Kirjoittaja Aihe: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg  (Luettu 2583 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 625
 • Liked: 19974
Saksalaislehden mielipidekirjoituksessa puhutaan ilmiöstä, jossa moni taho on mukana kampanjajoukoissa. Meno vaikuttaa varsin alpakalta. Mittasuhteet menneet ilmeisen överiksi tuossa. Manipuloinnilta eivät säästy edes lapset. Jutusta lyhennelty toissijaisia kohtia.

Lainaus
"Ilmasto-Greta"

Varo vääriä profeettoja


Junge Freiheit 24.2.2019 juttu saksaksi

Greta Thunbergin, 16, puhe Katowicen Ilmasto-konferenssissa oli lavastus mediaa varten. "Ilmasto-Gretana" tunnettu koululainen piti puhetta lähes tyhjille tuoliriveille. Samaan aikaan kameroiden kuvakulmat loivat TV- ja Youtube-katsojille mielikuvaa, että paikalla oli jännittyneenä kuunteleva yleisö.

Sisällöllisesti tuo puhe oli juuri niin banaalia ja PR-orientoitunutta kuin saattoi ennalta aavistella: Lettipäinen tyttö Ruotsista, sekoitus Peppi Pitkätossua ja autistista teinityttöä, antoi tulla - ura-ajattelun ja päämäärärationalismin turmelemattoman sydämen kyllyydestä - harrasta maailmanparannuspaatosta. Sama tapahtui myös hänen esiintyessään tämän vuoden tammikuussa Davosin maailman talouskonferenssissa.

Elokuusta 2018 lähtien Tukholmassa perjantaisin pidettävillä koululakoillaan ilmastonlämpenemistä vastaan protestoivasta "Ilmasto-Gretasta" on tullut "FridaysForFuture"-koululakkojen esikuva. Lakoissa on kyse mieltään osoittavista, kiljuvista, pomppivista, plakaatteja heiluttavista koulupinnareista. Tulevat Vihreiden äänestäjät tekevät itseään tykö.

Nuoret valtatekijänä

Kuten tiedetään, niin Greta ei ole yksin. Vanhemmat, teemaan kytkeytyvät ei-valtiolliset järjestöt ja säätiöt ovat liimautuneet häneen. Lapsi- ja nuorisotähtiin liittyy tavallisesti taloudellisia intressejä, mutta tässä on kyse myös politiikasta. Itäblokin maiden puoluepäivillä esiintyi aina univormuihin pukeutuneita keskenkasvuisia, jotka palavissa puheissaan kiittivät kommunistisia puolueita lapsien hyvinvointia ajavien hankkeiden vuoksi.

Sitten he päätyivät takaisin kulisseihin, sillä yksilöinä heiltä ei kysytty mitään. Stalinismin kukoistuskautena tästä ilmeni kuitenkin karmeita poikkeuksia. Neuvostoliitossa kunnioitettiin "sankaripioneerina" Pavel Morosovia, 12, joka nuoremman veljensä Fjodorin, 9, kanssa antoi ilmi useita kyläläisiä ja puolet perheestään Neuvostoliiton vihollisina, ja toimitti heidät siten lahtipenkkiin.

Myös Greta on jo valtatekijä. Belgian Flanderin ympäristöministeri Joke Schauvliege, joutui eroamaan kritisoituaan koululaismielenosoitusta. Hän oli sanonut julkisessa puheessa: "Voin vakuuttaa teille, että en näe haamuja, vaan tässä on kyse enemmästä kuin pelkistä spontaaneista solidaarisuusmielenosoituksista ilmaston puolesta." Hän jätti virkansa sanoen, että hänen lausuntonsa oli virhe, "mutta hän ei valehdellut".

Gretan kritisointi on pyhäinhäväistys

Gretaa pidetään jo auktoriteettina. Yksikään TV-asema tai lehti ei halunnut jättää uutisoimatta hänen Saksan hiilikompromissia koskevaa kritiikkiään. Media välitti lukijoilleen myös Gretan vaateen, että rikkaiden maiden on vuosittain vähennettävä päästöjään 15 prosentilla. Epäselvää on vielä, että josko hän tuomitsee myös Nordstream-projektin. Kun CDU:n pääsihteeri Paul Ziemiak esitti Twitterissä lievää kritiikkiä: "Jopas ... ei sanaakaan työpaikoista, huoltovarmuudesta, kustannuksista. Vain pelkkää ideologiaa", täydennettynä lempeällä päivittelyllä: "Voi Greta parkaa", niin hän synnytti sillä someraivon. Eräs Vihreiden poliitikko nimitteli häntä "epäkristilliseksi". Greta-kritiikki on pyhäinhäväistystä!

"Ilmastokriisi on vihdoinkin löytänyt puolestapuhujansa", riemuitsi Süddeutsche Zeitung. Lehden ylistys paljastaa tahattomasti Greta-Jugendin kieroutuneen logiikan. Artikkelin kirjoittaja myöntää, että ilmastomuutos ei ole "varmuudella ennustettavissa", ja laskelmat antavat vain abstrakteja tuloksia. Tämän johdosta suurin osa ihmisistä pystyy sulkemaan silmänsä uhkakuvilta ja piiloutumaan verukkeiden taakse.

"Tässä mielessä ilmastokriisi on myös narratiivikriisi." Asperger-syndroomasta, eräästä autismin variantista, kärsivän Gretan pakoreitti on suljettu. Heidän aivonsa on "johdotettu" toisella tavalla, jonka johdosta he pystyvät kaiken muun poissulkevaan asioihin keskittymiseen. Siksi he kokevat ilmastomuutoksen "eksistentiaalisena uhkana, mitä se onkin". He eivät tarvitse mitään valistavaa narratiivia sitä varten.

Liukuminen fanatismiin

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään ilmastomuutoksesta sellaisenaan, sillä sitä on esiintynyt aina, jo ennen kuin ihmistä olikaan. Kyse ei ole myöskään enää ympäristönsuojelusta ja siitä, että resursseja käytettäisiin säästeliäämmin. Kiistan aiheena on se, että onko maapallon lämpeneminen todellakin ihmisen toimien aiheuttamaa. Toinen aiheeseen liittyvä kiistakysymys koskee sitä, että osoittavatko ehdotetut tai toimeenpannut toimenpiteet ylipäätänsä saaneen mitään tulosta aikaan, ja ovatko nämä missään järkevässä kustannus-hyöty -suhteessa. Mitä vaikutusta voi Saksan hiilestä luopumisella olla, kun Kiina ja Intia rakentavat samaan aikaan joka vuosi kymmenittäin uusia hiilivoimalaitoksia?

Aspergerin taudin yleisiin oireisiin kuuluu kohonnut älyllinen kyky rajatulla alueella. "Erakkolahjoihin" liittyy kykenemättömyys kommunikointiin ja muiden vastakkaisten näkökulmien ymmärtämiseen. Kun Spiegel-online kysyi Gretalta voiko hän hyväksyä sen, että muilla ihmisillä on toisenlaisia näkemyksiä ilmastosta, niin hän vastasi: "Kuuntelen heitä. Tässä on kuitenkin kyse mustavalkoisesta asiasta: Joko ihmissivilisaatiomme jatkuu - tai sitten ei. Ei ole olemassa mitään harmaita alueita, kun kyse on eloonjäämisestämme." Häntä kritisoivat tekevät hänet murheelliseksi. Tällaiset lausunnot antavat aavistaa, kuinka autismi, jota ulkomaailma vahvistaa ja lietsoo, voi johtaa fanatismiin.

Kaiken päätteeksi edes Greta ei kykene toimittamaan sitä, missä koko tiedemieskunta on epäonnistunut: Antamaan lopullista todistetta ilmastomuutoksen ihmisistä johtuvasta syystä. Süddeutsche Zeitung panostaa kuitenkin Gretan erikoisen aivojen toimintatavan nojalla siihen, mitä ei ole tieteellisesti todistettu. Greta Thunbergille annetaan samanlainen funktio, mikä esiajalla oli yhteiskunnissa viisailla naisilla, oraakeleilla, Pythioilla, Sibylloilla ja sokeilla näkijöillä.

Ilmasto maallisena uskontona

Sosiologi Max Weber kuvaa profeetaksi sellaista henkilöä, joka "julistaa saavansa voiman missioonsa uskonnollisesta opista tai jumalan käskystä". Samalla hänessä on "yhteiskunnallis-eettisen opettajan" piirteitä. Hän haluaa muut ihmiset mukaan "luomaan eettistä järjestystä". Profeetat eivät ole siten vain kutsumuksen kohteita, vaan he ovat itse jumalallisen välittäjiä. Tunnusmerkkeihin kuuluu myös yllätyksellisyys, jolla he ilmestyvät kuin tyhjästä - kuten Greta Katowicessä. Tämä kaikki sopii hyvin ilmastokysymykseen maallisena uskontona, johon liittyy syyllisyys, omantunnontuskat, katumus ja sovitus, sekä mahdollisuus anteeksiantoon. Erityisesti Saksassa tämä on lohduttava täydennys Holocaust-uskontoon, jossa ei ole mitään mahdollisuutta sovitukseen ja anteeksiantoon
(...)

Tabula rasa

Kyse on kuitenkin nyt politiikasta. "Globaalin lämpenemisen rajoittaminen vaatii nopeita, laajamittaisia ja ennennäkemättömiä muutoksia kaikilla yhteiskunnan alueilla." Näin sanotaan uusimmassa IPCC-raportissa. Globalistieliitti vaatii valtiot syrjäyttävää yleistä täysvaltakirjaa itselleen. Tällaisen hankkeen toteuttamiseen tarvitaan aktivisteja ja apureita, sekä tarpeen vaatiessa myös uusia Morosoveja.

Venäjän historian tuntija Orlando Figes kirjoittaa Morosov-ilmiöstä, että sillä oli esikuvallista vaikutusta ennen kaikkea orpolapsiin, jotka eivät tunteneet normaalia perhe-elämään ja ihmisten keskinäisiä suhteita. Nykyisin pyritään raivaamaan pois tieltä perinteisiä rakenteita: Perhe, kansakunta, sukupuoli, rajat. Tämä synnyttää tabula rasa -ilmiötä, jossa prosessissa vihreät nuorisopoliitikot voidaan rinnastaa punakhmereihin.

Greta-kultti saattaa olla jo pian ohi, tai hänet korvataan jollakin uudella. Sen taustalla piilevä läntisen maailman kollektiivipsyykeen häiriö pysyy kuitenkin edelleen hyvin tarttuvana ja vaarallisena.

Lihavoinnit mun.

EDIT typo

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 625
 • Liked: 19974
Täällä toimituspropagandisti hehkuttaa paikallislehdessä näin. Groteskia.

Lainaus
Näkökulma: Greta Thunberg saattaa olla parasta, mitä ilmastokeskustelulle on tapahtunut

Greta Thunbergin kautta kanavoituu nuorten huoli ilmastonmuutoksesta.


Keski-Uusimaa 20.2.1019 juttu, maksumuurin takana tosin

16-vuotiaasta Greta Thunbergista on nopeasti tullut yksi tämän hetken tunnetuimmista ruotsalaisista, ainakin jos nuorilta kysytään. Thunbergin kautta kanavoituu huoli ilmastonmuutoksesta. Saksassa ja Belgiassa kymmenettuhannet nuoret marssivat Thunbergin innoittamina ilmaston puolesta ja sitä vastaan, miten hitaasti aikuiset päättäjät asiaan reagoivat.

Suomessa yhtä isoja protesteja ei ole nähty, mutta Thunbergin esimerkki tunnetaan. Tuoreimman nuorisobarometrin mukaan ilmastonmuutoksesta oli melko tai erittäin huolissaan noin 70 prosenttia 15–29-vuotiaista nuorista.

Thunberg aloitti protestointinsa elokuussa ennen Ruotsin vaaleja ja osoittaa edelleen mieltään joka perjantai Tukholmassa valtiopäivätalon edessä. Suomessa tukilakkoja Thunbergille on järjestetty perjantaisin muun muassa eduskuntatalon edessä.

– Olen liian nuori toimimaan. On absurdia, että lasten täytyy tehdä tällaista, Thunberg sanoi vastikään Ylen haastattelussa.

Nuorten ilmastolakot ovat tällä hetkellä kiinnostavinta kansalaistoimintaa, sillä niistä voi syntyä oikea kansanliike. Ilmastoinnostusta on nähtävissä kaikkialla. Kun Uutissuomalainen kysyi 20 suurimman kaupungin ilmastotavoitteita, ei vastauksia tarvinnut kahta kertaa pyydellä. Vastauksista heijastui innostus ja usko siihen, että ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi voidaan tehdä jotain.
(...)

Lihavoinnit mun.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 625
 • Liked: 19974
Aiheeseen liittyvä juttu toisesta ketjusta.

Svenska Dagbladet kiinnittää huomiota Greta Thunbergiin liittyviin bisneksiin - kaksi kuukautta sen jälkeen kun ne paljastettiin

Samnhällsnytt 11.2.2019 juttu ruotsiksi

Jo joulukuussa kiinnitettiin huomiota siihen, että Greta Thunbergin ympärillä vallitseva mediahysteria on PR-ekspertti Ingmar Rentzhogin johtama vaikuttamisoperaatio. Rentzhogilla taas on kytkentöjä useisiin propagandaorganisaatioihin. Nyt kaksi kuukautta myöhemmin Svenska Dagbladet päätti kiinnittää huomiota näihin bisneksiin. Ilmasto-Gretan isä kiistää, että perheellä olisi ollut tietoa Gretan roolista Rentzhogin yhtiössä. Sunnuntaina Rentzhog tunnusti, että hän oli hyväksikäyttänyt alaikäistä Gretaa finanssiprojektissaan.

Kuten Samhällsnytt on kertonut jo aiemmin, niin Greta Thunbergiin liittyvän vaikuttamisoperaation takana on PR-asiantuntija ja ilmastoaktivisti Ingmar Rentzhog yhdessä "We Don't Have Time" -yhtiön kanssa. Rentzhog perusti yrityksen vuonna 2017 tarkoituksenaan luoda maailman ensimmäinen ilmastokysymykselle omistautunut ihmisyhteisö. Vuosi sen jälkeen 20. elokuuta silloin 15 v. Greta aloitti koululakkonsa ilmaston puolesta valtiopäivätalon ulkopuolella.

Samana päivänä, jolloin Gretan ilmastokampanja käynnistettiin sattui juuri tämä Rentzhog aivan sattumalta kulkemaan "tuntemattoman" tytön ohi ja päätti ottaa tytöstä useita valokuvia. Seuraavaksi hän valitsi niistä kolme kuvaa, jotka selkeästi välittävät ilmasto-Gretan sanomaa ja mukana oli myös tunteikas kirjoitus, jonka tarkoitus oli vangita lukijan huomio ensisilmäyksellä. Läpikotaisin suunniteltu viesti julkaistiin sitten Facebookissa ja Instagramissa.
(...)

Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 374
 • Liked: 12766
 • Kuka jos en minä
Montakohan omenapuhelinta, ulkomaanmatkaa, lomapäivää tai ylipäänsä mitään mitä arvostavat nämä ovat valmiita tinkimään sen ilmastonmuutoksen takia? Nimittäin nollakulutus eli kuoleminen pois olisi se ilmaston puolesta paras teko, ja jos ei näillä ilmastoprofeetoilla ole siihen munaa niin ainakin asuminen mahdollisimman ahtaasti, kuluttaen mahdollisimman vähän edellämainittujen lisäksi täysin sähkötön ja minimikaloreilla joka helevetin päivä. Eikä mitään niin ilmastoa tuhlaavaa kuten internet, kotoa poistuminen jne voisi edes harkita jos olisi vakavasti tuota mieltä.

Nykyinen ilmastofanatismi joka lapsiin on ajettu, on tekopyhyyden huipentuma, kun eniten tuhlaavat lentelevät ulkomaanmatkoilla muka ilmastokokoontumisissa vieden niiltä jotka vähiten kuluttavat pois sen vähänkin.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 984
 • Liked: 7723
Tuolla Kylänraitin Ilmastonmuutos-ketjussa olen miettinyt asian yhteyttä uskontoon. Alarmistit sivuuttavat faktat ja järkipuheen, mikä on yksi uskonnon tunnusmerkki. Hiilijalanjälki on syntitaakka, Greta Thunberg on pyhimys ja ilmastoskeptikko on kerettiläinen.

Kyllä me tässä olemme tekemisissä uskonnon kanssa. Tieteen sisällä kyse on rahan huijaamisen ja uskonnon yhdistelmästä. Alarmistisista tutkijoista osa varmaankin uskoo omia väitteitään, mutta mukana on aina myös rahallisen hyödyn tavoittelu tietoisesti tai tiedostamatta.

Näitä tieteen sisäisiä uskontoja on tullut ja mennyt: marxilaisuus, psykoanalyysi, happosateet jne. Ilmastouskonto kuolee pois aikanaan, kun mitään ilmastokatastrofia ei tule.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 029
 • Liked: 20145
Nuorisolle on yhdentekevää, millä syyllä koulusta lintsaavat. Syyksi käy ihan hyvin vaikkapa ilmastonmuutos, ja itse esimerkiksi lintsasin ilman mitään erityistä syytä, päätin vaan tehdä jotain muuta.


ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 1546
 • Aavikolla roskiksessa
Näitä tieteen sisäisiä uskontoja on tullut ja mennyt: marxilaisuus, psykoanalyysi, happosateet jne. Ilmastouskonto kuolee pois aikanaan, kun mitään ilmastokatastrofia ei tule.

Ei kuole vaan muuttaa muotoaan. Tuskinpa tämän kusetuksen ajajat edes märissä päiväunissaan uskovat, että se menisi läpi.

Tarkoitus on vallan muualla. Eli kun tämän varjolla saadaan luotua globaalia päätöksentekokoneistoa, jotka ylläripylläri ovat suuren rahan sanelussa, saadaan vihdoin luoduksi stabiili tila rikkaimmille. Eli he eivät voi hävitä, koska globaali päätöksentekokoneisto muuttelee sääntöjä koko ajan heidän mielihalujensa mukaisesti. Eikä yttätyksiä voi tulla, koska jos joku pieni paikka pulikoisikin niin mitä väliä ja jos osoittautuu muuten hankalaksi tai kilpailukykyiseksi sen voi pommittaa matalaksi.

Tuo saadaan alulla ilmastohömpällä. Sitten esirippu vedetään sen edestä alas, mutta rakenteet jäävät ja ne kasvavat nopeasti.

Sama juttu kuin mm. sormenjälkien passissa olemisen kanssa. Ensin esitetään että ajettaisiin jotain ihan muuta ja seuraavaksi onkin pystyssä täysimittainen stasi.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 031
 • Liked: 3522
^Ei mene kauaa, niin ihmiset alkavat maksaa hiilidioksidin vähentämisestä jopa vapaaehtoista lisämaksua. Siis ainakin ne, joilla on niin paljon ylimääräistä rahaa, että he siihen pystyvät.

Kuulin luottamuksella, että eräs suuri firma jo suunnittelee "tyhjästä nyhtämistä" ilmastotekojen rahastusaikeiden pohjustamisella.

Lypsettäville asiakkaille ilmoitetaan, että kun ostat X:n, niin ilmaston hiilidioksidipäästöt vähenevät Y:n joten sinun kannattaa ostaa X vaikka se on kalliimpi kuin Z, joka ei vähennä hiilidioksidipäästöjä.

Tuota kohti ollaan menossa.


Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 291
 • Liked: 3981
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Saksalaislehden mielipidekirjoituksessa puhutaan ilmiöstä, jossa moni taho on mukana kampanjajoukoissa [..] Manipuloinnilta eivät säästy edes lapset

Tulevana perjantaina järjestetään kouluissa maailmanlaajuinen ilmastolakko.

ylekioski, YLE, TS.
Lainaus
Mikä on sun ilmastotekosi? Onko lakkoilu oikea tapa vaikuttaa? Vai aiotko osallistua maaliskuussa maailmanlaajuiseen koululakkoon?
🔸
Maaliskuun 15. päivä järjestetään maailmanlaajuinen ilmastolakko. Koululaisten lakon ajatuksena on se, että opiskelu on turhaa, mikäli aikuiset jatkavat maailman tuhoamista kieltäytymällä vahvan ilmastopolitiikan tekemisestä. Korkeakouluopiskelijat taas järjestävät oman ilmastolakon 5. huhtikuuta.
🔸
Kaikki alkoi viime syksynä, kun ruotsalainen Greta Thunberg aloitti viikoittaisen koululakon. 15-vuotias aktivisti tuskastui päättäjien saamattomuuteen ilmaston lämpenemisen hidastamisessa.

e: lisätty lähteitä.
« Viimeksi muokattu: 13.03.2019, 17:53:03 kirjoittanut Brandis »
~ 'they tried to bury us but they didn't know we were seeds' ~

Ajan hengen kanssa ei ole pilailemista, sillä se on uskonto tai paremmin sanottuna credo, jonka irrationaalisuus ei jätä mitään toivomisen varaa, mutta jolla samalla on epämiellyttävä ominaisuus:se haluaa toimia kaiken totuuden mittarina. F.A

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 107
 • Liked: 56436
Lainaus
16-vuotias ruotsalainen koulutyttö Greta Thunberg on ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi
...
–  Olemme panneet Gretan ehdolle, koska ilmastonmuutos voi olla yksi suurimmista syistä sotiin ja konflikteihin. Liikkeellä, jonka Greta on saanut aikaiseksi, on erittäin suuri vaikutus rauhaan, sanoi Övstegård.

Thunberg aloitti elokuussa Ruotsin valiopäivätalon edessä mielenosoituksen ilmaston puolesta. Sen jälkeen hänestä on tullut maailmanlaajuinen julkkis, joka on muun muassa ollut uutiskanava CNN:n tähtikirjeenvaihtajan Christiane Amanpourin vieraana ja puhunut ilmaston puolesta Davosin talousseminaarissa.
MTV 14.3.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 605
 • Liked: 8355
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #10 : 14.03.2019, 11:17:25 »
YLE vaalikone: Li Andersson
Poliittinen esikuva: Greta Thunberg ;D :roll:
Suuri osa median käyttämästä argumentaatiosta on täysin ideologista, käsitesisällöiltään määrittelemätöntä ja tyhjäksi jätettyä blanco-argumentaatiota, jossa vahvoja mielleyhtymiä herättävät käsitteet on otettu käyttöön täysin tendenssimäisen manipulaation ja propagandan välineinä.

Jukka Hankamäki 8.2.18

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 029
 • Liked: 20145
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #11 : 14.03.2019, 11:19:05 »
Nykyajalle tyypllistä on, että mistä hyvänsä turhuudesta ja sivuseikasta hypetetään vaikka nobelinrauhanpalkittu mulattipresidentti tai ilmastotenava.  Kunhan ilmiö ajaa agendaa, se nostetaan kultturimarxilaisen valemedian toimesta uutiseksi ja ilmiöksi, ilmiö paisutetaan globaaliksi pelastukseksi ja siinä se on!!

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 625
 • Liked: 19974
HS:n juttu tänään.

Lainaus
Ilmaston puolesta kampanjoiva 16-vuotias Greta Thunberg ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi

Palkinnon ehdottajat sanovat ilmastouhan voivan olla yksi suurimmista sotiin ja konflikteihin johtava syy.


Ruotsalainen 16-vuotias Greta Thunberg on asetettu ehdolle Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, kertoo uutistoimisto AFP.

...
Nobelin rauhanpalkintoa Thunbergille ehdottavat norjalaiset sosialistisen vasemmistopuolueen kansanedustajat Freddy André Øvstegård, Mona Fagerås ja Lars Haltbrekken.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006034277.html

... ja juuri kun luin erään pitkän saksalaisen artikkelin siitä, miten suurin maailmansodan uhka piilee Tyynellämerellä Kiinan ja USA:n välisissä suhteissa.  :facepalm:

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 321
 • Liked: 1208
 • Vihapuheinen pienestä pitäen
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #13 : 14.03.2019, 12:22:18 »
Myös Stalin oli Nobelin rauhanpalkintoehdokkaana. Monet tahot saa tehdä näitä ehdokasasetteluja, ei ole niin iso juttu.
Kirjoituksia islamista: https://ibnmatti.blogspot.com/

Oliko Muhammedia koskaan olemassa? http://hiidenlehto.blogspot.com/

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 625
 • Liked: 19974
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #14 : 14.03.2019, 12:49:12 »
Myös Stalin oli Nobelin rauhanpalkintoehdokkaana. Monet tahot saa tehdä näitä ehdokasasetteluja, ei ole niin iso juttu.

Mahdettiinko siitä uutisoida kovin näyttävästi täällä? Itäblokissa tuo tietenkin saattoi olla päivän "lööppijuttu".

Pamfletti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 404
 • Liked: 301
 • 2011-
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #15 : 14.03.2019, 12:50:06 »
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/752945-sadat-professorit-ja-tutkijat-kannustavat-kaikkia-suomalaisia-ilmastolakkoiluun

Lainaus
Sadat professorit ja tutkijat kannustavat kaikkia suomalaisia ilmastolakkoiluun – Lukiolaisten johtaja: ”Toteuttaa opintosuunnitelmaa”

Suomen Lukiolaisten Liitto, SLL, pitää nuorten ilmastolakkoilua hyvänä ja kannustaa siihen. Opiskelijat ja koululaiset saavat ilmastolakkoiluun myös arvovaltaista tukea, sillä yli 1 200 akateemisen tutkimusyhteisön jäsentä on allekirjoittanut heille tukikirjeen.

SLL:n puheenjohtaja Roosa Pajunen toteaa, että opiskelijoilla ei ole varsinaista lakko-oikeutta, mutta ilmastolakkoon osallistuminen toteuttaa kuitenkin opetussuunnitelmaa.

– Tavoitteenahan on, että lukio antaa eväitä aktiiviseen kansalaisuuteen ja kestävään elämäntapaan, Pajunen perustelee.

SLL toivoo, että asiasta käydään hyvää ja rakentavaa keskustelua lukioissa tällä viikolla.

– Meillä on käsissämme mahdollisuus hyvin konkreettisella tavalla tukea nuorten toimia myönteisen muutoksen puolesta. Monille tämä voi olla ensimmäinen kokemus kansalaisvaikuttamisesta. Toivon lukioilta joustavuutta niin, että ilmastolakko voidaan katsoa hyväksytyksi syyksi poissaololle, Pajunen toteaa tiedotteessa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen edustajien tukikirjeessä todetaan, että tieteellinen näyttö ilmastonmuutoksesta ja ihmisen osuudesta siihen on selvää ja kiistämätöntä.

– Jos emme toimi pian ja päättäväisesti, valtavat luonnontuhot ja jopa sivilisaatiomme romahdus siintävät horisontissa.

Siksi he tarjoavat täyden tukensa koululaisille, opiskelijoille ja kaikille ihmisille, jotka lakkoilevat vaatiakseen maailman hallituksia toimimaan tulevaisuutemme puolesta.

(...)

Rauno Murju

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 736
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #16 : 14.03.2019, 12:54:16 »
^ Uskonnollinen tiede on näemmä valtaamassa alaa.

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 657
 • Liked: 1325
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #17 : 14.03.2019, 13:13:34 »
Kuinkahan moni koululainen menee silloin ilmastolakkoon, kun pitää viedä citymaasturilla jalkapalloharkkoihin, hevostallille yms.harrastuksiin? Saati jos muu perhe vaikka lähtee ulkomaanmatkalle, tuskin kukaan kieltäytyy lähtemästä thaimaahan muun perheen seuraksi. Voi olla harvassa.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 000
 • Liked: 6902
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #18 : 14.03.2019, 13:33:38 »
Juuri oli radiossa jonkun koulun opettajaa haastattelussa ja pinnaus annetaan tästä syystä "anteeksi". Enkä ihmettele jos osallistujilla vaikka matikan numero nousee, osaavathan he laskea 1+1 = 2, eli ilmastomielenosoittamalla miellyttää jo pienestä pitäen oikeamielistä väkeä.

"On hienoa, että koululaiset näin ilmaisevat mielipiteensä".

Kysymys vaan kuuluu, että saisiko koululaiset saman kannustuksen koulupinnailuun jos ilmaisisivat mielipiteensä vaikkapa siitä näkökulmasta, että haittamaahanmuuton nousevien kustannusten takia on jouduttu tekemään koulutusleikkauksia ja haittaryhmien maahanmuutto haittaa samalla jokaikisen koulutusasteen työtä. Sen lisäksi nuoriso altistetaan mm. raiskauksille kun kouluihin otetaan väärennetyillä passeilla varustettuja 40v. partalapsia nuorison sekaan.

Jälkimmäinen ei taitaisikaan olla enää kovin kypsä oma mielipide vaan sitä pidettäisiin ulkoa masinoituna poliittislähtöisenä agitointina kulttuurivallankumouksen malliin.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 200
 • Liked: 894
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #19 : 14.03.2019, 13:35:12 »
Stalinia rauhanpalkinnon saajaksi ehdotti muuten norjalainen...
Pesunkestävä militaristivaskisti.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 625
 • Liked: 19974
Saksan vihreät ovat havainneet profeetan ilmaantumisen. Njet Lenin, njet Marx, eikä edes Mohammed tällä kertaa, vaan itse ilmasto-Kreetta.

Lainaus
Ilmastopolitiikka

Göring-Eckardt vertaa Greta Thunbergia profeettaan


Junge Freiheit 19.3.2019 juttu saksaksi

Duisburg. Vihreiden Bundestag-ryhmän puheenjohtaja Katrin Göring-Eckardt on verrannut ruotsalaista ilmastonsuojelija Greta Thunbergia profeettaan. "Munulle tulee Gretasta mieleen Raamatun profeetallisen Aamoksen kirjan kohta: 'He vihaavat sitä, joka portissa oikeutta puoltaa, ja totuuden puhuja on heille kauhistus'. Näin hän sanoi Duisburgin evankelisen kirkkopiirin portaalin mukaan paikkakunnan Salvatorkirchessä saarnansa aikana.

Profeetat eivät katsoneet kovin pitkälle tulevaisuuteen, vaan he seurasivat tarkemmin nykyhetkeä, painotti poliitikko viitaten koululaisen lausuntoihin. Thunberg on varoittanut yhä uudelleen ilmastomuutoksen seurauksista ja hänestä on tullut "Fridays for Future" -mielenosoitusten symboli.

Kolehti menee "Fridays for Future" -mielenosoitukselle

Ilmastomuutoksen pääaiheuttajana Läntisellä maailmalla on ratkaiseva vastuu ilmastopolitiikan muutoksen tekemisessä, sanoi Göring-Eckhardt, joka toimi vuosina 2009-2013 Evankelisen kirkon presidenttinä. Viher-poliitikko kampanjoi saarnassaan myös ilmastopakolaisten hyväksymisen puolesta. Hän sanoi tilaisuuden kolehdin menevän Duisburgin "Fridays for Futuren" paikallisryhmälle.

Samaan aikaan koulumielenosoitusten Berliinin organisaatio ilmoitti, että Thunberg tulee vierailemaan pääkaupungin "Fridays for Future" -mielenosoituksessa 29. maaliskuuta. Hänen esiintymistään Hampurissa oli maaliskuun alussa seuraamassa suuri joukko median edustajia.

Lihavoinnit mun.

Vihreät siis pelastavat ilmaston tuomalla ilmastopakolaiset (kohta 4 ziljoonaa) tänne. Tämä pelittää taatusti. Kyllä vihreät nämä asiat osaavat.

EDIT typo

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 140
 • Liked: 3740
 • Saatanantaja, enkelintäjä
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #21 : 23.03.2019, 15:00:33 »
Kukahan ilmastoskeptikko haastaisi tuon Gretan rehelliseen väittelyyn, jossa katsottaisiin, kumpi tietää ilmastosta ja sen luonnollisista sykleistä enemmän? Mitkä ovat Gretan argumentit, tietääkö hän mistä puhuu?
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 107
 • Liked: 56436
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #22 : 23.03.2019, 15:49:55 »
Kukahan ilmastoskeptikko haastaisi tuon Gretan rehelliseen väittelyyn, jossa katsottaisiin, kumpi tietää ilmastosta ja sen luonnollisista sykleistä enemmän? Mitkä ovat Gretan argumentit, tietääkö hän mistä puhuu?

Jujuhan on juuri siinä, että Greta on vihreiden profeetta, koska vammaisen pikkutytön julistusten haastaminen ne kumoavilla asia-argumenteilla on vihapuhetta. Greta on koskematon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 180
 • Liked: 17059
 • Soon korkeemmas käres!
Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Vastaus #23 : 24.03.2019, 10:09:37 »
Entäs jos Gretan ilmastopolitikointi vain kiihdyttää vastakkainasettelua ja aikaansaa sisällissodan?

No, on ne Obamat ja muutkin nobelistit saaneet ne palkintonsa sotimalla kriisialueilla.

Sota on rauhaa / vapaus on orjuutta / tietämättömyys on voimaa...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-