Kirjoittaja Aihe: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg  (Luettu 680811 kertaa)

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 697
 • Liked: 60144
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4530 : 06.09.2022, 20:49:05 »
Lainaus
− Koen kauheaa ristiriitaa tästä. Haluaisin vähentää lentämistä ja löytää Suomestakin paikan, jossa pystyn rauhoittumaan. Mutta fakta on se, etten pysty täällä esimerkiksi lukemaan yhden yhtä kirjaa. Matkoilla luen niitä paljon ja pystyn pitämään netin kiinni monta päivää.

Tervemenoa Vätsärin erämaahan. Ei tarvitse lentää- ja on ihme- jollei kirja jos toinenkin siellä taitu ilman häiriöitä. Ja toinen etu on se- ettei tarvitse pitää nettiä kiinni. Se on siellä kiinni, tahtoi tai ei.

On se kumma- että joku edes kehtaa ulista tämänkaltaista paskaa. Tyhmyyden täytyy olla sisäsyntyistä monessa kohdin.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko
"EU-jäsenyyteen on sisäänrakennettu kansallisvaltioiden tuhomekanismi..." - Sivulause

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 178
 • Liked: 39010
 • Ego sum Spartacus
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4531 : 07.09.2022, 12:27:06 »
Lainaus

Thunberg toruu ruotsalaispoliitikkoja ilmastokriisin unohtamisesta vaaliohjelmassa

X

Thunbergin mukaan ilmastokriisi on kadonnut poliitikkojen puheista kokonaan. Thunberg tuomitsee ruotsalaispoliitikot, jotka käsittelevät ilmastokriisiä etäisenä ongelmana, ikään kuin se ei uhkaisi maailmaa.

Thunbergin mukaan esimerkkejä ilmastokriisin tuhoisista vaikutuksista on näkyvissä koko ajan.


https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-105333

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 097
 • Liked: 106729
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4532 : 07.09.2022, 12:38:52 »
Lainaus
Greta Thunberg says Swedish politicians ignoring climate crisis as election nears

- Sweden's politicians are ignoring the climate crisis in the run-up to the election on Sept. 11 and treating it as if it were just a problem rather than a life-or-death threat, activist Greta Thunberg said.

The war in Ukraine and the ongoing energy crisis, which has seen power prices soar, are dominating the headlines with just a week to go before the vote while welfare, schools and gang crime also head the list of voter concerns.

Thunberg, whose Friday protests outside Sweden's parliament years ago turned into a global youth movement demanding action on climate change, said the issue had been "pretty much non-existent", during the campaign.

"We have been completely been focusing on other things," she told Reuters.

She said politicians and the media had "chosen not to communicate that so many of the crises that we are experiencing now are very closely interlinked".
...
Reuters 6.9.2022

Greta Thunberg on harhainen, jos uskoo, että ilmastonmuutos on ruotsalaisille elämän ja kuoleman kysymys, johon he voivat vaikuttaa ilmastopolitiikalla. Sikäläinen energiapolitiikka voi ensi talvena ollakin. Maahanmuuttopolitiikka on jo.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 719
 • Liked: 3392
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4533 : 08.09.2022, 17:30:24 »
Pohjoismaiden neuvoston valiokunnassa äänestettiin nuorten ilmastoneuvostojen perustamisen puolesta.
Sebastian Tynkkynen jatkaa.

https://www.facebook.com/officialsebastiantynkkynen/posts/pfbid0KBYWMo5xVgDJNi5jX4yHB5DXfwC47rHZ9bYp96n62UdKVpScx5xBopAXg6tKFtiql

Lainaus käyttäjältä: ST
Suomen Keskusta äänesti Greta Thungbergin ja Elokapinan vaatimien nuorten ilmastoneuvostojen perustamisen puolesta.

Jos ei maaseudun tyhjentäminen ja maatalouden kannattavuuskriisi ole tarpeeksi pitkällä, niin tällaiset paniikkikuorot saadessaan virallisen aseman kiihdyttävät väärää kehitystä entisestään.
On vaikea ymmärtää, miksi Keskusta jatkuvasti ampuu omaan jalkaansa.

Hävisimme äänestyksen täällä Islannissa Pohjoismaiden neuvoston valiokunnassa äänin 9-5. PS, Ruotsidemokraatit, Norjan edistyspuolue ja konservatiivit äänestimme yhdessä vastaan. Keskusta sen sijaan hyppäsi vihervasemmiston ja demarien kelkkaan.

Jos ehdotus etenee ja Pohjoismaissa aletaan vaatia näiden kansallisten nuorten biodiversiteetti- ja ilmastoneuvostojen perustamista, niin ainakin Suomen kohdalla tämä ei tule olemaan läpihuutojuttu.
Yksi ehdotuksen käsittämättömimmista aivopieruista oli se, että nämä kansalaisten vaaleilla valitsemattomat oikeamielisten neuvostot saisivat ohituskaistan päätöksentekoon: heidän tuotoksensa velvotettaisiin käsittelemään päätöksenteossa.


Suomessa ei ole yhtäkään kerhoa, ryhmää tai yhteisöä, joka asioita esittäessään pystyisi velvoittamaan eduskuntaa tai hallitusta käsittelemään asiansa. Oikeusvaltiossa ei yksinkertaisesti toimita näin ja tätä toin esille omassa puheenvuorossani asian käsittelyssä.

Valta kuuluu Suomessa kansalle ja he voivat vaaleissa asettua ehdolle saadakseen tuen omalle asialleen. Niin olen minäkin tehnyt. Prosessi on oikeudenmukainen kaikille.
Kun haluan vaikuttaa vastuullisempaan maahanmuuttopolitiikkaan, en minä voi eduskunnan ulkopuolelta huudella, että teidän pitää nyt ajaa tällaisia asioita, vaan minun on itse oltava ehdolla ja saatava tuki kansalta edistämilleni asioille.

Itse asiassa tämä Keskustan siunaama ehdotus meni vielä pidemmälle Elokapinan omasta vaatimuksesta. Heidän visionsahan oli se, että perustettaisiin uusi instanssi, kansalaisfoorumi, jossa olisi kaikenikäisiä linjaamassa ilmastopolitiikkaa ja tekemässä ehdotuksia. Nyt äänestimme ilmastoneuvostosta, johon olisi asiaa vain nuorilla - tämä pelaa täydellisesti Elokapinan pussiin, sillä kun olen kaduilla tuota liikettä seurannut ja striimannut, voin todeta, että tuo huutosakki koostuu lähinnä vain nuorista.

He huutavat kaduilla naiiveja taloutta ja järkevää ilmastopolitiikaa murskaavia lauseitaan. Tuolle porukalle ei tule institutionalisoida mitään valtaa, vaan heidän tulee samalla tavalla muiden kanssa asettua ehdolle. Jos heidän älyttömät ideansa eivät kansaan vetoa, niin se on heidän ongelmansa - mitään ohituskaistaa heille tule luoda.
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 825
 • Liked: 65645
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4534 : 08.09.2022, 18:17:10 »
Lainaus
... mitään ohituskaistaa heille tule luoda.

Ohituskaista olisi perustuslain vastainen. Mutta eiköhän tähänkin taas keksitä jokin hyväksyttävä peruste. Ei lain hengen ja kirjaimen rikkominen ole ennenkään kovin monia kansanedustajia haitannut.

Lainaus
2 luku Perusoikeudet, 6 § Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2022, 18:20:17 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 097
 • Liked: 106729
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4535 : 10.09.2022, 18:52:09 »
Eilisissä Ylen ruotsinkielisissä tv-uutisissa juttua vaaleihin liittyvästä FFF-ilmastomarssista (mm. "Skit på dig Jimmie"-kyltti), ja olihan siellä Gretakin huutamassa.

Kiinnitti huomiota toimittaja Marianne Sundholmin esittämä monella tavalla tolkuton väite, jonka mukaan vain yhdellä Ruotsin kahdeksasta eduskuntapuolueesta eli Ruotsin vihreillä on sellainen ilmastopolitiikka, joka on ilmastotieteen mukainen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

tavallinen jantteri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 452
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4536 : 11.09.2022, 10:41:03 »

Kiinnitti huomiota toimittaja Marianne Sundholmin esittämä monella tavalla tolkuton väite, jonka mukaan vain yhdellä Ruotsin kahdeksasta eduskuntapuolueesta eli Ruotsin vihreillä on sellainen ilmastopolitiikka, joka on ilmastotieteen mukainen.


Voi pitää hyvinkin paikkansa. Huomaa se hiuksen hieno ero: tiede - ilmastotiede.
Se ettei muiden puolueiden ilmastopolitiikka ole 'ilmastotieteen' mukainen ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi tieteen mukainen.
"We're using the law to keep justice away!"

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 511
 • Liked: 23563
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4537 : 11.09.2022, 11:12:00 »
"Ilmastotiede" on jälleen sitä uus'sanastoa jonka sisältö vastaa kulloiseenkin kysyntään ja jolla siten ei ole pysyvää merkitystä.
Sanalla "tiede" on pysyvä merkitys joten sen käyttämistä vältellään sellaisenaan.

Uus'sanasto on siitä kätevää ettei tarvitse edes valehdella kun ei ole mitään mistä valehdella.
"Puhutaan paljon mutta ei sanota mitään".
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 825
 • Liked: 65645
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4538 : 22.09.2022, 13:05:31 »
Matias Turkkila
#Vihreäsiirtymä'ä puskevat eteenpäin ihmiset, joilla on uskonnossa kymppi ja fysiikassa nelonen.

80% twiittin vastanneista on eri mieltä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 726
 • Liked: 5318
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4539 : 22.09.2022, 13:56:20 »
Matias Turkkila
#Vihreäsiirtymä'ä puskevat eteenpäin ihmiset, joilla on uskonnossa kymppi ja fysiikassa nelonen.

80% twiittin vastanneista on eri mieltä.

Paskanruskea siirtymä on taas kerran tyhmille ja tyhmää leikkiville yksi keino ylentää itsensä, olla muka ajan hermolla ja fiksumpi kuin juntit. Ihan jokainen ihminen tiesi etukäteen ja tietää, että Saksan Energiewende teki Saksasta vain ja ainoastaan jättimäisen energianostajan, joka on mahdollisimman riippuvainen myyjän hyvästä tahdosta toimittaa energiaa ja olla ottamatta viimeistä hintaa. Ihan sama on Suomen vihreä siirtymän kanssa.  Kyse on opportunismista, tyhmän leikkimisestä, ihan oikeasta tyhmyydestä tai näiden yhdistelmästä.

Ihan turha selittää, kuinka teollisuuskin on mukana. On tietysti, koska luvassa on tukia sekä lain ja määräyksin synnytettyjä ”markkinoita,” jotka eivät siis ole oikeasta tarpeesta tai kehityksestä tulleita ja tulevia vaan pakotettuja.

Pankaa tämä samaan raamiin aikanaan kaikkialla ylistetyn Cleantech Finlandin kanssa. Kaikki oli muka cleantechia. Jopa parjattu metsäteollisuus, joka yhtäkkiä kelpasikin biotuotetehtaina ja puhtaan energian tuottajina. Sellua on keitelty toistasataa vuotta ja mustalipeää poltettu pitkään. Tätä toimintaa on kaikenlaisen vihreyden nimissä vastustettu vuosikymmeniä ja yhtäkkiä sekin haluttiin osaksi Suomen cleantech klusteria. Jyrki Katainen julisti vuonna 2012 Suomen olevan tunnettu globaali cleantechin supervalta vuoteen 2020 mennessä. Aika hiljaista on ollut…

Vihreää siirtymää puolustaa löysää rahaa tai poliittista pääomaa haluavat opportunistit, aidosti tyhmät ja itsekkäät tyhmää leikkivät Hyvän Ihmisen statusta havittelevat, joille vain tämän päivän oma julkisuuskuva merkitsee ihmisten ja luonnon tulevan hyvinvoinnin ollessa yhdentekevää.

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 963
 • Liked: 7166
 • Dirty white boy
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4540 : 22.09.2022, 17:14:29 »
Tämäkin on hehkutuksesta päätellen cleantechiä.

Lainaus
Legendaarinen höyrylaiva Tarjanne palaa kulkemaan koivuhalkojen voimin lähes 60 vuoden jälkeen

Pitkää reittiä ajavan höyrylaivan paluu biopolttoaineeseen on harvinainen tapaus.

Tampereen Näsijärvellä seilaava sisävesiristeilijä S/S Tarjanne kulkee ensi kesästä lähtien kotimaisen biopolttoaineen voimin.

———

– Aluksen kattila tullaan uusimaan alkuperäiseen muotoonsa ja kaudesta 2023 alkaen Tarjanne kulkeekin Tampere–Virrat väliä koivuhaloilla. Tätä polttoainetta saadaan suoraan kotimaasta ja nostaapa halkojen lastaus myös laivahenkilöstön lihaskuntoa, facebook-päivityksessä iloitaan.

———
yle.fi 22.9.2022

Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että minäkin pelastan maapallon lämmittämällä taloa biopolttoaineella, mutta ylellä siitä aiheesta julkaistujen kirjoitusten negatiivisesta asenteesta päätellen se on ihan eri asia. Kuten omakotitalon sähkölämmitys vs. sähköauto…
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 028
 • Liked: 25274
 • Blues for Allah
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4541 : 22.09.2022, 17:40:16 »
Niin. Kyllähän se puu on kasvussaan sitonut itseensä aivan yhtä paljon hiilidioksidia kuin palamisessaan vapauttaa sitä. Pahin mahdollinen vaihtoehto on, että jätämme puun mätänemään metsään, sillä mädäntyessään se vapauttaa täysin saman määrän hiilidioksidia kuin palaessaan jossain hyödyllisessä paikassa. ;)
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 825
 • Liked: 65645
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4542 : 22.09.2022, 17:48:18 »
Niin. Kyllähän se puu on kasvussaan sitonut itseensä aivan yhtä paljon hiilidioksidia kuin palamisessaan vapauttaa sitä. Pahin mahdollinen vaihtoehto on, että jätämme puun mätänemään metsään, sillä mädäntyessään se vapauttaa täysin saman määrän hiilidioksidia kuin palaessaan jossain hyödyllisessä paikassa. ;)

Sivuhuomautus: eläimet tarvitsevat luonnollista metsää, jossa puut mätenevät omia aikojaan. Se johtaisi aitoon monimuotoisuuteen ja olisi sellaista vihreyttä, jota monet luonnon ystävät arvostaisivat. Hiilidioksiidiajattelu tuhoaa luonnon monimuotoisuutta.
« Viimeksi muokattu: 22.09.2022, 17:50:47 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 178
 • Liked: 39010
 • Ego sum Spartacus
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4543 : 24.09.2022, 13:44:54 »
Minä yritin omalta osaltani ylläpitää biodiversiteettiä omistamillani kiinteistöillä tässä viherpunikkien hirmuhallitsemassa kaupungissa ja sain rakennusvirastolta ukaaseja siivottomasta tontista.

Paska kaupunki
https://www.youtube.com/watch?v=LtFgHlHwoiw

Lainaus

"Ilmastokriisi on uhka ihmisten ja planeetan tulevaisuudelle", toteaa asiantuntija – katso Ylen striimi Metsämarssista klo 13.45
Marssijat kokoontuvat tänään Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Joensuussa ja Raaseporissa.


X

Ympäristöjärjestöt marssivat lauantaina 24.9. metsien monimuotoisuuden ja hiilinielujen säilyttämisen puolesta
Marssijat kokoontuvat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Joensuussa ja Raaseporissa
Suurin marssi on Helsingissä. Senaatintorilla kello 13.30 alkavaan tapahtumaan on ilmoittautunut sosiaalisessa mediassa yli 800 ihmistä ja kiinnostuneita on noin 2 000
Marssijat lähtevät liikkeelle kello 14.15 ja etenevät Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalolle
Yle seuraa Senaatintorin tapahtumia kello 13.45 alkavassa striimissä. Paikalla ovat toimittaja Reeta Cremin ja kuvajaa Juha Kivioja
Tampereella paikan päällä on toimittaja Linnea Pitkänen ja Joensuussa Karina Huttunen
Järjestöt odottavat marssista vuoden suurinta ympäristömielenosoitusta
Metsämarssin takana ovat Climate Move, Ei polteta tulevaisuutta -kampanja, Elokapina, Finnwatch, Fridays for Future, Greenpeace, Ilmastovanhemmat, Ilmastoisovanhemmat, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Meidän metsämme, Natur och Miljö ja Suomen Luonnonsuojeluliitto
Järjestöt vaativat hallitukselta seuraavia toimenpiteitä:

Valtion mailla sijaitsevien luonnonmetsien ja vanhojen metsien suojelu
Rahoituksen turvaaminen luonnontilaisten ja vanhojen metsien vapaaehtoiselle suojelemiselle yksityismailla
Toimien käynnistäminen, joilla suojellaan kolmekymmentä prosenttia Suomen metsistä EU:n biodiversiteettistrategian mukaisesti
Metsäkatomaksun käyttöönotto hiilinielujen turvaamiseksi ja lisäämiseksi
Talousmetsien hakkuiden merkittävä vähentäminen valtion mailla

X

https://yle.fi/uutiset/3-12637438

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 097
 • Liked: 106729
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4544 : 24.09.2022, 14:21:47 »
"Ilmastokriisi on uhka ihmisten ja planeetan tulevaisuudelle", toteaa asiantuntija – katso Ylen striimi Metsämarssista klo 13.45
https://yle.fi/uutiset/3-12637438

Lainaus käyttäjältä: Yle
Saman huolen jakaa yritysvastuujärjestö Finnwatchin ilmastoasiantuntija Lasse Leipola.

– Meillä on ilmastokriisi ja luontokato, jotka ovat merkittävä uhka ihmisten ja planeetan tulevaisuudelle. Metsät pitää nähdä uudella tavalla ja muuttaa niiden käyttötapaa.

Ylen asiantuntijana esittelemä ammatikseen propagandaa tuottava Lasse Leipola ei ole minkään alan asiantuntija kuten tutkija vaan hän on itse julistanut itsensä ilmastoasiantuntijaksi vain sen perusteella, että on julkaissut toimittajana ilmastohysteerisiä kirjoituksia Vihreä Lanka -lehdessä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 178
 • Liked: 39010
 • Ego sum Spartacus
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4545 : 30.09.2022, 21:20:21 »
Voihan mätä  :silakka: x 1 000 000

Lainaus

TEKSTI: MIKKEL MEISTER
JULKAISTU 26.09.22
 LUKUAIKA: 2 MINUUTTIA
TALLENNA


Vuonna 2021 Tanskassa julkaistiin sikäläisen VTT:n eli Tanskan teknillisen instituutin tutkimus, jonka mukaan takan polttaminen lisää pienhiukkasten määrää sisäilmassa 20 prosenttia.

Tutkimuksessa mitattiin halkaisijaltaan alle 2,4 mikrometrin eli millimetrin tuhannesosan kokoisten hiukkasten pitoisuutta. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan tällaisten pienhiukkasten suuri määrä hengitysilmassa lisää sydän- ja keuhkosairauksien ja syövän riskiä.

Takasta tulevien pienhiukkasten määrä riippuu takan iästä, ilmanvaihdosta, suodattimien käytöstä ja takan sytytystavasta. Niinpä hiukkaspitoisuus voi toisissa kotitalouksissa olla alle keskiarvon ja toisissa yli.

Puun kasvu sitoo hiilidioksidia hitaasti
Puun palaessa vapautuu hiilidioksidia, jonka puu on sitonut itseensä elinaikanaan. Sikäli voidaan sanoa, että puu on hiilidioksidineutraali polttoaine: sen polttamisesta vapautuu yhtä paljon hiilidioksidia kuin se on ottanut ilmakehästä.

Käytännössä kuitenkin myös puiden kaatamiseen, metsästä pois kuljettamiseen ja pilkkomiseen käytettävät koneet tuottavat hiilidioksidipäästöjä.

Ilmaston kannalta pitää huomioida (myös) se, että puun poltto kuormittaa ilmakehään hiilidioksidilla nyt, mutta voi kestää vuosikymmeniä ennen kuin uuden puun kasvu on sitonut päästöjä vastaavan määrän hiilidioksidia ilmakehästä.

Euroopassa on noin 42 miljoonaa takkaa.

40 000 eurooppalaista kuolee joka vuosi puun polton aiheuttamiin pienhiukkassaasteisiin.
2 ensimmäistä nroa 14,90 €+ lahja: Sonitum BT kaiutin
Tiesitkö, että käytät keskimäärin 20 tuntia viikossa odotteluun? Juuri sen ajan voit käyttää hyödyksi 🧠

Tieteen Kuvalehden digitilaus tarjoaa sinulle joka päivä tietoa niin muistista ja unesta kuin T. Rexistä ja tuoreista syöpä- ja Alzheimer-tutkimuksista – lue uutiset puhelimesta, tietokoneelta tai tiekun sovelluksesta.

Ja juuri nyt saat käyttöoikeuden Tieteen Kuvalehteen + lahja: Sonitum BT kaiutin **koko kesäksi 14,90 eurolla.

ANNA MINULLE KÄYTTÖOIKEUS 14,90 EUROLLA JUURI NYT
Tarjousjakson jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,50 euroa per numero. Tilauksen voi irtisanoa milloin vain.


https://tieku.fi/luonto/ymparisto/miten-paljon-takka-saastuttaa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 097
 • Liked: 106729
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4546 : 01.10.2022, 19:06:09 »
Kenelle tämä oikein on tarkoitettu, kun ei näköjään uppoa edes toisiin maailmanloppu-uskovaisiin?

Lainaus
Iikka Kiven, Teemu Vesterisen ja Ellen Ojalan Hauskaa maailmanloppua! -podcast naurattaa ja samaan aikaan tiivistää nykytilanteen järjettömyyden – Mutta onko se tarpeeksi?

Sampsa Oinaala

Hauskaa maailmanloppua! on huumoriin puettua saarnausta, jossa suurin syyllisyys kriiseistä lankeaa meille tavallisille ihmisille.

”KUMPI on helpompaa: syödä vähemmän pihviä vai siirtää miljoonakaupunki sisämaahan?”

Stand up -koomikkoina tunnetuilla Iikka Kivellä ja Teemu Vesterisellä on sana hallussa. Hauskaa maailmanloppua! -podcastissa on luvassa loputtomasti edellisen kaltaisia kiteytyksiä. Ne naurattavat mutta samaan aikaan myös tiivistävät jotakin nykyisen maailmantilanteen järjettömyydestä.

Ilmastoaktivisti Ellen Ojala asettuu saumattomasti mustan huumorivaunun kolmanneksi pyöräksi ja todistaa lähes mahdottoman todeksi: ympäristöaktivistillakin voi olla huumorintajua.

ILMASTONMUUTOKSEN, sukupuuttoaallon, uusiutumattomien luonnonvarojen ehtymisen ja muiden kriisien äärellä ei usein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Hauskaa maailmanloppua! valitsee naurun. Nauru myös raikaa studiossa, kun tekijäkolmikko lataa tiskiin nokkeluuksiaan.

Lopputulos on kuitenkin hieman muuta kuin odotin. Nyky-yhteiskunta on itsessään usein kuin satiiria, kun sitä katsoo tiedostavin silmin. Siksi sitä olisi helppo parodioida virittämällä nuppeja vain hieman enemmän kaakkoon.

Hauskaa maailmanloppua! valitsee toisen tien. Se on moralisoivaa komiikkaa, huumoriin puettua saarnausta, jossa suurin syyllisyys lankeaa meille kaikille, tavallisille ihmisille. Toki Kivi, Vesterinen ja Ojala tunnustavat omankin vaillinaisuutensa esimerkiksi verratessaan vegaanijuustoa autonrenkaaseen.

SELVENNYKSEKSI on teroitettava, että olen käytännössä kaikesta podcastin tekijöiden kanssa samaa mieltä. Mietin kuitenkin, onko tällaisella mitään vaikutusta. Avautuvatko silmät, vai menevätkö ne vain tiiviimmin umpeen?

Hauskaa maailmanloppua! tarjoaa ”suosikkiapokalypseja” listatessaan nauruterapiaa niille, joita nykytilanne ahdistaa. Mutta muut eivät ehkä tee muuta kuin hymähtävät ja jättävät loput jaksot kuuntelematta. Tietysti toivon, että näin ei käy.

Koska kyse on aktivismista, huumorin lisäksi jokaisessa jaksossa kuullaan vinkkejä arjen toiminnaksi. Niitä kuunnellessa ei paljon naurata. Näillä eväillä loppu lähestyy. Silloin ei ole enää hauskaa.
Helsingin Sanomat 27.9.2022

Vastaus kysymykseen voi olla, että kunhan saavat Yleltä rahaa. Kahdeksaa puolen tunnin jaksoa ei voi perustella enää millään muulla. Huumoria sen verran, että nauravat omille ja toistensa jutuille.

Lainaus
Hauskaa maailmanloppua!

Ekokriisi huumorihummuksella tarjoiltuna

Planeetalla menee naurettavan huonosti, mikäs sen hauskempaa! Komediallisessa podcastissa Teemu Vesterinen, Iikka Kivi ja Ellen Ojala puristavat planetaarista ongelmaa arkipuheen kokoiseksi. Vaikka suuntaamme kohti nykyisen maailmamme loppua, passiivinen synkistely ei johda mihinkään. Täytyy vain tietää, miten rakentaa tilalle parempi maailma - ja miten nauraa niinä hetkinä, kun hommasta ei tunnu tulevan mitään.

Esiintyjät: Iikka Kivi, Teemu Vesterinen, Ellen Ojala
Yle Areena
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 773
 • Liked: 5240
 • Musta punaisin merkein
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4547 : 04.10.2022, 10:53:27 »
Nyt kun me olemme huomioineet, että venäläiset kannattavat "armeijansa" toimia ukrainassa, niin kauan jottei tarvi itse osallistua tetsaamiseen ja ryynäämiseen. Niin myöskin nämä tämän ajan tiedostavaiset kannattavat kaikkia ympäristöä säästävää toimintaa, kunhan heidän oma perse ei pala. Toiset saavat kyllä tehdä uhrauksia ja avata lompakkonsa.

Mikäs tyyppi se olikaan joka oli sitä mieltä että sillä joka tiedostaa vastuunsa ympäristöstä, onkin itseasiassa suurempi oikeus kuluttaa, kuin sillä joka ei tiedosta? Kesällähän siitä oli julkisuudessa.

                     ........

Ville Pellinenhän se oli. Kuvakaappaus suomen uutisten kommenttikentästä, jossa kommentoitiin sitä legendaarista Sanna Kurrosen ulostuloa kesällä.

https://www.suomenuutiset.fi/kuusinumeroista-palkkaa-repiva-evan-ekonomisti-ylimielisena-vaatii-muille-korkeampia-hintoja-kerskuu-omasta-torsaamistaan-koska-voin/
« Viimeksi muokattu: 04.10.2022, 12:40:58 kirjoittanut Mäyräkoira »
Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen jallu-Jenny

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 117
 • Liked: 5052
 • to the maximam!
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4548 : 04.10.2022, 11:09:25 »
Vihreäthän taitavat olla näitä ahkerimpia Balin reissaajia (ja facessa varvaskuvilla elvistelijöitä).

"Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon."
"Ketkä v*tun muut?"
O tempora, o mores!

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 253
 • Liked: 6548
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #4549 : tänään kello 02:20:30 »
Melkoista huttua tältä helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Otto Mereltä.


Lainaus
Lihan, juuston ja maidon kulutusta pitää vähentää. Se on järkevää ilmaston, talouden ja terveyden näkökulmasta.

Meidän on korkea aika avata silmät tosiasioiden edessä. Nykyjärjestelmän aika on ohitse.
Lainaus
Jatkossa suomalaiset saavat syödä lihaa, juustoa ja maitoa, mutta tällöin heidän tulee maksaa näiden tuotteiden aiheuttamat haitat ilmastolle ja ympäristölle.

Kasvisperäinen ruokavalio on muuten myös terveyden näkökulmasta parempi.
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Tagit: ilmastonmuutos