Kirjoittaja Aihe: Perussuomalaisten puoluekokous 2019 - millä, miten ja kenen johdolla tulevaan?  (Luettu 1628 kertaa)

Puskistahuutelija

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 707
  • Liked: 7240
  • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vaalikiuas lämpeää, löylylukemat kasvaa ja yhä useampi puoluejohtaja alkaa laittamaan päätä kumaraan. Katse horisonttiin! Puoluekokous siintää jo neljän kuukauden päässä, kesäkuussa.

Edellisestä puoluekokouksesta on vierähtänyt siis yli vuosi ja kahdeksan kuukautta. Kaikki tietävät, että mitä silloin tapahtui ja varsinkin sen, että mitä sen jälkeen tapahtui. Tällä kertaa ei olla kuitenkaan Jyväskylän Paviljongissa, vaan Tampereen messukeskuksessa.

Ajat ovat muuttuneet näistä ajoista. Puolueen kannatus on noussut viime puoluekokouksesta useita prosenttiyksikköjä, eli puheenjohtajavalinnan voidaan sanoa olleen ainakin jossain määrin onnistunut. Lopullista tuomiota odotetaan kuitenkin huhtikuun 14. päivään asti. Eikä pidä unohtaa 26. toukokuuta käytäviä europarlamenttivaaleja, joissa perussuomalaisten viiteryhmän jakavat puolueet ovat tekemässä historiallista paikkojen uusjakoa.

Mikäli perussuomalaisten jäsenet sen suovat ja mikäli kohde itse haluaa jatkaa, Halla-aho pysyy puheenjohtajana myös tulevaisuudessa. Suurin kysymys koskeekin puolueen varapuheenjohtajuuksia, joista yksi on tällä hetkellä täyttämättä. Lisäksi uskaltaisin sanoa, että jonkinlaista paikkojen uusjakoa nähdään.

Nyt puheenjohtajuudet menevät siis seuraavasti:

Puheenjohtaja: Jussi Halla-aho
1. varapuheenjohtaja: Laura Huhtasaari
2. varapuheenjohtaja: -
3. varapuheenjohtaja: Juho Eerola

Yksi vakanssi on siis vapaana. Mikäli Eerola haluaa jatkaa, hän saanee puolueen jäsenistön luottamuksen jatkaa osana tätä ryhmää. Eerolan voisi olla hyvä ottaa askel eteen toiseksi puheenjohtajaksi ja jättää kolmas puheenjohtajuus jollekin toiselle. Eerola alkaa olla jo puolueen kokenutta kalustoa, sillä jos (tai kun) hänet valitaan jatkokaudelle, hänellä alkaa jo kolmas istuntokausi eduskunnassa.

Puheenjohtajakolmikon täydentäjäksi voisi ottaa jonkun ensimmäisen kauden kansanedustajan. Tähän rooliin kaavailisin erityisesti Riikka Purraa, mikäli hän puskee itsensä Arkadianmäelle. Hänessä on sellaista poliittista osaamista, artikulaatiotaitoa sekä luonnetta, jota tarvitaan. Osaa esiintyä, eikä ole jatkuvasti kohujen keskellä. Suorastaan ikävän hyvä vastustaja tentteihin ja keskusteluohjelmiin. Hän olisi edustava vaihtoehto Halla-ahon sijaiseksi tulevaisuudessa, mikäli Jussi on estynyt.

Lisäksi puoluesihteerin paikka on vapaana, kun Riikka Slunga-Poutsalo pyrkii eduskuntaan.

Keskustelu alkakoon!
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Faidros.

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 28 240
  • Liked: 25731
  • Blues for Allah
Jos RS-P ei pääse eduskuntaan, onko silloin puoluesihteerin paikka vapaa?
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-