Kirjoittaja Aihe: Uus-Vasemmisto nousee!  (Luettu 10109 kertaa)

HaH

 • Helsingin Kokoomus
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 444
 • Liked: 71
 • Paavi Matias II Pyhä
Uus-Vasemmisto nousee!
« : 07.09.2009, 05:17:43 »
Olen jo vuosikymmenen verran ihmetellyt suomalaisen vasemmiston kaikenpuolista kyvyttömyyttä, ja siksipä totean, että nyt on aika Uus-Vasemmistolle, vasemmiston uudelle nousulle!

Itse asiassa jossain määrin jopa syytän eräitä vasemmistolaisia tahoja saamattomuudesta. Lähinnä nyt tarkoitan esimerkiksi Toveri IDAa ja Toveri Junakohtausta. Vasemmistolaiset ajattelijat ja strategit ovat aina hallinneet sanoilla ja käsitteillä kikkailemisen, ja nämä Toverit ovat tunnetusti molemmat tässä suhteessa kyvykkäitä työläisluokan esitaistelijoita, mutta siitä huolimatta edes he eivät ole saaneet verbalisoitua vasemmistoa uuteen nousuun. Niinpä tarjoan porvarin auttavan käden punaisille heimolaisilleni; muu ei näköjään auta.

Alkuun mainitsen hienona vasemmistolaisena kikkana ameriikkalaisen Uus-Konservatiivisen liikkeen, joka nimestään huolimatta on kaikkea muuta kuin konservatiivinen. Tämä Neo-Conservative-porukka kun nääs on sisäpoliittisesti radikaalin vasemmistolaista, ja ulkopoliittisesti täysin eri linjoilla kuin mitä konservatiivit ovat jenkkiläisittäin perinteisesti olleet. Ainoa asiapitoinen linkki neo-con:eilla perinteisiin konservatiiveihin on se, että he, kuten konservatiivien suuri enemmistö, ovat vanhatestamentillisen israel-myönteisiä. Kuitenkin ulkopoliittisesti aitokonservatiivit ovat aina varoneet joutumasta kytköksiin ulkovaltojen kanssa, mutta uus-konservatiivit ovatkin ottaneet Israelin käytännössä uudeksi osavaltioksi Liittovaltioon, täysine turvatakuineen. Sisäpoliittisesti uus-konservatiivit luokiteltaisiin radikaalivasemmistoon, mutta koska he kuitenkin tukevat Israelia, mitä "normaali" vasemmisto ei tee, ovat he näennäisesti konservatiiveja, siitäkin huolimatta, että heidän ajamansa ulkopoliittinen suhde Israeliin on totaalisen epäkonservatiivinen. Tilanne on siis hullunkurinen. Mutta siitä huolimatta, tämä porukka sai vakaan jalansijan USAn politiikassa Bushin kausilla. Joukko vasemmistolaisia pääsi vaikuttamaan maan asioihin konservatiivien nimissä, ja kuitenkin heidän päämääränsä oli ajaa USAa epäkonservatiiviseen ulkopoliittiseen tilanteeseen, ulkovallan henkivartijaksi. Kyse oli, ja on, suuren luokan huijauksesta, joka onnistuttiin lyömään läpi puhtaalla vasemmistolaisella käsite-kikkailulla. "Kutsukaamme itseämme konservatiiveiksi, niin kukapa meitä tuomitsisi." Osa aidoista konservatiiveista toki jälkijättöisesti huomasi tämän jekun, ja he olivatkin pakotettu ottamaan itselleen tittelin "paleo-konservatiivi", osoittaakseen edustavansa aitoa konservatiivisuutta, mutta mitä se enää auttoi; ei niin mitään. Neo-Conien valheellinen näkemys tai pitäisikö sanoa 'selite' konservatiivisuudesta muodostui vallitsevaksi käsitykseksi siitä, mitä konservatiivisuudella tarkoitetaan, ja jopa Suomessa Irakin ja Afganistanin sodat nähdään konservatiivien tekoina, vaikka ne olivatkin olleet jo kymmenen vuotta ennen Bushin kautta Neo-conien strategien visioissa (syy: Neo-Con-aatelin oma erityinen etnisyys, joka ajoi heidät tuhoamaan Israelin todellisia tai oletettuja vihollisia). Tämä siis pohjustuksena siihen, että jos on kykyä ja halua ottaa haltuun joku yleisesti arvostettu poliittinen määre, niin sen määreen voi määrittää juuri niin kuin itse haluaa, eikä kukaan huomaa mitään, ja jos huomaakin, ei sillä ole väliä, koska "haltuun otettu" on "hallittua".

Olisiko siis mahdollista, rakkaat nuivistiset Toverit, että ottaisitte haltuunne poliittisen määreen "vasemmistolaisuus"? Toisin kuin uus-konservatiivien tapauksessa, niin teidän, Uus-Vasemmiston, ei edes tarvitsisi valehdella tai huijata vasemmiston todellisesta olemuksesta tai tarkoitusperistä. Te voisitte ihan suoraan sanoa kenen etua ajatte, ja minkä aatteen voimin te punnerratte.

Te voitte syyttää rahapiirejä ja porvareita siitä, että nämä haluavat tuhota Suomen työvoimamarkkinat työvoiman halpatuonnilla.

Te voitte haastaa vanhan vasemmiston selittämään, miksi se ajaa jotakin muuta kuin työläisen asiaa.

Te voitte sanoa olevanne todellinen vasemmisto, ja tuomita korkeapalkkainen lippokratia.

Te voitte julistaa kuinka veroja koko ikänsä maksanut työläinen on oikeutettu saamaan kunnan sosiaalipalveluita ennen elintasoturistia.

Ja niin edelleen. Kaikki tietävät, että vanhalla poliittisella vasemmistolla on pelimerkit loppuneet. Duunari on poliittisessa nollatilassa, seinien karattua ties minne. Joten tilausta uudelle, perinteisiin vasuri-arvoihin perustuvalle, vasemistoretoriikalle on. Joku sen tyhjiön kuitenkin täyttää. Heinähattu-Soiniko letkautuksineen? Vai löytyisikö jotakin parempaa - nuivempaa ja vasemmistolaisempaa?

Joten jätkät, perustakaa Uus-Vasemmisto, ja ilmoittakaa se kaikkiin medioihin, puolueille ja ammattiyhdistysliikkeille; tehkää siitä julkinen juttu. Nimenomaan julkinen. Ei edes tarvitse perustaa mitään, kunhan onnistutte ilmoittamaan koko kansalle, että vanha vasemmisto on toimintakyvytön tai petturihenkinen, perustellen tottakai, ja että sen tilalle nousee uusi. Älkää perustako puoluetta, älkääkä muutakaan, vaan tuokaa suomalaiseen tajuntaan nyky-vasemmiston olemattomuus esittämällä mitä todellinen vasemmistolaisuus tarkoittaa. Kyykyttäkää bisnes-lipposet ja maailmanhalaaja-tuomiojat. Haastakaa. Ilmoittakaa, että Uus-Vasemmisto nousee. Vastakaikua kansalta ei voi välttää.

Ei pitäisi olla paha rasti. Jos yhtään idea innostaa, niin jatketaan jubaamista - pointti tuli jo ehkä selville. Vaikka en voikaan tulla allekirjoittamaan Uus-Vasemmistolaista Manifestia kanssanne, niin voin olla mukana suunnittelemassa pointteja ja sananmuotoja; muuhun ei porvari nyt pysty.


terv,
Sieni-plantaasin Del Monte -mies
Homma^^^ ei voi tarjota leipää, mutta sirkushuveja sitäkin enemmän.

kertsu59

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 436
 • Liked: 41
 • PS
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #1 : 07.09.2009, 09:18:18 »
Eikös tämä meidän uusi ja uljas Muutos 2011 aio kysellä "typeriä" vasureiden ja miksei myös porvareiden edustajilta ja muilta valtaapitäviltä. ;)
Onko se monikulttuuri maailman paras asia.....Monietnisyys sensijaan voisi olla sitä.

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 249
 • Liked: 1535
 • Wanha Waskisti
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #2 : 07.09.2009, 09:33:37 »
Loistava kirjoitus, HaH.  ;)

Mielestäni persut "suomalaisena työväenpuolueena" on avaus oikeaan suuntaan.

Harmi vain, neoconnat ovat onnistuneet hajottamaan konservatiivien ja "maahanmuuttokriitikoiden" rivejä myös "Eurabiassa".
« Viimeksi muokattu: 07.09.2009, 09:42:12 kirjoittanut Nationalisti »
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

reino

 • Vieras
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #3 : 07.09.2009, 11:15:20 »
Uusvasemmisto! Jesh!!

Sehän olen minä!!!

Maltillinen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 428
 • Liked: 1
 • Cuius regio, eius religio.
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #4 : 07.09.2009, 11:36:56 »
Jos puolueväriksi valitaan vielä vaaleanpunainen, mukaan liittynee myös iloista sateenkaariporukkaa DTM:stä ... kyllä vihervasemmisto vapisee :)

Sinällänsä toki hauska idea, mutta itse jättäisin kepulikonstit niihin erikoistuneille kansanryhmille ja keskittyisin rationaalisiin hankkeisiin, toivoen että joskus ihmisolennot viisastuisivat, sukupuolesta, ihonväristä ja kulttuuritaustastaan huolimatta.
Cuiusvis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare. /
Kuka tahansa voi erehtyä, mutta vain typerys toistaa samat virheet.

IDA

 • Vieras
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #5 : 07.09.2009, 11:44:28 »
Mulla on konservatiivinen vallankumous Edmund Burken ja Ernst Jüngerin hengessä kesken - ja kirkkoakin pitäisi vaihtaa - mutta toki mukana, jos jotain hälinää syntyy.

Eli Kymin punakaarti kuittaa ja seuraa tilanteen kehittymissä pääkaupungissa  8)
« Viimeksi muokattu: 07.09.2009, 11:46:13 kirjoittanut IDA »

HaH

 • Helsingin Kokoomus
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 444
 • Liked: 71
 • Paavi Matias II Pyhä
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #6 : 11.09.2009, 18:37:38 »
Eiku siis jätkät hei ihan tosissaan... eli porvarisagitaattori jatkaa:


Ensin kommentteihin "Muutos 2011"sta ja Persuista: Vaikka nämä puolueet voivat hyvinkin ajaa niitä samoja asioita kuin mitä "uus-vasemmisto" (jatkossa UV) ajaisi, niin ne eivät kuitenkaan ole leimallisesti vasemmistolaisia. Persujakin pidetään toisinaan äärioikeistolaisena, vaikka puolue vasemmistolainen oikeasti olisikin. Oleellista taas minun mielestäni on, että ihmisten tietoisuuteen nousisi ajatus UV:sta! (Näitä UV-miehiä voi sitten löytyä monestakin puolueesta.) Kyseessä ei siis ole jonkin uuden kuppikunnan rakentaminen vaan "käsite-kaappaus" - käsitteen "vasemmistolaisuus" haltuunotto pois lipposten, tuomiojien ja haloskoiden hyppysistä, ja tämän kaappauksen sementöiminen kansalliseen tajuntaan, vai pitäisikö modernimmin sanoa nostattaminen ihmisten mediatietoisuuteen.

Mitä tulee kommenttiin kepulikonsteista ja rationaalisista hankkeista, niin tämä ei ole kepulikonsti, vaan nimenomaan rationaalihanke. UV olisi nimenomaan niitten nuivien hanke, jotka muutoin olisivat demareita, mutta kun haloska-tuomioja-lipponen. Eli osa olemassaolevasta vasemmistosta vain kaappaisi käsitteen "vasemmistolaisuus" takaisin työväestölle, pois nykyisiltä vale-vasemmistolaisilta maailmanhalaajilta ja lippokraateilta. (Tässä mielessä termi "aito-vasemmisto" olisi parempi, mutta tuo "uus"-etuliite nyt vain on niin mukavan edistyksellisen ja epäpysähtyneisen kuuloinen.) Hanke on myös rationaalinen, koska se pohjautuu perinteiseen vasemmistolaiseen ajatteluun ja arvomaailmaan, tuoden sen vain takaisin framille, sekä toki metodisesti vasemmistolaiseen käsitetaivutteluun, vaikkakin tällä kertaa suoristaen sen mikä on vinoutunutta, eikä vinouttaen sitä mikä on suorassa. Siis rehellistä ja aitoa vasemmistolaisuutta parhaimmillaan.

Käsitekaappauksen ideahan on itsessään vanha vasemmistolainen jekku. Esimerkiksi käsite "tasa-arvo" tarkoitti alunperin jotakin muuta kuin sitä, mitä nyky-vasemmisto sen uskottelee olevan. Tasa-arvolla tarkoitettiin aluntein sitä, että ihmiset yksilöinä olisivat lain ja hallinnon suhteen samalla viivalla. Mutta kas, nykyään tasa-arvon nimissä säädetään epätasa-arvottavia lakeja ja säädöksiä; ihmiset asetetaan lakisääteisesti eriarvoiseen asemaan esimerkiksi syntyperänsä, kulttuuritaustansa tai sukupuolensa mukaan, koska tasa-arvo! Mihin katosi se todellinen aito ja alkuperäinen tasa-arvon idea? Niinpä. Tämä käsitekaappauksen menetelmä on vasemmistolaisuuden tehokkain ase yhteiskuntamuutoksen ajamiseen. UV ei tekisi mitään muuta kuin sen, että osa vasemmistoa kohdistaisi tämän vanhan hyväksi koetun vasemmistolaisen aseen käsitteeseen "vasemmistolaisuus". (Kunista, etten sanoisi.)

Koska on selvää, että nyky-vasemmistolaiset kepulimiehet ja tavjat ratsastavat "vasemmistolaisuuden" aatteella ja symboleilla, tuhoten kuitenkin juuri sitä mitä vasemmistolaisuuden tulisi puolustaa - eli työväestön ja heidän lapsiensa nykyisyyden ja tulevaisuuden - on nyt aika ottaa käsite "vasemmistolaisuus" takaisin näiltä kepulikonsteja käyttäviltä käsitekaappaajilta, vallankaappaajilta, työläisten oikeuksien polkijoilta. Ne, jotka nykyään kutsuvat itseään vasemmistolaisiksi ja johtavat puolueita, yhteiskuntaa ja koko maata, ovat pettäneet työväen aatteen; kaiken sen, mitä vasemmistolaisuus on ollut. On aika riistää käsite "vasemmistolaisuus" pois näiltä riistäjiltä, ja palauttaa se takaisin työväen kouraan.

Se kuinka tämä tapahtuu, on suht' helppoa. Kunhan nyt vain ensin on koossa vasemmistolainen porukka, joka on valmis pistämään nimensä Uus-vasemmiston Manifestiin.
EDIT: Oli jotain typoja (ja ties vaikka olisi vieläkin...).
« Viimeksi muokattu: 11.09.2009, 19:07:42 kirjoittanut HaH »
Homma^^^ ei voi tarjota leipää, mutta sirkushuveja sitäkin enemmän.

pelle12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 686
 • Liked: 82
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #7 : 11.09.2009, 19:07:29 »
 Minä en usko mihinkään vasemmiston tai uusvasemmiston nousuun. Suomen vasemmisto hukkasi viimeisenkin mahdollisuutensa minkäänlaiseen nousuun haudatessaan Devan. Eikä tuohon ole mitään muuta sanottavaa kuin siteerata Esko Ahoa:' Niin on hyvä kun käy'.
 

HaH

 • Helsingin Kokoomus
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 444
 • Liked: 71
 • Paavi Matias II Pyhä
Yritän nyt vielä kerran tätä. Yllä on enemmän, mutta laitetaan nyt tiivistettynä taas...

Maailmaa, eli kansoja, hallitaan ajatuksin ja käsittein, ja niinpä aseet taistoon on valittava sen mukaan. Suomen 'vasemmistojohto' ja 'vasemmistoideologit' ovat ajautuneet erilleen vasemmistolaisesta aatteesta sekä vasemmistolaisesta duunarista, joten siellä on iiisoooo valmiiksi ladattu käsitetyhjiö täytettävänä. Mikä 'nuivia vasureita' vaivaa, kun tuota vasenta voimatyhjiötä ei retoorisesti lähdetä täyttämään?

Tässä keskustelusäikeessä aiemmin esittämäni idea on ihan selvä ja toimiva. Saa toteuttaa. Tulen mielelläni mukaan kottaraispönttöpropelloiviin vasemmistonpalautustalkoisiin, vaikka porvari olenkin.

Idean periaate löytyy jo itse asiassa vanhasta kiinalaisesta taistelutaktiikkaoppaasta "Sanshíliù Jì", eli "Kolmekymmentäkuusi Taktiikkaa", tarkemmin sanottuna kappaleesta 3, Hyökkäystaktiikat, kohta 2:

Borrow a corpse to resurrect the soul (Jiè shi huán hún)

Take an institution, a technology, a method, or even an ideology that has been forgotten or discarded and appropriate it for your own purpose. Revive something from the past by giving it a new purpose or bring to life old ideas, customs, or traditions and reinterpret them to fit your purposes.


Eli eikö muka innosta? Vasemmiston ruumis on siinä framilla, ja sen saisi nostettua henkiin tuosta vain, jos vasuri-nuivat vain viitsisivät pyllyään sohvan kulmalta siirtää...
_________

EDIT: Jassåå, palsta-softa ei näköjään tajunnut kiinalaisia kirjoitusmerkkejä, joten editeerasin ne pois aiheuttamasta hassuja pimiömerkkejä ja hymiöitä.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2010, 18:11:41 kirjoittanut HaH »
Homma^^^ ei voi tarjota leipää, mutta sirkushuveja sitäkin enemmän.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Yritän nyt vielä kerran tätä. Yllä on enemmän, mutta laitetaan nyt tiivistettynä taas...

Maailmaa, eli kansoja, hallitaan ajatuksin ja käsittein, ja niinpä aseet taistoon on valittava sen mukaan. Suomen 'vasemmistojohto' ja 'vasemmistoideologit' ovat ajautuneet erilleen vasemmistolaisesta aatteesta sekä vasemmistolaisesta duunarista, joten siellä on iiisoooo valmiiksi ladattu käsitetyhjiö täytettävänä. Mikä 'nuivia vasureita' vaivaa, kun tuota vasenta voimatyhjiötä ei retoorisesti lähdetä täyttämään?

No tästä totta kai kysymään, että mikäs se nyt porvaria noin askarruttaa  ;) ;)??

Eli mistä moinen ajatus?


No joo; vasemmistolaisuuteen sanana ja punaväriin yleensä en kyllä koskisi pitkällä tikullakaan. Vasurius olkoon aikojen loppuun pyhittetty näille puuteripylly/riidanhaastaja -vasureille, kuten Halonen/Tuomioja/Lipponen, jotka eivät ole työmiehen hikeä haistaneet, kun korkeintaan teettäessään duunarilla pideetä tai jotain. SAK:n napamiehet ovat olleet samanlaisia pehmeäkätisiä vakosamettihousu-humanisteja jo kauan.

Vasemmistolaisuus tuskin koskaan merkitsee enää mitään. Sen sijaan aidolle työväenliikkeelle on aina moraalinen, perusteltu tilaus. Sen verran ihminen on yleensä itsekäs, että vastamekanismi lienee paikallaan. Ei AKT:n tyyliin (joka muuten vetänee karille aika lujaa muutaman vuoden sisään), mutta tietyn turvan jäsenilleen taaten.

Siltä pohjalta lähtisin uutta pienen ihmisen puolustajaa rakentamaan.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2010, 18:05:00 kirjoittanut Punaniska »
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

myötäjuoksija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 664
 • Liked: 17
 • Sufficiently organized online troll
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #10 : 24.02.2010, 18:19:07 »
Itse kyllä tukisin hanketta täysin, vaikken missään määrin vasemmistolainen olekaan. Hankkeena tämä muistuttaa "nuivihreyttä", joka myöskin on jäänyt mielestäni liian vähälle huomiolle.

Eikös tämä "käsitteiden kaappaus" ole muuten aika tyylipuhdasta pöllämystyneiläisyyttä? Muistaakseni P:ltä kiellettiin aiheen kommentointi, joka on sinänsä harmi, häneltä kun voisi odottaa jotain hyvää kommenttia tästäkin.

Entäpä jos suunnittelisimme ihan kokonaan uuden ja hommamielisen UusVihervasemmiston? :D
« Viimeksi muokattu: 24.02.2010, 18:20:46 kirjoittanut myötäjuoksija »
Homman nousu on ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä!

http://sverigedemokraterna.se

svobo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 696
 • Liked: 1317
 • Laitamyötäistö
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #11 : 24.02.2010, 20:06:20 »
No siitä ollaan samaa samaa mieltä, että "neo-con" ei ole konservatiivia nähnytkään, vaan he ovat USAn hallinnossa radikaaleinta porukkaa ainakin viimeisen vuosisadan aikana. Mutta että mitenkä hemmettisä he ovat vasemmistolaisia? USAssa oikeisto tarkoittaa republikaaneja ja vasemmisto demokrtaatteja. Oikeisto on tyypillisemmin kannattanut lentotukialuspolitiikkaa, vasemmiston asia on ollut kritisoida sitä. Viimeaikainen uuskonservatiivinen hallinto on lähettänyt USAn joukkoja jopa kahteen kalliiseen sotaan toiselle puolella maapalloa ja ajanut ison rahan toivomaa politiikkaa, joka hyödyttää öljy- ja aseteollisuuteen rahansa pistäneitä isokenkäisiä, ja sitten he vielä aloittavat maailmanlaajuisen laman realisoidakseen sitä pankkitiliään johonkin konkreettisempaan.
En kyllä hyväksy alkuunkaan, että USAn väistynyttä hallintoa kutsutaan vähänkään vasemmistolaiseksi.
"Eilen paluumatkalle Irakiin lähteneillä mieli muuttunut kun olivat nähneet Helsingin. Aikovat palata Saarijärvelle päästäkseen Helsinkiin."
Jani Ilola (@i_lo_la) December 10, 2015

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #12 : 16.03.2010, 11:25:45 »
Jos uusvasemmisto nousee niin se nousee työväenliikkeestä. Tämä porukka mitä netissä yritetään leimata punavihreiksi ja jopa stalinisteiksi on jo linjansa valinnut ja se on syväekologia, eli se mistä Pentti Linkola paasaa. Stallarit käänsivät takkinsa viimeistään silloin kun Neuvostoliitto romahti. Fiksummat kuten Nalle Wahlroos osasivat tehdä sen jo aikaisemin.

Syväekologia on raa'asti yksinkertaistettuna natsien luonnonsuojeluaate, josta on tehty kosher jättämällä rotuopit pois. Ne on korvattu ajatuksella, että ihmisiä on liikaa ja välttämättömän harvennuksen jälkeen elossa ovat vain ne, jotka ymmärsivät osallistua muiden tappamiseen. Kyseessä on siis eräänlainen kultti, joka tarjoaa pääsylippua paratiisiin. Linkola on myös todistanut käytännössä, että sen avulla pystyy tekemään ihmeitä. Hänhän voi sanoa haastattelussa että Hitler oli suuri valtiomies ja suurin osa natsien ajatuksista oli hyviä eivätkä edes antifasistit keksi syytä heiluttaa natsikorttia, koska hän on opiskellut huolella ja ajan kanssa sanomaan sanottavansa sohaisematta kusiaispesää.

Vasemmistolaisuudesta messuaminen tämän porukan yhteydessä pelkästään tuhoaa oman uskottavuuden, koska aatteellinen tausta on kotoisin toiselta äärilaidalta. Ihmeen kauan tämän tajuaminen kuitenkin näyttää kestävä, vaikka jokaisen luulisi kysyneen itseltään, keitä ne Linkolan pitämiin esitelmätilaisuuksiin pyhiinvaellusmatkoja tekevät akateemiset "maailmanparantajat" oikein ovat. Ottamalla asioista vähän selvää huomaa pian, että uuden maailmanvallankumouksen löytäneitä entisiä stallareita ja nuoremman polven yli-ihmisiähän he ovat.

Sisäministeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 1
 • Ystävällinen keskustelija
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #13 : 16.03.2010, 12:11:08 »
Hyvä keskustelunavaus.

Vasemmisto on ylipäätään kokenut inflaation käsitteenä myös siksi, että siihen liitetään perinteisesti myös sosialismi josta Perussuomalaiset (ja sen edeltäjä SMP) ovat sanoutuneet irti, työväenpuolue Kokoomus on myös sosialismia valtiotasolla vastustanut koko historiansa ajan. Sanamagia ja käsitekikkailu menettävät merkityksensä kun esittää sanan "Uusvasemmisto" tai mikä vaan "vasemmisto" niin ensimmäinen kysymys on kuitenkin että onko tämä taas joku uusi kommunistien kahvikerho. Itse pidän oikeisto/vasemmisto-jakoa nykyään jo keinotekoisena, koska suuret käytännön politiikan linjat ovat irtautuneet varsin kauaksi niistä merkityksistä joita Ranskan parlamentissa niille aikoinaan nimettiin. Pitäisi laittaa Eduskunnan suuren salin istumajärjestys uusiksi, jos meinataan nykyisillä puolueilla kuvata tuota "uudistuksen" ja "vanhoillisuuden" kahtiajakoa.

Käyttäen vanhaa jakoa nykyisissä merkityksissä, niin Uusi Vasemmisto olisi ei-sosialistinen, oikeistolaiseen arvomaailmaan nojaava uudistusliike Kokoomuksen ja Perussuomalaisten tapaan.

...Ehkä lienee kuitenkin parempi että emme ota tällä puolen mallia kommunisteista jotka ovat edelleenkin hieman koominen ilmestys lilliputtikerhoineen jotka aina välillä yrittävät jakautua riitautuessaan milloin miksikin Aidoksi Marxilais/Leniniläis/Trotskilais/mikälie "puolueiksi" joiden kannatus on nollaluokkaa, näkyvyys olematon ja agendat yksinumeroisesta jäsenmäärästä huolimatta kivasti tasolla NATO, EU, globalisaatio ja ilmastonmuutos.   

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #14 : 16.03.2010, 12:32:00 »
Itse pidän oikeisto/vasemmisto-jakoa nykyään jo keinotekoisena, koska suuret käytännön politiikan linjat ovat irtautuneet varsin kauaksi niistä merkityksistä joita Ranskan parlamentissa niille aikoinaan nimettiin. Pitäisi laittaa Eduskunnan suuren salin istumajärjestys uusiksi, jos meinataan nykyisillä puolueilla kuvata tuota "uudistuksen" ja "vanhoillisuuden" kahtiajakoa.  

Asenteet tässä pitäisi päivittää. Kommunismin vastustajilla on nykyään niin kova pula kommunisteista, että korvikkeeksi kelpaa melkein kuka tahansa.

Jos umpikepulainen isäntä vastustaa uutta vesilakia, koska ei halua omaan kaivoonsa yksityisen firman vesimittari ja joku yksityistämishihhuli väittää että se on kommunismia, niin valitettavan moni sinnikkäästi 70-lukua elävä kommunisminvastainen hörhö pitää isäntää kommunistina ja vastustaa häntä ihan vain periaatteesta.

Yritä siinä sitten keskustella vesilain uudistuksesta asiallisesti.

Sisäministeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 1
 • Ystävällinen keskustelija
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #15 : 16.03.2010, 13:28:32 »
Asenteet tässä pitäisi päivittää. Kommunismin vastustajilla on nykyään niin kova pula kommunisteista, että korvikkeeksi kelpaa melkein kuka tahansa.

Jos umpikepulainen isäntä vastustaa uutta vesilakia, koska ei halua omaan kaivoonsa yksityisen firman vesimittari ja joku yksityistämishihhuli väittää että se on kommunismia, niin valitettavan moni sinnikkäästi 70-lukua elävä kommunisminvastainen hörhö pitää isäntää kommunistina ja vastustaa häntä ihan vain periaatteesta.

Yritä siinä sitten keskustella vesilain uudistuksesta asiallisesti.

Mielenkiintoista, en ole törmännyt tuollaiseen ilmiöön.
Tosin vastapainona mainittakoon, että kommunismin vastustajia jotka näkevät kommunisia kaikessa ja kaikissa omista mielipiteessään poikkeavissa on ymmärtääkseni kokolailla saman verran kuin nk. "fasismin" vastustajia, jotka taas näkevät "fasismia" kaikessa ja kaikissa jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä yhtään mistään.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #16 : 16.03.2010, 13:55:51 »

Mielenkiintoista, en ole törmännyt tuollaiseen ilmiöön.


Maltat sitten varmaan pysyä poissa hörhöjen häiriköiden valtaamilta keskustelualueilta toisin kuin meikäläinen. :)

Sisäministeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 1
 • Ystävällinen keskustelija
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #17 : 16.03.2010, 15:58:55 »

Mielenkiintoista, en ole törmännyt tuollaiseen ilmiöön.


Maltat sitten varmaan pysyä poissa hörhöjen häiriköiden valtaamilta keskustelualueilta toisin kuin meikäläinen. :)

Tuo vesilakiasia on minulta mennyt hieman ohi, että ainakin sen puitteissa kyllä. Tosin harvemmin olen törmännyt siihenkään, että ketään kommunistiksi ihan noin vaan haukuttaisiin ja pyrittäisiin pelkästään sillä nollaamaan toisen osapuolen argumentteja. Fasismin/rasismin ollessa leimakirveenä sitä sen sijaan näkee aika säännöllisesti HS:n artikkelikommentteja myöten.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #18 : 16.03.2010, 19:52:17 »

Mielenkiintoista, en ole törmännyt tuollaiseen ilmiöön.


Maltat sitten varmaan pysyä poissa hörhöjen häiriköiden valtaamilta keskustelualueilta toisin kuin meikäläinen. :)

Tuo vesilakiasia on minulta mennyt hieman ohi, että ainakin sen puitteissa kyllä. Tosin harvemmin olen törmännyt siihenkään, että ketään kommunistiksi ihan noin vaan haukuttaisiin ja pyrittäisiin pelkästään sillä nollaamaan toisen osapuolen argumentteja. Fasismin/rasismin ollessa leimakirveenä sitä sen sijaan näkee aika säännöllisesti HS:n artikkelikommentteja myöten.

Jos aihe kuitenkin kiinnostaa niin Taloussanomien uutiskeskusteluista on hyvä aloittaa. Herkullisen aiheen osuessa kohdalle kommenteista voi olla neljänneskin pelkkää kommarikortin heiluttamista.

Sisäministeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 1
 • Ystävällinen keskustelija
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #19 : 16.03.2010, 21:23:39 »

Mielenkiintoista, en ole törmännyt tuollaiseen ilmiöön.


Maltat sitten varmaan pysyä poissa hörhöjen häiriköiden valtaamilta keskustelualueilta toisin kuin meikäläinen. :)

Tuo vesilakiasia on minulta mennyt hieman ohi, että ainakin sen puitteissa kyllä. Tosin harvemmin olen törmännyt siihenkään, että ketään kommunistiksi ihan noin vaan haukuttaisiin ja pyrittäisiin pelkästään sillä nollaamaan toisen osapuolen argumentteja. Fasismin/rasismin ollessa leimakirveenä sitä sen sijaan näkee aika säännöllisesti HS:n artikkelikommentteja myöten.

Jos aihe kuitenkin kiinnostaa niin Taloussanomien uutiskeskusteluista on hyvä aloittaa. Herkullisen aiheen osuessa kohdalle kommenteista voi olla neljänneskin pelkkää kommarikortin heiluttamista.

Niin, siellä(kin) esiinnytään nimimerkeillä jolloin sisäinen Mr. Hyde pääsee kahleistaan yhdellä jos toisellakin. Suosittelen vaikkapa Uuden Suomen blogeja joissa monet esiintyvät omilla nimillään ja kasvoillaan.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #20 : 17.03.2010, 09:31:01 »

Mielenkiintoista, en ole törmännyt tuollaiseen ilmiöön.


Maltat sitten varmaan pysyä poissa hörhöjen häiriköiden valtaamilta keskustelualueilta toisin kuin meikäläinen. :)

Tuo vesilakiasia on minulta mennyt hieman ohi, että ainakin sen puitteissa kyllä. Tosin harvemmin olen törmännyt siihenkään, että ketään kommunistiksi ihan noin vaan haukuttaisiin ja pyrittäisiin pelkästään sillä nollaamaan toisen osapuolen argumentteja. Fasismin/rasismin ollessa leimakirveenä sitä sen sijaan näkee aika säännöllisesti HS:n artikkelikommentteja myöten.

Jos aihe kuitenkin kiinnostaa niin Taloussanomien uutiskeskusteluista on hyvä aloittaa. Herkullisen aiheen osuessa kohdalle kommenteista voi olla neljänneskin pelkkää kommarikortin heiluttamista.

Niin, siellä(kin) esiinnytään nimimerkeillä jolloin sisäinen Mr. Hyde pääsee kahleistaan yhdellä jos toisellakin. Suosittelen vaikkapa Uuden Suomen blogeja joissa monet esiintyvät omilla nimillään ja kasvoillaan.

On se herra Hydekin hyvä tuntea. Ei palautus.org'kaan tehnyt kummoista vaikutusta kun tekstistä tunnisti millainen veitikka sen on kirjoittanut. On se paljon huolitellumpaa kuin tyypillinen minipsykoosissa väännetty vihakirjoitus, mutta kuitenkin siitä huomaa, ettei kaveri ole penaalin terävin kynä ja tuskin viitsii perehtyä itse siihen mitä suosittelee muille opiskelumateriaaliksi.

Totuus vapauttaa turhista peloista. Siitoimen ja kumppaneiden uskottavuus romahti aikoinaan tuon dokumenttielokuvan takia, koska siitä näkee, ettei tyypeillä ollut uhosta huolimatta mitään mahdollisuuksia päästä vallankahvaan. Siitä poimittu Kansallinen liittoneuvosto on YouTuben käyttäjien mielestä jopa hauskempi kuin Kummelin sketsit.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3697974924756747358#

Sisäministeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 1
 • Ystävällinen keskustelija
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #21 : 27.03.2010, 13:23:15 »
Totuus vapauttaa turhista peloista. Siitoimen ja kumppaneiden uskottavuus romahti aikoinaan tuon dokumenttielokuvan takia, koska siitä näkee, ettei tyypeillä ollut uhosta huolimatta mitään mahdollisuuksia päästä vallankahvaan. Siitä poimittu Kansallinen liittoneuvosto on YouTuben käyttäjien mielestä jopa hauskempi kuin Kummelin sketsit.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3697974924756747358#

Samanlaisia filmipätkiä saisi aika monestakin vastaavasta kerhosta. Islamilaisen Puolueen entinen johtohahmo Abdullah "Risto" Tammi puuhailee nyt jonkun uuden sosialismipuolueprojektin kimpussa ja olihan se Islamilainenkin Puolue kohtalaisen samalla koomisuuden asteella kuin Siitoin porukoineen. Kommunistisista ryhmistä en ole vastaavia dokumentteja etsinyt, mutta ei ole sattumalta vastaankaan tullut. Eräs syy miksei (bolshevististakin) vallankumousta ja suunnitelmataloutta kannattavia tahoja tarvitse dokumenttiin kuvata, lienee se että ne ovat paljon suositumpia kuin täysin marginaaliset natsikerhot ja jokainen viimeistään suurimmissa kaupungeissa näkee kyseistä porukkaa ihan livenä, ainakin vaalien painaessa päälle. Livenä nuo marginaalijengit vasta hauskoja ovatkin, suosittelen tutustumaan kaikkeen heidän jakamaansa materiaaliin  ;D 

Simo Hankaniemi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 791
 • Liked: 120
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #22 : 02.04.2010, 01:47:38 »
"Vasemmistolaisuus" kuulostaa jotenkin huonolta, vaikka ideakaappausidea sinänsä on mitä parhain. Entä jos saman tempun tekisi vihreille, eli lanseeraisi uuden "tummanvihreän" liikkeen tai ideologian, joka ajaisi oikeasti niitä vihreitä arvoja, jotka nämä sinnemäkivihreät ovat unohtaneet. Monet maahanmuuttokriittiset argumentit sopivat hyvin yhteen tummanvihreän ajattelun kanssa, eli pyritään aidosti välttämään tarpeetonta luonnon kuormittamista ihmismassoja siirtelemällä ja korostetaan vastuuta paikallisen kulttuurin säilymisestä ja hyvinvoinnista. En tähän hätään keksi mitään ristiriitaa tummanvihreyden ja maahanmuuttokriittisyyden välillä. Tummanvihreät kiinnittäisivät myös huomiota väestönkasvun ongelmiin, joista nykyiset vihreät eivät puhu yhtään mitään.   

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 704
 • Liked: 15494
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #23 : 02.04.2010, 02:04:09 »
Ekovihreät taisi/taitaa olla juuri tuollainen tummanvihreä ryhmittymä.
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #24 : 02.04.2010, 09:02:48 »
Ekovihreät taisi/taitaa olla juuri tuollainen tummanvihreä ryhmittymä.


Tuossa vähän vakavamman tuntuinen syvänvihreä hanke:

http://www.vihreapuolue.fi/

Pakko antaa miinusta logosta, siitä tulee mieleen 70-lukulainen terroristijärjestö mallia RAF.Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Griffinvaari

 • Vieras
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #25 : 28.04.2010, 13:31:16 »
Täällä on todella monenkirjavaa väkeä etenkin värikirjavaa ja hyvä niin, ihan kun jos joku muistaa entinen SKDL.
Sen uusvasemmiston suhteen pojat ja tytöt on nyt vaan vähän myöhässä, Esko Seppänen on lanseerannut käsitteen tehokkaasti ja varsin tunnetusti itselleen, tosin ei ole tälle foorumille kantanut.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #26 : 28.04.2010, 13:45:20 »
Täällä on todella monenkirjavaa väkeä etenkin värikirjavaa ja hyvä niin, ihan kun jos joku muistaa entinen SKDL.
Sen uusvasemmiston suhteen pojat ja tytöt on nyt vaan vähän myöhässä, Esko Seppänen on lanseerannut käsitteen tehokkaasti ja varsin tunnetusti itselleen, tosin ei ole tälle foorumille kantanut.
Ussitä ja uustätä. :facepalm:

Kuitenkin Esko Seppänen on niitä harvoja vasenlaitalaisia joita diggaan. Nimittäin jos nuo vanhat rintamalinjat enää nykyään ovat ollenkaan voimassa. Viittaan kokoomuksessakin esiintyvään samanmielisyyteen monissa punavihreiden ajamissa asioissa.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Sisäministeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 1
 • Ystävällinen keskustelija
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #27 : 29.04.2010, 20:24:48 »
Täällä on todella monenkirjavaa väkeä etenkin värikirjavaa ja hyvä niin, ihan kun jos joku muistaa entinen SKDL.
Sen uusvasemmiston suhteen pojat ja tytöt on nyt vaan vähän myöhässä, Esko Seppänen on lanseerannut käsitteen tehokkaasti ja varsin tunnetusti itselleen, tosin ei ole tälle foorumille kantanut.
Ussitä ja uustätä. :facepalm:

Kuitenkin Esko Seppänen on niitä harvoja vasenlaitalaisia joita diggaan. Nimittäin jos nuo vanhat rintamalinjat enää nykyään ovat ollenkaan voimassa. Viittaan kokoomuksessakin esiintyvään samanmielisyyteen monissa punavihreiden ajamissa asioissa.

Ne ovat monien ihmisten mielissä piirtyneet erittäin selkeiksi. Se on se syy, miksi niitä edelleen käytetään. Jos katsoo poliittisia linjauksia niin ne ovat sikäli erikoiset, että Kokoomus joka aikoinaan kannatti vahvoja valtaoikeuksia jopa kuninkaan kruunaamista myöten on nyt romuttamassa pressalta pois mm. nimitysvaltaa. Toisaalta taas "kansan ääntä" kannattava vasemmisto Perussuomalaisten kanssa kannattaa sitten vahvaa presidenttiä ts. vahvoja valtiollisia instituutioita sen puheissaan suitsuttamansa kansan tahtoa kaitsemaan.

Ota noista selvää.

Griffinvaari

 • Vieras
Vs: Uus-Vasemmisto nousee!
« Vastaus #28 : 04.05.2010, 01:30:00 »
Niinpä, Joukon ja sisäministerin esille ottamat aiheet ovat niitä joita on pidetty ns. periaatekysymyksinä, näin nähdään miten päivän poliittiset suhdanteet  ylikävelevät ne kepein askelin, niin oikealta, kuin vasemmalta, tosin kummissakin leireissä on myös niitä joiden kannanotot eivät ole muuttuneet, ovat tosin vähemmistöinä.