UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Eduskuntavaalit 2019 – yleinen keskustelu, tulosseuranta, hallitusneuvottelut  (Luettu 452203 kertaa)

Unlucky

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 52
 • Liked: 435
Olemme saamassa hallituksen, joka kehittää oikeusvaltiota väkivaltaisen kahelin johdolla ja joka parantaa kilpailukykyämme veroja korottamalla ja kunnianhimoisella teollisuudenkarkottamispolitiikalla. Sen käyttämässä uuskielessä tuhlailu on korvattu sanalla investointi ja Suomen kehitysmaalaistaminen ilmauksella jakamaton ihmisarvo. Sen ytimessä valtaa käyttää maakuntahillotolppia itselleen vaativa puolue, joka vaaleissa kärsi uskomattoman nöyryyttävän murskatappion. Pääministeriksi kutsuttavan sätkynuken lankoja vedellään Brysselistä ja Hakaniemestä.

Onnea Suomi.

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 794
 • Liked: 4990
 • Pullon Suomi-viinaa juonut rasisti
SAK on käynyt hieman linjaamassa veroasioita hallitusneuvotteluissa.

Ja SAK:n pääekonomistin terveiset yrittäjile; jossei riistoverotuksen jälkeen tulee leipä pöytään, menkää palkkatöihin ja syökää leivoksia!

Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 907
 • Liked: 13525
 • Never surrender
Suomi on Euroopan lähes kovin omaisuuden takavarikoija. Perintöveroissa ainoastaan Tanska, Ranska, Malta ja Kreikka ovat pahempia ja niissäkin löytyy tapoja kiertää verotusta. Sukupolvenvaihdoksissa Suomi on käytännössä parempi ainoastaan Maltaa ja Kreikkaa, mutta kaikkihan tietävät, että noissa maissa kuolleetkin voivat omistaa pitkään yrityksiä kenenkään piittaamatta. Sikailuverotusta aiotaan entisestään kiristää, että proletariaatti pysyy lestissään eikä missään tapauksessa tule koskaan nousemaan SAK:n kaivamasta kuopasta. Työn orjat sorron yöstä nouskaa.. kunhan, ette nouse liian korkealle. Nyt ollaan kyllä rakentamassa sellaista kommunistista laitosta, että oksat pois. Koulutukseen tullaan todennäköisesti kaatamaan rahaa ja todennäköisesti peruskoulussa edelleen kärsitään puutteesta pahemmin kuin koskaan, mutta pseudotieteiden kukat saavat kukkia (sukupuolentutkimus). Aivan realistisesti katsottuna pahin tilanne tulee vastaan siinä, että meillä on helvetin osaavia ja koulutettuja nuoria, mutta ei työpaikkoja heille, koska yritykset ajetaan liian ahtaalle ja yrittämistä pidetään lähes rikollisena.  Tästä alkaakin aivovuoto ja sisäänpäin tulee sitten lukutaidottomia avioehdokkeja lähiövalaille. Molemmille ryhmille näistä löytyy kyllä ymmärtäjiä. Jumalauta Kepu, nyt pitäisi olla sen verran järkeä päässä, ettei noiden kommunistien kanssa kannata lähteä tanhuamaan. Maaseudun asukkaille ei siinä porukassa riitä minkäänlaista ymmärrystä ja tuon hävikin jälkeen on yksi lysti onko olemassa maakuntamallia vai ei, kun alueellisesti on asumisen mahdollisuuksia vähennetty merkittävästi ja viimeisiä omakotia-asujia metsästetään.

Jos meillä on niin idioottia porukkaa valtapuolueissa ja kannattajakunnassaan, että persun pelko on kaikissa tilanteissa suurempi paha kuin päästää valtaan vasemmisto, joka kiristää veroruuvia entisestään kaikissa elinvoiman, taloudellisen aktiviteetin ja omistamisen muodoissa - niin sitä saa mitä tilaa.

Olkaatte hyvät esim. kokoomusjohto ja kokoomuksen kestokannattajat; ryöväystä ja kuppausta luvassa seuraavat 4 vuotta. Lohduttautunette sillä, että "arwopohja" vallitsee ja "ihmisarvo on jakamaton" (paitsi suomalaisen veronmaksajan arvo, jota pitää jakaa vimmattua tahtia kehitysmaalaisille) - näistä ei tingitä, vai mitä Petteri Orpo?

Viimeinen sammuttakoon valot. Tai ehkä jo sitä edellinen, koska ilmastonmuutos.  :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 15.05.2019, 15:09:37 kirjoittanut Vellamo »

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 398
 • Liked: 1379
 • Häiriöitä taustajärjestelmässä.

Danista suunnitellaan ehkä ministeriä, koska vassareiden valikoima on surkea. Arhinmäki ja Kyllönen on jo nähty eikä niitä tee mieli nähdä uudelleen, vaikka ne ovat A-ryhmää.

Tälleen kun ajattelee, niin ei se edes olisi mikään huono valinta. Ei örvellä kännissä eikä vaikuta ihan vajaalta.

Voi olla, että tällä tarpeettomalla ajojahdilla on pilattu Danin mahkut ministerisalkkuun.
Mutta eipä mitään, löytyyhän Lin takataskusta lisää valttikortteja: esim. ns. Kumisilmä-Jari saattaisi olla räyhäkkä veto sisäministerin pestiin. Kerrankin olisi oikeanlaista kokemusasiantuntijuutta poliisiministerin pallilla.
Olen eri mieltä mielipiteitteni kanssa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 026
 • Liked: 62391
Höblässä on käyty muutama viikko kuumaa keskustelua siitä, kenen syytä oli Halla-ahon Perussuomalaisten menestys eduskuntavaaleissa.

Pelin avasi toimittaja Staffan Bruun, jonka mielestä toimittajien olisi pitänyt nostaa Halla-aho seinälle mielipiteistään. Sen sijaan maahanmuuttokeskustelua annettiin käydä persujen ehdoilla.

Perussuomalaiset kuvasivat turvapaikanhakijat Suomen suurimmaksi ongelmaksi, eikä yksikään poliitikko tai toimittaja oikaissut, että ilman maahanmuuttoa Suomi seisahtuisi. Bussit jäisivät ajamatta, astiat keräämättä ja sanomalehdet jakamatta. Kaikki epäinhimillisyyden ennätykset lausunnoillaan lyöneen Halla-ahon vanhoista blogeista olisi pitänyt nostaa kohua jo ennen vaaleja, sillä nyt vaalien jälkeen on liian myöhäistä.

Staffan Bruunin mukaan vuoden 2019 eduskuntavaalit tullaankin tästä syystä muistamaan yhtenä nykyajan suurimmista journalistisista fiaskoista.

Lainaus
Medierna gjorde fiasko kring Halla-aho

I takt med att Jussi Halla-aho försöker framstå som en rumsren och seriös partiledare har medierna börjat intressera sig för hans tidigare bloggar, skriverier, åtal och domar. Det är för sent att stiga tidigt upp, varför ställde ingen journalist Halla-aho mot väggen före valet?

Av någon anledning fördes valkampanjens debatt om invandring helt på Sannfinländarnas villkor. Jussi Halla-aho fick ganska oemotsagd framställa fjolårets 2 700 (eller är de 2 300?) asylansökningar som landets största problem.

Jag hörde ingen politiker eller journalist invända med att utan invandrare stannar Finland. Vem ska köra våra bussar, städa, plocka disk och dela ut tidningar om vi inte ständigt får nya invandrare som tar över när de som kommit tidigare lärt sig finska och skaffat sig mera kvalificerade arbeten.

Den avgående regeringens ytterst restriktiva flyktingpolitik innebar att bara en tredjedel av de 30 000 nödställda som kom till Finland 2015 fick stanna. Två tredjedelar avvisades till misären i Mellanöstern eller tvingades gömma sig som papperslösa utan rättigheter eller människovärde.

Medierna har rapporterat om flyktingar som fängslats och dödats direkt efter att ha deporterats från Finland. Det finns namn och bilder på dem som betalat priset för Finlands nya mänskofientliga linje. Offren har en historia, de har en familj.

[...]

Alla rekord i omänsklighet slår Jussi Halla-aho när han prisar den italienska regeringen för att stoppa räddningsoperationer på Medelhavet. Han har till och med tyckt att finländska frivilligarbetare som hjälper flyktingar i sjönöd borde åtalas för "bistånd till illegal invandring".

Inför valet ifrågasatte ingen journalist att Halla-aho inte bara tittar åt ett annat håll när småbarn drunknar, han anser det till och med vara brottsligt att ingripa.

Jag tror inte att 17,5 procent av medborgarna i mitt Finland vill förbjuda hjälp till ett drunknande barn.

[...]

När politikerna valde att låta Halla-aho stå oemotsagd var det ingalunda en slump utan resultatet av en taktisk analys i kampanjbyråerna. En analys som gick käpprätt åt skogen och banade väg för Sannfinländarnas triumf.

När pressen lät bli att konfrontera Halla-aho var det inte resultatet av någon medveten analys. Journalisterna bara misslyckades totalt i sitt uppdrag att kritiskt granska politikerna, åtminstone i fråga om ett parti.

Valet 2019 går därför till historien som ett av våra största journalistiska fiaskon i modern tid.

Staffan Bruun journalist

Hbl 26.4.2019

Dan Lolax Journalist, Åbo: Valresultat fungerar dåligt som mediekritik 30.4.2019

Samuel Sjövall: Facit och statistik talar mot Staffan Bruuns påståenden 4.5.2019

Sture-Christian Eklund: Bruuns mediekritik helt ok 4.5.2019

Dan Lolax journalist, Åbo: Mediekritik är inte påhopp 7.5.2019

Päätoimittaja Susanna Landor: Pang pang, skjutjärnsjournalistiken är död! 8.5.2019 (maksumuuri)

Jeanette Björkqvist: Debattera saken, inte personen 15.5.2019

Pääkirjoitustoimittaja Susanna Ginman: Journalistik och politik 15.5.2019 (maksumuuri)

e: typo
« Viimeksi muokattu: 15.05.2019, 19:18:05 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 913
 • Liked: 988
Jos valtamedia olisi ruvennut pöyhimään Halla-ahon vanhoja tekstejä ja peräti saanut ihmiset kiinnostumaan niistä, olisi persujen äänisaalis huidellut reilusti yli kahdenkymmenen.
Hiljaisuus oli harkittua, mutta sekään ei auttanut.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 830
 • Liked: 8544
 • köyhää suomalaista paskasakkia

Perintö-, omaisuus-, tuloveronkorotuksia yms joudutaan korottamaan koska hallitusneuvottelijat (Kepu mukana) eivät halua vähentää  euroakaan haittamatujen hyysäämisestä. Pauli Vahteran mukaan hyysäys maksaa 3,2 mrd euroa. Ja kun siitä ei voi säästää pitää nostaa veroja. Ehkä Kepu tästä kärsii.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 874
 • Liked: 2624
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Melkoinen sirkus on käynnissä Säätytalolla hallituksen muodostamiseksi. Suurin ja hämmentävin asia lienee kuitenkin se, että kuinka suurta valtaa SAK nauttii neuvottelupöydissä. Nyt ovat lyöneet pöytään miljardin euron edestä veronkorotusehdotuksia. Millä helvetin mandaatilla? Kuinka monta ääntä SAK:n jakkukalkkunat ja pukuihin pukeutuvat maantierosvot saivat vaaleissa?

Jos SAK saa tahtonsa läpi, ainakin seuraavat asiat tulevat voimaan:

 • Listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristäminen
 • Sukupolvenvaihdoshuojennuksen leikkaaminen
 • Yrittäjävähennyksestä luopuminen
 • Varallisuusvero
 • Solidaarisuusvero
 • Perintö- ja lahjaveron nostaminen
 • Metsälahjavähennyksen lopettaminen

Tuossa olisi paremmin tienaaville ihmisille luvassa reilusti raippaa, mutta myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä pyörittäville oikein kunnon esteet, ettei varmasti toiminta kannata. Vastaavasti menolisäyksinä olisi kiinteistöveron huojennus pienituloisille sekä asuntokaupan varainsiirtoveron alentaminen. Molemmat sellaisia toimia, joilla SAK: oma asema asuntomarkkinoilla vahistuu entisestään ja täten keräävät lisää rahaa itselleen.

Eiköhän voida tällä päivämäärällä julistaa, että SAK ei ole mikään yleishyödyllinen yhdistys ja sen ei pitäisi nauttia verovähennysoikeutta.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

wannabe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 443
 • Liked: 158
Entäs jos: Sipilä pitkittää ilmoitusta hallitusneuvottelujen kariutumisesta ihan vaan saadakseen kunnon materiaalia sen syiden selittämiseen. Sitten voitais olla jumissa vähän aikaa. Ja sitten uusi tunnustelija kehiin.

Tai sitten Kepun johto on nähty ja on aika siirtää täysi paine jäsenistöön.
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

risto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 045
 • Liked: 2637
Montako ääntä SAK sai vaaleissa? Ei kelpaa nimittäin se, että SDP:n edustaja toimii SAK:n verenimijöiden bulvaanina. Monoa persiille kaikille ay -jyrille hallitusneuvotteluista ja vähän äkkiä.
Sak edustaa työntekijöitä. Sak vastustavat on joko oman oksan sahaavia työntekijöitä, työttömiä tai omistajia jotka haluaa laskea palkkoja.

SAK edustaa suuryritysten työsuhteessa olevia työntekijöitä siinä missä kaverinsa EK edustaa suuryritysten työnantajaosapuolta. Molemmat edustavat vanhaa, osittain kadonnutta maailmaa.

1. Vastustaessaan AY-mafiaa työtön taistelee oikeudestaan tehdä työtä.

2. Vastustaessaan AY-mafiaa yrittäjä (joka 99% tapauksista EI ole SAK vs. EK -väännön osapuoli) taistelee oikeudestaan yrittää mielekkäillä ehdoilla ja palkata työntekijöitä siedettävällä riskillä (katso kohta 1)

3. Vastustaessaan AY-mafian älyttömyyksiä työntekijä edustaa tervettä järkeä ja holtittomasta taloudenpidosta seuraavaa verotaakkaa ja työttömyyden uhkaa.
"JH-a:n ei suurmoskeijalle oli niin pitkä ja perusteellinen, että tyhmimmät luulivat sen olevan kyllä." -Faidros.

multa tulille

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 892
 • Liked: 964
Höblässä on käyty muutama viikko kuumaa keskustelua siitä, kenen syytä oli Halla-ahon Perussuomalaisten menestys eduskuntavaaleissa.
Staffan Bruunin mukaan vuoden 2019 eduskuntavaalit tullaankin tästä syystä muistamaan yhtenä nykyajan suurimmista journalistisista fiaskoista.

Mannerheimintie 18_ssä (HBL:n toimitus) ei näköjään ole alkuunkaan ymmärretty mitä kello on lyönyt. Sielä kuvitellaan että sanomalehtimiehillä olisi muka vielä joku valta vaikuttaa perussuomlaisten menestykseen, siis kielteisesti. Tulee mieleen vanha vitsi raunioituvasta Berliinistä, jossa propagandaministeri Göbbels ilmoitti kannattajilleen, että jos Engelsmannit ja Amit eivät heti lopeta Saksan pommituksia, hän on heti valmis pitämään  vihollisen hävittävän kostopuheen !

HBL:n olemassaolohan on vähän poikkeava muista lehdistä. Sen olemassaolon varmistamiseksi on sotavuosista alken ollut Kostasamfundet-niminen saatio, joka rahoittaa lehteä suht avokätisesti.  Jos kuvitellaan, että jonkun tekisi mieli hankloittaa HBL:n asemaa, rastkaisu olisi erittäin yksinkertainen, Kenenkään ei pitäisi mennä lähellekkään Forum-nimistä kauppapaikkaa Mannerheimintien ja Simonkadun kulmassa, puhumattakaan että ostaisi sieltä yhtään mitään.
« Viimeksi muokattu: 15.05.2019, 23:18:32 kirjoittanut multa tulille »

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 984
 • Liked: 5912

Ja SAK:n pääekonomistin terveiset yrittäjile; jossei riistoverotuksen jälkeen tulee leipä pöytään, menkää palkkatöihin ja syökää leivoksia!


Noniin. SAK:n pitäisi mennä nyt suoraan Brysseliin kertomaan suomalaisesta ihmeestä. Niin yksinkertainen keksintö, että melkein apinakin sen voisi paukauttaa pöytään.
Koko Eurooppalainen (ja globaali) työttömyys saadaan ratkaistua kertaheitolla.
- Sen kun vain menee palkkatöihin!
- Jos palkka on liian pieni, tulee mennä sellaisiin töihin, josta saa parempaa palkkaa!

Mitä ihmettä ihmiset työttöminä ja yrittäjinä pötköttelee? Palkkatöihin vain.

Tätä voidaan jatkaa:
- jos jalka on katki, tulee jalka vain korjata ja alkaa kävelemään.
- jos on vaikka syöpä, tulee vain parantaa se ja mennä takaisin palkkatöihin.
- kaikki taudit voi parantaa sillä, että ensin keksii mistä ne johtuu, sitten niiden parannuskeinot ja kertoo sitten muillekin (Monty Python quote)

Miksei tätä ole aikaisemmin keksitty?


premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 340
 • Liked: 8612
Ilta-Sanomat kritisoi SAK:n ehdottamia uusia veroja, Iltalehti ei.

Sanoma näyttää olevan Kokoomuksen kontrollissa, kun taas Almaa hallitsee Keskusta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 026
 • Liked: 62391
Perussuomalaiset "meuhkasivat maahanmuutosta", "käänsivät ilmastokeskustelun tiedotusvälineiden avustamana" ja lupasivat "kuun ja taivaan", joten "taantuvien alueiden kiukkuinen mies" (ennen olisi puhuttu maalaisjuntista) äänesti heitä.

Lainaus
Naiset lähtevät kaupunkeihin, miehet jäävät pienille paikkakunnille – kaupungistuminen on pirullinen ongelma poliitikoille

Jussi Virkkunen

Kommentti: Taantuvilla alueilla äänestetään herkästi nationalistisia populisteja, eikä se ole suuri ihme.

Suomessa on käyty melko vähän ja hyvin haluttomasti keskustelua maassa tapahtuvasta muuttoliikkeestä. Se ei ole ihme, sillä käynnissä on todella nopea kaupungistuminen, joka runtelee monia osia maasta.

[...]

Perussuomalaisten huimaa vaalitulosta eduskuntavaaleissa on kuvattu alueiden kostoksi. Aluesuunnittelun ja -politiikan professori Sami Moisio Helsingin yliopistosta kirjoitti aiheesta Helsingin Sanomiin.

Moisio kiinnitti huomiota ulkomaiseen tutkimukseen, jossa populististen nationalistiliikkeiden on havaittu ammentavan kannatustaan eri maissa taantuvilla alueilla.

– Alueiden kostoa kuvaavan teorian mukaisesti perussuomalaiset etenivätkin suurimpien kaupunkien väliin jäävillä perifeerisillä vyöhykkeillä, jotka ovat perinteisesti olleet keskustan ja vähäisemmässä määrin sosiaalidemokraattien valtapiiriä, Moisio kirjoittaa.

Perussuomalaiset meuhkasivat vanhaan tapaan maahanmuutosta, mutta he onnistuivat kääntämään taitavasti – tiedotusvälineiden avustamana – ilmastokeskustelun Helsingin eliitti vastaan tavallinen kansa -asetelmaksi. Siinä auttoi myös vallalla oleva viesti muuttotappioalueista.

– Mediassa ja asiantuntijoiden puheessa kuihtuvat alueet nähdään usein paikkoina, joilla ei ole tulevaisuutta. Tämä lietsoo populisteja suosivaa protestimielialaa, Moisio kirjoittaa.

Positiivinen puhe voisi auttaa, mutta tuskin se on ratkaisu koko ongelmaan. Jos ensin viedään valtion palvelut, sitten katoavat muut palvelut, eikä vakituista työtä tahdo löytyä ja lopuksi vielä lähtevät nuoret naiset, ei ole vaikea arvata, miksi kiukkuinen mies äänestää kuun ja taivaan sekä rajat kiinni lupaavaa poliitikkoa.
Kansan Uutiset 16.5.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 987
 • Liked: 4518
^
Tuo analyysi meni metsään. Perussuomalaisten kannatus oli suurta erityisesti kaupunkeja reunustavissa kehyskunnissa, joita ei voi mitenkään kutsua muuttotappioalueiksi.

Tämän voi nähdä Ylen äänestysaluedatasta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 026
 • Liked: 62391
Tuo analyysi meni metsään. Perussuomalaisten kannatus oli suurta erityisesti kaupunkeja reunustavissa kehyskunnissa, joita ei voi mitenkään kutsua muuttotappioalueiksi.

Tietysti, mutta hauskaa nähdä modernisoitu kvasitieteellinen versio vanhasta "persuja äänestävät työttömät peräkammarin pojat, jotka pelkäävät maahanmuuttajien vievän niiltä naiset"-analyysistä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Unlucky

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 52
 • Liked: 435
Väite siitä, että PS olisi luvannut "kuun ja taivaan", on kyllä täysin älytön. Puoluehan kampanjoi hyvin realistisella, jopa inhorealistisella talouspolitiikkalinjalla, jossa ei todellakaan osteltu ääniä satasia tai muitakaan seteleitä lupailemalla. Tässäkin suhteessa PS oli ja on hyvin epäpopulistinen puolue. Ihmettelenkin usein tätä nykyä, millä perusteella puoluetta jatkuvasti kutsutaan populistiseksi. Termi on toki sopiva eliitin vastaisuuden vuoksi, mutta siihen liittyvät sivumerkitykset eivät kovin hyvin kuvaa puoluetta tämänhetkisessä kuosissaan. Puolue etenee asialinjalla, pitää kiinni keskeisistä tavoitteistaan ja on olemassa edistääkseen niitä, eikä enää rakennu kenenkään henkilökohtaisten etujen turvaamiskoneistona. Tämäkö on populismia?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 208
 • Liked: 47063
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Mielenkiintoista nähdä taipuvatko kepulit sittenkään sosialistien kanssa samaan hallitukseen.

https://twitter.com/pbyrokraatti/status/1129406059544817664


https://www.is.fi/politiikka/art-2000006108945.html (17.5.2019)

Lainaus
Sipilä: Hallitusneuvotteluissa ollaan kaukana maalista – ”Kyllähän näissä keskusteluissa kovin erilainen arvopohja näkyy”

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan hallitusneuvotteluissa pitää viikonloppuna päästä hurja askel eteenpäin, jotta työryhmät pystyvät aikataulussa tekemään töitä. Sipilä kommentoi asiaa eduskunnassa keskustan ryhmäkokouksessa jälkeen. Kokouksessa käytiin hänen mukaansa työryhmien tilannetta läpi.

– Täytyy sanoa, että kello käy, mutta Hakulista ei näy, eli kyllä me edelleen ollaan kaukana maalissa. Meillä on nämä isot asiat edelleen päättämättä, Sipilä kommentoi ryhmäkokouksen jälkeen lisäten, että keskustelua jatketaan hyvässä hengessä.

Sipilä myös painotti, että keskusta pitää kiinni kynnyskysymyksistään.

– Kaikenlaisia tietoja ja huhuja on liikkeellä, mutta yhdestäkään kynnyskysymyksestä keskusta ei voi perääntyä.

Sipilän mukaan hallituksen saaminen kasaan neuvotteluissa nyt mukana olevien puolueiden kanssa on vaikeaa, mutta yritys on kova.

– Kyllähän näissä keskusteluissa kovin erilainen arvopohja näkyy.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

guest15036

 • Vieras
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006109614.html

Lainaus
Rahasta repesi hallitusneuvotteluissa ”tuskainen” vääntö – HS:n lähteet: Suunnitteilla ainakin 700 miljoonan euron veronkorotukset

Keskusta vaatii julkisen talouden tasapainottamista, eikä hallitusneuvotteluissa tahdo löytyä riittävästi rahaa vaalilupausten rahoittamiseen.

(...)

HS:n tietojen mukaan keskeisin kiista koskee keskustan esittämiä talouteen liittyviä kynnyskysymyksiä. Keskusta edellyttää julkisen talouden tasapainottamista, kun taas ainakin vasemmistopuolueet olisivat valmiita joustamaan tiukoista raameista.

Tilanne on neuvottelulähteiden mukaan ”tuskainen”, mutta kaukana toivottomasta. HS:n tietojen mukaan puolueilla on esimerkiksi varsin laaja yhteisymmärrys siitä, että veroryhmän pitää saada koottua vähintään 700 miljoonaa euroa lisätuloja.

Silti Säätytalolla on vakavia vaikeuksia löytää riittävästi lisätuloja keskeisten vaalilupausten rahoittamiseksi. Sdp ja muut neuvotteluihin osallistuvat puolueet ovat luvanneet parannuksia muun muassa eläkkeisiin, hoivaan ja koulutukseen.

Neuvotteluissa ei voi päättää juuri mistään ennen kuin talousraamit on lyöty lukkoon. Monessa neuvotteluryhmässä tullaan todennäköisesti pettymään siihen, kuinka vähän rahaa lopulta on käytettävissä.

Väännön ytimessä on luku 1,6 miljardia euroa: sen verran Suomen julkisen talouden tulot uupuvat menoista vaalikauden päätteeksi, jos uusia poliittisia päätöksiä ei tehdä.

Tämä ei käy keskustalle, joka nimesi yhdeksi kynnyskysymyksekseen hallitukseen lähdölle sen, että julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023.

Valtiovarainministeriön julkisen talouden suunnitelman mukaan tulot yltävät menoihin ensi vuonna ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Seuraavina vuosina saldon kuitenkin painavat miinukselle ennen kaikkea hävittäjähankinnat, joihin on budjetoitu vuosina 2021–2023 menevän puolitoista miljardia euroa vuodessa.

Käytännössä hallitusneuvottelijat joutuvat keskustan vaatimuksen toteuttaakseen siis löytämään tavalla tai toisella ainakin 1,6 miljardia euroa enemmän uusia tuloja kuin menoja.

Useiden hallituslähteiden mukaan yksimielisyys puolueiden välillä vallitsee siitä, että pelivaraa ei haeta muita menoja leikkaamalla.

(...)

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 652
 • Liked: 8633
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Nyt on kepun hyvä lypsää. Kyllä tästä hallitus syntyy, mutta kun muilla on niin kova hallituskiima päällä ja ainakin uusintavaalit muille kuin kepuleille näyttää tosi huonolta, kepu mittaa ulos nyt kaiken. Varsinkin vihreille hallitukseen pääsy tulee maksamaan todella paljon.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2019, 18:59:01 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 3823
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Jos Sipilöijässä on edes pikkuriikkisen miestä, niin hän lopettaa tämän pelleteatterin tähän ja lähtee muodostamaan hallitusta PS:n, Kokoomuksen ja KD:n kanssa. Pahoin vaan pelkään, että tässä on nyt kyse vain julkisuustempusta, jolla kepu yrittää näyttäytyä linjastaan kiinni pitävänä puolueena lähestyviä eurovaaleja varten. :roll:
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 025
 • Liked: 32627
 • Kammottava roiskaisija
Kepu ei taatusti ala millekään, ellei saa 18-reikäisen maakuntahimmelinsä hillotolppineen kaikkineen juuri haluamallaan tavalla, maksoi mitä maksoi. Tässä piilee toivon siemen, että ahneimmatkin tajuaisivat kävellä ulos Rinteen neuvotteluista.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 966
 • Liked: 18049
 • Persuhtava keskustelija
Keskustalla on tiukka ote rinteen antin munista, ja ne kyllä tulee puristamaan niin kauan kun siitä hyötyä on, ja onhan siitä koska rinne tarvitsee keskustaa että saa omat ääliömäiset lupauksensa lunastettua.

Kukaan muu kuin kepulaiset ei niihin lähde
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Kynämies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 484
Antin ilmiöt etenevät kuten odotettua. Veroa veron päälle. Jos tuo Rinteen puna-armeija saa rivinsä suoraan, pitäkää hatuistanne kiinni. Verokarhu vie kohta nekin. Kaikki kyykkyyn ja vaalilupaukset velalla. Joku muu sitten korjaa 2023.
Hoivatkaa, kohta poissa on veljet - muistakaa, heille kallis on maa
Kertokaa lasten lapsille lauluin - himmetä ei muistot koskaan saa
Veteraanin Iltahuuto

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 203
 • Liked: 14060
Mielenkiintoista nähdä taipuvatko kepulit sittenkään sosialistien kanssa samaan hallitukseen.

Mikäli Kepu pettää, kuten aina, niin Rinteen hanke karahtaa kiville ja meidän Jussille pitäsi tulla seuraava sisävuoro.

Jussi perustaa vähemmistöhallituksen pikavauhtia Kristillisten kanssa, joka johtaa välikysymyksen kautta ennenaikaisiin vaaleihin ja silloin Perussuomalaiset voittavat !!1!
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

koodari-inssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 653
 • Liked: 1154
 • Kaupan ulkopuolinen osapuoli maksaa laskun.
Ihmettelenkin usein tätä nykyä, millä perusteella puoluetta jatkuvasti kutsutaan populistiseksi.
"Kaksoisajattelu, uuskieli ja sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa"

Mikä vuosi nyt olikaan  :o
Tämä ja lisäksi Sun Tsun oppien mukaisesti syytetään vihollista juuri siitä, mitä itse tehdään. Mitä muuta esimerkiksi vappusatanen on kuin populismia?
« Viimeksi muokattu: 17.05.2019, 20:48:18 kirjoittanut koodari-inssi »
The hardest thing to explain is the glaringly evident which everybody has decided not to see. - Ayn Rand

koodari-inssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 653
 • Liked: 1154
 • Kaupan ulkopuolinen osapuoli maksaa laskun.
Arvo pohjallinen mainittu, hullutuksia tiedossa.

Olettaisin, että hallitusta ei nyt synny tuolla kokoonpanolla.
Tämä on mielenkiintoinen tilanne. Nyt kepulla on eri arvopohja kuin virheillä, vassareilla, demareilla ja ärkoopeellä; persujen lisäksi. Kepu jakaa saman arvopohjallisen kokkareiden ja sinisterien kanssa. Sinistereitä ei enää ole, joten kokkarit jää jäljelle. Lisäksi mahdollisia on krisut ja Harkimo. Kepu ei siten pääse enemmistöhallitukseen. Tai sitten pitää takkien kääntyä, joka on tietysti mahdollista, koska kepu.
The hardest thing to explain is the glaringly evident which everybody has decided not to see. - Ayn Rand

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 337
 • Liked: 2569
Arvo Pohja urpoilu on Pöpilän syytä. Kepun pitäisi potkaista ulos menevä Pöpilä ulos neuvotteluista.
Ties minkälainen kassakaappisopimus on. Sipilä on investoinut Kepuun ja vahtii, ettei häntä ja lähipiiriään hyödyttäviä aikaansaannoksiaan kumota tulevalla kaudella. Sen jälkeen hän poistuu takavasemmalle. Jokainen Kepussa tiesi, että Sipilä bernereineen olisi kannattanut heivata jo ennen vaaleja.

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 243
Kumpi olisi kokoomukselle parempi puheenjohtaja, Häkkänen vai Lepomäki?

Häkkänen olisi sellainen perusvarma, ei mitään radikaalia mutta kuitenkin Orposta selkeä askel oikeistolaisempaan suuntaan ja lähemmäs persuyhteistyötä.

Lepomäki toki kritisoi aikoinaan euroa ja maahanmuuttoa kärjekkäästikin, mutta on viime aikoina mennyt vähän epäilyttävään suuntaan. Hän on joko hiljaa tai korostaa ulostuloissaan työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Lieko hänkin sinisisten tapaan "kehittynyt ihmisenä"?

Kallistuisin Häkkäsen suuntaan.  Työperäisen maahanmuuton sääntelyn totaalinen ja osittainenkin purkaminen joka olisi selvä päänavaus ruotsin tielle  tarkoittaisi täyttä kaaosta.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2019, 23:10:37 kirjoittanut Lucce »

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 663
 • Liked: 1285
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Aamu-uutisissa mainittiin, että uusi hallitus rakentaa luotijunaradat väleille hki-Turku, hki-Tampere ja hki-Kouvola ja ne rahoitetaan velanotolla. Päivällä uutisissa oli tippunut hki-Kouvola pois. Toivottavasti karsiminen jatkuu vielä pari pykälää.

Muistelen, vaikka olen koittanut vältellä uutisia hallitusneuvotteluista, että ensin Rinne halusi kaikkien esittävän mitä kaikkea kivaa haluaisivat. Ja sitten aletaan miettiä rahoitusta. Näyttää menevän niin, että kaikki kiva luvataan suorittaa, ja kaikki kiva maksetaan velkarahalla.

Onneksi olen sen verran vanha ja terveys reistailee, että ei tarvitse nähdä sitä lopullista romahdusta.
"Pakolaiskiintiön nostaminen 2500:aan maksaisi 10 miljoonaa", Ozan Yanar, A-studio 12.7.2017
Entäpä paljonko maksaisi näiden pakolaisten ylläpito?

"Minä olen Demokratia", -Rebekka Härkönen

Tagit: