Kirjoittaja Aihe: Sanna Marinin hallitus 2019–  (Luettu 424336 kertaa)

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 549
 • Liked: 11880
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2820 : 03.07.2020, 13:45:28 »
. Käytännössä tässä piilee myös omistusasumisen ja omistamisen vastustaminen ja sen tyhjäksi tekeminen.

Tätä hallitukset ovat ajaneet kiihtyvästi Kataisesta lähtien. Omistusasumisen järkevyys on tuhottu aika monilta eri väestönosilta. Tässä on saatu aikaan asuntotuotantomafialle suurta onnea kun veronmaksajat maksavat asumistuet ja vuokrat. Totta kai kannattaa asua 50 m2 yksiössä työttömänä tai pimeitä töitä tehden jos kerran systeemi näin haluaa.

Ja niin kuin nykyiset ja entiset asuntovelalliset tietävät, niin omistusasumisen tukia on vähennetty tappavalla tahdilla. Tai että asuntovelallisen ei kannata saada kenkää töistä mutta vuokralaisen voi kannattaa. Tai että mitä järkeä on omistaa asunto muualla kuin pääkaupungin "hyvillä alueilla" kun kerran arvo putoaa koko ajan ja valtio kiusaa muutenkin enemmän ja enemmän.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 062
 • Liked: 6107
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2821 : 03.07.2020, 13:47:25 »
Miten tuo öljylämmityksen kieltäminen käytännössä menisi? Öljyn myynti omakotitaloille tehtäisiin laittomaksi?

Keinoja on:

-asuin- ja muun käytön kieltäminen: rakennus tyhjilleen ja kylmilleen
-öljyn myyntikielto, jonka valvominen saattaa olla haasteellista, ainakin niin kauan kuin huoltoasemilta saa polttoöljyä
-(outoa, että edes kohtuuttomalla haittaverolla ei maailmaa voisi tässä yhteydessä pelastaa?)

Luulen, että rakennustarkastajat juoksevat poliisien kanssa taloja läpi, jos nykyinen valta on voimissaan tuohon hetkeen saakka. Yksityiskohtaiset ohjeet menettelystä tulevat varmasti pian, ja luulisin niiden olevan kommunistisessä hengessä kirjoitettuja.

Kieltämiseen löytyvät kyllä keinot, koska nyt pelastetaan maailmaa. (Uskookohan joku tuohon maailman pelastumiseen ihan oikeasti?)

Sinällään öljy on arvokas luonnonvara, eikä sitä pitäisi käyttää suuressa mittakaavassa yksinkertaiseen lämmityspolttoon sen muiden hienojen ominaisuuksien vuoksi. Joku neuvostovenäläinen öljyjohtaja totesi haastattelussa 1970-luvun lopussa, että öljyn käyttäminen pelkkään lämmitykseen on öljyn tuhlausta. Hän visioi öljylle paljon käyttöä esimerkiksi kasvavassa muoviteollisuudessa ja uusissa vielä nyt tuntemattomissa sovelluksissa. Näin ajateltiin neuvostomaassa jo yli 40 vuotta sitten.

Öljylämmityksiä asennettiin suuressa mittakaavassa ennen energiakriisiä, koska lämmitysmuotona se oli halpa. Valtio taisi jopa kannustaa tähän, sillä sähköstä on ollut Suomessa pientä pulaa koko maailmanhistorian ajan. Öljyä tuomalla saatiin myös tasapainotettua idänkauppaa, joten vientimahdollisuudet olivat suuremmat.

Oikeastaan voisi sanoa, että valtio jopa halusi ihmisten lämmittävän silloin joskus öljyllä, eli taloihin jopa haluttiin valittavan lämmitysmuodoksi öljylämmitys. Kaupungeissa oli myös paljon lähiöitä, joiden valtavat kerrostalot lämmitettiin neuvostoöljyä polttavalla lämpövoimalaitoksella.

Kuka löytäisi tilastoja lämmitysmuodoista? Väitän tähän liittyen, että Suomessa oli yli 50 vuotta sitten öljylämmitys uudisrakennuksien yleisin lämmitysmuoto. Tämä ideologia muuttui vasta energiakriisin myötä muistaakseni vuonna 1973. Tästä tapahtumasta alkoi öljylämmityksen hidas alamäki, joka huipentuu nyt lähivuosina täydelliseen kieltoon.

Miltään kannaltahan tässä vanhojen rakennuksien täyskiellossa ei kuitenkaan ole järkeä. Maailman tai edes paikallismittakaavan päästöissä tällä ei ole mitään muuta kuin ideologista merkitystä.

pörrö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 110
 • Liked: 685
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2822 : 03.07.2020, 13:49:38 »
Ei voi kuin ihmetellä. Meitä kaksi, molemmat 50+, töissä ja opiskelemassa. Iso vanha omakotitalo, jossa öljylämmitys. Varaava takka sentään hankittiin jo kaksi vuotta sitten, joka itsensä maksaa pois, ennenkuin pukkaamme horsmaa.
Koska lapsia ei ole, hommaamme varmastikin sen V8-moottorilla jumputtavan ajopelin, haaveen toteuttamiseksi ja ehkä vai kiusaksi.
Varaava takka on mukava öljyn lisäksi, saa siinä tunnelmaa ja lisäksi leivinuunissa leivät ja muut paistokset aikaiseksi.

Kunhan meistä aika jättää, ei perinnönsaajaksi jää todellakaan valtio, vaan muutama yhdistys.

Testamentit on tehty. Tällä osin voi valtio haistaa kukkasen.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 580
 • Liked: 26151
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2823 : 03.07.2020, 13:51:48 »
^^ Mikäköhän mahtoi muuten olla anderssonilaisen puolueen kanta asiaan silloin 70-luvulla? Pitää muistaa että valkoisten porvarien synnit eivät vanhene ikinä, ja ne jatkuvat sukupolvien yli kaikilla mahdollisilla tavoilla. Saman rikosvastuun pitäisi kohdistuva myös hyviin ihmisiin samalla tapaa.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 320
 • Liked: 18839
 • Blues for Allah
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2824 : 03.07.2020, 13:51:51 »
Miten tuo öljylämmityksen kieltäminen käytännössä menisi? Öljyn myynti omakotitaloille tehtäisiin laittomaksi?

Esimerkiksi säätämällä lämmitysöljylle 20 kertainen vero muihin vaihtoehtoihin nähden. Näin tehtiin 90-luvulla liikennekäyttöön nestekaasun kohdalla. Kaikkialla muualla Euroopassa ja Venäjällä on nestekaasu liikennekaasuna, mutta se oli valtiolle liian halpaa verotusellisesti.
Monelle ulkomaiselle autoturistille tulee yllätyksenä, ettei Suomessa ole nestekaasun jakeluasemia ollenkaan, paitsi ulkomaisille rekoille parissa satamassa.
Noh, kulkevathan nestekaasuhenkilöautot myös bensallakin. :-\'


Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 744
 • Liked: 4848
 • Kiiltomato loistaa
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2825 : 03.07.2020, 14:01:27 »
Nounounou! Ei mitään akkuja kaupunkibusseihin, vaan johdinbusseja kuin Tallinnassa. Miksi niitä kalliita ja painavia akkuja pitäisi raahata bussissa mukana vakioreiteillä, kun toimiva, halvempi ja ekologisempi vaihtoehto on ollut olemassa jo yli 50 vuotta?
Lisäksi johdinbussin kokonaiskustannukset on 1/10 osa sporan kustannuksista. Reittejä on helppo purkaa ja muuttaa, kun ei tarvita kiskotuksia tehdä. Lisäksi nykyinen kuljettajaton tekniikka toimii autoissa, miksei sitten johtobusseissa? Jos jotain virhettä on automatiikassa, ei se johtobussi kovin kauaksi karkaa johtimien alta.

Nounounou, molemmat! Kun on johdinbussien ajolangat, niin akkubussit voivat käyttää niitä akkujen lataamiseen. Ei tarvitse olla koko ajan vetämässä uusia ajolankoja, kun bussireittiin tulee muutoksia. Siis pääväylille rollikkaliikenne ja pistolinjoille akkukäyttöiset bussit.

Ratikkaa ei pidä rakentaa enää minnekään, mutta olemassa olevat linjat kannattaa säilyttää tai ainakin ajaa loppuun, mikäli kehitys ajaa ratikoiden ohi. Tampereen ratikka on mitä suurinta veronmaksajien rahojen haaskausta viime vuosisadan tekniikkaan. Hymy perseeseen siellä pääkaupunkiseudulla ja Oulussa ja Kuopiossa, myös TE olette maksamassa meidän ratikkaamme, mutta en minä ole siihen syyllinen  :'(
Auringonvalo tappoi virukset?

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 559
 • Liked: 14644
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2826 : 03.07.2020, 14:02:59 »
Lämmitysmuotona öljylämmitys ei ole ihan halvimmasta päästä eikä taida olla ykkösvaihtoehto uudisrakennuksessa eikä lähiaikoina rakennetuissa taloissa. Siellä mihin se aikanaan on asennettu se lienee öljyn hinnasta huolimatta edullisin vaihtoehto. Öljylämmitys tulee häviämään ihan luontaisen poistuman kautta ilman mitään kieltoja.

Näin.

Öljylämmitystä asennetaan hyvin vähän uusiin taloihin ja vanhoistakin se häviää muutaman tuhannen vuosivauhdilla. Suurin syy lienee öljyn hinnan volatiilisuus, jonka puitteissa on vaikea ennakoida kustannuksia. Juuri nyt öljy on halpaa, mutta se on välillä ollut hinnaltaan moninkertainen nykytasoon. Koska lämmitysöljy ostetaan bulkkina, se on myös rahoitusmielessä hankala hallita kun saa suuria laskuja kerralla.

Öljyn eräs ongelma on myös järjestelmän monimutkaisuus. Öljy edellyttää vesikiertoista lämmitystä, joka on kallis rakentaa ja sillä on erinäisiä vuotoriskejä. Uusiin taloihin ei kannata alkaa vetämään vesiputkia ympäri taloa. Vesikiertoinen lämmitys ei myöskään ole kovin joustava lämmityksen säädön ja lämmön kohdennuksen osalta.

Epäilen, että nämä tekijät ovat luontaisesti siirtäneet lämmityksen pois öljystä kohti erinäisiä sähköön perustuvia järjestelmiä ihan riippumatta vihreiden ekosekoilusta.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 116
 • Liked: 3687
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2827 : 03.07.2020, 14:07:40 »
Suomen asukastiheys ei riitä käytännössä Helsinkiä lukuunottamatta kaupalliselle joukkoliikenteelle. Piste. Miljoonia ja miljoonia yhteisiä veroeuroja kaadetaan tyhjänpäiväisten bussilinjojen ja kaupunkiliikenteen ylläpitoon. Käytännössä käyttöasteet ovat keskimäärin surkean ja olemattoman välillä muuten kuin ns. ruuhkahetkinä, jolloin koululaiset kulkevat. Normaalijärkinen ihminen pystyy tämän hahmottamaan, jos ottaa kaupungin asemakaavan käteen ja alkaa kalkuteeraamaan neliökilometrejä ja asuntotyyppejä. Näissä laajalle levinneissä matalissa kaupungeissa henkilöauto on käytännössä välttämätön, jos haluaa käydä joskus jossain tai harrastaa muuta kuin hyötyliikuntaa. Sumean logiikan kutsutaksi tai vastaava koneoppiva järjestelmä voisi olla äärimmäisen tehokas käytännön ratkaisu joukkoliikenteeseen. Järjestelmällä tulisi olla tieto, että mistä osoitteesta minne olisi päästävä ja milloin olisi viimeistään oltava perillä ja se päivittäisi lähtöajankohtaa asiakkaalle mahdollisimman reaaliaikaisesti. Kaikki julkiset asioinnit olisi mahdollista viedä järjestelmään heti ja tällä voitaisiin säästää paljon julkisissa kuluissa ja julkisen sektorin taksikuluissa. Heikoin lenkki tässäkin järjestelmässä varmasti olisi se asiakas, mutta käytettävyyden pitäisi olla priimaa (kuten se julkisissa järjestelmissä aina onkin (vrt. Kelan-palvelut, Vero.fi, VR, Sähköinen äänestys, ID-kortti ja monet muut suunnittelun kukkaset).
 Nykyinen linja-autoliikenne ei luonnollisesti saastuta yhtään, kun bussikuski yksin ajelee täysikokoisella bussilla.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 062
 • Liked: 6107
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2828 : 03.07.2020, 14:11:54 »
Öljylämmitystä asennetaan hyvin vähän uusiin taloihin ja vanhoistakin se häviää muutaman tuhannen vuosivauhdilla. Suurin syy lienee öljyn hinnan volatiilisuus, jonka puitteissa on vaikea ennakoida kustannuksia. Juuri nyt öljy on halpaa, mutta se on välillä ollut hinnaltaan moninkertainen nykytasoon. Koska lämmitysöljy ostetaan bulkkina, se on myös rahoitusmielessä hankala hallita kun saa suuria laskuja kerralla.

Öljyn eräs ongelma on myös järjestelmän monimutkaisuus. Öljy edellyttää vesikiertoista lämmitystä, joka on kallis rakentaa ja sillä on erinäisiä vuotoriskejä. Uusiin taloihin ei kannata alkaa vetämään vesiputkia ympäri taloa. Vesikiertoinen lämmitys ei myöskään ole kovin joustava lämmityksen säädön ja lämmön kohdennuksen osalta.

Keskikokoinen omakotitalo kuluttaa noin 1000 litraa lämmitysöljyä, eli jos vain arvonlisäverolla verotettu öljy maksaa noin euron litra, on vuotuinen lämmityskulu noin tonnin verran.

Maalämpö tarvitsee myös vesikiertoisen lämmityksen, mitenkään muuten tätä ei ymmärtääkseni saa kunnolla toteutettua.

Vesikiertoinen lämmitys on huolellisesti toteutettuna varsin kestävä, kestoikäolettama on yli 80 vuotta, eivätkä lämmitysputket ole useinkaan vuotaneet kuten vesijohdot, sillä putkiston paine on paljon alhaisempi. Lämmityskierrossa ei myöskään pitäisi olla ilmaa, joten korroosio ei etene putkissa.

Hyvin monissa taloissa on myös sähkölämmitys toteutettu vesikiertoisena ja varaavana, jolloin sähköllä lämmitetty vesi kiertää pattereissa.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 317
 • Liked: 4663
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2829 : 03.07.2020, 14:12:14 »
Miten tuo öljylämmityksen kieltäminen käytännössä menisi? Öljyn myynti omakotitaloille tehtäisiin laittomaksi?

Esimerkiksi säätämällä lämmitysöljylle 20 kertainen vero muihin vaihtoehtoihin nähden. Näin tehtiin 90-luvulla liikennekäyttöön nestekaasun kohdalla. Kaikkialla muualla Euroopassa ja Venäjällä on nestekaasu liikennekaasuna, mutta se oli valtiolle liian halpaa verotusellisesti.
Monelle ulkomaiselle autoturistille tulee yllätyksenä, ettei Suomessa ole nestekaasun jakeluasemia ollenkaan, paitsi ulkomaisille rekoille parissa satamassa.
Noh, kulkevathan nestekaasuhenkilöautot myös bensallakin. :-\'


eihän se taida onnistua tupaöljyn kanssa kun voi siirtyä käyttämään dieseliä tai moottoripolttoöljyä ja niilläkin lämmittää nyt halvemmalla kuin sähköllä.

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 074
 • Liked: 5963
 • The sloganist
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2830 : 03.07.2020, 14:12:53 »
Pysykäähän aiheessa. Alkaa lipsumaan taas päin persausta.
Iudex illius ero

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 211
 • Liked: 43267
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2831 : 03.07.2020, 14:22:27 »
Hallituksen marieantoinettemainen käsien levittely, että mitäs ette asu miljoona-asunnossa Punavuoressa vaan pikkukaupungissa/haja-asutusalueella/lähiössä osoittaa empatian ja ymmärryksen puutteen.

Eniten tämä Helsingin Hämeentien muuttaminen pyörätieksi - ja yleinen autovastaisuus - ottaa päähän niitä, jotka asuvat keskustassa, mutta tarvitsevat autoa työnsä ja vapaa-aikansa vuoksi. Melko marginaalinen ryhmä kooltaan, kylläkin, myönnän. Mutta sitä mukaan kun bussivuoroja karsitaan, mökille tulee yhä mahdottomammaksi päästä ilman autoa. Se 3 kilsan kävely kamojen kanssa ei koskaan ollut ongelma. Mutta nyt se 33 kilsan kävely olisi, kun sitä normivuoroa ei enää ajeta.

Tiedän, että tämä avautumiseni on hyvin pientä sen rinnalla mitä maaseudulla joudutaan kokemaan. Pointtini onkin se, että "punavuorelaisetkin" (emme kylläkään ole enää aikoihin asuneet Viiskulmassa) kärsivät näistä Sanna Marinin hallituksen älyvapaista ideoista.

Ja Helsingin punavihreiden päättäjien älyvapaista ideoista, jotka eivät ole punaista tai vihreää nähneetkään, vaan niiden sekoitusta.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Riia

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 396
 • Liked: 1511
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2832 : 03.07.2020, 14:26:08 »
En tiedä, onko asiaa vai asian ohi, mutta olenpa eräänkin kerran miettinyt, miksi tämä Marinin hallitus ja Feminismi on ihmeellistä - ketjut ovat erillään. Samaa paskaa molemmat. Siis ei kommentointien takia, päinvastoin, mutta Marinin hallitus näköjään tarkoittaa, että feminismiä tunkee eetteriin joka tuutista. Ihan kuin feminismi = tasa-arvo.

Vaikka olen itse nainen, ei vaan jaksa käsittää ja kuunnella tuota, ei niin millään. En ole edes feministi, vielä vähemmän "nyky-feministi".

insinörtti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 202
 • Liked: 1329
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2833 : 03.07.2020, 14:28:09 »
Jos 200 000 taloutta lämmittää öljyllä talvella, silloin tuon korvaamiseksi tarvitaan jotakin muuta lämmitystehoa noin 2000 megawattia - todennäköisimmin otetaan verkosta sähköä, ja juuri silloin kun sähkönkulutus on muutenkin suurimmillaan.

Tuollaiseen sähköntarpeen lisääntymiseen ei pystytä kovin helposti vastaamaan, eikä edes oikein nykyiseenkään. Käytännössä muutoksen pitäisi siis olla sellainen, ettei öljylämmitystalouden sähkönkulutus kasva. Se taas ei oikein onnistu kuin puulämmityksellä, jota vastustetaan yhtä kiivaasti ja joka ei välttämättä muutenkaan kaikille sovellu koska se vaatii hiukan työtä ja sitoutumista.

Ei tuohon oikeasti ole muuta heti toteutettavaa ratkaisua kuin rakennella massiivisia lämpövarastoja kotitalouksiin ja lämmittää niitä sattumasähköllä silloin kun sähköä sattuu paljon tulemaan, tai käyttää nykyisissä polttimissa jotakin muuta kuin fossiilista polttonestettä. Jälkimmäinen nostaisi polttoöljyn hintaa muutaman kymmenen senttiä litralta, mutta ei vaatisi kotitalouksilta käytännössä mitään investointeja.

Ja vaatimusten pitäisi tietenkin koskea närpiöläisiä kasvihuoneita siinä missä mökinmummojakin, jos fossiiliperäisen lämmitysöljyn kulutusta oikeasti halutaan vähentää.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 211
 • Liked: 43267
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2834 : 03.07.2020, 14:36:52 »
Oikeastaan voisi sanoa, että valtio jopa halusi ihmisten lämmittävän silloin joskus öljyllä, eli taloihin jopa haluttiin valittavan lämmitysmuodoksi öljylämmitys.

Telkkarissa oli kampanja "öljylämmitys on oikein" tms. Jotkut lammasvarkaat sitä mainostivat.

Nyt sitten "öljylämmitys on väärin".
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 036
 • Liked: 22838
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2835 : 03.07.2020, 15:17:01 »
1960-luvun lopulla korvattiin hiilikattiloita sähkövaraajilla, öljykattiloilla ja kaukolämmöllä, nyt on hakekattiloita, jotain hybridisysteemejä, maalämpöä jne. Kuka arvaa mikä on seuraavana bolševikkien likvidointilistalla?

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 474
 • Liked: 25151
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2836 : 03.07.2020, 15:24:35 »
Missä muuten on lähde tälle netissä jo vuosia kiertäneelle huhulle puulämmitteisten saunojen kieltämisestä?  kun se nyt vaan ei pidä paikkaansa.  Mitään tuollaista kieltoa ei ole tulossa.
Muistaakseni joskus tuollaista esitettiin ja esittäjät todennäköisesti vihreitä. Se savu oli jotenkin turmiollista ja uhkasi maailmaa tuholta. Kukaan ei toistaiseksi ole uskaltanut lähteä asiaa laiksi ajamaan. Siitä en mänisi vetoa lyömään etteikä moinen kielto voisi tulla.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 930
 • Liked: 5980
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2837 : 03.07.2020, 15:24:44 »
Hallituksella on "kaikki heti nyt" asenne. Sähköautot pitäisi olla kaikilla, lämmittää pitäisi sillä millä vihersekoilijat määrää. Porukkaa pitäisi ottaa lisää ulkomailta ja kulut kasvavat koko ajan. Tältä valtiolta loppuu aika nopeasti paukut tässä vauhdissa. Ja maksajana ovat vielä ne joita potkitaan kaikkein eniten.
I am not an employee of HP but I am an engineer @ HP Partner and I am share my knowledge from my own time.

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 272
 • Liked: 707
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2838 : 03.07.2020, 15:35:41 »
Hallituksella on "kaikki heti nyt" asenne. Sähköautot pitäisi olla kaikilla, lämmittää pitäisi sillä millä vihersekoilijat määrää. Porukkaa pitäisi ottaa lisää ulkomailta ja kulut kasvavat koko ajan. Tältä valtiolta loppuu aika nopeasti paukut tässä vauhdissa. Ja maksajana ovat vielä ne joita potkitaan kaikkein eniten.

Toisella kädellä jaetaan rahaa ja toisella kädellä estetään verotulojen tienaaminen valtiolle. Esimerkiksi metsäteollisuuden toiminnan vaikeuttaminen  tietää
valtion  verotulojen pienenemistä. Sitä toimintaa yritetään estää jos jonkinlaisella kieroilulla, tässä yksi esimerkki:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6656

https://www.metsalehti.fi/uutiset/kansalaisaloite-suunnitelluista-hakkuista-tulisi-kuuluttaa/

Lainaus
Toukokuun lopussa on alkanut nimien keruu kansalaisaloitteelle, jossa ehdotetaan kuuluttamismenettelyä hakkuiden yhteyteen. Suunnitelluista hakkuista tulisi aloitteen mukaan kuuluttaa kuten muutkin kuntien virallisista kuulutukset, esimerkiksi paikallislehdissä ja kuntien ilmoitustauluilla.

Lisäksi hakkuita harkittaessa tulisi ottaa huomioon samat seikat kuin muussakin maankäytössä ja alueiden käytön suunnittelussa. Kuulluksi tulemisen mahdollisuus tulisi taata kaikille niille, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea. Hakkuiden välittömässä läheisyydessä olevien vapaa-ajan tai vakituisen asuinkiinteistön omistajia tulisi kuulla, myös heidän hyväksyntänsä hakkuille olisi saatava.     

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 320
 • Liked: 18839
 • Blues for Allah
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2839 : 03.07.2020, 15:43:23 »
Ketuttaa ihan helevetisti, että eläkeläisten äänillä vietiin voittoon intersektionaalinen feminismi.
Jos joku jotain sotaveteraaneista tajuaisi, he ovat hylkiöistä viimeisimmellä tasolla uuden ihmispisteutyksen tasolla, mutta yksinhän he ovat ja heiltä viedään rahat tällaisen intersektoniaalisuuden nimissä.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 13533
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2840 : 03.07.2020, 16:27:37 »
Missä muuten on lähde tälle netissä jo vuosia kiertäneelle huhulle puulämmitteisten saunojen kieltämisestä?  kun se nyt vaan ei pidä paikkaansa.  Mitään tuollaista kieltoa ei ole tulossa.

Siittä lukemaan:

https://www.suomenuutiset.fi/immonen-lehto-hallitus-uhkaa-puuttua-puun-pienpolttoon-takoissa-kiukaissa-holhous-huipussaan/

Lainaus
Eduskunnan ympäristövaliokunnassa on aloitettu käsittely Euroopan unionin NEC-päästökattodirektiivin toimeenpanoon liittyvästä hallituksen esityksestä. Esityksellä hallitus kaavailee puuttumista esimerkiksi puun pienpolttoon takoissa ja kiukaissa erityisesti kaupunkitaajamissa.

Ympäristöministeriö mukaan puun pienpolttoon liittyvät toimet tulevat olemaan kansallisen ilmansuojeluohjelman keskiössä. Perussuomalaisten kansanedustajat ja ympäristövaliokunnan jäsenet Olli Immonen ja Rami Lehto eivät esitystä sellaisenaan hyväksy.

– Emme tule hyväksymään esimerkiksi puun pienpolton kieltämistä, kuten esimerkiksi Isossa-Britanniassa on osittain tehty.

Kieltäminen on aivan selvästi vihersosialistien keinovalikoimassa, ja sitä yritetään jossain muodossa ja laajuudessa saada voimaan. Jollain aikataululla. Sitten kun pää on saatu auki, niin kieltäminen jatkuu ja laajenee ajan kanssa. Siitä kieltämisestähän ne aina ne isoimmat kiksinsä saavat. Lisäksi on mielestäni semantiikkaa, eikö kieltämistä ole yhtä lailla kipeä verotus tai pakottaminen asentamaan jotain monen tonnin katalysaattoreita tai muuta vastaavaa. Esimerkki. Ohisalo tässä taannoin iltalehdessä:

Lainaus
Dieselautoa ei viedä keneltäkään

Vihreiden puheenjohtaja tietää, että hänen puoluettaan vastaan käydään stereotypioilla - ikään kuin vihreät veisivät vanhat dieselautot isänniltä ja emänniltä.

Ohisalo osaa itseironisesti hymyillä ennakkoluuloille. Niiden voittamiseksi puolue on julkistanut reilun muutoksen ohjelman.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0763e27d-c5a2-4b0a-b483-1c0515bc883a

Niin, eihän se ole tarkkaan ottaen ole kieltämistä, jos eläkeläispariskunnan -95 SDI Polosta menee tulevaisuudessa vaikkapa 3000e vuodessa dieselveroa ja diesel maksaa 3e litra + ruuhkamaksut ja kilometriverot päälle. Ohisalo voi edelleen hymähdellä stereotypioille ja sanoa, että ei ole viety kenenkään diesel-autoa, eikä kielletty niiden käyttämistä. Vaikutus on vaan ihmisille sama, kuin olisivat kieltäneet.

edit: muotoilu
« Viimeksi muokattu: 03.07.2020, 17:01:43 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 639
 • Liked: 1118
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2841 : 03.07.2020, 16:34:02 »
Hallituksella on "kaikki heti nyt" asenne. Sähköautot pitäisi olla kaikilla, lämmittää pitäisi sillä millä vihersekoilijat määrää. Porukkaa pitäisi ottaa lisää ulkomailta ja kulut kasvavat koko ajan. Tältä valtiolta loppuu aika nopeasti paukut tässä vauhdissa. Ja maksajana ovat vielä ne joita potkitaan kaikkein eniten.

Keskusta on hallituksessa ja sieltähän löytyy esimerkkejä omien bisneksien pakottamisesta paskalakien ja tuulivoimaloiden suhteen. Myös älyliikennettä oli rakentelemassa kepulainen Ollilla J. ja johtavilla virkamiehillä jo firmatkin valmiina joiden kautta näitä vakoilulaitteita olisi myyty.

Rahvaan pitäisi nyt vaihtaa parin tonnin ruostekippo muutamankymmenen tuhannen uuteen sähköautoon ja uusia talonsa lämmitysjärjestelmät mutta mikään pankki ei tuollaisia lainoja myönnä.

Suomessa on nyt omaisuuden uusjako edessä kovempana kuin koskaan aikaisemmin.


Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 475
 • Liked: 14646
 • Kuka jos en minä
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2842 : 03.07.2020, 17:00:41 »
Puhut perinteisestä vasemmistosta. No se on ollut huomattavasti enemmän keskellä kuin nykyinen vasemmisto, mikä kaiken aikaa matkustaa kohti omaa korneriaan. Toki voidaan jakaa porukka myös vastuuttomiin lapsiin ja vastuullisiin aikuisiin, mutta se jo pelkistys, joka toimii vain nyt kun yhteiskunta on polarisoitunut. Ja toisaalta siinä on se vika, että jos puhutaan vastuuttomista lapsista, niin silloin ikään kuin suljetaan silmät siltä ihan puhtaalta ja määrätietoiselta pahantahtoisuudelta, joka äärivasemmistossa asuu.  Se harhainen massapsykoosi nykyvasemmistossa on muodostettu määrätietoisesti valehtemalla ja muokkaamalla totuutta, ja sitä on tehty niistä perinteisen vasemmiston ajoista lähtien.

Lapsi voi olla myös pahantahtoinen, se riippuu kasvatuksesta/kulttuurista/ympäristöstä joka nykyvasemmiston mielipideterrorin ja aivopesun aikana on hirveintä katsottavaa millaisia täysin todellisuudesta vieraantuneita ihmisiä ko yhteiskuntamuoto tuottaa. Lapsi aikuisen ruumiissa on myös vastuussa teoistaan, koska aikuisuus katsotaan sinänsä vastuullisuuden perusteeksi. Syyntakeettomuus ei ole kelvollinen syy hakeutua korkeimmalle johtopallille ja aiheuttaa sieltä mittaamatonta tuhoa, koska kukaan tai mikään ei pakota hakeutumaan vallankäytön ytimiin. Ja pääministeristä alaspäin jokainen on periaatteessa vastuussa omista tekemisistään, jos kohta nykyinen lainkäyttäjä ei näitä vastuuseen teoistaan aseta. Teoreettinen asetelma toki tuo kolmikenttä on, yhtä lailla kuin tuo dualistinen mallini. Maailma aina monimutkaisempi, mutta tuollaisen tarkoitus onkin esittää nykytilanne sellaisena kuin se käytännössä on, ei hakea sitä miten pitäisi olla tai miten sitä korjata.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 965
 • Liked: 9240
 • A pox on both your houses.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2843 : 03.07.2020, 17:25:00 »
Lapsi voi olla myös pahantahtoinen, se riippuu kasvatuksesta/kulttuurista/ympäristöstä joka nykyvasemmiston mielipideterrorin ja aivopesun aikana on hirveintä katsottavaa millaisia täysin todellisuudesta vieraantuneita ihmisiä ko yhteiskuntamuoto tuottaa. Lapsi aikuisen ruumiissa on myös vastuussa teoistaan, koska aikuisuus katsotaan sinänsä vastuullisuuden perusteeksi. Syyntakeettomuus ei ole kelvollinen syy hakeutua korkeimmalle johtopallille ja aiheuttaa sieltä mittaamatonta tuhoa, koska kukaan tai mikään ei pakota hakeutumaan vallankäytön ytimiin. Ja pääministeristä alaspäin jokainen on periaatteessa vastuussa omista tekemisistään,

On tunnettu ilmiö, jossa nuoriso kasaa esteitä junaraiteille, vain nähdäkseen, mitä tapahtuu.

Nyt samankaltaisesta kehityshäiriöstä kärsivä joukkio valtioneuvostossa on repinyt pohjatapin irti valtiolaivasta, ja hitaasta uppoamisesta naatiskellaan, samalla kun pilssipumppumiesten kädet on sidottu.
NOVUS ORDO HOMMARUM

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 744
 • Liked: 4848
 • Kiiltomato loistaa
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2844 : 03.07.2020, 20:59:31 »
Siis pääseekö noi tissit kavalluksesta sillä, että maksaa kavalluksensa aiheuttaman vahingon?

Saanko minäkin anteeksi pimittämäni verot, jos maksankin ne kiltisti, kun jään kiinni? Ei veronkorotusta tms.

Tai jos jään kiinni ylinopeudesta, niin voinko kuitata sen pakittamalla ja ajamalla nopeusrajoituksen mukaan uudelleen?

Tai... anyone?

Lainaus

Kulmuni maksoi kohutun 50 000 euron esiintymiskoulutuksensa: ”Sain lainan järjestymään”


Entinen valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) kertoo Facebookissa maksaneensa yli 50 000 euron esiintymiskoulutuksensa velkarahalla.

Keskustan puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä kesäkuun alussa hänen esiintymiskoulutuksesta nousseen kohun vuoksi.

Kulmuni ilmoitti tuolloin maksavansa valtiolle takaisin omista rahoistaan hänen yli 50 000 euron esiintymiskoulutuksen.

Iltalehti uutisoi keskiviikkona, että Kulmuni ei ole maksanut koulutusrahoja takaisin.

Tänään perjantaina Kulmuni kirjoitti Facebookissa hoitaneensa omaehtoisen velkansa valtiolle.

– Olen tänään aiemman ilmoitukseni mukaisesti ja ilman oikeudellista velvollisuutta maksanut esiintymiskoulutuksiini liittyviä laskuja vastaavan summan työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön tileille. Tein maksun heti, kun sain maksua varten ottamani henkilökohtaisen lainan järjestymään sekä tarkat maksuohjeet, Kulmuni kirjoitti.


Loput linkistä. Mun mielestä tämä ei nyt mene lain hengen mukaan  >:(

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5c6f40ad-0718-40dd-8e82-3a402cf97ca4
Auringonvalo tappoi virukset?

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 155
 • Liked: 18035
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2845 : 03.07.2020, 21:06:15 »
Me olemme hiilipohjainen elämänmuoto, itse asiassa melkein kaikki elämä maapallolla. Että vähennä se yhtälöstä, neutraali.
E: jotain
« Viimeksi muokattu: 03.07.2020, 21:15:38 kirjoittanut MW »

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 191
 • Liked: 6849
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2846 : 04.07.2020, 00:37:22 »
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/254656


Lainaus
Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja


Suomalaiset luottavat Sanna Marinin (sd.) hallituksen kykyyn hoitaa maan asioita paremmin kuin Antti Rinteen (sd.) ja Juha Sipilän (kesk.) hallituksien, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus.

Yli puolet vastaajista ei usko, että Marinin hallitus hajoaisi ennen seuraavia tavanomaisia eduskuntavaaleja. Hallituksen ennenaikaiseen hajoamiseen uskoo 23 prosenttia vastaajista.

Hallituspuolueiden kannattajista 85 prosenttia ja opposition kannattajista lähes kolmannes arvioi hallituksen kyvyn hyväksi.

Vaikuttuneimpia Marinin hallituksen kyvyistä olivat SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden tukijat. Näiden puolueiden tukijoista yli 90 prosenttia arvioi hallituksen toiminnan onnistuneeksi. Keskustan tukijoista kaksi kolmasosaa piti hallituksen kykyä hoitaa maan asioita hyvänä.

Luotan ilmanmuuta Sanna Marinin hallitukseen enemmän kuin Rinteen ja Sipilän hallitukseen. Enemmän kuin kaikkiin tätä edeltäneisiin hallituksiin yhteensä. Sannan hallitus on juuri nyt puhdasta kultaa. Tekee juuri niin kuin voi odottaa, mutta, ei kuitenkaan riko venettä.
Antakaas kun avaan vielä lisää. Ajatellaan, että meillä olisi juuri nyt PS vetoinen hallitus.
- Erkki Tuomiojan johdolla BLM banderollit liehuisi jo kolmatta viikkoa ympäri maata. MEILLÄ ON UNELMA potenssiin vittu tuhat. Täysi vallankumoushärdelli päällä. Kyrvät täydessä seisokissa otsassa ja edessä, Suomen punikit näyttäisi maailmalle miten vallankumous oikein tehdään.

Nyt, me vaan tässä mennään suvannossa. Antaa maailmaan mennä.
Veloista, joita meidän kauniit neitoset ottaa kuin pikavippejä, päästään eroon ilmoittamalla, että Suomen euroon siirtyminen tapahtui petoksella, ja se mitätöi kaikki velvoitteemme.

Ei mulla muuta.

Edit.

Koko eurosysteemi toimii tällä hetkellä pelkän petoksen varassa, sitä se on tietty ollut alusta asti, mutta sillä ei ole väliä. Koko maailmantalous toimii samalla tavalla pelkän petoksen varassa. Rehellisen leikkiminen, sellaisessa pelissä, on itseään päähän ampumista. Kylmä fakta.
Vaikkakin, rehellinen maailmantalous, joka toimii tavallisten ihmisten toimieliaisuuden varassa (markkinatalous) tulee olla tavoite, se ei voi olla este nykyiselle. Nykyinen peli on likaista. Likaisista hommista pääsee eroon, tekemällä likaisia hommia (sotimisesta pääsee eroon sotimalla).
En ehdota mitään muuta kuin, että annetaan Sanna Marinin pumpata niin paljon kuin pystyy velkoja, jotka me vaan sitten mitätöidään ilmoittamalla koko europaskan olleen petoksella tehty homma, ja nämä naiset oli vain alttiita rahamiesten houkutteluihin, nyyh sniif, ja jos jollain on jotain sanottavaa me ammutaan kovilla.

This is the name of the game.
-->Play the game.

Edit 2.

Joo, Suomen maine on tähän mennessä ollut täysin tahraton. Kaikesta on pidetty kiinni, velat maksettu just, eikä melkein. Ulkoinen maine on tahraton. Entä sisäinen? Minkälaisen hinnan suomalaiset tavikset on maksaneet tästä perfektionismista ja puritanismista? Aika kammottavaa katsottavaa. Kun oikein läheltä näkee.
Italiassa, espanjassa, ranskassa.. ymmärretään se, että valtio ei ole kaikki kaikessa, vaan valtion muodostavat ihmiset. Sen takia siellä valde kärsii, ihmiset ei niinkään. Suomessa ihmiset kärsii, Valde ei koskaan.

Knock knock?
Who's there?
Truth.
« Viimeksi muokattu: 04.07.2020, 01:33:30 kirjoittanut Risto A. »
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

haermae

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 434
 • Liked: 265
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2847 : 04.07.2020, 10:19:06 »
Näin.
Öljylämmitystä asennetaan hyvin vähän uusiin taloihin ja vanhoistakin se häviää muutaman tuhannen vuosivauhdilla. Suurin syy lienee öljyn hinnan volatiilisuus, jonka puitteissa on vaikea ennakoida kustannuksia. Juuri nyt öljy on halpaa, mutta se on välillä ollut hinnaltaan moninkertainen nykytasoon. Koska lämmitysöljy ostetaan bulkkina, se on myös rahoitusmielessä hankala hallita kun saa suuria laskuja kerralla.

Minimi toimituserä ilman pientoimituslisää taitaa olla 1000 litraa, jolle tulee jo hintaa ~1000 euroa. Vuoden öljyt kannattaa ottaa kerralla, koska joka erästä menee toimitusmaksu. Isoja kertalaskuja tosiaan napsahtelee.

Lainaus
Öljyn eräs ongelma on myös järjestelmän monimutkaisuus. Öljy edellyttää vesikiertoista lämmitystä, joka on kallis rakentaa ja sillä on erinäisiä vuotoriskejä. Uusiin taloihin ei kannata alkaa vetämään vesiputkia ympäri taloa. Vesikiertoinen lämmitys ei myöskään ole kovin joustava lämmityksen säädön ja lämmön kohdennuksen osalta.

Yllä vesikiertoisesta lämmityksestä kirjoitettu ei pidä paikkaansa.

Nykyään putkia ei asenneta rakenteisiin ilman suojaputkea, joten vaikka vuotoja tulisi, ne havaitaan heti. Verkoston matalan paineen (alle 1 bar) takia mahdolliset vuodot ovat tihkuvuotoja. Suljetun verkoston paine laskee vuodossa nopeasti nollaan jonka jälkeen vuoto pienenee tihkuakin vähäisemmäksi. Lämmitysverkoston vuodot ovat myös käsittääkseni suht. harvinaisia.
Vrt. esim. 6 barin paineinen käyttövesiverkosto, jossa esim. auki jätetyn pesukonehan ja letkun liitoksen pettäessä vesi lentää kaaressa niin kauan kunnes joku sulkee hanan. Vesivahingot syntyvät käyttövesivuodoista, ei lämmitysverkoston vuodoista.

Oikein suunnitellun ja rakennetun järjestelmän säädettävyydessä ei ole nykyään mitään ongelmia. Huonekohtainen säätö on mahdollista.
Itse valitsisin vesikiertoisen lattialämmityksen (ja IV-koneen jossa jälkilämmitys vesipatterilla). Kaukolämmön toimitusalueella lämmönlähteeksi tietenkin kaukolämpö. Muualla maalämpö (tai puu jos on omaa metsää ja aikaa&halua askarrella). Puupelletti kuuluu myös olevan nykyään kilpailukykyinen, ja mahdollistaa automaation.

Vesikiertoisen asennus maksaa enemmän kuin sähkölämmitys, mutta on käytössä halvempi.
Ja, muistaakseni ja musta tuntuu: sähkölämmityksellä on "rangaistuskerroin" rakennuksen energialuokitusta laskettaessa. Eli tuon kertoimen joutuu kompensoimaan käyttämällä kalliimpia rakenneratkaisuja, jotta saisi saman luokituksen kuin vaikka kaukolämmöllä.

Sen jälkeen kun sähkön siirtomaksu keksittiin, on mielestäni ollut kyseenalaista rakentaa mitään sähkölämmitteistä. Siirtomaksun korotuksille näyttää vain taivas olevan rajana. Itsellä menee käyttösähkön laskusta jo ~2/3 osuus siirtoon.

Ylläoleva on OK-taloista. Isompia kiinteistöjä ei tietääkseni rakenneta sähkölämmitykselle. No ehkä joku pikku rivari voi olla sähkölämmitteinen, jos ei ole kaukolämpöä saatavilla.

Lainaus
Epäilen, että nämä tekijät ovat luontaisesti siirtäneet lämmityksen pois öljystä kohti erinäisiä sähköön perustuvia järjestelmiä ihan riippumatta vihreiden ekosekoilusta.

Pääsyy lienee se, että öljylämmitys on kallista puuhaa. Ainakin maalämpöön on siirrytty, koska samaa lämmitysverkostoa voi käyttää edelleen. Patterit voi joutua vaihtamaan tehokkaampiin.
Sähköä kyllä tarvitaan kaikissa järjestelmissä, pumppujen, venttiilien, automatiikan jne. ohjaukseen.

Tagit: