuuttokeskustelun harhaoppi, jota meidän kaikkien tulisi pelätä kuin ruttoa 26.5.2019

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Docventures ryhtyy nyt kenties haastavimpaan aktivismiinsa sitten syksyn 2013, kun ohjelma alkoi. Teemme ihmiskokeen: haastamme mukaan kiihkottomaan keskusteluun kaikki ne, jotka tunnistavat maahanmuuton haasteet ja haluavat vastauksia kysymyksiinsä.

Miksi?

Koska juuri suomalaisessa päätöksenteossa vallinneet maltti, tervejärkisyys ja kiihkottomuus ovat perimmäisiä syitä sille, että sisällissodan raunioille on onnistuttu rakentamaan maailman tutkitusti vähiten epäonnistunut valtio, jossa elää maailman tutkitusti onnellisin kansa.

Jokainen, joka käy maahanmuuttokeskustelua rakentavasti, toisen keskustelijan kantaa kuullen ja kunnioittaen, kantaa kortensa tähän yhteiseen kekoon.

Jokainen, joka toimii toisin, tahtomattaan tai tahallaan purkaa tätä kekoa – ja tekee samalla yhteiset järkevät ratkaisut mahdottomiksi.

Kuulostaa enemmänkin Rantalan pyrkimykseltä asemoida itsensä ja mielipiteensä "maltin, tervejärkisyyden ja kiihkottomuuden" edustajaksi. Mutta tervetuloa Rikukin tänne keskustelemaan maahanmuuttopolitiikasta, sillä muualla - muun muassa Ylellä - se on tehty vaikeaksi tai käytännössä mahdottomaksi.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Historioitsija Yuval Noah Harari tiivistää asian tarkasti hittikirjassaan 21 oppituntia maailman tilasta (suom. Jaana Isomarkku, Bazar, 2018):

“Kun yhä useammat ihmiset ylittävät töitä, turvallisuutta ja parempaa tulevaisuutta etsiessään yhä useampia rajoja, tarve kohdata, sulauttaa tai karkottaa muukalaiset rasittaa poliittisia järjestelmiä ja kollektiivisia identiteettejä, jotka on luotu vakaampina aikoina.”

Euroopassa jotkut vaativat porttien sulkemista, toiset niiden auki pitämistä. Huutoäänestyksen sijaan Harari ehdottaa, että keskustelua selventäisi, jos maahanmuuttoa tarkasteltaisiin sopimuksena, jossa on kolme perusehtoa:

Ehto 1: Isäntämaa päästää maahanmuuttajat alueelleen.

Ehto 2: Vastineeksi maahanmuuttajien on omaksuttava vähintään isäntämaan ydinnormit ja -arvot, vaikka se tarkoittaisi, että heidän olisi luovuttava joistakin perinteisistä normeistaan ja arvoistaan.

Ehto 3: Jos maahanmuuttajat sulautuvat riittävästi, heistä tulee ajan mittaan isäntämaan tasa-arvoisia ja täysimittaisia jäseniä. ”Heistä” tulee ”meitä”.

Maahanmuuton kaksi suurta kysymystä siis ovat: Kenellä on oikeus tulla tänne ja miten kohtelemme heitä, jotka ovat jo täällä? Jos ja kun maahanmuutossa on kyse sopimuksesta, sen ehto 1 liittyy rajanvetoon ja ehdot 2 ja 3 rajojen sisällä tapahtuvaan toimintaan.

En ole ollenkaan samaa mieltä tuon Hararin kuvitellun sopimuksen mielekkyydestä maahanmuuttokeskustelussa. Minusta tämä on vain taas yksi yritys kammeta varsinaista maahanmuuttopolitiikkaa käsittelevää keskustelua loputtomaan, ennalta tuloksettomaksi tiedettyyn vääntöön siitä, mitä on suomalaisuus, mitä arvoja maahanmuuttajilta voi vaatia jne.

Mutta onhan se yksi näkökulma, ja maahanmuuttopolitiikan ydinkysymys tosiaankin on, kenet päästetään sisään ja miksi.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Kun katsoo kaikkia maahanmuuttokeskustelun osapuolia kunnioittavasti, voi nähdä, että viimeisten vuosien leirit ovat syntyneet kutakuinkin näin: jotkut keskittyvät rajojen ulkopuolella vaikuttamiseen kuten tehokkaaseen rajavalvontaan, kansainvälisiin sopimuksiin tai mielenosoituksiin tiukemman EU-rajapolitiikan puolesta. Jotkut taas keskittyvät rajojen sisäiseen turvallisuuteen eli maahanmuuton sosiaalisiin kysymyksiin, vastaanottotoiminnan edellytyksiin tai työvoimakysymyksiin eli maahanmuuttajien sopeutumiseen, sulautumiseen ja kotoutumiseen.

Vaikka näinkin, mutta tässä vallitsee toimittajien ja poliitikkojen keskuudessa tyypillinen ja vaarallinen perspektiiviharha.

Toisin kuin keskustelusta voisi luulla, maahanmuuton rajoitukset ja toisaalta ns. kotouttamistoimet eivät ole vaikutuksiltaan likimainkaan tasavertaisia toimintatapoja, vaan maahanmuuton laadun laskiessa ja määrän kasvaessa kotouttamiskeinot eivät enää toimi entisenkään vertaa, kun maahanmuutto alkaa muokkaamaan näkyvästi ympäristöään.

Tämä käännekohta, jossa haittamaahanmuuton aiheuttamat ongelmat kasvavat nopeammin kuin kotouttamistoimet ehtivät tilannetta paikata, on ohitettu Suomessakin jo ajat sitten, oikeastaan jo 90-luvun alussa. Kotouttamispolitiikan tehokkuuden arvioinnin sijaan onkin keskitytty ongelmien vähättelyyn ja kiistämiseen.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Maahanmuuton haasteiden todellinen ymmärtäminen edellyttää siis saman kolikon kahden eri puolen yhtäaikaista huomiointia. Tarvitaan molempiin kysymyksiin keskittyviä ammattilaisia ja ihmisiä. Pitäisi puhua ehdoista 1, 2, ja 3 – ja perustella kantansa vailla kiihkoa.

Tämä viimeistään on Rantalalta ilmiselvää keskustelun ohjaamista haluttuun suuntaan.

Maahanmuuton rajoituksista voidaan aivan hyvin puhua erillään kotouttamistoimien pohtimisesta tai "mitä oikeastaan on suomalaisuus"-jankkaamisesta, joiden anti maahanmuuton ongelmien ratkaisussa on hyvin lähellä nollaa verrattuna haittamaahanmuuton vähentämiseen.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Mutta kiihkoa meissä synnyttää se, että kysymykset ovat todella suuria – ja todelliset ratkaisut monimutkaisia ja epävarmoja.

Esimerkiksi Suomen rajapolitiikkaa määrittelee EU-ulkorajojen valvonta ja siihen liittyvät Schengen-alueen sisäiset sopimukset. Suomi vastaa EU-rajasta koko Venäjän vastaisen rajansa osalta, siis yhdestä tärkeimmästä EU-rajasta. Sisärajojen, eli Schengen-alueen rajavalvonnan periaatteena on ihmisten ja tavaroiden vapaa liikkuvuus, joten pakolaiskriisi asettaa yksittäiset valtiot hyvin haastavaan tilanteeseen.

Kysymyksiä riittää.

Kuinka hallita omia maarajojaan? Onko tilapäinen rajavalvonnan kiristäminen mahdollista? Kuinka noudattaa kansainvälisiä sopimuksia muuttuneissa tilanteissa? Kuinka mahdollistaa samaan aikaan omien kansalaisten vapaa liikkuvuus tai ulkomaankauppa?

Kysymyksiin löytyy kyllä vastaukset, mutta kaikki kysymykset eivät ole oikeasti relevantteja.

Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole lähelläkään kansainvälisten sopimusten, muiden EU-maiden käytäntöjen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisujen määrittämää alinta tasoa. Toisaalta Suomella ei ollut velvollisuutta noudattaa kansainvälisiä sopimuksia vuonna 2015 ja ottaa vastaan tänne tulleita irakilaisia, kun monet kauttakulkumaat rikkoivat sopimuksia päästämällä muista maista turvapaikkaa shoppailevat laittomat siirtolaiset läpi Euroopan. Ruotsi jopa kirjaimellisesti kuskasi aluettaan käyttäneet laittomat siirtolaiset Suomen rajalle.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Ja suomalaisille erityisesti vaikea kysymys: Kuinka vaatia Dublin-sopimuksen tiukkaa noudattamista eli käytännössä vaatia Etelä-Euroopan rajavaltioita, vaikkapa Kreikkaa ja Italiaa, vastaamaan yksin kaikista turvapaikanhakijoista – samalla kuin pidämme käytännössä yksin koko pohjoista EU-rajaa hallussamme?

Jos samat ihmismäärät saapuvatkin meidän rajallemme – mikä ei ole lainkaan mahdoton skenaario –, vetävätkö ensin Ruotsi ja Viro ja sitten kaikki muut ovensa säppiin? Että pärjäilkää, näinhän te halusitte homman menevän.

Kyllä, paras ratkaisu olisi ollut vuonna 2015 ja olisi vastaisuudessakin, että ovet pannaan säppiin.

Jos Dublin-sopimusta olisi noudatettu ja valvottu vuonna 2015 (noudattamisesta ei myönnetty silloin erivapauksia), eikä Schengen-alueelle olisi päästetty vapaasti laittomia siirtolaisia, ei olisi koskaan tullut yli miljoonaa ihmistä, kuten nyt tuli. Harva maksaisi matkastaan kymppitonnin ihmissalakuljettajille, jos tietäisi etenevänsä korkeintaan Kreikkaan asti. Sen sijaan tieto vapaasta liikkuvuudesta tai jopa lennätyksistä ulkorajoilta syvemmälle Eurooppaan on valtava vetotekijä, kuten nähtiin.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Helppoa vastausta ei oikeasti ole ja se joka niin väittää, laskettelee luikuria.

Paremminkin niin päin, että ne jotka toitottavat maahanmuuttopolitiikan vastausten tavatonta vaikeutta (vrt. "populismi on helppoja vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin"), ovat luultavasti valehtelevia federalisteja.

Esimerkiksi vuonna 2015 Unkari yksinkertaisesti pystytti rajalleen verkkoaidan. Se oli helppoa (vaikka EU:n komissio vastusti jyrkästi) ja se toimi.

Samoin on helppo vastaus ja yksinkertainen fakta, että tiukka raja- ja turvapaikkapolitiikka ja nopeat laittomien siirtolaisten palautukset Euroopan ulkopuolelle (ihan sama minne) tekisivät Eurooppaan pyrkimisestä vähemmän houkuttelevaa. Sen sijaan komission ja federalistien tarjoama mutkikkaampi valtaa EU:lle siirtävä "pakollinen taakanjako" johtaisi uuteen kriisiin ja EU:n sisäiseen sekasortoon.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Yhteiskuntarauhan kannalta oleellista on johdonmukaisuus maan sisällä jo olevien ihmisten turvapaikkaprosesseissa ja sopeuttamisessa. Pelon ja syrjäyttämisen ilmapiiri on omiaan radikalisoimaan ja kahtiajakamaan. Sopimuksen ehtoa, jossa “heistä” tulee “meitä” rikotaan, jos mikään kohtuullinen määrä sopeutumista ei yhtäkkiä riitäkään.

Tämä on taas hieman toisin sanoin sitä tuttua lätinää, että maahanmuuttopolitiikan kiristämistä ei saisi perustella maahanmuuton aiheuttamia uhkia ja ongelmia esiin tuomalla, koska tämä leimaa maahanmuuttajia - mikä muka itsessään aiheuttaa maahanmuuttajista riippumatta niitä maahanmuuton uhkia ja ongelmia.

Ei välttämättä tarvita repivää keskustelua. Valtapuolueet voisivat yksinkertaisesti todeta tulevaisuuden kannalta välttämättömät ja täällä jo oleskelevienkin maahanmuuttajien kannalta hyödylliset maahanmuuttopolitiikan kiristykset järkeviksi ja rationaalisiksi ja toteuttaa ne. Mutta kun ei, ei sitten millään.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Miten saamme nopeasti ja tehokkaasti selville kenellä on humanitäärinen, työperäinen tai tilapäinen oikeus olla maassa? Miten kunnioittaa ihmisoikeutta, joka on jakamaton?

Miten huolehtia siitä, että perustuslakia – joka on suojannut suomalaista yhteiskuntaa jo tsaarin sortovuosina – ei ruveta kiihkopäissään tyrimään? Perustuslaki näet edellyttää yhdenvertaisuutta, eli vetää rajat sille miten paljon erityisvaatimuksia voidaan maahanmuuttajillekaan ryhtyä sanelemaan.

Entä miten sopeuttaa erilaisista kulttuuri- ja normitaustoista tulevat ihmiset siten, että kaikki noudattavat yhteisiä sääntöjä ja muuttuvat itsenäisiksi yhteiskunnan jäseniksi? Miten hyväksymme sen, että ihan jokainen heistä ei varmuudella edellämainittuun kykene? Miten tehdä tämä siten, että tänne tulevien ihmisten vastaanottamiseen on meillä varaa menettämättä rakentamaamme hyvinvointia? Ja miten käydä tätä keskustelua antamatta piiruakaan periksi vihalle?

Taas turhaa monimutkaistamista toimivien ratkaisujen viivyttämiseksi.

Keskitytään olennaiseen eli ei-toivotuksi katsottavan eli viisumittoman maahanmuuton vähentämiseen ja Eurooppaan suuntautuvan humanitaarisen maahanmuuton lopettamiseen. Kaikki muu seuraa tästä, vaikka jo tehtyjä virheitä ei enää pystytäkään täysin korjaamaan.

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Docventures Talk Show’n teemana on pakolaiskriisi, eurooppalaiset ja suomalaiset arvot ja niiden puolustaminen. Keskustelemaan on kutsuttu pakolaisena Suomeen tullut, Suomen sekulaarit maahanmuuttajat ry:n perustaja Anter Yasa, joka kritisoi äänekkäästi islamia; valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg, jonka vastuulla oli pakolaiskriisin aikainen turvapaikkatoiminta sekä isoa kansainvälistä kokonaiskuvaa tutkiva Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Teemu Tammikko. He mahtuvat samaan leffaklitsuun puhumaan kiihkottomasti maahanmuutosta ja sen haasteista.

Yasa osannee asiansa islamin ja sen vaikutusten kritisoijana, mutta Nerg ja Tammikko ovat molemmat vain surkeita apologeettoja, joiden työ ja missio on vähätellä maahanmuuton ongelmia ja johtaa keskustelua sivuraiteille.

Keskustelijoista ja Rantalan alustuksesta päätellen jälleen kerran on turha odottaa Suomen tekemien maahanmuuttopolitiikan valintojen ja virheiden puimista. Tai edes sen myöntämistä, että Suomen ja Euroopan maahanmuuttopolitiikassa on tarjolla toisistaan jyrkästi poikkeavia vaihtoehtoja, jotka heiluttavat toivottujen tai ei-toivottujen seuraustensa kautta Suomea ja Eurooppaa enemmän kuin mikään muu politiikan alue.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2019, 11:21:42 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 420
 • Liked: 1577
 • Pimeä voima
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #123 : 26.05.2019, 12:16:11 »
Riku Rantala:

Vastakkainasettelu on maahanmuuttokeskustelun harhaoppi, jota meidän kaikkien tulisi pelätä kuin ruttoa


Samalla kun kaarnalaivan kapteeni toteaa tämän, hän aloittaa heti itse vastakkainasettelun.  Kun mukana ovat Päivi ”kaikkien taustat tunnetaan” Nerg ja Teemu ”satu Punahilkasta” Tammikko, mutta ei yhtään toisen leirin edustajaa, on selvää, että kyse on jälleen yhdestä YLE:n mokutusperformanssista.

Päin p:tä ovat myös Rikun kysymyksenasettelut, kuten Roope yllä osoittaa. Lisättäköön, että Riku sotkee toisiinsa käsitteet ihmisarvo ja ihmisoikeudet:

Lainaus
Miten kunnioittaa ihmisoikeutta, joka on jakamaton?

Ihmisarvo on filosofinen käsite. Jakamattomuus kai viittaa siihen, että käsitettä ei voi jakaa pienempiin osiin, kuten ei Demokritoksen atomia. Ihmisarvo ei ole etiikassa välttämätön olettamus, epäilen että esim. kristillinen etiikka pärjäilee ilman ihmisarvon käsitettä.

Ihmisoikeus on juridinen käsite. Lainsäädännössä on toisistaan riippumattomia oikeuksia sen mukaan kuin lainsäätäjä niitä on lakiin mätkäissyt (kansalaisoikeudet, vapausoikeudet jne). Ihmisoikeuksia ei ole lainsäädännön ulkopuolella. 
« Viimeksi muokattu: 26.05.2019, 12:19:47 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Matuus Husussa pinninnä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 043
 • Liked: 62497
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #124 : 26.05.2019, 13:12:30 »
^Riku Rantala: Vastakkainasettelu on maahanmuuttokeskustelun harhaoppi, jota meidän kaikkien tulisi pelätä kuin ruttoa 26.5.2019

Lainaus käyttäjältä: Riku Rantala
Docventures ryhtyy nyt kenties haastavimpaan aktivismiinsa sitten syksyn 2013, kun ohjelma alkoi. Teemme ihmiskokeen: haastamme mukaan kiihkottomaan keskusteluun kaikki ne, jotka tunnistavat maahanmuuton haasteet ja haluavat vastauksia kysymyksiinsä.

Miksi?

Koska juuri suomalaisessa päätöksenteossa vallinneet maltti, tervejärkisyys ja kiihkottomuus ovat perimmäisiä syitä sille, että sisällissodan raunioille on onnistuttu rakentamaan maailman tutkitusti vähiten epäonnistunut valtio, jossa elää maailman tutkitusti onnellisin kansa.

Jokainen, joka käy maahanmuuttokeskustelua rakentavasti, toisen keskustelijan kantaa kuullen ja kunnioittaen, kantaa kortensa tähän yhteiseen kekoon.

Jokainen, joka toimii toisin, tahtomattaan tai tahallaan purkaa tätä kekoa – ja tekee samalla yhteiset järkevät ratkaisut mahdottomiksi.

Kuulostaa enemmänkin Rantalan pyrkimykseltä asemoida itsensä ja mielipiteensä "maltin, tervejärkisyyden ja kiihkottomuuden" edustajaksi. Mutta tervetuloa Rikukin tänne keskustelemaan maahanmuuttopolitiikasta, sillä muualla - muun muassa Ylellä - se on tehty vaikeaksi tai käytännössä mahdottomaksi.

Ja sitähän se nimenomaan oli.

En nimittäin ensimmäisellä vilkaisulla huomannut Rantalan kirjoituksen perässä linkkiä P.S Kaarnavenehuutelijat, lukekaa tämä!, jonka takana toisessa tuoreessa kirjoituksessa Rantala purkaa ärtymystään muutaman vuoden takaisesta kaarnaveneprojektin pilkkaamisesta ja Startup Refugees -hankkeen arvostelusta.

Lainaus
Riku Rantala: Kaarnalaivan kapteeni tervehtää miehistöään!

[...]

Yritimme myös viestiä jonkin aikaa faktaperusteisesti, mutta peli oli jo osan jengin osalta menetetty. Osalle ihmisistä, tahtomattaan tai tahallisesti syntyi mielikuva, jossa verkoston suomalainen maalaisjärki muuttui järjettömyydeksi ja sen isänmaallisuus ja ratkaisukeskeisyys typeräksi, tietämättömäksi ja epärehelliseksi toiminnaksi.

Kaarnaveneestä ja omasta itkupotkuraivaristani on kulunut jo vuosia. Näiden vuosien aikana verkosto on jatkanut toimintaansa ja työllistänyt eri työvoimapulaisille aloille satoja turvapaikanhakijoita ja kouluttanut tuhansia. Voimme rinta rottingilla sanoa, että hanke on tullut tarpeeseen ja on esimerkiksi omalta osaltaan säästänyt todennäköisesti miljoonia turvapaikkakriisin kustannuksista, inhimillisistä kustannuksista puhumattakaan.

Ei mikään ihme, että vuonna 2018 Startup Refugees palkittiin parhaana kotouttajana. Se taas ei ole pätkääkään perustajien ansiota, vaan verkoston ahkerien työntekijöiden – joista osa on itse entisiä turvapaikanhakijoita –, jäsenien ja tukijoiden ansiota. Verkosto tekee tulosta, ei politiikkaa.

Verkostoon mukaan lähteneet yrittäjät, minä ja Tunna mukaanlukien, olemme toimineet vapaaehtoisina tarjoten turvapaikanhakijoille koulutusta, tietoa ja työnvälitystä. Tästä työstä kukaan verkoston vapaaehtoinen yrittäjä ei ole saanut senttiäkään palkkaa. Merkittävä joukko turvapaikanhakijoita on työllistynyt ja muuttunut passiivisista vastaanottorahan saajista veronmaksajiksi. Osa on saanut turvapaikan ja jatkaa työelämässä juuri niinkuin pitääkin.

Jos tällainen toiminta näyttäytyy joillekin ihmiselle puuhasteluna ja hämäränä toimintana, hänellä täytyy kyllä olla sellainen ässä hihassaan maahanmuuton haasteiden ratkaisussa, että toivottavasti iskee sen kortin pöytään ja sassiin.

Tämä meidän oma kaarnalaiva-keissimme on tyypillinen esimerkki siitä, miten tunteita herättävissä tärkeissä asioissa kuten maahanmuutossa on tärkeää käyttää omaa arkijärkeään ja pysyä kiihkottomana – ja toimia hyväksi havaitsemallaan tavalla ennemmin kuin lietsoa suuttumustaan. Ja jos kuulee arvostelua jonkun toisen tavasta ratkaista, kannattaa käyttää omaa harkintakykyään ja miettiä, mistä siinä arvostelussa on pohjimmiltaan on kyse. Usein, kuten tämän kaarnistapauksen osalta näyttäisi, sen takana voi olla harmittomana vitsinä alkanut ja hokemana vahvistunut väärinkäsitys.

Jokainen meistä on syyllistynyt toisin ajattelevan ihmisen nolaamiseen. Tämän on loputtava. Me emme saa ratkaistua tulevaisuutemme kannalta tärkeitä asioita arvostellen ja etsien toistemme virheitä, vaan oppien ja kuunnellen. Pitäen katseen pallossa ja puristamatta mailaa tarpeetta. Kuten Leijonat tälläkin hetkellä kaukalossa.

- Riku Rantala
Yle 26.5.2019

Säästetyt miljoonat? Suomalainen maalaisjärki? Väärinkäsitys? Pidän oikeutenani pilkata ja arvostella tällaista näin tyhmää touhua jatkossakin.

Silloinen ketju: 2015-09-09 Docventures perustaa yrityshautomoita vokkeihin (Startup Refugees)
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 265
 • Liked: 13440
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #125 : 26.05.2019, 13:59:14 »
Yasa osannee asiansa islamin ja sen vaikutusten kritisoijana, mutta Nerg ja Tammikko ovat molemmat vain surkeita apologeettoja, joiden työ ja missio on vähätellä maahanmuuton ongelmia ja johtaa keskustelua sivuraiteille.

Anterilla oli muuten juuri Seiskassa juttu, jossa sivutaan vähän turvapaikka-asiaakin:

Kansanedustaja Hussein al-Taeen törkykirjoitukset paljastanut ex-puoluetoveri saa tappouhkauksia: ”Kurkunleikkauseleitä kadulla!” | Seiska
https://www.seiska.fi/Uutiset/Kansanedustaja-Hussein-al-Taeen-torkykirjoitukset-paljastanut-ex-puoluetoveri-saa

Lainaus
Anter luonnehtii itseään liberaaliksi pakolaiseksi, joka kannattaa humanitääristä maahanmuuttoa.

– Vastustan haittamaahanmuuttoa ja turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä. Syyrian sodan varjolla Suomeen tuli vuonna 2015 valtava määrä ihmisiä, joilla ei ole tarvetta turvapaikalle, Anter väittää.

– Turvapaikkajärjestelmää ei saisi alentaa tällä tavalla. Tuntuu, ettei sillä ole enää mitään arvoa.
...
Oman turvallisuutensa hän sanoo heikentyneen.

– Olen kuullut poliiseilta, että moskeijoissa puhutaan minusta. Minulle on näytetty kurkunleikkauseleitä kadulla. Takaraivossani kolkuttaa aina tieto siitä, että jotain voi tapahtua.
...
Anter vannoo, ettei vaikene, vaan jatkaa asioiden paljastamista nimeään kantavassa blogissaan sekä somessa.

– Olen niin kyllästynyt siihen, ettei Suomen media puhu totta islamista ja Lähi-Idästä. Syy miksi jatkan kirjoittamista on yksinkertainen: totuus!
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 692
 • Liked: 22166
 • Quid est veritas?
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #126 : 28.05.2019, 17:24:19 »
Rantalan "keskustelun" ensimmäisenä premissinä on siis, että valtio päästää tulijat rajojensa yli. Sellaista vaihtoehtoa ei ole, että ei päästäisi.

Kuten olemme nähneet Euroopassa ja myös Suomessa, ongelmat alkavatkin juuri siitä, kun liike rajan yli sallitaan. Silloin valtiovalta on luopunut jo osaksi suvereniteetistaan antamalla kansainvaelluksella olevien ihmisten päättää, mistä ja milloin he maahan tulevat.

Eipä siinä mitään, mukavaa "keskustelua" keskustelijoille.

There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 996
 • Liked: 4539
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #127 : 28.05.2019, 18:39:45 »
Docventures-tiimi  julkaisi "aikajanan pakolaiskriisistä".

Onnistuivat mainitsemaan mm. sen, että Kreikka aiheutti kriisin lopettamalla käännytykset ja päästämällä tulijat eteenpäin, Merkelin "olette kaikki tervetulleita" -puheen, Unkarin ja Balkanin maiden aloittaman rajavalvonnan, joka sulki reitin ja vasta sen jälkeen tehdyn Turkki-sopimuksen ja myös sen, että Italiaan tuleva reitti tukittiin yhteistyössä Libyan rannikkovartioston kanssa. Mainitsivat myös, että turvapaikkashoppailu on yleistynyt. Ei ollenkaan huonompi artikkeli.

Lainaus
Näin ihmiset hakivat turvapaikkoja eri puolilta Eurooppaa 2012–2019 – Tutki merkittävimpiä käänteitä Docventuresin kanssa!

Tammikuu 2015
Kreikan vaalit, jotka voittaa Syriza-puolue. Muutos politiikassa: maa ei käännytä ihmisiä, jotka tulevat merirajalle, vaan päästää heidät eteenpäin.

[...]

Syyskuu 2015
Angela Merkel pitää puheen, jossa sanoo Saksan rajojen olevan auki pakeneville. Puhe vaikuttaa muun muassa siten, että Budapestin asemalla jumissa olleet ihmiset voivat jatkaa matkaa Saksaan.

[...]

Lokakuu 2015
Unkari ilmoittaa sulkevansa Kroatian vastaisen rajan ja aloittaa väkivaltaisen rajapolitiikan. Kun Unkarista haki elokuussa turvapaikkaa yli 47 000 ihmistä, lokakuussa hakemuksia tehtiin vain 600. Merkittävä syy tähän oli myös Merkelin syyskuinen puhe, jonka seurauksena monet jatkoivat matkaa Saksaan sen sijaan, että olisivat hakeneet turvapaikkaa Unkarista.

Marraskuu 2015
Balkanin rajoilla dominoefekti. Slovenia, Makedonia, Serbia ja Kroatia sulkevat pääsyn muilta kuin Syyrian, Irakin ja Afganistanin kansalaisilta.

Maaliskuu 2016
EU ja Turkki tekevät yhteisen julkilausuman, jolla pyritään palauttamaan mahdollisimman paljon Kreikkaan pyrkineitä ihmisiä Turkkiin. Ihmisoikeusjärjestöt arvostelevat sopimusta. Päätöksen jälkeen turvapaikkahakemusten määrä Kreikassa kääntyy jyrkkään kasvuun. Julkilausuma vähentää muualle Eurooppaan jatkavien ihmisten määrää.

[...]

Marraskuu 2016
Kun kulku Turkista Kreikan kautta Eurooppaan vaikeutuu, alkaa Libya–Italia-reitin läpi kulkea yhä enemmän ihmisiä. Vuoden 2016 aikana arvioidaan Italiaan saapuneen Libyasta 181 000 ihmistä. Kaikki Italiaan tulleet eivät hae turvapaikkaa Italiasta tai muualtakaan. Vuonna 2019 Italiassa arvioidaan olevan yli 100 000 ihmistä, jotka eivät ole hakeneet turvapaikkaa.

Maaliskuu 2017
EU ilmoittaa, ettei enää aio pelastaa siirtolaisia Välimerellä. Yhteistyö Libyan rannikkovartioston kanssa tiivistyy, jotta ihmisten lähtö Libyasta kohti Italiaa voitaisiin estää. Samalla paine yksityisten tahojen ja järjestöjen pelastusoperaatioiden estämiseksi kasvaa.

Heinäkuu 2018
Italian uusi sisäministeri Matteo Salvini pyrkii sulkemaan satamat siirtolaisilta. Vuoden 2018 aikana Välimerellä tiedetään hukkuneen yli 2 000 ihmistä.

Joulukuu 2018
Suuri ryhmä turvapaikanhakemuksia jättäneistä on jo aiemmin hakenut turvapaikkaa jostakin EU-maasta, Norjasta tai Sveitsistä. Vuonna 2018 heitä oli noin 240 000, kun 2017 heitä oli vain 55 000. Ennen vuotta 2016 tulleista turvapaikanhakemuksista taas lähes kaikki olivat uusia.

[...]

Yle (28.5.2019)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 043
 • Liked: 62497
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #128 : 28.05.2019, 20:08:20 »
Docventures-tiimi  julkaisi "aikajanan pakolaiskriisistä".
(...)
Ei ollenkaan huonompi artikkeli.

Tapahtuneesta saa aika omituisen ja puutteellisen kuvan, jos tuo olisi ainoa lähde.

Ei mainintaa EU:n kriisiä pahentavista toimista (aitojen rakentamisen ja sisärajatarkastusten vastustus, Dublin-sopimuksen rikkomisen hiljainen hyväksyminen) ja mm. jo keväällä 2015 ennen varsinaista kriisiä kaavaillusta pakollisesta "taakanjaosta". Ei mainintaa esim. Ruotsin toimista laittomien siirtolaisten kärräämiseksi Suomen rajalle.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Näet pian, että esimerkiksi Kreikassa hakemusten määrä kääntyy nousuun vasta myöhemmin kuin muualla Euroopassa, jossa vuoden 2015 piikki hakemusten määrässä näkyy liki jokaisessa maassa.
...
Tammikuu 2015
Kreikan vaalit, jotka voittaa Syriza-puolue. Muutos politiikassa: maa ei käännytä ihmisiä, jotka tulevat merirajalle, vaan päästää heidät eteenpäin.

Satunnainen lukija tuskin kiinnittää huomiota, mutta tämä on vastoin edelleen yleistä EU-narratiivia, jonka mukaan Kreikka joutui tulijamäärän paineessa päästämään laittomat siirtolaiset eteenpäin. Todellisuudessa juuri tieto politiikan muutoksesta aiempaakin löysempään suuntaan johti myöhemmin tulijamäärien räjähtämiseen Kreikan ulkorajalla ja Balkanin reitillä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Kun Unkarista haki elokuussa turvapaikkaa yli 47 000 ihmistä, lokakuussa hakemuksia tehtiin vain 600. Merkittävä syy tähän oli myös Merkelin syyskuinen puhe, jonka seurauksena monet jatkoivat matkaa Saksaan sen sijaan, että olisivat hakeneet turvapaikkaa Unkarista.

Saksa oli päämääränä koko ajan. Unkarin aluetta haluttiin käyttää vain läpikulkuun. Vastaavasti esimerkiksi Iso-Britanniaan haluavat eivät hae turvapaikkaa Ranskasta tai muista turvallisista EU-maista.

Lainaus käyttäjältä: Yle
EU ja Turkki tekevät yhteisen julkilausuman, jolla pyritään palauttamaan mahdollisimman paljon Kreikkaan pyrkineitä ihmisiä Turkkiin. Ihmisoikeusjärjestöt arvostelevat sopimusta.

Sopimuksen perusteella on palautettu vain aivan minimaalinen osuus tulijoista Turkkiin, eikä viime aikoina kai enää ketään.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Italian reitin umpeuduttua monet Pohjois-Afrikassa liikkeellä olevat siirtyvät yrittämään Eurooppaan Marokon kautta. Espanjaan tuli Marokosta koko vuoden 2018 kasvava määrä turvapaikkaan hakevia.

Laittomat siirtolaiset hakevat Välimerellä turvapaikkaa pakon edessä, jos jäävät kiinni. Ylivoimaisesti suurimmalla osalla afrikkalaisista tulijoista ei todeta tarvetta turvapaikkaan tai suojeluun, mutta osa on saanut etenkin Italiasta oleskeluluvan humanitaarisista syistä, kun heitä ei voida palauttaa väkisin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 073
 • Liked: 3560
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #129 : 28.05.2019, 20:35:08 »
YLE pohjustaa dokkarin esitystä poliittisella käsienpesulla. Dokkari on paska ja rasistinen.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/05/28/kalle-kinnunen-tanne-ei-saa-tulla-seinajoen-arabikevat-sumentaa-tosiasiat-ja

Lainaus
Kun dokumenttielokuva on kehno, vailla fokusta ja tarkoitusta, siitä on todella vaikea saada otetta. Missä on merkitys, missä on ajatus? Katsojan on paha arvioida, jos tekijätkään eivät ole päässeet itse asiaan kiinni.

Matti Reinikan dokumentti Pohjanmaan arabikevät herättää kysymyksiä, valitettavasti lähinnä sekavuudellaan. Elokuvaa voi katsoa opettavaisena todisteena siitä, miten vaikeaa seurantadokumentin teko on.

Kyllä dokumentti saa huono olla, eihän aina voi onnistua. Kun aihe on yhteiskunnallisesti vakava ja poikkeuksellisen pitkiä puheenvuoroja annetaan ääritahoille, on vastuukin poikkeuksellinen.

Reinikka on päättänyt antaa käytännössä kokonaisen elokuvan verran tilaa juoruille, huhupuheille ja ennakkoluuloille, jotka lausutaan ilman, että niitä kunnolla purettaisiin tai liitettäisiin asiayhteyteen. En tietenkään voi väittää, että Reinikka on tieten tahtoen halunnut tehdä vihaa lietsovan elokuvan. Kun äärioikeistolaiset ja muut kiihkoilijat useaan otteeseen kertovat kenenkään haastamatta mitä islam todella on, Seinäjoen arabikevät kyllä tuntuu sangen oudolta.
...loput linkistä
Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

Stobelius

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 223
 • Liked: 408
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #130 : 28.05.2019, 21:29:00 »
Mielenkiintoinen dokumentti on. Kannattaa kääntää tv kakkoselle, jos ei jo ole.

Huh huh! Melkoista settiä kertoi tuo irakilainen kotimaansa kouluista  :o
« Viimeksi muokattu: 28.05.2019, 21:40:32 kirjoittanut Stobelius »

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 920
 • Liked: 4914
 • "Yhdessä eteenpäin"
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #131 : 28.05.2019, 22:01:34 »
Dokumentin hiekkahenkilö Helsinki-Vantaa T2:lla: "Ruotsissa, varsinkin Malmössä ei tunne olevansa edes Euroopassa. Kaikki tuntuu tutulta, kaikki puhuvat arabiaa jne." Seuraava filminpätkä Brysselin pommi-iskuista.

Respektiä tuon dokkarin tekijälle! Ja rajat kiinni. Piste.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2019, 22:47:10 kirjoittanut Viimeinen suomalainen »
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 085
 • Liked: 3174
 • Myyttinen Setämies
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #132 : 28.05.2019, 22:12:12 »
Lainaus
Ehto 1: Isäntämaa päästää maahanmuuttajat alueelleen.

Ehto 2: Vastineeksi maahanmuuttajien on omaksuttava vähintään isäntämaan ydinnormit ja -arvot, vaikka se tarkoittaisi, että heidän olisi luovuttava joistakin perinteisistä normeistaan ja arvoistaan.

Ehto 3: Jos maahanmuuttajat sulautuvat riittävästi, heistä tulee ajan mittaan isäntämaan tasa-arvoisia ja täysimittaisia jäseniä. ”Heistä” tulee ”meitä”.

Mitkä ihmeen maahanmuuttajat? Kai seuraavaksi saamme lukea "uudisraivaajista" ja "oman tiensä kulkijoista"? Vähitellen sodan ja paiseiden runtelemat geelitukat iphoneineen ja huoliteltuine parfyymeineen ovat muuntuneet muotoon "huoltosuhteen pelastajat" ja "vanhuutemme turva".

Mulla on vaihtoehtoinen ehdotus näille ehdoille:

Ehto 1: Maahan ei päästetä ketään, josta ei varmasti tiedetä kuka hän on ja päästetään ainoastaan siksi ajaksi, kun omassa maassaan on vaarallista.

Ehto 2: Perseile ja pääset takaisin sinne mistä tulitkin.

Ehto 3: Jos sinä tai perheesi jäätte tänne, maksatte oman elämänne kokonaan ainakin 5 vuoden ajan ennen kuin mitään pysyvää oleskelulupaa voi edes hakea ja kansalaisuuden edellytyksenä on suomenkielen taito. 

Näin saisimme tänne ne motivoituneet yksilöt. Muut pysykööt siellä missä kaarnaveneet seilaa.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2019, 22:13:48 kirjoittanut Pentecost »
Pipsa Aro: Hommafoorumi onkin ihan eri asia, eikä "mikä tahansa internetin sivusto". Tässä nimenomaan keskitytään niihin, jotka saa hirveintä tuhoa aikaan. Duh

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 920
 • Liked: 4914
 • "Yhdessä eteenpäin"
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #133 : 28.05.2019, 22:18:34 »
Ylilaudalla on aikas eläväinen ketju aiheesta:
https://ylilauta.org/sekalainen/100709978

Paljon viitemateriaalia...

EDIT: jatkot osa 2:
https://ylilauta.org/sekalainen/100732925
« Viimeksi muokattu: 28.05.2019, 22:29:22 kirjoittanut Viimeinen suomalainen »
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 265
 • Liked: 13440
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #134 : 28.05.2019, 22:36:54 »
Tämä dokumentti antoi kyllä varmasti tasapuolisemman ja totuudenmukaisemman kuvan asioista, kuin tyypilliset YLEn ja viranomaisten horinat ja parhain päin selittelyt. Positiivinen yllätys oli Mona Walterin lisäksi se, että mukana oli myös Rebel Migrant. Kummaltakin tiukkaa asiaa islamista ja islamisaatiosta. Myös se on hyvä, että turvapaikanhakijat itsekin toivat esiin negatiivisia asioita, kertoivat huijareista, taustojen selvittämisen vaikeudesta ja kuinka ISIS-väkeä on valunut myös mukana Suomeen.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2019, 22:48:48 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 4993
 • Pullon Suomi-viinaa juonut rasisti
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #135 : 28.05.2019, 22:43:02 »
Okei, Nerg käytti vain "väärää sanaa" kun väitti kaikkien taustojen tiedettävän. Eihän siinä sitten mitään. Sipiläkin teki vain väärän lupauksen. Eihän siinä sitten mitään. Sisäministeri Orpo teki vain väärää tilannearvion kun ei pistänyt rajoja kiinni. Eihän siinä sitten mitään.
Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #136 : 28.05.2019, 22:43:57 »
"Sotaa ne pakenevat" on monikultturistien klishee.

Kun tuota porukkaa näkee, todennäköisempää on että sotarikoksia pakenevat.

Tai sitten shoppailevat toisten tyhmyydellä muuten vaan.

Enivei, kv-sopimusten mukaan sota lähtömaassa ei automaattisesti oikeuta turvapaikkaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 043
 • Liked: 62497
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #137 : 28.05.2019, 22:48:28 »
YLE pohjustaa dokkarin esitystä poliittisella käsienpesulla. Dokkari on paska ja rasistinen.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/05/28/kalle-kinnunen-tanne-ei-saa-tulla-seinajoen-arabikevat-sumentaa-tosiasiat-ja

Lainaus käyttäjältä: Kalle Kinnunen
Toinen islaminvastainen demagogi julistaa, että koska hän on jättänyt islamin, islaminuskoiset haluavat katkaista nyt hänen päänsä. Näin nämä asiat koetaan. Hurmoshenkisesti voisi yhtä hyvin julistaa, että kaikki kristityt haluavat surmata vääräuskoiset sekä heidän karjansa ja ehtiessään kivittävät lauantaina työtä tekeviä kuoliaaksi, koska näinhän Raamattu ohjeistaa.

Huhhuh. Kyllä elokuvakriitikoltakin voi edellyttää edes jonkinlaista ymmärrystä islamilaisesta laista (kaikissa pääkoulukunnissa kuolemantuomio islamista luopuvalle) ja viime vuosikymmenten islamistisesta väkivallasta ja sitä kautta tällaisen vertauksen mielekkyydestä. Jos ei onnistu, niin kannattaa olla hiljaa tai ainakin harkita sanomisiaan, ettei vaikuta ylimieliseltä idiootilta.

Jos sitten lähestytään asiaa toisesta näkökulmasta, niin Yle on esittänyt viime vuosina ainakin puolen tusinaa dokkaria, joissa turvapaikanhakijat ovat saaneet vapaasti valittaa lähtömaissa kokemaansa vainoa. Missä todisteet, missä dokkareiden kritiikki ja kertomusten ja motiivien kyseenalaistaminen?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 920
 • Liked: 4914
 • "Yhdessä eteenpäin"
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #138 : 28.05.2019, 22:55:03 »
Pikku muistutus:
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 803
 • Liked: 1926
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #139 : 28.05.2019, 22:56:27 »
Nähtiin dynaaminen datavisualisointi, jonka pitäisi ilmeisesti kertoa meille jotakin.

Voihan vattu.

Koko ilta on mestariteos - respect - jossa keskustelu maahanmuutosta ja sen seurauksista ajetaan aivan luiskaan. Edes Anter Yasa ei ota mitään ongelmaa esille, vaan koko lässytys on pelkkää - lässytystä.

Yle on propagandan ammattilainen, jonka me maksamme.
- Mitä enemmän maahanmuuttajia, sen parempi.
Vasemmistointellektuelli Tiina Rosenberg

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 428
 • Liked: 18310
 • Easter Worshipper
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #141 : 28.05.2019, 22:58:40 »
"Se että Tanska ja Ruotsi laittoi rajat kiinni tarkoitti samaa, että katsottiin tarkemmin ketä tulee, niin kuin mekin teimme Torniossa."

Haista Nergi pitkä ja kanootinmuotoinen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Unlucky

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 52
 • Liked: 435
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #142 : 28.05.2019, 23:01:58 »
Nerg on kuulma joutunut "maksamaan" väärästä sanavalinnastaan, kun ei tulijoiden taustoja sitten tiedettykään. Minusta hyväpalkkaisessa virassa roikkuminen on varsin halpa hinta vai eikö häh.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #143 : 28.05.2019, 23:02:39 »
Astronautteja ja lääkäreitä kuulemma tuli. Oulusta voi nyt kysellä tieteenharjoituksen tasoa.

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 803
 • Liked: 1926
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #144 : 28.05.2019, 23:06:14 »
Onko tulijoiden maahan päästäminen velvollisuus vai palvelus?

Siinä ne vaihtoehdot tasapuoliselle keskustelulle.
- Mitä enemmän maahanmuuttajia, sen parempi.
Vasemmistointellektuelli Tiina Rosenberg

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #145 : 28.05.2019, 23:06:36 »
Nerg on kuulma joutunut "maksamaan" väärästä sanavalinnastaan, kun ei tulijoiden taustoja sitten tiedettykään. Minusta hyväpalkkaisessa virassa roikkuminen on varsin halpa hinta vai eikö häh.

Miksi viranhaltijoille suodaan ultimaattinen naiivius, illman vastuuta hölmöilyistään?

Virkarikos, sanon minä.

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 4993
 • Pullon Suomi-viinaa juonut rasisti
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #146 : 28.05.2019, 23:13:10 »
Nerg on kuulma joutunut "maksamaan" väärästä sanavalinnastaan, kun ei tulijoiden taustoja sitten tiedettykään. Minusta hyväpalkkaisessa virassa roikkuminen on varsin halpa hinta vai eikö häh.

Miksi viranhaltijoille suodaan ultimaattinen naiivius, illman vastuuta hölmöilyistään?

Virkarikos, sanon minä.

No tämä. Täällä jaellaan potkuja tyhmästä tai tahallaan väärinymmärretystä twiitistä josta ei oikeasti ole mitään konkreettista haittaa kenellekään, mutta jos teet koko maalle helvetin ison miljoonia ja miljardeja, henkiä ja raiskattuja vaatineen vahingon virassasi, se on vain että novoivoisentään. 
Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 265
 • Liked: 13440
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #147 : 28.05.2019, 23:14:05 »
Uskomatonta huuhaata Nerg ja tuo Tammikko taas suoltavat. Nergin mielestä siis Tanskan rajan sulkeminen oli sama asia, kuin Tornion laukunkantajat. Tammikon neronleimaus taas oli, että pitäisi helpottaa työperäistä/laillista maahanmuuttoa, niin kuin seurauksena ei sitten olisi se, että tänne tulee edelleenkin vähintään yhtä paljon ellei enemmänkin heikosti koulutettua väkeä kehitysmaista, mikä tulee yhteiskunnalle kalliiksi.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2019, 23:15:42 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 398
 • Liked: 1379
 • Häiriöitä taustajärjestelmässä.
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #148 : 28.05.2019, 23:18:09 »
Ihmettelenpä vaan, mitä tuossa dokumentissa oli sellaista, miltä YLE halusi suomalaisia varjella.
Seinäjokelaiset kiljunatsit paljussa?
E: Teemunkin punahilkka-kommentit oli sitten tahallaan ymmärretty väärin.
1000 x  ;D
Vielä Sipilä tuonne selittämään, ettei oikeasti tarjonnut taloaan geelipäille.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2019, 23:33:50 kirjoittanut Kauko-Aatos »
Olen eri mieltä mielipiteitteni kanssa.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 375
 • Liked: 5272
Vs: Seinäjoen arabikevät -dokumentin ensi-ilta 1.3.2019
« Vastaus #149 : 28.05.2019, 23:21:41 »
Erinomaisesti jaettu Areenalla video. Alussa kaksi tuntia tennistä.

Tagit: